Dreapta unita sub Voiculescu

Ce mai poate face Voiculescu în situația în care e acum, cu spatele la zid? Poate uni dreapta, căt tot e la modă și că tot stă populimea dreptei cu pliscul căscat și așteaptă unirea. PSD și PNL s-au înțeles pentru europarlamentare pe liste separate, pentru modificarea Constituției și președinte decorativ, fără cea mai importantă atribuție, desemnarea premierului (uitasem că am scris despre asta înainte de a se întîmpla). Dar dacă Voiculescu unește dreapta, așa cum a unit PSD cu PNL?

PSD nu poate trece o Constituție modificată fără PNL și PC. O alianță PNL-PC-PDL poate bloca modificarea Constituției și poate încerca să cîștige prezidențialele cu Antonescu. Care are șansa să devină președinte puternic. Apoi, în 2016, el desemnează premierul și poate forța o majoritate. PNL, PDL și PC au împreună tot atîția parlamentari cît PSD. Au Antonescu și peneliștii curaj să riște și să cîștige? Greu de crezut. Însă Voiculescu poate încerca.

Dacă telespectatorii Antenei 3 sînt atît de spălați pe creier cît se zice, atunci nu vor avea nicio problemă să înghită pe nemestecate pedeliști. Nici nu va fi greu, Blaga întotdeauna a avut o imagine bună la Antena 3, unde a fost în cel mai rău caz menajat, iar în anumite momente chiar transformat în erou al luptei antibăsiste. Dacă Voiculescu reușește să-l impună președinte pe Antonescu pe actuala Constituție, a cîștigat nu o bătălie, ci războiul. E șeful României. Tot ce trebuie să facă acum e să-i convingă pe Antonescu și Blaga că el e Calea și Adevărul și că o fuziune sau alianță a celor trei partide, PDL, PNL și PC, și o candidatură la prezidențiale a lui Antonescu pe actuala Constituție sînt soluțiile cîștigătoare. E un joc la risc, pe care Voiculescu, cu spatele la zid, va fi dispus probabil să-l joace. Nici pedeliștii din gruparea Blaga nu vor fi foarte refractari. Vor fi mai greu de convins peneliștii, care n-ar cam vrea un război cu PSD și plecarea de la guvernare, și Antonescu, care vrea să-și facă damblaua în orice condiții. Însă, dacă vor risca, și PNL și Antonescu vor cîștiga mult mai mult decît prin rămînerea în USL și o funcție prezidențială fără valoare pentru Antonescu. Desemenea, va fi mai greu de convins, dacă nu chiar imposibil, gruparea Udrea din PDL. De partea cealaltă, Ponta trebuie să candideze, să lupte împotriva ”dreptei unite” și Antenei 3, care îl va sfîșia.

Mediatic, RTV va fi de partea lui Ponta, însă B1 s-ar putea să meargă alături de Antena 3, cu gruparea Blaga-Antonescu (nu mă uit la tv, nu cunosc orientările televiziunilor decît din ce îmi povestesc alții și ce mai aud ”pe surse” – astfel, ”pe surse” am auzit că B1 se leagănă docil în brațele lui Blaga). Brusc, România cea de la televizor va recădea în sărăcie și depresie și tristețe, oamenii se vor arunca în cap și vor face greva foamei. De data asta, dictatura va fi bicefală, lui Băsescu alăturîndu-i-se și Ponta.

Pedeliștii, rămași orfani și în opoziție, abia așteaptă o mînă întinsă de la PNL, o posibilă intrare la guvernare în 2014 sau după 2016. Dacă Antonescu cîștigă prezidențialele și guvernul Ponta e trîntit de o moțiune de cenzură, Antonescu desemnează premierul și poate forța o majoritate în 2015, deși tind să cred că totuși ”dreapta unită antena 3” va avea răbdare pînă în 2016.

Mesajele nu-s foarte greu de găsit: dictatură, stat polițienesc, trădarea idealurilor useliste, coabitare întru băsism, marile instituții oculte internaționale și multinaționalele care sug sîngele poporului, sărăcie, guvern incompetent, pesedism, Kovesi, se aruncă tîmpitul de la TVR iar în cap, învățătoare își reia greva foamei de unde a lăsat-o etc etc.

O posibilă alianță sau chiar fuziune PNL-PC-PDL cu candidat comun la prezidențiale și trust mediatic în spate nu e chiar de lepădat nici pentru Antonescu și peneliști, nici pentru Voiculescu, nici pentru pedeliști:

 • Antonescu primește de la PSD o funcție prezidențială fără atribuții, și nici nu are încredere că primește, liberalii riscă opoziția după 2016 într-un sistem parlamentar de facto, în condițiile în care pentru ei ar fi ideal să aibă funcția prezidențială pe actuala Constituție, ceea ce le-ar garanta prezența la guvernare pînă în 2020
 • Voiculescu scapă de problemele cu justiția și devine liderul de facto al României
 • pedeliștii revin la guvernare, acolo unde s-au obișnuit din 2004 încoace.

Așa că nu m-ar mira să încep să-i văd pe Blaga, TRU sau Andreea Paul la Sinteza Zilei.

Facebook Comments

18 Comments Dreapta unita sub Voiculescu

 1. lastnightmusic

  Ei  si  ce fac ceilalti pitici de dreapta ?    Cei  care il musca   acum pe Bassesscu  de carotida  ?   Dar  presa tapalageana   in care  leitmotivul  e tot  javra de  TB  ?    Nu se vor aduna sub steagul lui Saladin  ?

  Reply
 2. ovidiubudisan

  Intr-un fel scenariul asta e destul de bun. Se strang toti rahatii intr-un loc si fac un nou PRM de 20% impreuna. Vor lua locul 3 la prezidentiale si vor fi izolati pe plan intern si extern pana la alegerile din 2016. Decat un scenariu cu USL unit si guvernare PSD pe 20 de ani, sau altul cu PSD+Ponta+Basescu+MP+Isarescu+Udrea vs Varan+PNL, mai bine unul cu lupta in 3 cu varanul pe locul 3.

  Reply
  1. DanCanada

   ovidiubudisan”Se strang toti rahatii intr-un loc” ca sa faca un rachiu de pufoaica. Asta ca sa fie alternativa la „vinul” de-al 3-lea (PSD) indoit cu apa statuta a PNL-ului.

   Reply
 3. SimonaM

  De ce nu? E visul multora. Și-și regăsesc și militanții menirea, lozincile sunt gata învățate, fotoșoapele gata făcute…

  Reply
 4. Florina

  Atunci se vor stabili poate nişte criterii de lipsă de integritate, ca să nu fie pe eligibile orice amărăştean cu vreo prăpădită de condamnare cu suspendare.

  Reply
 5. cristian_v

  Nu cred ca gruparea PNL-PDL-Voiculescu il poate face pe Antonescu presedinte. Lipitura asta facuta atat de rapid (cu doar un an inainte de alegerile prezidentiale) o sa zapaceasca in mod dramatic electoratele: chiar spalat pe creier, o parte din electoratul Anenelor o sa ramana acasa scarbit, deja nu poate inghiti o noua pupatura pe gura cu PDL-ul (mai ales daca Macovei si Udrea raman acolo, astea doua ar trebui date afara din partid pentru ca lipitura sa fie cat de cat ok, deja alte complicatii). Pe de alta parte electoratul PDL se va face si el franjuri dupa asa miscare. O sa ramana cu partidul doar electoratul fidel lui Blaga. Ha ha. Ala nu exista.
  Alianta PNL-PDL-Voiculescu se va chirci dureros undeva pe la 20-25%. Insuficient cat sa il faca pe Antonescu presedinte. Nu cred ca in eventualitatea unui tur doi votantii MP, franturi din dreapta, UDMR sau PPDD or sa mearga majoritar spre Antonescu, caci omul e prea departe de votantii astia. El singur a facut asta, picatura cu picatura.. Eu ma consider exact din aceasta a doua categorie. Si nu cred ca exista scamatorie in lumea asta care sa ma faca sa votez cu Antonescu, mi s-ar usca mana cu care pun stampila. In acest moment, sunt gata sa votez chiar Ponta sau Oprescu ca alternativa. Ceea ce ma mira si pe mine.

  Reply
   1. Ilinca

    Bleen cristian_vhttp://www.mediafax.ro/politic/udrea-lucrurile-s-au-calmat-in-pdl-sa-punem-umarul-ca-la-europarlamentare-sa-avem-macar-cat-in-2012-10925499
    O fi pe faras, dar nu pare sa stie.

    Reply
  1. Bleen

   cristian_v Electoratul spălat pe creier la antene are probleme cu Băsescu, nu cu PDL. Blaga și actualii lideri PDL sînt pe lista eroilor care au luptat împotriva băsismului.

   Reply
 6. Amelia New

  Te rog sa nu intinezi numele dreptei unite punand-o sub Voiculescu; zi-i si tu altfel. De exemplu, chiar „dreapta altfel”.

  Reply
 7. Yeba

  Mici semnale. Ieri, SRS: 1) Ce frumos vorbește Radu Tudor, ce bine i-ar sta în Parlament! 2) Da, da, o să punem în constituție, dacă reușim să schimbăm constituția asta vreodată și nu o să ne pună piedică CCR. Că să știți că nu e așa de ușor de schimbat.

  Reply
 8. Yeba

  Dacă atunci când este cu spatele la zid Voiculescu reușește atâtea, să se calculeze cum de a ajuns cu spatele la zid.

  Reply
 9. isaila55

  PNL-PDL pot câștiga și pe cal parlamentară. Antonescu poate renunța la funcția de președinte decorativ în favoarea unui om de paie din Ardeal.
  Cred că separarea USL este planificată în seara zile pentru referendumul constituțional din octombrie.

  Reply
 10. Nea

  Îl ajută şi denumirea partidului, conservator, de. Şi cv-ul, om de afaceri, self made man, nu ca majoritatea dintre exponenţii (!?) actuali ai dreptei care au câştigat ultima dată o leafă de la altă entitate decât statul  prin reprezentant, prin bunicii lor interbelici. Succes, domnule Voiculescu, uite că şi Patriciu a dat un ban dar a scăpat de puşcărie.

  Reply
  1. DanCanada

   Nea Partidul da, e conservator, dar de securism mafiot. E conservator de neo-comunism de cumetrie, nu conservator de dreapta.

   Reply
   1. Nea

    DanCanada Nea Hai, domnule, eu credeam că e un lăcaş al valorilor adevărate, nepervertite de securism.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *