Cel mai mare dusman al unui plan bun este iluzia unui plan perfect

Arafat se poate întoarce la minister sau în orice comisie doreşte. Boc a declarat că e binevenit.

Reforma sănătăţii a fost îngropată pentru 2012 şi poate pentru încă 15 ani. Dacă tot n-a făcut-o nimeni în 20 de ani, de ce atîta grabă? Mai ales că legea nu era perfectă. Între un sistem bun dar imperfect şi un sistem catastrofal, am ales a doua variantă. Clausewitz zicea, dacă-mi aduc aminte bine, că cel mai mare duşman al unui plan bun este iluzia unui plan perfect.

Orice reformă este blocată pentru 2012. Frica de mişcări de stradă se adaugă obişnuitei timidităţi politice în an electoral.

Una peste alta, important e că i s-a dat şi făcut dreptate lui Arafat. Şi că am scăpat de privatizarea care ucide.

Facebook Comments

12 Comments Cel mai mare dusman al unui plan bun este iluzia unui plan perfect

 1. adi

  Bleen draga, n-am citit de vreo cateva zile Blogary si acum am revenit sa vad ce ziceti de evenimente.

  De acord cu ideea de fond: e necesara modernizarea sistemului de sanatate, indubitabil.

  Am insa 2 probleme: lasa deoparte iritarea si contradictiile. Si lasa-l in pace pe Arafat.

  N-are rost sa deplangi lipsa de apetenta pentru reforma si blocajele din sistem pentru ca apoi sa spui ca totusi legea se va face si va trece anul asta. Mai bine sa ne concentram pe mesajul de baza – adica nevoia de modernizare in sistem. Iar din lege as insista in special pe asigurarile private de sanatate (care inseamna o bucata foarte importanta din lege – si ca impact in sistem, si ca numar de pagini alocate).

  Iar cu Arafat zic asa: fara sa fie un zeu din Olimp, e in mod clar un reprezentant al visului romanesc, asa amarat cum e el (visul). E un imigrant care s-a ridicat de la zero. Cu el rezoneaza orice student sarac nascut in Harlau sau in Campina sau orice om din tara asta care a fost amarat, a muncit si acum are cate ceva. Putem sa-l consideram rigid sau etatist, dar lasa-l in pace. O parte semnificativa din public il considera un model, a fost decorat si de Iliescu si de Basescu. Da, USL-ul l-a luat in brate si Ponta vrea sa-l faca un mic erou al stangii (pe riscul lui, ca omul e bun comunicator:). Lasa-l in pace.

  Deci ochii pe minge si nu in tribune. Si poate ca din efortul asta (sau din altul) o sa iasa la un moment dat si un erou al dreptei.

  Reply
 2. Mockito

  Ok, nu-s de acord cu violenta dar daca as fi fost acolo cred ca m-as fi saturat si eu de cati fura fara sa fie gasit nici un vinovat. Si nu vorbesc de Basescu sau Boc…care pana la urma sunt cei mai cinstiti din cati am avut pana acum…dar de Nastase, Voiculescu, Sorin Rosca Stanescu… si toti baronii si smecherii care scapa imaculati sau au parte de procese care nu se mai termina… Avem justitie de cacao, banii care ar trebui sa fie in buzunarele pensionarilor se regasesc in vilele si masinile de lux ale functionarilor statului… la primarii cu burtile pana la nas…si la sefii CJurilor… Pacat ca trebuie sa distrugem un oras nevinovat in timp ce vinovatii adevarati stau si rad de noi in vilele luxuoase din Primavarii sau Pipera. Daca vreti sa protestati… faceti-o unde trebuie… nu in centrul orasului unde nu este nici un vinovat.

  Reply
 3. bogdan

  da, urmeaza canonizarea. arafat din palestina, mucenic in vremea imparatului traian. praznuire la 13 ianuarie, cand poporul asuprit s-a ridicat in apararea lui.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *