Sevil Shhaideh, o numire mai bună decît speram

Dragnea a amînat propunerea pentru premier pînă în ultima clipă, dovedindu-se iarăși aproape singurul politician adevărat din România.

Numele, Sevil Shhaideh, deși persoana a fost Ministru al Dezvoltării, este cît se poate de necunoscut presei și comentariatului politic, cu atît mai puțin de anticipat ca propunere de prim-ministru.

Și este o propunere de nerefuzat pentru președintele Iohannis. Este prima femeie premier din istoria României, prima musulmană (turco-tătară). Este o premieră nu numai pentru Europa de Est, cît pentru Europa în integralitate. Pentru o populație majoritar ortodoxă, alegerea din cadrul minorității musulmane din Dobrogea, model unic de conviețuire multietnică, este nu un pas înainte, ci o lovitură dată celor care ne acuză de xenofobie și rasism.

Măritată cu un sirian, absolventă de Cibernetică, laolaltă cu un președinte neamț și luteran, premierul României poate asigura echilibrul într-o lume tot mai lipsită de soluții la problemele de care este copleșită.

Îngrijorătoare, în context, rămîne numai obsesia lui Dragnea pentru control. Partidul LUI, guvernul LUI. Altfel, numirea unui om din anturajul apropiat, fără probleme cu justiția, este cel mai firesc lucru posibil. Nu se așteaptă nimeni, sper, ca premierul să fie ales dintre dușmani.

Dragnea, cu numirea făcută, dă șah celorlalte partide parlamentare. Cotele de gen ale Alinei Gorghiu, care au și a îngropat PNL-ul se afundă în derizoriu, o femeie poate fi numită prim-ministru pe baza competenței demonstrate. Toate discuțiile de la alegeri și pînă acum sînt ca zgomotul de fond din saloanele de psihiatrie, pe lîngă cele competente și aplicate ale medicilor, care știu ce au de făcut.

Spre deosebire de PNL, unde soluția salvatoare s-ar numi Crin Antonescu, PSD arată că poate aduce oameni noi din propriul partid, fără tărăboiul și teatrul jucat atîta vreme.

Cu un președinte luteran neamț și un premier femeie, musulman, căsătorită cu un sirian, România devine model de multiculturalism și ancorare în problemele realității mai bine decît ne puteam dori.

Ce va urma să facă doamna Shhaideh rămîne de văzut, deocamdată să-i dorim succes!

sevil

(Foto: realitatea.net)

Facebook Comments

17 Comments Sevil Shhaideh, o numire mai bună decît speram

 1. Florina Neghina

  Acum, pe Facebook. Poate pe el il credeti. 🙂

  Traian Băsescu
  9 mins ·
  Pentru doamna Sevil Shhaideh
  Doamnă, recunosc faptul că nu vă cunosc şi dacă, până astăzi, v-aş fi întîlnit pe stradă, n-aş fi ştiut cine sunteţi.
  Imediat ce am aflat despre nominalizarea dumneavoastră am sunat la Constanţa. Mi-am sunat finii tătari (eu le spun fini, ei îmi spun naşu dar şi unii, şi alţii, ştim că la căsătoria lor am fost martori), mi-am sunat cunoştinţe din comunitatea turco-tătară din Constanţa. Toţi au vorbit extraordinar de frumos despre dumneavoastră.
  Aveţi o reputaţie impecabilă.
  De aceea, vă rog, nu acceptaţi nominalizarea. Nu fiţi parte a unui joc politic ce nu vă aparţine.

  Reply
 2. Mircea D

  Este o naivitate sa credem ca doamna in cauza, competenta sau nu a fost desemnata PM pentru alte calitati altele decat subordonare directa, competente privind mentinerea locului cald pana cand maestrul va fi eligibil si niciun fel de pericol in a crea un pol in partid. C’mon…

  Reply
   1. Mircea D

    Am inteles. Ii uram succes din politete. Desigur are nevoie de succes si inspiratie chiar in a ocupa pasiv un post pe perioada determinata.

    Reply
 3. Amelia

  Sincer, Florina, si eu am avut impresia ca am nimerit pe site-ul USR sau al lui Remus Cernea (sau alti adepti ai PC si multi-culti).
  N-am o problema ca d-na este musulmana atat timp cat se manifesta decent si nu face prozelitism , dar n-o vad nici ca pe o calitate.
  Am insa o mare problema ca a lucrat 10-15 ani sub Nicusor Constantinescu, iar in mandatul de ministru nu-mi amintesc sa se fi remarcat prin nimic altceva decat prin alocarile de fonduri catre zonele pesediste.
  Dragnea a ales-o pentru ca este marioneta perfecta, punct (a testat-o deja la Ministerul pe care a fost silit sa-l paraseasca).
  Si…nu toti infractorii (sau incorectii) sunt condamnati, dupa cum nici toti cei condamnati nu sunt intotdeauna infractori/vinovati.

  Reply
 4. Vlad

  WTF ?? Am picat pe alt blog ? Individa asta e apropiata puscariasilor Mazare si Constantinescu, a-i ura succes e ca si cum ai ura spor la treaba hotului care-ti intra in casa!

  Reply
   1. thylberteulenspiegel

    Nu faci alianta cu dusmanul si esti intotdeauna intransigent cu el in orice situatie.
    Da, psd e dusmanul, ei oricum asa ne considera pe cei care nu suntem cu ei, prin urmare de ce nu am aplica reciprocitatea?
    Romania (tara) nu e acelasi lucru cu un vremelnic guvern ce o administreaza la un moment dat.

    Reply
     1. thylberteulenspiegel

      Luptam si nu cedam nici decat morti.
      Si inca ceva: il dam dracului de cavalerism cand avem de a face cu potlogari (chiar daca au „castigat” alegerile).
      In fond si hitler a „castigat” alegeri la timpul lui (fara a avea majoritate absoluta).

      Reply
   2. vlad

    Nici eu nu va inteleg; mai precis, nu inteleg cum successul finei lui Dragnea, (si fosta apropiata a lui Mazare si Constantinecu) la carma tarii ar putea fi de folos altcuiva decat susnumitilor.

    Reply
 5. thylberteulenspiegel

  Buna ziua,

  Inainte de a ne alinia la „multi culti” (se pare ca si cei cu orientare conservatoare se lasa vrajiti de aceasta sirena) sa clarificam doua aspecte de importanta majora pentru nominalizata psd-niet-ului (alde e doar o infima mizerie adaugata la marea mizerie deja mentionata):
  – are vreo legatura cu Fratia Musulmana sau alta organizatie islamica de aceslasi tip?
  – cata probitate morala si profesionala poate avea cineva din gasca nicusor constantinescu – radu mazare?

  Cu consideratie,

  Thylbert Eulenspiegel

  PS: pentru psd si cei asociati cu el nu ma lasa constiinta sa folosesc majuscule.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *