Un raspuns la o intrebare pusa in multiple moduri in ultimele zile

Paul Dragoș Aligică

1. Este adevarat ca ceea ce se intampla pe Facebook este o agresiune la adresa bunului simt si libertatii de expresie. Un abuz asupra bunei credinte cu care ideea de retea sociala bazata pe infrastructura IT a fost imbratisata si sustinuta de publicul larg. Aveti dreptate sa fiti revoltati si scarbiti – asa cum aveti dreptul sa va puneti intrebari cu privire la cum s-a ajuns aici.

2. Acestea fiind spuse, NU este INCA momentul sa va inchideti conturile. In acest moment se intra intr-o faza noua si ne place sau nu, aici se va da prima mare batalie din razboiul pentru viitorul libertatii de expresie si de gandire in fata noului totalitarism reprezentant de oligopolul si monopolul gigantilor IT si al aliatilor lor politici si din mass media.

3. Ne place sau nu, aici ne-au adus evolutiile tehnologice si sociale: aici e campul de batalie si suntem obligati sa jucam pe terenul adversarului. Am contribuit cu totii – pro bono, cu buna credinta si entuziasm – la crearea unui monstru – unor monstri, de fapt-, i-am imbogatit si potentat, le-am dat capacitatea de a raspandi si aplica ideologia lor totalitar-juvenila. N-am dorit asta, dar acum s-a intamplat. Acum trebuie sa vedem ce putem face ca sa reparam ce e de reparat…

4. Atat timp cat o retragere in masa, urmata de un reset al jocului si reconstruirea unor noi retele in afara controlului si exploatarii lor nu sunt inca posibile, singura modalitate de a raspunde agresiuniii si abuzului este momentan aici, facand in mod sistematic – pe infrastructurile si networkurile lor – opozitie gigantilor IT si noului totalitarianism ce il reprezinta. Puteti sa le faceti mai mult rau ramanand aici in stare de fronda continua demascand zi de zi abuzurile, coruptia lor, fraudele economice, politice, financiare, ideologice, decat daca va retrageti.

5. Ceea ce nu se prea stie inca public este ca in acest moment gigantii noului totalitarism se confrunta cu incepututile unei reactii publice SI POLITICE impotriva lor si practicilor lor. In Washington DC – in noua administratie si nu numai – se pune din ce in ce mai pregnant problema activarii unor masuri antimonopol si de reglementare. Este un razboi pe cale sa izbucneasca si ceea ce vedeti sau simtiti acum pe conturile proprii e legat cumva de aceste miscari. Armate de lobbisti finantati de cei vizati au descins in roiuri in ultima vreme aici, in capitala americana, si o serie de manevre complicate coordonate de ei – disperati ca isi pot pierde privilegiile – sunt acum in desfasurare.

E mult de spus aici… Ma opresc insa repetand: NU parasiti zona. Ajutati cauza nu retragandu-va in pustia nontehnologica a secolului 19 ci ramanand aici in stare de fronda continua demascand zi de zi abuzurile, coruptia lor, fraudele economice, politice, financiare, ideologice. Documentati-va si aduceti constant argumente, dovezi, puncte de vedere sau pur si simplu reactii viscerale privitor la abuzurile, iresponsabilitatea, excesele, coruptia si strategiile lor. Aparati-va prietenii si cunoscutii cazuti victime abuzurilor lor. Imaginea abuzivilor giganti IT trebuie sa fie prima care sufera. Adevarul despre ei trebuie cunoscut. Apoi vom vedea ce va mai fi… Lucrurile sunt in miscare…

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *