Statul si privatii

Nimeni nu are încredere în clasa politică şi birocrăţime, toată lumea are încredere în stat. Cred că nu e om de pe stradă, lider de opinie respectabil sau idealist de meserie care să nu susţină că ţara e plină de cetăţeni oneşti, competenţi şi neştiuţi şi ale căror merite sînt nerecunoscute, dar nimeni nu are încredere în privaţi, că-s nişte criminali bîntuiţi de gînduri malefice şi ascunse şi umblă numai după profit. Mi se pare doar mie sau ne cam contrazicem?

Facebook Comments

25 Comments Statul si privatii

 1. Mih

  Concluzie pt 1,2,3: Felix isi alege barbatii functie de cat de performant reusesc acestia sa-si frustreze partenerele…Dai rateuri cu consoarta? Felix iti deschide poarta! Sau: iata cum un act ratat te transforma in Barbat…

  Reply
 2. Dragos

  una dintre cheguevaritzele (TSD Constanta) cu care a venit smintitul de Mazare in Buc. era asta-vara maseuza erotica cu happy ending. mi-a spus c-o cheama Elisa/Eliza/Liza/gen. meseriasa !

  Reply
 3. Dragos

  mahnirea 3: Radu Tudor ! casatorit cu Irina Zidaru, directoare MAE, delegatii, teambuilding-uri, cursuri, mese festive, agape, hoteluri, futaiuri, sedinte. intr-un hotel, camerele de supraveghere de pe hol o surprind pe pupaza intrand cu un baiat, care nu era Radu Tudor, in camera, baiat (repet, nu era Radu Tudor) care n-a mai iesit pana dimineata. normal ca un pupator de moaste sfinte poate sa gandeasca ca cine stie ce urgenta de afacere externa tip declaratie de razboi a determinat noaptea alba, da' eu stau si ma intreb: daca era o chestie de razboi si pace, cum de le mai ardea Irinei si flacaului, care nu era Radu Tudor, sa se giugiuleasca cu limbi in gura, mamelire si maini pe cur pe distanta lift – camera ?

  Reply
 4. nedormitul

  Bogdan Teodorescu în Jurnalul: " Este natural să fie lipsă de organizare, atâta vreme cât nu există organizare." =))))))))))))))))))(_)_) (adică rîd și cu curul)

  Reply
  1. Florina

   😆 )))))))))))
   Adrian Ursu, la Realitatea: Masele nu coagulează, dar disoluţia-i mai mare decît coagularea.

   mama lor de anticoagulante! spuneţi nu heparinei!

   Reply
 5. Dragos

  mahnirea 2: Victor Ciutacu ! intr-o seara, n-am ce face, ma bag in seama pe manaciutacuwordpress la un articol cu taguit cu flori, fete, filme, dragoste, filosofie, mozolire si respect. a fost f. interesant, fata a acceptat un dialog pe tema "fata desteapta si frumoasa esuata intr-o casnicie cu o vuvuzea baloase", dialog purtat la al 2-lea inteles. fata STIE perfect pe cine are langa ea. (degeaba va dau link, conversatia noastra a fost stearsa)

  Reply
 6. Dragos

  mahnirea 1: Mircea Badea ! Carmen Bruma are o prietena ce mi-e amica. limbute amandoua. cica spagatistul o are medie spre mica si, ce oroare! din cauza abuzului de steroizi mai sufera si de hipertofia testiculelor. fata se plangea ca asa zisul "act sexual" al vuvuzelei inseamna 2-3 flotari in sub 20 secunde.

  Reply
 7. Dragos

  Buna seara la toata lumea. ontopic am pregatit o chestie cu schepsis, iar offtopic cateva mahniri pricinuite de atacul marsav la adresa blogary.

  chestia cu schepsis: "dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol" – Andrei Plesu, 1976, Bonn

  Reply
 8. Yeba

  Nț, bleen l-a citit, ca tb info specifice. Bineinteles ca exista ceva prevazut si pt astfel de cazuri si oricum ideea era ca in timp oamenii sa invete sa aloce bani sanatatii si sa fie mai bine tratati. Nu cum spunea altcineva, ca acum la Fundeni sunt tratati si săracul, și bogatul, omițând să spună cât e coada la tratamente din lipsă de aparatură – și implicit, șpaga.

  La gradinita e mai nasol.

  Poate e un gap față de invatatori.

  Reply
 9. nedormitul

  ai mei au fost profesori amîndoi, cam aceeași vechime, toate gradele și pensiile mult mai mari.

  nu știu din ce funcție s-a pensionat doamna r, dar mă întreb dacă un om de serviciu care a măturat cojile de seminţe într-o facultate merită să primească o pensie mai mare decît unul care a dat cu mopul într-o grădiniţă.

  habar n-am cum s-o lămuresc, încearcă tu. întreab-o dacă a citit ex-proiectul.

  Reply
 10. Yeba

  Pai daca spune o vorba, e vorba, nu le-a facut atunci si a dat ordine secrete, pe telefonul pe care il tine Lazaroiu, sa nu se faca nici in anii astia de cand e tiran-en-titre.

  Reply
 11. Yeba

  @nedo, nu te uiti destul la TV. Toate victimele accidentelor sunt de fapt ale lui Basescu, ca el a spus ca n-avem nevoie de autostrazi si soselele sunt proaste.

  Cred ca Claudia R asteapta lamuriri la postarea dedicata stupizilor.

  Reply
 12. nedormitul

  E o chestie pe care nu am înţeles-o din tot scandalul ăsta. Nu desfiinţaţi smurdul, nu luaţi bani de la smurd, nu ştiu ce, totul mi se pare corect. Dar n-am auzit pe unul să recunoască faptul că sînt prea multe accidente de circulaţie în ţara asta. Adică aş fi de acord cu mai mulţi bani la smurd, dar oamenii să înţeleagă şi să reducă şi ei bugetul pentru maşini bulgăreşti, pentru alcool şi pentru şpagă la permise.

  Reply
 13. Nea

  Scenă savuroasă în subsolul blocului, prin 1997:

  Sesiune extraordinară a comitetului de bloc, se judeca cererea unui buticar care voia să-şi tragă curent la chioşc de la branşamentul blocului. Invitat special, reprezentantul firmei care urma să facă lucrarea. Priviri încruntate de locatari bănuitori: ăsta vrea să ne sugă curentul.

  Momentul culminant a fost când unul dintre locatari şi-a dat seama că electricianul nu reprezenta firma de stat (Elecrtrica? Conel?), ci o firmă particulară.

  Cu voce acuzatoare repeta: Eşti particular!, eşti particular!

  Omul recunoştea cinstit că da.

  Savuros era că acuzatorul fusese toată viaţa – chiar şi sub Ceaşcă – particular, gestionar de gogoşerie, cu fiu serios, la puşcărie.

  Reply
 14. punk

  Nu-i nici o contradictie, tara-i plina de cetateni onesti si competenti. Aceste calitati nu folosesc la nimic pentru a reusi in afaceri in Romania, prin urmare privatii de succes nu se selecteaza dintre ei. Sau ma rog, poate sunt si ei competenti, dar nu pe aceasta baza au reusit, ci pe:

  – Taieri agresive de costuri: echipamente de protectie si contributii sociale pentru angajati, TVA la produsele vandute, igiena si alte costuri ne-esentiale

  – Social skills: pile in randul functionarimii si spaga pentru a ocoli pe cat posibil legea; la nevoie se trimite cate un control ne-anuntat la concurenta

  – Tehnici de negociere: incalcarea deliberata a contractelor si a termenelor de plata, si sfatuirea celor nemultumiti sa sa adreseze justitiei

  – Putere de convingere: cand ai totusi nevoie de justitie, apelezi la cea privata, clanurile de tigani; ei pot oricand sa convinga un partener de afaceri sa plateasca banii datorati, sau un competitor incomod sa se inchida

  – Marketing: minti cat poti ca nu te verifica nimeni si oricum

  – Leadership: futu-va muma'n cur de trantori, marsh la munca ca sunt 1000 ca voi la poarta !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *