Legea se aplică doar fraierilor

Zilele acestea am constatat cu stupoare ca dreptul penal (material si procesual), ca ramura a dreptului public (“asortat”, teoretic, cu norme imperative, de stricta interpretare si aplicare etc etc etc…), este, in realitate, cat se poate de relativ si plin de gauri.

In concret, pentru a zadarnici punerea in executare a unei hotarari judecatoresti pronuntate la capatul unor ani buni de munca si impotriva presiunilor de orice fel (de genul amenintarilor, mai mult sau mai putin directe, proceselor paralele de la TV, datului cu parerea de catre persoane mai dubioase decat condamnatul si tot asa…), este suficient ca un CONDAMNAT DEFINITIV sa-si vare un deget undeva, iar o turma de avortoni politici (incluzandu-i pe cei aflati, sper, absolut accidental in functii publice dintre cele mai inalte) sa-i tina isonul, sa-l protejeze, fara nicio frica de vreo consecinta LEGALA si sa umple de noroi pe cei care indraznesc sa ceara public aplicarea legii (da, aici ma refer la Monica Macovei, singura, din cunostintele mele, care a inteles sa se exprime raspicat pe tema asta).

Consider absolut inadmisibila pasivitatea Ministerului Public in toata telenovela asta, in conditiile in care, potrivit art. 131 alin. 1 din Constitutie, are rolul de a apara ordinea de drept, incluzand respectarea si punerea in executare a hotararilor judecatoresti definitive. Reamintesc, in acest sens, ca, inainte de a incepe sa-si exercite functia, procurorii au depus urmatorul juramant: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Ma intreb daca paienjenisul actual de informatii contradictorii le atinge in vreun fel onoarea si constiinta. Mie, una, DA ! Am ajuns sa-mi fie rusine cu profesia mea, anii petrecuti la scoala si cartile din biblioteca, in conditiile in care nu mai pot explica unor clienti mai curiosi din fire cele ce se intampla si, mai ales, cele ce se vor intampla in propria tara…

Refuz sa accept ca Dreptul nu mai e la fel de “matematic” ca acum 17 ani, cand am hotarat sa facem cunostinta. Prefer sa cred ca este doar lovit de o trecatoare raceala, un simplu ROSU IN GAT neputandu-l arunca intr-o septicemie fatala!

UPDATE (Bleen): Medicul Ioan Lascăr, chirurgul care s-a ocupat de găuricile lui Năstase, este consilier onorific al prim ministrului Victor Ponta. A fost făcut pe 12 iunie 2012, cu 8 zile înainte de pronunțarea sentinței în dosarul Trofeul Calității și tot cu 8 zile înainte ca Adrian Năstase să aibă o presupusă tentativă de sinucidere, tentativă care l-a adus la Floreasca, pe mîinile lui Brădișteanu, Beuran și Lascăr.

DECIZIE nr. 360 din 12 iunie 2012 privind acordarea calitatii de consilier onorific al primului-ministru domnului Ioan Lascar  (via doi Șerloci, @Florina Neghină și  @Georgeta Condur – băgăcioase sînt femeile astea! Nu poate să facă omu nimic!)

UPDATE2 (Bleen): ”Faptul că, judecat şi condamnat în unanimitate pe un dosar care conţine fapte, el nu-şi poate interioriza vina, arată că, psihologic, se aşezase şi rămăsese în punctul în care nu mai împărtăşea cu semenii săi consensul infracţiunii, al culpei şi al răspunderii. El pentru el, indiferent ce ar fi făcut sau făcuse, devenise, ca urmare a supradozei de putere pe care o ingurgitase, necondamnabil. România nu a condamnat în premieră după ’90, aşa cum se spune, un prim-ministru, ci un om drogat de putere într-o ţară care nu se putea desprinde de modelul despotului oriental drogat de putere.”

Gabriel Liiceanu – Câteva amintiri din „epoca Năstase”

UPDATE 3 (tot Bleen)

Am citit de Brădișteanu. Uitasem cum era treaba cu dosarul de corupție. Știam că a fost ceva rizibil și revoltător. Omul a luat șpaga din omenie, de dragul cuiva. ”Bradisteanu a spus ca Pahiu i-a devenit pacienta dupa incheierea licitatiei si, fiind grav bolnava, l-a rugat sa deschida pe numele sau un cont in care a primit comisionul pentru licitatie. Bradisteanu a spus ca a acceptat sa o ajute pe Cornelia Pahiu si i-a facut diverse servicii (cumparaturi, deplasari in strainatate) „din omenie”.”  Deci ai de luat șpagă 4 milioane de euro dar ești bolnav și nu ai cum să te duci la bancă, la cumpărături și în străinătate? Mă ofer eu să deschid un cont pe numele meu, să-ți fac cumpărăturile și să mă deplasez în străinătate pentru tine. Vrei să-și faci vacanța pe Coasta de Azur și nu te poți deplasa fiindcă aștepți vizita unor veri de la Pașcani? Nu-i nimic. Mă duc eu pentru tine. Ți-ai lua o vilă și un Merțan dar ești țintuit la pat și nu ai chef de agenți imobiliari și de vînzători de mașini? Nu-i nimic. Mă sacrific. Îți iau e o vilă și o mașină, pe numele meu. Vrei să duc generozitatea la maximum? Ei bine, Gizăs i my middle name! Bine, nu mai insista! Conduc eu mașina, stau eu în vilă, mă bălăcesc eu în piscină! Ești mulțumită acum? Cît mai trebuie să mă sacrific ca să primesc recunoștința lui Dumnezeu și a Cepex al PSD? Ce părere are doamna care a beneficiat de toate acestea? Păi nu are nicio părere, fiindcă a murit. Deci șpaga de care s-a folosit Brădișteanu nu era a lui, era a unei cetățence care a murit între  timp și nu mai poate spune nimic.

Faza cu Brădișteanu e și mai tare. Deci omul spune că cele 4 milioane de euro din contul lui nu-s ale lui, că cumpărăturile nu-s ale lui, că vacanțele în străinătate nu au fost pentru el, din plăcere. A băgat în cont 4 milioane de euroi dar a făcut-o pentru o pacientă și parteneră de afaceri. Banii reprezentau comisionul pe care pacienta îl lua pentru vînzările pe care le făcuse Administrației Penitenciarelor, reprezentată de….Brădișteanu. Astfel, femeia fiind bolnavă, Brădișteanu a acceptat să bage comisionul respectiv în contul lui, să-i facă femeii cumpărăturile (de care after shave doriți, doamnă? Șalupa asta vă place?), să se ducă în străinătate pentru ea, să-i rezolve niște chestii (în locuri exotice, pe plajă – Brădi, am o treabă urgentă de rezolvat în Bahamas, pe plajă, dai tu o fugă?). Ei bine, femeia era moartă la momentul investigațiilor. Și, nu-i așa, nu-l putea contrazice pe Brădișteanu. Deci, dacă aș lucra la stat și aș primi o șpagă de 4 milioane de euro nu trebuie decît să găsesc un mort și să spun că banii erau pentru el dar era bolnav, așa că m-am oferit să-i bag în contul meu, să fac eu cumpărăturile pentru el, să mă duc în străinătate, prin tot felul de destinații de vacanță exotice, pentru el. Dacă mîine poliția îmi găsește în casă 2 tone de heroină pot să spun că sînt ale unei verișoare decedate de-a maică-mii? Dacă poliția îmi găsește în casă 12 m16, 4 RPG-uri și două tone de tnt, pot să zic că-s ale ei? Dacă poliția găsește la mine în casă 2 cadavre mutilate, cu cîte un cuțit în inimă și cîte un glonte în cap, pot să zic că-s ale ei, că m-a rugat să i le țin puțin?

Adevărul – Medicul Brădişteanu, achitare suspectă

UPDATE 4 (tot Bleen, de draci). Oamenii care chiar au ceva de spus în politică sînt cei care uită de ei. Pînă acum, la noi în politică sînt doi oameni de genul ăsta, care ies din ei și intră în transă cînd fac politică. Care nu sînt atenți nici la cum le stă freza, dacă le stă bine cu pipa din profil, dacă îi prinde bine camera cînd dau savant din gură și sugestiv din mînă sau dacă au folosit eufemismele cele mai elegante și metaforele cele mai sugestive. Doi oameni care fac politică așa, de-ai dracului, și nu ca să-și aranjeze cariera, să se rezolve financiar sau la biografie. Traian Băsescu și Monica Macovei. Restul sînt ori mafioți, ori închipuiți, ori figuranți goi pe dinăuntru. PS. L-am uitat pe Boc, săracu.

Facebook Comments

206 Comments Legea se aplică doar fraierilor

 1. Nemo

  victor_vb2 good point. very good point!..si da, alde Stolojan numai asa se poate explica. plus ca de fapt in sinea lui a fost sl el un fesenist, care a nationalizat valuta, cand a avut ocazia…

  Reply
 2. adina

  cocosila sa puna ziaristii intrebari numai despre plagiat ? Se ridica tustrei de la masa negri de suparare. Eu sa fiu ziarist as zice ca si asta-i un raspuns ;-).

  Reply
 3. cristi c

  adina Auziți mă băieți, dar dacă nu vă puteți disocia deloc, nu mai bine vă asociați voi la Rahova.

  Reply
 4. bilbofil

  sanantonio Aș vrea să înțeleg cît de fundamentate sînt premisele lui (mă refer evident la noul proiect). Pe de altă parte, mă întreb cît va mai fi de viabilă coalizarea „dreptei” după ce va trece suspansul alegerilor din PDL.

  Reply
 5. Boghy

  Rheia De ce spui ca am memorie buna ? Imi vine ceva din strafundurile memoriei si eu nu-mi dau seama ? Ma simt deja ca in Total Recall.

  Reply
 6. adina

  cristi c fiind asa influent, AN le poate spune: mai baieti, nu vreti sa-mi tineti si mie companie unde m-or duce astia ?

  Reply
 7. adina

  gupi intr-adevar Macovei traieste intr-o alta lume, unde legea e mai presus de toti. Ceea ce nu-si da seama USL-ul e ca lumea asta a inconjurat lumea lor. Ei nu sunt decat in o enclava in lumea lui Macovei. Si asa cum se intampla cu enclavele, ori te pui bine cu vecinii si nu-i calci pe coada, ori dispari complet. Tradus: ori respectati legea, ori mutati sediul USL la Rahova. Am zis.

  Reply
 8. SimonaM

  Înțeleg că nici comisia asta nu e bună. Că nu e întrunită în baza unor proceduri judiciare.

  Reply
 9. sanantonio

  Never G, te rog apreciază topica, morfologia, logica și, nu în ultimul rînd, gramatica. Mesajul e rătăcit pe undeva printre elementele astea.

  Reply
 10. Never G

  gupi Puiu Haşotti ne arata de ce e instare inainte de a fi ministru. Oare ce va face la cultura apropo de respectarea legii?

  Reply
 11. sanantonio

  bilbofil N-o dormi el, dar sigur s-a trezit cu fața la pernă. Dur, domnule, prea dur, prea ca un duș scoțian.

  Reply
 12. Ze Phsyco

  gupi Aveti voi azi un fel de atractie nebuna pentru pariuri pe care nu le puteti pierde…  🙂

  Reply
 13. Never G

  Ze Phsyco In traducere libera: sa lasam justitia singura ca sa-si rupa gatul, in timp ce noi ne guduram pe langa USL.

  Reply
 14. bilbofil

  Boghy De acord în principiu. De altfel asta es toată ideea. Cîți politicieni, oameni de afaceri etc. mai au influența lui Năstase și cîți sînt dispuși să își pună la bătaie armamentul de distrugere reciprocă asigurată de atîtea ori în opt ani? Oamnii vor învăța să se ferească de măgăriile la vedere și unii la un moment dat chiar vor călca pe bec și vor începe să scoată din gușă. Cînd se va întîmpla, „mîinile curate” ale italienilor vor părea prin comparație o dramoletă și statul de drept din România va ajunge ori la bal, ori la spital.

  Reply
 15. Boghy

  sanantonio In mod normal nu ar conta. Dar vezi si titlul articolului, ca legea se aplica fraierilor. Asta ma doare. Cine mai poate scapa cu astfel de tertipuri ? Ca sa nu mai vorbesc de falsul din actele medicale. Pentru ele cine raspunde ? M-am saturat de falsuri si manipulari. Vreau o sentinta acceptata si respectata ca atare, fara sa ma ia de prost.

  Reply
 16. sanantonio

  Boghy Nu văd nici un inconvenient în treaba asta. Pentru mine, treaba
  Justiției s-a terminat în momentul pronunțării definitive a vinovăției
  lui Năstase. Omul ăsta e un politician corupt. Pentru alde Dragnea et
  co., poate nu contează. Pentru oricine altcineva, inclusiv pentru
  Năstase, da. Cum mai linge el acum înghețată cu Berlusconi? O să fie
  evitat ca ciumații de toți amicii lui pe care și-a i-a cultivat în
  exterior, + că va rămîne în istoria României ca primul premier condamnat
  pentru corupție. Mai contează zilele de pușcărie pe care le va face au
  ba?

  Reply
 17. sanantonio

  Boghy Nu văd nici un inconvenient în treaba asta. Pentru mine, traba Justiției s-a terminat în momentul pronunțării definitive a vinovăției lui Năstase. Omul ăsta e un politician corupt. Pentru alde Dragnea et co., poate nu contează. Pentru oricine altcineva, inclusiv pentru Năstase, da. Cum mai linge el acum înghețată cu Berlusconi? O să fie evitat cu ciumații de toți amicii lui pe care și-a i-a cultivat în exterior, + că va rămîne în istoria României ca primul premier condamnat pentru corupție. Mai contează zilele de pușcărie pe care le va face au ba?

  Reply
 18. Boghy

  Hai ca se pare ca il muta astia la Spitalul penitenciarului Rahova. M-am intrebat ce i-a apucat pe medici sa dea aviz favorabil. Apoi mi-am dat seama, cred. Il muta, ii fac formele de intrare si deci perioada de detentie incepe sa curga. Apoi, brusc apar complicatii „severe” care nu pot fi tratate in acel spital, este mutat rapid inapoi la Floreasca sau mai bine la Elias si tinut acolo luni bune. Pana la 8 luni, sa spunem. Si gata perioada de detentie. Am scenarita ? Tratati-ma !

  Reply
 19. cristi c

  Este inceredibil câtă influență are încă AN în PSDhttp://www.hotnews.ro/stiri-politic-12612395-dragnea-psd-nu-disociaza-adrian-nastase-era-nastase-nu-terminat.html 

  Reply
 20. TI

  „S-a pronuntat procurorul pe care il cunosc cu totii, Monica Macovei ar
  trebui sa-si puna la indoiala propria existenta, traieste in alta lume, o
  lume interesanta, din care e greu sa-ti revii, iti revii in etape” zice ilie sarbu, care cunoaste pe propria piele precizia tirului bombonelian

  Reply
 21. Ze Phsyco

  sanantonio o necesara rectificare : La yale de usi VanGoolie este deja docent si academician prin corespondenta prin goagalmeil.

  Reply
 22. Glook

  Bleen Adevarul e ca de cand isi doreste poporul PDL-ist independenta fata de Basescu. Mai ales ca basescu ii da voturi PDL-ului, nu invers. Deci probabil cu putin noroc in iarna nu mai e nevoie sa merg 60 km dus 60 km intors pentru un vot ca oricum nu am cu vcine vota. Mai ales ca al meu senator de diaspora s-a transferat la lins crinul.

  Reply
 23. Never G

  LunguVictorEugenMihai  Pleaca si fara mandat! Conform atitudinii: noi suntem la putere si facem ce vrem! Legea e pentru prostime, nu pentru noi!

  Reply
 24. Ze Phsyco

  Florina Citat dintr-un comentariu : „Cand organele de stat competente, va condamna pe totii vinovatii de
  distrugerea economiei nationale, muncita de poporul roman de dupa anul
  1945 (inclusiv pe vinovatii de disparitia flotei) ,chiar daca nu era la
  nivelul celei din tarile capitaliste, va fi credibila.”      Fara alte comentarii…. 🙁    

  Reply
 25. Hongse

  sanantonio De curiozitate, Vanghelie are bac? Ştiu că şi-a terminat liceul după ce a fost ales primar, dar bac are?

  Reply
 26. Never G

  Florina  Omul Adrian Nastase a comis infractiunea de coruptie, nu Gigel de la coltul strazii! Era major si PM. A stiut ce face! Acum e oficial un corupt. La inchisoare cu el!De ce ii pare rau? Are si el niscai scheleti sau altceva…?

  Reply
 27. TI

  Ze Phsyco man, e aproape inteligibil ce-am balmajit, vrei un citat din crin sa vezi acolo paranteze la puterea a zecea 🙂

  Reply
 28. Ze Phsyco

  poweraxxel este o minciuna in falsh…. El Grande Hadrianus  sufera de fisuri anale multiple si zigzagate (mama lui de glont idiot!)

  Reply
 29. poweraxxel

  toata lumea se asteapta ca Nastase sa fie salvat de probleme caridace … Ei bine, toti se inseala. Motivul pentru care va ramane in spital este fertilizare in vitro …

  Reply
 30. TI

  deci asta e noua hartie de turnesol: sa faci declaratii de compasiune fata de Omul adrian nastase inseamna ca ai si tu niste chestii omenesti de ascuns care la o adica, in fata justitiei nemiloase, trebuie sa fie tratate cu intelegere si omenie

  Reply
 31. Ze Phsyco

  Beavix Cu camere video de la Antene si cu Gadea in comisie. Of course, sef de comisie va fi D-na Corina de la Standfort von Hoover….

  Reply
 32. sanantonio

  adina Nici de-al dracu, nu merită. Ce e aia să dai Bac-ul la Strasbourg și să te cheme babuinii ăia de japonezi să le dai o mînă de ajutor la scuturat banane? Și ce dacă are catedră rezervată în Franța, ăia au prea multe facultăți și de-aia au posturi vacante. Să-și bage mințile-n cap și să dea din nou Bac-ul în România, să vadă și el ce stresant e să dai un examen cînd te simți urmărit!

  Reply
 33. sanantonio

  Ze Phsyco Habar n-am, m-am împiedicat de el din greșeală. Mare greșeal-am făcut, de obicei evit rahații din calea mea, dar ăsta era mic și bine camuflat. S-a dovedit a fi unul dintre cei mai împuțiți răhăței din viața mea de pîn-acum.

  Reply
 34. Ze Phsyco

  sanantonio Salut ! Am si io o intrebare de curiozitate : cine basca mea e Berteanu asta? Are Bacu’ luat? La ce hidrant?

  Reply
 35. adina

  sanantonio sa te fi dus ministru la educati, sau macar secretar de stat, ii echivalai si diplomele lui Funeriu, e ?

  Reply
 36. victor_vb2

  Rheia Problema este alta: nastase pur si simplu stie prea multe. Si probabil le-a spus: daca fac macar o zi de puscarie, dau drumul pe gura la ce stiu, si sunteti terminati!  Tot asa interpretez si declaratia lui Stolojan – o mare-mare-mare dezamagire pentru mine – care si el „e sigur ca nastase a vrut sa se sinucida, si nu este o facatura”. mai mult ca sigur are si Stolojan atatea pete de ascuns, incat pur si simplu este obligat. Si daca este sa ma duc si mai iun spate, cred ca asta este si motivul pentru care Basescu a devenit in 2004 candidatul DA la prezidentiale – probabil ca Stolojan era mult prea santajabil. Totul se leaga, si acum putem vedea „patatii” din toate partidele: sunt pur si simplu cei care ii iau apararea „umanitar” lui Nastase. Toti au format un mare clan, trans-partinic, care acum se vede atacat si care incearca sa tina timpul pe loc.

  Reply
 37. sanantonio

  http://www.rtv.net/daniel-funeriu-verificat-ministrul-pop-a-dispus-o-ancheta-in-cazul-consilierului-prezidential_33674.htmlNici nu știu ce să fac, să rîd sau să plîng în hohote! E vreo prevedere legală că trebuie să ai Bac-ul pentru fi consilier prezidențial, parlamentar sau ministru? Mie mi se pare absolut normal să fie comparat Funeriu cu Dan Iosif, fie-i țărîna ușoară. Nici unul dintre ei nu luat Bacu-ul în România. Funeriule, să-mi zici NENE. Eu am luat Bac-ul cu 5, 50!

  Reply
 38. TI

  Rheia in plus, bombo nu e catalin voicu, sa fie barbat si sa nu toarne la procurori totul, bombo e sensibil si impresionabil si stie toata istoria pesedeului

  Reply
 39. sanantonio

  Nea Sînt disperați, așa se și explică toate mărețele înfăptuiri ale guvernului Ponta. Nimic pentru țară, totul pentru poporul USL!

  Reply
 40. Nea

  Rheia E bine, înseamnă că acţionează sub impulsul fricii, nu raţional. Şi sper să se scufunde cu acest bolovan legat la gât.

  Reply
 41. Rheia

  Aseară m-a străfulgerat o înțelegere tardivă: de ce se luptă useliștii să-l mîntuie pe Adrian Năstase, acum, după ce ani de zile i-au ignorat discret necesitățile de socializare (apud Florin Negruțiu). Păi dacă Însuși Masculul Alfa al haitei chiar ajunge la-mpușcărie (scuze, nu m-am putut abține, prea sună bine!), vă dați seama ce s-ar întîmpla cu ei, micile potăi?!

  Reply
 42. Nea

  Rus, priceless:”Când acel poliţist a intrat miercuri pentru ridicarea lui Năstase, e ca şi cum n-au mai ieşit încă din casă.”

  Reply
 43. adina

  rezon pe mine m-a intrigat numele soft-ului respectiv, asa ca l-am despartit in silabe: Turn-it-in. Acum e mult mai clar :-).

  Reply
 44. Nemo

  Bleen nope, era  Petre Petre.na ca mi-a luat-o Yeba inainte pana sa citesc eu paragraful cu pricina. de fapt sa recitesc.paragraful la care se deschidea Rascoala singura, in biblioteca 😀 LOL.

  Reply
 45. Florina

  Bleen „Nu puteam să ne aşteptăm ca în două luni MRU să aibă în acelaşi timp susţinerea raţională şi susţinerea afectivă a grupurilor parlamentare: una e sentimentul de solidaritate faţă de cineva de care te simţi legat şi alta e cineva din afară.”Raţional, erau cu MRU, afectiv, nu se iubiseră destul. Şi doar se ştie că dacă dragoste nu e, nimic nu e. 

  Reply
 46. Bleen

  Radu.F.Alexandru: ”Rezultatul votului nu este cauza căderii guvernării Ungureanu. Guvernul Ungureanu a căzut fiindcă UNPR, unul dintre pilonii de susţinere ai coaliţiei, a trecut în cealaltă barcă, la fel ca şi o parte a grupului minorităţilor.”Ce jigodie mincinoasă. UNPR-iștii nici măcar nu au participat la vot. Au votat pentru moțiun foștii pedeliști ai grupării Blaga, plecați între timp din partid.

  Reply
 47. Bleen

  Oamenii care chiar au ceva de spus în politică sînt cei care uită de ei. Pînă acum, la noi în politică sînt doi oameni de genul ăsta, care ies din ei și intră în transă cînd fac politică. Care nu sînt atenți nici la cum le stă freza, dacă le stă bine cu pipa din profil, dacă îi prinde bine camera cînd dau savant din gură și sugestiv din mînă sau dacă au folosit eufemismele cele mai elegante și metaforele cele mai sugestive. Doi oameni care fac politică așa, de-ai dracului, și nu ca să-și aranjeze cariera, să se rezolve financiar sau la biografie. Traian Băsescu și Monica Macovei. Restul sînt ori mafioți, ori închipuiți, ori figuranți goi pe dinăuntru.

  Reply
 48. Florina

  Bleen http://www.mediafax.ro/politic/radu-f-alexandru-despre-condamnarea-lui-nastase-o-hotarare-a-iccj-nu-poate-fi-comentata-ca-om-imi-pare-nespus-de-rau-9766046Da’ nu pe om l-a găsit vinovat Justiţia? 

  Reply
 49. Bleen

  sanantonio Vorba lui Manțog (Kamikaze) sau Piticigratis (Cațavencii) – nu mai țiu minte acuma: jurnaliștii au băgat limba atît de adînc încît au dat de glonț.

  Reply
 50. sanantonio

  Bleen Înseamnă că deja glonțul a migrat, a ajuns din găt în altă parte. Dacă va fi recuperat, cum au încercat canadienii recuperarea unui diamant, poate vom afla și materialul din care a fost alcătuit și dacă se potrivește cu urmele de pe țeava pistolului incriminat. Cine știe, poate vom afla că glonțul a plecat din alt pistol. Al cui, oare?

  Reply
 51. Yeba

  A făcut infarctu ăla? Că m-aș duce la culcare. Să nu-l mai găsesc aici mâine, la Viena cu el!

  Reply
 52. rezon

  sanantonio „Dr. Mike Reddy, profesor la University of Wales, Newport, este analist
  independent al Serviciului de Expertiză în Plagiat, braţul academic al
  Turnitin – cel mai cunoscut program computerizat de detectare a
  materialelor copiate. Este folosit, potrivit BBC, de 97% din
  universităţile britanice. Reddy a fost invitat să facă parte din grupul
  de experţi independenţi în depistarea cazurilor de plagiat în cercetare
  în Marea Britanie.”

  Reply
 53. sanantonio

  Bleen, poți să nu fii de acord cu el? Asta se și vrea, indepența față de Băse și dependența de Crin. Futu-i în gură de mojici!

  Reply
 54. sanantonio

  http://www.realitatea.net/rus-ce-sa-facem-cu-nastase-sa-i-smulgem-perfuziile_955721.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkwebÎmi permit să-i răspund boului: Pai tocmai asta e tărășenia, că timp de 20 de ore nimeni nu i-a pus nici măcar o perfuzie cu glucoză unui diabetic care și-a tras ditamai obuzul în gît, cea mai vascularizată zonă a corpului. Dacă s-ar fi tăiat la bărbierit, i-ar fi trebuit 3 cutii de pomoade ca să disimuleze urmele. 

  Reply
 55. Bleen

  Poporul nu înghite telenovela Năstase. Fiindcă poporul nu se poate identifica cu Năstase. Însă toată elita politică, administrativă, intelectuală etc o înghite, fiindcă se identifică cu Năstase. De aici și tăcerea tristă a pedeliștilor și ceilalți din zona în care te-ai fi așteptat să există o revoltă împotriva călcării în picioare a principiului egalității în fața legii. Oamenii ăștia sînt revoltați. Dar sînt revoltați pentruu ceea ce pulimea și neandertalii îi fac bietului Năstase. Eu propun să-l futem în cur, simbolic, ca Pătru pe Nadina. Pătru îl chema?

  Reply
 56. Yeba

  Bleen , nu înțeleg, Daniel Vighi de ce pute? Dacă un puturos inițiază o petiție justă nu trebuie să-i dîm curs, adică să ne manifestăm solidaritatea punctual? 

  Reply
 57. sanantonio

  Florina Vedea-l-aș pe Năstase constuind machete de vaporașe! Multe, cît flota vîndută de Văcăroiu la fier vechi la recomandarea lui Roman.

  Reply
 58. sanantonio

  Explică urechiștilor că un asasinat e o crimă, dar o crimă poate fi și altceva decît un asasinat. De exemplu, un furt. Din buzunarul omului sau, mai rău, intelectual. Yeba 

  Reply
 59. Yeba

  adina , eu ma gandeam sa fac publicitate petiției, motto-urile astea sunt prea subtile pentru mine, iar când știu cum traduc urechiștii ”crime” mi-e că sensul este complet deturnat de la plagiat.

  Reply
 60. sanantonio

  Merechene Huo, Italia, ce pot să zic. Poate că nici Anglia nu merita să meargă mai departe, că n-au arătat că mai știu fotbalul pe care l-au inventat, dar nici Italia n-a convins pînă acum. Ca de obicei, sînt cabotini, nu jucători de fotbal/

  Reply
 61. adina

  Yeba exemple de motto-uri de pus pe blog cine-l are (de la Prof. Reddy citire, din Adevarul):„He who does not prevent a crime when he can, encourages it.”                                                                                               Seneca „It is better to fail in originality than succeed in imitation.”                                                                          Herman Melville

  Reply
 62. sanantonio

  Florina Cine naiba mai e și Mike Reddy ăsta, și ce competențe are el în înființarea CPI ca să se pronunțe asupra doctoratului lui Ponta? Mai dă-l în moașe-sa, că prea le știe pe toate.

  Reply
 63. Yeba

  De petitia asta a universitarilor timisoreni stiti ceva?  http://www.petitieonline.com/demisia_premierului_victor_ponta_cerut_de_mediul_academic

  Reply
 64. Bleen

  Faza cu Brădișteanu e și mai tare. Deci omul spune că cele 4 milioane de euro din contul lui nu-s ale lui, că cumpărăturile nu-s ale lui, că vacanțele în străinătate nu au fost pentru el, din plăcere. A băgat în cont 4 milioane de euroi dar a făcut-o pentru o pacientă și parteneră de afaceri. Banii reprezentau comisionul pe care pacienta îl lua pentru vînzările pe care le făcuse Administrației Penitenciarelor, reprezentată de….Brădișteanu. Astfel, femeia fiind bolnavă, Brădișteanu a acceptat să bage comisionul respectiv în contul lui, să-i facă femeii cumpărăturile (de care after shave doriți, doamnă? Șalupa asta vă place?), să se ducă în străinătate pentru ea, să-i rezolve niște chestii (în locuri exotice, pe plajă – Brădi, am o treabă urgentă de rezolvat în Bahamas, pe plajă, dai tu o fugă?). Ei bine, femeia era moartă la momentul investigațiilor. Și, nu-i așa, nu-l putea contrazice pe Brădișteanu. Deci, dacă aș lucra la stat și aș primi o șpagă de 4 milioane de euro nu trebuie decît să găsesc un mort și să spun că banii erau pentru el dar era bolnav, așa că m-am oferit să-i bag în contul meu, să fac eu cumpărăturile pentru el, să mă duc în străinătate, prin tot felul de destinații de vacanță exotice, pentru el. Dacă mîine poliția îmi găsește în casă 2 tone de heroină pot să spun că sînt ale unei verișoare decedate de-a maică-mii? Dacă poliția îmi găsește în casă 12 m16, 4 RPG-uri și două tone de tnt, pot să zic că-s ale ei? Dacă poliția găsește la mine în casă 2 cadavre mutilate, cu cîte un cuțit în inimă și cîte un glonte în cap, pot să zic că-s ale ei, că m-a rugat să i le țin puțin?

  Reply
 65. sanantonio

  Bleen Cum naiba nu-mi varsă și mie cineva, din greșeală, vreo 4 milioane de lei în cont? Nu vreau euro, sînt consevator din fire.

  Reply
 66. sanantonio

  rezon Încă n-a trimis Parchetul pe urmele lui? Nu prea mai sînt la curent cu evenimentele din ultimele 2 zile.

  Reply
 67. sanantonio

  Merechene Nu neg. Așa e cum zici tu. Spania e o echipă care lucrează să înscrie cine poate. Și toți au potențial, incluiv Casillas.

  Reply
 68. Never G

  Florina Miza cea mare a lui Ponta la Bruxelles cred ca e ceva ce ne scapa. Tine sa se duca cu orice pret. Foloseste fortarea legii, minciuna si dezinformarea.Trebuie sa fie ceva foarte important.    

  Reply
 69. adina

  Augustin Gabriel Fratila EADS as in European Aeronautic Defence and Space Company ?Ce jafuri au fost cu EADS pe vremea lui Nastase ? 

  Reply
 70. sanantonio

  Bleen Dacă era Brădișteanu în concediu medical în perioada aia, ce se făcea sărmana Pahiu? Mă ruga pe mine s-o scap de povara celor 4 milioane? Sau pe tine? Sau pe cine?

  Reply
 71. rezon

  bilbofil Exista o teorie ca Ponta e lucrat de altii. De acum, se poate aplica zicala „there is no repeated mistake; the second time is a choice”

  Reply
 72. Bleen

  Am citit de Brădișteanu. Uitasem cum era treaba cu dosarul de corupție. Știam că a fost ceva rizibil și revoltător. Omul a luat șpaga din omenie, de dragul cuiva. ”Bradisteanu a spus ca Pahiu i-a devenit pacienta dupa incheierea licitatiei si, fiind grav bolnava, l-a rugat sa deschida pe numele sau un cont in care a primit comisionul pentru licitatie. Bradisteanu a spus ca a acceptat sa o ajute pe Cornelia Pahiu si i-a facut diverse servicii (cumparaturi, deplasari in strainatate) „din omenie”.” Deci ai de luat șpagă 4 milioane de euro dar ești bolnav și nu ai cum să te duci la bancă, la cumpărături și în străinătate? Mă ofer eu să deschid un cont pe numele meu, să-ți fac cumpărăturile și să mă deplasez în străinătate pentru tine. Vrei să-și faci vacanța pe Coasta de Azur și nu te poți deplasa fiindcă aștepți vizita unor veri de la Pașcani? Nu-i nimic. Mă duc eu pentru tine. Ți-ai lua o vilă și un Merțan dar ești țintuit la pat și nu ai chef de agenți imobiliari și de vînzători de mașini? Nu-i nimic. Mă sacrific. Îți iau e o vilă și o mașină, pe numele meu. Vrei să duc generozitatea la maximum? Ei bine, Gizăs i my middle name! Bine, nu mai insista! Conduc eu mașina, stau eu în vilă, mă bălăcesc eu în piscină! Ești mulțumită acum? Cît mai trebuie să mă sacrific ca să primesc recunoștința lui Dumnezeu și a Cepex al PSD?

  Reply
 73. Yeba

  schema asta se chema „scrisoarea nigeriana”, de intra in spam la oameni si promite jumatate din milionul de dolari ai vaduvei ministrului din Zungazunga, numa cont sa ai. 

  Reply
 74. sanantonio

  Bleen I-o fi devenit pacientă după terminara licitației, dar nu ne-a destăinuit de cînd o cunoaște. Poate că e un detaliu destul de important.

  Reply
 75. sanantonio

  Bleen Bulăul lui Faraday era bun dacă se folosea un pistol electronic, d-ăla gen EMP ca al lui Picard și semenii. El a tras în refugiul ăla antiatomic pe care și l-a decorat cu falsuri originale.  

  Reply
 76. Augustin Gabriel Fratila

  Adrian Nastase e simbolul :
  EADS,
  BECHTEL,
  PETROM,
  COMBINATE SIDERURGICE,
  ZACAMINTE de PETROL si
  ZACAMINTE de GAZE,
  cadoul de 600 milioane dolari, lui Dinu Patriciu,
  s.a.m.d.
  etc.
  s.c.l.
  toate,
  cele mai mari
  jafuri si jecmaneli
  contra poporului roman.

  Reply
 77. Bleen

  Bradisteanu a spus ca Pahiu i-a devenit pacienta dupa incheierea licitatiei si, fiind grav bolnava, l-a rugat sa deschida pe numele sau un cont in care a primit comisionul pentru licitatie. Bradisteanu a spus ca a acceptat sa o ajute pe Cornelia Pahiu si i-a facut diverse servicii (cumparaturi, deplasari in strainatate) „din omenie”.

  Reply
 78. bilbofil

  rezon E clar ca opinie a noastră, a băsiștilor… Din punct de vedere juridic, Ponta a comis faptele în îndeplinirea mandatului său de premier, deci urmărirea penală nu poate fi cerută decît de Parlament (spre deosebire de plagiat, faptă făcută în afara Guvernului). Oricum, chiar dacă Parchetul ar începe ancheta, mai de muncă pînă să apară și probele, dacă vor fi căutate și dacă mai există.Din punct de vedere al „poporului PSD”, Ponta nu va fi vinovat decît cînd va realiza că a tăiat biletele ieftine la tratament pentru pensionari, că a început concedierile, deocamdată la Termoelectrica, și că urmează să umble pe la prețurile facturilor. Asta pe lîngă că nu vine în ajutorul celor nedreptățiți de devalorizarea leului ca urmare a „crizei din Grecia”.

  Reply
 79. Florina

  Acum e clar, miza guvernării Ponta este să-l scape pe Năstase de puşcărie, miza deplasării lui Ponta la Bruxelles, să spună cine e şi ce vrea. Doar că acolo se ştie deja.

  Reply
 80. sanantonio

  bilbofil deja o luăm e arătură și vom fi amendați contravențional pentru derapaje flagrante de la subiect. Ca să rămîn pe off-topic, și să demonstrez că google nu merită folosit nici măcar pentru limba engleză, vă rog să-l folosiți pentru traducerea expresiei pe care am folosit-o mai devreme: ”it sucks, big time”.

  Reply
 81. rezon

  In acest moment e clar ca Ponta e implicat pana in gat in tentativele de „salvare” a lui Nastase:- Trecerea ICS in subordinea lui, numirea lui Grajdan, urmata de trimiterea de catre acesta a adresei prin care ICS declara ca nu exista prejudiciu.- Numirea medicului care urma sa-l opereze pe Nastase in calitate de consilier onorifiIntre Ponta si cei care au incercat sa-l faca scapat pe Nastase exista legaturi institutionale directe.

  Reply
 82. bilbofil

  sanantonio Cu scuzele de rigoare, dar spre engleză Google poate fi acceptabil. L-am folosit de mai multe ori pentru a traduce din forumuri de computere în germană și rusă. Rezultatul a fost evident nepublicabil, dar mi-am făcut treaba, tot așa cum, acum, traducerea articolului în engleză este inteligibilă peste 90%.Pentru cine știe engleză/franceză, Google Translate nu este complet inutil. Hai să evităm zicalele despre facerea de bine…

  Reply
 83. SimonaM

  sanantonio Mulțumesc din nou de sfat. Recunosc c-am fost prea săritoare. Data viitoare nu mai vin cu ajutătoare. Să traducă fiecare din dicționar. Că importantul se vede cu ochiul liber. De ce m-oi fi băgat eu? Pffff.

  Reply
 84. sanantonio

  SimonaM, îmi cer scuze, n-am vrut să par mitocan. Îți recomand, sincer, să nu te bazezi pe google translate niciodată

  Reply
 85. SimonaM

  sanantonio Da, că eu am timp să stau cu dicționarul în poală să traduc din limbi multiple! Era o indicație despre ce se vorbește.Mulțumesc de sfaturi, oricum. Când voi avea nevoie de o traducere așa o să fac. O să stau cu dicționarul în poală și-o să traduc cuvânt cu cuvânt. Cum de nu mi-a dat prin cap?

  Reply
 86. SimonaM

  sanantonio Repet. Că poate nu s-a înțeles. Nu cunosc germana. Așa am înțeles jumate din ce zice. Fără, pricepeam nimic. Ca să pricepi despre ce e vorba, google translate e ok.Dar recunosc. Nu trebuia să dau traducerea. DELOC. O lăsam originală. Asta e. Data viitoare o să știu mai bine.

  Reply
 87. sanantonio

  SimonaM Încă ceva, chiar dacă nu cunoști limba, folosind un dicționar și propria logică a frazei în limba maternă, e mult mai ușor să traduci inteligibil.

  Reply
 88. sanantonio

  SimonaM La fel iese orice traducere folosind google translate, de neînțeles. Recomandarea mea: nu folosiți google translate nici măcar pentru cuvinte, cu atît mai mult, fraze. It sucks, big time.

  Reply
 89. Never G

  M-am gandit de ce oare nu se dezice PSD-ul de AN? De ce oare se lupta care mai de care sa gaseasca solutii sa-l scape de parnaie? Cred ca incearca sa creeze un precedent si cu aceasta ocazie sa obisnuiasca populatia cu asemenea tertipuri. Sunt multi cu musca pe caciula. Daca reusesc acum, s-a dus naibii statul nostru de drept! 

  Reply
 90. sanantonio

  Bleen Îmi asum completa ignoranță în cazul Erceanu. Știu de povestea cu Biblioteca Națională, că s-a vrut rechiziționată de outorul ăsta de Năstase pentru uz propriu, dar habar n-am avut de încarcerarea directorului care s-a opus abuzului. Nu-mi revin, nu pot să cred c-au folosit metode mafiote atît de flagrant. Jigodiile!

  Reply
 91. SimonaM

  sanantonio traducerea în română aici http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.scribd.com%2Fdoc%2F98117916%2FArticol-FAZ%23fullscreen&h=qAQHVkaBiAQFKill_Vue5ot-uo9slK5JDUonDoedPqIF8tQ

  Reply
 92. SimonaM

  sanantonio Te rog să mă scuzi că nu stau să fac traducere dintr-o limbă pe care n-o cunosc. Promit să-nvăț nemțește până la următorul articol despre românii noștri verzi în presa de limbă germană.Cât despre alegerea limbii în care se face traducerea, din germană în română ieșea odios. Din germană în engleză iese mai aproape de original.Îmi cer scuze dacă lumea nu știe nici engleză. Contra unei sume modice, aș putea să scot o traducere bunuță. Am zis că e mai important mesdajul, și că reiese din engleză. Îmi cer încă o dată scuze. Promit să nu se mai repete.

  Reply
 93. sanantonio

  SimonaMdacă tot ai folosit google pentru traducere (cea mai nefericită alegere, mai bune luai un dicționar că ieșea mai coerent), mai bine traduceai în română. Pîna la coadă, asta ne e limba maternă.

  Reply
 94. Bleen

  ”Faptul că, judecat şi condamnat în unanimitate pe un dosar care conţine fapte, el nu-şi poate interioriza vina, arată că, psihologic, se aşezase şi rămăsese în punctul în care nu mai împărtăşea cu semenii săi consensul infracţiunii, al culpei şi al răspunderii. El pentru el, indiferent ce ar fi făcut sau făcuse, devenise, ca urmare a supradozei de putere pe care o ingurgitase, necondamnabil. România nu a condamnat în premieră după ’90, aşa cum se spune, un prim-ministru, ci un om drogat de putere într-o ţară care nu se putea desprinde de modelul despotului oriental drogat de putere.”Gabriel Liiceanu

  Reply
 95. SimonaM

  Rheia Nici eu nu-s zână nemțește. Am apelat la Google Translate.Citat, cu ghilimele:”Soap opera without KnalleffektHat former Romanian Prime Minister Nastase faked a suicide attempt? Karl-Peter SchwarzBUKAREST, in June. What is one of, if near a revolver of the type Smith & Wesson Special is fired 38? Of course the bang, at least according to the 140-170 decibels, and two kilometers to hear much, if not a muffler is used. The revolver with which the former Romanian Prime Minister Adrian Nastase was supposed to take his own life, had no information to police muffler. And yet, none of the journalists, photographers and curious onlookers, the evening of the 20th June at his home in Bucharest Zambaccian-road to his arrest, awaiting the shot gehört.Nastases luxurious three-storey villa, which also houses its estimated four to five million euros collection of furniture, weapons and paintings, is located in an elegant pedestrian district in the first district of the capital. As at last Wednesday, the news spread of the Nastase sentencing to two years in prison before the House met, the transmission of a television station wagon. The five judges of the Tribunal of the Supreme Court had rendered its verdict unanimously. It is final, the penalty was to be enforced immediately. For the first time, a Minister of the Ceauşescu era to be transferred to a prison. Ten television cameras were on picture and sound continuously and in real time. The report of a Smith & Wesson they have not aufgezeichnet.Rumänische bloggers these days, the suicide thesis analyzed in detail and carefully made numerous facts that speak against it. Such were the statements of the police, the Social Democrat Interior Minister Ion Rus is assumed to be contradictory. There was once a cartridge case of the speech, which was found in the library, at other times of two, then three sleeves. It is alleged that Nastase should have fired his gun in the neck, the rapid intervention of a police officer is said to have distracted him, so that the bullet that narrowly missed the carotid artery. But even with a shot that had penetrated his neck without hitting them, Nastase had bled heavily. A Burberry scarf, as it was Nastase in the ambulance would have, as an association is not enough for it. The paramedics put on the patient no oxygen mask. Neither the house nor on the way to the hospital he was administered a blood transfusion. An emergency procedure in the hospital was not deemed necessary, until the day it was Nastase operated on by a cosmetic surgeon. In an initial statement of the hospital doctors said, Nastase had just suffered a minor wound stripe, the greatest danger for him there is to suffer a heart attack. His lawyers argue, however, the bullet had penetrated his neck, I just happen to have survived their client. „This was not a suicide attempt, that was a soap opera,” said the Conservative MEP and former Romanian Justice Minister Monica Macovei this newspaper. At the end of the year-long process Nastase had no option but had to save himself from prison, as extra-juridical reasons as to: a glancing blow at an increased risk of heart attack, nervous exhaustion, and suicide risk. One of his lawyers’ request for release from prison for health reasons, is already available. Meanwhile, calls Mrs. Macovei immediate resignation of Interior Minister. Who had, she says, even before the arrest Nastase called personally to ask him how he can be jailed wolle.Nach representation of the Interior Minister Nastase is in custody since last Wednesday, although he was not well equipped in the Rahova prison hospital was spent, but of the social democratic politicians preferred Floreasca Hospital. The doctor Serban Bradisteanu that Nastase is treated there, even under indictment: He allegedly embezzled in the wake of the modernization of the prison hospital millions. In the Floreasca Hospital could Nastase received several prominent party members, according to them, Prime Minister Victor Ponta, his political protégé and law Doktoranden.Dem law restricts an inmate without the permission of the Director of the prison are visited only by his lawyers and his family. A visit is permitted per day, more than four visits per month, it should not be, Monica Macovei wrote in her blog. Interior Rus must explain why he tolerates a violation of the law and be given preferential treatment Nastase leave. No sooner was her criticism appeared, the police denied on Sunday, Interior Minister: Nastase, it said suddenly, his prison sentence had not yet begun. Compared to the news agency Agerpress accused the Social Democratic Senator Dan Sova, Ms Macovei to stir up hatred. Ion Rus had „human” behavior, the former Minister of Justice, however, behaving „shameful and inhuman.” We have in these days the impression that the political class would collectively under the shock that now even one of the absolute „untouchables”, the life comes almost enraptured the mortal world, the earthly justice. That would have been under Ceausescu, Iliescu and Nastase really unimaginable. Even many of those who had no doubt about the guilt Nastase feared until recently that it would succeed him has yet to escape the punishment. For the EU Commission, which regularly monitors the progress made by Romania in the fields of justice and the fight against corruption, was the question of whether high-ranking politicians also condemned really been a litmus test of the Romanian law. Now we shall see whether the punishment is carried out at a former prime minister as well as for any other Kriminellen.Frankfurter Allgemeine Zeitung 25.06.2012 Page 6”Nu dați în mesager. Apare mâine în FAZ.

  Reply
 96. SimonaM

  Via Karl-Peter Schwarz, FacebookSeifenoper ohne KnalleffektHat der frühere rumänische Ministerpräsident Nastase einen Selbstmordversuch vorgetäuscht? Von Karl-Peter SchwarzBUKAREST, im Juni. Was fällt einem auf, wenn in der Nähe ein Revolver des Typs Smith&Wesson Special 38 abgefeuert wird? Natürlich der Knall, der immerhin 140 bis 170 Dezibel laut, und zwei Kilometer weit zu hören ist, wenn kein Schalldämpfer verwendet wird. Der Revolver, mit dem sich der frühere rumänische Ministerpräsident Adrian Nastase angeblich das Leben nehmen wollte, hatte nach polizeilichen Angaben keinen Schalldämpfer. Und dennoch hat keiner der Journalisten, Fotoreporter und Schaulustigen, die am Abend des 20. Juni vor seinem Wohnhaus in der Bukarester Zambaccian-Straße auf seine Verhaftung warteten, den Schuss gehört.Nastases luxuriöse dreistöckige Villa, die auch seine auf vier bis fünf Millionen Euro geschätzte Sammlung von Möbeln, Waffen und Gemälden beherbergt, liegt in einem vornehmen, verkehrsberuhigten Viertel im ersten Bezirk der rumänischen Hauptstadt. Als sich am Mittwoch voriger Woche die Nachricht von der Verurteilung Nastases zu zwei Jahren Haft verbreitete, trafen vor dem Haus die Übertragungswagen der Fernsehsender ein. Die fünf Richter des Tribunals des Obersten Gerichtshofs hatten ihr Urteil einstimmig gefällt. Es ist rechtskräftig, die Strafe war unverzüglich zu vollstrecken. Zum ersten Mal sollte ein Ministerpräsident der Ära nach Ceauşescu in ein Gefängnis überstellt werden. Zehn Fernsehkameras übertrugen Bild und Ton ununterbrochen und in Echtzeit. Den Knall einer Smith&Wesson haben sie nicht aufgezeichnet.Rumänische Blogger haben in diesen Tagen die Selbstmordthese ausführlich analysiert und auf zahlreiche Fakten aufmerksam gemacht, die gegen sie sprechen. So waren die Aussagen der Polizei, die dem sozialdemokratischen Innenminister Ion Rus unterstellt ist, widersprüchlich. Da war einmal von einer Patronenhülse die Rede, die in der Bibliothek gefunden worden sei, ein andermal von zwei, dann wieder von drei Hülsen. Angeblich soll sich Nastase mit seinem Revolver in den Hals geschossen haben, das rasche Eingreifen eines Polizisten soll ihn abgelenkt haben, so dass die Kugel die Halsschlagader nur knapp verfehlte. Aber auch bei einem Schuss, der den Hals durchschlagen hätte, ohne sie zu treffen, hätte Nastase stark geblutet. Ein Burberry-Schal, wie ihn Nastase im Krankenwagen trug, hätte als Verband dafür nicht gereicht. Die Sanitäter legten dem Patienten auch keine Sauerstoffmaske an. Weder im Wohnhaus noch auf dem Weg ins Spital wurde ihm eine Bluttransfusion verabreicht. Ein Noteingriff im Spital wurde nicht für nötig befunden, erst am Tag darauf wurde Nastase von einem kosmetischen Chirurgen operiert. In einer ersten Stellungnahme der Spitalsärzte hieß es, Nastase habe bloß eine kleinere Streifwunde davongetragen, die größte Gefahr für ihn bestehe darin, einen Herzinfarkt zu erleiden. Seine Anwälte hingegen behaupten, die Kugel habe den Hals durchschlagen, nur zufällig habe ihr Klient überlebt.„Das war kein Selbstmordversuch, das war eine Seifenoper“, sagte die konservative EU-Parlamentarierin und frühere rumänische Justizministerin Monica Macovei dieser Zeitung. Am Ende des jahrelangen Prozesses habe Nastase keine andere Möglichkeit mehr gehabt, sich vor dem Gefängnis zu retten, als extrajuridische Gründe vorzubringen: einen Streifschuss, ein erhöhtes Infarktrisiko, nervöse Erschöpfung und Suizidgefahr. Ein Antrag seiner Anwälte auf Haftverschonung aus gesundheitlichen Gründen liegt bereits vor. Indes fordert Frau Macovei den sofortigen Rücktritt des Innenministers. Der habe, sagt sie, Nastase vor der Verhaftung sogar persönlich angerufen, um ihn zu fragen, auf welche Weise er ins Gefängnis gebracht werden wolle.Nach Darstellung des Innenministers befindet sich Nastase seit Mittwoch voriger Woche in Haft, obwohl er nicht in das gut ausgestattete Gefängnishospital Rahova verbracht wurde, sondern in die von sozialdemokratischen Politikern bevorzugte Floreasca-Klinik. Der Arzt Serban Bradisteanu, der Nastase dort behandelt, steht selbst unter Anklage: Er soll im Zuge der Modernisierung des Gefängnishospitals Millionen veruntreut haben. In der Floreasca-Klinik konnte Nastase mehrere prominente Parteifreunde empfangen, unter ihnen Ministerpräsident Victor Ponta, seinen politischen Ziehsohn und rechtswissenschaftlichen Doktoranden.Dem Gesetz nach darf ein Häftling ohne die Genehmigung des Direktors der Strafanstalt lediglich von seinen Anwälten und seinen Angehörigen besucht werden. Gestattet sei ein Besuch pro Tag, mehr als vier Besuche pro Monat dürften es nicht sein, schrieb Monica Macovei in ihrem Blog. Innenminister Rus müsse erklären, warum er eine Rechtsverletzung toleriert und Nastase eine Vorzugsbehandlung zuteilwerden lasse. Kaum war ihre Kritik erschienen, dementierte die Polizei am Sonntag den Innenminister: Nastase, hieß es nun plötzlich, habe seine Gefängnisstrafe noch nicht angetreten. Gegenüber der Nachrichtenagentur Agerpress warf der sozialdemokratische Senator Dan Sova Frau Macovei vor, Hass zu schüren. Ion Rus habe sich „menschlich“ verhalten, die frühere Justizministerin hingegen verhalte sich „schändlich und unmenschlich“.Man hat in diesen Tagen den Eindruck, als stünde die politische Klasse kollektiv unter dem Schock, dass nun sogar einer der absolut „Unantastbaren“, der Lebenswelt der Sterblichen fast schon Entrückten, der irdischen Gerechtigkeit ausgeliefert wird. Das wäre unter Ceauşescu, Iliescu und Nastase tatsächlich unvorstellbar gewesen. Selbst viele jener, die an der Schuld Nastases nicht zweifelten, befürchteten bis zuletzt, dass es ihm schon noch gelingen werde, sich der Bestrafung zu entziehen. Für die EU-Kommission, die regelmäßig die Fortschritte Rumäniens auf den Gebieten der Justiz und der Korruptionsbekämpfung überwacht, galt die Frage, ob ranghohe Politiker auch wirklich verurteilt werden, bisher als Lackmustest des rumänischen Rechtsstaates. Jetzt wird sich zeigen, ob die Strafe bei einem ehemaligen Ministerpräsidenten ebenso vollzogen wird wie bei jedem anderen Kriminellen.Frankfurter Allgemeine Zeitung vom 25.06.2012 Seite 6

  Reply
 97. LunguVictorEugenMihai

  EleninaNicuţ pai aia de la Baneasa a facut-o din tot sufletul lui. nimic din ce inseamna diversiune nu a uitat, ci numai aplica.

  Reply
 98. EleninaNicuţ

  Florina din cunostintele mele, nu exista temei legal pt ridicarea pazei; nici macar TMB nu putea dispune asta (de altfel, inteleg ca nici nu a facut-o), intrucat nu a judecat, inca, cererea de amanare a executarii; oricum, partea asta cu „temeiul legal” mi se pare deja un moft, pe de-o parte, respectiv un consum de nervi (a se citi draci intensi !), de cealalta parte…

  Reply
 99. EleninaNicuţ

  Nea Rus e vadit varza inca de miercuri; idem Corlatean (Administratia Nationala a Penitenciarelor este subordonata MJ)

  Reply
 100. EleninaNicuţ

  LunguVictorEugenMihai scoala e ca religia : nu conteaza unde o practici, ci s-o faci din tot sufletu’

  Reply
 101. Nea

  Parcă miroase a încă un ministru care trebuie demis Rus. Sau, măcar, să i se schimbe din oficiu numele, în Sovieticu.

  Reply
 102. EleninaNicuţ

  LunguVictorEugenMihai  chestiunea calculului prescriptiei raspunderii penale s-a transat in momentul pronuntarii hotararii definitive; de la acest moment incepe sa curga si, deci, se poate discuta exclusiv despre prescriptia executarii pedepsei; altfel spus, Dl. Petre sa mai lase rezervele si sa se intoarca la scoala !

  Reply
 103. LunguVictorEugenMihai

  bai, te ia cu greata: cica au depus la Tribunalul Bucuresti o hartie
  prin care cer casarea sentintei lui Nastase ca cica a intervenit
  prescriptia faptei.
  zice @Cetatean: Nici o sansa ca Tribunalul Bucuresti sa treaca peste
  decizia ICCJ. Prescrierea faptelor se constata de instanta care il
  judeca, nu de o instanta inferioara. Nu ai cum sa ataci la Tribunal
  decizia celui mai inalt complet al ICCJ in penal, completul de 5. Numai
  ICCJ are dreptul de a calcula data presciptiei, si ea nu era 10 iunie. http://www.scj.ro/COMUNICAT%20DE%20PRESA%20MCV.htm
  si tot @Cetatean a descoperit ca: avocatul Corneliu Petre, cel cu actiunea, este un fost securist de bine:
  http://www.luju.ro/magistrati/instante/scrisoare-catre-presedintele-inaltei-curti-asertiunea-d-voastra-din-sedinta-de-judecata-din-6-06-2012-cu-privire-la-regularitatea-parcursului-profesional-al-numitei-ioana-bogdan-este-de-drept-si-de-fapt-o-fapta-de-fals-intelectual?pdf
  Corneliu Petre a fost ofiter de informatii SRI, specializat pe analiza si sinteza informatiei, fiind capitan in rezerva.

  Reply
 104. Florina

  Deci, dacă TMB nu a cerut ridicarea pazei lui AN, aşa cum a susţinut la Realitatea Ioan Rus, cine a dispus aceasta? Cine a hotărît ca AN să nu îşi ispăşească pedeapsa în decursul zilele de spitalizare? Sau, mai clar, cine a hotărît şi în ce temei legal întreruperea mandatului de executare a pedepsei de către AN? 

  Reply
 105. EleninaNicuţ

  adina banuiesc ca va referiti la contestatia la executare, nu?well, in primul rand, inteleg de la TV (Bolcas, B1) ca a fost formulata de o persoana care nu are calitate de reprezentant; in consecinta, ar trebui anulata/respinsa ca atare;in al doilea rand,  prescriptia
  de la art. 461 alin. 1 pct. d Cpp priveste prescriptia executarii (o
  interpretare contrara, in sensul prescriptiei raspunderii penale, care,
  se pare ca se invoca in cererea in cauza, ar echivala cu o reformare a unei hotarari definitive, in lipsa unei cai de atac legale = imposibil, nelegal, neconstitutional etc); termenul de prescriptie a executarii pedepsei incepe sa curga, de
  regula, de la data cand hotararea de condamnare a ramas definitiva
  (adica miercuri, 20.06.12), so no way.

  Reply
 106. Florina

  Preşedinta TMB, Laura Andrei, îl face mincinos pe Rus în direct. TMB nu a cerut ridicarea pazei lai AN, aşa cum afirmase anterior Rus.

  Reply
 107. adina

  doamna Elenina, spuneti-ne ai noua ce sanse sunt sa fie aprobata cererea de anulare a executarii sentintei.

  Reply
 108. Bleen

  @Monica Macovei”In fata legii, toti oamenii sunt egali. Este un principiu de drept care trebuie respectat de toata lumea, indiferent de functie sau afinitate politica. Un stat sanatos din punct de vedere legal este cel in care legea este se aplica tuturor, in mod egal.Respectarea legii este singurul motiv pentru care voi continua sa iau atitudine publica, chiar daca ating interese private sau de partid.O fac pentru toti cetatenii onesti care considera – ca si mine – ca respectarea legii nu inseamna nici “rautate” si nici “pozitie inumana”. Este garantia statului de drept.”

  Reply
 109. Florina

  Ioan Rus l-a rugat pe Năstase să le deschidă uşa poliţiştilor, să le permită să intre, să se poată rezolva elegant lucrurile.Acum înţeleg prezenţa fularului Burberry la gîtul lui Năstase, de eleganţă a fost tot timpul vorba.

  Reply
 110. SimonaM

  Avocaţii lui Năstase cer anularea mandatului de executare pe motiv de prescriere a faptelorhttp://www.adevarul.ro/actualitate/Avocatii_lui_Nastase_cer_anularea_mandatului_de_executare_pe_motiv_de_prescriere_a_faptelor_0_724727744.html

  Reply
 111. Bleen

  DECIZIE nr. 360 din 12 iunie 2012 privind acordarea calitatii de consilier onorific al primului-ministru domnului Ioan LascarEMITENT: GUVERNUL – PRIMUL-MINISTRUPUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 392 din 12 iunie 2012În temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,primul-ministru emite prezenta decizie.ART. 1Se acordã calitatea de consilier onorific al primului-ministru domnului Ioan Lascãr.ART. 2Activitatea domnului Ioan Lascãr este neremuneratã.PRIM-MINISTRUVICTOR-VIOREL PONTAContrasemneazã:–––––Secretarul general al Guvernului,Ion MoraruBucureşti, 12 iunie 2012.Nr. 360.via Florina Neghină 

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *