Să trăiți bine! Din recuperări!

A fost odată un popor atît de anticorupt, că a reușit să creeze ce nici Dumnezeu nu a putut: statul anticorupt.

Și unde e acum? A dispărut, îi lipseau cele necesare traiului zilnic, se ocupa numai cu anticorupția.

Asta va fi peste veacuri istoria poporului român, după anticoruptibilii zilelor noastre. Nimic nu va mai rămîne. Decît un superb monument în paragină, monumentul victoriei împotriva corupției. La dezvelirea căruia vor mai apuca să asiste cei cu provizii prin cămări, mîncare și medicamente. Calmante și neuroleptice. 

Iar dacă am să aud un singur om văitîndu-se că nu găsește medicamente pentru cancer, am să-i aduc aminte că pentru asta nu a ieșit nimeni. Dar chiar nimeni. Să vindece anticorupția tot, ăsta va fi răspunsul meu, dacă pe voi nu vă doare.

Nu, nu va ploua cu bani din recuperari, n-aveți grijă. Aveți satisfacția să o vedeți pe cum îi ziceți la pîrnaie. Atît. Asta vreți, dar nu recunoasteți. Trăim și vedem.

Unde au fost reprezentanții opoziției, doi membri PNL? De ce nu au fost la votul din comisie, ieri? E tot ce mă interesează. Restul nu e nou. Din ce văgăună a minții a vorbit omul care îndeplinește funcția de președinte al țării?

Deocamdată, fiind în comisie, nu o să mă exprim, dar sunt neplăcut surprins, ca să zic totuși ceva despre evoluția din comisie.

Dar lăsați, nu e nevoie, nu vă mai deranjăm!

Acum era bine să-și fi terminat și comisia aceea parlamentară cercetările, și să declare președinția lui Băsescu cum vrea ea, ilegală, bănuiesc, ca situația e coaptă. Scăpăm de el într-o secundă, ca și cum nu ar fi fost. Exact ce se dorește. 
Sigur, posibil să rămînem și fără DNA, dacă cercetările se extind și la primul mandat, dar ce mai conteaza?!
Asta vor, asta se pare ca obțin. Și încă foarte ușor.

De unde știu? De aici, printre alții. Unul din puținii curajoși care a spus-o pe față, specialist sau expert sau cum se prezintă social-media. 

Ăștia aflați acum la guvernare sînt un monument al incompetenței. Merită pisați zi și noapte pentru toate subiectele pe care le dau de gard. Nu numai pentru unul, și acela obsesiv, și acela posibil degeaba. 

Și trebuie, deja este imperativ, să ne organizăm pentru alegerile următoare. Și insist pentru că ocupați fiind cu anticorupția, s-ar putea să ne scape acest amănunt. 

(Foto: amusingplanet.com)

Facebook Comments

5 Comments Să trăiți bine! Din recuperări!

 1. Enache Alexandra

  Mda….sistemul e groaznic in ziua de astazi. Si degeaba unii dintre noi incearca sa mai schimbe ceva in bine, cand cei cu adevarata putere fie nu fac nimic, fie cauta sa infiripe cate ceva acolo unde bineinteles, au si interesul lor propriu.

  Reply
 2. Florin

  Asa este! Am inceput sa ma gandesc tot mai serios daca sa vin in RO si la vara, asa cum am facut in ultimii ani. Stiu de pe acum ce-am sa aud, ce-mi vor spune putinele rude pe care le mai am, amicii si cunoscutii cu care am sa ma intilnesc. Nu vreau sa insult pe nimeni, dar nu-mi iese din cap cum au facut toti mishto de mine anul trecut prin august, cind le-am spus ca Trump va fi presedintele Americii. Anul asta ce sa le mai spun? Ca Basescu a fost cel mai bun presedinte pe care l-au avut, indiferent ce-or fi facut el si Elena Udrea intre patru ochi? Daca nu lesina de ras, s-ar putea sa sara la bataie si sa nu mai apuc sa le spun cit sunt de prosti si cit de tare i-a infectat comunismul, din care nu vor iesi niciodata. Dezolant…

  Reply
  1. DanC

   @Florin: Adevarat. Iar acuma vad peste tot cum se sparg romanashii in figuri ca ce bun e Macron si cum Le Pen e anticrista. La fel de ‘experta’ Romania cum era si cu Geert Wilders sau cu Brexitu’. Pe toate le stim noi, mai putin sa scapam de PCR si urmasi.

   Reply
    1. DanC

     Da, si cu Trump. Ce spunea Florin mai sus, am avut meciuri la servici – canadieni get-beget liberali/idioti pana-n maduva oaselor. Am avut un long/uphill battle, iar in ziua in care a castigat, in loc de buna dimineata am fost cu „What’s up bitches? You guys sore?” 🙂 Acum imi spun toti „good morning mr Trump” 🙂 Diferenta e ca in tari de Doamne-ajuta se pot intoarce la conservatorism. Probabil ca si-n Europa (mai greu, dar se vede ceva-ceva). In R insa nu este conservatorism/dreapta. Deloc.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *