Mesaj pentru cei care sunt împotriva unirii Republicii Moldova cu România

Eugen Tomac, președintele partidului Mișcarea Populară:

Astăzi, 23 august, se împlinesc 78 de ani de când doi criminali, Hitler și Stalin, au decis, printr-un acord secret semnat de miniștrii lor de Externe, Ribbentrop și Molotov, să rupă teritoriul de la Est de Prut din cadrul statului unitar ramân și să-l anexeze la URSS.

Așa a ajuns Basarabia, dupa unirea din 1918, din nou sub ocupație rusă, fiind supusă unui proces diabolic de deznaționalizare și teroare, cum rar s-a mai întamplat în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

După destrămarea URSS, România nu a avut o conducere care să pună pe primul loc interesele națiunii române, să solicite Moscovei și Europei anularea Pactului secret Ribbentrop-Molotov și a consecințelor lui, astfel încât să ne reîntregim țara. Spre deosebire de noi, națiunea germană a avut, după prăbușirea URSS, conducători cu viziune și voință, reușind să atingă acest obiectiv. Astfel, Germania de Est s-a unit cu cea din Vest în 1990.

Astăzi, când ne pregătim să sărbătorim 100 de ani de la crearea statului unitar român, avem obligația să nu uităm că țara noastră nu mai e așa cum ne-a lăsat-o regele Ferdinand, de la Nistru pân’ la Tisa. Și asta pentru că, la 23 august 1939, Hitler și Stalin au decis divizarea ei, milioane de români dintre Prut și Nistru fiind transformați peste noapte, fără voia lor, în cetățeni ai URSS.

Pentru că suntem mai degrabă preocupați de provocările prezentului și lăsăm uitării cu prea multă ușurință evenimente ce reprezintă rădăcina răului absolut, se impune să nu trecem cu atâta indiferență peste acest act nedrept al istoriei și să înțelegem că a solicita astăzi unirea celor două state românești este totuna cu a spune în continuare NU nazismului și comunismului.

A fi împotriva unirii celor două state în care locuiește același popor înseamnă să fii de acord cu ceea ce au decis doi călăi care au omorât prin cele mai chinuitoare metode milioane de oameni nevinovați.

Unirea nu este doar un obiectiv, este o luptă continuă împotriva terorii și împotriva a ceea ce a semănat nazismul și comunismul în Europa. Pentru demnitatea poporului nostru suntem obligați să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne ridica la înălțimea celor care acum 100 de ani ne-au lăsat o țară reîntregită.

 
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.