Fals tratat de Revolutie

Clar, asta nu este Revoluție! Unde s-a mai văzut Revoluție de la care se pleacă seara, cu ultimul metrou? “Doisprezece ore au stat oamenii ăia în frig!”, îi căina pe un post de știri un afacerist cu arme acoperit din presă, șomer în actualul context politic. Nu, bre, ‘nea Chireac, a trecut și a șaptea zi, începând numărătoarea de la marșul de la Tg. Mureș în favoarea pastorului reformator ajuns patriarh al Salvării, și derularea evenimentelor tot nu seamănă cu ce am pătimit noi 1989. Păi, la ora asta, ministrului Apărării, în cazul nostru “trădătorul Oprea”, trebuia să-i cam fi trecut prin cap ce i-a trăznit și generalului Milea. S-au auzit vreo două împușcături dinspre biroul lui? Că două cică, sanchi, și-ar fi tras! Canci! După a opta zi de protest, lumea a plecat acasă fără să ridice celebra baricadă de la Inter, cum era normal pentru o revoluție în direct. Nu vezi că asta e revoluție doar în prime-time? Că n-are nici o televiziune exclusivitate cum avea Televiziune Română în ’89? ‘Re-ați ai dracului cu privatizarea voastră din mass-media!

Ce drac de Revoluție mai e și aia la care primarul orașului dansează samba curevoluționarii în agora Tomisului? Doar pentru că s-a costumat camo style și și-a pus bască sandinistă pe cap? Subțireanu, frate! Eu, la Constanța, în ’89, astăzi cum ar veni pe vechi, cu o mică gașcă de nebuni, spărgeam geamurile de la “Casa Albă” și îl capturam pe prim-secretar ca să-l predăm Miliției, ca să-l elibereze dânsa. Ieri, puterea locală fluiera și țopăia de mama focului în mijlocul manifestanților, de să-și rupă bocancii de asalt și nu alta!

Îmi pare rău că trebuie să îl dezamăgesc pe senatorul Mircea Diaconu, care tot insista la Realitatea-Elan cu o tâmpenie mai mare ca actorul omonim, intrat memorabil în halatul doctorului din “Mere Roșii”, anume că românii au de ales între a schimba puterea în mod democratic și a o dărâma prin violență. Nu e nimic de ales acuma, maestre! Alegeri abia la “comasate”, la toamnă, cu ștampila, dom’ senator! Știu, nu e cinstit ca primarii să tragă în sus scorul parlamentarilor, dar parcă nu e cinstit nici să faci avantaj electoral punând în cârca micuțului Boc toată criza mondială! Tu având o singură soluție de ieșire din marasm. Soluția “Jos Băsescu! (că vrem noi ciolanul de la Udrea)”. Mai încercați!

În van se strofoacă Andreea Crețulescu – poreclită de mine, pe când eram colegi trust, “Pareza” (dacă nu știa) – să unifice și necazurile celor uniți în Piața Universității doar prin deviza de circumstanță “Jos guvernul Băsescu!”. Acolo sunt grupuri distincte de nemulțumiți, delimitate net de nemulțumiri diferite, acumulate în 22 de ani sub toate partidele care s-au perindat pe la guvernare în scopul îmbogățirii personale rapide. Unii nu se ajung cu pensiile, singurii legitimi, alții nu se pricep să pună “la drept” faianța și gresia, nici în România, nici în Israel, mai sunt studenții aflați în sesiune, dornici să ia gură de aer după ce au ieșit de la film, de la Torente, unde s-a dat Zeitgeist, sunt ultrașii nemulțumiți de “Legea Mitică”, proaspăt promulgată de Traian Băsescu, mai sunt motocicliștii, singurii din țară care au căști ca ale militanților anti-globalizare și anti-încălzire de la Copenhaga, mai sunt boschetarii, oricum la serviciu, doar că adunați în ședință la Centru, participă și câțiva anti-cianuriști supărați pe intervenția lui Băsescu în favoarea RMGC, ca și mine, militanții pentru legalizarea marijuanei, mai răsare și câte un lider sindical mic, dornic de afirmare, care nu a prins consilii de administrație de prin trusturi media, au venit și nemulțumiții de taxa auto, “Taxa Tăriceanu” de fapt, cărora li se oferă posibilitatea de a le bate obrazul peneliștilor prezenți la acțiunea USL de astăzi, și mai sunt și foarte mulți gură-cască. Apropo, mult curaj au Ponta, Năstase, Felix și Antonescu să se prezinte în Piață însoțiți de întreg partidul! Ia să fi venit ei singurei, pe jos, cum a făcut-o Șică Orban, de și-a mototolit paltonul de cașmir, să vedem dacă pe ei îi așteaptă cu adevărat “revoluționarii”. Pe nebuni i-am lăsat mai la coadă. Ei au fost reprezentați cel mai bine de Sorin. Cum care Sorin?! Sorin este nebunul care a ținut să intre în direct la Realitatea-Elan, să-și verse și el năduful. Realizatorul Mihai Tatulici, echipat în costumul lui de catastrofe, l-a întrebat ce anume cauze crede el că a scos lumea din casă. Sorin avea decât certiduni: “Deci totul a pornit de la problemele cu asasinarea lui Zelea-Codreanu și de la fasciștii care au omorât milioane de evrei…” Sorin! Soriiin! Striga disperat Tatulici, mai mult ca să înțeleagă reporterul din teren sau Regia să-i taie macaroana nebunului. Prea târziu! Îl văzuse deja o țară întreagă. Oamenii din Piață vor figuri noi căci cu ăștia s-au lămurit. Strict pe cei adunați acolo nu-i prea văd votând cu ăia la care ai fost tu detașată să te ocupi de campania lui Geoană în 2009, dragă Andreea Crețulescu.

Nici doctorul Arafat nu și-a confirmat numele de eliberator. “Arahat”, cum îl alinta o doamnă în direct la Realitatea-Ghiță, parcă. Cei care mai ieri îl venerau drept erou național, micit de Tiranul de la Cotroceni cu sintagma șmecherească “Ghici cine pleacă?”, astăzi îl consideră trădător și șpăgar întors la ciolan. Consecvent popor mai suntem și noi!

Ascultați-mă pe mine, ce vă spun acia! Totul se va termina în momentul în care Adrian Sârbu se va uita pe audiențe și va constata, negru de supărare, că Antena 3, cu păcălici gen Gâdea, Badea și Ciutacu, i-a bătut zile la rând PRO TV-ul la raiting. Uitați-vă voi la mine dacă bossul din Pache Protopopescu n-o cumpăra din America formatul original “Occupy Wall-Street” și de nu l-o monta în Piața Revoluției cu Măruță și Smiley prezentatori pe scenă și cu ceilalți figuranți din Piață, de-o să-i rupă pe toți în bucăți! Și în urban, și în rural! Cică deja Cabral a fost chemat la casting pentru rolul lui Obama. Concurează cu Bănică junior.

KAMIKAZE

De citit:

Mantzy – Cîteva chestii neutre și certe despre „revoluție” și participanții la ea

GMT – Revoluţia uslaşă musteşte de civism

Facebook Comments

51 Comments Fals tratat de Revolutie

 1. tucu

  De fapt este revolutie.

  Nu revolutie in strada ci revolutie in teatru.

  Piesa Durerea , stil tragedie antica , autori necunoscuti, regizor coordonator Ady ,

  actori :

  Femeia responsabila -Dragoteasca,

  Femeia isterizata -personaj colectiv-Antena 3

  Femeia care nu intelege nimic -Cretuleasca

  Prezicatorul- Chireac

  Revoltatul -Iaru.

  Corul antic 1- 1000 de cintareti care -si striga durerea in mijlocul strazii

  Corul antic 2- Zeci de politicieni , jurnalisti, bagatori de seama ,robert turcesti, bulai, bozi si alti lucratori cu ziua la indobitocirea nationala.

  Piesa are pina acum 10 acte si mai urmeaza.

  Se joaca cu televizoarele deschise.

  In lipsa de sarbatori, sarmale , caltabosi, reduceri la mall, morti violente , violuri, Monica Columbeanu si Monica Tatoiu -publicul telespectator se uita la ea.

  Asteptam si episoade cu caft ca a devenit monotona.

  Aud ca s a infiintat partidul timpitilor. Ceine are detalii rog sa le comunice deoarece vrea sa ma inscriu.

  Reply
 2. ElCucui

  Tucu

  Statul (Partidul Poporului) va da 20.000 euro oricărui român care își va deschide o afacere.

  Cam așa sună pct.1 din platforma-program.

  Atenție! Nu va da banii românului CA SĂ își deschidă o afacere. Deschizi mata întâi afacerea pe banii tăi, vedem că merge (cel puțin un bilanț anual, normal!) și abia pe urmă îți dăm banii. Cam ca la fondurile europene numai că nu ți se avizează studiul de fezabilitate în avans.

  Be, zice "fiecărui român – o afacere". Nu "trei români – o afacere". Sunt eligibili doar acționarii unici.

  3. Dacă zice că dă 20k cofinanțare oricărui român care vrea să aplice la fonduri europene i-a terminat pe oteviști! Și nici nu-și mai bate capul cu eligibilitatea;

  IV. Oricum e mai realistă decât "Varianta Geoană" care dădea 20.000 € oricărui român care se reptariază și nimic mai mult.

  Crezi că aiurea cer oteviștii în piață "Varianta Cojocaru", nu "Varianta Diaconescu"?

  Reply
 3. ina eyre

  Tov Xulescu, omologul CIA in Romania e directorul SIE, nasul Maior. Nici acum n-ati sfirsit de numarat citi sunteti? Ete de ce nu e surprinzator! Voi va raportati la oo-le lui bombi. Si alea e clocite SRI.

  Reply
 4. tucu

  Dragi Tov. si prieteni.

  Dupa o lunga hibernare, a iesit marele Alb (sau viitor albit) celestul Nastase la declaratii.

  Mai intii si a trimis buzduganul-femeia care i uda florile, frumoasa Rovana cea cu plumb pe limba a debitat o serie de ineptii pentru consumul prostilor, delirul fanilor si amuzamentul opozantilor.

  Apoi Ady a aparut in peroana personala impunator si tandru si i a dat o zmetie peste gura partenerului , viitor presedinte al Romaniei,Crin Antonescu. Mai pe romineste l a facut prost.

  Faptul ca din pieptul de arama al Nastaselului a pornit ideea ca nu prea au ce face in privinta guvernului Boc pina la alegeri si sunt sortiti sa ramina pe cap si cu Basescu pina l cionvinge onorata sotie sa demisioneze -imi arata mie si ciinelui meu ca PSD ul nu are nici un chef de alegeri anticipate nici parlamentare si cu atit mai putin prezidentiale.

  Mai mult decit atit mi a soptit o ghicitoare convertita in analist politic ca le suride si ideea comasarii deoarece de abea asteapta sa beneficieze de zelul prioimarilor oplositi la sin atita timp..

  Ciinele zice ca exagerez .Om vedea.

  PS Astazi a avut loc congresul PP DD sau DD PP nu stiu exavct , congres la care s au pus bazele viitoarei revolutii de catifea.Pentru detalii l am ascultat cu mare atentie pe fostul meu coleg -Condurateanu dar nu am inteles mare lucru

  deoarece proteza nu era fixata bine si ii distorsiona discursul.Daca are cineva amanunte rog sa mi fie comunicate. Mai dau aia 20 de mii sau nu?

  Reply
 5. ElCucui

  Întrebări pentru șefa pesedistelor

  (că n-am putut să ajung la conferința de presă)

  De la o revistă de gătit, doresc să vă pun trei întrebări, doamnă Rovana Plumb, că v-am văzut foarte acidă la adresa nepriceperii și hoției guvernanților PDL și i-ați transmis Mariei Băsescu să-și ia dictatorul acasă:

  1. Știut fiind că fabrica Gerovital Cosmetics, fostă Miraj, privatizată prin MEBO, dumneavoastră fiind cel mai mare acționar din PAS, a înregistrat un devastator faliment, vă rog să ne spuneți câți oameni a trimis priceperea dumneavoastră în șomaj?

  2. Compania pe care ați controlat-o a returnat creditele de la Bancorex?

  3. V-a ieșit până la urmă pasiența cu ambalarea pateului de ficat importat din Cehia pe liniile de pe care plecau produse cosmetice apreciate pe toate meridianele globului?

  Mulțumesc.

  Reply
 6. Merechene

  mama lu' xculescuuuu, xculescu a zis ca Tucu nu intelege foarte bine ce insemana democratia. luati-l va rog acasa si nu-l mai lasati sa scrie pe bloguri!

  Reply
 7. tucu

  @Xculescu

  La televizor ce posturi trebue sa wevit ca sa nu vad o realitate deformata?RTV 1,RTV 2 ,Antena 3 , B1, OTV sau TVR?

  Tu cum percepi realitatea de la fereastra ? din metrou? de pe strada? din tranvai? din discutiile cu prietenii?

  Reply
  1. Florina

   xculescu
   pînă să faci recomandări, dacă tot ai ajuns la femeile din politică, uită-te-n grădina proprie, la apelul de azi al Rovanei, că plumb mi-e jenă să zic, către Maria Băsescu.
   ia zi, îţi place? să te-ntreb şi dacă-i corect? neah, n-are rost.

   Reply
 8. tucu

  @Xulescu

  Asumarea raspunderii este neconstitutionala?

  Constitutia a fost mosita de nenea Iliescu si de amicul Nastase.

  Ce ar fi sa i rogi sa schimbe constitutia si sa precizeze de cite ori este democratic sa ti asumi raspunderea in 4 ani?

  Parlamentul Romaniei a fost intotdeauna aservit majoritatii.

  Oricum ca sa transformi Romania dintr un stat socialist de factura sovietica intr un stat modern european trebue sa mai iti asumi si rasunderea altfel minunatul Cod al muncii sau Legea salarizarii nu ar fi putut fi schimbate nici o data pentru ca si in grupul de la putere sunt destui care gindesc ca Ponta.

  Reply
 9. xculescu

  @tucu

  eu cred ca tu nu ai inteles foarte bine ce inseamna democratia dragule… de acord cu tine ca parlamentul controleaza executivul, numai ca tragedia este ca acest lucru sub regimul basescu se gaseste numai pe hartie, cu care iubitul tau conducator se sterge la… Daca tu crezi ca actualul guvern are vreun pic de respect pentru parlament ori esti naiv ori rau intentionat.. guvernul basescu-boc a trecut mai multe legi prin asumarea raspunderii sau tacit decat oricare altul pana la el. Asta este democratie, si respectarea echilibrului puterilor in stat? Nu cred. Parlamentul a ajuns o institutie aservita puterii, manipulata si deformata de basescu cu ajutorul generalului de mentenanta oprea si fotomodelului anastase (ce cadre pregatite mai are si PDL-ul apropos!?)… Democratie nene ce mai?

  Iti recomand sa te uiti mai putin la televizor si sa vezi cum stau lucrurile in realitate inainte sa te dai cu parerea gratuit si gresit.

  Reply
 10. tucu

  Am auzit o zilele trecute pe Dna deputat (cred ) Alina Gorgiu cerind indignata sa nu se mai faca nici o comparatie intre guvernul Tariceanu si guvernul Boc .Afirma dinsa ,pe buna dreptate ,ca Tariceanu si Boc nu au nimic in comun.

  Nici nu stie cita dreptate avea.

  Adevarul este ca Tariceanu a preluat o tara cu un buget echilibrat si a predat o tara cu un buget facut varza.

  Dl Tariceanu a reusit performanta demna probabil de Angola ca dupa 3 ani de crestere economica importanta sa reuseasca sa predea tara cu un deficit de 5% (deci cu datorii) si cu banii din privatizarea BCR facuti praf.

  Ce a facut Dl Tariceanu cu banii? O fi facut autostrazi, aeroporturi, fabrici si uzine? Nu stiu pentru ca nu am auzit de ele.

  O fi marit sectorul bugetar cu 50% de la 800 de mii cit lasase Nastase la 1,3 milioane? Nici pomeni electorale nu o fi dat prin diverse sate si comune?

  Boc a preluat tara in plina criza cu 5 % deficit, a trecut printr o perioada de recesiune , se afla si acum in plina criza economica mondiala si a reusit sa diminueze deficitul .

  Toti expertii liberali vorbesc de cresterea datoriei Romaniei. Corect , ca sa poata trece criza Romania s a imprumutat. Statul roman are o datorie de cca 35 miliarde de euro.

  Cetatenii Romaniei insa incurajati de miracolul economic marca Tariceanu( bazat pe cresterea consumului ) , de lacomia bancilor si de inconstienta lui Isarescu s au indatorat cu peste 60 de miliarde de euro .

  Acum dau din colt in colt pentru ca nu au cu ce sa si plateasca datoriile.

  Din nefericire nu poti da vina numai pe cetatean ci si pe sistemul politic si bancar care a permis acordarea de credite pe ochi frumosi.

  Sa nu credeti ca datoria cetateanului nu afecteaza statul. Statul (de la noi sau de aiurea ) a sustinut sistemul bancar. Din ce bani? Simplu din banii nostri ai tuturor celor ce produc ceva .

  Dna Ghorghiu avea dreptate. Nici o asemanare intre Tariceanu si Boc.

  Reply
 11. tucu

  Am un mic mesaj pentru cei iritati de Basescu.

  PSD ul lui Ponta Iliescu si Nastase NU VOR repet NU VOR schimbarea lui Basescu acum din simplu motiv ca nu au inca un om pregatit pentru asa ceva.

  Ei au receptat bine mesajul transmis prin gura ""analistului independent ""Lazaroiu cum ca vor guverna incepind din 2012 si acum nu fac altceva decit figuratie.

  Disperatul se cheama Crin Antonescu care stie foarte bine ca somnul in calitate de presedinte PNL se va termina inaintea alegerilor din 2012, o data cu desemnarea candidatilor si ca de fapt nu a fost decit un element de presiune la adresa PDL si a lui Basescu pentru ca PSD sa nu mai fie lasat in opozitie dupa 2012.

  Cine isi imagineaza ca un partid ca PSD va sustine pentru postul de presedinte un ins provenit din alte structuri decit cele nasite de PSD se inseala amarnic.

  Cind s a inregimentat politic Crinutul a gresit unitatea. PNL nu este facut decit pentru figuratie (Tariceanu -prim ministru -controlat de majoritatea PSD din parlament-cel mai bun exemplu) rolurile principale nu se atribue decit membrilor

  PSD.

  Reply
 12. tucu

  @Xulescu,

  Fratioare chestia cu democratia este mai complicata decit iti inchipui tu sau iubitorii de democratiei care au invatat respectiva lectie de la RTV sau A3

  Probabil ca si tu ai auzit de cele 3 puteri in stat -probabil de asemenea ca si tu ai auzit dca presedentia face parte din puterea executiva inptreuna cu guvernul.

  Democratia functioneaza in alegeri si in sistemul legislativ acolo unde o lege se adopta prin vot de catre reprezentantii trimisi de populatie in parlament, se manifesta de asemenea prin controlul exercitat de parlament asupra executivului .

  In sistemul administrativ unde decizia este luata de cei desemnati sa conduca nu se pune problema in aceiasi termeni. In sistemul adminisrtrativ decizia este piramidala de la virf spre baza si obligatorie pentru toata lumea.

  Statul funcrtioneaza ca orice intreprindere. Cel pus in vierf isi asuma raspunderea si decizia.Ar fi dezastros daca la cine stie ce concern deciizia ar fi luata de adunarea salariatilor.

  Acum pentru toti cei pe care Basescu ii ricie pe creier.

  Daca Basescu nu si ar fi asumat actiunile guvernarii am fi vazut pe posturile TV aceiasi revolutie in direct cu aceleasi lozinci dar cu acuza ca nu se implica.

  Exemplul cel mai bun este aventura jandarmilor din Piata Universitatii. Acum citeva zile posturile prietene faceau spume n microfon certind jandarmii ca nu se implica astazi au schimbat melodia exact pe dos.

  Este de asemenea regretabil sa consrtati citi cetateni fac regretabila confuzie intre libertate si democratie.Hitler a fost ales democratic , dictatura lui Carol al II nu a fost democratica dar nici nu a ingradit libertatile civile asa cum erau ele intelese la vremea respectiva.

  Eu ma opresc aici dar va recomand artilcolul lui Tapalaga de pe Hotnews.

  Reply
 13. xculescu

  btw, cucuie, nu stiu in ce america ai fost tu, poate a lui chavez… In SUA, presedintele o fi PM, dar directorul SRI este seful CIA… Stiu, in visul tau basescian este unul si acelasi lucru, dar in realitate lucrurile stau putin diferit. Norocul nostru ca s-a trezit Romania, tu poti sa dormi in continuare, veghem noi pentru tine :)))) thank us later

  Reply
 14. xculescu

  cucui, mai pe sleau vrei sa spui ca nu ai nici un contra-argument. a fost mult prea usor… data viitoare poate o faci mai cu talent 😉 pana atunci sa traiesti bine!

  Reply
 15. ElCucui

  TUCU,

  Eu știu și cum a câștigat Tăriceanu în 2008 deși îi rupsese gâtul candidatul care conta de la PDL. Au zis să îl ajute să nu i se frângă cariera tocmai în Buftea. De-asta le e frică de aranjamentele pe plan local că știu cum funcționează mașina de furat alegeri.

  Reply
 16. ElCucui

  MODALCA

  Și în America presedintele e prim ministru și director SRI. Judecata acolo însă o face societatea civilă – jurii anchetează consiliați de procuror, la Grand Jury, și tot jurii stabilesc 'guilty' or 'not guilty' asistați de judecător în sala tribunalului, în Small Jury. Jurii sunt oameni simpli, fără studii juridice, fără condamnări penale. Cineva tot trebuie să spargă și la noi "independența" asta prost înțeleasă.

  Reply
 17. Modalca

  Domnule Cucui,

  Povestim de democratie intr-o tara cu o majoritate parlamentara formata prin bani si santaj? Vorbim de democratie si legitimitatea comasatelor intr-o tara in care presedintele e prim ministru, director SRI si judecator sef? Vorbim de democratie cand marele carmaci inventeaza un partid parlamentar condus de "seful mafiei personale a unui personaj de la fel de mare trista amintire"? Eu inteleg basismul, dar parca ce e mult e mult. Grava criza a ajuns si pe la altii si va rog eu sa nu ma luati cu grecia, poate imi explicati de bulgari, cehi, polonezi sau altii mai apropiati de exemplul tarii asteia.

  Reply
 18. xculescu

  @tucu

  din nou… acest tip de argument, ca X si Y au facut un lucru nedemocratic Z in 2008 deci asta inseamna ca avem liber sa facem orice acum ca noi, PDL-istii, suntem la putere denota o mare lacuna in intelegerea statului democratic si de drept.

  Parca erati de "dreapta"?!… parca voi sunteti eroii "statului de drept"?! Daca Tariceanu si Geona, la vremea aceea, a facut greseli, macar Crin si Ponta au invatat ceva din ele . Pot sa iti dau n exemple de declaratii politice ale amandurora in care cer PUBLIC introducerea votului uninominal pur… si de asemenea pot sa-ti dau tot atatea exemple in care puterea refuza timid si ipocrit…

  et voila: http://www.jurnalul.ro/politica/usl-va-raspunde-a

  Reply
 19. Never G

  @TUCU,

  De acord, raman in asteptare.

  Toata lumea ii plange pe protestatari, nu spune nimeni ca in foarte multe cazuri duc viata pe care si-au construit-o, deci din vina lor traiesc asa. Si pe vremea lui Ceausescu 'cum iti asterneai asa dormeai'.

  Iliescu si Nastase au dat liber la coruptia mica ca sa poata ei face marea coruptie. Societatea s-a pervertit in asa hal incit acum e foarte greu sa-i puna cineva stavila. Cind am vazut ca Basescu vrea sa schimbe starea de lucruri, am intrezarit si eu speranta intr-un stat normal. Reformele incepute tintesc esenta problemelor . E un mecanism extrem de complicat, in care isi pun amprenta toti cei ce intervin in proces: de la conceptie pana la implementare. Pana la urma fiecare dintre noi trebuie sa aleaga ce vrea pentru el si urmasii lui. In situatia noastra conteaza mai mult intentia si determinarea guvernantilor decat greselile facute, care de cele mai multe ori se pot corecta. Acesta e motivul, pe scurt, pentru care as iesi in strada, cu riscul de a primi o caramida in cap.

  Reply
 20. tucu

  @Never

  Nu poti iesi in strada ca sa sustii puterea.Imediat vei fi cartalogat ca platit de putere si vei aduce un deserviciu puterii.

  Reply
 21. tucu

  @Cucui

  Treci peste comanda lui Bleen si lasa l pe nelamuritul @Xculescu sa i intrebe pe Crin si Ponta cum au tratat cea mai importanta institutie democratica ""ALEGERILE"" in 2008 cind au mosmondit asa de bine sistemul electoral ca Gheorghita-PNL care iesise pe locul 8 a intrat in parlament in dauna idiotului care se clasase pe locul 1.

  Lasa ca i explica Ponta cum luat el primele lectii de democratie in Piata Universitatii in 90 si cum s a perfectionat pe urma in PSD si si a dat doctoratul cu Nastase si Hrebenciuc.

  Reply
 22. Never G

  Daca nu ne miscam eu cred ca o sa regretam. In final e viata noastra si a copiilor nostri si e un moment de rascruce. Conteaza foarte mult in ce moment actionezi.

  Reply
 23. xculescu

  Cucui… pe rand ca sa inteleaga toata lumea:

  1."Știu, nu e cinstit ca primarii să tragă în sus scorul parlamentarilor, dar parcă nu e cinstit nici să faci avantaj electoral punând în cârca micuțului Boc toată criza mondială!" – pai cucuie, tu vrei sa-mi spui mie ca polonia nu a trecut prin criza din cauza ca opozitia nu a protestat la televizor impotriva guvernului? Si in plus, tu echivalezi manipularea celei mai impotante institutii democratice, ALEGERILE, cu ce au spus Crin si Ponta la televizor despre "micutul" Boc? Pai atunci orice este scuzabil domnule daca cei doi au comentat modul dezastruos in care Boc ne-a prelungit chinul fiind complet incompetent si doar implementand directivele FMI. Ca pana la urma nu Boc e de dreapta ci FMI, orice om cu capul pe umeri poate constata acest lucru…

  2."astăzi îl consideră trădător și șpăgar întors la ciolan. Consecvent popor mai suntem și noi!" – oricine a citit sau auzit demisia lui Arafat a inteles ca el a facut acest gest de onoare pentru a vorbi liber despre un proiect legislativ cu care nu era de acord. In momentul in care acea lege a fost retrasa nu mai avea nici un motiv sa ramana in afara deoarece poate face mult mai mult pentru sistem dinauntru. Deci singurul care a inteles ca este spagar si intors la ciolan esti tu.. de altfel este pentru prima data cand vad acest comentariu ceea ce este cel putin un pic suspect.

  astept lamuriri

  Reply
 24. Never G

  De acord dar e prea putin daca ne auzim intre noi. Glasul nostru trebuie sa aiba acelasi impact cu celalalt. trebuie sa se auda si altceva decat vaiete. Trebuie sa se auda si speranta.

  Reply
 25. tucu

  @Never

  Si eu as iesi in strada. Nu ar fi pentru prima oara.

  Un miting insa se poate organiza si pe bloguri si pe retelele de socializare.

  In acest fel mesajul este mult mai tintit si nici nu poate fi bruiat de jurnalistii ""obiectivi''.

  Reply
 26. Never G

  Din pacate ce ganditi voi si poate nu numai voi, nu se vede. Ce elan sa mai aiba de exemplu cei ce instrumenteaza cazurile de mare coruptie, daca se aude numai glasul strazii si a opozitiei in cor: jos Basescu, jos Boc, anticipate sau amenintarile lui Mazare si nu se aude si altceva. Nu stiu cat este de oportun dar daca organizati un miting care sa sustina reformele incepute eu ies in strada.

  Reply
 27. tucu

  @Mih

  Evident ca ii stam alaturi.

  Critica mea nu inseamna dezicere.

  Basescu are nevoie acum de ajutorul nostru. Al tuturor si ma repet- celor ce vor de la viiata altceva decit o sarma , un butoi de vin si putina bagare in seama.

  Din nefericire Romania are mai multe categorii de nemultumiti- multi nemultumiti permanent.

  Sunt oamenii saraci infrinti de viata si pe care din nefericire nu putem sa i ajutam. Sunt multi , foarte multi dar nu sunt majoritari.

  Cei mai multi, oamenii care ne decid pina la urma destinul sunt nemultumitii de profesie, oamenii care cred ca merita mai mult de la viata si nu obtin ceea ce doresc din cauza altora.

  Astia sunt majoritarii pentru ca in aceasrta categorie intra si pensionara care si ar dori o operatie estetica dar nu are cu ce si Alina Mungiu care vrea sa fie ascultata si bagata in seama de toata lumea si ziaristii care cred ca ei sunt buricul pamintului,

  Cu astia trebue sa ne luptam si sa i invatam ca exista si o alta Romanie care incearca sa ajunga la normalitatea unei societati in care valorile sunt bine stabilite.

  Reply
 28. Mih

  Tucu

  Te inteleg, chiar te inteleg.

  Cred ca ceea ce ai spus si reactia mea sunt, pana la urma cam acelasi lucru. Cred ca ne apropie repulsia pt ceea ce se intampla in strada, in redactii de presa, pe ecranul tv si in culisele politicului si un sentiment de neputinta (sper, fals).

  Da, greselile celui mai bun copil ne dor cel mai tare. Dar cand este in impas, amanam dojana si ii stam alaturi.

  Reply
 29. tucu

  @Mih

  In orice familie cele mai mari cerinte sunt de la copilul cel mai dotat.

  Astazi ar fi charaghios sa scriu ca Udrea a gresit sau Videanu a gresit sau Olteanu a gresit. Astia sunt trepadusii,.Singurul capabil sa faca ceva , sa nu se lase dus de val ci sa fie deasupra valului este Traian Basescu.Singurul om politic vizibil in Romania de astazi.

  Parerea mea.

  De aceea am reprosat lui Basescu.

  Ce vroiam sa faca? Sa sa se protejeze mai mult si un lucru imposibil -sa se cloneze.

  Din nefericire nu se poate.

  Reply
 30. Mih

  @Tucu

  Spui:

  "Dupa 2 ani de austeritate nu poti iesi si anunta o populatie saracita ca si anul care vine va fi la fel si ca dumnezeu stie cind situatia se va inbunatati.

  Traian Basescu a gresit grav, ."

  Tu cum ai fi procedat?

  Si mai spui:

  "Riscam si datorita faptului ca tot Traian Basescu nu a crescut pina acum un viitor interlocutor credibil si a incurajat si sustinut desvoltarea unei noi formatiuni politice credibile atunci cind era clar ca PDL ul nu mai are nimic de oferit."

  Tu ai identificat asemenea persoane si formatiuni politice?

  Societatea civila, sau opinia publica, sau populatia nu ar trebui sa faca nimic?

  Cei care se considera apti de a continua sau de a prelua ceva, nu ar trebui sa faca si ei ceva?

  Totul, dar absolut totul trebuie facut de presedinte?

  Sa vina el la fiecare in parte sa-l intrebe daca vrea sa se implice?

  Dreapta vorbeste de INITIATIVA.

  Na, ca unii incearca : MN si NR si din reforma sanatatii si din reforma, in general, discutam de toalele lu' Udrea careia trebuie sa-i punem pe cap o bazma in loc de palarie. Futu-i mama lui de populism tampit.

  Dati toti in capul lui Basescu: Basescu a facut, Basescu a dres, Basescu a gresit grav, Basescu trebuie sa plece.

  Si lui si lui Boc le da toata lumea in cap.

  E una sa spui "asta-i buna", "asta-i proasta" si alta ca, in momente dificile sa sustii ceea ce trebuie sustinut, sau, dimpotriva, sa strigi ce striga si populatia dornica de asistenta sociala si USL si presa securistilor penali, ONG-urile lui Soros, interlopii, magistratii corupti, secerile si ciocanele cu toate cozile lor de topor, cu retele de socializare cu tot.

  Cate personalitati au iesit public sa-l sutina pe Basescu ? Si nu pe el, mama ma-sii de treaba! Cati au incercat sa lumineze mintea romanului spre a pricepe ca e criza si nu se poate fara austeritate si ca e nevoie de reforme?

  Cati oameni cu mintea limpede au strigat impotriva minciunilor si manipularilor ordinare?

  Ca or mai fi si din astia, nu doar ticalosi.

  Glasurile "natiunii" repeta la unison:Basescu a gresit! Basescu e de vina! Jos Basescu!

  N-as vrea sa ajungem in momentul in care sa ne dam seama ca e prea tarziu sa ne mai gandim la propriile greseli. Departe nu suntem.

  Vrem sa ne fie bine. Suntem dintre cei care mai si stiu ce inseamna asta. Dar azi, aratandu-l cu degetul pe Basescu, nu facem decat sa ne alaturam celor care NU stiu si celor care NU ne vor binele.

  ………………………………….

  Imi cer scuze pt nervii cu care am scris. Pana la urma, cu cat ma deosebesc de ceilalti? A ma limita la a nu striga azi "Basescu a gresit", si chiar a fi impotriva unei asemenea atitudini, este periculos de putin.

  Reply
 31. valentin

  Acum ca Voronin si-a anuntat sustinerea pentru protestatari e clar ca Basescu va fi inlocuit de cei trei care au speriat Vestul!

  Reply
 32. tucu

  Cred ca ar fi multe lucruri de pus in discutie daca dorim sa modernizam Romania. Din nefericire pentru noi, cei ce vor sa discute despre masa de prinz , despre greutatile vietii, despre ratare si nevoi curente sunt mult mai multi decit cei de inteleg ca numai o tara reformata le poate astimpara foamea.

  Tot din nefericire pentru noi unul din putinii oameni politici care a inceput sa modernizeze Romania -Traian Basescu , dovedeste o lipsa de intelegere a realitatii devastatoare.

  Traian Basescu , incurajat de aparenta acceptare a sacrificiilor impuse de criza a crezut ca poate trata un popor de flaminzi ca pe propriul echipaj in timp de furtuna. A uitat insa ca o furtuna tine citeva zile iar o criza poate tine citiva ani.

  Daca intelegea lucrul asta nu venea la sfirsitul anului trecut sa ne anunte ca vom fi fruntasi la austeritate.

  Nu poti privi si prezenta austeritatea ca pe o victorie .Austeritatea este un sacrificiu si populatia poate accepta acest sacrificiu daca are un orizont.

  Dupa 2 ani de austeritate nu poti iesi si anunta o populatie saracita ca si anul care vine va fi la fel si ca dumnezeu stie cind situatia se va inbunatati.

  Traian Basescu a gresit grav, .

  Mie nu imi pare rau numai de pierderea unuia din puttinii oameni politici de anvergura pe care i avem ci si de faptul ca riscam ca toate lucrurile bune si necesare realizate in ultimii ani sa se duca dracului sub domnia ciumei rosii.

  Riscam si datorita faptului ca tot Traian Basescu nu a crescut pina acum un viitor interlocutor credibil si a incurajat si sustinut desvoltarea unei noi formatiuni politice credibile atunci cind era clar ca PDL ul nu mai are nimic de oferit.

  Nu a facut o . Din nefericire principalii perdanti suntem noi. Noi cei ce vrem mai mult decit o sarma si o damigeana de vin.

  Reply
 33. valexandru

  noi intelegem cat de mare este manipularea.

  Doar nu credeti sa sarim in sus de bucurie ca Voiculescu vrea "un pic" de revolutie ca sa-si puna la punct dosarele sale si ale amicilor !

  Doar nu credeti ca nu intelegem ca USL ae in spate toata gasca de abonati la DNA !

  Nici nu trecem cu vederea ca Ponta si USL au incercat sanctionarea Romaniei in PE !

  Nici deminisa Presedintelui si a Guvernului sub presiunea "creata de unii" a strazii, nu vrem.

  Ce nu ineteleg este de ce atatia oameni inteligenti ca dvs. nu pun in discutie publica cererea de acum aproape un an a Presedintelui de a modifica Constitutia pentru Unicameral si 300 de parlamentari alesi uninominal, contra 2 ani din mandatul sau.

  Nu ar fi pusa astfel la lucru toata clasa politica ? Ar fi siliti sa se pozitioneze, si apoi am mai vorbi despre legitimitatea cererilor USL, etc.

  Daca lumea ar cere aceste lucruri, ce ar face clasa politica.

  Si dvs., si eu suntem "lumea" chiar daca nu am iesit in Piata U.

  Reply
 34. tucu

  O stire care mi se pare demna de popularizat.

  Dl Ilescu a declarat ca ar veni si el sa protesteze in piata daca starea sanatatii i ar permite acest lucru.

  Participarea Dlui iliescu la o manifestatie in Piata Universitatii contra puterii ar fi o recompensa neasteptata pentru cei ce manifestau in 90.Bine inteles daca Dl Iliescu ar sta cu mina intinsa si s ar plinge ca Dna Nina nu are ce pune pe masa.

  Reply
 35. tucu

  Nea ,

  Articolul este bun si de aia vroiam sa stiu cine l a scris.

  In rest insa ar trebui sa tipam ca n gura de sarpe.

  Nu lui Iliescu sau Dinescu trebue sa le spunem ceva-jigodismul lor nu are leac.

  Trebue sa facem scandal pentru ca macar cei ce ne citesc sa inteleaga cit de mare este manipularea si cu cine au de a face.

  Reply
 36. Nea

  Tucu, Răzvan Cucui a semnat sus, deasupra articolului.

  În rest, ai perfectă dreptate. Probabil că s-a mai punctat prin diverse locuri în sensul celor spuse de tine. Dar, din păcate, uneori greaţa e atât de mare încât simţi că nici nu poţi deschide gura.

  Ce să-i spui unui Dinescu decăzut în aşa hal, după ce păruse om integru? Ce să-i spui lui tatulici, care nu a părut şi nu a fost nicodată integru? De Iliescu, Voiculescu, Antonescu şi Ponta ce să mai vorbim?

  Reply
 37. tucu

  Kamikaze (cred ca din respect pentru noi autorul ar fi trebuit sa si semneze pentru ca e greu de crezut ca l cheama Ion Kamicaze) e frumos ce scrii ,usor amuzant, usor critic la breasla jurnalistilor , usor critic cu inteligenta poporului.

  S au intimplat totusi si lucruri triste din punctul meu de vedere.Lucruri care ne arata cit de amorfi, cit de lipsiti de reactie suntem in fata imposturii,cit de manipulabili suntem si cit de idioti ne considera o parte dintre ziaristi.

  Citind reactiile din blogosfera incep insa sa le dau dreptate .

  De ce scriu toate acestea.

  De 7 zile se incearca o reeditare a fenomenului Piata Universitatii.Nu cu elita intelectualitatii romane cum era in 1990 ci cu elita galeriilor de fotbal. Diferenta nesezizabila pentru romani.

  Printre cei ce -si dau cu parerea asupra evenimentelor actuale sunt si protagonisti ai evenimentelor din 1990:

  Ion Iliescu-"" La presiunea strazii Basescu trebue sa demisioneze "" Nimeni nu a sarit inca sa i dea cu ceva in cap celui care nu a bagat in seama o luna de demonstratii in strada, demonstratii la care participau zeci de mii de oameni.

  Petre Roman-fost prim ministru in acea perioada (il durea in fund de Piata Universitatii),Razvan Theodorescu care asigura libertatea TVR de a dezinforma populatia asuppra pietei, Mircea Dinescu care -i cerea lui Ion Iliescu sa i lase sa se bronzeze etc etc.

  Pe voi cei ce scrieti astazi pe bloguri sau in presa chestiile astea nu va revolta?

  Fostul niostru coleg de blog,fost consilier, -actual comentator la un post TV nu este suficient de revoltat incit sa puna la punct in direct toata pleava asta?

  Probabil ca nu dar peste citiva ani cind veti iesi in strada satui de mafia de la putere nimeni nu va va baga in seama pentru ca Dna Dragotescu, Dl Chireac, Dl Turcescu, etc etc vor fi prea inbuibati ca sa mai deschida gura iar ceea ce nu se vede la TV nu exista.

  Reply
 38. Nea

  Uraaa, PNL şi-a întărit rândurile cu încă un turnător la securitate, Sorin Roşca Stănescu. Faceţi loc în prezidiu, vine dl. Stănescu.

  Reply
 39. lucifer morgenstern

  domne cica,s-ar fi oferit injinerul minerist,luseafarul huilei miron cozma racoare, sa aduca el urjent fo 10 mii de subterani in ajutorul revolutiei pajnice.ca doar si el vrea sa fie sef de stat recunoscut pe plan estern si international.

  acu' cum ne-o fi norocu' poate se lasa cu cucuie si de-o parte si de alta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *