Societatea civila. Doar o parere

Traian Băsescu, pe Facebook:

Este doar o parere.
Uneori, un preşedinte poate lucra şi la imaginea lui.
Dar, dacă pentru imagine sacrifici stabilitatea guvernamentală, cu siguranţă este un cost prea mare pentru ţară, mai ales cînd ştii numele premierului Cioloş pe care vrei să-l desemnezi.
În afara desemnării imediate a premierului, teatrul consultărilor prelungite este o mizerie provincială care nu se ridică la nivelul celui mai important om în stat.

Părerea asta e confirmată de reacția sau, mai degrabă, non-reacția lui Dragnea, dacă mai e nevoie de confirmări. Pe care l-ați văzut calm, ocupîndu-se cu te miri ce, numai cu numele viitorului premier nu.

Pentru că se știe și pentru că partidele parlamentare l-au acceptat deja, chiar dacă, formal, vor mai fi consultări și poate va mai apărea, ca figurație, și un alt nume.

În rest, consultările au arătat un singur lucru. Că în afară de Sorin Ionita (din ce am văzut eu), care știe ce vorbește, punctual, rațional și fără vedetisme de moment, ceilalți au bifat doar o actiune de imagine. Care îi va cauționa în ochii unor grupuri cîtva timp, după care unii se vor stinge, alții se vor întoarce la ale lor, ca Nicușor Dan, la partidul pe care a anunțat din iulie deja că-l înființează, ca Mihaiu, la Delta lui, pe care poate o va guverna din nou, cine știe?!

S-a întîmplat la fel cu Fundația și Partidul Mișcarea Populară, dar la un cu totul alt nivel de organizare și o altă implicare prezidențială, care-i dădeau o semnificativă, atunci, greutate. Oamenii noi, cum au apărut, așa au dispărut, și tot oamenii de partid au rămas. Ca și Iohannis de altfel, gazda întînirii de acum cu societatea civilă, tot un produs de partid și el.

Așa că va fi Cioloș și va fi bine, numai să fie mai repede, că se duce leul grav în jos. Iar protestele, cu cît continuă dincolo de scopul inițial – Jos Ponta, Oprea și Piedone – atins imediat, cu atît mai haotice și irelevante devin, nu mai zic infiltrate. Aici e pericolul mai mare, aici trebuie mare atenție. Atacul împotriva bisericii (tot) dinspre est vine, și nu vine deloc aiurea. O analiză foarte bună semnată Cristi Pantazi găsiți aici.

PS: Două note de Facebook la subiect.

[mfb_pe url=”https://www.facebook.com/florina.neghina/posts/937228363014503″ mbottom=”50″]

[mfb_pe url=”https://www.facebook.com/florina.neghina/posts/937248713012468″ mbottom=”50″]

(Foto: gandul.info)

Facebook Comments

4 Comments Societatea civila. Doar o parere

 1. Eroul Bula

  Putin off topic:
  Guuuuuuupyyyyyyyy ! Unde eeeeeesti ?
  Preferata noastra e-n carti pentru Justitieeeee ! 🙂 ))))

  Reply
 2. AlexA

  Sa fie oare vorba de teatru aici, sau e lentoarea in gandire ardeleano-germana? Atatea cumpaniri si ezitari nu dau bine decat in fata unui numar prea mic de pedanti pretiosi, iar castigul de imagine nu e semnificativ, cred. Mai degraba arata nepricepere si amatorism… Sa nu fi inteles el inca de la turul doi al alegerilor pe care le-a castigat ce doresc romanii??? sper sa gresesc…Oricum, cu Herr Klaus, nimic nu e clar. Cat despre Base, pune misto punctul pe i, ca de obicei. Atata doar ca nici sustinerea pana-n panzele albe a unei anumite blonde, pusa temeinic pe imbogatire si parvenire, dar zero ca politician al dreptei, nu-i demna de nivelul celui mai bun om de stat pe care l-a avut Romania pana acu’…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.