CCR si referendumul

Daca legea aplicabila referendumului ar fi cea in vigoare la data de 06.07.2012, ce ne facem cu modificarea intrata in vigoare la data de 27.07.2012, privind extinderea intervalul orar, modificare care, de altfel, si-a produs efectele? aplicam regula de 3 simpla in ceea ce priveste participarea ? 😀

In realitate, normele cuprinse in legea referendumului sunt norme de procedura, de imediata aplicare. altfel spus, pe masura ce au intrat in vigoare, legile noi (de modificare a legii referendumului) s-au aplicat de indata.

Pe de alta parte, prin Decizia nr. 731/2012, CCR a apreciat conditia cvorumului ca reprezentand „o condiţie esenţială pentru ca referendumul să poată exprima în mod real şi efectiv voinţa cetăţenilor, constituind premisa unei manifestări autentic democratice a suveranităţii prin intermediul poporului, în conformitate cu principiul statuat în art. 2 alin. (1) din Legea fundamentală”.

Din efectul obligatoriu, erga omnes, al deciziilor CCR rezulta incidenta acestora asupra situatiilor juridice in curs si care nu si-au epuizat efectele (ICCJ a pronuntat un RIL pin care a recunoscut incidenta deciziilor CCR inclusiv in ceea ce priveste actiunile aflate in curs de desfasurare). de notat faptul ca puterea de lucru judecat ce însoţeşte actele jurisdicţionale, deci şi deciziile Curţii Constituţionale, se ataşează nu numai dispozitivului, ci şi considerentelor pe care se sprijină acesta. Astfel, atât considerentele, cât şi dispozitivul deciziilor Curţii Constituţionale sunt general obligatorii, potrivit dispoziţiilor art. 147 alin. (4) din Constituţie, şi se impun cu aceeaşi forţă tuturor subiectelor de drept.In concluzie, legea aplicabila referendumului este cea rezultata in urma ultimei modificari intrate in vigoare in data de 27.07.12, incluzand, asadar, conditia cvorumului de participare.
Facebook Comments

346 Comments CCR si referendumul

  1. RaulB

    „Dacă la nivelul Curţii se va opta pentru această variantă, nu s-au întrunit condiţiile pentru confirmarea rezultatelor referendumului, această concluzie va fi comunicată Parlamentului. Parlamentul, tot în baza unei hotărâri a Curţii Constituţionale va trebui să decidă calea de urmat. Eu cred că în acest moment o singură cale are Parlamentul şi anume să constate că nu este simetrie juridică între alegerea şi demiterea preşedintelui, că este nevoie să fie completată legislaţia, în sensul de a se finaliza şi demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent câţi se prezintă la vot, aşa cum este cu al doilea tur de scrutin la alegerea preşedintelui şi să se continue referendumul cu al doilea tur de scrutin”
    Asta zic liberalii, prin vocea lui Nicolaescu

    Reply
  2. digg4pip

    spagatistul de Badea pe haznaua3, cu o voce de zici ca a incasat un ippon de la Alina Dumitru: „nu se poate ca 3 mil. de cetateni romani, care chiar au drept de vot, sa voteze la referendum; fizic nu se poate!” asta chiar a facut pe el, dar nu s-a prins ca pute!

    Reply
    1. Hongse

      @digg4pip
      Scuze, nu pot să urmăresc antena-numărul (pe motive medicale) aşa că trebuie să cer o lămurire. Viţelul chiar a zis: ” nu se poate ca 3 mil. de cetateni romani, care chiar au drept de vot, sa voteze la referendum; fizic nu se poate!”? În ce context, pentru că ultimul referendum nu numai că a arătat că 3 milioane de cetăţeni chiar pot vota, dar şi că USL poate fura 3 milioane de voturi. Mă rog, nu chiar 3 milioane, dar se poate.

      Reply
    1. revealer

       @quaddelta Exact ce a spus si Basescu: CCR a cerut niste documente in original sa le aiba la dosar.
      Pozitia MAI: 18.292.514 oameni inscrisi in listele electorale permanente;
      Pozitia INS: noi furnizam indicatori statistici, nu avem caderea de a judeca dreptul de vot al cetatenilor.

      Reply
  3. quaddelta

    In lumea celor vii deruta e maxima:
     
    „PSDul a facut blat cu PDLul ! Daca maine Ioan Rus mai e ministrul MAI acest lucru e clar! Toni Grebla(psd) Presedintele comisie juridice din Senat declara ca CC n-are alta solutie decat sa declare Referendumul invalid; Victor Ponta a acceptat pragul la Referendum: Sunt liberal, de maine mai pot sa cred in aceasta Alianta, USL?”

    Reply
    1. revealer

       @quaddelta Si blogul lui Radu Tudor e plin de acuze de tradare catre PSD. In special catre Rus, Ponta si Grebla.

      Reply
    2. teocharis

       @quaddelta rus va fi linsat de ribelali daca a trimis adresa catre ccr cu cei 18.2 mil de votaci

      Reply
  4. VelculescuVictor

    Foarte interesant cum formuleaza temele USL-ul:
    fiecare solutie creeaza o imensa criza politica.
    Si oroare in lumea diplomatica internationala.

    Reply
    1. quaddelta

       @VelculescuVictor Daca ai da drumul unei maimute intr-o centrala nucleara care ar fi sansele ca fiecare miscare sa declanseze un dezastru?

      Reply
  5. VelculescuVictor

    Foarte interesant cum formuleaza temele USL-ul:
    fiecare solutie creeaza o imensa criza politica.
     

    Reply
  6. ny2

    Barbu spune ca iluminatii juristi ai USL au contestat referendumul pe motiv de boicot, invocand (probabil tot Sova) art. 53 din Constitutie referitor la restrangerea unor drepturi si libertati. Asta e cea mai mare gogomanie pe care am auzit-o azi.

    Reply
    1. Rezon

       @ny2 Exprimarea unei opinii sau a unor indemnuri nu inseamna restrangerea unor drepturi si libertati. Exista deja cazuistica pe tema asta in instantele din Romania.

      Reply
      1. ny2

         @Rezon exact, nu i-am vazut pe Base, PDL&comp legandu-se cu lanturi de usile sectiilor de votare si impiedicand accesul liber la urne.

        Reply
  7. teocharis

    ok, MAI a comunikat ca e vorba de 18.2 mil dar nu spune clar cati sunt vii si cati sunt, oh well, morti

    Reply
    1. revealer

       @teocharis E vorba de persoane aflate pe listele electorale permanente, nu de vii sau morti. Oricum, vii sunt doar aia care au votat.

      Reply
    2. ny2

       @teocharis Rus declarase cu 4-5 zile inainte de referendum ca listele electorale permanente sunt updatate. Refuz sa cred ca au murit 3 milioane de oameni in 4 zile. Mai mult decat atat, s-au emis CI pe banda rulanta, inclusiv in ziua referendumului, ca atare inclin sa cred ca numarul raportat de MAI este cel corect.

      Reply
        1. Hongse

          @teocharis
          Nu cred că Rus „e cu noi”. Cred că pur şi simplu i s-a făcut o mare greţă de ce fac ai lui şi încearcă pe cont propriu să-i scoată din căcat pe ai lui. Cât se mai poate, că deja ei sunt mânjiţi până la gulere.
           

          Reply
      1. revealer

         @ny2  @teocharis Tot vad ca A3 bate moneda pe sporul negativ al populatiei. Da, populatia Romaniei poate ca scade acum, dar asta nu inseamna ca si numarul persoanelor cu drept de vot trebuie sa scada. O persoana traieste 18 ani pana sa aiba drept de vot; deci ca numarul din LEP sa scada trebuie ca in prezent sa moara mai multi oameni decat s-au nascut acum 18 ani.

        Reply
        1. teocharis

           @revealer  @ny2 500-600 de mii de moldoveni de peste prut au obtinut cetatenie in ultimii 10 ani
          foarte multi au ramas in Ro
          nu sunt convins ca povestea cu sporul negativ e reala

          Reply
        2. quaddelta

           @revealer  @ny2  @teocharis Corect. Romania „sufera” de imbatranirea populatiei la fel ca lumea occidentala odata cu cresterea sperantei de viata. 

          Reply
        3. ny2

           @revealer  @teocharis pai si A3 de unde dracu stie de sporul negativ daca recensamantul a fost boicotat tocmai de uselisti? au vreun glob de cristal? pe mine si pe fiica-mea nu ne-a recenzat nimeni, de ex, fiindca suntem plecate de ceva ani din Ro, asta inseamna ca am murit? dar continui sa platesc taxe si impozite pe proprietatile din Ro, deci unde ma incadrez?

          Reply
        4. teocharis

           @ny2  @revealer crrin a pus semnul egalitatii intre cei morti si diaspora
          a citit el undeva ca a pleca inseamna a muri (un pic)

          Reply
        5. ny2

           @teocharis  @revealer crin e un cretin patentat. si lui bombo ii venise ideea mareatza ca votul din diaspora ar trebui sa conteze mai putin decat votul unui rroman verde din olt, de ex, ca tot se vorbeste de super-prezenta la vot de acolo.

          Reply
        6. EroulBula

           @teocharis  @revealer  @ny2 NU sunt atat de multi. Din ce stiu sunt undeva intre 200-230.000.

          Reply
  8. airwave

    Inca un mini-subiect pentru cine e interesat: sa le explice cineva antenoizilor ca Germania nu e Romania si Deutsche Welle nu e Radio Romania Actualitati. Carevasazica, opinia DW este opinia DW, nu a guvernului federal.
    Logica? Radioul si televiziunea publica din Germania se autofinanteaza, nu depind de surse de la bugetul statului. De ce? Ghici ghicitoarea mea, tocmai pentru a evita ingerintele politice in politica editoriala (pun intended).
    Taxa radio-TV in Germania e ~18 euro pe luna si a generat (in 2010) venituri de vreo 7.6 miliarde de euro.
    Pentru aprofundare: http://en.wikipedia.org/wiki/Geb%C3%BChreneinzugszentrale

    Reply
  9. Hongse

    Barbu tocmai a promis că tipăreşte toate emailurile şi i le trimite lui Căcărău. I-am trimis şi eu un e-mail lui Barbu, cum că nu-s mort. 
     

    Reply
      1. Hongse

        @anarchix
        Eu i-am scris lui Barbu. Pe Crizantem îl anunţ în direct prima dată când îl bântui… 😀
        Hope, ultimulcuvant (at) b1tv.ro
         

        Reply
  10. RaulB

    Ministerul Administraţiei şi Internelor au anunțat, miercuri, că instituţiei i-au fost solicitate de către Curtea Constituţională precizări privind numărul de persoane aflate pe listele electorale în 29 iulie şi că acest număr a fost deja comunicat – 18.292.514. „Ministerul a primit, în cursul zilei de miercuri, această solicitare din partea Curţii şi, drept răspuns, a fost comunicat numărul de 18.292.514 de persoane, respectiv cel precizat de MAI înainte de referendumul din 29 iulie”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, potrivit Mediafax.

    Reply
      1. EroulBula

         @anarchix  @valid Lasand gluma la o parte, amplasarea la Deveselu, scoate baza din raza de actiune a rachetelor rusesti Iskander, chiar daca le-ar amplasa in Transnistria.

        Reply
      1. Hongse

        @quaddelta@valid
        Nu multe. şi mai ales nu repetate. Or să bage o găleată în oltcit şi a doua oară n-or să mai aibe ocazia…
         

        Reply
        1. quaddelta

           @Hongse  @valid Marieee ia galeata cu carburant. Leanooo ia bidonul cu comburant. FAA PROASTELOR NU VA APROP….

          Reply
    1. Hongse

       @airwave Tulburarea bipolară sau psihoza periodică reprezintă o tulburare mintală ce constă în modificarea anormală a stării psihice, energiei și abilității de funcționare a unei persoane. Astfel, apare succesiunea episoadelor depresive cu episoadele maniacale. […]

      Reply
    2. quaddelta

       @airwave Medicii de familie i-au trimis situatia mortilor: 200k in 2011 si 100k in 2012.
      Le-o da prin cap ca dupa ce ii scad pe astia sa adune elevii care au DAT (nu neaparat luat) BAC-ul in 2011 si 2012.

      Reply
      1. revealer

         @quaddelta  @airwave Daca se aplica teorema lui Cacarau referitor la persoanele care au votat, mortii aia au sansa sa fie mai vii decat cei ce comenteaza pe-aici.

        Reply
  11. airwave

    Buhahaha Gadea o arde in continuare solid cu datele de la CNAS, mai precis din SIUI.
    Aceleasi date pe care le spurca grav in emisiunea lui din 27.02.2012.
     
    27.02.2012: „Acest sistem gaunos”.
    01.08.2012: „Acesta este singurul sistem care poate oferi date corecte”.

    Reply
  12. adib3

    Ministerul de Interne nu cerea fara motiv date despre morti de la toate primariile din tara. Nu te apuci sa faci asa ceva doar din distractie.
    Termenul limita in cererea MAI era ora 15:00. Probabil le-a luat ceva timp sa adune decedatii si sa-i trimita CCR.
     
    Oare primariile (inclusiv cele din Olt, Teleorman) au trimis date corecte?
    Daca nu, o sa avem urmatoare situatie: MAI va anunta CCR ca in baza lor de date figureaza 2 milioane de morti din 2002 pana acum, dar in evidentele primariilor sunt 3 milioane. Asadar in listele electorale MAI sunt 1 milion de morti.
    Zagrean s-a acoperit cu hartii, Rus nu s-a manjit cu nimic (primariile auu trimis datele!), referendumul va fi validat, Base demis

    Reply
    1. Hongse

       @adib3 Newsflash: 
      Oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţiei i-au fost solicitate de către Curtea Constituţională, miercuri, precizări privind numărul de persoane aflate pe listele electorale în 29 iulie şi că a fost deja comunicat că acesta este de 18.292.514.

      Reply
      1. adib3

         @Hongse asta stiam. Nu cumva a mai mai comunicat in plus CCR si ca dintre cei de pe listele electorale 1 milion sunt de fapt morti??
         
        Ce rost are sa pui mii de functionari sa socoteasca decedatii din 2002 pana azi?
         

        Reply
        1. Hongse

          @adib3
          Nu-mi place să mă repet, dar:
          Oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţiei i-au fost solicitate de către Curtea Constituţională, MIERCURI, precizări privind numărul de persoane aflate pe listele electorale în 29 iulie şi că A FOST DEJA COMUNICAT că acesta este de 18.292.514.
          http://www.mediafax.ro/social/mai-am-comunicat-cc-numarul-de-persoane-aflate-pe-listele-electorale-la-29-iulie-18-292-514-9915700

          Reply
    2. quaddelta

       @adib3 TOO LATE! Rus a confirmat deja ce se stia: 18.292.514 !
      In puii mei! Ca nici numarul de telefon nu mi-l stiu cum stiu cati suntem.

      Reply
        1. adib3

           @quaddelta 
          a=nr_de_pe_liste 
          b=nr_de_morti_din_2002_incoace_conform_evidentei_informatice_a_MAI
          c=nr_de_morti_din_2002_incoace_conform_evidentei_primariilor
           
          Cvorum = [a-(c-b)]/2+1

          Reply
        2. Hongse

          @adib3@quaddelta
          Măi,
          „Ministerul a primit, în cursul zilei de miercuri, această solicitare din partea Curţii şi, drept răspuns, a fost comunicat numărul de 18.292.514 de persoane, respectiv cel precizat de MAI înainte de referendumul din 29 iulie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru.
          Tot ce se poate schimba e numărul de decese de ieri şi alaltăieri. E simplu.
           

          Reply
        3. SimonaM

           @adib3  @quaddelta Presupunând că se-apucă CCR să facă chestia asta, ar trebui să mai existe cu + nr celor care au împlinit 18 ani.
           
          Și hai să fim serioși. Nu există așa ceva. Cifra e cea comunicată de MAI înainte de referendum.

          Reply
        4. Hongse

          @adib3@SimonaM@quaddelta
          În momentul în care MAI refuză să ma paseze minci atunci îţi dai seama că lovitura de stat s-a cam fâsâit.
           

          Reply
    3. DrMengele

       @adib3 1.  Oamenii USL si antenele vor sa dovedeasca electoratului lor ca s-au batut pina la ultima picatura de singe. 2. CCR vrea sa dovedeasca „bunavointa” ei in a asculta durerea USL. Restul e poveste, CCR nu va valida sub nici o forma referendumul, vrea doar sa se acopere in toate directiile.

      Reply
      1. adib3

         @DrMengele De ce MAI cere evidente de la primarii? Nu exista nici un motiv rational, nic i macar propagandisti

        Reply
        1. SimonaM

           @adib3  @DrMengele MAI a răspuns deja CCR.
           
          Poate are o fantezie cu morții dl ministru Rus. Ce ne pasă nouă?

          Reply
        2. DrMengele

           @adib3 Citeste ce am scris mai sus, vrea sa dovedeasca ceva electoratului lor. In acelasi timp, Rus se pregateste pentru postul de prim ministru, o sa mearga pe o cifra apropiata cu toti mortii din ultimii 10 ani.

          Reply
        3. adib3

           @validDaca vrei s adovedesti ceva electoratului , o faci la TV, nu punand mii de functionari sa caute printre milioane de certificate de deces.
           
          Este vorba de altceva.
           
          Daca CCR era o institutie respectabila nu ajungeam aici.

          Reply
        4. valid

           @adib3 se fac ca lucreaza. in usl sunt citeva persoane care au ajuns uc nervii la pamint si ca sa nu inceapa bilciul total unii mai moderati se fac ca sint in asentiment cu ei, desi stiu ca totul e degeaba

          Reply
        5. SimonaM

           @adib3  @valid CCR nu decide pe bază de emisiune tv. Avea nevoie de documente oficiale.
          Asta a cerut, asta a căpătat.
          Să nu mai panicăm lumea.

          Reply
      1. Canadiana

         @EleBelele  vreau sa inteleg cum de nu se  poate ajunge la o majoritate in privinta invalidarii. sfideaza logica.

        Reply
  13. quaddelta

    MEDIAFAX: MAI: Am comunicat CC numărul de persoane aflate pe listele electorale la 29 iulie – 18.292.514
    😀

    Reply
  14. Xilef

    Sebastian Lazaroiu pe FB
    ”As fi curios, daca Antonescu ramane presedinte, cati din mortii lui mai raman in tara si cati isi expatriaza osemintele in tari civilizate si democratice ?”
     
    Mi se pare mie sau suna nasol ?

    Reply
    1. quaddelta

       @Xilef Despre Lazaroiu hai sa-l lasam pe Lazaroiu sa vorbeasca:
       
      „Lăzăroiu: USL va obţine la locale sub 40 la sută din voturi, au greşit când au stabilit paritate”

      Reply
  15. quaddelta

    Va revenirati ba!? 🙂
     
    Sa spui ca CCR va lua in considerare datele fluturate de A3 pentru validarea referendumului e ca si cum Parlamentul ar calcula cvorumul de sedinta numarand portiile de cartofi prajiti vandute la cantina din incinta.

    Reply
    1. ny2

       @quaddelta like, desi nu sunt foarte sigura ca onor parlamentul s-ar da indarat de la asa ceva :))

      Reply
    1. quaddelta

      Sper sa-si dea seama Laura cat de reconfortant e sa-i ascultam argumentele dupa zilele astea turbate.

      Reply
  16. Hongse

    Am şi eu o întrebare de inginer. Dacă ăştia nu-s deloc siguri de câţi votanţi sunt pe plaiul mioritit, atunci cum <censored>  <censored> ştiu perfect de unde şi de la cine să colecteze taxe şi impozite? Că n-am auzit pe cineva să se plângă că lui nu i-au luat banii, că nu figura pe liste.
     

    Reply
    1. teocharis

       @Hongse cei care nu apar in nicio evidenta nu platesc nici taxe
      un singur ex: sunt foarte multi conlocuitori (sorry ptr bias-ul catre political correctness) care nu au buletin!

      Reply
        1. Hongse

          @teocharis
          Nu cred că am fost foarte clar. Nu cum fură USL voturi mă interesează, asta ştim. Eu mă întrebam cum de ştiu ăştia de unde să ia taxe. Sau, că tot vorbim de morţi, să nu-mi zică mie Dragnea că ei plătesc pensii la strigoi de 10-15 ani aiurea.

          Reply
        2. teocharis

           @Hongse nu stiu domnule, nu inteleg pe ce te bazezi cand spui ca toata lumea plateste taxe 

          Reply
        3. Hongse

          @teocharis
          Toată lumea plăteşte taxe, sau ar trebui. C-o fi pe casă, pe maşină, c-o fi impozit pe salar, pe butica din colţ, pe găina din poiată, toată lumea plăteşte ceva. Mai puţin ăia „jmecheri”, desigur, dar şi ăia au un fel de acte. Alţii primesc ajutoare de şomaj, pensii, ceva. Deci se ştie undeva cine trăieşte şi cum.
           

          Reply
  17. AndreeaP

    Nu se intreaba nimeni oare de ce la TV (antene) apar tot felul de numere si de informari de la INS, de la CNAS, de la mama lui CNAS, dar nu apare nicaieri o informare de la Politie, de la Evidenta Populatiei, cu numarul de CNP-uri al personelor peste 18 ani? Poate pentru ca ar fi 18 mil si ceva?

    Reply
    1. ny2

       @AndreeaP doar a spus foarte clar Rus, inainte de referendum, ca nr. electorilor este de peste 18 milioane

      Reply
    1. Hongse

      @teocharis
      Dar de ce dracu nu le lasă acolo, şi dacă trebuie cineva să bage mâna după ele ăia să fie Tonta şi Căcărău? Că doar ei le-au pus acolo.
       

      Reply
      1. teocharis

         @Hongse propaganda a3 a avut succes, iar ccr, pare-se, s-a p…t pe adresa „oficiala” a bec

        Reply
    2. quaddelta

       @teocharis Sa nu uitam si ca CCR pana la 6 a numarat procesele verbale  din 43 de dosare (judetele + strainatatea presupun). Pe fond au discutat doar o ora si atunci au cerut documente pentru a se pronunta pe sesizarea zgonilor.  

      Reply
  18. VelculescuVictor

    Cu aceasta amanare, situatia din Romania incepe sa devina off-topic.
    Cercetarea si limbajul „academic” pot compesa alunecarea?
     

    Reply
  19. quaddelta

    Explica frumos Zegrean: „Noi suntem judecatori, ne trebuie hartii . Au venit si datele de la MAI.”

    Reply
      1. quaddelta

         @Ilinca L-am vazut la …. Antena 3 in direct la iesirea din CCR. A spus ca datele MAI au venit dupa ce au decis amanarea pentru maine. Au tot ce le trebuie pe birouri, maine la 9 decid.

        Reply
      1. teocharis

         @ny2 autoritatea electorala permanenta
         
        m-am linistit, zegrean vrea sa se acopere cu hartii:))

        Reply
  20. Ilinca

    „Tinand cont de aceste realitati sociale, numarul real de voturi necesar pentru validarea referendumului este 8.274.112 + 1 vot daca luam in considerare populatia conform INS sau 8.357.729 + 1 vot daca luam in considerare populatia conform CNAS”, se sustine in sesizare.
    Eu cred ca sesizarea a fost scrisa in studiourile antenei 3. 

    Reply
    1. romanicu

      @Ilinca Ba cred ca a fost scrisa chiar de Ciutacu si corectata de Badea!!! Initiatoare a fost d-na Grecu ca e cea mai „pregatita”!!!!

      Reply
  21. SimonaM

    Cum adică date suplimentare??? Că ce? Că 46 < 50 ?
     
    Ce vor de la INS?
     
    Zice Evz:
    UPDATE 19.40. Curtea Constituţională a României a amânat dezbaterile pe marginea referendumului până mâine dimineață, judecătorii CCR solicitând informaţii în plus de la autorităţi, au declarat, pentru Agerpres, surse din CCR.Citiţi mai mult: CCR nu poate lua decât o decizie: invalidarea referendumului. Ședința, amânată pentru mâine 

    Reply
    1. teocharis

       @SimonaM sustin ca listele electorale sunt gresite si trebuie refacute de MAI
      nu e vorba de 46 vs 50 nici nu s-a ajuns acolo

      Reply
        1. teocharis

           @AndreeaP  @SimonaM nr de votaci „reali” este diferit ce cel care resulta din listele permanente

          Reply
  22. quaddelta

    UPDATE 5 (Ora 20.00): Surse apropiate situatiei au declarat ca judecatorii CCR au cerut Ministerului de Interne datele exacte privind listele Autoritatii Electorale Permanente. 
     
    Deci, relax!

    Reply
    1. airwave

       @quaddelta Aia zic si eu. O sa spuna apoi ca au comparat ce scria in foaia BEC cu datele oficiale de la MAI, ca valorile corespund, cvorumu’ nu s-a indeplinit, referendumul e invalidat, ura si la gara.
      Si nu-i cred atat de inconstienti pe aia de la MAI sa trimita vreo hartie falsa, cu alte numere decat ce-au zis acum doua saptamani.

      Reply
        1. AndreeaP

           @teocharis  @airwave  @quaddelta
          Rus nu-si pune pielea in bat pentru asta. Daca ne aducem bine aminte nu si-a pus-o nici in CSAT ca sa-l schimbe pe seful de la STS.

          Reply
        2. AndreeaP

           @teocharis  @airwave  @quaddelta
           si-apoi e chiar SF sa stearga 2 mil de CNP-uri din evidenta populatiei

          Reply
        3. romanicu

          @teocharis Daca un singur CNP va fi sters de pe liste toata procedura va fi viciata si atunci CCr va putea oare cere reluarea referendumului??!!!

          Reply
        4. Ilinca

           @romanicu  @teocharis in nici un caz, asta e ca si cum ai spune ca daca se poate demonstra ca un vot e fraudat toata procedura e fraudata. 

          Reply
        5. airwave

           @teocharis Textul oficial zice (via hotnews.ro):
          „In acelasi timp, au fost inregistrate 3 dosare avand ca obiect contestatii precum si mai multe cereri din partea cetatenilor cu privire la rezultatul referendumului din data de 29 iulie 2012. Plenul Curtii Constitutionale, in temeiul art.77 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a solicitat informatii necesare solutionarii contestatiilor de la Ministerul Administratiei si Internelor si de la Institutul National de Statistica. Pana la momentul inchiderii sedintei, Ministerul Administratiei si Internelor nu a raspuns solicitarii Curtii.”
           
          Eu speculez de-aici ce-mi convine – si anume, ca au cerut hartii legate in mod direct de contestatii (e.g. daca Dragnea zice ca sunt X votanti, conform hartiei Y, astia sunt obligati sa verifice ca hartia Y este (a) corecta si (b) relevanta – iar (a) se poate verifica doar solicitind date oficiale de la institutia abilitata).

          Reply
  23. Ilinca

    Numai eu am impresia ca vechea curte, aia numita in proportie de 90% de psd, era mai curajoasa simai buna decat ast?

    Reply
    1. Nemo

       @Ilinca vechea CCR a fost mai curajoasa ca era „clar”. Basescu avea poporul, votul era influentat.
      asa se intampla si acum. sunt convins ca alora de la CCR le e cam …frica.

      Reply
        1. Ilinca

           @Nemo Nu pot sa cred ca e ceva interpretabil in decizia de validare/invalidare a referendumului.

          Reply
  24. teocharis

    incredibila manipularea cu INS-ul  desi analfabetul de acolo explica de dimineata, destul de stangaci si agramat , care e diferenta dintre populatie stabila, toata, ne-recenzata si diaspora

    Reply
      1. Nemo

         @RaulB nope. de obicei nu sunt „alarmist”. mai degraba realist sceptic.
         
        ceva e fishy acolo. de fapt, pute.

        Reply
    1. quaddelta

       @Nemo Alarmistii de dincolo:
      asta e doar teatru.de fapt se jucau pe internet , table etc….ce si- au zis, na..mai prelugim aici o zi sa zica poporu’ ca facem treaba…si ca suntem seriosi…apoi urmarim spiritul a ce am zis mai inainte, cea cu cvorumul, caci nu ne putem contrazice pe noi insine…
       
      altul:
       
       Poate ca aceasta aminare a deciziei sa fie doar praf in ochii lumii/ momeala pentru prosti. E foarte posibil ca dupa indelungi deliberari sa anunte ca decizie finala intoarcerea lui Base la Cotroceni. Sa fi cazut pe ginduri insa judecatorii CCR vazind uriasa antipatie populara impotriva lui Base, e cam greu de crezut, mai ales ca acesti judecatori ”expirati” sunt datori politic celor care i-au ”inscaunat” acolo.

      Reply
    2. Merechene

       @Nemo dap 🙁 . mie tot nu-mi este clar. in conditiile de fata, votul multiplu, cnp-urile false, amenintarile, frauda s-ar putea ridica la 10%. asta ar da o prezenta reala de doar 37%. daca CCR-ul va decide ca exista doar 16 mil.  de romani cu drept de vot, este clar ca voturile adevarate nu se ridica la 50% in cazul asta. de ce pdl-ul nu condamna frauda? de ce nu strange dovezile care sa demonstreze ca numarul de votanti este imposibil sa fie de 46.3%? ma uitam acum cateva minute la B1 cand o reprezentanta pdl vorbea despre neregulile din Mehedinti. peste tot unde usl-ul este stapan, cam asta s-a intamplat.

      Reply
    1. quaddelta

       @EleBelele Da lasa-i bre sa raspunda argumentat sesizarilor USL. N-au cerut de la parlament informatii ci de la INS. 

      Reply
      1. EleBelele

         @quaddelta INS + MAI; MAI are informariile de la primarii; primarii sunt majoritari uselisti. si tot asa..

        Reply
    1. DanCanada

       @ny2 Deci 2 corolare nasoale: 1) Crin poate s-o mai puna de-o iesire pe sticla 2) Se pregateste o decizie „neplacuta” celor normali la cap.

      Reply
  25. teocharis

    ccr a cerut informatii suplimentare de la ministerul de interne si INS
    s-a amanat decizia ptr maine

    Reply
      1. RaulB

         @elgreco  @teocharis Asa e. Se spunea pana acum ca nu au altceva de facut decat sa compare cifrele (cinci secunde) si apoi sa dea decizia.

        Reply
        1. ny2

           @RaulB  @elgreco  @teocharis initial anuntasera ca dau decizia joi, deci suntem inca in grafic, as zice

          Reply
        2. teocharis

           @RaulB  @elgreco deci si-au cam bagat picioarele in listele „oficiale” ale bec-ului
           
           

          Reply
  26. Boghy

    Madam Mitrea parca nu face parte din tipologia PSD-istului agresiv, mahalagiu. E destul de rezonabila, se poate discuta cu ea.

    Reply
    1. anarchix

       @Boghy e pe dreacu. a trimis-o  mitrea la deruta. dar recunosc, e cumva rezonabila. pare abordabila (e a treia lui nevasta). ‘nuff said. 😉

      Reply
  27. Florina

    „În ceea ce priveşte referendumul, aşa cum ştiţi, aşteptăm confirmarea rezultatelor referendumului de către Curtea Constituţională. Biroul Electoral a dat astăzi rezultatele finale şi le-a transmis Curţii Constituţionale, iar noi, Comisia Europeană, aşteptăm avizul Curţii asupra rezultatului referendumului, iar acesta va fi, potrivit procedurii de derulare, rezultatul definitiv”, a declarat oficialul CE, în conferinţa de presă zilnică pe teme de actualitate de la Bruxelles.
     
    http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Comisia_Europeana-_Asteptam_confirmarea_de_catre_CC_a_rezultatelor_referendumului_0_747525543.html

    Reply
    1. quaddelta

       @Canadiana Trebuie mai intai sa-si citeasca Tanti Aspazia scrisorile de la admiratorii incarcerati.

      Reply
  28. adib3

    Nu validarea e miza (e clar ca nu o sa fie validat) ci incetarea sau mentinerea interimatului.
    In plus, ar fi bine ca CCR sa constate incetarea interimatului printr-o alta hotarare decat cea cu privire la referendum. (nu stiu daca procedural poate face asta).  Altfel, Antonescu sta la Cotroceni pana se intruneste Parlamentul sa audieze hotararea despre referendum

    Reply
    1. teocharis

       @adib3 de ce se mai interpune parlamentul in procesul asta: nu e suficient ca au inceput tot kktul  trebuie sa isi dea si acordul sa se incheie

      Reply
      1. adib3

         @teocharis din cauza ca geniile juridice din PDL nu au observat in ultimii ani urmatorul articol din legea CCR:
        „Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.” (nu va speriati, se refera exclusiv la hotararea privind referendumul)
        Daca-l observau, poate il eliminau. Mai bine, puteau incerca sa-l atace la CCR prin Avocatul Poporului, cat timp acesta era Iancu.
         
        Aceleasi genii juridice din PDL nu au observat lacunele din legile electorale, lacune care permit ca presedintele suspendat sa nu aiba reprezentati in comisii, lacune care tolereaza folosirea abuziva a urnelor mobile etc

        Reply
        1. EleBelele

           @adib3  @teocharis nu e neconstitutional articolul ala, deci n-aveau de ce/pe ce sa-l atace. in plus, este o formalitate, practic, prezentarea aia urmareste o opozabilitate anticipata a hotararii CCR fata de autoritatea care, prin propria hotarare, a determinat organizarea referendumului.

          Reply
    2. quaddelta

       @adib3 Tu nu vazusi ca Mme Redding e la post ? De abia asteapta raspunsul CCR sa strige Game Over.

      Reply
        1. romanicu

          @DanCanada @quaddelta @adib3 Pai daca se reuneste pe fond la ora 18 nu cred ca ii lasa stomacul sa mai amane mult…Cu amanarea e responsabil parlamentul!

          Reply
  29. ToxicMushroom

    hmm, nu vreau sa fie un pesimist in plus pe aici, dar nu imi suna bine felul transant in care ieri si ponta si crizantem subliniau cum vor respecta ei decizia ccr, cum iliescu zice ca ambasadorul sua sa nu se amestece in decizia ccr si nici ca ponta, ala micu si rus au plecat in vacanta…

    Reply
    1. teocharis

       @ToxicMushroom spera ca se va spala pe mani si va pasa problema parlamentului
      idiotul de ghise sustinea ca nu intra in atributiile ccr validarea ci doar constatarea(!) rezultatelor referendumului

      Reply
      1. quaddelta

         @teocharis  @ToxicMushroom In 2007 CCR a scris cu subiect si predicat cine pleaca si unde. Asa va face si azi!

        Reply
        1. revealer

           @teocharis  @quaddelta  @ToxicMushroom Exista conditia de cvorum si in 2007. Legea referendumului e din 2000; de altfel, la referendumul din 2003 privind modificarea constitutiei s-au facut tot felul de artificii pentru atingerea cvorumului.
           
          Si referendumul privind votul uninominal din 2007 nu a fost validat din lipsa cvorumului. 

          Reply
        2. teocharis

           @revealer  @quaddelta  @ToxicMushroom a fost modificata inainte de referendum si s-a eliminat cvorumul
          la moment nu a fost o problema basescu avea sustinere de 80%

          Reply
        3. EleBelele

           @revealer  @teocharis  @quaddelta  @ToxicMushroom problema cvorumului se pune doar atunci cand DA-ul este majoritar, pt ca referendumul are ca scop demiterea; in 2007, NU-ul a fost majoritar, deci cvorumul nu avea relevanta.

          Reply
      2. revealer

         @teocharis  @ToxicMushroom Pai nea’ Ghise cam are dreptate: CCR constata rezultatele referendumului precum si faptul ca referendumul nu este valabil, cf. art 5 (2). Dupa asta ar trebui sa urmeze constatarea incetarii interimatului de catre Antonescu.
         
        Daca am gresit sa ma bata Elenina.

        Reply
    1. meioza

       @quaddelta Legea Curții Constituționale: Art.12. – (1) Şedinţele de judecată sunt publice, în afară de cazul în care, din motive întemeiate, Curtea hotărăşte altfel.

      Reply
  30. adib3

    CCR trebuie sa raspunda la doua intrebari: A fost referendumul valid? Daca nu, atunci mai ramane TB suspendat?
    Cred ca nu exista nici un risc sa fie validat referendumul.
    USL urmareste probabil sa determine CCR sa nu se pronunte in privinta interimatului, practic sa ramana in seama Parlamentului ce se va intampla in continuare.
    CCR a decis saptamana trecuta ca aceasta  varianta este constitutionala.  Eu zic ca  decizia  de saptamana trecuta este corecta, dar nu este aplicabila in cazul de fata.
    Pentru asta sa ne imaginam ca duminica ar fi avut loc un cutremu, sau o pana de curent care ar fi cuprins o mare parte din tara. (sper ca  Relu Fenechiu nu citeste Blogary). Intr-un astfel de caz, CCR ar fi trebuit sa  invalideze referendumul si sa lase Parlamentului dreptul de a stabili o data pentru reluarea acestuia.

    Reply
    1. EleBelele

       @adib3 CCR nu a decis sapt trecuta ca „aceasta varianta este constitutionala”, mai citeste o data decizia..

      Reply
      1. adib3

          Recunosc ca nu am citit decizia, doar comunicatul de presa.
        Cred ca CCR trebuie sa se uite la cauzele neimplinirii cvorumului, de exemplu daca a existat un dezastru natural care a impiedicat implinirea cvorumului. Nu este cazul nostru.

        Reply
  31. TI

    foarte bun argumentul autoarei, are si avantajul ca este concret si usor de inteles de cei neinitiati in discutiile juridice; ar trebui preluat si in media si discutii televizate, sa inteleaga toti
    neiesind din logica sesizarii usleului, ma mir ca nu au invocat ca aplicabile dispozitiile, e drept un pic mai vechi, privind votul cenzitar, cu asta sigur castigau la CCR, ii dadeau gata pe mosi

    Reply
  32. quaddelta

    Ce vor astia de la B1 sa spuna cu: „Ora 18: Incep dezbaterile pe referendum la CCR”?
    Pana acum ce facura, curaj lu’ Tanti Aspazia?

    Reply
    1. quaddelta

      Scuze am gasit: 
      CCR a confirmat, miercuri, ca a primit sesizarile Uniunii Social Liberale si a presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului privind referendumul, informeaza Agerpres. Judecatorii CCR se vor reuni de la ora 18:00 pentru discutiile pe fond, intre timp la Curte fiind analizate dosarele primite de la Biroul Electoral Central.

      Reply
    2. DanCanada

       @quaddelta Parca e show cu timpiti: „dezbateri”, „discutii pe fond”. Ce naiba e de discutat? E 46% si e oficial de la BEC.
      ?!?
       
       

      Reply
      1. quaddelta

         @DanCanada Habar n-am!
         
        Ce stiu insa e ca juristii sunt  dintr-o dimensiune paralele cu a noasta si ca impartim prea putine atat in ceea ce priveste limbajul cat si comportamentul 🙂
        Prima (si singura) mea intalnire cu ei a fost cand am cumparat un apartament. Am fost socat sa vad cuvinte precum „devalmasie” si „indestulare” intr-un document din secolul XXI.

        Reply
        1. quaddelta

           @EleBelele  @DanCanada Nu te supara pe noi. Ne uitam ca africanii la curling fara sa intelegem ce se intampla.

          Reply
        2. EleBelele

           @quaddelta  @DanCanada asta fiind motivul pt care tot trageti in pianisti sau cum? 😀 misto !

          Reply
        3. DanCanada

           @quaddelta  @EleBelele Mai fain e women’s beach volleyball: intelegi ce se intimpla, da’ nici nu te uiti la scor 🙂

          Reply
  33. teocharis

    ccr a luat o pauza: inca se cauta acea baza de numeratie care sa dea sensul inegalitatii dorit
     
    eu o stiu, dar o anunt dupa decizia ccr
     
    se practica la locanta asta

    Reply
  34. DanCanada

    Am vazut pe B1 burtiera cica „Numarul voturilor: discutie politica”. Si-o freca un dobitoc tinar de la USL cu milioooaaanele care-au votat Da. Cum dracu’ sa fie decizie politica?!? E un numar doar care e de competenta altora: BEC, aia cu recensamintul etc. In nici-un caz partide. Ar trebui ca dobitoci de astia sa fie scosi cu suturi in kr. Imediat ce-o iau pe aratura – poftim afara! Asa, omu’ de rind chiar o sa creada ca dobitocii au logica, e la fel ca A3 chit ca unii incearca sa riposteze logic si civilizat.

    Reply
    1. quaddelta

       @teocharis Da numarul celor care au devenit majori in aceeasi perioada nu-i intereseaza?
      Uite cu ocazia asta aflaram si care e „documentul senzational” pe care il pregateste Galmea.

      Reply
  35. quaddelta

    B1 sa scrie dracului pe ecran „Imagini de Arhiva” ca de fiecare data cand o vad pe Iulia Motoc rasarind in pragul usii ma trec toate transpiratiile.

    Reply
      1. valid

         @Rezon  daca ar fi 6-3, nu pricep unde au facut scoala acei 3, mai precis unde au invatat ei ca 46>50?

        Reply
    1. audax

      Pai alte decizii au fost 5-4. Cel putin asa au spus in presa. Daca trebuie 6-3 stau in sedinta pana cedeaza unul?
       

      Reply
    2. EleBelele

       @audax art. 56 alin. 3 din Regulamentul Curtii:
       
      Dacă în cursul deliberării se constată necesitatea lămuririi suplimentare a unor aspecte sau nu se întruneşte majoritatea prevăzută la art.51 alin.(1) teza a doua din Legea nr.47/1992, republicată, preşedintele Curţii Constituţionale poate dispune redeschiderea dezbaterilor, stabilind noul termen de judecată

      Reply
        1. EleBelele

           @Ilinca  @audax nu, nu am vazut-o, dar am inteles ca principalele argumente constau in legea aplicabila si baza de calcul a cvorumului (cel putin astea au transpirat in presa)

          Reply
        2. EleBelele

           @Ilinca  @audax pe mine m-ar fi interesat, in primul rand, temeiul juridic al sesizarii pt ca in procedura de validare nu se pot formula decat contestatii cu privire la procedura de organizare si desfasurare, iar sesizarea USL nu-mi pare a se incadra aici; s-ar putea sa fie respinsa ca inadmisibila.

          Reply
        3. audax

           @Ilinca  @EleBelele Logic, nu este absolut nimic de luat in seama. Dar la epidemia de lipsa de logica ce bantuie in ultima vreme pe la noi, nu m-as mira daca unii judecatori ar fi deja atinsi de virusi.

          Reply
        4. Ilinca

           @EleBelele  @audax sincer, m-ai speriat cu remarca aia ca exista un motiv de validare a referendumului. daca exista, mi-e teama sa nu-l fi gasit si ei

          Reply
  36. EleBelele

    argumente pro cvorum, cu oug 41 in vigoare (09.07.12):
     
    so, la repezeala, pe Legea 3/2000 (a referendumului), in forma actuala, avem asa:
     
    art. 5 alin. 2 din Capitolul I – Dispozitii generale – stabileste REGULA DE CVORUM:
     
    „Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.”
     
    art. 10 din Capitolul 2 – Organizarea referendumului national, Sectiunea a 2-a – Referendumul privind demiterea Preşedintelui României – stabileste REGULA DE MAJORITATE:
     
    „Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum.”
     
    in ciuda folosirii formulei „prin derogare de la”, art. 10 nu instituie o norma speciala sau derogatorie in raport de art. 5.2, intrucat, potrivit art. 15 alin. 2-3 din Legea 24/2000 (normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative),
     
    (2) Caracterul special al unei reglementări se determină în funcţie de obiectul acesteia, circumstanţiat la anumite categorii de situaţii, şi de specificul soluţiilor legislative pe care le instituie. (3) Reglementarea este derogatorie dacă soluţiile legislative referitoare la o situaţie anume determinată cuprind norme diferite în raport cu reglementarea-cadru în materie, aceasta din urmă păstrându-şi caracterul său general obligatoriu pentru toate celelalte cazuri. »
     
    or, in cazul de fata, obiectul reglementarilor este diferit = regula de cvorum/regula de majoritate.
     
    prin urmare, regula de cvorum prevazuta la art. 5 alin. 2 RAMANE VALABILA si in cazul referendumului privind demiterea Presedintelui.
     
     @EroulBula , sper sa la scuzi pt inca o lama :p

    Reply
      1. EleBelele

         @EroulBula cred ca o s-o posteze pe pagina FB a emisiunii. te semnalizez cand apare (tu si mama ce-aveti problema asta :p)

        Reply
    1. kabal

       @EleBelele pt ca referendumul sa fie luat in considerare ar insemna ca legea in vigoare sa nu fie luata in considerare in ansamblul ei eventual pt ca a fost promulgata in timpul procedurii.
      Dar… in acest caz reglementarile legale dinaintea inceperii procedurii de suspendare nu prevedeau intervalul orar 7-23 drept urmare referendumul nu poate fi validat pt ca nu s-a respectat programul.
      In cel mai rau caz nu se valideaza referendumul pt ca nu a respectat programul legal si se dispune refacerea referendumului.

      Reply
      1. EleBelele

         @kabal nu cred ca se va da o hotarare in sensul constatarii nerespectarii procedurii, din perspectiva legii aplicabile, pt ca asta ar insemna un dezastru din mai multe puncte de vedere. in plus, am zis ca legea aplicabila e cea in redactarea din 27.07.

        Reply
  37. oglinjoara

    De fapt, Ponta minte  iar: a PROMIS FERM la Bruxelles că referendumul se va ţine cu cvorum de jumătate plus 1 din totalul electorilor, iar acum a cerut CCR să socotească cvorumul după numărul participanţilor la referendum.
     
    Ponta este un mincinos a devenit deja un pleonasm.

    Reply
    1. EroulBula

       @oglinjoara Ori minte ori PSD-ul l-a trecut deja la pierderi si manevreaza fara sa mai tina cont de declaratiile si angajamentele lui.

      Reply
        1. SimonaM

           @Rezon  @EroulBula Firește că are așteptări. Mai ales de la impecabilul Ponta. 
          Păcat c-o apucă civismul pe final. N-am văzut-o smulgându-și părul din cap când ăștia storceau Constituția și ologeau CCR.

          Reply
        2. EroulBula

           @Rezon Nu vreau sa postez comentarii de tip muaaaaahaaahahahaaaa ca ma fugaresc moderatorii.

          Reply
        3. EroulBula

           @Rezon Nu pot sa postez comentarii de genul „muaaaahaaaahahahahaa” ca ma fugaresc moderatorii.

          Reply
        4. Rezon

           @teocharis  @EroulBula 
           
          Auctorii Goran Hyden, Julius Court si Kenneth Mease ne invata in lucrarea lor, “Making sense of governance: The need for involving local stakeholders”, ca
          la baza bunei guvernari stau urmatoarele caracteristici definitorii:
           
          1) Participarea cetatenilor si gradul de implicare al acestora in sistemul politic;
          2) Echitate si corectitudinea, gradul prin care legile se aplica la fel pentru fiecare indiferent de statutul social
          3) Decenta, urmarindu-se ca regulile sa fie formate si gestionate fara a prejudicia diverse categorii/ grupari de oameni;
          4) Responsabilitatea, urmarindu-se ca actorii politici sa fie vazuti ca fiind responsabili in deciziile si actiunile lor, fata de aceia pe care ii afecteaza;
          5) Transparenta, urmarindu-se ca deciziile luate si implementate sa fie puse la dispozitia cetatenilor. Informatia trebuie sa fie clara si accesibila cetatenilor.
          6) Eficacitate si eficienta, referindu-se la prudenta cu care resursele umane si financiare sunt folosite.

          Reply
  38. quaddelta

    Au trecut deja doua ore. Cum prostata lui Predescu nu poate mai mult de atat asteptati-va la o decizie in cel mai scurt timp.

    Reply
  39. EleBelele

    dupa ce se pronunta CCR, sa-mi aduceti aminte sa va spun un motiv de validare a referendumului 😀 nu-l spun de pe-acum, ca poate se uita aici si idiotii aia 😉

    Reply
        1. Yeba

           @EleBelele fii amabilă și până zice CCR de refe, zi tu de ce ar putea fi constituțională urgența OUG care distruge ICR. CCR trebuia să se pronunțe pe caracterul de urgență.  Sunt neconsolată.

          Reply
  40. gupi

    Bai, am o nelamurire privind site-urile BEC
    an de an, pe lângă că au denumiri fără noimă, site-urile sunt la fel de urâte și total statice, practic niște depozite de fișiere PDF.
     
    Dacă vă uitati pe oricare din site, o sa vedeti ca TOATE sunt facute de aceeasi firma: nadoluco.ro
    Firma asta (cui = 17321951) e neplatitoare de TVA si in ultimii doi ani a avut cifra de afaceri zero. (in 2009 a avut o cifra de afaceri de 3450 lei). Mai mult, firma nu are angajati.
     
    Nu e ceva ciudat la mijloc ?
     

    Reply
    1. airwave

       @gupi Cifra de afaceri zero poa’ sa insemne ca n-au depus bilantul (nu stiu care mai e legea cu termenul).
      O alta posibilitate e ca aia sa le fi vandut un template de site (un backend + frontend + interfata de configurare & administrare) acum X ani si astia doar sa instaleze cate o instanta noua la fiecare ocazie. Intre timp, firma cu pricina poa’ sa fi murit de multa vreme.

      Reply
    2. revealer

       @gupi In 2007, 2008 si 2009 au venituri. In anii respectivi au fost alegeri, poate sa fie o coincidenta.

      Reply
    3. EroulBula

       @gupi Daca n-a emis facturi nu are de unde sa fie inregistrat cu cifra de afaceri. Vom vedea cum se inregistreaza la sfarsitul anului. Acum va fi foarte greu sa spuna ca n-a avut activitate.

      Reply
  41. Rezon

    Off topic: Mie nu-mi plac forumurile, dar fac si eu cerere, in beneficiul celor care simt nevoia.
    Si promit sa nu mai dau stiri de la Ela Fica. Pana aseara n-am stiut ca e cum e. 
     
    On topic: Nu cred ca CCR ne va rezerva surprize. Lucrurile sunt mult prea clare acum. Ar fi putut sa faca surprize neplacute in decizia in care au cerut cvorum pentru referendum. 
     

    Reply
  42. SimonaM

     Elenina Nicuţ , care este mecanismul cu sesizarea USL pe povestea cu OUG 41?
    Pot amâna discuțiile sau publicarea deciziei de astăzi pe raportul BEC? Există vreo problemă din punctul ăsta de vedere?

    Reply
    1. quaddelta

       @SimonaM  Elenina Nicuţ Eu cred ca se asimilieaza cu „cererile de interventie” din precedentele decizii si le va respinge ca neintemeiate.

      Reply
  43. EroulBula

    Cerere
    Subsemnatul EroulBula, domiciliat in 89.47.110.62, de profesie anti USL, rog aprobati redeschiderea forumului pentru a avea unde sa-mi exprim, in toata splendoarea, injuraturile, îhîîîîî-urile, link-urile si alte opinii ce nu au legatura directa cu articolele publicate. 
    Rog ca forumul sa fie organizat simplu, cu doua sectiuni:
    1. Dă toate pentru toţi;
    2. Fanclub Laura Ştefan;
     
    Va multumesc anticipat                                                         01.08.2012
      Eroul Bula
     
     
    Domnilor/doamnelor moderatori/administratori ai Madame Blogary
     
     
    P.S. Ce dracu’ as putea comenta la articolul Eleninei ? E lamă, nu ai ce comenta.

    Reply
    1. gupi

       @EroulBula , din motive tehnice, cam pe vremea boicotului am mutat-o pe Madame din elicopterul Apache în tab-ul rusesc nginx.
      Merge mult mai bine pe hopurile patriei, dar forumul n-a mai încăput.
      Vedem cum mai scoatem din bocanci, poate încape și ala.

      Reply
      1. quaddelta

         @gupi  @EroulBula Daca ramanea Crin presedinte ajungeam sa citim blogary cu telnet pe portul 80.

        Reply
    2. cocosila

       @EroulBula Tocmai de-aia e bun ca e clar si concis, asa cum se cere la drept. eu m-am cam saturat de lalaielile politice sforaitoare. E nevoie mare de clarificare in societate.

      Reply
  44. elgreco

    O clarificare este necesara ce interzici, excesul de linkuri sau link-uri cu totul ? regula 6 se bate cap in cap cu regula 8….

    Reply
    1. Rosu

       @teocharis Pai, depinde, domnule. Luam in considerare diverse fusuri orare, studiem, e complicat… Mie mi se pare ridicol ca sefii celor doua camere au scris CCR pur si simplu sa valideze… Va dati seama? Fara ocolisuri, fara „avem incredere”, hapt negru pe alb…

      Reply
      1. teocharis

         @Rosu intr-un final, dupa deliberari prelungite se va hotari, cu majoritate de 23, ca 50 e  totusi mai mare

        Reply
    2. quaddelta

       @teocharis Decizia de azi a CCR e atat de no-brainer incat judecatorii curtii si-au trimis soferii in locul lor.

      Reply
  45. Bleen

    Cine dorește să aibă discuții cu ceilalți comentatori pe diverse teme, ne poate spune și reactivăm forumul. La 20 asemenea cereri, vom reactiva forumul. Acolo sînt diverse topicuri, de la politică la tacla liberă, și oricine poate scrie oricînd orice. Rubrica de comentarii de sub fiecare articol există pentru ca cititorii să-și poată exprima părerea despre articol sau subiectul articolului. Linkurile, saluturile, discuțiile despre rețete și celelalte nu constituie opinii despre articol sau despre subiectul articolului. Nu vă spune nimeni să n-aveți umor sau să nu fiți liberi dar eu nu văd nici umor, nici libertate în ”noapte bună” sau ”ce mai faci, fată?”

    Reply
  46. Bleen

    Repet, poate n-ați înțeles:
     
    IMPORTANT!!!
    Să nu confundăm rubrica de comentarii de la articol cu forumul. Rubrica de comentarii de la articol există pentru ca cititorii să comenteze articolul, nu de altceva.
     
    E important ca oamenii să citească. Ăia cîțiva mii de cititori nu sînt interesați de saluturi, rață pe varză și înjurături la Ponta. Aceste comentarii sînt publice și sînt adresate cititorilor. Nu sîntem pe forum sau pe messenger.
     
     
     

    Reply
      1. severmihail

        Scuze. Eu totusi cred ca o mare parte din cititori sunt si cei care comenteaza aici. Eu stiu acest blog de vreo 3 ani, cred, si intotdeauna am apreciat articolele. Eu am inceput totusi sa-l citesc zi de zi, de mai multe ori pe zi, doar dupa ce am descoperit umorul nebun din comentarii.
        Si din deformatie profesionala, sunt de acord ca trebuie sa existe o corelatie intre continutul informational din comentarii si frecventa lor. Evident nu retete sau saluturi.

        Reply
  47. Bleen

    De acum încolo sînt interzise în comentarii:
     
    –  saluturile de orice fel (no more noapte bună, neața, pa, la revedere etc)
    – discuțiile despre rețete (rață pe varză, vinete grecești etc)
    – discuțiile medicale (cum să ne punem ventuze)
    – referirile la rude, familie, neamuri, moșteniri, certuri cu veri, divorțiuri, împăcări etc
    – interjecțiile (fără oooh, aaaah, îîîîh, ăhăî, aham, îhîîî)
    – excesul de linkuri 
    – texte copy paste luate din alte părți
    – linkuri și referiri la conspirații, la țăcăniți, luate de pe siteuri obscure
    – orice referiri la masoni, iluminati, oculta evreiască
    – propoziții simple și înjurături: Ponta e prost. 
     
    Dacă aveți ceva interesant de spus, spuneți, dacă nu, nu spuneți nimic.
     
    Nu mai vreau niciun ”oh soro, mor” sau ”Ce nebun e Ponta!” sau ”noapte bună” sau ”mă cam doare capul”.
     
    Comentariile respective vor fi șterse și comentatorii care recidivează, banați.

    Reply
      1. Beavix

         @Bleen era inevitabil să apară mica sporovăială, atăta timp cât Livefyre transformă sistemul de comentarii din WordPress într-un chat live.

        Reply
    1. Taticu

       @Bleen Mi se par normale aceste reguli. Pana la urma, e casa ta.
       
      Dar, eu cred ca gresesti. Si ca aceasta comunitate se hranea (si) din saluturi, replici cu rata pe varza, texte copy-paste („uite, mai, ce zice X”) si injuraturi la adresa lui Puia.
       
      Insa, chiar daca eu cred ca nu e bine, ai dreptate. E domeniul tau.
       
      Eu ma voi margini sa dau like-uri.

      Reply
      1. Bleen

         @Taticu Nu e important cu ce se hrănește comunitatea, importanți sînt cititorii. De cîteva săptămîni, comentariile sînt necitibile. Nu e casa mea, e un spațiu public, nu un forum privat. E important ca oamenii să citească. Ăia cîțiva mii de cititori nu sînt interesați de saluturi, rață pe varză și înjurături la Ponta. Aceste comentarii sînt publice și sînt adresate cititorilor. Nu sîntem pe forum sau pe messenger.
         
        Să nu confundăm rubrica de comentarii de la articol cu forumul. Rubrica de comentarii de la articol există pentru ca cititorii să comenteze articolul, nu de altceva.

        Reply
        1. Taticu

           @Bleen Scuza-ma, dar e o fractura logica. Presupun ca „cititorii” sunt cei ce citesc textul propriu-zis.
           
          Miile alea de oameni de care vorbesti intra (si) pentru comentarii, nu doar pentru text. E o chestie de comunitate. Eu, de pilda, asa am auns aici, am citit textele, apoi m-am indragostit de umorul unora dintre cei care comenteaza.
           
          Si, sincer, nu am vazut „noapte buna” sau „nasa-mea mi-a zis o reteta de pui cu afine, un deliciu”. Daca spui tu, asa o fi.
           
          Imi mentin parerea ca gresesti, asa cum iti certific ca, la limita, poti face cum/ce vrei.

          Reply
        2. Florina

           @Taticu  
           
          Nu le-ai văzut ori pentru că nu existau cînd ai ajuns aici, ori pentru că, atunci cînd au apărut, le-am şters. 

          Reply
        3. Taticu

           @Florina Ok, am inteles ca sunt mai taran din Transilvania si am ajuns mai tarziu. Daca sunt biban si trebuie sa ma duc dupa tigari in loc sa-mi dau cu parerea sau linkul pe aici e simplu: sa mi se spuna.
           
          Mai sunt mesaje cu „delete”, nu mi-au parut a fi majoritare. Dar, repet: aveti dreptate

          Reply
        4. severmihail

           @Bleen  @abis  @Taticu Eu vreau. Mai e nevoie de inca 19 pentru atingerea cvorumului acestui referendum.

          Reply
    2. Nemo

       @Bleen pai daca nu ma insel, exact de asta era bun livefyre: cu structura arborescenta, nu citesti „comentariile intre 2 postatori”. asa ca nu e nevoie de regulile „astea”. erau suficient de bune alea postate deja pe site.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *