M-am luminat! Tot noi sintem prosti

Că nu l-am înțeles. Și mulți! În frunte cu președintele Consiliului Superior al Magistraturii, care a înțeles la fel. Prost, ca și noi.

Geniu pustiu, președinte nepereche. Știu că-i place Eminescu. Și sper că e doar unu’ între aleși. Că mîndru-n toate cele, sigur.

Și mai că-mi vine să-l compătimesc. Am luat omul din casele și rostul lui, din tihna burgului transilvan, și l-am adus cu forța în Dealul Cotroceniului, de trebuie să facă naveta la nevastă săptămînal. Și să vorbească în crucea nopții, de la Bruxelles, că nici ăia nu-s oameni de nu respectă weekend-urile. Noroc cu salariul, pensia, călătoriile, vila de protocol și alte asemenea asociate funcției, că parcă văd că trebuia să cerem scuze că l-am deranjat.

Și pentru că, prin următoarele, s-a plasat în defensivă, semn de slăbiciune, începe să-mi fie milă. Dar nu știu de cine, mai întîi, de noi sau de el?

Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă.

Dar pentru că îl preocupă atît de tare dreptul la libera exprimare:

În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat.

Aștept ca atunci cînd legea anti-defăimării va reveni în parlament, cum a declarat inițiatorul, să ne aștepte în stradă, cap de coloană. Că sigur venim. Și să-l tragă public pe Dragnea de mustață.

Declarația integrală:

Altfel, a încercat să explice ce-a vrut să spună acum două zile. Să așteptăm săptămîna viitoare explicația la ce a spus acum. Vai, mi-e rușine că am speculat, interpretat, haidi pa, las-o baltă că n-ai dres-o. ”Elvira, ce vezi tu nu-i adevărat!” ține o dată, de două ori, dar nu permanent. Că Elvira nu-i atît de tîmpită ca să nu-ntrebe pînă la urmă: dar cum e?

(Foto: paginadepolitica.ro)

Facebook Comments

1 Comment M-am luminat! Tot noi sintem prosti

 1. yeba

  Klaus știe că are și un segment de lăicuitori well-meaning, care s-au lăsat ei antrenați acuma, dar pot fi făcuți din vorbe. Deja citisem un comentariu de acum 2 zile că n-a zis nimica rău, a enunțat un principiu. Trecea pe drum și-și număra principiile.
  Acuma face damage controlul ăsta din care rezultă – în cel mai bun caz, pentru orice om lucid, oricât de binevoitor – că nu cunoaște speța, că nivelul lui de înțelegere și de informare este egal cu al oamenilor din piață.

  Auzi la el „Eu nu sunt apropiat de..” „Accentele au fost de altă natură..:” Ah! Nu asta e în chestie. Nu e pe cumetrii.
  Ponta avea patternul de gândire „Cât sunt eu PM, nu vă mută nimeni de aici!” Or speranța era să se diferențieze de Ponta.

  Doar că acum, dacă tot a menționat, logic era să continue: „…dar și dacă eram apropiat răspunsul era același: Legea trebuie aplicată tuturor. ”

  Or, nu se poate, de ex., să renovezi o vilă atât de minuțios încât să dureze 1 an și să coste 2 mil euro, și să fii atât de șleampăt în înțelegerea unei teme publice elementare.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *