Occupy Bucharest, primăvara arabului şi Peluza Sud

Dreptul la protest împotriva autorităţii, a guvernului, a puterii politice e unul dintre drepturile fundamentale într-o democraţie. Nu acelaşi lucru îl putem spune despre incendierea jandarmilor şi vandalizarea magazinelor.

Ieri şi alaltăieri, nişte galerii de fotbal, başca Mircea Badea şi Alina Mungiu, Nati Meir şi Irinel Columbeanu, Dan Diaconescu şi Bebe Ivanovici, s-au bătut cu jandarmii, au vandalizat nişte bănci şi magazine capitaliste, au dat foc unui jurnalist (din fericire, stins repede de jandarmi), au distrus staţii de autobuz şi maşini, au bătut vreo 2 cameramani, au băgat în spital mai mulţi jandarmi (unul grav). Un amestec de nemulţumire reală, justificată şi nejustificată, violenţă de dragul violenţei, teribilism şi adrenaline-junkies, manipulare grosolană şi interes politic. Galerii de fotbal, ocupişti care nu ştiu pe ce lume sînt, membri de partid, agitatori politici, revoluţionari supăraţi că-şi pierd privilegiile, cetăţeni cu iq mic da’ nervos, cîţiva oameni amărîţi sau disperaţi. Galeriile de fotbal s-au trezit, staţi să vedeţi cînd s-o trezi Crin Antonescu, care a anunţat că de aici preia el ştafeta revoluţiei, mai ales că revoluţiile se ţin în prime time, singurele două ore cînd e treaz Crin!

Am avut totuşi noroc că în cazul Codului Muncii, Legii educaţiei, Codurilor civile şi penale, Legii asistenţei sociale, reformei pensiilor şi salarizării bugetarilor n-am avut cîte un Raed Arafat. Că azi defilam tot cu legile şi codurile lui Năstase şi Iliescu.

 

Sebastian Lăzăroiu – Ce trist! România a ratat din nou…  (probabil aşa se explică nervozitatea ultraşilor, că România a ratat din nou 😆  )

PS. Tot cu ocazia revoluţiei, Explicaţie pentru toţi boii din ţara asta a ajuns cvasi-viral pe Facebook.

Facebook Comments

20 Comments Occupy Bucharest, primăvara arabului şi Peluza Sud

 1. vai de mine

  De ce nu spune nimeni adevarul?

  Totul a pornit de la DNA.

  Se stie din stenograme cat poate mobiliaza Hrebe si PSD in tara.

  Asta fara declaratii. Becali este scarbit?!?

  Nimeni nu stie de ce a ajuns sa protesteze in strada, dar cere ceva.

  Eu cer mutatie o zi la Pitesti. Am visat mereu sa am carnet de Vatman si Tractorist.

  Reply
 2. noname

  Boc nu e bou e doar cazut (ca de obicei) ca musca-n lapte!

  Ce pot sa mai spun despre marele capitan de cursa lunga al batranei carapace "Romanica" care dupa ce a aruncat o lege aiurea (in care nu bate geanta cu dosarul-referatul comisiei cu prevederile legii) in balta si toti inyeleptii s-au repezit sa o scoata le-a taiat in mod discretionar macaroana si a retras-o ce, deh, era jucaria lui?!

  Asta este un management de tara care m-a lasat bujbe! E pur si simplu TRIST!Punct

  Reply
 3. andrei

  Ma bucur ca lucrurile s-au clarificat si la nivelurile superioare. Traian Basescu, ca presedinte, se ocupa de promovarea legii sanatatii si de infierarea celor care nu sunt intrutotul de acord cu virgulele din ea, iar Emil Boc, ca tot e prim ministru, se ocupa cu relatia cu publicul care manifesta impotriva lui Traian Basescu. Ei sunt unul altuia ofiteri de presa. In cruce. Al dracului, arabu.

  Reply
 4. vocalis

  @Bleen

  Oi fiu eu "neintelegator" dar cum se poate ca un PM sa semneze demisia unui secretar de stat si dupa 5 zile sa-l "invite" la minister!! Ori Arafat e rau – piedica in calea privatizarii bla/bla – ori e bun???

  Nu-si asuma nimeni nimic?

  Reply
 5. Bleen

  A admis şi reîntoarcerea lui Raed Arafat la ministerul sănătăţii. Deci, să le luăm pe rînd:

  – comisii de dialog în cadrul prefecturilor

  – comisie tripartită de dialog la nivel guvernamental

  – sesiune parlamentară extraordinară

  – nu sîntem în situaţia să nu ne putem îndeplini obligaţiile sociale (plata salariilor şi pensiilor)

  – Arafat se poate întoarce la minister, <del datetime="2012-01-16T10:51:44+00:00">nu mă opun</del> este binevenit

  – avem stabilitate economică, dar nu se vede în buzunarul oamenilor

  Acum încercaţi să spuneţi toate astea cu vocea lui Boc, pe repede înainte, as usual, tremurînd şi cu bîlbe, şi cu mina şi charisma unui aspirator Raketa.

  Reply
 6. Bleen

  E cît se poate de clar că PDL pierde alegerile enfanfare cu Boc premier şi preşedinte de partid.

  Într-un moment ca ăsta era nevoie de un politician care să fie cît de cît convingător, nu de un funcţionăraş confuz, incapabil să transmită şi altceva în afară de nesiguranţă.

  E speriat. A arătat-o, a şi spus-o. E speriat şi paralizat şi n-are nici cea mai vagă idee a ce se întîmplă în jurul lui. Nu numai că nu ştie cum să reacţioneze dar nici nu ştie la ce ar trebui să reacţioneze.

  A vorbit de comisiile de dialog din cadrul prefecturilor, care să discute nemulţumirile oamenilor, a vorbit despre comisia de dialog tripartit, despre sesiunea extraordinară a parlamentului.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *