Am evitat infringerea decisiva. Razboiul continua.

Nu e o victorie. E doar o bătălie în care am evitat, printr-o retragere strategică, înfrîngerea decisivă care ar fi dus la pierderea războiului. Războiul continuă. De obicei, după o retragere strategică, urmează regruparea și contraatacul. De obicei. Însă atunci cînd ești slab, contraatacul nu e o soluție, te slăbește și mai mult.

Băsescu este trecut, obosit și terfelit. Dar este suficient de puternic încît să țină linia de apărare încă doi ani. Acesta este rolul lui, să țină piept USL-ului pînă cînd noii lideri ai dreptei vor fi pregătiți pentru luptă (categoric nu sînt pregătiți în acest moment) și pînă cînd instituțiile statului vor fi suficient de puternice încît să reziste asaltului brațului politic al Mafiei. Vor fi doi ani triști și urîți pentru Băsescu, dar decisivi pentru România.

Astfel, următorii pași ar fi:

 1. Regruparea: reînnoirea și unirea dreptei. Cuvîntul de ordine este incluziunea, nu excluziunea. Avem nevoie de PDL, cu liderii lui mai vechi sau mai noi, așa cum avem nevoie și de PNȚcd, ICCD, Noua Republică, FCD și alte organizațiuni de gen.
 2. Contraatacul strategic: parlamentarele din 2012 (un contraatac cu rol defensiv – pentru a ține stînga cît de cît departe de pozițiile cheie și pentru a avea viitoare poziții de pe care să pornească contraatacul decisiv). Parlamentarele din 2012 nu au rol decisiv însă păstrează echilibrul politic și dreapta în cărți. Pot reprezenta refacerea parlamentară a dreptei.
 3. Contraatacul decisiv: prezidențialele din 2014. De rezultatul lor depinde soarta României pînă în 2020 sau chiar 2030. Dacă dreapta pierde prezidențialele, am sfeclit-o.

Tot ce poate face stînga e să încerce un atac decisiv înainte de 2014 (să schimbe Constituția, să anuleze alegerile prezidențiale din 2014, să elimine alegerile cu totul, să ne trimită pe toți la Canal, să încerce un război civil, alte puciuri și lovituri de stat etc). Dacă CCR condiționează modificarea Constituției de introducerea Parlamentului unicameral și a numărului maxim de 300 pentru parlamentari, așa cum a făcut și cu legea electorală, categoric nu vom avea o modificare a Constituției. Oricum, este extrem de greu de crezut că vom avea o nouă Constituție în următorii doi ani, în condițiile în care este cît se poate de clar că, după sistemul de vot proporțional, așa cum e acum, nu vom avea o alianță sau vreun partid majoritar în Parlament. Vom avea probabil două forțe puternice, USL și Dreapta, la 40-30 fiecare, plus UDMR și PPDD.

Stînga e cea care are forța de atac, care are inițiativa. Dreapta nu poate decît sta în defensivă și să-l lase pe Băsescu la bătaie. După ce poporul a obosit de atîta Băsescu și USL, după ce Băsescu și USL înșiși au obosit și sînt uzați la maximum, Dreapta poate ieși în față, regrupată, cu oameni noi, cu MRU și oameni de la ICCD, cu Cristi Diaconescu, Monica Macovei, Cătălin Predoiu, Ionuț Popescu, Adrian Papahagi, cu tineri de la OTPDL, cu oameni din PNȚcd, de la Noua Republică. Pe lîngă aceste nume de la ”centru” e nevoie și de altele. ICCD poate avea succes acolo unde PDL, FCD sau Noua Republică au eșuat lamentabil, la recrutarea resursei umane. Echipa parlamentară a noii alianțe poate deveni coloana vertebrală a Dreptei. Orice ar face noua alianță, un lucru este obligatoriu: s-o aibă pe Monica Macovei la vîrf, în co-președinția Alianței sau în eșalonul imediat următor.

În altă ordine de idei, mitul competenței organizaționale a lui nea Vasile și a PDL-ului e în rahat pînă peste cap. La referendum s-a dovedit incompetența crasă a PDL-ului. Este inacceptabil să se facă o fraudă de 10% sub ochii tăi. Oamenii PDL din secții, ăia care nu lucrau pentru USL, ca în Teleorman, de exemplu, care au votat (!!!), ca în Prahova, de exemplu, habar nu aveau cu ce se mănîncă alegerile, nu știau legislația, nu știau la ce trebuie să fie atenți, nu știau ce să reclame, nu știau ce drepturi și obligații au, nu făcuseră niciun instructaj, nu aveau tehnică de documentare a fraudei (telefoane cu care să pozeze, aparate foto etc), nici măcar nu știau că trebuie să documenteze frauda, că de oprit nici nu poate fi vorba. Deasemenea, nu s-au văzut nici celebrele echipe din afara secțiilor. Cei 300 000 de militanți PDL nu există. Celebrele task force pedeliste s-au plimbat probabil prin zonele safe, prin centrul Clujului și Aradului, că nimeni nu le-a văzut acolo unde era nevoie de ele. Presupun că nea Vasile, cînd a făcut strategia, s-a gîndit că pesediștii vor încerca să fraudeze în Alba, Arad sau Cluj, nu în Teleorman, Olt, Constanța sau Vrancea. PDL s-a bazat pe forțele locale, pe reprezentanții săi din orașul sau comuna respectivă. În mediul rural asta e o problemă. La Olteni, reprezentantul PDL a făcut non-combat aproape toată ziua iar cînd s-a decis să facă combat, a făcut de partea USL, la Breaza reprezentanții PDL au votat, că le era rușine că-i rîde lumea, la Ștefănești, viceprimarul PSD, Aurel Pîrvu, nervos că reprezentantul PDL se opune useliștilor care își fac de cap prin secție, l-a amenințat și i-a reamintit, aproape părintește, că l-a crescut de mic. De ce nu a încercat PDL să facă permutări și să aducă în fiecare sat, comună sau orășel mic (în orașele mari asta nu e o problemă) oamenii care nu-s de-ai locului, care nu au legături de rudenie, prietenie sau subordonare cu reprezentanții USL sau autoritățile locale, cărora nu le e frică pentru ce se va întîmpla după, cînd task force-ul PDL va fi plecat și el va rămîne singur cu useliștii satului?

Cînd Elenina Nicuț m-a sunat și mi-a zis: ”Îmi trebuie urgent o mașină să plec de aici, că mă omoară ăștia”, am apelat la PDL, și la celebra sa organizare și logistică, că la USL nu era cazul, ei fiind agresorii care fluturau cuțite în secție și o amenințau pe Elenina că o aranjează. Ei bine, PDL n-a fost capabil să pună la dispoziție o mașină. Nu neapărat PDL ca organizație, dar măcar prin rețelele lor informale de acolo se putea găsi o mașină la cineva, un om de bine, care să o ajute pe Elenina să iasă de acolo. Nu s-a putut. În schimb, fără să li se ceară, s-au oferit Anca Arun și Simona Maria Popescu să plece după Elenina cu o mașină din București. Nu era o opțiune totuși, Elenina avînd nevoie de o mașină cît mai repede. Am avut noroc că un alt observator din partea Asociației Blogary, Mihai Drăgan, comandant de navă din Giurgiu, aflat într-un concediu de 2 săptămîni în care face voluntariat, era la o secție din Alexandria în acel moment și s-a dus el s-o scoată pe Elenina de acolo unde tăbărîseră neandertalii USL pe ea. Apropo de Mihai Drăgan, el s-a aflat și la o secție din Penitenciarul Giurgiu, acolo unde au votat deținuți care, conform spuselor lor, nu aveau dreptul de a vota. Astfel, două dintre cele mai importante știri despre frauda USL care au apărut pe media au ca surse doi observatori ai Asociației Blogary. Care a avut în jur de 15-16 observatori în 18 000 de secții. Videanu, atunci cînd ieșea la declarații, primul cuvînt pe care îl spunea era Olteni. Asta în condițiile în care ar fi trebuit să aibă mii de exemple, de secții cu fraudă documentată și filmată.

Dacă, așa cum propuneau unii, nu se boicota referendumul, Băsescu era demis și MRU trebuia să candideze la prezidențiale împotriva lui Crin? Trecînd peste faptul că MRU nu e nici pe departe pregătit pentru prezidențiale în 2-3 luni, cum ar fi luptat împotriva lui Crin în condițiile în care USL îi asigurau acestuia 10 procente fraudate din start? Cum va lupta la toamnă dreapta împotriva USL-ului? Dacă USL are 41% în sondaje și mai scoate în 8-10% prin fraudă?

Dreapta nu a fost capabilă să administreze cele două teme majore, vitale, lovitura de stat și frauda, și nici n-a fost capabilă să se organizeze la referendum. Să sperăm că își revine pînă la toamnă, dar nu văd cum poți merge la luptă cu nuci goale și mere putrede pe post de lideri, nu văd cum poți lupta doar cu țîpurituri optimiste și feștile democratice, doar cu zîmbete de pastă de dinți și discursuri motivaționale de teleshopping.

Mai sînt doar patru luni pînă la alegerile parlamentare și în ultimele șase luni, dreapta a fost surclasată de stînga la absolut toate capitolele și s-a dovedit ineptă din toate punctele de vedere. Fără viziune, fără doctrină, fără strategie, fără mesaj, fără lideri, fără organizare în partid, fără organizare în Parlament, fără organizare la nivel local, luînd goluri minut cu minut, din toate pozițiile, dreapta a arătat pînă acum doar un amestec de confuzie și frică isterică, de speranță irațională, de optimism pe LSD și neînțelegere a ceea ce se întîmplă în jur.

Apropo, care este tema zilei? Este frauda masivă făcută de USL? Nu. Tema zilei e numărul de alegători cu drept de vot, temă impusă de USL. Dar să nu ne mirăm, asta se întîmplă de la începutul anului: USL impune temele, PDL reacționează inept și timid la ele.

PS. Elenina Nicuț nu a fost singurul observator al Asociației Blogary amenințat. La Breaza, Ionuț Jagă a fost amenințat că se ocupă interlopii locali de el dacă nu-și înfrînează curiozitățile și dacă nu-i lasă pe reprezentanții locali ai PSD să-și bage nasul în buletine, ștampile, urne și liste. Nu i-a lăsat și nici amenințările nu s-au materializat, băieții liniștindu-se mai pe seară.

Facebook Comments

1.351 Comments Am evitat infringerea decisiva. Razboiul continua.

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. stancostea

  Va rog sa verificati informatia de ultima ora : militarii romani aflati in misiune in teatrul de operatiuni  din Afganistan au fost anuntati ca ultima luna de misiune NU va fi platita /NU vor primii solda.

  Reply
 3. VelculescuVictor

  Rosu,
  „legile tarii nu interzic nimanui sa fie imbecil.” (George Moisil)
  asa ca si cei din cele doua Odai ale Parlamentului se bazeaza pe ceva 🙂

  Reply
 4. EroulBula

  Au publicat pe site-ul BEC date despre rezultatele referendumului.
  Inainte de a ma ingropa in analize, am trecut pe deasupra si am remarcat cateva lucruri interesante.
  In Afganistan au votat cca 1600 militari (daca-i ordin cu placere). Cca 30% din ei au votat NU.
  In Rep. Moldova au votat impotriva 60% din cei prezenti. Din prea multa dragoste pentru Basescu erau sa-l ingroape. Nu-mi dau seama cum a functionat comunicarea echipei lui si a PDL in Moldova.
  Prevad schimbari la ambasada de la Harare (Zimbabwe): cinci voturi ….. toate impotriva :-)))))))

  Reply
   1. EroulBula

     @AndreeaP Au fost 2361 din care 1420 au votat NU. Eu nu-i acuz pentru ca stiu relatia speciala pe care o au cu Basescu. Am spus doar ca echipa lui Basescu si cea a PDL trebuiau sa-si faca treaba mai bine.

    Reply
 5. Rosu

  Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea si Petru Filip, au cerut Curtii Constitutionale, prin sesizarea transmisa miercuri,  sa constate valabilitatea rezultatelor referendumului si, pe cale de consecinta, demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu, in urma votului exprimat de cetateni in data de 29 iulie, anunta Agerpres.
   
  Stat de drept, my foot! Astia sunt incorigibili.
  Zgonea si Filip – afara!

  Reply
 6. Beavix

  Întreba cineva mai jos ce dovadă există că Căcărău a accesat documente secrete la CSAT. Păi e simplu. Omul a mers la ședință, a deschis laptopul de la CSAT și a văzut opțiunile: „Login with username/password” și „Login with Facebook”. Poate că ORNISS nu i-o fi făcut cont de utilizator, dar nu poate nega nimeni faptul că Căcărău are cont pe Facebook, deci q.e.d.

  Reply
 7. newman

  Dupa ce Basescu ii tot bate la cur de 8 ani incoace in toate bataliile politice, uslasii nu s-au saturat… Pai, bag sama, e ca in bancul cu ursul: ori sunt prosti, ori le place! Ori, in cazul lor, amandoua…
   

  Reply
  1. quaddelta

    @Rosu Daca CCR da verdictul pana la ora 21 il lasa pe Galmea cu „trei document senzationale” in brate.

   Reply
   1. teocharis

     @revealer  @Rosu alungat de la cotroceni, in seara asta crrin va perora la a3 despre un docoment senzational obtinut de el de la admin cimitirelor

    Reply
    1. AndreeaP

      @teocharis  @revealer  @Rosu
      cred ca mai trebuie citita decizia in Parlament si publicata in Monitorul oficial

     Reply
 8. Xilef

  CCR in 2007:
  cu unanimitate de voturi,    
  CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
  În numele legii    
  HOTĂRĂŞTE:
    1. Constată că a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 19 mai 2007 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.  
   
  2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 19 mai 2007 şi constată că nu s-a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum, pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.    
   
  3. La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Nicolae Văcăroiu în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.   
    4. Domnul Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I.  
     Prezenta hotărâre se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

  Reply
  1. quaddelta

    @Xilef Exact asta incepusem sa scriu.
   Stiati ca in 2007 Traian Basescu s-a intors la Cotroceni cu o ceremonie oficiala? 😀

   Reply
   1. Xilef

     @quaddeltaAcum o să fie o paradă cu perne, de scos Crizelul din Palat.
    În 2007 CCR a hotărât în unanimitate, daaa ? 🙂

    Reply
    1. revealer

      @quaddelta  @Xilef Da, dar atunci a existat doar o contestatie, depusa de PRM. Acum au depus USL, precum si presedintii celor doua camere, Zgonea si Filip. In contestatia celor doi se cere sa se tina cont ca la data suspendarii era in vigoare OUG 41.

     Reply
 9. vbkiler

  Pasul 1 incepe, se pare ca Blaga citeste Blogary
   
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12930898-vasile-blaga-incepem-discutiile-mai-multi-lideri-pentru-alianta-centru-dreapta-pdl-discuta-ungureanu-mihai-neamtu-adrian-papahagi-aurelian-pavelescu.htm
   
  Conducerea Partidului Democrat Liberal va incepe, incepand de miercuri, discutii cu mai multi lideri ai curentului de centru-dreapta in vederea realizarii unei aliante electorale, a anuntat Vasile Blaga, citat de Agerpres. PDL va avea discutii cu cu Mihai-Razvan Ungureanu, presedintele Initiativei Civice de Centru Dreapta, cu Mihail Neamtu, presedintele Partidului Noua Republica, Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, si cu Adrian Papahagi, vicepresedintele Fundatiei Crestin Democrate.
   

  Reply
 10. revealer

  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/dusa-psd-o-demisie-lui-antonescu-nu-ar-afecta-usl
   
  Întrebat dacă o eventuală demisie a lui Crin Antonescu ar destabiliza sau ar afecta într-un fel sau altul Uniunea Social Liberală (USL), Mircea Duşa a răspuns: „Nu cred, pentru că USL-ul este o construcţie foarte solidă, este realizată de doi ani de zile, cu un obiectiv foarte clar, acela de a guverna România şi a guverna România în interesul românilor”.
   

  Reply
  1. newman

   @revealer
   Am vorbit cu cativa liberali. Se pare ca s-au resemnat. Nu se va intampla nimic surprinzator. Venerabilii de la CCR vor invalida referendumul cu 9 voturi pentru. Restul sunt speculatii si amagiri. Totul va decurge conform planului. Se tem insa de destructurarea USL. Banuiesc ca Ponta a tradat ca sa-si salveze pielea. Daca Crizel demisioneaza, PNL iese din USL. Cam asta e starea de spirit acolo.
    

   Reply
    1. revealer

      @teocharis  @newman Pe blog-ul lui Radu Tudor sunt cativa comentatori care acuza PSD si explicit pe Rus, Ponta si Grebla de tradare.

     Reply
    2. teocharis

      @revealer  @newman psd a pierdut deja un greu, nastase
     vor sa ii ingroape acum si pe ceilalti 
     felix
     fenechiu etc
      

     Reply
    3. EroulBula

      @revealer  @teocharis  @newman Astia sunt din PNL-aripa isterica (plagiez dar nu mai stiu pe cine)

     Reply
 11. Rosu

  Un mort i-a scris lui Dan Tapalaga:
   
  „vreau sa va aduc la cunostiinta o remarca personala in legatura cu participarea la vot si o sa incep cu concluzia finala: „A fost multa lume la vot, dar oameni putini.”, iar lista celor vii a lui Sova, Miniunescu si „Cacarau” are urmatoarele categorii: Viii care au votat din propria constiinta, viii care au fost santajati sa voteze, viii care au fost stimulati sa voteze, viii care au fost mituiti sa voteze, viii care au votati si pentru morti, iar ca bonus, furaciunile care au fost facute in mod cinstit, mobile si imobile, intre orele 17 si 23. Semneaza, mortul lui „Cacarau”, Ioan Ghenof, care ar mai fi trait dupa referendum, ar fi implinit 60 de ani pe data de 3 august. Cu stima si respect, mortul”
   
  Tapalaga ne readuce aminte ca stimabilii de la usele au boicotat RECENSAMANTUL de care acuma se atarna in speranta ca CCR va lua in considerare tertipurile lor… Adica acesti domni care acum cer ca sa se ia in considerare „romanii vii, certi” NU SE AFLA INTRE ACEIA… Conform propriilor declaratii acesti suporteri ai recensamantului NU S_AU LASAT RECENZATI.

  Reply
 12. Florina

  Şi mai este o discuţie, referitoare la faptul că Antonescu nu avea dreptul să convoace CSAŢ. Conform Constituţiei, lucrurile stau aşa:
  ARTICOLUL 98: Interimatul funcţiei
        (1) Dacă funcţia de Preşedinte devine vacantă ori dacă Preşedintele este suspendat din funcţie sau dacă se află în imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură, în ordine, de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor.      (2) Atribuţiile prevăzute la articolele 88-90 nu pot fi exercitate pe durata interimatului funcţiei prezidenţiale.     
   
  Care 88 -90 prevăd următoarele: 
  ARTICOLUL 88: Mesaje
        Preşedintele României adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii.     
  ARTICOLUL 89: Dizolvarea Parlamentului
        (1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.      (2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.      (3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.     
  ARTICOLUL 90: Referendumul
        Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional.
   
  De altfel, mie mi se pare aberant ca interimarul să nu poată convoca CSAŢ (aşa cum văd că pretind unii),în cazul, să zicem prin absurd, extrem, în care am fi supuşi unei agresiuni externe, ce se întîmplă? Ne predăm din prima, fiecare instituţie acţionează pe socoteală proprie, adică haotic la nivel naţional sau cum?

  Reply
  1. SimonaM

    @Florina Plus că se presupune că și interimarul a fost supus verificărilor din funcția inițială de senator/Președintele Senatului.
    
   Dar ce bine se pot manipula chiar oamenii inteligenți!!!!
   Ce ușor ne înspăimântăm, ce repede uităm toată logica și domnia legii!!!!

   Reply
   1. EroulBula

     @SimonaM  @Florina E drept ca ultimele saptamani ne-au cam intins nervii dar nu trebuie sa uitam un lucru: noi trebuie sa-i imbolnavim de nervi pe ei si nu invers.
    Trebuie sa ne concentram din nou pe problemele cu adevarat importante:
    – acordul de tradare nationala USL-Dogaru;
    – plagiat Ponta;
    – urmarirea in justitie a celor care au fraudat la referendum;
    – urmarirea in justitie a autorilor loviturii de stat;
    – marcaj om la om la guvern;

    Reply
    1. vbkiler

      @EroulBula Corect au ajuns ei sa ne faca agenda cu subiecte de doi lei, parca pana acum era invers

     Reply
  1. Yeba

    @quaddelta era un banc „dar tu de ce te bagi?”
   eeeee! Amenință cu boicotarea alegerilor din toamnă!! Poa să fie ceva mai util și mai plăcut, politicește vorbind?

   Reply
  2. revealer

    @quaddelta Onor curte, noi suntem aia care mai deunazi voiam sa te desfiintam. Acu’ fa mataluta bine si baga-ne si pe noi in seama, ca de nu … nu ne mai luam medicatia.

   Reply
 13. Yeba

  La B1 s-a primit o replica de la – nu tin minte – care neaga ca a primit si  a rspuns ceva dnei Fica legat de ORNISS.
  Inseamna ca documentul-fără-de-ștampilă e fals.

  Reply
  1. SimonaM

    @Yeba Lătrăm degeaba pe-aicea unii din noi.
   E mult mai interesant să dezbatem delirul unei tanti decât să judecăm logic.
    

   Reply
   1. DrMengele

     @SimonaM  @Yeba Era mai simplu sa se verifice inainte sa bage pe post timpenia, de fapt era suficient sa se verifice antecedentele madamei, dar asta e, citeodata apetitul pentru breaking news e de nestapinit.

    Reply
   2. Hongse

    @SimonaM@Yeba
    Când noi avem atâţia alţi deliranţi schizoizi în funcţii înalte de analizat…
     

    Reply
   1. revealer

     @romanicu  @oglinjoara Terminati cu aiurelile astea. OK, e vorba de un dement care putea sa-si bage nasul unde nu-i fierbe oala. Dar sa presupunem ca ar fi ajuns un X presedinte, in urma alegerilor si s-a instalat la Cotroceni. La doua zile, se intampla o nenorocire. Ce facem, nu se convoaca CSAT pana nu-si ia ala certificat ORNISS?

    Reply
    1. romanicu

     @revealer @oglinjoara Legiuitorul in intelepciunea lui nu a prevazut ca presedintele vine calare pe o lovitura de stat! A prevazut doar tradarea in Codul Penal! Dovezile le gaseste Parchetul nu noi!

     Reply
    2. revealer

      @romanicu  @vbkiler  @revealer  @oglinjoara Din pacate momentan este inca presedinte CSAT. Plus ca pe lista aia apar si senatorii.

     Reply
 14. Florina

  Eu am dubii foarte mari legate de autenticitatea actului acela în care se spune că Antonescu, Dobriţoiu, Chiţoiu, Corlăţean, Marga şi Rus nu au solicitat, ca urmare nu deţin certificate ORNISS. Nu există nici o semnătură şi nici o ştampilă care să-l certifice, nu este menţionat nici un număr de înregistrare. Nu are nici un însemn care să-l facă veridic în ochii mei. Apoi, mai este şi sursa, decredibilizată cu mult timp în urmă. Pe de altă parte, chiar şi aşa, Băsescu a spus că biroul lui a fost sigilat în mementul în care a preluat Antonescu interimatul. Aşa că nici măcar nu se ştie la ce documente au avut acces cei menţionaţi.  

  Reply
  1. SimonaM

    @Florina Subscriu. Aș vrea să văd cum B1, Hotnews, Evz sau mai știu eu cine a verificat informația la ORNISS.

   Reply
    1. SimonaM

      @romanicu @Florina 
     Da, partea de sus cu antetul, și răspunsul e adresat lui tanti Fica.
      
     Și mai ce?

     Reply
    2. SimonaM

      @romanicu   @Florina 
     Nu e scanat tot documentul, nu există ștampila, iar sursa este dubioasă cel puțin.
      
     Mă mir că au preluat-o așa lejer nume ok din jurnalism.

     Reply
    3. romanicu

     @SimonaM @Florina Chiar daca au preluat-o lejer faptele exista! Dl Presedinte Cacarau nu avea de ce sa-si bage nasul in calculatoarele CSAT!

     Reply
    4. revealer

      @romanicu  @SimonaM  @Florina Legal avea tot dreptul sa convoace CSAT. Mai mult, membrii CSAT pot clasifica, prin lege, documente. Plus ca nu CSAT sau ORNISS dau autorizatii ci institutiile care detin informatii clasificate. 

     Reply
   1. romanicu

    @Nea @Florina Nu e vorba de birou, e vorba de CSAT si sistemul informatic.Cf legii nu ORNISS emite certificetele ci conducatorul institutiei care dtine secrete de stat…

    Reply
    1. Nea

      @romanicu  @Nea  @Florina Eu cred că n-are. Nu i-aş încredinţa nici un sul de hârtie igienică fără să-l cântăresc.

     Reply
    2. Florina

      @romanicu  @Nea  @Florina 
      
     Nu vreţi voi să vedem mai întîi dacă actul există în realitate? Ştiţi ce „bombe” a mai lansat persoana respectivă? Ştiţi că nimic din ceea ce a pretins pînă acum că ar şti şi că ar fi făcut (lucrat în servicii secrete) nu se verifică?
      
     E o pasiune a multora pentru conspiraţii, serios activată în momente de maximă tensiune ca acesta, de exemplu, şi cred că de asta mai are respectiva fani chiar şi printre minţi la locul lor, de obicei. 

     Reply
    3. romanicu

     @Florina @Nea Nu e vorba de document este vorba de principiul „need to know” .Antonescu nu are ce sa caute la CSAT decat in interes strict …personal!

     Reply
    4. SimonaM

      @Florina  @romanicu  @Nea LOL
      
     ORNISS dezminte că ar fi trimis acel comunicat. Să văd pe unde-o scot acuma B1, Evz și hotnews.

     Reply
    5. Canadiana

      @Never G  @Florina  @romanicu  @Nea  oh, shit, ma nelinisteste ca voiculescu & co. are access la informatii clasificate.

     Reply
    6. Never G

      @Canadiana  @Florina  @romanicu  @Nea Stai calm. In calculator nu se intra la gramada. La fel cred ca este si cu informatiile clasificate. Accesul dupa competente.

     Reply
  2. Ilinca

    @Florina Hotnews o numeste pe Fica ziarista B1!…Daca cei de la B1 au angajat-o cred ca pot fi acuzati de exploatarea persoanelor fara discernamant. Orice promovare a acestei doamne se va intoarce impotriva celor care o folosesc. Sunt convinsa ca e nebuna cu acte-n regula numai ca le tine ascunse. 

   Reply
  1. romanicu

   @Florina Inseamna ca si A Sarbu a trecut in partea astalalta! O sti el ceva ca doar a filmat pe dl Iici cand era zavera din decembrie mai in toi…si de atunci i-au mers toate din ce in ce mai bine!

   Reply
  2. Never G

    @Florina Trebuie sa se mearga pana la capat cu dezvaluirile fraudei. Este singurul mod de a avea alegeri mai curate. Urmeaza parlamentarele.

   Reply
   1. EroulBula

     @Never G  @Florina Mersul pana la capat trebuie sa insemne dosare penale si condamnari pentru frauda, de la cei mai mici pana la cei mai mari. Nu trebuie sa fie parnaie neaparat, pentru cei mici, pot fi si amenzi penale.

    Reply
 15. romanicu

  Pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu:
  ”Nu numai că nu deţin certificate ORNISS domnii enumeraţi, dar unul dintre ei, care este preşedintele interimar al României, a convocat Consiliul Suprem de Apărare al Ţării în mod ilegal, pentru că, neavând aceste autorizaţii de acces la documente clasificate nu aveau calitatea să intre în CSAT, pentru că în CSAT se discută tocmai despre şi se accesează documente clasificate, pentru căîn CSAT există, aşa cum am văzut cu toţii, acele calculatoare, acele laptopuri care sunt conectate prin Intranet şi care conţin documente clasificate, începând de la – eu ştiu – hărţi strategice ale resurselro minerale, care fac parte din strategia de securitate a României, până la misiuneile militare ale României la NATO şi la ONU,” a spus jurnalista.

  Ea a adăugat şi că în şedinţa convocată de Crin Antonescu s-a vorbit de privatizarea Hidroelectrica, care face parte din strategia de securitate a României.”

  Nu numai ca s-a accesat la informatii clasificate secret de stat dar poate ca au fost facute si niste DVD-uri in limba sovietica… pentru presedintele in exercitiu inca!

  Reply
  1. SimonaM

    @romanicu DVD-uri în limba sovietică???
    
   Ău mai gad… au dansat și cazacioc? Au pupat-o pă Alla Pugaciova???
    
    

   Reply
   1. SimonaM

     @murfi  @romanicu 
    Eu vreau să știu altceva. Presupunând că n-au ORNISS, și trecând peste istericalele lui tanti.
    SRI și SIE trebuiau să facă ceva în privința asta?
    Poate doar au băut cafele și au discutat demiterea șefului STS. Zic și eu.

    Reply
    1. romanicu

     @murfi @SimonaM Ba nu! Serviciile stiu dar ii mai laaaasa… Oricum, legal situatia varfurilor e nebuloasa in privinta accesului la informatii clasificate.

     Reply
    2. SimonaM

      @romanicu  @murfi  @SimonaM 
     NU cred. Ăsta e folclor.
      
     Serviciile dintr-o țară membră NATO nu dau date ziaristelor duse cu pluta care bat câmpii cu mail-uri de la guvernul rus și cu DVD-uri în limba sovietică.
      
     Cred că tanti s-a uitat la prea multe filme cu spioni.

     Reply
    3. murfi

      @romanicu  @murfi  @SimonaM formal, amendamentul noricai nicolai le da dreptul parlamentarilor, ministrilor si presedintelui; dat fiind ca inca sintem tara nato, se pare ca practic nu au avut acces decit la peanuts

     Reply
  1. Nea

    @romanicu Păi să mănânce şi gura lui KGB ceva, să nu fie Felix singurul beneficiar al puciului.

   Reply
  2. Nea

    @romanicu Piua-ntâi, eu am întrebat ziariştii din Piaţa Victoriei, imediat după cazarea lui Căcărău la Cotroceni, dacă are certificat ORNISS.

   Reply
  1. quaddelta

    @romanicu Citez: „Soarta referendumului a fost decisă la precedenta decizie a CC, aceea că participarea trebuie să fie  –>> 51 % <<– din totalul celor înscrişi pe liste.”
    
   Multa si proasta!

   Reply
  2. abis

    @romanicu Citez: „Eu nu eram de acord cu un referendum acum, era de aşteptat că nu se va face cvorumul: dar m-am dus, din respect faţă de oamenii care au ieşit din casă. Sînt de părere că Traian Băsescu a pierdut încrederea marii majorităţi, şi ar trebui să se retragă”
    
   E tot penibila, din pacate.

   Reply
   1. abis

     @romanicu Si inca una gogonata:
     
    „Bravo lui Rus, Ponta şi Antonescu că au rezistat celor care au împins la fraudare, şi, deşi ştiu că e greu, să reziste şi la tentaţia cu manipularea statisticilor post referendum!”
     
    WTF?!

    Reply
 16. newman

  Crizel si Pontacel sunt doar putzoi iresponsabili cu apucaturi de smenari marunti care se viseaza imparati…
   

  Reply
 17. Yeba

  Daca B n-ar vedea cu un ochi, asta nu i-ar afecta performantele politice. (pentru cei care ne citesc din spam, sa caute pe google Amiralul Nelson). Am o problema si cu Ponta. Omul este bolnav. Cineva care transmite lui Barroso 48-50% cand se anuntase deja 46, 2%, nu prin porumbei, cu fum pe dealuri sau cu diligenta, ci in epoca real-time, este bolnav de manual, cu diagnostic, psihiatria este domeniu medical. Actiunile lui au efecte mult mai periculoase. Exista jurisprudenta? Cum s-o fi procedand? 

  Reply
  1. newman

   @Yeba
   Mitomania se numeste boala: Mitomania este patologia caracterizata prin tendinta maladiva de a denatura adevarul, in care bolnavii simt dorinta irepresibila de a-si inventa o viata pentru a fugi de realitate. Mitomania se defineste simplu prin faptul de a minti, fara a constientiza acest lucru.
    

   Reply
   1. Florina

     @newman  @Yeba 
     
    Adică ăsta este exonerat de responsabilitate pentru că-mpuşcă aşa uşor un diagnostic? Ce-a ratat Năstase…

    Reply
    1. oglinjoara

      @Florina  @newman  @Yeba Corect. Nu e nici mitoman, nici psihopat, nici iresponsabil. 
     Este un bandit pe deplin conştient de ceea ce face.

     Reply
  1. Rosu

    @elgreco Traducere din limba sovietica: ambasadorul sua sa nu se bage in bagatul nostru in decizia ccr.

   Reply
  2. revealer

    @elgreco Cica „nu avem nevoie de sfaturi in asemenea moment”. Dar la ambasada Rusiei o fi sunat, sa le zica cine e si ce vrea?

   Reply
  3. VelculescuVictor

    @elgreco
    Ce se amesteca burghejii astia in concluziile sanatoase a tovarasilor de la partid?

   Reply
  4. VelculescuVictor

    @elgreco
    Ce se amesteca burghejii astia in concluziile sanatoase ale tovarasilor de la partid?

   Reply
 18. teocharis

  sunt listele de la referendum (ordinare sau suplimentare) disponibile pe web?
  blaga sustinea la un moment dat ca vor fi scanate!
   
  as dori sa verific daca s-a votat in locul meu
   
   

  Reply
   1. teocharis

     @poweraxxel eu vb foarte serios
    haideti sa facem ceva in legatura cu asta, ar trebui sa fie informatie publica

    Reply
    1. teocharis

      @poweraxxel intleg ca acea firma care a cumparat softul va scana toate listele electorale in urmatoarele 2 luni

     Reply
    2. revealer

      @teocharis  @poweraxxel Totusi listele alea contin Numele, seria si numarul CI si CNP-ul. Nu prea-s informatii publice.

     Reply
    3. teocharis

      @revealer  @poweraxxel pot da excerpt doar cu entry-ul meu din lista
     pp ca imi pot accesa propriul cnpci
      
     inca

     Reply
    4. abis

      @teocharis  @poweraxxel Eu inteleg ca softul alava verifica daca exista dubluri pentru a verifica daca cineva a votat de mai multe ori. Ramane de vazut daca vom putea afla cu el daca a votat altcineva in numele nostru –

     Reply
  1. airwave

    @teocharis Nu cred ca se vor publica listele in forma bruta – adresele si CNP-urile n-au cumva caracter de date personale?
   Ar trebui facut mai curand un sistem de verificare – bagi numele de familie si CNP-ul si iti spune daca figurezi ca „votat” sau „absent”.

   Reply
 19. Sam85

  Mi-era cam frica de decizia CCR, mi-era frica ca vor amana o decizie si ca presiunile asupra lor vor avea efec (mai ales dupa ce l-am mai auzit si pe Tapalaga ieri zicand ca are informatii in acest sens).
  Acum, vazand ca au convocat sedinta imediat dupa rezultatul final BEC, sunt optimist.
  In mod normal nici nu au ce dezbate, e o simpla formalitate.

  Reply
  1. quaddelta

    @Sam85 Povestea asta s-a incheiat. Exista o singura sursa de pesimism: a treia suspendare va fi facuta ca la carte! 🙁

   Reply
   1. abis

     @quaddelta  @Sam85 Nu cred ca mai au curaj sa incerce.
     
    Dupa doua alegeri ca primar general, dupa doua alegeri ca presedinte, dupa esuarea a doua tentative de demitere, ar trebui sa le fie clar ca Base e invincibil. :))

    Reply
 20. quaddelta

  Pentru cei care asteapta de la CCR validarea referendumului e ca si cum la Starea Civila ofiterul v-ar fi trimis acasa pentru ca aveati un aer usor nehotarat!

  Reply
 21. teocharis

  din nou teleorman:
   
  În Teleorman, judeţ care s-a clasat pe locul al treilea în topul prezenţei, potrivit estimărilor deputatului Adrian Bădulescu, numărul celor care figurează în listele suplimentare ar fi între 17.000 şi 22.000. „Nu am reuşit să colectăm toate listele suplimentare, dar la Teleorman lucrurile au fost mai grave. O parte din cei din secţiile de votare au introdus pur şi simplu buletine de vot în urnă şi au bifat persoane despre care se ştia că nu sunt în localitate. Interesant este că atunci aveau nevoie de oamenii aceştia pentru cvorum, de cei care sunt în străinătate, iar acum contestă şi spun că nu ar trebui luaţi în calcul”, a declarat Adrian Bădulescu, pentru gândul.

  Reply
    1. Ze Phsyco

      @Boghy  @teocharis  @quaddelta  @revealer La Monitorul Oficial s-au ars calculatoarele, s-au topit hardurile si cablurile si mai e si criza de creioane…

     Reply
    2. cristihan

      @Boghy  @teocharis  @quaddelta  @revealer Ai dreptate, mai devreme de 14.10 nu cred… 🙂 Si o sa se execute pronto si cu MOf, si cu Parlamentul. Iesi-le-ar pe nas.

     Reply
    3. Xilef

      @Ze Phsyco  @Boghy  @teocharis  @quaddelta  @revealer Acuşica vine o pană de curent. :)))

     Reply
    4. Rosu

      @Ze Phsyco Sa si-l ia acasa cine vrea, sa il puna la curatat cartofi, la taiat rosiile pentru bulion, chestii din astea, practice!

     Reply
    5. Ze Phsyco

      @Rosu Imi dai impresia ca esti un umanist excesiv de optimist. 🙂 Pai ce dreaq sa faci cu asta acasa? Ca e in stare sa dea foc la tot cartieru daca il pui sa aprinda aragazu…

     Reply
   1. revealer

     @quaddelta Stie cineva daca CCR publica decizia in MOf inainte sau dupa citirea in Parlament? Adica daca publicarea in MOf e conditionata de citirea in Parlament sau nu.

    Reply
    1. teocharis

      @revealer  @quaddelta ma tem ca timpul acestor trucuri a trecut
      
     estimez ca pana diseara crrin va fi scos in shuturi de la controceni

     Reply
    2. revealer

      @teocharis  @quaddelta Nu era vorba de vreun truc. In lege zice ca onor CCR prezinta Parlamentului raportul si publica in MOf rezultatul referendumului – la alineate diferite. Nu stiu daca se pot executa concomitent operatiunile, de-aia intrebam.

     Reply
    3. SimonaM

      @revealer  @quaddelta Toate deciziile CCR se publică în MOF.
     Mai degrabă am putea crede că guvernul poate amâna publicarea.. ei sunt la butoane acum.

     Reply
    4. revealer

      @SimonaM  @quaddelta Stiu, dar intrebarea mea era daca CCR trimite raportul catre Parlament si SIMULTAN catre MOf rezultatele pentru publicare sau daca trebuie sa astepte citirea in Parlament a raportului ca sa trimita catre MOf.
      
     In al doilea caz suntem (si) la mana Parlamentului, nu numai a Guvernului.

     Reply
    5. SimonaM

      @revealer  @quaddelta Decizia CCR se publică în MOF ca fiind decizia CCR. Ce legătură să aibă cu citirea în Parlament? Nu schimbă cu nimic decizia gata dată a CCR faptul că se face citirea în Parlament .

     Reply
 22. Taticu

  Din mai multe inregistrari din Monitorul Oficial din anii 2009 si2010, reprezentantul legal al celor doua firma cipriote actionare la XOR IT Systems este Bogdan Padiu, actualul director general al Teamnet International, o firma din grupul Asessoft, care este controlat de omul de afaceri Sebastian Ghita, patronul Romania TV si un apropiat al premierului Victo Ponta. Potrivit ZF, Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a achizitionat de la Teamnet International, cu doar trei zile inainte dealegerile locale din acest an, softul utilizat pentru numararea voturilor exprimate, fara a organiza o licitatie si a publica anterior un anunt de intentie.

  Reply
 23. revealer

  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/mircea-dusa-nu-punem-presiune-cc-dar-nu-putem-sta-indiferenti
   
  Mircea Duşa consideră că „disputa pe numărul de electori ar fi fost tranşată, dacă primarii îşi făceau datoria din punct de vedere al realizării listelor electorale. Indiferent care va fi decizia Curţii Constituţionale, Guvernul şi membrii Guvernului, instituţiile statului vor respecta această decizie”. (….)
   
  Mircea Duşa precizează că „Institutul Naţional de Statistică face recenzarea populaţiei, există date statistice, dar nu trebuie să confundăm lista electorală cu datele pe care le are Institutul Naţional de Statistică. Repet, listele electorale trebuie realizate de către primari şi de către instituţiile care colaborează cu primarii, respectiv Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţiile de Evidenţă Informatizată a Persoanelor. Cred că de acum încolo, trebuie să fie învăţătură de minte că lista electorală permanentă, aşa cum prevede legea, trebuie ţinută la zi, zi de zi şi ceas de ceas”. 
   
   
   
   

  Reply
 24. EroulBula

  La parlamentare, Cacarau a cerut romanilor sa-l voteze si a luat 9.000 voturi.
  La referendum, Basescu a cerut romanilor sa NU-l voteze si a luat 943.000 voturi.
  Hugh difference !

  Reply
 25. revealer

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12930009-ambasada-sua-curtea-constitutionala-trebuie-lasata-decizie-bazata-principii-mod-independent-fara-niciun-amestec-din-afara.htm
   
  „DECLARAŢIA AMBASADEI SUA
   
  Cunoastem faptul ca Biroul Electoral Central a anuntat rezultatul referendumului de duminica, iar acum acesta trebuie confirmat de catre Curtea Constitutionala.
  Luna trecuta, Curtea Constitutionala si Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfasurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie sa decida daca aceste reguli au fost respectate.
  Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara.
  Este esential ca poporul roman sa aiba incredere ca referendumul s-a desfasurat in mod liber si corect si ca regulile stabilite au fost aplicate. Asa cum a declarat ambasadorul Mark Gitenstein in data de 4 iulie, la sarbatorirea a 236 de ani de la Declaratia de Independenta: „In definitiv, nicio economie nu poate prospera si nicio democratie nu poate supravietui in lipsa unui angajament ferm fata de statul de drept si a respectului pentru institutiile democratice. Nimeni nu se poate indoi ca Romania are procurori curajosi si consecventi si judecatori neinfricati. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege.”

  Reply
 26. EroulBula

  In privinta numarului total de votanti, interesele PSD si PNL se despart.
  PNL-istii sunt turbati sa-l lase pe Cacarau sa doarma la Cotroceni in timp ce PSDistii se gandesc ca un numar mai mic de electori inseamna si un numar mai mic de parlamentari, conform normelor de reprezentare, in conditiile in care ei au pierdut deja locuri in viitorul parlament, prin decizia de paritate 1/1 cu PNL.
  It will be fun !

  Reply
  1. teocharis

    @EroulBula imi pare rau, in privinta numarului de votaci, interesele psd, pnl, pdl coincid
    
    

   Reply
  1. quaddelta

    @cocosila NU stiu daca e adevarat sau nu (ca n-am FB) dar cica Vlaston ar fi spus ca CCR se intalneste astazi la 18:00

   Reply
   1. revealer

     @teocharis  @cocosila Nu. Asa spune legea referendumului la art. 44.
     
    Rezultatele centralizate la nivel naţional de către Biroul Electoral Central, cuprinzând numărul voturilor valabil exprimate pentru fiecare răspuns de pe buletinul de vot şi numărul voturilor nule, se înaintează, cu pază militară, la Curtea Constituţională, în termen de 24 de ore de la încheierea centralizării.

    Reply
 27. hope18

  Eeeeee acum sa vedem daca avem  o CCR adevarata.Mie mi se pare ca este evident ca referendumul trebuie invalidat.Este o hotarare care ar trebui luata in 5 min

  Reply
  1. revealer

   @hope18 CCR nu valideaza sau invalideaza. CCR doar constata. Conform legii referendumului CCR prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia. 
    
   Tot conform aceleiasi legi referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
    
   Nu cred ca poate fi alta decizie decat CONSTATAREA invaliditatii referendumului.
    

   Reply
 28. Boghy

  In iuresul evenimentelor din 3-6 iulie am sperat, mi-am dorit ca mafiotii sa faca o greseala, sa scape ceva din vedere, astfel ca in final s-o ia in bot. Si iata ca dorinta mi s-a implinit. Au gresit, au subestimat, s-au grabit. Acum vine partea cu luatul in bot. Indiferent ce matrapazlacuri vor face, ca de obicei. Nu vor face decat sa se adanceasca in mocirla.

  Reply
 29. revealer

  http://www.gandul.info/politica/referendum-2012-presedintele-comisiei-juridice-a-senatului-toni-grebla-psd-usl-nu-mai-are-ce-face-9914096?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BCitesteSi&utm_campaign=CitesteSi%2Bgandul
   
  Senatorul PSD Toni Greblă, preşedinte al Comisiei juridice, nu crede că USL mai are vreo şansă de câştig Curtea Constituţională în privinţa validării REFERENDUMULUI 2012 pentru DEMITEREA PREŞEDINTELUI. După anunţarea rezultatelor finale de către Biroul Electoral Central, Toni Greblă a declarat, pentru gândul, că verdictul magistraţilor va fi de invalidare a referendumului.
  „Pobabil că CCR ar fi trebuit să mediteze mai demult că în România nu mai sunt de mult 18 milioane de români cu drept de vot, având în vedere şi recomandările Comisiei de la Veneţia. Nu cred că CCR va da alt verdict decât invalidarea referendumului. USL nu mai are ce face în acest moment”, a declarat senatorul Toni Greblă, contacat de gândul.
   
   

  Reply
   1. revealer

     @VelculescuVictor De la PSD, cu exceptia lui Sova (dar asta e caz patologic) mesajele au avut cam tonul acesta. PNL – aripa A3 au fost mai catari, sa zic asa.

    Reply
  1. quaddelta

    @revealer Fraza asta ma seaca: „în România nu mai sunt de mult 18 milioane de români cu drept de vot”. Comunistii astia nu sunt capabili sa priceapa ca ramai cetatean roman oriundea ai fi! Suntem singura natiune care isi dispretuieste diaspora. Cu exceptia Germaniei probabil, dar si astia aveau probleme doar cu aia din America de Sud 🙂
    

   Reply
   1. revealer

     @quaddelta Eu nu zic ca LEP sunt perfecte – probabil un procent insemnat din cei aflati acolo au parasit categoria cetatenilor cu drept de vot. Dar nu este datoria sau atributia CCR sa faca verifice acest lucru. Pana la urma tot primariile trebuiau sa se ocupe de actualizarea lor, dar daca scoti mortii din ele nu prea mai ai cum acoperi frauda la locale si parlamentare.

    Reply
    1. teocharis

      @revealer  @quaddelta relax, nu va updata nimeni acele liste, nu are nimeni interesul sa reduca potentialul de furt cu 2 milioane

     Reply
    2. AndreeaP

      @revealer  @quaddelta
      pe liste cica au fost inclusiv cei care impineau 18 ani in ziua votului. Deci listele au fost actualizate. Singurul motiv pentru care ar fi lasat mortii ar fi ca sa le foloseasca CNP-urile si sa voteze in numele lor.

     Reply
  2. teocharis

    @revealer psd e linsat deja de 2 zile de nucleul dur felix-a3
   pnl inca pastreaza aparentele dar vor incepe f curand sa-si ia gatul

   Reply
 30. AndreeaP

  Astia o tin cu boicotul, ca Basescu le-a spus simpatizantilor sa nu vina la vot. WTF?? Dar cele 4 mil de SMS-uri trimise de Basescu si ai lui sa mergem la vot ca-i putem invinge, nu se pun?

  Reply
  1. revealer

    @teocharis Ghise e un dobitoc. Legea referendumului spune ca onor CCR prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia.

   Reply
    1. revealer

      @teocharis Aha, deci Ghise este autoritatea constitutionala suprema in Romania. Pe Sova l-a intrebat cineva daca-i de acord cu asta?

     Reply
    2. cocosila

      @VelculescuVictor  @revealer  @teocharisUn specialist trebuie s-ia faca urgent profilulul psihologic.  Da aceleasi semne clinice identificate la Ponta si Antonescu: mania grandorii.

     Reply
    3. DrMengele

      @cocosila  @VelculescuVictor  @revealer  @teocharis 
     Pardon, Puie e mitoman 87%, mania grandorii vine in completare.

     Reply
    4. revealer

      @cocosila  @VelculescuVictor  @teocharis Cred ca la Sova nu-i nevoie de specialist. La el e vizibil cu ochiul liber ca are nevoie de „consiliere”.

     Reply
 31. Florina

  Băsescu: „Mai putem spune c-a fost o campanie grea pe care nu mi-as fi dorit-o, dar si mesajele voastre au fost cele care mi-au creat convingerea ca trebuie sa lupt. […] Poate ca niciodata niste internauti n-au sprijinit atat de mult un om politic in Romania.”

  Reply
  1. quaddelta

    @Florina Baaaaseeee! I’m to old for this shit! 
   E al treilea glont pe care-l fentam impreuna!

   Reply
   1. cristihan

     @quaddelta  @Florina Doar al 3-lea? Eu am numarat vreo patru pe dealul Cotrocenilor si inca vreo doua pe la Cismigiu… Un butuc de revolver intreg 🙂

    Reply
 32. viscu

  felicitari pentru implicare si rezultate ! Va urmaresc de ceva vreme si sunt extrem de bucuros ca mai sunt persoane care si-au pastrat entuziasmul si speranta. In ceea ce priveste colaborarea cu pdl imi permit sa va avetizez sa fiti foarte circumspecti; ca exemplu – filiala pdl Constanta este sobordonata de circa 10 ani lui Mazare si mafiei locale pe care acesta o reprezinta. Pe de alta parte cutrele batrane oportuniste ( Flutur, Videanu, etc ) apar din nou in prim plan, obiectivele lor sunt diferite de ale voastre dar incearca sa se lipeasca si ei.

  Reply
  1. teocharis

    @EroulBula au subestimat dimensiunea boicotului
   in conditii normale cele 10 puncte procentuale(aprox. 2 milioane de voturi) fraudate ar fi fost suficiente

   Reply
 33. quaddelta

  Care esti ma ala care ziceai ieri ca USL face presiuni la BEC si ca CCR e doar o diversiune? 😀

  Reply
  1. Ilinca

    @quaddelta eu v-am zis ca suntem nevrozati!. Stai sa vezi ce va fi in saptamana viitoare. Dupa CCR va incepe nebunia cu sedinta comuna a Parlamentului care e in vacanta. 

   Reply
 34. quaddelta

  Cum ar fi ca in  doua ore dupa anuntul BEC toti sefii de stat din UE sa-l felicite pe Basescu. Ii va acuza Ponta de presiuni asupra CCR?

  Reply
  1. abis

    @quaddelta Swoboda a declarat de luni ca referendumul a fost invalidat. Nu a asteptat anuntul BEC. E drept ca nu e sef de stat, dar e seful socialistilor din PE

   Reply
 35. elgreco

  L-am auzit pe Sever Voinescu ieri cand vorbea de o scadere a usl-ului in sondaje de 10-15%, are cineva date mai detaliate sau erau impresii?

  Reply
  1. cristihan

    @elgreco Mi se pare o estimare realista. Asta nu inseamna insa ca PDL a „incasat” diferenta.

   Reply
  2. abis

    @elgreco Cand naiba sa se fi facut sondaje dupa referendum? Ce a fost inainte nu mai are valoare; iar daca s-ar face acum, ar fi prea „la cald”
    
   O sa vedem abia peste cateva saptamani daca se contureaza vreo tendinta de scadere a USL.
    
   Cel mai important lucru, dupa ce CCR se va pronunta si Basescu se va intoarce la Cotroceni, este ca PDL, ICCD si ceilalti sa se miste corect si concret catre crearea unei alternative de dreapta credibile, o alianta electorala ori politica care sa poata sa conteze in noiembrie

   Reply
 36. teocharis

  analfabetii de la INSintr-un comunikat:
   
  „Daca, istoric, intre cei doi indicatori(populatie stabila si populatie totala, n.m.) nu au fost diferente consistente, dupa anul 1990 diferentele au crescut considerabil. Pentru Romania de azi, confruntata cu un fenomen masiv de migratie externa, faptul ca populatia stabila este sensibil mai mica decat populatia legala, consideram ca tehnic nu trebuie sa mai surprinda pe nimeni.”” 

  Reply
   1. teocharis

     @quaddelta asha, ce anume ai inteles tu din „explicatia” lor: care este populatia totala a Ro?
     

    Reply
    1. quaddelta

      @teocharis  = populatia stabila (pe care o determina ei +- absentii de la recensamant) + diaspora (pe care nu au cum sa o afle). Pentru populatia totala fac trimitere la MAI care are evidentele complete.

     Reply
    2. revealer

      @teocharis  @quaddelta indicatorul populatie totala este cu totul altceva fata de populatie stabila. Ambii sunt indicatori statistici.
     Listele electorale permanente sunt cu totul altceva, nu tin de statistica, tin de evidenta populatiei.

     Reply
    3. cristihan

      @revealer  @teocharis  @quaddelta Toata discutia asta este inutila, este un non-subiect, o fumigena lansata de uls. Forget about it.

     Reply
    4. elgreco

      @cristihan  @revealer  @teocharis  @quaddelta Nu cred ca are vreo relevanta in analiza CC-ului.

     Reply
    5. revealer

      @elgreco  @cristihan  @teocharis  @quaddelta Daca CCR ia in calcul „listele” trimise de USL, fie ca-s de la INS sau CNAS orice jurist o sa rada si cu curu’ de ei.

     Reply
    6. teocharis

     @all bineinteles ca nu are relevanta ptr ccr dar nu asta este topicul
      
     aici vorbim de un institut de „statistica” care nu poate veni cu o estimare credibila a populatiei unei tari (20, 21, 22, 23)
      
     nu e problema a x-a a lui hilbert, totusi

     Reply
    7. revealer

      @teocharis  Pai INS-ul vine cu o estimare credibila; numai ca INS-ul poate sa zica asa: populatia stabila a Romaniei este, la momentu recesamantului din 2011 de N indivizi; unde definitia populatiei stabile este (luata de pe site-ul INS):
      
      Populatia stabila la 1 ianuarie reprezinta populatia alcatuita din persoanele care locuiesc in localitatea respectiva, cu domiciliul sau resedinta in localitate la momentul respectiv. Se calculeaza pe baza datelor de la ultimul recensamint, corectate cu sporul natural al populatiei, soldul migratiei externe, soldul miscarii migratorii cu schimbarea domiciliului, precum si cu soldul miscarii migratorii cu schimbarea resedintei, fenomene inregistrate intre recensamint si momentul dat. 
      
     Chiar din definitie reiese ca este o estimare, nu este ceva absolut.

     Reply
 37. StefanTrifan

  Vă felicit pentru participarea în calitate de observatori, şi mai ales pe Elenina, pentru eroism – fără nicio ironie sau exagerare. Ce bine ar fi dacă în loc de 16 ar fi măcar 160…!?
   
  În rest, sunt absolut de acord cu textul. Aş fi curios cum se reflectă în sondaje tot scandalul pe care-l trăim şi cum s-au distribuit procentele pe care le-a pierdut USL – dacă le-a pierdut. Înţeleg că au căzut până la 41%, însă, pe de altă parte, par a avea un bazin electoral imens, al celor care au venit la referendum pe bune, din convingere. Dacă au furat doar 10%, ar putea însemna că şi-au consolidat electoratul de la locale. Eu nu mă aşteptam ca după atâtea scandaluri să reuşească să-şi păstreze votanţii.

  Reply
  1. EroulBula

    @StefanTrifan Nu i-as trece automat pe cei 7,4 milioane in dreptulUSL. In afara de sustinatorii lor mai sunt si din cei care au zis ca poate e bine sa voteze pentru demitere ca poate se linistesc nebunii si se apuca de guvernare. Evident, un calcul gresit dar fiecare gandeste in felul lui.

   Reply
   1. abis

     @EroulBula  @StefanTrifan Aseara ne-am intalnit cu o familie de prieteni cu care nu ne-am mai vazut de vreo luna si ceva (ea a nascut a doua oara, si nu se cade sa faci vizite cand e un copil atat de mic proaspat venit in familie, lasi oamenii sa-si revina…)
    Am vorbit bineinteles despre copii, despre case (se vor muta in curand in casa noua) si inevitabil a ajuns discutia si la referendumul care tocmai a trecut. A debutat cu o intrebare timida, din partea gazdelor: „Ati fost la vot?” – pentru ca nestiind exact care sunt optiunile noastre, in cazul unei divergente de opinii sa poata schimba repede vorba si sa nu ne stricam cu totii seara
    Afland ca nu am fost la vot niciunul dintre noi parca li s-a luat o piatra de pe inima si am abordat si subiectul asta mai lejer. Ne-au povestit ca parintii lor, intr-un sat de pe langa Rosiori de Vede, au mers la vot pentru ca ei sunt mai de „moda veche”, mai pesedisti; in plus, tot umblau zvonuri prin sat ca cine nu merge la vot nu mai primeste pensia… Insa supriza cea mai mare a fost cand odata ajunsi la sectia de votare parintii lor au primit buletine deja stampilate in casuta cu DA….
    Nu au facut plangere pentru ca ei tot DA voiau sa voteze, le-au povestit copiilor mai mult amuzati decat indignati. Indignati erau copiii lor, cei care acum vorbeau cu noi, insa ce mai puteau face?

    Reply
  2. teocharis

    @StefanTrifan „Înţeleg că au căzut până la 41%,”
    
   unde ai citit asta, au aparut ceva sondaje recente

   Reply
   1. StefanTrifan

     @teocharis „Cum va lupta la toamnă dreapta împotriva USL-ului? Dacă USL are 41% în sondaje și mai scoate în 8-10% prin fraudă?”

    Reply
   2. StefanTrifan

     @teocharis N/am mai intrat pe Blogary de mult. Am considerat că, dacă în textul lui Bleen se vorbeşte despre aceste procente, or fi rodul unor dezbateri anterioare pe care eu nu le-am prins. 🙂

    Reply
  3. Mistral

    @StefanTrifan Subscriu in totalitate la cele spuse mai sus . Felicitari tuturor din Blogary . Sunteti ca un organism care actioneaza unitar , cu inteligenta , umor si perseverenta . RESPECT !!!

   Reply
 38. EroulBula

  Azi noapte n-am mai avut visul ala cu Fenechiu in duba. N-am reusit sa dorm din cauza caldurii. Asa ca, pe la doua noaptea, faceam rezumatul zilei.
  Incercam sa-mi dau seama de ce-au comis USLasii prostia cu „aia care n-au votat  = morti” cand de-o data …. ZBANG , m-am luminat.
  Baaaaaai,  idiotii lor de primari n-au scos mortii de pe liste !
  Conform legii, primariile trebuie sa actualizeze listele de votanti.
  Conform traditiei, primarii uslasi au lasat mortii pe liste pentru ca, tot prin traditie, in dreptul numelor mortilor se fac semnaturile fictive, pentru acoperirea buletinelor bagate in plus in urna.
  Cand Basescu a anuntat boicot idiotii si-au dat seama ca au listele de votanti umflate cu morti si ca nu mai pot face nimic.
  De aici si crizele de nervi ale liderilor uslasi si remarcile cu „presedintele mortilor”.

  Reply
 39. SimonaM

  OMFG. Povestea cu CSAT a taneti Fica este la B1. Dă tanti din una-n alta. 
  Probabil sunt eu nebună, dar NU POT s-o cred.
   
  Sper din toată inima mea mare că B1 a verificat povestea după reguli.

  Reply
    1. revealer

      @SimonaM  @oglinjoara http://www.b1.ro/stiri/politica/mai-mul-i-demnitari-au-participat-la-edin-ele-csat-fara-a-avea-certificate-orniss-printre-ace-tia-crin-antonescu-i-ioan-rus-34479.html

     Reply
    2. SimonaM

      @revealer  @oglinjoara Mda.
     Eu vreau să știu așa. SRI și SIE și restul de ce au permis convocare CSAT și participarea ălora dacă e adevărat ce scrie pe sfertul ăsta de pagină?
     Și dacă totuși au permis și participat, presupun că nu puteau să discute acolo decât informații de nivel public și ne-secrete, la care aveau acces toți participanții. Sau cum?
     Că eu am niște probleme cu logica la povestea asta…
      
     Tot tanti asta făcea dezvăluiri explozive cu mail-uri de la guvernul rus.
      
     Ah. Și încă ceva. Tanti o avea certificat ORNISS? Întreb și io.

     Reply
    3. cristihan

      @SimonaM  @revealer  @oglinjoara Certificatele astea au durata limitata? Rus a mai fost ministru de interne si presupun ca a mai participat la sedinte CSAT

     Reply
    4. SimonaM

      @Beavix Eu înțeleg că dacă n-are certificat, nu are acces la informații clasificate. Simplu.
     Poate au băut cafele la CSAT, au discutat cum să-l dea jos pe nenea de la STS și gata.

     Reply
    5. revealer

      @SimonaM  @Beavix Conform legii 182/2002 art. membrii CSAT sunt imputerniciti sa atribuie orice nivel de secretizare informatiilor. (strict secret de importanta deosebita, strict secret si secret).
      
     Despre acces la informatii secrete de stat legea spune la art. 28:
      
     (1) Accesul la informaţii secrete de stat este permis numai în baza unei autorizaţii scrise, eliberate de conducătorul persoanei juridice care deţine astfel de informaţii, după notificarea prealabilă la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat.
     (2) Autorizaţia se eliberează pe niveluri de secretizare, prevăzute la art. 15 lit. f), în urma verificărilor efectuate cu acordul scris al persoanei în cauză asupra acesteia. Persoanele juridice, cu excepţia celor prevăzute la art. 25 alin. (2) şi (3), notifică Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat eliberarea autorizaţiei de acces.
      

     Reply
    6. DrMengele

      @SimonaM  @revealer  @oglinjoara cum poate adresa asta care se vrea oficiala, sa nu aiba nici o data, nici o semnatura, nici un numar de inregistrare?!? ca pot si eu sa creez una si sa mai adaug citeva nume pe ea…

     Reply
    7. SimonaM

      @DrMengele  @revealer  @oglinjoara E o poveste lungă cu tanti asta și cu dezvăluirile ei…

     Reply
   1. DrMengele

     @oglinjoara  @SimonaM si eu sper acelasi lucru, am vazut si avioanele vis a vis de implicarea lui Puie in moartea lui Panait

    Reply
 40. DrMengele

  In DW, Horatiu Pepine scoate o mirsavie de articol in care pune in esenta la indoiala dreptul romanilor cu domiciliul in strainatate sa voteze „Condiţiile validării sunt ele însele incerte”
  Nu e la prima otrava deversata aici, camerele video cerute de PDL la referendum erau vazute „Metode de intimidare” tot in DW editia romana.
  Courrier International si Le Temps, ambele legate de Le Monde, picura si ele otrava, primul printr-un articol al dacologului Nahoi, fost la Adevarul (plecat din fericire…), al doilea citind-o pe cea mai mare fana a lui Base, Alina Mungiu.
  Ce se intimpla cu presa occidentala dupa referendum?
  Parca si-au activat agentii pro-bolsevici.

  Reply
  1. Canadiana

    @DrMengele acest gen de comentarii sunt inadmisibile. diaspora ar trebui sa faca plangeri pentru intentia de a discrimina. orice derapare de la principii democratice trebuie sanctionata imediat.  as fi curioasa sa aflu daca derapajele acestea se pot incadra in legislatia actuala.

   Reply
  2. teocharis

    @DrMengele omu e complet pe dinafara habar nu are ce inseamna INS, recensamant si ce fel de dat produce acesta
    

   Reply
  3. Nea

    @DrMengele Horaţi Pepine este o mare cutră, pe calapodul Hurezeanu. Ştie că neamţul nu-i ca românul, dacă vrei să înghită manipularea trebuie să i-o ambalezi frumos, în câteva fraze ocolitoare care să dea impresia de obiectivitate. Invariabil, comentariile sale încep cu acuzaţii timide la adresa taberei antibăsescu şi urmează un „dar”, după care înfige şişul în coastele democraţiei.
   Se pare că-i merge metoda de ani mulţi.

   Reply
 41. Florina

  Vă rog să-mi comunicaţi aici 
  http://bestiar.blogary.ro/contact-2/
   
  cu cine doriţi să discutaţi în particular. Observ  cu părere de rău că spaţiul pentru comentarii este folosit în continuare, în ciuda apelurilor repetate, pentru chat şi pentru lucruri complet lipsite de relevanţă. 
  Recitiţi ce aţi scris şi gîndiţi-vă ce semnificaţie importantă găsiţi în ceea ce aţi postat.  
   
  Nu, nu mai rog să încetaţi chatul, de acum şterg pur şi simplu ceea ce nu are ce să caute în acest spaţiu. 
   
   

  Reply
  1. Florina

   Încă ceva. Sînt convinsă că nu citiţi sutele- frecvent peste mie – de comentarii de la un articol. O dată, pentru că nici eu nu o fac, şi să vreau nu am timpul necesar şi a doua, dacă aţi face-o, nu ar mai fi acelaşi link/aceeaşi informaţie postată de vreo 10 ori, acelaşi subiect abordat în ţîşpe mii de feluri. Aşadar, dacă voi nu citiţi ce scriu ceilalţi, de ce credeţi că ar citi alţii ce scrieţi voi? Voi între voi, comentatorii, în primul rînd, nu vă respectaţi. Şi fiţi siguri – am observat asta – s-au pierdut informaţii importante, comentarii inteligente şi poante foarte bune în noianul de anunţuri  gen „mă duc la duş, la cratiţă, la piaţă, la nani” şi de saluturi despre care aţi fost anunţaţi că vi se vor şterge. A, da, ştiu, nu-i vorba că aţi ignorat anunţul, nu l-aţi observat. Adică exact ceea ce spuneam. 

   Reply
   1. Merechene

    Florina, ai auzit? Obama este descendentul primului sclav inregistrat in US. acum nu-i mai trebuie certificat de nastere. it’s in his blood! 😀 . 
     
    gata, cred ca a inteles poporul. am fost si eu http://www.youtube.com/watch?v=KqOBBhRpnxE azi, dar chiar nu nu poti sa taci cand afli pentru prima data ca antonescu este unul de-al lui cacarau. chestia e ca se ajunge fara sa vrei la ping ponguri de-astea. trebuie sa avem grija, de acord. 😀

    Reply
    1. Florina

      @Merechene 
      
     Urmaşul lu’ Kunta Kinte, cum te prinde, cum te minte. 
      
     Slăbuţ, slăbuţ, după părerea mea. Mă aşteptam la vreo referire biblică, la vreun text apocrif, la vreo menţiune în Upanişade. Da’ pînă în noiembrie mai e timp, începutul e, totuşi, bun. 

     Reply
  2. Nea

    @Florina Florina, e simplu. Am zis-o de mii de ori, unde vedeţi voi probleme, eu văd oportunităţi. Bagă taxa 1 leu/comentariu tip chat, să avem cu ce ne finanţa mii de observatori la toamnă.

   Reply
  3. Louisy

    @Florina Mi s-ar parea o eroare sa pui (puneti) capat chatului. Eu cred ca tocmai aceast chat a consolidat comunitatea. Platforma Livefyre s-a dovedit a fi un suport de chat mai bun decat programele de chat dedicate, tocmai prin facilitatile pe care le are: like, nested comments, update in timp real.
    
   Creaza un articol cu titlul „Aici chatuim”, fa-i o rubrica speciala in sidebar dreapta, deasupra „Ultimelor comentarii” si lasa acolo lumea sa chatuiasca. Ma indoiesc ca va crapa Livefyre, chiar daca se ajunge la zeci de mii de comentarii. Daca crapa, odata pe saptamana schimbi articolul: „Aici chatuim saptamana asta”.
    
   In felul acesta se curata articolele de chat, dar nu strici nici comunitatea.

   Reply
   1. Florina

     @Louisy 
    Comunitatea se întăreşte atunci cînd este stimulată nu să scrie orice, ci să scrie ceva relevant, inteligent ori pur şi simplu cu haz. Şi rerepostez un comentariu al lui Bleen de acum vreo lună şi ceva, dacă îmi amintesc bine, între timp s-a mai intervenit pe acelaşi subiect. Deci, zicea el aşa:”O să vă rog mai încet cu chat-ul. Nu trebuie să vă salutați între voi (e un consum inutil de comentarii, spațiu și biți), nu trebuie să vă povestiți chiar toată viața personală în ping pong-uri. Abuzul nu e bun. Spațiul din comentarii nu e messenger. ” 

    Reply
 42. Rezon

  VICTOR PONTA ACUZAT DE TRADARE. Jurnalistul de investigatii, Ela Simona Fica a facut o plangere penala catre Parchetul General in care denunta coniventa dintre Prim-Ministrul roman si reprezentantii structurilor de securitate rusa. Va prezenta mai jos textul integral al plangerii si e-mailul incriminator. „In atentia Procurorului General al Romaniei si Procurorului Sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism – Structura Centrala : Subsemnata Simona Ela Fica , posesoare a CI seria OT , nr . 256974 , cetatean roman , nationalitatea romana , nascuta la data de 07.02.1970 , de profesie jurnalist de investigatii militare , avand functia de director general al ziarului Exploziv-News si presedinte executiv al Brigazii de Investigatii Speciale privind Securitatea Romaniei , ma prevalez de dreptul cetatenesc consfintit de art. 221 din Codul de Procedura Penala , precum si de art. 2 din Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei , si formulez urmatorul : DENUNT PENAL Impotriva faptuitorului Ponta Viorel Victor , de profesie jurist , avand functia de Prim-Ministru al Romaniei , pentru incalcarea aliniatului c) al articolului 391 – TRADAREA, infractiune prevazuta in Partea Speciala a Codului Penal si numita “Infractiuni contra securitatii nationale”. De facto si de jure , faptuitorul a avut o intalnire , in data de 14 iunie a.c. , cu cetatenii rusi Komardin M. si Kondyakov B. ( primul se afla in atentia Serviciilor de Informatii Romane pentru suspiciunea de SPIONAJ pe teritoriul tarii noastre ) , pe care i-a asigurat ca “ planul promis va continua ” , ca “ procesul de curatare ” va continua din “ iulie ” si ca , “ pentru ajutorul promis , va achita nota ” . Avand in vedere ca faptuitorul este chiar seful Guvernului Romaniei si ca el are acces , prin natura functiei detinute , la secrete de Stat , atat civile cat mai ales MILITARE , inteleg sa denunt aceasta intalnire si solicit procurorilor DIICOT ( DIICOT fiind institutia abilitata a cerceta infractiuni contra Sigurantei Nationale ) sa investigheze atat in ce imprejurari l-a contactat , sau a fost contactat , faptuitorul Ponta V. Victor pe cetateanul de nationalitate si cetatenie rusa Komardin M . , avand in vedere ca acesta se afla in monitorizare SRI , DGIA si SIE pentru suspiciunea de Spionaj pe teritoriul Romaniei , cat si ce anume reprezinta “ actiunile de curatare din iulie ” de care vorbeau cei doi . In Art . 391 , aliniatul c din Codul Penal al Romaniei se specifica clar ca : “TRADAREA este fapta cetateanului roman de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin aservire fata de o putere sau organizatie straina ”. Solicit tragerea la raspundere penala a faptuitorului.
   
  http://i47.tinypic.com/2ypkl15.jpg

  Reply
  1. Canadiana

    @Rezon asta da, document fulminant. o femeie de mare curaj si tinuta morala. bravo ei. ar trebui sa mai fie zeci ca ea.

   Reply
  2. Florina

    @Rezon 
    
   În nici un caz asta nu este o sursă, ci o inflamare fără nici un suport. Rog a nu se mai cita aici pe viitor.  

   Reply
 43. quaddelta

  Cand se intoarce Basescu la Cotroceni ar trebui sa instaleze repede un salon de coafura in fostul dormitor al lui Crin Antonescu, sa amplaseze neglijent o folie de viagra pe noptiera, doi iepuras roz peste perne, o poza cu iliescu sub perne, niste materiale zoofilice itindu-si un colt de sub saltea si dupa toate astea sa organizeze ZIUA PORTILOR DESCHISE LA COTROCENI.

  Reply
    1. Hongse

     @valid@hope18
     Dacă asociază cineva CC cu Creedence Clearwater (Revival) fac urât de tot! 😀
      

     Reply
 44. CiufutozaurusRex

  gunoiul ala atarnat de fusta ma-sii mai ca nu ameninta ca iese la bataie pe strada, daca CCR ignora disperarea patronului sau de a acapara justitia.
   
  si dati-mi voie sa ma laud fara rusine cu o poanta nascocita de mine. 🙂
  de ce nu se muta mircea badea de la ma-sa de-acasa la 40 de ani?
  pai, ii place sa manance kkt ca la mama acasa.

  Reply
  1. Merechene

    @CiufutozaurusRex  :))) vorbesti serios ca sta cu maica-sa ?? :))))))))))))))))
    atunci pe gagica-sa o are doar de forma, sigur nu-i face nimic. :))  sau ma rog, ii spune lui ma-sa…mami, du-te la piata ca nu mai avem lapte in frigider.  am si eu o treaba. 🙂

   Reply
  2. valid

    @CiufutozaurusRex aia cu bataia nu prea as lua-o in considerare. asta se kk pe el de frica daca te uiti urit la el. e genul de papagal pe care-l trozneau toti la bloc si atunci din cauza frustrarilor s-a dus la karate, sa le arate el lor. dar si karatele alea au o limita, ca nu pot face din orice papagal bici.

   Reply
   1. CiufutozaurusRex

     @valid plus ca, sa nu uitam, sta cu ma-sa, care ne-arata ea noua daca ne legam de copilu ei.
    ai dracu golani!

    Reply
 45. Hongse

  Deci îl cheamă nu numai Crin-Laurenţiu, dar şi George, asta nu ştiam. Gică Crizantem Antonescu, a lu’ Căcărău..
   

  Reply
    1. Merechene

      @revealer  @Hongse haaaaaaaaaaaaa..hahahaaaaa…Antonescu ma cheama, Maria ta! a’ lu’ Cacarau. :))))

     Reply
    2. hope18

      @revealer  @Merechene  @Hongse
      din nefericire avem la cacarai in politica ca-ti vine sa iti iei lumea-n cap

     Reply
    3. Hongse

     @revealer@hope18@Merechene
     Ăsta şi-a ratat cariera. În loc de preşedinte dormitor 3 săptămâni, dacă trăgea pe o carieră de manelist era deja mare. „Căcărău de la Isaccea”! Un nume ca ăsta scotea bani buni chiar înainte să înceapă să cânte.

     Reply
    4. Merechene

      @Hongse  @revealer  @hope18  asta nici macar sa dea o gaura cu bormashina nu stie, dar sa cante. poate are noroc la poker.

     Reply
    5. valid

      @Hongse  @Merechene  @revealer  @hope18 mai merge si daca ai mincat mult cacarau cind ai fost mic

     Reply
  1. Hongse

   @Taticu
   Sincer să fiu eu n-am gustat niciodată emisiunea lui Banciu, dar azi e tare de tot! 😀
    

   Reply
   1. Merechene

     @Canadiana  @Taticu de fapt, frustrarea boului de badea este ca altii reusesc sa faca si performanta, nu doar spagat indirect la a3. cam pana aici merge magaria lui. maidan si cam atat. asta este modul lui de a-i spune unei fete ce, fa, esti tare? hai si bate-te cu mine!

    Reply
 46. Taticu

  Banciu:
   
  „Domnule Sova, sunteti tampit?!?” :))))))))))))))))))))))))))
   
  geniala emisiunea

  Reply
 47. AndreeaP

   Cand spui ca-ti trebuie 50%+1 cetateni, inseamna ca acel 1 cetatean este foarte important, de fapt el da cvorumul. Daca 1 om este atat de important in luarea unei decizii de interes national, cum isi inchipuie cineva ca numarul din care se calculeaza acest procent poate fi interpretabil: ca-i de la INS, de la CNAS, ca-i media tuturor numerelor care ar putea fi populatia Romaniei. Eu cred in continuare ca discutiile pe seama acestui subiect nu-s decat de dragul vorbelor.

  Reply
  1. teocharis

    @AndreeaP gresit, nui de dragul vorbelor
    
   acopera frauda masiva  la vot: cel putin 10 puncte procentuale  
    
   pdl e in continuare blat

   Reply
  2. revealer

    @AndreeaP Ori au ei ceva pe teava ori, mai degraba, vor sa-i radicalizeze pe cei ce-au votat DA astfel incat sa se bazeze pe ei si in toamna. Ori pur si simplu sunt dobitoci.
   N-are legatura cu INS/CNAS/CNSAS sau mai stiu eu ce lista, cat timp in lege scrie clar 50%+1 din listele electorale permanente.

   Reply
 48. quaddelta

  N-ar fi rau ca pana in toamna Banciu sa primeasca in plus si  tronsonul 22-23 unde evolua Cristoiu.

  Reply
  1. quaddelta

    @RaulB Dar daca ii ofera lui Base 10 milioane ca sa-si dea demisia? 
   Facem concurs de intrebari absurde?

   Reply
  2. valid

    @RaulB cam greu sa o faca fara ca cineva din servicii sa nu stie de asta. abia atunci incepe show-ul, cum a fost si cu umflatul ala de voicu

   Reply
  3. airwave

    @RaulB Doamne-Ajuta. Preferabil sa-l trimita pe Ctrl-Victor cu punga si Ctrl-Crin sa tina de sase. Dar n-avem noi bafta asta…

   Reply
 49. liviuta

  In orice caz, de vreme ce USL si-a trimis pozitia si documentatia, sper sa nu faca Base si oamenii lui prostia de a nu isi prezenta si ei pozitia in fata CCR, in scris dar si, eventual, personal.
  Mi-e teama ca prea a „somat” Ponta la respectarea deciziei CCR si la a nu se face presiuni, prea a spus Antonescu ca va respecta decizia CCR.

  Reply
 50. airwave

  Dupa cum v-am promis, a sosit informatia.
  Context – iufa mare la A3, ca SIUI (sistemul informatic unic integrat al CNAS) arata nu stiu cate milioane de asigurati si ala contine datele reale, nu listele electorale permanente, care sunt pline de morti si cine mai stie ce.
  Dar vai, oare ce avem aici? Mare si bun e Internetul asta…
   
  Sinteza Zilei, 27.02.2012
  Link: http://inregistrari.antena3.ro/view-27_Feb-2012-Sinteza_Zilei_cu_Mihai_Gadea-12.html
  Titlu: „Tunul de 190 de milioane de euro de la CNAS” 
  Distractia incepe de la 01:07:00
   
  01:20:10 – Invitat, fost angajat CNAS: „Functia de stabilire a calitatii de asigurat este deosebit de defectuoasa … Casa Nationala nu poate stabili calitatea de Asigurat. Baza de date care stabileste cert ‘el e asigurat, el nu e asigurat’ (…) nu exista corecta.”
  Gadea: „(…) Ati spus ca faceti o demonstratie cu privire la cat de defectuos este sistemul (…)”
  Invitat: „(…) sa va demonstrez cat de gaunos este acest sistem (…) Vom verifica daca o anumita persoana este asigurata. Haideti sa introducem un CNP (…) Si acum, in mod live, verificam daca aceasta persoana este asigurata. Si, ghici surpriza, persoana este asigurata (…) Dar surpriza si mai mare – ghici ghicitoarea mea (…) persoana respectiva nu este asigurata. Si stiti de ce nu este asigurata? Pentru ca persoana respectiva sunt eu. (…) Din martie 2011, eu nu am mai avut o forma de asigurare valida (…) Am vrut sa vad cat timp ma tine pe mine asigurat acest sistem. Eu am fost raportat ca iesit din forma de angajat in martie 2011 si eu apar in continuare asigurat”.
  Gadea: (…) „Imi puteti spune cat costa intretinerea acestui sistem care nu functioneaza?”
   
  Punctele de suspensie inlocuiesc chestii non-esentiale. Nu-mi sta in caracter sa scot chestii din context.
  Ar trebui sa ma mir sau sa ma astept?

  Reply
  1. CiufutozaurusRex

    @airwave escelent! se poate descarca filmuletul? ca mi-e ca o sa dispara, ca mirela bugetara.

   Reply
  2. Ilinca

    @airwave Bai, e deja nebunie. Nu toti alegatorii sunt asigurati, ce naiba? Probabil ca ar fi aproximativ corect sa zicem ca majoritatea asiguratilor majori sunt electori dar inversa e complet absurda. Mi se pare prea mult sa combatem toate aberatiile evidente pe care le emite A3. Mai ales ca aia au tolba cu tampenii plina tot timpul. 

   Reply
   1. teocharis

     @Ilinca  @airwave exista asigurati care nu sunt electori, e.g. expatii
    dar si aia au private coverage nu stau  in saracia cnas

    Reply
   2. CiufutozaurusRex

     @Ilinca  @airwave cam este, dar, la nivel de imagine, de perceptie publica pt guvizi, e util sa le dai in cap cu armele lor. un fel de „Antena 3 a dat, Antena 3 a luat. Domnul profesor fie laudat.”
     

    Reply
    1. airwave

      @CiufutozaurusRex  @Ilinca Clar ca SIUI nu e relevant. Pana si eu figurez ca asigurat, desi sunt plecat din Romania din 2005. Dar daca guvizii mai au vreo urma de permeabilitate intelectuala, chestiile astea s-ar putea sa ii mai atinga. Picatura chinezeasca, deh.

     Reply
    2. airwave

      @CiufutozaurusRex  @Ilinca Despre funie in casa spanzuratului – Mircea Badea vorbind despre „spalati pe creier”…

     Reply
  1. gupi

    @Ilinca După listele incendiare de la INS și CNAS, mâine postul TV Antena3 va publica lista elevilor înscriși la Bac

   Reply
    1. airwave

      @revealer  @quaddelta  @gupi  @Ilinca In lista de la CNAS si-au bagat partile non-esentiale de acu’ vreo cinci luni. Nu stiu cum sa pun link la postul meu de mai sus.

     Reply
  2. teocharis

    @Ilinca probabil maine vor trimite, cum scria cineva mai jos, o adresa catre administratia cimitirelor si crematoriilor

   Reply
  3. DrMengele

    @Ilinca Lui Felix ii miroase a catuse, antenele tremura de emotie. Sper ca nemernicii astia, disperati ca nu mai pot sa faca nimic cu referendumul, sa nu incerce spilul de ultim moment cu decapitarea DNA si a Parchetului General. S-o lungeasca cu reinstalarea lui Base…

   Reply
 51. MariusBadea

  Dialog imaginar intre Barosso si Ponta:
  – Bai Ponta, tu una-mi spui mie si alta declari la Buc.
  – Ei, nu va suparati domnule Barosso, e doar pentru electoratul meu din tara…
  – Ai grija ca asa s-au curatat si Heider si Berlusconi!

  Reply
   1. AndreeaP

     @Trocar  @newmans
    n-a mai scris din 2010
    daca si poza e tot de-atunci, s-a nasolit cam rau in numai 2 ani

    Reply
 52. Yeba

  Nu citii nici un regret pt ICR. Bine, rămân să sufăr în tăcere pt Patapievici. Că și-a pierdut timpul, adică.
  Mi-a plăcut de AMP, da, fiindcă s-a luat de CCR, care astfel justifică orice OUG deși urgența nu se justifică în nici un fel. Poate nu înțeleg eu, iar Elenina, fiind la spa…

  Reply
   1. Ilinca

     @hope18  @Yeba chestia cu ICR ul nu avea mare lucru in comun cu constitutia. E cam greu sa zici ca e neconstituional sa treci ICR-ul la Senat.

    Reply
    1. Ilinca

      @revealer  @hope18  @Yeba fortat, imoral, ineficient si mai putem aduga. Dar neconstitutional?

     Reply
    2. revealer

      @Ilinca  @hope18  @Yeba Nu-s specialist in drept, dar termenul de Ordonanta de Urgenta implica, ghici ciuperca, urgenta.
     Conform Constitutiei, art. 115 (4) Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.
     Deduc de aici ca ori PDL a avut juristi de rahat care n-au depus documentatie buna ori Monta a motivat bine de tot urgenta trecerii ICR la Senat.
     Of, unde-i Elenina sa ne lamureasca?

     Reply
    3. Ilinca

      @revealer  @hope18  @Yeba nu stiu unde-i elenina, si mie-mi lipseste. Oricum, chestia cu ICR e o miza mica in raport cu decizia de joi a CCR. 

     Reply
 53. airwave

  Oameni buni, am ceva relativ distractiv pe teava. Doar ca dureaza un pic sa transcriu.
  Se leaga cu marele sistem SIUI, care este atat de bun in identificarea votantilor.

  Reply
 54. oglinjoara

  Măi, oameni buni, ne-au făcut leprele ăstea să ne îndoim şi de umbra noastră.
  E de bun simţ că CCR nu poate da decât decizie de invalidare, ce Dumnezeu?!
   

  Reply
  1. teocharis

    @oglinjoara relax, nu din bun simt vor invalida
   de frica
    
   gittenstein et al scared the shit out of them

   Reply
  2. Hongse

   @oglinjoara
   Şi eu am crezut la un monent dat că-s moroi. Dar m-am uitat în oglindă, încă mă văd. Mi-ar fi fost greu să mă bărbieresc mâine…
    

   Reply
 55. AndreeaP

  Femeia aia de la Realitatea a zis ca postarea asta e a lui Lazaroiu. A corectat-o Neamtu, dar ea insista ca Lazaroiu totusi mai scrie pe-aici.

  Reply
   1. quaddelta

     @SimonaM  @AndreeaP O sa radeti dar dintre A3, RTV si Realitatea ultimii par cei mai „spalati”.

    Reply
    1. quaddelta

      @AndreeaP  @SimonaM Cretuleasca e din categoria Dana Grecu. Probabil se saluta reciproc cu: „Ce faci ovare?”.

     Reply
    2. Yeba

      @AndreeaP  aia este, aia este! S-a scuzat altădată, live că ea nu citește așa ceva (blogary), arâtând că e cam șleampătă profesional (a fost consiliera lui Geoană, ar fi trebuit să citească). Dar documentaristul emisiunii i-a atras atenția.

     Reply
    3. Yeba

      @AndreeaP  @SimonaM aia este, aia este! S-a scuzat altădată, live, că ea nu citește așa ceva (blogary), arâtând că e cam șleampătă profesional (a fost consiliera lui Geoană, ar fi trebuit să citească). Dar documentaristul emisiunii i-a atras atenția și de-asta citează.

     Reply
 56. Rheia

  Sîntem în plină ceață deliberată, din toate părțile se pîrțîie fumigene și fumigeni. 

  Reply
 57. Rheia

  Faptul că Vocea Rusiei a dat așa de pe față instrucțiunile alea staliniste nu vi se pare cel puțin la fel de suspect? Ce, nu le mai mergea e–mailul? Terminaseră porumbeii călători? Îi mîncase Bogdan Teodorescu pe toți?

  Reply
  1. DrMengele

    @Rheia oamenii isi fac datoria, e momentul sa arunce putin gaz pe foc. si o fac pentru ca stiu cu siguranta ca ministerul nostru de externe sau presedentia interimara nu vor avea nici o reactie. isi doresc si ei un regim USL cu toate pirghiile in mina si nu precupetesc nici un efort
    
    
    

   Reply
   1. revealer

     @DrMengele  @Rheia Daca ar fi asa, mi se pare o greseala de incepator sa publici strategia ta pe un site semi-oficial, in conditiile in care in Romania exista inca un puternic sentiment rusofob.

    Reply
 58. teocharis

  terminati domnilor cu scenarita ccr,  nu mai pot intoarce ce-au hotarat acum 2 saptamani , gittenstein, barosso, merkel et al au upperhand complet aici
   
   

  Reply
 59. oglinjoara

  Radu Tudor: „…decizia pe care o va da Curtea Constituţională săptămâna viitoare…”
  Ştie Radu Tudor când va înainta BEC actele către CCR? Sau când va judeca CCR rezultatul referendumului?
  (În studio, Bogdan Teodorescu părea nemulţumit de afirmaţia lui Radu Tudor de parcă ar fi scăpat un porumbel).

  Reply
    1. Rheia

      @valid  @oglinjoara Cred că nici nu se mai uită, de-aia și-a lăsat și barbă, ca să nu se mai taie la bărbierit.

     Reply
 60. RaulB

  Tapalaga e pesimist si alarmist. OK. De ce este asa? Pentru ca nu e jurist. In fond ce zice Tapalaga? Ce exprima el? Temerea ca pana si CCR e coruptibila? Pai atunci chiar ca ne ducem dracului. Macar oamenii nostri sa arate ca au incredere in CCR.
   

  Reply
  1. cristihan

    @RaulB Cum ziceai si tu, sta pe locul lui Cristoiu, he took his mojo 🙂 Lasa-l si pe el sa sufle putina tuica in fyre 😀

   Reply
   1. Beavix

     @DeliaP  Tapalagă exagerează. Eu sunt mai pesimist de felul meu, și totuși nu-mi pot închipui că CCR va putea valida referendumul pe argumentele alea cu recensământul. Ar fi o chestie lipsită de logică, de legalitate și de orice.

    Reply
   2. DrMengele

     @DeliaP  repet, praf in ochi, nu vedeti ca nu se mai discuta deloc de procentele uriase din sud de la vot? de procente uriase cu urne mobile? pe liste speciale? 

    Reply
 61. Rheia

  Revenind la postarea lui Bleen: În acest război care continuă, forța sau mișcarea de dreapta care vrea să aibă șanse de-a conta în parlament trebuie să și-i alieze pe seniori. (Nu le zic pensionari, fiindcă deja sună cvasi-peiorativ.) Și NU promițîndu-le pensii mai mari, gratuități și favoruri, ci că-i va asculta și că-i va folosi în treburile civice. 

  Reply
  1. musiuplugary

    @Rheia adica? asta cu ascultatu cum vine, ii scoate la tabla de sah in parc sa le dea lucrare de control? si cu treburile civice?

   Reply
   1. Rheia

     @musiuplugary Adică să-i audă, să le dea atenție, să-i facă să se simtă utili! Fără mișto, acum, eu visez la o rețea de comando-uri mobile din 2 seniori+1 supleant, pe care ICCD (de exemplu) să-i trimită să supervizeze procesul electoral din 2014, de la prezidențiale. Să-l văd eu pe nașul Dragnea cum îi păcălește pe ăștia! Că la mine în bloc nu mișcă nimic fără să știe ei! 

    Reply
  2. DrMengele

    @Rheia fara nici un fel de gratuitati, nici o sansa sa ii aburesti, transport in comun gratuit, analize gratuite o data pe an, reducere la tren, etc altfel nu ii scoti din piscina de la Dante

   Reply
   1. Rheia

     @DrMengele Ai fi uimit, să constați cît de amarnic se înșală Maslow cu piramida lui, în materie de seniori români. Pe bune. Adică pe-ncercatelea. Am ceva experiență în materie.

    Reply
   1. DeliaP

     @valid a accentuat ca are informatii, nu speculatii. In plus, tonul lui Antonescu cu respectarea deciziei CCR e nelinistitor, prea schimba la 180 de grade discutia

    Reply
    1. revealer

      @DeliaP  @valid Nu cred ca sta cineva cu pistolul la tampla oamenilor din CCR.
     Sunt curios ce altfel de presiuni se fac, inseamna ca cel putin unii din cei de-acolo sunt santajabili.

     Reply
    2. valid

      @DeliaP ptr mine informatii veridice sint, plingerile celor de la ccr ca se fac presiuni asupra lor. nu cred ca s-a auzit ceva de genul asta. ce zice tapalaga sint informatii de la radio sant, care circula prin telefonul fara fir. a vorbit el cu vreunul din judecatorii de la ccr? nu cred.

     Reply
    3. anarchix

      @revealer  @DeliaP  @valid … niste femei care au facut avort pe vreamea lui ceasca trimise la puscarie. niste turnatorii, ceva ?

     Reply
    4. revealer

      @valid  @DeliaP Exact, iar in cazul Aspazia Cojocariu amenintarea nu mi se pare ceva extraordinar; pana la urma e un detinut intr-un penitenciar care nu avea putere reala sa-si duca amenintarea la capat.

     Reply
    5. liviuta

      @revealer  @valid  @DeliaP Cred ca nu stii ce spui. Detinutul a fost doar un instrument in mana cui trebuia. Important era sa creeze presiune si cu siguranta nu s-a recomandat ca detinut.

     Reply
    6. revealer

      @liviuta  @valid  @DeliaP Oricinie putea scrie un biletel; nu cred ca judecatorii de la CCR sunt santajabili, mai degraba sunt coruptibili. 
     „Presiunea” inseamna ca li se promite ceva ca sa ia decizia care trebuie.

     Reply
  1. anarchix

    @DeliaP era evident ca in culise se faceau presiuni. crin trebuia ascultat cu atentie. 😉 
   incontinuu el ii dadea cu aia 8mil. era pregatire psihologica pentru viewer, 

   Reply
   1. DeliaP

     @anarchix exact, prea o dau crizelu’ si pontanelu’ cu respectarea deciziei CCR, nu puneti bai presiuni asupra CCR (ca le punem noi), mi se pare freaky

    Reply
    1. valid

      @DeliaP  daca era asa nu ar fi avut crizelu moaca aia, ar fi fost relaxat nu ar fi aratat de parca vorbeste ptr ultima data de la pupitrul ala.

     Reply
    2. DrMengele

      @valid  @DeliaP  Crizel isi citea  testamentul politic, iar Maimuta Obraznica e turbata. nu au nimic in buzunar deocamdata, inca se mai gindesc daca sa arunce in aer totul cu o hotarire a parlamentului peste ccr. eventual Maimutza sa se scoata ca nu a putut forta parlamentul sa faca altfel, el fiind ocupat cu guvernarea. dar cred ca le e frica. Maimutza e prinsa intre ciocan si nicovala, l-ar lasa pe Felix in cacat acum, conservindu-si sansele la o presedintie peste citiva ani. asa cu Felix, stie ca s-ar putea sa moara politic definitiv, cu psihopatul celalalt in brate. cred ca presiunea cea mare e de la antene pe psd

     Reply
    3. valid

      @DrMengele  de asta sunt sigur, monta vrea sa intoarca armele, ptr ca el inca ramine in post, problema este la ceilalti, respectiv paiata si felix care daca brudershaftul se sparge sint in pom. unul nu mai ajunge presedinte pururi, si alalalt ajunge in puscarie. de asta se urla asa de puternic si de asta se mai dau la geoale si psd-ului

     Reply
  2. liviuta

    @DeliaP Primul care a spus asta in emisiune a fost C. Diaconescu, nu Tapalaga, ceea ce face mai cu greutate indoiala..

   Reply
 62. revealer

  Diaconescu supratestimeaza poporul roman. Are incredere ca la un moment dat vor realiza ca USL a dat o lovitura de stat si ii va sanctiona corespunzator.

  Reply
 63. airwave

  Oameni buni, eu-s plecat de ceva vreme si poate nu mai pricep eu bine limba romana.
  Carevasazica, in ultimele doua minute, Gadea miauna ca:
  1. In 2003 erau 17 milioane votanti etc. Care este relevanta in 2012?
  2. „S-a impus cvorumul”. Pai l-am votat eu? Nu Parlamentul?
  Am luat-o eu razna sau el/ei?

  Reply
  1. teocharis

    @airwave relevanta ar fi daca intrarile in sistem ar fi mai mici decat iesirire
    
   dar nici asta nu e demonstrabil
    
   nimic nu e demonostrabil intr-o tara care traieste, institutional si nu numai, in evul mediu

   Reply
  2. Beavix

    @airwave Au luat-o ei toți razna, iar azi când a vorbit idiotul ăla de Antonescu, am luat-o și eu și nevastă-mea razna și am început să urlăm amândoi ca nebunii la televizor. După care mi-am zis că lasă, trece și asta. Se mai zbat ei câteva zile la TV și după aia gata, s-or duce pe pustii și scăpăm și de nebunia asta.

   Reply
  3. airwave

   Sanchiu veri muci, mi s-a luat o piatra de pe inima.
   Apropo de Crin – domnul presedinte interimar instiga cumva la nerespectarea legii (sau, cum ii zice pe engleza, „bending the rules”) cand sugera CCR, deloc voalat, sa se gandeasca mai bine si sa vada pe ce baze judeca?

   Reply
 64. Rheia

  În altă ordine de idei (adică idioți, mai bine zis): Ce-o fi cu Titu Corlățean, că nu i-am auzit de multișor guițatul? Sau i-o fi vîrît-o tanti Redding atît de adînc, că i-a vătămat și corzile vocale?

  Reply
   1. Rheia

     @GabiDumitru Adică îmi dorești o hepatită, da? Nu mă uit la antene decît din greșeală, cînd zappez prea leneș. 

    Reply
  1. eugeni

    @Rheia
    Ma gandesc ca el ministru justitiei a semnat si validat OUG -urile , deci el este cel responsbil , singurul, NU?

   Reply
 65. Canadiana

  cu tot balamucul asta politic, nici n-am putut sa-mi exprim bucuria pentru cat merge de bine livefyre

  Reply
 66. oglinjoara

  Ponta tocmai ce-a somat preşedintele, Parlamentul şi PARTIDELE (subl. mea) să nu exercite presiuni asupra CCR.
  Surpriză!!!
  Cine credeţi că defilează la televiziuni exercitând presiuni asupra CCR?
  Şova – membru PSD
  Vosganian – membru PNL
   

  Reply
   1. Yeba

     @hope18  @oglinjoara , toate-s vechi ș nouă toate, din câte mi se spune și mie. Deci este tot retorica 46-48. Ponta care-i spune lui Băse „nenernicul ăsta își joacă viața și libertatea” în timp ce Crin declară de la pupitru că Băse amenință cu arestarea a 8 milioane de persoane (sper că nu v-a scăpat, în seara asta). să nu se facă presiuni asupra Curții, să nu se fure la alegeri, să se respecte legea, you name it. Este super clar o lovitură de stat condusă pe niște trasee verificate. 

    Reply
   2. Yeba

     @hope18  @oglinjoara toate-s vechi ș nouă toate, din câte mi se spune și mie. Deci este tot retorica 46-48. Ponta care-i spune lui Băse „nemernicul ăsta își joacă viața și libertatea” în timp ce Crin declară de la pupitru că Băse amenință cu arestarea a 8 milioane de persoane (sper că nu v-a scăpat, în seara asta). să nu se facă presiuni asupra Curții, să nu se fure la alegeri, să se respecte legea, you name it. Este super clar o lovitură de stat condusă pe niște trasee verificate. 

    Reply
    1. elgreco

      @Yeba  @hope18  @oglinjoara Asta ar insema sa o conduca niste profesionisti, ceea ce nu se aplica in cazul de fata.

     Reply
 67. Nea

  Mi-am dat seama azi de ce simt de la o vreme o scârbă persistentă.
  Anume, fiindcă în timp ce mi se pare normal ca electoratul tipic USL (şcoală puţină, trăind între două disponibilizări şi două împrumuturi, bugetari, foşti securişti, etc.) să se opună din răsputeri modernizării României, de la o vreme au sărit în barca asta oameni cu care ai fost în excursie pe munte, oameni care îl detestau pe Iliescu, care au făcut o facultate sau un liceu.
  Sau e ceva profund viciat în mentalitatea colectivă, sau emanaţiile antenelor sunt mai nocive decât ne-am imaginat.

  Reply
  1. quaddelta

   E pacat sa generalizezi!
   Uite, eu unul sunt bugetar si probabil ca asa o sa mor 🙂 Niciunul din prietenii mei bugetari nu a mers la referendum. Din ei, mai putin de un sfert s-au „desteptat” in ultima luna. Majoritatea e formata din basisti hard-core. Bugetari, repet. 

   Reply
   1. Rheia

     @quaddelta Eu nu mai sînt bugetară din 1990, nici măcar o secundă. De doi ani, lucrez într-o multinațională. Cam jumătate din colegii cu care lucrez direct, zilnic, au spus că votează DA.

    Reply
    1. GabiDumitru

      @Rheia  @teocharis  @quaddelta
      Nu-i asa ca-i deranjeaza impozitele prea mici pentru firme?

     Reply
    2. teocharis

      @Rheia  @quaddelta nicushor dan a fost un tip ok, ne-am intersectat la un moment dat, phd in mate la paris 6(cred) probabil frustat acum ca nu a obtinut tenure
      
     nu vad alt motiv ptr care a intrrat in kktul ala

     Reply
    3. Nea

      @Rheia  @teocharis  @quaddelta Fă-le cadou Kamikaze, de ziua lor. Te răcoreşti tu, îi ajuţi pe băieţii KMK şi, poate, îi mai deştepţi oleacă pe ăia.

     Reply
    4. Blogalistan

      @Rheia  @teocharis  @quaddelta Si eu am trait acelasi sentiment printre colegi…raportul  DA/NU era de 90/10! 
     Dar si io am fost arogant luni dimineata… le-am tras-o cu un mars funebru dobitoacelor! I-am intrebat candid…cine-a murit?! Am tras apoi un dans ritual cu degete mijlocii ridicate (un haka mioritic…) si gata!
     Acum știu sigur ca nu ma mai saluta nimeni…

     Reply
   2. Nea

     @quaddelta N-am spus că toţi bugetarii sau toţi săracii sau toţi cei fără şcoală sunt uselişti (dar cred că toţi foştii securişti sunt).
    În schimb cred că majoritatea useliştilor sunt din categoriile de mai sus.
    Şi ştiu oameni cu 4 clase care nu muşcă momeala useleului şi, la polul opus, marea rinocereasă ISI PhD. Prof, etc, Mungiu, care e uselistă până la nivel de ADN.
    Cu atât mai meritoriu pentru acei bugetari care gândesc liber, deşi sunt supuşi vitregiilor serviciului la stat.

    Reply
   1. revealer

     @SimonaM  @Nea Romanilor li se repeta de 5 ani de zile ca Basescu e rau, PDL fura si alte clisee de genul asta. Taierile din 2010 i-au facut pe multi sa se sensibilizeze la vitriolul zilnic de la A3, Realitatea si RTV.
    Faptul ca PDL a iesit in fata cu oameni ca Oltean, BVB etc nu a ajutat. Dupa 2010 in spatiul public nu a existat decat un mesaj – cel anti Basescu.
    Din punctul asta de vedere Blogary e o oaza.

    Reply
    1. Nea

      @revealer  @SimonaM Şi mie mi se repetă, şi mie mi s-a tăiat (chiar consistent). Nici mie nu-mi palc Oltean, BVB, etc. Dar caut să văd imaginea de ansamblu şi în perspectivă.

     Reply
 68. teocharis

  cine e cacatul ala de sociolog de la a3 care asimileasa diasporacei plecati la lucru afara cu cei morti in ww2

  Reply
    1. ny2

      @GabiDumitru  @quaddelta avand in vedere ca au dat 9-0 pentru cvorum, ma indoiesc ca vor avea probleme aici

     Reply
    2. hope18

      @valid  @ny2  @GabiDumitru  @quaddelta
      Nimeni nu vede,dar nu stim cate pistoale sunt la tamplele lor

     Reply
    3. valid

      @hope18  stai linistita, sint obisnuiti cu situatii din astea. aproape tot timpul au avut de sportat presiuni din toate partile.

     Reply
  1. quaddelta

    @teocharis ii dam pe din doua si ne da un necesar de 8.900.001 de voturi. Ia-i daca ai de unde!!!

   Reply
 69. newmans

  Președintele interimar, Crin Antonescu tocmai a adormit. …. În drum spre cimitir,dă comandă la dric să facă un ocol pe la secția de votare la care a fost arondat …

  Reply
 70. Merechene

  Bai, dar astia, in afara de scandal politic, mai fac ceva?!
   
  @Bleen, poate faci un articol despre situatia Ro inainte de plecarea guv MRU si cum apare acum, dupa 3 luni de maraieli si istericale.

  Reply
 71. MariusBadea

  Toata strategia lor este sa radicalizeze populatia care a votat la referendum, in scopul evident al viitoarelor manifestatii (violente ) de strada. L-am auzit astazi pe unul din ei (dupa ce a inghitit galusca recensamantului) exclamand:” inseamna ca Basescu este demis si nu are ce sa caute la Cotroceni. Cvorumul a fost atins!”. Omul era sincer convins!

  Reply
 72. Blogalistan

  Diaconescu președinte!! behehe glumeam doar…e vorba de Cristian Diaconescu…stau si ma intreb cum naiba a fost omul asta PESEDIST?! Combate bine, coerent, are nerv, știe legea…WTF?!

  Reply
   1. Blogalistan

     @Canadiana noi toti suntem sictiriti (WTF) ar trebui sa fie numele noului partid de dreapta!

    Reply
 73. teocharis

  vosganian e mortal(sorry, stiu ca a fost demonetizat acest cuvant): trebuie sa verificam datele din evidenta penitenciarelor!!!
   
  delicios!

  Reply
  1. EroulBula

    @teocharis Vrea sa stie cate locuri mai sunt in penitenciare ca sa nu stea inghesuiti, cu Fenechiu si Felix.

   Reply
 74. teocharis

  gata, s-a fasait treaba cu INS-ul
  s-a trecut la asigurarile medicale, cnas:)
   
  oh my god, show-ul continua:)))

  Reply
  1. quaddelta

    @teocharis Astia ar fi in stare si numere si abonamentele de la Kamikaze pe post de electorat.

   Reply
    1. Nea

      @Rheia  @quaddelta  @teocharis Doar dacă e abonament multiplu, gen turism electoral. Adică să faci cadou prietenilor tot abonamente, în loc de ţuicoză.

     Reply
 75. oglinjoara

  Oameni buni, ăştia urmează pas cu pas scenariul prezentat de Vocea Rusiei imediat după referendum:
   
  „Echipa de la USL mai are şanse reale să-l demită pe Traian Băsescu, dar pentru a reuşi trebuie SĂ ACŢIONEZE ÎN FORŢĂ şi să renunţe la comportamentul defetist”.
  http://romanian.ruvr.ru/2012_07_30/83365248/
  Nu vă mai spun că Vocea Rusiei prezintă şi o opţiune suplimentară: „Până la urmă, există şi opţiunea organizării unor proteste de stradă”.

  Reply
  1. quaddelta

    @oglinjoara Ia mai da-i in vii mami lor si pe aia. Sintem in UE si de bine de rau de frica UE USL a facut pasi in spate. Sunt convins ca Ponta evita ca dracu tamaia sa-i mai provoace pe europeni,
   Tineti-va cu firea. Dupa ce il lasa pe Pandele.

   Reply
  2. Nea

    @oglinjoara De ce nu, reţeta din 89 e aşa proaspătă: Veniţi să apăraţi Televiziunea Antena 3, trag din toate poziţiile, Tocmai am vorbit cu Ambasada Rusă să le spunem cine suntem şi ce vrem, etc.

   Reply
   1. quaddelta

     @Nea  @oglinjoara Asta-i cusurul vostru. Sunteti morti de frica 🙂
    Romanul, fibra, tara profunda, nu e prost. Nu-l poti scoate din UE dupa ce a vazut timp de 5 ani cum e inauntru.  Ponta a testat vigilenta Europei si stim cu totii in ce hal s-a fript.

    Reply
 76. newmans

  Lelia Munteanu: … În cimitirul “Viitorul sună bine”, pe 29 iulie a fost – ca de fiecare dată la vot – Ziua Criptelor Deschise. Azi noapte, Uniunea Scheletelor Civice a ţinut adunarea generală de dare de seamă şi bilanţ.

  Reply
 77. oglinjoara

  Pe asta aţi văzut-o:
  Pont îi scrie lui Barosso că „estimarile publice evoca o participare totala cuprinsa intre 48 si 50%”.
  Când el ştie că potrivit rezultatelor dupa numararea a 99,97% din sectiile de vot, participarea a fost de 46,23%.
   
  Omul ăsta e perfect iresponsabil. Nu în sensul că e psihopat, ci în sensul că e sociopat.

  Reply
    1. Trocar

      @oglinjoara  @teocharis O ipoteza paranoica, mingea e acum la BEC, daca e estimat 48-50% e usor sa iasa 50%+1. Deci acolo sunt presiunile, nu la CCR, care e diversiune.

     Reply
    2. SimonaM

      @Trocar  @oglinjoara  @teocharis E o glumă, sper. Adică să producă BEC voturi în plus?

     Reply
    3. Hongse

      @Trocar  @oglinjoara  @teocharis
     46.23%
      http://www.becreferendum2012.ro/DOCUMENTE%20BEC/Rezultate%20partiale/ora%2014.00.pdf

     Reply
    4. quaddelta

      @Trocar  @oglinjoara  @teocharis 3 din sectii sunt din Olt 🙂
     Cu toate astea o sectie are ~ 1000 de alegatori alocati. Nu se mai schimba nimic,

     Reply
    5. Trocar

      @Hongse  @oglinjoara  @teocharis Tocmai, ultima cifra e 46%, de unde pana unde 48-50% ? Adica Ponta nu stie azi cifra de ieri?

     Reply
    6. Ilinca

      @oglinjoara  @teocharis Citez din articol :
     „Scrisoarea lui Ponta, datata luni, 30 iulie, ii precizeaza lui Barroso ca „estimarile publice evoca o participare totala cuprinsa intre 48 si 50%”.”

     Reply
   1. Hongse

    @teocharis@oglinjoara
    Azi. Dar nu-şi bate el neuronul cu datele oficiale, el e cu ” estimarile publice evoca o participare totala cuprinsa intre 48 si 50%”
     

    Reply
    1. teocharis

      @Hongse  @oglinjoara credibilitatea lui ponta la bruxelles este 0
      
     acolo se stiu deja cifrele de la referendum

     Reply
  1. Rheia

    @oglinjoara Mie mi se pare că, pur și simplu, trage de timp, în cel mai pur stil fotbalistic. (Nu dau nume de echipe, că nu vă știu microbismele, nu vreau să declanșez polemici colaterale!) Asta a fost clar minge în tribune. Întrebarea e: De ce, Desdemona, de ce?

   Reply
  2. AndreeaP

    @oglinjoara
    Misto, ca n-au scris decat toate ziarele din lume ca dupa numararea a 99.97% din voturi participarea este de 46%.

   Reply
 78. revealer

  Daca Ponta i-a scris azi lui Barroso de ce a batut campii ca estimarile evoca o participare totala cuprinsa intre 48 si 50%? Rezultatele OFICIALE de la BEC zic 46,23. 

  Reply
  1. SimonaM

    @revealer via Aktualitatea B1
    
   BUCUREŞTI, Jul 31 (Mediafax) – Premierul Victor Ponta i-a scris preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a-l asigura că Guvernul român va respecta decizia Curţii Constituţionale privind referendumul, relatează AFP. „Guvernul României va respecta decizia Curţii Constituţionale” privind referendumul, subliniază Ponta în scrisoarea care are data de luni. În scrisoare, Victor Ponta i-a transmis lui Barroso că „estimările publice evocă o participare la referendum cuprinsă între 48 şi 50%”. „Pare foarte clar acum că pragul de 50% nu a fost atins, deci domnul Băsescu va reveni la biroul său”, declarase Ponta luni, conform AFP.

   Reply
   1. revealer

     @SimonaM Si estimarile oficiale BEC de la ora 23 dadeau un 45%. Intentia de a impinge lucrurile la limita e clara.

    Reply
 79. MariusBadea

  Bai oameni buni!
  Daca numarul de alegatori s-a redus brusc, numarul de sectii de votare dupa ce criteriu a fost stabilit? Dar numarul de parlamentari dupa ce criteriu? Intreb si eu…

  Reply
   1. MariusBadea

     @teocharis S-ar putea ca de la atatea fumigene sa-i usture ochii. Si sa le dea lacrimile la toamna. Sa-i bufneasca plansul.

    Reply
 80. Rheia

  Totuși, careii faza cu morții? Din discuția voastră, deduc ca Crizache a zis că numai morții nu s-au prezentat la vot. Uau, chiar atît de bou a fost?

  Reply
 81. Rezon

  Andrei Marga: Sa fie chemate catedrele de demografie sa stabileasca rapid numarul corect de alegatori!

  Reply
  1. Annia

    @Rezon Omul asta e o dezamagire la fel de mare ca Emil Cosntantinescu. Eu nu am avut niciodata asteptari mari de la Ponta, Antonescu. In schimb, pe Marga il cunosteam altfel. Unii oameni imbatranesc tare urat. Fereasca Dumnezeu!

   Reply
 82. newmans

  Un imbecil (Iulian Leca) se intreaba: Cum va invinge presedintele mortilor armata celor 7,5 milioane de fantome vii?

  Reply
 83. Rheia

  O, ne jucăm iar pe LiveFyre? Și-atunci cine era nenea disqus-verify care mi-a scris mie? Gupi, will you enlighten, please?

  Reply
  1. SimonaM

    @Rheia La un moment dat încremenise în proiect livefyre, și pentru că adminii din State erau la nani, Bleen ne-a trecut (temporar și provizoriu dăcât) pe Disqus. 
   Adminii au băut cafeaua, au decis să ne ierte că ne-au văzut cu nervii, au renunțat la varianta aia cu ”aw, snap” și iacătă-ne înapoi.

   Reply
 84. valid

  eu vad cam asa lucrurile din prisma a ceea ce si-au propus cei trei crai de la rasarit: monta a vrut sa fie pm si va ramine ptr ca conlucra, paiata a vrut pres si nu va ramine ptr ca va fi obligat sa plece de la cotroceni si cu ocazia asta pierde trenul, iar varanul a vrut justitie si o va avea. asta e motivul ptr care sunt luati la injurat psd-isti ptr ca ei incearca un damage control acum dupa ce rahatul a lovit in ventilator. doar paiata si varanul mai fac presiuni, maimutoiul deja e mai mult pas si probabil ca cit de curind dupa ce le va spune ca toptul a esuat din cauza faptului ca ei s-au precipitat le va da si flit. 

  Reply
  1. valid

   sorry ptr exprimare, dar sunt morti inteligenti pe aici asa ca nu-mi fac probleme se va intelege ce am vrut sa spun

   Reply
  2. teocharis

    @valid ponta inca nu e blat, asteapta invalidarea ccr-ului si apoi va trage presh-ul varanului

   Reply
   1. valid

     @teocharis ponta stie deja ca s-a terminat, stiu si ceilalti, acu il iau la injuraturi in incercarea de a nu-l lasa sa iese din hora. vor urma zile grele ptr usl, si probabil ca a3 va executa  (cred ca deja o face ) foc de voie impotrriva psd si probabil relitatea impotrivapnl si pc

    Reply
    1. valid

      @teocharis fiecare din cele doua blocuri vrea sa ia o halca cit mai mare din cele 7 milioane de fraieri care voteaza. cam pe asta se da batalia acum. injuratuirle contra lui tb sunt tocmai ptr a convinge aceasta gloata ca ei sunt adevaratii dusmani ai dictatorului

     Reply
 85. SimonaM

  Mesaj pe peretele FB al lui Crizel:
   
  Petru AndrieseiAzi la prima ora (19:00) dl. Cacarau a declarat despre mine ca sunt mort. Profit de faptul asta si din pozitia noului meu statut ii transmit respectuos ca e posibil sa ma intalnesc cu mortii mamii lui si sa-i tratez cu acelasi respect conform injuraturii. Dar daca as mai fi in viata, il asigur ca il voi umple de acelasi respect si la votul sau ordinar tot nu ma duc.

  Reply
 86. Rosu

  Decretul numarul 1 per lasatul secului de postul Santei Marii: se interzice vizionarea A3 de catre toti acei romani care cred ca libertatea si responsabilitatea sunt valorile care merita macar doi bani in lumea asta…. Asa sa dea Dumnezeu.
  Nu va mai otraviti, dragilor… Ce folos aveti?

  Reply
    1. quaddelta

      @teocharis  @gupi asa s-a nascut. Imi aduc aminte cand a jurat el pentru „prabusirea neamului romanesc”

     Reply
 87. Rosu

  Sincer si fara ocolisuri; sa dea Dumnezeu dragutul ca Romania sa nu mai aibe in viitor, pana la marginea existentei ei ca natiune, niciun presedinte atat de incompetent, tampit si partizan precum Crizel Istericeanu Laurentiu George Antonescu.

  Reply