Mizele cazului Nastase. De ce e important sa mearga la puscarie?

Multă lume zice că e suficient că justiția l-a condamnat și că nu mai contează dacă chiar face sau nu pușcărie, că semnalul a fost dat și că pe noi nu ne mai încălzește cu nimic dacă Năstase petrece cîteva luni în celulă.

Este extrem de important ca Năstase să facă pușcărie. E necesar. E vital pentru sistemul nostru de justiție. Dacă Năstase scapă, sistemul mafiot arată cît de puternic e, cît de multe brațe are, pînă unde merge influența sa. De ce procurorii și judecătorii să mai riște să se pună rău cu sistemul mafiot și să dea condamnări cînd aceste condamnări sînt invalidate în teren și condamnații nu fac pușcărie nici o zi?

Pe de altă parte, nici mafioții nu vor mai fi impresionați sau speriați de condamnări. Condamnările, deciziile justiției devin niște forme fără fond, niște opinii irelevante ale unor indivizi îmbrăcați în fețe de masă negre. Uitați-vă la dosarul Năstase: fără zile de pușcărie, fără oprobiul public, al societății, al instituțiilor statului, condamnarea lui Năstase nu înseamnă nimic. Astfel, sistemul de justiție devine ridicol, irelevant și neavenit. Aceasta este una dintre cele două mize ale cazului Năstase. Cealaltă este respectarea principiului egalității în fața legii, un principiu vital într-un stat de drept, într-o societate liberă.

Să nu uităm că este vorba despre un fost demnitar public, fost ministru de externe, fost președinte de partid și prim ministru, fost președinte al Camerei Deputaților, fost candidat cu șanse mari la prezidențiale, care s-a folosit și a abuzat de încrederea pe care i-a acordat-o societatea, a mințit, și-a folosit de autoritatea cu care a fost învestit de români prin intermediul statului, pentru a intimida, pentru a trafica influență, pentru a extorca bani de la firme private. Mai mult, acum colegii de partid ai respectivului folosesc sistemul de ordine publică și de sănătate, ambele finanțate de contribuabili, pentru a-l scăpa pe Năstase. Statul român a fost privatizat de mafie și este folosit împotriva românilor.

În afară de Monica Macovei, niciun politician nu pare să înțeleagă aceste mize. Sau tac tocmai fiindcă le înțeleg?

Năstase este sprijinit vocal sau tacit de USL, PDL și UDMR fiindcă băieții știu bine că precedentul Năstase îi atinge pe ei personal, la cariera de mafioți.

Poporul nu înghite telenovela Năstase. Fiindcă poporul nu se poate identifica cu Năstase. Însă toată elita politică și mafiotă o înghite, fiindcă se identifică cu Năstase. De aici și tăcerea tristă a pedeliștilor și a celorlați din zona în care te-ai fi așteptat să există o revoltă împotriva călcării în picioare a principiului egalității în fața legii. Oamenii ăștia sînt revoltați. Dar sînt revoltați pentru ceea ce pulimea și opincărimea îi face bietului Năstase.

Asistăm la prima telenovelă high class, pentru elite. Aici nu fata săracă, cu care se identifică toate gospodinele, se mărită cu băiatul bogat, ci mafiotul subțire, cu care se identifică toată elita politică, intră la pușcărie, vînat de niște judecătoare rele plus Cruela Macovei, într-o totală lipsă de respect pentru ierarhia și autoritatea mafiotă.

PS.  Înțeleg că nu vor să-i dea drumul la Spitalul Rahova, pentru că există riscul infecțiilor. Rahova nu e tot spital? Să înțeleg că toți deținuții care ajung în spitalul Rahova se infectează? Păi atunci ar trebui desființat spitalul ăla, să înceteze iresponsabilitatea asta criminală!

UPDATE. Justiția nu l-a condamnat la spitalizare, nici la arest la domiciliu. Justiția nu are puterea de a-și pune în aplicare sentințele. Asta e treaba celorlalte puteri în stat. Dacă deciziile justiției nu sînt puse în aplicare ele rămîn hîrtii fără valoare. Dacă e așa, putem face orice, nu? Mîine mă duc și omor 4 oameni în piața Sălăjan și nu pățesc nimic. Pe hîrtie voi fi condamna la închisoare pe viață. S-a dat un semnal, s-a făcut justiție. Lumea e fericită că s-a făcut dreptate, că am fost condamnat, chiar dacă eu sînt la o bere în parc la Titan, la următoarea intersecție de locul unde am ucis 4 oameni.

UPDATE 2.

Cîteva întrebări:

1. Cînd Năstase a luat pistolul, polițistul-panteră la ce distanță era de el?
2. Cînd Năstase a ridicat pistolul, polițistul-panteră la ce distanță era de el?
3. Cînd Năstase a lipit pistolul de tîmplă, polițistul-panteră la ce distanță era de el?
4. Cînd Năstase a apăsat pe trăgaci, polițistul-panteră la ce distanță era de el?
5. Care e intervalul de timp dintre momentul în care apeși pe trăgaci și momentul în care glonțul iese pe țeavă?
6. În ce poziție era mîna polițistului-panteră în momentul în care Năstase a apăsat pe trăgaci?

Facebook Comments

108 Comments Mizele cazului Nastase. De ce e important sa mearga la puscarie?

 1. Teea Garnet

  De acum inainte toti hotii din Romania trebuie sa primeasca beneficiile pe care le are Nastase. Fiecare condamnat sa fie telefonat de Ministru cum vrea sa fie dus la puscarie si cand. Guvernul ponta mafiot

  Reply
 2. LunguVictorEugenMihai

  sanantonio am lucrat la crearea Memorialul de la Sighet intre 1995-1998 (Fundatia Academia Civica). LH-L era tot o miere si-un dat din coada in perioada aceea pe langa noi . pana in ziua in care s-a aflat de turnatoriile barbatelului si n-a mai fost numita la tembeliziunea romana libera sef. ne-am trezit cu un „amic” de talia Mungiu Pippi Di. „infiltrata”. emisiunea a fost facuta cap-coada pe banii TVR, cu relatiile printre detinutii politici ai Fundatiei Academia Civica si ai Aliantei Civice. altfel nici unul nu ar fi primit-o. si nici acces la arhivele Memorialului de l Sighet nu ar fi avut.

  Reply
 3. sanantonio

  Bleen Aha, și ea nu știa de bărba-su și s-a șocat. Explicabil, în cazul ăsta are circumstanțe atenuante, a suferit un atac cerebral exact între sinapsele care reglau discernămîntul.

  Reply
 4. LunguVictorEugenMihai

  Bleen intotdeauna am stiut ca Hossu-Longin este o infiltrata in Memorial. a supt glorie scarba, sa fie de folos sistemului ticlosit mai tarziu…

  Reply
 5. Bleen

  sanantonio De cînd n-au pus-o ăia de la CDR șefa TVR și de cînd s-a dat drumul la arhiva Secu și s-a aflat că bărbasu era turnător.

  Reply
 6. sanantonio

  Bleen E clar, e iremediabil pierdută. Încă o dată, unde se duce cu jalba-n proțap? La Briusel? Ca s-o devoreze ăia că se leagă de Macovei? V-am spus, e dusă departe, a trecut de capătul Pamîntului.

  Reply
 7. Bleen

  ”Lucia Hossu Longin, invitată la emisiunea lui Adrian Ursu, “Secvenţial”, a spus că Adrian Năstase este supus unei mascarade judiciare, care a fost demarată încă de când Monica Macovei era ministru al Justiţiei. Realizatoarea “Memorialului Durerii” a subliniat faptul că Macovei se comportă continuu ca un procuror comunist, dictând soluţii judecătorilor. Lucia Hossu a comparat-o pe Monica Macovei cu Silviu Brucan care cerea moartea lui Iuliu Maniu. Sunt procese (pre)fabricate pe tipar stalinist.Lucia Hossu a anunţat că, împreună cu mai multe ONG-uri, va face sesizare la Parlamentul European cu privire la comportamentul Monicăi Macovei, incompatibil cu valorile europene, ale democraţiei şi statului de drept.Invitata a mai spus că hăituirea unor oameni şi a familiilor lor şi condamnarea la comandă politică sunt nedreptăţi inadmisibile, care trebuie reparate şi în consecinţă, Parlamentul României ar trebui să ia în calcul graţierea Lotului Năstase. E cuvântul unei jurnaliste care a realizat o lungă serie de documentare despre deţinuţii politici din timpul comunismului, contra cuvântului unei procuroare comuniste represive.Lucia Hossu Longin a anunţat că va face o nouă serie din “Memorialul Durerii”, despre prigoana politică din perioada postcomunistă şi că un episod va fi dedicat Lotului Năstase.Întrebată dacă crede că la noi va fi vreodată justiţie, Lucia Hossu Longin a declarat: “Când va înceta totalitarismul de tip Băsescu, cred că se va face justiţie în România”.În cadrul aceleiaşi emisiuni, profesorul Cristian Pârvulescu a spus că hotărârile judecătoreşti de condamnare fără probe trebuie dezavuate.Pentru că în caz contrar, acceptând justiţia la comandă politică, acceptăm statul totalitar. Eu cred că o condamnare la comandă politică e infinit mai gravă decât o eroare judiciară. Tocmai pentru că e deliberată. Iar obedienţa puterii judecătoreşti faţă de puterea politică e un atentat cotidian la adresa cetăţeanului ca subiect de Drept.”

  Reply
 8. sanantonio

  Florina, comisia asta nu cred că va spune nici c-a fost, nici că n-a fost. Va da un răspuns rabinic. Comisia Facultății de Drept a decisivă.

  Reply
 9. sanantonio

  Blaga prevăzuse de mult timp că balanța dintre actuala putere și Băsescu
  se va înclina primejdios de mult în favoarea președintelui, așa că ce
  și-a zis: ia să-ncerc eu sa fiu factorul de echilibru în țara asta, că
  ăla cu cărticica aia-n buzunarul de la piept tot timpul își cam face de
  cap. Hai să mă sui și eu de partea cealaltă a balansoarului, să vedem: mai poate?

  Reply
 10. Florina

  Dan Alexe :Un popã va decide dacã Ponta a furat sau a primit doar inspiratie de la Sfîntul Duh !!!…Unul din membrii Comisiei Nationale de Eticã (CNE) ce va judeca plagiatul lui Ponta povesteste cum fugea de la cursuri ca sã mearga la slujbã :Printre membrii CNE impusi recent pentru a-i scãpa pe plagiatorii noii puteri se numãrã, pe lîngã un plagiator tîmpit (Burnete, vezi postarile anterioare, sau: ) si un chiulangiu pupator de icoane.Conf. Univ. Dr. Mihai Valentin Vladimirescu de la Facultatea de Teologie din Craiova are nostalgia vremurilor in care fugea de la cursuri ca sa mearga la icoane : „Am început să merg frecvent la biserică, plecam de la ore ca să merg la slujbă de Sărbători, citeam mult despre religie şi am descoperit lucruri despre care nu auzisem niciodată nimic, despre care nu vorbisem niciodată în familie sau în cercurile de prieteni“…Dumnealui, plus Buretele plagiator si altii vor decide daca Ponta a furat, sau a primit doar inspiratia Sfîntului Duh.–––http://www.gds.ro/Cariere/2007-12-13/Teolog+de+scoala+noua

  Reply
 11. murfi

  3. de ce la timpla, cind toti politicienii vinatori ar trebui sa stie ca altfel se procedeaza? daca aveti stomacul tare, puteti cauta Budd Dwyer pe youtube – ministru de finante republican, condamnat pt coruptie in prima instanta, nu s-a mai obosit sa faca recurs, a convocat o conferinta de presa, a spus ce a avut de spus, apoi a facut ce a avut de facut in direct cu acelasi model de smith & wesson, calibrul mai mic; nici o pantera din lume nu l-a putut impiedica (dupa 20 de ani s-a aflat ca omul avea dreptate)7. pe nastase impuscat l-a vazut vreo fiinta umana, vreau sa spun nepesedista?

  Reply
 12. sanantonio

  Blaga prevăzuse de mult timp că balanța dintre actuala putere și Băsescu se va înclina primejdios de mult în favoarea președintelui, așa că ce și-a zis: ia să-ncerc eu sa fiu factorul de echilibru în țara asta, că ăla cu cărticica aia-n buzunarul de la piept tot timpul își cam face de cap.  

  Reply
 13. Bleen

  Cristian Preda tocmai mi-a șters un comentariu pe Facebook. La postarea în care anunța că candidează la funcția de prim vicepreședinte am întrebat curios: ”Care PDL? Mai există?” Văd că mi-a fost șters comentariul.

  Reply
 14. sanantonio

  murfi Economie socială de piață? Unde am mai auzit eu asta? Aaa, da, la unii de pe la USL! Marș la putere, javră! Dă-o-n mă-sa de opoziție la puterea actuală, copiază-le programul economic, treceți toți la putere și lăsați opoziția pe seama lui Băsescu, să nu se spună că nu există echilibru între putere și opoziție. 

  Reply
 15. florinel

  cam asa, doar ca politistul nu se afla langa condamnatul cu 2 ani de bulau, ci se afla vizavi, dupa birou.

  Reply
 16. murfi

  vasile blaga, motiunea „o romanie dreapta, o romanie europeana”, 2011: „PDL militează pentru înfăptuirea unei economii sociale de piaţă, având la bază teoria conform căreia piaţa, prin însăşi natura ei, este socială, dat find faptul că este singura forţă capabilă să satisfacă nevoile cetăţenilor. Acest concept evidenţiază puterea socială şi distributivă a unei economii concurenţiale – bazată pe principiile competiţiei libere,al respectului legii, al stabilităţii fscale şi monetare, al respectului pentru mediu şi al creşterii economice – ca find fundaţia oricărui sistem de distribuire socială. Numai o piaţă concurenţială poate distribui maximul de avantaje economice, precum şi justiţie socială pentru toţi participanţii.”radu f alexandru are dreptate: „Blaga va asigura totala independenta a partidului fata de Basescu”

  Reply
 17. Mistral

  Florina Comentariu pertinent pe Contributors :curios spune:22/06/2012 la 10:37nu-mi amintesc ca guvernul RO sa fi fopst acuzat de plagiat (in-toto). Deci de ce replica catre Nature este data de guvern si semnata de cancelarie etc si nu scrie incriminatul Ponta acest document???

  Reply
 18. florinel

  politist pantera my ass. politist laba e corect. laba trista mai precis avand in vedere ca a fost distribuit, fara voia lui, de catre regizorul Bombonel, in rolul martorului CREDIBIL prost, naiv si natang in finalul scenetei „Sinucigasul din Zambaccian”. papagalu a asistat siderat ca vitelu la poarta 9 la faza in care condamnatu isi trage un GLONT ORB in gat. Glontele gasit n-a trecut prin beregata puscariasului, a fost tras cu ore/zile/1 saptamana inainte. deci pana aici avem circoteca premeditata.unde pantera? totul a fost slow motion, Bombonel avand mare grija sa nu cada secerat, ci sa se aseze incet, agale si gospodareste a.i. sa nu-si strice tenul cu vreo vanataie daca s-ar fi lovit Doamne fereste in tablia/piciorul biroului. in mijlocul acestui slow motion catarea pistolului a zgariat degetutzu politistului Goofy.

  Reply
 19. Ze Phsyco

  Florina raspuns de ministru : mai innainte de asta innvatat-i sa copiati cu paste. Si sa va dati bacaloreatu si sa mergeti la fackultati. Plagiatul este numa pentru aia care vrea sa se faca docttorry ! Semnat : Io Minnistru Inparat

  Reply
 20. Bleen

  Am găsit răspunsul: mîna polițistului care l-a salvat pe Năstase s-a mișcat la fel de repede ca mîna lui Băsescu lovind copilul. Nu s-a mișcat, s-a teleportat. Numai că de data asta la frame-uri a umblat Ioan Rus, nu Dinu Patriciu. Să-ți fie rușine, Ioan Rus!

  Reply
 21. sanantonio

  …La întrebarea 5, referitoare la timp, nu se poate răspunde… Am zis ceva mai devreme că mi-am zgîriat monitorul din cauza (datorită?) Noii ca Zăpada.

  Reply
 22. sanantonio

  Bleen Polițistul era lîngă el, el i-a pus pistolul în mînă și l-a apăsat pe index. Năstase a dat să se ferească (vezi Matrix dodge-move spre exemplificare), dar nu i-a ieșit, cum nu i-a ieșit nici lui Nemo din prima. Vă amintiți, poate, că s-a julit la genunchi. Așa a pățit-o și Năstase, doar că de data a fost o eroare în Matrix și glonțul s-a comportat puțin haotic, ca și cum ar fi căpătat personalitate dintr-o dată. La întrebarea 4 nu se poate răspunde, în Matrix dimensiunea timp e variabilă. Întotdeauna 5 minute durează în funcție de care parte a ușii de la WC te afli. E axiomă, nu teorie.

  Reply
 23. Bleen

  Breakin’ rocks in the … hot sunI Fought the Law and the … law wonI Fought the Law and the … law wonI needed money, ‘cause I … had noneI Fought the Law and the … law wonI Fought the Law and the … law wonI left my baby and I feel so badI guess my race is runWell, she’s the best girl … I’ve ever hadI Fought the Law and the … law wonI Fought the Law and the … law won(Instrumental Break)Robbin’ people with a . . . SIX gunI Fought the Law and the … law wonI Fought the Law and the … law wonI miss my baby and the … good funI Fought the Law and the … law wonI Fought the Law and the … law wonI left my baby and I feel so badI guess my race is runBut, she’s the best girl … I’ve ever hadI Fought the Law and the … law wonI Fought the Law and the … law wonhttp://youtu.be/I0sI6eFarFE

  Reply
 24. Yeba

   Așa cum a spus Niels Șmeker, N a luat pistolul cu stânga fiindcă polițistul venea din dreapta, de la ușă. Și n-a lipit pistolul de tâmplă FIINDCĂ IEȘEA PROST. Azi.

  Reply
 25. Bleen

  Cîteva întrebări:1. Cînd Năstase a luat pistolul, polițistul-panteră la ce distanță era de el?2. Cînd Năstase a ridicat pistolul, polițistul-panteră la ce distanță era de el?3. Cînd Năstase a lipit pistolul de tîmplă, polițistul-panteră la ce distanță era de el?4. Cînd Năstase a apăsat pe trăgaci, polițistul-panteră la ce distanță era de el?5. Care e intervalul de timp dintre momentul în care apeși pe trăgaci și momentul în care glonțul iese pe țeavă?6. În ce poziție era mîna polițistului-panteră în momentul în care Năstase a apăsat pe trăgaci?

  Reply
 26. Glook

  ‘este cazul ca pisica sa fie rupta in doua: alegeri anticipate iar urmatorul legislativ sa ia in discutie situatia incalcita a coabitarii.. ori ei ori ceilalti dar impreuna nu se poate!’Coment de aici: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12615184-presedintele-basescu-sesizat-ccr-legatura-participarea-consiliul-european.htmCred ca tocmai s-au prins USL ca nu-s destul de destepti pentru o coabitare asa ca vor sa forteze lucrurile.

  Reply
 27. sanantonio

  Bleen, și te mai rog ceva: ia-o pe Noua ca Zăpada aia de-acolo, schimbă-i poza, fă ceva, că mi-am zgîriat ecranul tot încercînd s-o dau la o parte.

  Reply
 28. sanantonio

  Nea Păi și mie de-abia acum îmi spui, cînd nu sînt în țară? Ce mă fac dacă ratez ocazia? Cum mă justific în fața propriei conștiințe, cum mă mai privesc în ochi? Of, cîte neplăceri mi-ai creat, măi Nea .

  Reply
 29. Nea

  Bleen Nici un doctorat fără bacalaureat. Deşi, dacă îmi aduc aminte, Androneasca zicea că se cacă-n bacalaureat, poţi face facultatea şi fără asta. 

  Reply
 30. Ze Phsyco

  Bleen Enervarea creste incet-incet asa cum e mai rau.Si cand te gandesti ca n-au trecut nici 4 luni de guvernare… ce sa mai zici de 4 ani… hi-hi-hi

  Reply
 31. Nea

  E ca atunci când medicul îţi prescrie să iei 7 zile antibiotic şi tu iei o zi, la jumătate de doză. Microbul ameţeşte pe moment, dar capătă rezistenţă şi data viitoare e imun la tratament. Ştie oriceDottore asta, chiar ăia cu copy-paste.

  Reply
 32. Ze Phsyco

  bilbofil Normal ca ceva tre’ pus in locul lor. Ca sa priceapa toti bizonii iubareti de tradare ca oricand pot fi inlocuiti… oricand.

  Reply
 33. Bleen

  S-a enervat lumea pe facebook:Mihai Andreescu ”dar mai dati-va in PLM de gunoaie! Cum sa il compari pe Nastase cu Maniu si Coposu?Cum sa compari destinul unui borfas de soi, al unui nemernic de rand inalt, cu cei doi taranisti – monumente de verticalitate!cum spuneam: duceti-va in PLM de gunoaie din politica si din presa! ati ajuns mult prea departe!”

  Reply
 34. sanantonio

  cocosila Nu vă mai săturați cu partidul ăsta. Partidul în sus, partidul în jos, de ce nu face asta, de ce nu face aia… Pentru că nu mai există, de-aia!

  Reply
 35. bilbofil

  sanantonio Este un film superb și surprinzător (în sensul că este făcut  dinspre cealaltă parte) despre mentalitatea Năstase față cu justiția: „Find Me Guilty” („Pledez  vinovat”). Trebuie văzut.

  Reply
 36. bilbofil

  sanantonio Eu sînt mai puțin optimist. Pe mine ceea ce mă interesează este ca infractorul dovedit Năstase să își piardă fața, să înceteze să mai fie un om de onoare, cu locul asigurat în consiliile familiilor. Ce mă mai interesează este să băgăm circul lui Năstase în mațele USL-iștilor, ca să asocieze conceptul de foame și șomaj cu USL Dacă nu o facem, discuția despre statul de drept va rămîne din păcate într-o lume paralelă cu a majorității românilor.

  Reply
 37. sanantonio

  Bleen Vezi? Vezi? Ce spuneam? Nimic nou, și ăsta e doar începutul. Dacă Justiția va continua în ritmul ăsta, sitemul nostru de sănătate va primi o nesperată gură de oxigen. Se vor construi zeci de spitale noi, moderne, dotate cu tot confortul și aparatură modernă de ultimă generație, tip monitoare ultraperformante 3D cărora profanii le spun TV-uri, sisteme audio cel puțin Altec Lansing pentru ascultarea nu doar a inimii, dar și a ultimelor noutăți discografice etc. Păi așa de ce nu e bine?

  Reply
 38. Hongse

  Bleen Mă gândeam să cerem arbitri străini şi pentru ăştia dar mi-am adus aminte de ginecologul lui Vîntu…

  Reply
 39. sanantonio

  Bleen Foarte TARE, mi-a luat vorbele din gură, nici măcar eu nu mă puteam exprima mai bine pe mine însumi! Mă repet, Tare Petreanu ăsta, Vlad.

  Reply
 40. sanantonio

  Bleen Oarecum, de acord, dar nu pot juma de like. Justiția e independentă, dar nu toată. Sistemul penitenciar e varză, iar asta nu-i o noutate. E nevoie de mult sprijin din partea celorlalți actori implicați în desăvîrșirea actului de Justiție, dar să nu uităm de unde am plecat. Ne dorim mult, cu nerăbdare, și nu e rău. Dar să fim realiști, întotdeauna vor exista politicieni și mari mafioți (mie îmi cam sună a pleonasm, dar mi-l asum) care vor încerca să fenteze încarcerarea pe motive medicale. Sînt cei mai lași dintre cei lași, dar ei știu deja asta și nu la pasă.

  Reply
 41. bilbofil

  Bleen Întrebare: dacă celelalte puteri în stat nu acționează, este motiv să pleci acasă cu coada între picioare sau să protestezi? Chiar nu există un cost politic al libertății lui Năstase? Dacă un asemenea abuz nu indignează, atunci ce mai rămîne din nația asta?

  Reply
 42. sanantonio

  GabiDumitru Eu în Petre Negru ăsta nu mai am încredere, de cînd l-a acuzat pe nedrept de plagiat pe domnul doctor Ponta. Iar acum, ce face: se uită în gura unor blogări orbiți de furie împotriva sărmanului Năstase, le preia aberațiile și le copiază într-unul din cele mai reputate jurnale din lume. Cer cu tărie redactor-șefului FAZ demiterea în clipa asta a sus-numitului Negru Petre, cu domicilul la FAZ, pagina de gardă, stînga-sus, pe motiv de plagiat al unor blogări și colportarea de mărturii neconfirmate de nici o comisie parlamentară.

  Reply
 43. Bleen

  sanantonio Justiția nu l-a condamnat la spitalizare. Nici la arest la domiciliu. Justiția nu are puterea să-și pună în aplicare deciziile. Dacă celelalte puteri în stat nu acționează, deciziile justiției sînt doar niște hîrtii fără valoare. 

  Reply
 44. adina

  Bleen ca sa-l parafrazam pe Neanderthal, Nastase nu o sa fie in veci o doamna asa cum e Monica Macovei 🙂

  Reply
 45. Never G

  Bleen Iar hotii  si coruptii la puscarie! Putem incepe Adrian Mastase azi! Maine lista e deschisa…

  Reply
 46. Yeba

  OK. toate chinurile cu livefyre de zilele astea (fix astea, istorice) devin întrucâtva mai suportabile, dacă au, prin adrenalină, vreo contribuție la creația „Cruela Macovei” .

  Reply
 47. bilbofil

  Rheia De fapt mă gîndesc că ne cam lipsește palierul intermediar, dintre partide și electorat. De asta ustură atît de tare dezertarea AMP și de asta este Monica Macovei atît de singură.Ar trebui să creăm și noi un comitet pentru sprijinirea statului de drept.

  Reply
 48. sanantonio

  bilbofil De acord, pe mine prea puțin mă privește unde va alege Năstase să-și petreacă următoarele 8 luni: închis la bulău, sau legat de perfuzii la pat. Tot condamnare pe motiv de corupție scrie pe fruntea lui, tot privațiuni de libertate sînt și una și alta. Dorindu-ne cu ardoare să-l vedem pe Năstase în zeghe și cu ghiuleaua la picior, pierdem din vedere cel mai important lucru: Justiția își urmează cursul, impasibilă la presiunile terorizante ale presei de scursură și a politicienilor de toate culorile. Există temerea ca Justiția să fie pusă din nou cu botul pe labe. Și eu mă tem de asta, dar am încredere în cei care și-au recăpătat curajul și demnitatea. Nu cred că mai sînt mulți care-și doresc botnița la loc.

  Reply
 49. bilbofil

  Ze Phsyco Și ceva trebuie pus în locul lor. Alegerile uninominale dau șansa unei alianțe care să își propună candidații prin alegeri primare în colegiile lor. Dacă se negociază principiul de la bun început, cu situația electorală disperată de acum, ar fi o șansă de un grup parlamentar, măcar în camera inferioară.

  Reply
 50. sanantonio

  Bleen Nu pricep, îi caută mult? Toți profesorii universitari simpatizați de USL sînt plagiatori? Păi eu aș zice să fie xerocopiată Abrambureasca, măcar despre dînsa nu s-au aflat d-astea.

  Reply
 51. Tudor Dimitriu

  cristi c Mai degrabă mostre de nesupunere civică. Violența brută nu aduce nimic bun. Cel mult e ultima soluție când s-a trecut un anume prag, dar și atunci e o decizie foarte serioasă, pentru că din momenutl în care se trece la bâtă nu mai e cale de întoarcere.

  Reply
 52. bilbofil

  Bleen Aș nuanța un pic. Cred că este esențial ca „sistemul” să nu îl achite, grațieze sau în alt fel să reducă sau să anuleze pedeapsa infractorului Năstase. Semnalul ar fi mai dezastruos decît dacă Năstase ar fi fost achitat de ambele instanțe de pînă acum. Dacă însă condamnarea rezistă, favorizarea în continuare a infractorului de către actuala clasă politică va duce la dispariția completă a valului de entuziasm de care se bucură acum USL. Mai mult, circul mediatic din jurul lui Năstase nu va mai putea fi repetat de prea multe ori, pentru că se vor clarifica apele.Se spune că Dumnezeu îți dă, dar în traistă nu își bagă. Faptul că acum pot spune „infractorul dovedit Năstase” – și o simplă constatare a prescripției nu îmi va anula dreptul moral să o fac și pe viitor – precum și circul ridicol și jenant al sinuciderii este deja un mare pas înainte. Depinde de noi, cei din societate dacă vom continua să sprijinim eforturile acelor judecători care încearcă să își facă meseria pe cont propriu.Aici este o problemă. dincolo de cei cărora ni s-a pus deja pata pe USL & Co sau care gîndesc mai departe de vîrful nasului, există o majoritate care, din lipsă de timp, de resurse, de aplecare, gîndește politica doar cu tubul digestiv. Miza majoră este ca cei care pretindem cî înțelegem mai bine să le explicăm și celorlalți cît îi va costa ca bani, timp sănătate politica actualului USL, inclusiv cea de favorizare a infractorului cu relații și/sau dosare. Dacă noi nu facem acest lucru, marșul inerțial al USL spre puterea totală va continua neabătut, cu efecte negative incalculabile pe termen mediu și lungDe aceea consider că esențială este menținerea pedepsei, nu locul unde se află infractorul Năstase.

  Reply
 53. ics

  Adrian Năstase ar putea rămâne însărcinathttp://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/adrian-nastase-ar-putea-ramane-insarcinat-268549.html

  Reply
 54. Florina

  Şi totuşi, le e cam frică acum de plagiat. Nici măcar un raport medical corespunzător unei (unor) plăgi prin împuşcare nu sînt în stare să întocmească după capul lor.

  Reply
 55. poweraxxel

  legislatia Romaniei cu privire la regimul de incarcerare …Art. 1 In cazul in care un acuzat este condamnat la inchisoare cu executare, pasii ce urmeaza sunt:a) condamnatul va fi incarcerat la penitenciar;b) exceptie de la alin. a) o fac membrii USL care vor fi transferati la Spitalul Floreasca, sub directa indrumare a doctorilor …

  Reply
 56. cristi c

  http://www.google.ro/imgres?hl=ro&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=mmKa07eJR8bx_M:&imgrefurl=http://annares.wordpress.com/2010/10/08/unhappy-days-are-here-again-middle-east-northern-ireland/&docid=GUB9ymhrvtmzOM&imgurl=http://annares.files.wordpress.com/2010/10/354854849.jpg&w=455&h=400&ei=_TXoT5KUAYnAswb91KDoAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=670&vpy=144&dur=2013&hovh=210&hovw=239&tx=112&ty=126&sig=107312719842383668892&page=1&tbnh=139&tbnw=157&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:3,s:0,i:75

  Reply
 57. Tudor Dimitriu

  Poate ar fi cazul sa facem si altceva decat sa ne plangem pe net? Oamenii astia s-au obisnuit sa nu aiba adversar. Miscarea papioanelor a fost o floare cu care nu se face primavara. Ma gandesc ca ar trebui construita o baza de date cu oameni dispusi sa participe, in anumite conditii, la proteste civilizate (sau necivilizate).

  Reply
 58. cristi c

  http://www.google.ro/imgres?hl=ro&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=6iziTp7CIIy3LM:&imgrefurl=http://www.wordsoverpixels.com/i-can-t-believe-we-re-still-protesting-this-shit/8c95b7479a2254b15b7c2e172147aa79.html&docid=D8Sd8sxZg7nc1M&imgurl=http://www.wopp.biz/images/8c95b7479a2254b15b7c2e172147aa79.jpg&w=500&h=375&ei=_TXoT5KUAYnAswb91KDoAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=180&vpy=152&dur=7&hovh=194&hovw=259&tx=169&ty=104&sig=107312719842383668892&page=1&tbnh=139&tbnw=179&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:0,s:0,i:66

  Reply
 59. Never G

  Boghy Mentalitatea asta a fost initiata si promovata in epoca Nastase. Le dadea si lor un os ca sa taca, inchideau ochii la evaziunea fiscala mica fiindca ei o faceau pe cea mare. Atunci s-a lansat lozinca prin care privatizarea pe nimic e mai buna decat industria invechita. Au reusit s-o implementeze cu succes. Azi tragem consecintele.

  Reply
 60. cristi c

  Toată mișcarea  USLului și a presei aservite ne ajută să înțelegem cum a fost posibil regimul totalitar (întâmplător și comunist) și că eventualitatea unuia nou nouț nu este chiar așa utopică.

  Reply
 61. cocosila

  Daca PDL-ul continua cu aceasta politica de noncombat ar fi cazul ca blaga sa iasa pe locul 2 la alegerile din partid, chiar daca va candida singur.

  Reply
 62. Florina

  Doctorul Lascăr a afirmat că în cazul Năstase „au fost pulberi”. Trec peste formularea extrem de vagă şi întreb: proba cu parafină s-a făcut?

  Reply
 63. Boghy

  Ah, m-ai racorit. Exact asta gandeam si eu vazand multe comentarii in care se afirma ca important este ca a fost condamnat, restul nu mai conteaza. Adica in loc sa luam toata halca ne multumim cu un oscior aruncat. Ca de obicei. Tipic pentru noi. Exact aceeasi motivatie care sta la baza votarii mafiotilor : ce daca a furat, a mai facut cate ceva, ne-a dat si noua ceva de ros. Numai cand vom scapa de mentalitatea asta Romania va deveni altceva.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *