Pasarea Phoenix a fost impaiata

Deviza sub care s-a desfășurat animația cu vrăjitoare de la  Romexpo a fost: să se revizuiască PSD, dar să nu se schimbe nimic: Ponta l-a revizuit pe Geoană și nu se va modifica nimic. Să vă spun ce nu se va întâmpla de acum înainte în PSD. Ponta, care este produsul unei cârdășii nepotiste, nu va putea cârti niciodată împotriva clicilor dinastice din celelalte partide. Nu se va putea ridica niciodată împotriva baronilor din partid, deoarece ei l-au ales în locul lui Geoană. Cei care erau de altă părere, îl vor sprijini de acum înainte să nu se clatine.

Nu va îndrăzni niciodată să pună  problema modernizării partidului, deoarece cei pe umerii cărora s-a cățărat sunt zațul corupției la vârf și au probeme severe cu legea: Năstase, Mitrea, Mazăre, Oprișan. Nu va convinge pe nimeni că iubește justiția, deoarece și-a ales drept model politic un criminal sadic, pe Che Guevara, care a împușcat în ceafă fără judecată, peste două sute de civili, arestați într-o închisoare din Havana, iar la sugestia lui, TSD a purtat în public portretul lui Guevara pe tricouri. Sub Ponta, PSD nu va face o opoziție constructivă, ci cel mult același circ indigest, lovind celelalte puteri în stat fie împreună cu PNL, fie separat de acesta. La Romexpo, pasărea phoenix a PSD a fost împăiată pentru a nu se prăbuși în propria ei cenușă, după care se va retrage într-o peșteră ferită de ochii lumii, ca să-și numere și revizuiască ponta.

Facebook Comments

86 Comments Pasarea Phoenix a fost impaiata

 1. Gebeleizis

  Probabil ca Che a ucis 200 de oameni fara judecata, dar daca cineva ii va omori pe Iliescu, Nastase si multi altii care au vandut tara bucata cu bucata , fara judecata ar mai parea tot un criminal?

  Gebeleizis has spoken!

  Reply
 2. zexe

  V-am spus si ma repet, politica din PSD se vace numai pe bani publici. Daca inchizi robinetul de bani publici, tragi heblul si inchizi PSD-ul.

  Reply
 3. zexe

  Invidios pe imaginea dezapezitorului Oprescu, Vanghelie a mai pus o intrebare, doua; "Şova şi Asociaţii Ponta Oprescu" si "Şova şi Asociaţii Ponta Turceni"

  Reply
 4. zexe

  Se spune ca Vanghelie a invatat sa vorbeasca cu Google. Primul lucru despre care au discutat cei doi, dupa Congresul PSD, a fost despre "Şova şi Asociaţii Ponta". Google a fost generos cu el si se pare ca asta i-a asigurat un post de vicepresedinte.

  Ce bine este cand ai un partener de discutii bine informat.

  Reply
 5. Leon cel Treaz

  @neamtu tiganu

  Ilie Sarbu e socrul lui Ponta. De ultimul cred ca ai auzit. A castigat ieri presedintia Republicii Togo.

  Reply
 6. neamtu tiganu

  Leon, nu stiu cine e Sirbu, deci nu-nteleg poanta. Ca n-au incredere in banci inteleg.

  Am inteles insa ideea, BANI NEGRI. Si repet in Luxemburg sunt extrem de greu de spalat si in ultimu timp si-n Elvetia a devenit greoi. Poate ai urmarit si presiunile facute de americani privind circulatia banilor? Sa zicem ca-i piteste o perioada in una sau mai multe banci. La ce-i foloseste, cindva va trebui sa-i scoata la lumina pt. a-i putea folosi si pt. asta trebe sa dovedeasca sursa?

  Reply
 7. gabhry_el

  Da, PSD a pus capăt aventurii inepte a lui Mircea Geoană dar a făcut-o după un spectacol de anarhie şi vulgaritate vastă şi numai pentru a reveni la datele optime de funcţionare ale programului Iliescu. Ponta nu va înoi nimic, deşi va poza destul de credibil în pionier tînăr al schimbării. Avantajele aduse Ponta sînt în totalitate elemente de imagine. Ponta vorbeşte bine, e un interolcutor redutabil în disputele unu la unu, e extrem de ofensiv şi domină discuţia cu o impertinenţă robustă. În sfîrşit, fiind copil de platou, crescut prin televiziuni, Ponta are o presă foarte bună. Însă avantajul de imagine al lui Ponta are doi inamici imediaţi.

  continuarea aici:
  http://traianungureanu-tru.blogspot.com/

  Reply
 8. neamtu tiganu

  Leon, nemtii baga in Elvetia sa scape de impozit. Un anonim, insa, a furat datele de la bancile elvetiene si le ofera spre vinzare GUVERNULUI Ge, care ar fi pregatit sa plateasca 2.5 mio euroi, pt. niste date FURATE. Deja vro 3000 de nemti s-au autodemascat si au platit diferenta de impozit. Cica ar fi pierderi de impozit in total in jur de 500 mio. euroi.

  Reply
 9. ElCucuy

  gabhry_el. Exista o limita in UE de 10.000 euro, inclusiv in Romania pentru care nu te intreaba nimeni nimic. Evident ca tu poti sa depui si 11.000 si 11 milioane, insa trebuie sa declari sursa veniturilor. Depui peste 10k o data – esti dat pe lista la oficiul de combatere a spalarii banilor. Banca are obligatia sa o faca. Asta nu inseamna ca automat iti apare politia la usa sa te intrebe de unde ai banii. Prin granita, nu ai voie sa treci cu mai mult de 10.000 cash in buzunar, ci doar prin transfer bancar. Deci inapoi la banca, baiete!

  Da de ce te intereseaza? Ai fost la un hold-up si stai cu banii la saltea?

  Reply
 10. Leon cel Treaz

  @neamtu tiganu

  oamenii astia nu au incredere in bancile romanesti. Ideea e sa scoti cat mai mult cash si sa-l depui afara.

  Reply
 11. neamtu tiganu

  elcucui, transferu cu sacosa pina la 9999 il poti face si fara valiza diplomatica. Te duci de mai multe ori si treaba-i rezolvata.

  Nu stiu daca ai urmarit ultimu scandal din Germania cu bani negrii depusi de nemti in Elvetia? Era vorba de impozit. D-aia-ti spun daca te urmareste fiscu te gaseste, mai ales in EU. Altfel daca fiscu nu-si face datoria, poti sa-i depui la fel de bine si-n Ro la 10 banci, deci ce sens are treaba cu geanta diplomatica?

  Reply
 12. Leon cel Treaz

  @

  mda. N-avem stanga, n-avem dreapta. Avem un partid al independentilor in anticamara dreptei. Care dreapta nu se clarifica doctrinar, pana nu se goleste stanga de traseisti.

  Reply
 13. gabhry_el

  Leon

  Alegerea lui Ponta e bună şi pentru PSD şi pentru PDL.

  Şi pentru nevrozarea lui Crin.

  Ca să fiu mai clar 🙂 : eu prefer un adversar mai deştept unui Prostănac penibil.

  Reply
 14. gabhry_el

  Elcucuy

  da, pare ridicol

  dar oriunde ai trage linia tot acolo e

  să presupunem că limita ar fi de 1 miliard de euro

  ridicolul şi absurdul ar fi poate mai mare: "ăştia-s tîmpiţi! păi, nu poţi să eviţi problemele depunînd 999.999.999 de euro?"

  Reply
 15. Leon cel Treaz

  @Cucuy,

  si eu am auzit de demnitari care o fura la alegeri. Si o s-o fure tot mai des la uniniominal.

  @gabhry_el

  faci o investitie de lux in Ponta. Dai izmana pe calatorul extraterestru.

  Reply
 16. ElCucuy

  neamtu t. Nu vorbim de transfer bancar ci de de transport cu sacosa. Nicaieri in UE nu te intreaba de provenienta banilor daca depui 9.999 euro. Daca scoti 100.000 si ii depui la 10 banci n-ai nici o treaba.

  Reply
 17. gabhry_el

  Scenariu:

  1. scrutinul majoritar favorizează partidele mari

  2. Cu Ponta, PSD va creşte, cel mai probabil, cu mari şanse să depăşească PDL

  3. Ponta dă lovitura de graţie PNL, fiind de acord cu votul uninominal majoritar

  Reply
 18. neamtu tiganu

  Spalatu banilor mafiei se face de multe ori prin pizzarii. Se deschide o pizerie si „vinde” mai multe pizze decit poate minca orasu. Venitu astfel obtinut, se impoziteaza, da devine curat.

  Reply
 19. neamtu tiganu

  Leon, verifica info, nu cred ca-i vorba de Luxemburg, Lu e in EU si e f. greu, daca ar fi vorba de Elvetia poate… desi si acolo in ultimii ani e f. greu.

  Itzi spun din proprie experienta, am transferat OFICIAL prin banca niste bani, mai multi, de colo colo. A trebuit sa prezint o multime de dovezi.

  Reply
 20. Leon cel Treaz

  @Cucuy,

  aceste "mici incalcari" ale legii de care vorbesti tu, dau profilul demnitarilor si profilul de tara. Daca am trai in Republica Monahala a Muntelui Athos am pune problema diferit. Poate.

  Reply
 21. Razvan Cucui

  Leon, ba inteleg perfect. Insa e vorba despre un comision facut familiei si nu de spagi personale. O mica incalcare a legii la umbra pasaportului diplomatic. (Danut Lupu nu a avut norocul asta! I-au confiscat toti cei 80.000 euro pe aeroport.) Benigna…

  Reply
 22. Leon cel Treaz

  Intr-o conferinta de presa din data de 10 august 2006, senatorul PSD Ilie Sarbu s-a aratat stupefiat ca PNL si PD nu recunosc negocierile purtate cu social-democratii. La acea data, pentru ca prezentau un grad de “risc crescut”, in fata electoratului traditional al dreptei, afirmatiile senatorului Sarbu au fost dezmintite categoric de liberali si democrati. Crin Antonescu a declarat ca daca un liberal ar initia o discutie pe tema negocierilor neoficiale purtate cu reprezentantii PSD, ar face-o fara mandatul PNL. La unison cu Antonescu, democratul Cezar Preda i-a cerut lui Ilie Sarbu dovezi cu care sa-si sustina afirmatiile.

  In vara anului 2006, presa centrala a publicat mai multe informatii despre intalniri dintre reprezentantii de varf ai puterii cu cei ai opozitiei. Rolul secund al apropierii dintre PSD si PD dupa cel al lui Sarbu, il are Miron Mitrea. Intr-o analiza de lucru transmisa conducerii partidului, Mitrea sustine alianta PSD cu PD, pe de o parte, si cu PNL, pe de cealalta, idee sprijinita ferm de Dinu Patriciu. Apropierea este motivata si de esecul pierderii de catre PSD a 200 de primari, dintre care 60 de procente au optat pentru PD.

  Primul oficial al PSD care a anuntat ca este dispus sa renunte la pretentia ca Mircea Geoana sa fie numit premier a fost tot Ilie Sarbu. Asta s-a intamplat pe 2 decembrie 2008, in Timisoara, data la care in Bucuresti se faceau alte negocieri. Ilie Sarbu a declarat ca, “in eventualitatea unor negocieri cu PD-L, daca se ajunge la concluzia ca PSD trebuie sa renunte la pretentia ca Mircea Geoana sa fie numit premier, si PD-L trebuie sa renunte la numirea lui Theodor Stolojan ca prim-ministru”. Senatorul Sarbu a mai afirmat ca filialele din teritoriu ale PSD au dat semnale tot mai clare ca liderii locali ai partidului doresc sa intre la guvernare alaturi de

  PD-L.

  Reply
 23. Leon cel Treaz

  @Cucuy

  din tonul tau naiv, in care te prefaci ca nu intelegi despre ce este vorba, inteleg ca vrei continuarea:

  Este vorba de sume de bani de peste 10.000 de euro. Sume nedeclarate la fisc, obtinute din activitatile firmelor lui Ilie Sarbu, imobiliare, restaurante, case de schimb valutar in Timisoara, administrate de rude. Bani indesati in bagaje care nu pot fi controlate, conform Conventiei de la Viena cu privire la curierul diplomatic.

  Reply
 24. Razvan Cucui

  Leon, sa nu amestecam banii lu' taticu' cu mocaielile lu' iubitu'. Un concediu prin agentia Mocca Reisen nu inseamna totusi mare lucru. Aa, ca pentru diurna mai pot umbla la plasa de rafie pentru Luxemburg, asta e altceva! Nu sunt inca corupti.

  De tradarea Mitrea-Sarbu, mai ales in campanie, stiu si eu. Din interior. Sursa sigura! Nus stiu de ce Sarbu, da Mitrea e clar ca are un calcai vulnerabil. I-a bagat-o si Marean in emisiune la RTV. Calcaiul se numeste Cristi Burci (Nicolaiciuc)

  Reply
 25. Leon cel Treaz

  @Cucuy,

  Profitand de pasaportul diplomatic, Daciana Ponta scoate bani din tara de ani de zile si-i depune in conturi paradisiace, ca de exemplu in Luxembourg, tara vecina cu Belgia. Asa ca nu-l plange pe preacinstitul Ponta. Nu uita ca Daciana este fiica unei mari lighioane pesediste, de la care a invatat lucruri esentiale, ca de pilda sa n-ai incredere in tara ta de bastina, indiferent cine o conduce. Care lighioana batrana, cand a fost mirosita de organele de supraveghere ale puterii D.A., a inceput sa se gudure pe langa PD-L, pana a iesit avortonul de guvern capro-varzist PD-L-PSD. Da, pentru ca Ilie Sarbu plus Miron Mitrea sunt artizanii acestei stranii aliante. Chestia cu scosul cashului din tara ar putea fi o dezvaluire de senzatie, daca ar mai exista presa de investigatie in tara asta.

  Reply
 26. nedormitul

  Programul politic cu care a castigat Victor Ponta presedintia PSD isi propune readucerea partidului pe primul loc pe scena politica romaneasca, inclusiv prin "construirea sau sprijinirea, in mod transparent, a unor institutii media (online, print, audio-video) care manifesta clar o viziune de stanga"

  au zis nişte băieţi că noi sîntem de stînga. florine, ne băgăm?

  Reply
 27. Razvan Cucui

  Supra-titlu:

  In timp ce la Berlin Romania castiga Ursul de Aur

  Titlu:

  La Bucuresti, PSD-ul pierdea ursarul de matase

  (Toma s-ar opune)

  Reply
 28. nedormitul

  De luni ne apucam de treaba, va multumesc. M-a felicitat si Marian Vanghelie", a declarat Victor Ponta

  deci marean e un goa… goaaa… gentlămăn

  Reply
 29. nedormitul

  era un profesor mai nebun prin cluj, şi apăruse posibilitatea să-ţi iei combinaţie de număr la alegere. şi omu' şi-a ales hiv. pe el în chema sida. da, ca pe băiatu'…

  Reply
 30. Razvan Cucui

  gabhry_el. Ce face de-acum in colo? Iti spun eu. Isi face cont in paradisuri. Ca pana acuma nu a avut parte, a jucat numai la niste gratuitati.

  Reply
 31. gabhry_el

  Florin

  n-am uitat

  aşa şi-a demonstrat devotamentul faţă de partid

  spun doar că e mai important ce face de-acum încolo

  sigur, poţi să presupui ce va face cineva după ce a făcut în trecut

  dar circumstanţele sunt cu mult diferite

  se poate să nu schimbe mare lucru în strategia PSD

  dar stilul va fi, cu siguranţă, altul

  Reply
 32. Razvan Cucui

  Bula sau Bulă? Mare artist! E clar ca Florin Serban a fost avantajat de handicapul adversarului, da' orsicat! Chiar si un urs de argint nu era de colo! Un Oscar ne mai lipseste… Poate o reveni Sergiu in forta? Acu' cu revigorarea pesedeului? Vorba lu' Topescu: "Hai, baieti, ca se poate!"

  Reply
 33. Leon cel Treaz

  @Cucuy,

  dar ce regizor, ce viziune, ce compozitii, ce actor, ce scenarist, ce producator, ce polonez, ce francez, ce artist perfect! Stiai ca pe mama lui a chemat-o Bula?

  Reply
 34. Razvan Cucui

  Florin, corect este: "…ca sef al corpului de control al primului ministru, anchetat pentru coruptie…" Misto "Baby Face"!

  Reply
 35. Razvan Cucui

  Nu pot sa nu remarc ca, in guvernare non-PSD, am luat un Palm D'or si un Urs. Desi ei au si un mare regizor-senator!

  Reply
 36. Leon cel Treaz

  @Cucui

  Polanski este un infractor, un fugar, un urmarit general, un pedofil, un violator, un degenerat, un arestat la domiciliu, un eliberat conditionat. Ce voiai, sa mai ia si premiu pe deasupra? Sa se multumeasca ca justitia americana nu l-a bagat vreo 15 ani la parnaie.

  Reply
 37. Razvan Cucui

  Bah, noi vorbim fara rost de victoria lui Ponta asupra altui prost si nici nu am luat in seama ca, la Berlin, Florin Serban l-a invins Polanski. Asta castig pentru Romania, nu castigurile unor hoti!

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @gabhry_el: uiti cam repede cum sărea la beregata in campanie, pina sa afle ca Geoana a pierdut, uiti ce-a facut ca si sef al corpului de control, uiti cam multe:) "Baby-face" , in pofida figurii inocente, e mult mai oportunist, incosecvent si egocentrist decit Bombo si Geoana la un loc. A cistigat cum a cistigat Ceausescu in 65: a speculat un moment in care "batrinii" au ajuns la un conflict ireductibil intre tabere. Nu are insa coaiele lui Ceausescu, sigurul fel in care s-ar putea impune ar fi sa inceapa sa mazileasca din batrini. Nu prea vad eu lucrurl asta.

   Reply
 38. Leon cel Treaz

  @gabhry_el

  uite cum se incheie "Romania corecta" a lui Poponta:

  "Eu vreau să fiu un om corect. Dacă la Congresul din 20 Februarie aş candida pentru Preşedinţia partidului ar trebui sa renunt la unele puncte esentiale in scopul obtinerii voturilor de sustinere. Aşa că prefer să nu sacrific proiectul în care cred in schimbul unei functii. Voi milita pentru acceptarea acestei viziuni de catre viitoarea conducere a Partidului, stabilind termene medii si lungi (2, 4 si 9 ani) pentru aplicarea efectiva".

  Michteaux, nu?

  Reply
 39. gabhry_el

  să vedem ce va face ca şef al partidului

  nu mai are scuza că urmează linia partidului: el dă acum direcţia

  (dacă o va da el, nu Nasty, dar şi acest lucru rămîne de văzut)

  Reply
 40. Razvan Cucui

  Leon, tu ce stii? Ca vad ca parerile sunt impartite… Archaeopteryx avea ciocu' mic sau ciocu mare? Ca 5 ani, cat a eclozat in cloaca PSD-ului, Micky a avut ciocul mic. Desi inainte baga la punga ca pelicanul!

  Reply
 41. Leon cel Treaz

  @gabhry_el

  citeste "Un proiect PSD pentru România – România

  corectă!" de Victor Ponta, dar nu-l da mai departe.

  Scrie acolo asa:

  "Nu trebuie să declanşăm o vânătoare de vrăjitoare sau să

  folosim discursul “reformei” pe care adversarii noştri ni-l cer din afara

  partidului".

  "Construirea sau sprijinirea, în mod transparent, a unor

  instituţii media (online, print, audio-video) care manifestă clar

  o viziune de stânga".

  Io zic sa-i dam in cap acum, cat nu e prea tarziu.

  Reply
 42. Leon cel Treaz

  @Cucui,

  The name Archaeopteryx derives from the Ancient Greek ἀρχαῖος (archaios) meaning "ancient", and πτέρυξ (pteryx), meaning "feather" or "wing".

  Deci tot cu aripa are de-a face. Aripa veche a pasaroiului stravechi, care a imbatranit in rele.

  Reply
 43. gabhry_el

  ce-aveţi cu omu'?

  daţi-i şi lui 3-6 luni să vedem ce poate!

  nici n-a eclozat şi voi îl faceţi chisăliţă!

  puţintică răbdare, ca să citez din Florin

  Reply
 44. Razvan Cucui

  @Leon. eu as formula altfel. Din oul clocit al pasarii Phoenix social-democrate a scos stangaci ciocul un arheopterix.

  Reply
 45. Bleen

  Tatulici, despre demisiile din PSD: "corupţii din PSD s-au speriat de faptul că partidul este condus acum de un fost procuror (un dur, profesionist, plin de personalitate bla bla) şi că PSD-ul nu-i va mai acoperi pe corupţi de-acum încolo."

  Aştept ca PSD să voteze ptr urmărirea penală a lui Năstase.

  Reply
 46. Razvan Cucui

  Ba, s-a intamplat ceva! Reiau. Apare un nou partid de stanga cu Micky Șp. si Gabriel Oprea la timona.

  Zice Micky: “Nu pot sa stau in aceeasi umbra in care am fost in PSD in ultimii cinci ani.” Deci nu mai e bolnav din moment ce se declara apt-combatant pentru lupta politica! A si uitat ca, de fapt, el a stat “in umbra” pe motive medicale, dupa ce răcise de la racoarea metalului celor 12 arme de vanatoare!

  Vad un puternic partid de centru-stanga, creat in jurul lui Micky, din greii: Octav Cozmanca, Nicolae Mischie, Trita Fanita si mai tanarul – de ce nu? – Nicolae Vacaroiu.

  Reply
 47. Fara replica...

  Sunt curios daca acest tzangau imberb politic o sa faca masinaria PSD sa fure mai bine decat a celorlalti sau o sa se apuce de treaba si o reformeze partidul…

  Ma indoiesc (nu de mijloc, ca vine tovarasul Nastase din urma) ca o sa se apuce de cea de-a doua optiune…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *