OBSERVATORI ASOCIATIA BLOGARY (citeva povestiri)

Camelia Jinaru

Cei care au dorit intr-adevar sa vina sa-i ‘dea cu stampila-n bot’ lui Basescu au venit dimineata (pana-n ora 12) si nu au fost mai mult de 13-15%;- dupa ora 19:30-20:00 oamenii au fost pur si simplu adusi la vot. Estimarea mea pentru in sectia unde am fost este ca cei care au venit nefortati la vot nu au fost mai mult de 20-25%, iar diferenta pana la 38% (prezenta finala inclusiv listele suplimentare) au fost voturi fortate (platite, obtinute prin santaj gen ‘daca nu ai fost la vot nu mai primesti pensia’ etc.);- daca vrem sa mai avem alegeri libere trebuie sa ne pregatim si sa ne mobilizam cu totii (eu personal ma simt foarte vinovata ca am fost insuficient pregatita pentru a preveni si combate fraudele, asa ca mi-am propus sa incep sa ma pregatesc incepand chiar de acum pentru alegerile parlamentare si, Doamne fereste, prezidentiale). PDL a fost foarte prost organizat atat din punct de vedere al calitatii si pregatirii reprezentantilor cat si din punct de vedere logistic si, daca noi cetatenii nu ne mobilizam, vom avea fraude la fel de mari si la alegerile urmatoare. Precizare importanta: in sectia unde am fost eu (Bucuresti, sector 3) atat presedintele cat si reprezentantii uselisti au fost oameni decenti si nu s-a pus problema fraudarii de catre acestia sau sigurantei mele ca observator, spre deosebire Elenina si alti colegi care si-au riscat cel putin siguranta, daca nu chiar viata. De aceea, simt nevoia sa-i omagiez si sa-i asigur de tot respectul si sprijinul meu.Cand voi avea mai mult timp voi reveni cu mai multe detalii, interesante cred eu.

Adrian Baboi-Stroe

Intors acasa, dupa observare in stronghold rural, PSD. Nu pot spune ca au fost nenorociri ca la Elenina. Rolul meu a fost mai degraba de descurajare in momente cheie. Mobilizarea la vot a USL a fost beton. Satul era strabatut de 2 masini de teren, plus un VW Passat si un Cielo care aduceau tot timpul oameni la vot. Dupa 9 seara, s-au rarit satenii, dar au inceput apara tigani in grupuri de cate 7-8, cam la fiecare 10 minute. Suspectez ca erau platiti, dar n-am dovezi. La 11:03 seara a mai aparut un ultim grup si le-am tinut calea in usa. Disperarea ca n-au apucat sa voteze mi s-a parut suspecta, dar asta e, nu am dovezi. Am fost primit initial cu surprindere si ostilitate. Apoi s-a mai relaxat atmosfera. Fiind comuna natala a tatalui meu, m-am descoperit nepot de-al doilea al presedintei sectiei de votare. Am primit chiar 2 mici, apa si cola din portiile comisiei. Eu am facut cinste cu inghetata, ca sa cimentez atmosfera de cordialitate. Consecinta imediata e ca presedintele PSD local a fost avertizat de la inceput ca sunt acolo si n-a indraznit sa intre in sectie pana la 00:30, cand se incheiase numaratul voturilor si toata lumea se pregatea de plecare. Le-a scrasnit oamenilor lui ca au facut rahatul praf, ca se astepta la cel putin 80% prezenta. Aia au ridicat din umeri si au dat din cap spre mine. In fine, de la 9 am iesit sa ma plimb prin fata scolii si m-am prefacut ca vorbeam la telefon cu alti observatori, suficient de tare ca sa fiu auzit: “Aha, ati gasit vot multiplu? Chemati politia imediat si cereti intreruperea votarii”. Nu stiu cat efect a avut, dar m-am gandit ca putina nesiguranta in transee nu poate face rau.In sectie au fost reprezentanti ai PSD, PNL, PDL, PC si … UDMR. Reprezentantul PDL era un tanar intelectual, care citea o carte de filosofia religiei. Pe la 8 seara a plecat cu urna mobila, care s-a intors pe la 10. Cred ca acela a fost momentul cand m-am felicitat cel mai mult ca am fost acolo. Multe se puteau intampla in 2 ore de absenta a omului PDL.

Concret:

Numar de votanti inscrisi pe listele electorale: 1257

Numar total de voturi exprimate: 866 (68,89%)

Numar de cereri pentru urna mobila: 46

Numar de voturi exprimate in urna mobila: 45

Numar de voturi exprimate pe liste speciale: 109

Voturi DA: 737 (85,10%)

Voturi NU: 114 (13,16%)

Voturi nule: 15 (1,74%)

Observatii: Seful PSD local s-a aratat nemultumit de prezenta. Daca scadem votantii pe liste speciale, oamenii satului au votat in proportie de 60,22%. Deci, 40% dintre ei au stat acasa. Frustrant pentru ei.  Iar proportia de voturi DA/NU se incadreaza in media nationala. In rest, nereguli minore: doi batrani au votat pe masa comisiei, nu in cabina. De doua ori au intrat insotitori cu batrani in cabina de vot, dar a fost cererea lor. Afara era un panou cu “Demite-l”, peste drum, la 30 m de sectia de votare.

Cosmin Alexandru

Am făcut ce a ținut de mine. Am ales secția numărul 13 din Giurgiu, fieful țiganilor spoitori din oraș, cu 1.496 de alegători înscriși pe listele permanente. Am intrat în secție la ora 6 și am ieșit la ora 24. M-au ajutat câteva sandvișuri, o pizza, o doză de Red Bull și una de Illy.

În secția mea nu s-a furat nici un singur colț de buletin de vot. Am numărat cu mâna mea fiecare buletin înainte de înmânarea către alegători și le-am numărat cu mâna mea pe cele rămase, din oră în oră. La sfârșit, cheia de închidere a voturilor ne-a ieșit de la prima numărătoare.

Rezultatul a fost o prezență la vot de 35,7% (incluzând 51 de voturi pe liste suplimentare și 25 cu urna mobilă), cu un procent de 89,7% pentru DA, 5,8% pentru NU și 4,5% de voturi anulate.

A fost o experiență foarte valoroasă pentru mine și îi mulțumesc Asociației Blogary că m-am putut înscrie ca observator pe listele ei.

Trăiască democrația, hai România!

Facebook Comments

200 Comments OBSERVATORI ASOCIATIA BLOGARY (citeva povestiri)

 1. Pingback: Blogary si lovitura de stat | Blogary

 2. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 3. Andrada

  Cea mai parsiva atitudine  a PDL, a fost aceea de a-si pune observatori in unele sectii – destule de numeroase, fosti activisti PSD – cadre didactice, in special directori de scoli, care nu au fost altceva decat agenti electorali ai PSD. Ar trebui verificate listele la nivel judetean si presedintii care au acceptat acest procedeu, dati afara! Au fost partasi la aceasta frauda!

  Reply
 4. Andrada

  cea mai parsiva atitudine  a PDL, a fost aceea de a-si pune observatori in unele sectii – destule de numeroase, fosti activisti PSD – cadre didactice, in specil, care nu au fost altceva, decat agenti electorali PSD. Ar trebui verificate listele la nivel judetean si presedintii care au acceptat acest procedeu, dati afara! Au fost partasi la aceasta frauda!

  Reply
 5. romanicu

  @Amelia New Fereasca Sfantu’ sa contest cumva munca admirabila a observatorilor! Am vrut sa spun ca impresia mea este ca s-a furat la raportarile catre BEC unde aparea un trend de 5% la doua ore in contextul in care sectiile de votare erau goale (ma refer la intervalul orar 17-21). Cred ca s-a furat cu liste fara suport de persoane in spatele lor. Dupa 21 cred ca s-a furat cu listele suplimentare si cu persoane efectiv. E doar perceptia mea de la un post de observatie personal, ad-hoc, din mediul rural fix si apoi itinerant.
  Scuze daca nu am fost corect inteles!

  Reply
  1. RaduMihaiu

    @romanicu  @Amelia La Stefanesti, intre 16 si 17 au votat 44 de oameni, intre 17:00 si 18:00, 41 de oameni, intre 18:00 si 19:00, 64, intre 19:00 si 20:00, 65  de oameni, intre 20 si 21:00, 120 de oameni, iar intre  21:00 si 22:00,  76 de oameni. Intre 22:00 si 23:00 au votat 30 de oameni. Numarati toti de mine personal.

   Reply
 6. romanicu

  Noroc ca a preluat DP Aligica articolul genial al lui Bleen pe Contributors ca altfel as fi fost convins ca tanti Blogary este pe statul de plata al organizatiei PDL locale si nu l-as mai fi dashchis ever! Totusi e ceva fishy! See ya!

  Reply
 7. MihaiMaruseac

  Citesc de ceva vreme articole aleatorii de aici. Propun să faceți articole și cu cazurile mai puțin fericite, documentate bine & al.
   
  De asemenea, poate reușiți să strângeți mulți observatori pentru locale. O comportare ca a lui Cosmin va reduce extrem de mult frauda, indiferent de direcția in care se va frauda.Desigur, trebuie asigurare că cei care se înscriu ca observatori sunt oameni onești, nemânați de vreun interes.
   
  PS: Mai că aș participa si eu la așa ceva 😀 

  Reply
 8. quaddelta

  Antena3 paseaza pe cealata extrema. Stop perfect si preluare Romania TV: „Actul cheie care poate impiedica intoarcerea lui Basescu la Cotroceni”. Pe margine se incalzesc Minmax si Shopping Channel.

  Reply
 9. Hongse

  „AndreeaP said test”Nici eu nu văd nimic, dar primesc e-amiluri răzleţe din când în când.

  Reply
 10. SimonaM

  Cred că ceva nu e în regulă .. Primesc notificări pe mail despre comentarii, dar aici nu apar. Hmm

  Reply
 11. DrMengele

  Breaking news! http://www.ziare.com/relu-fenechiu/pnl/fenechiu-si-adomnitei-au-demisionat-din-bpn-al-pnl-1181722Sa fie intr-un ceas bun!

  Reply
 12. oglinjoara

  Adomniţei varsă cu tupeu cele 7,5 milioane de voturi în tolba lui Antonescu spunând că sunt ale lui.În genere USL îşi aproprie voturile DA la referendum.Or, un vot NU împotriva lui Băsescu nu este acelaşi lucru cu un vot DA pentru Antonescu, Ponta, Voiculescu şi nici măcar pentru USL.Un vot NU împotriva lui Băsescu este un vot NU împotriva lui Băsescu şi nu se poate converti simplu într-un vot Pentru în favoarea nimănui.Non-Băsescu poate fi şi non-Antonescu sau non-Ponta. De exemplu, pro-Diaconescu sau pur şi simpu non-politicieni.

  Reply
 13. Ilinca

  Iarasi am intrat in lumea aia paralela in care nu vad ultimele mesaje decat in dreapta sus la ultimele comentariii….

  Reply
 14. romanicu

  @admin
  Prietene, ca membru al Asoc Blogary te intreb : daca un comentariu precum al meu in care am zis de PDL nu este publicat si dupa asta la nici alte comentarii facute nu am acces inseamna ca acest blog este jaknic! Si jenant! Si gata! 

  Reply
 15. DrMengele

  Ultimile postari nu imi apar, desi pe Livefyre le vad. Daca am fluierat in biserica, macar sa stiu si eu…lol

  Reply
 16. RaduMihaiu

  Am fost impreuna cu Alex Varzaru observatori in Stefanesti, comuna cu jandarmi, bataie si Adi Minune la alegerile din 2008. De la deschiderea urnelor pana la incheierea proceselor verbale. Prezenta la locale in iunie fusese 103% – acum a ajuns la 55% cu totul (722 de voturi din 1302). Sunt convins ca am impiedicat o frauda serioasa acolo, incercata prin mai multe metode, cum ar fi:• Propunerea de spaga (catre colegul observator)• Falsificarea semnaturilor pe liste (de catre reprezentantul PSD)• “ratacirea” unor buletine nefolosite (gasite pana la urma cand nu iesea “cheia”)• Incercarea de a contabiliza cu “da” a unor buletine “disparute” (pentru care exista semnatura, posibil falsificata, dar nu existau si buletinele in urna)A fost si frauda nedepistata de noi. La numaratoarea voturlor, am gasit impaturite de 2-3 ori cate 5-6 voturi. In mod clar fusesera introduse in urna deodata, de aceeasi persoana.Au fost si situatii (vreo 3 sau 4) in care au intrat cate 2 oameni in cabina. Pe acestea le-am cam trecut cu vederea.Numaratoarea paralela (personala) a voturilor a dat 687 (fata de 722). Posibil sa mai fi gresit, dar estimarea mea este ca nu am “ratat” mai mult de 10 oameni. Deci cumva ei au reusit sa introduca in urna cu intre 25 si 35 de voturi (aproximativ 5% din prezenta reala sau 2,5% din cei de pe liste) mai mult decat votul real. Cred ca s-a intamplat prin falsificarea semnaturilor + vot multiplu (impaturit in cabina de vot).Viceprimarul a intrat de foarte multe ori in sectie, iar o data l-a si amenintat pe cel de la PDL (pentru ca a depistat incercarea de falsificare a semnaturilor si a facut galagie spunand “domnilor observatori, observati!”). Am facut sesizare catre presedintele comisiei si am insistat sa comunice catre BEJ.Pana pe la ora 19, erau sub 30% votati. Orele 19:00 – 21:00 au fost extrem de aglomerate (viceprimarul se interesase de situatie si apoi lumea a inceput sa curga). Intre 21 si 22 a fost o prezenta peste medie (dar nu la fel de nebuna ca orele anterioare), iar intre 22 si 23 au votat vreo 20 de oameni.Turism electoral nu parea sa fi fost, in ciuda procentului insemnat de voturi pe listele suplimentare (179 din 722). Multi oameni veneau din bucuresti sa voteze, unii din alte localitati din tara, dar rareori mai mult de 4. Unii au votat pe liste speciale pentru ca nu erau inregistrati la vot nicaieri, altii pentru ca desi locuiau in Stefanesti aveau buletin de Bucuresti. Au fost si niste zeci de muncitori de la un santier de alaturi, adusi sa voteze in grupuri de cate 7-8.Comisia ne-a acceptat cu oarecare usurinta, ne-a povestit ca in 2008, totalul spagilor pentru locale, in Stefanesti, a ajuns la 17 milioane de euro (!!!!) – insumat de la toti candidatii. Reprezentantul UNPR sau PNL (nu mai tin minte exact) spunea ca el a ramas cu 35.000 de euro (a adus la vot 48 de oameni). Sunt niste cifre foarte greu de crezut, ne-am exprimat amandoi neincrederea, dar asta e ce au povestit oamenii. Ne spuneau ca daca veneam la locale, plecam amandoi cu cate 500 de euro (colegul crede ca daca am fi vrut am fi putut pleca cu 5000 impreuna duminica, la ce discutie a avut cu viceprimarul).Sentimentul general era ca s-a participat in numar mic pentru ca “nu s-a dat”. La alea anterioare fusesera 480 pe liste suplimentare (cred ca cu viza de flotant). Asa se ajunsese la 103% prezenta.Proprietarul unui birt de alaturi spunea ca lumea nu vine la vot ca nu dau si astia macar un mic gratis, ceva. Toate aceste discutii erau de dimineata.Reprezentantul PDL a sesizat incercarea de falsificare a semnaturilor, dar a si votat :).Alte chestii notate pe parcurs:• Dimineata, fiecare votant a fost intampinat cu “sa traiti bine” de catre cel de la psd• Tot reprezentatul psd: “daca dadea astia cate 500, sa vezi ce imbulzeala era aici”• Reprezentant UNPR sau PNL: “Daca e sa vina aia cu cascaval, vine 480 -500 [pe liste suplimentare – nota mea] pe la 11”. “N-a” venit aia cu cascaval :)• Toate raportarile intermediare catre BEJ s-au facut in plus cu 10% fata de numarul real de votanti. Prima data am crezut ca e greseala neintentionata. A doua oara am devenit suspicios, dar presedintele comisiei si-a cerut scuze ca a gresit din nou. A treia oara nu a avut timp sa numere (era foarte aglomerat), mi-a cerut mie numarul din numaratoarea paralela si pur si simplu l-a raportat cu 10% in plus (eu am zis 500, el 550).Nimeni nu intelegea ce castigam noi din povestea asta, de la ce serviciu suntem (“eu recunosc un gradat cand il vad, ca am fost si eu in servcii” ne-a spus cineva).Am fost super impresionat de calmul colegului Varzaru in discutii cu membrii comisiei (ca in rest stiu ca nu avea stare), si de faptul ca le-a zis foarte repede ca noi tinem cu Basescu (“n-o sa votam, doar supraveghem sa fie totul correct”). Ma asteptam sa fie scandal, dar oamenii au acceptat fara mari probleme.Una peste alta, nu au fost incidente majore. Dupa cum spuneam, am reusit sa impiedicam din frauda, chiar daca nu pe toata. Este absolut imposibil sa observi toata frauda, daca cei din comisie sunt hotarati. Chiar in 2 si ne-a fost greu.Datele de final:Inscrisi pe liste: 1302Total voturi valabil exprimate: 722Din care pe liste speciale: 179Total Da: 658 (91, 14%)Total Nu: 57 (7,89%)Total voturi anulate: 7 (0,96%)Cu urna mobila: 3 (0,42%)

  Reply
 17. severmihail

  Nu stiu de ce, dar desi imi arata ca numarul comentariilor la acest articol creste, eu le vad doar pe cele de acum 2 ore.

  Reply
 18. EroulBula

  Se anunta demisii din conducerea PNL. Adormitei si Fenechiu. V-am zis eu ca vuietul pe care-l tot aude de cateva zile este de la motorul dubei. :))PS Mi-au disparut 2 postari.

  Reply
 19. Sam85

  Daca CCR iese miercuri sau joi si spune ca referendumul nu e valid si ca Basescu se intoarce la Cotroceni, atunci Basescu trebuie sa mai astepte sa se intruneasca Parlamentul ca sa ia act de decizia CCR sau revine imediat la Cotroceni? Inteleg ca Parlamentul s-ar reuni abia luni.

  Reply
 20. EroulBula

  Cred ca A3 se afla in mare pericol ! Risca sa-si piarda locul de pe piata in favoarea TVR1.Aseara, intr-o editie speciala, invitati: Pieleanu, Barbu (submarinul) si Radu Preda.De serviciu la hidrant: Mihaiiiiiiiii ConstantiiiiiiiiiiiinCeva de vis urat.Au dat mesajul de reconciliere al lui Basescu iar cei trei vorbeau despre Basescu care i-a amenintat pe cei 8 milioane de votanti, ca si cum s-ar fi uitat la alt film.Apoi apar declaratiile de derbedeu ale lui Ponta, privindu-l pe Basescu, iar baietii se fac ca n-au auzit nimic si vorbesc despre amenintarile lui basescu la adresa celor 8 milioane de votanti.Prostituata Mihai Constantin – orgasm in cascada.Dupa vreo 30 de minute am inchis, intrebandu-ma de ce platesc abonament la TVR.

  Reply
 21. romanicu

  @SimonaM OK, sunt de acord ca s-a furat si in felul asta, dar atunci intreb: in satele alea nu erau observatori sau  sa fi pus (Doamne iarta-ma!) chiar si PDL botisoru’ oare?
  PS

  Reply
 22. romanicu

  Dupa estimarile mele votul a fost fraudat cu cca 15%, in special in perioada orelor 17-20. Din ce spun observatorii nostri mai sus nu prea s-a furat nimic.  Atunci se presupune ca fraudarea a venit pe fisul STS-INS sau a fost incercare de manipulare a celor nehotarati ca sa iasa la urne! Eu am parcurs cca 100 km prin sate intre orele 19-23 si nu am vazut pe nimeni pe strazi(ulite)! deci votul a fost corect sau nu (a se vedea si relatarile observatoarei din Teleorman)?
  PS Cum a fost posibil sa fie trimisa o femeie singura intr-un sat imputit din telemorman?!!!!!

  Reply
  1. SimonaM

   romanicu S-a furat masiv și ca-n codru între 20 și 23.Satele prin care am fost eu erau pline de cocalari și conlocuitori la ceas de noapte, secțiile de vot umplute la refuz, și se vota pe liste suplimentare la foc automat. Cei târâți la vot pe motiv de ”mamaie, nu-ți mai dă Băsescu pensie dacă se întoarce la Cotroceni” au fost la vot până la 8 seara.

   Reply
   1. hope18

    SimonaM Aici in Bucuresti au inceput cu furtul pe la orele 17.Au inceput usor cu listele suplimentare.Maximul de furt a fost intre orele 19-21cind sectia de votare s-a umplut de tot felul de indivizi suspecti care votau intr-o veselie pe listele normale si pe listele suplimentare.Au fost tarati batrani care abia se puteau misca,in carje sau baston.Batranii au fost in general insotiti de niste haidamaci(tigani).Jalnic spectacol!

    Reply
   2. audax

    SimonaM Eu am vazut 4 batrane aduse aduse la 22,30. Iar persoana care a adus doua dintre ele (cu un Audi A6) se lauda ca pe una a trebuit sa o scoale din pat.

    Reply
  2. revealer

   romanicu Lasati prostiile cu STS / INS. Numaratoarea paralela a PDL (cel mai probabil) a fost facuta dupa raportarile membrilor PDL din comisie, raportare care a continut datele trimise de pres. sectiei la BEC. Cum numaratoarea paralela PDL  a fost aproape egala cu cea de la BEC inseamna ca STS-ul nu a intervenit. De altfel STS-ul doar pune la dispozitia sectiilor de votare niste telefoane prin care acestea raporteaza datele. Din cate stiu eu asta nu se intampla la orice sectie. Iar „infrastructura” STS functioneaza ca o cale prin care datele ajung la BEC, nu interactioneaza cu datele. Daca suspectam STS putem foarte bine suspecta si companiile de telefonie mobila.Frauda masiva s-a facut la adapostul intunericului – vezi procentele de 20% care au fost la vot intre 20 – 23 in anumite zone.

   Reply
  3. Amelia New

   romanicu Eu una am spus ca in sectia in care am fost nu s-a fraudat de catre/cu complicitatea membrilor din biroul/comisia sectiei de votare, adica la vot s-au prezentat atatia votanti cate semnaturi apar in liste si ca exista egalitate intre nr. de votanti si nr. voturilor introduse in urma. Cum au fost adusi acesti votanti la sectia de votare este alta poveste (mai jos am exemplificat cateva situatii).    

   Reply
 23. Boghy

  Rahatii astia ar putea sa faca un singur lucru. Sa ia la periat listele si scoata mortii (ma-sii) de pe ele. E singura chestie utila. Dar oricum, pentru alegerile viitoare. Pentru referendum, pa ! S-a incheiat.

  Reply
  1. teocharis

   Boghy niciun partid nu are interesul sa le actualizeze „in jos”pentru ca asta va reduce f mult potentialul de fraudaNu poti fura mai mult decat nr electorilor de pe liste!

   Reply
 24. oglinjoara

  A, păi, aşa-zisa bombă a USL/Antena 3 se fâsâie rapid:1. (documentul) INS face referire la „populaţia stabilă”, la care adaugă (numai!!!) 1.200.000 români aflaţi în străinătate, nu la cetăţenii cu drept de vot2. USL încearcă să deducă pragul de 50%+1 scăzând din populaţia totală, care ar fi de 20.254866, „ponderea populaţiei României sub 18 ani a fost la 1 ianuarie 2011 de 18,31%, adică 3.726.895 persoane. Extrăgând numărul persoanelor sub 18 ani din numărul populaţiei stabile, rezultă că în România la ora referendumului. numărul persoanelor cu drept de vot era de 16.527.971.”Însă A. documentul de la INS vorbeşte de pondere din populaţia stabilă, nu din populaţia totalăB. documentul de la INS vorbeşte de „ponderea populaţiei de 0-17 anï”. Deci nu se pot face calcule/deducţii/interpretări referitoare la populaţia de peste (sau sub) 18 ani.

  Reply
  1. teocharis

   oglinjoara la cei numai! 1.2 mil din strainatate trebuie adaugati 1 mil (cf estimarilor INS) care au refusat recensarea

   Reply
  2. poweraxxel

   oglinjoara bomba Antenei 3 este o fasaiala … Nu stiu de ce se tot vorbeste de recensamant. Decizia CCR a facut trimitere la numarul alegatorilor de pe liste … Nu cred ca USL-istii mai pot schimba ceva. Listele au fost deja folosite, iar acum nu mai pot modifica nimic pe ele intrucat procedura deja s-a incheiat. Daca se modifica astazi aceste liste, modificarea ar vicia rezultatul.

   Reply
   1. teocharis

    poweraxxel recensamantul e important ptr ca populatia totala! a ro este de peste 21.000.000!19(stabila)+1.2(care s-au carat, estimare INS)+1(si-au bagat picioarele in recensori, hat tip INS din nou)ps nu trebuie neglijat numarul basarabenilor care au obtinut cetatenia romana in ultimii 10 ani: 0.5-0.6 mil(cf estimarilor INS)

    Reply
    1. revealer

     teocharis Recesamantul este important pentru statisticieni si sociologi. Asemanarea cu listele electorale este ca ambele contin cifre care se refera la oameni si atat.De altfel, formularele completate de recenzori nu sunt acte oficiale, validitatea datelor respective nu e verificata de nimeni. Din aceasta cauza rezultatele referendumului vor fi cu titlul de „estimare”.Mai mult, nu cred ca exista in formularul respectiv si implicit in estimari, rubrici despre alienati mintal sau persoane condamnate care, conform constitutiei, nu au drept de vot.

     Reply
  3. revealer

   oglinjoara faza cu documentul de la INS nu este decat o manipulare ordinara, in stilul antena3. Documentul ala nu are nici o valoare legala, dar prinde la bizoni. Pentru ei e inca o dovada ca au fost furati de Basescu.Prin cererea catre CCR de a tine cont de acest document le cere practic sa valideze! referendumul pe baza unor extrapolari statistice.

   Reply
  4. meioza

   oglinjoara Hai să fim serioși, doar dacă ești fanatic rău sau gîndești cu cvrvl poți crede o asemenea gogoriță… Ca să votezi trebuie fie buletin, fie pașaport. Cum astea sînt documentele cu care ai dreptul să intri în UE și Biroul pentru Evidența Informatizată a Populației și Direcția Pașapoarte sînt OBLIGATE să țină evidența lor strictă. La nivelul Guvernului deci, este cunoscut numărul celor cu drept de vot. Sigur, avînd în vedere că UE nu este foarte interesată de numărul de morți, este posibil să apară aici discrepanțe (dar în mod cert și numărul de morți este știut căci e mai greu să duci pe cineva la groapă fără certificat de deces…)

   Reply
  1. Rosu

   revealer „Poate vă amintiți că totul a început cu doua OUG-uri neconstituționale:
   una elimina cvorumul de validitate la referendum, alta interzicea CCR
   să se pronunțe cu privire la hotărârile parlamentului. Vedem azi cât de
   important a fost că ele au fost declarate neconstituționale. Pe scurt,
   statul a rezistat acestei lovituri de stat.”Logica textului in totalitate impecabila, gandire clara si exprimare limpede… Palaria la picior!  Nota: asa proasta cum e ea, Curtea Constitutionala a fost precum cetatea Neamtului  – a rezistat asediului cu succes. Ii doresc ca si de amu inainte sa stranga tare din dinti si sa tina tunurile Constitutiei armate catre catapultele cu zoaie ale usele.

   Reply
  1. Beavix

   severmihail Dacă mai există Minister de Externe în țara asta (sau vreun partid de opoziție care să tragă ME de mânecă) atunci ar trebui cerute de urgență lămuriri la Ambasada Rusiei cu privire la articolele de pe situl Vocea Rusiei, care efectiv instigă la dezordine și nerespectarea legii în România. Vocea Rusiei nu e o entitate privată, este ditamai vocea guvernului rus. Sunt convins că dacă la Radio România s-ar spune lucruri asemănătoare despre Rusia atunci rușii ar face mare scandal.Dacă nici măcar PDL-ul nu e în stare să piuie ceva pe tema asta atunci societatea civilă ar trebui să ia atitudine.

   Reply
   1. Louisy

    Beavix Cam asa isi permit sa vorbeasca numai despre Georgia, fiind zvonuri ca nu e exclusa o noua invazie.

    Reply
   2. DrMengele

    Beavix Care Minister de Externe? Pai Marga si Vocea Rusiei primesc instructiunile din acelasi loc.

    Reply
  2. Engel

   severmihail  treaba pare sa se ingroase: Vocea Rusiei: Faptul ca Viktor Orban i-a indemnat pe maghiari sa boicoteze referendumul „poate fi considerat drept o confirmare indirecta a existentei unui acord intre Traian Basescu si premierul Ungariei in privinta autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc”

   Reply
   1. Engel

    Ciutacu s-a scos, are back-up asigurat la Vocea Rusiei: „In incheiere, autorul ii da dreptate lui Victor Ciutacu (Antena3/Jurnalul National), care afirmase ca „democratia de tip nou nu functioneaza pe baza de majoritate, ci prin dictat politic extern”.

    Reply
 25. teocharis

  radiografia furtului, un post excelent de pe hotnews despre mehedinti:In acest judet s-au facut investitii masive cu fonduri europene in cei 3 ani cat PDL a fost la putere, cat nu s-au facut in toti cei 18 ani de pana atunci. Municipiul Dr. Tr. Severin a fost scos din evul mediu si a fost transformat in acesti 3 ani intr-un oras cu fata cu adevarat europeana si toti cei ce trec prin acel oras pot confirma asta. Problema cu judetul Mehedinti in acest moment este ciudata. In 2008 PDL a castigat detasat alegerile in acest judet (Consiliul Judetean, primaria si cei mai multi parlamentari). In 2012 s-a recastigat primaria dar s-a pierdut la mustata Consiliul Judetean in defavorea unui foarte dur baron local. Acesta este mai dur decat Oprisan sau alti baroni cunoscuti din tara. Odata cu ajungerea acestuia la butoane, 5 consilieri locali PDL au tradat (posibil in urma amenintarilor) votand in favoareal USL, astfel pierdandu-se majoritatea PDL in consiliul local. Primarul a fost amenintat deasemnea si se pare ca din toamna, dupa ce va vedea rezultatele la parlamentare va trece si el de partea USL sau va ramane independent. Prezenta mai mare la vot in judet cred ca s-a datorat numarului mare de bugetari care lucreaza la 3 companii gigant din municipiu, care au fost ademeniti (fortati) sub diferite forme sa mearga la vot de catre sefii lor cei noi veniti din randurile USL. Se mai datoreaza si numarului mare de pensionari care stau toata ziua cu nasul in antene si irealitati. Un procent foarte mare se datoreaza turismului electoral. Masini si microbuze cu oameni de la sate luati din case, cu ajutorul primarilor agresivi si plimbati prin tot judetul. Si sa nu uitam de frauda, sectii multe unde presedintii de comisii au facut tot ce-au vrut, introducand voturi in urne. Mai cred si in faptul ca oamenilor din aceste locuri le cam place sa fie de partea invingatorilor asa cum au fost si in urma cu 4 ani, intorsi la 180 de grade. Oltenia a redevenit rosie pana in maduva oaselor, iar salvarea a venit inca odata din partea Transilvaniei.””ce s-a intamplat in judetele rosii – teleorman, olt, vrancea, mai nou mahedinti, a fost frauda masiva, de ce tac Basescu si PDLla toamna nu vor mai risca nimic sub majoritatea calificata de 66% usl

  Reply
  1. DrMengele

   teocharis ” 5 consilieri locaali au tradat”… le-a pus cineva pistolul la timpla? sau erau santajabili? sau e doar jegul uman care iti permite sa renunti la tot ce crezi si sa te redescoperi a doua zi vislas in cealalta barca? „De ce tac Basescu si PDL?” – cred ca tac pentru ca nu au suficiente probe. Cred ca in multe locuri reprezentantii PDL si-au mincat sandwich-urile si au ciocnit voiosi cu ceillati. Incredibile lamentarile vicepresedintelui PDL din Teleorman, cum ca reprezentanti PDL au fost cumparati cu 5-10 milioane pentru inchiderea ochilor in cursul referendumului. Pai e vina lui Dragnea (mafiot 100% care ar trebui sa putrezeasca in puscarie veci pururi…) ca oamenii tai practica cea mai veche meserie din lume? Unde e problema? Ca au pus botul  numai  la 5-10 milioane? E greu sa pui botul prima data, dupa devine obisnuinta. Cautati-va oameni care sa creada in ce fac (ma adresez PDL-ului din Teleorman…), nu sa ii cumparati cu diverse etc. Ca atunci cind ai nevoie de credinta lor, sar in cealalta barca. Exemplul lui Frunzaverde e cel mai covirsitor. Dar Bleaga si in ziua de azi incearca sa il scuze. E ca si cum nevasta-mea s-ar duce sa faca trotuarul pentru ca saptamina asta am fost stresat la slujba si libidoul nu s-a aflat (evit sa spun ridicat…lol) la cotele obisnuite. Pot sa jur ca non-combatul afisat in multe sectii de PDL, nu a depasit pe cel de la sectia Eleninei. (felicitari Elenina, curajul nu e pe toate drumurile si curajul tau intrece cu mult pe cel al multor barbati care se bat cu pumnul in piept…).In fond nici nu e de condamnat lipsa de non-combat, presedintele partidului (reiterez o tema mai veche, bagata off-topic pe buna dreptate atunci…) renunta la plingerea penala vis a vis de schimbarea sa abuziva din fruntea Senatului de catre senatorul Chelaru. „A raspuns unor comandamente politice, il stiu de multa vreme, si-a cerut si scuze, asta e viata”, a explicat Vasile Blaga in partea a doua a interviului… Asta e , avem un presedinte intelegator, cu o fata umana. Pacat ca ii lipsesc c..aiele. 

   Reply
 26. severmihail

  Poate nu stiati ca:
  1. Barosso a fost cel care s-a facut de cacao in intalnirea cu plagiatorul la Bruxelles.
  2, Basescu este cel care si-a uneltit suspendarea…
  „Poate că nu e corect politic, ceea ce voi povesti acum. Au fost puncte acolo care au născut momente jenante. Preşedintele CE ne-a spus să nu mai refuzăm să publicăm deciziile Curţii în Monitorul Oficial. Am scos comunicatul în care se arăta publicarea şi a zis: „A, da, scuze”. Apoi a zis – să nu menţinem în Guvern miniştrii declaraţi incompatibili. L-am informat că domnul Diaconu nu mai e ministru de trei săptămâni. A zis: „Aha, bine”… Toate aceste dezinformări au venit de la Bucureşti. Chiar şi Angela Merkel a fost minţită că nu există procedura suspendării preşedintelui în Constituţie. Traian Băsescu şi-a pregătit toată această campanie de dezinformare încă din primăvară, pentru că ştia că momentul suspendării va veni”, a spus Ponta.

  Reply
  1. Never G

   severmihail Exact strategia incriminarii victimei. Mai urmeaza sa fim noi populatia acuzata ca se devalorizeaza leul, ca pleaca investitorii si altele.

   Reply
 27. Nea

  Tocmai au zis strategia la ştiri, la România Actualităţi:
  Decizia CC de invalidare a referendumului trebuie citită în parlament.
  Doar că asta nu se poate, că parlamentul e în vacanţă şi nu se poate
  convoca sesiune de urgenţă. După ce cade bruma şi e citită decizia în
  parlament, ea trebuie publicată în Monitorul Oficial personal al lui
  Ponta. Care tocmai a rămas fără hârtie sau fără tuş la găurică.

  Reply
  1. severmihail

   Adica, ei cred ca vor putea rezista cu o decizie CCR care invalideaza referndumul fara sa o citeasca si sa o publice? Se vor adanci in penibil si in dispret european fara sa castige nimic.

   Reply
    1. Nea

     Câştigă timp. Exact cât să nu fie Băsescu la Cotroceni când expiră mandatele Kovesi şi Morar. Asta e tema dată de Felix.

     Reply
   1. Annia

    severmihail Dupa ce Basescu va disparea de pe scena politica, astia vor ramane nauci, uitandu-se in jur dupa tinta. Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans. 

    Reply
 28. Nea

  Cosmin, metoda ta trebuie transmisă tuturor celor care vor să fie observatori la toamnă. Aţi observat un lucru: PSD=PNL nu a obiectat nimic cu privire la numărătoarea voturilor, la furt din partea PDL (ca în 2009). E clar că au furat destul cât să fie cu musca pe căciulă, dar nu destul pentru a-şi atinge scopul.

  Reply
 29. Amelia New

  Cateva imagini din timpul votarii:- Cea mai trista si mai revoltatoare: domn in varsta, alb la fata, tremurand si gata sa lesine, carat pe scari spre sectia de vot de doi haidamaci;-  Cea mai haioasa: cetatean putin abtiguit, luand buletinul de vot intreaba pentru ce se voteaza. Unul dintre membrii sectiei ii spune ca e referendum si ca trebuie sa citeasca intrebarea si sa raspunda la ea cu da sau nu. Cetateanul roaga sa i se citeasca intrebarea; i se citeste intrebarea si spune: ‘Adica ma intreaba daca io sunt de acord cu demiterea presedintelui?’ I se confirma si zice: ‘Nu sunt dom’le, ca ce chestie sa fie demis’ si nu mai intra in cabina, ci pune buletinul pe urna si pune stampila pe ‘nu’! (strambaturi pe fetele membrilor biroului);- Doamna in varsta cu baston, se misca greu, o ajut sa intre in cabina de vot, imi multumeste si-mi spune: ‘Ce sa fac, mama, zice ca nu ne mai da pensia’ daca n-avem stampila pe buletin’; – Domn in varsta cu burta si maiou cu gaurele gen administrator de bloc: a venit de mai multe ori aducand de fiecare data 3-4 persoane sa voteze (ii astepta in usa sectiei) + am remarcat inca alte 2 persoane care au procedat la fel: veneau cu 2-4 persoane pe care le asteptau in usa sectiei sa voteze. – Dialog surprins pe hol intre un tanar si o doamna mai in varsta dupa ce au votat: Tanarul: ‘Si acum de unde ne luam banii’; Doamna: ‘De la 84’ (banuiesc ca era vorba de un apartament).

  Reply
   1. DrMengele

    Canadiana Referitor la ultimul punct, ce e mai ingrozitor? E ingrozitor ca tinarul se vinde? Sau ca e cumparat? Care e diferenta de substanta in a te vinde (sexual vorbind…lol) pe o centura si a-ti vinde constiinta? Caci aici de constiinta e vorba…atunci cind exista… Cit despre pensionara, incerc sa nu fiu rau, dar ignoranta si acceptarea manipularii nu e o scuza absoluta. In perechea stapin-sclav exista intotdeauna acceptul sclavului care asigura functionarea sistemului bazat pe asta.

    Reply
  1. Florina

   Amelia New like. da, ştiu, nu funcţionează like-ul acum la mine, m-au ajuns vorbele voastre frumoase de pe cînd ziceam că la mine LiveFyre merge perfect. 

   Reply
 30. Bleen

  Dan TapalagaGeniala explicatia lui Ovidiu35 la textul despre Esecul revolutiei borfasilor postat pe HotNews.ro :)))): „as adauga ceva: greseala lui Voiculescu este ca nu a facut subtitrare dublare la Antena 3 in maghiara. De fapt electoratul maghiar s-a dovedit singurul care nu a fost spalat pe creier de propaganda lui felix machiavelica si sovina.köszönöm magyar .köszönöm Orban.Viktor Orban!”

  Reply
 31. Bleen

  Anca CioriciuMadame Blogary, Felicitari pentru activitatea participativa la observarea desfasurarii votului. Va pormit ca daca locuiam in tara, eram alaturi de voi. Mai jos va prezint o analiza comparativa a dreptului constitutional in statele membre UE facuta de un amic de al meu (Paul Susman) ca un raspuns pentru cei care inca se intreaba daca era necesar un prag, avand in vedere ca multi s-au pronuntat favorabil demiterii presedintelui.Aici:”Drept comparat.In ce state poate fi presedintele demis si cum se face aceasta? Este cvorumul obisnuit? Care este normalul/justul/echitabilul? Va prezint in cele ce urmeaza o analiza a diverselor regimuri de suspendare a presedintelui in alte state membre UE.Va reamintesc ca in Romania, suspendarea presedintelui (un act politic) se poate face dupa un aviz consultativ al CCR, suspendare care se poate transforma in demitere daca se confirma prin referendum, cu conditia existentei unui cvorum de 50% + 1, majoritate absoluta.Ce spun constitutiile altor state membre UE despre suspendarea presedintelui. (Retinem ca Olanda, Belgia, Regatul Unit, Spania, Danemarca, Suedia sunt monarhii).1. State in care suspendarea politica a presedintelui nu poate fi operata.Franta, Polonia, Italia, Republica Ceha, Estonia, Portugalia, Rusia ( are loc direct demitere dupa decizia penala impotriva presedintelui – ‘criminal liability’).In unele din aceste state, dimpotriva, presedintele poate dizolva parlamentul (fara motiv in Franta!!! – sistem semi-prezidential) si nu parlamentul presedintele. In virtutea principiului separarii puterilor in stat, fiind “impotriva presedintelui” se materializeaza doar prin punerea sub acuzare si condamnarea presedintelui, decizie ce este data de Inalta Curte de Justitie a statului in cauza. Astral, presedintele poate fi demis doar printr-o decizie juridica, competenta in a aprecia daca presedintele este culpabil dupa caz, fie de “inalta tradare”, fie de “alte infractiuni”, dar, repet, acestea fiind infractiuni, cad sub incidenta dreptului penal si nefiind vorba de greseli politice.2. State in care suspendarea politica a presedintelui poate fi operata de catre Parlament.Suspendarii ii urmeaza referendumul. Cvorumul pentru referendum (50%+1 din votantii inscrisi pe lista) este necesar nu numai in Romania. De precizat este ca NU exista un alt stat in care sa fie necesar un referendum de demitere SI acel referendum de demitere sa nu contina ca si sanctiune existenta unui cvorum al votantilor. Mai mult, daca referendumul este invalidat, exista sanctiuni mai grave pentru a preveni abuzul de drept:Spre exemplu in Slovacia in cazul in care presedintele este suspendat nu e confirmat de popor (inclusiv daca referendumul e invalidat datorita lipsei cvorumului), Parlamentul e dizolvat DE DREPT, iar presedintele intra intr-un nou mandat de 5 ani!Un alt caz este Gemania/Ungaria/Austria, in care presedintele poate fi suspendat de catre parlament ( decizie politica) supusa validarii Curtii Constitutionale care emite o decizie definitiva, judecatoreasca care se pronunta asupra unei incalcari GRAVE si INTENTIONATE a constitutiei (si nu greseli politice) – ex: atacuri la drepturile fundamentale – nu necesita referendum.Un alt caz este Letonia/Grecia – unde presedintele poate fi revocat direct politic de catre parlament fara alte masuri suplimentare ( deoarece este ales de parlament!). In schimb, in Grecia, presedintele la randul lui, la propunerea premierului ( care a primit votul de incredere) dizolva parlamentul – nu necesita referendum.In concluzie, Romania si Slovacia sunt singurele state in UE in care un presedinte ales de cetateni poate fi suspendat de Parlament, decizia unei Curti Constitutionale fiind irelevanta, demiterea putant opera atunci cand cetatenii valideaza, cu conditia cvorumului, suspendarea presedintelui. Doar ca in cazul Slovaciei, legislativul si-a dat seama ca aceasta masura poate fi abuziva: in cazul in care presedintele nu este demis, parlamentul e dizolvat ca si rasplata pentru masura abuziva. In toate celelalte cazuri, presedintele ales de cetateni poate fi demis doar dupa hotararea unei Instante Judecatoresti, fie ea Curte Constitutionala (care apreciaza daca Constitutia a fost grav incalcata) fie prin Inalta Curte ( care apreciaza inalta tradare sau alte infractiuni grave), nicidecum un presedinte, intr-un sistem democratic indirect nu putand fi demis pentru lipsa de sustinere populara, sau pentru neintelegeri sau incompatibilitati politice.”Multumesc mult daca doriti sa il faceti public.Anca Cioriciu

  Reply
 32. Canadiana

  In retrospectiva, balbaiala baseasca „mergem la vot”-„boicotam”, fie ca a fost strategica sau circumstantiala, a avut efecte benefice asupra rezultatului final, fiindca a derutat ingrozitor socotelile uslamei in tentativele de fraudare. De unde si marea lor mirare ca nu au iesit la numar.

  Reply
  1. valid

   Bleen cu alte cuvinte votantii au fost si f…. si cu banii luati. sa le fie de bine. sa mai traga odata

   Reply
 33. Bleen

  Știu că nu-i frumos, dar nu rezist: lovitura de stat și boicotul au ca părinți pe Blogary și Dragoș Paul Aligică. Ceilalți nu s-ar fi trezit din pumni nici acuma. Și, fie vorba între noi, nici nu s-au trezit din pumni. Dar, din varii motive, lucrurile astea nu se spun, e mai bine să faci pe prostul. D-aia le zic aci, în comentarii, că nu-s vizibile.

  Reply
  1. valid

   Bleen daca bulgarele nu ar fi crescut periculos de mult (la momentul constatarii ajunsese la 700000 de boicotarzi ) acum cei din tabara lui basescu ar fi folosit festilele alea pe post de candele si lumanari si moacele lor ar fi aratat ca cele pe care le vedem pe la antene in ultimile 24 de ore. pina la urma a iesit bine si cei care ne injurau cu sirg si ne faceau tradatori si defetisti au devenit atit de patimasi intrale boicotului incit (obicei deja normal ) au uitat sa citeze cine au fost initiatorii protestului.

   Reply
  2. valid

   Bleen daca bulgarele nu ar fi crescut periculos de mult (la momentul constatarii ajunsese la 700000 de boicotarzi ) acum cei din tabara lui basescu ar fi folosit festilele alea pe post de candele si lumanari si moacele lor ar fi aratat ca cele pe care le vedem pe la antene in ultimile 24 de ore. pina la urma a iesit bine si cei care ne injurau cu sirg si ne faceau tradatori si defetisti au devenit atit de patimasi intr-ale boicotului incit (obicei deja normal ) au uitat sa citeze cine au fost initiatorii protestului.

   Reply
  3. Florina

   Bleen 5 iulie, cu o zi înainte de suspendarea lui Băse, FAZ. „Ceea ce se întîmplă nu este altceva decît o lovitură de stat.”http://tinypic.com/view.php?pic=281zlo6&s=6

   Reply
 34. Yeba

  Cică cvorumul a fost depășit, că INS zice că suntem puțini. Eleninaaa, mă bate Gâlmeaaa, bate-l și tu pe el!

  Reply
   1. Yeba

    Canadiana stai, ca până mă prind că e delir, tresar, na, că vaz că merge încet cu invalidarea.

    Reply
  1. EleBelele

   Yeba tu te uiti in gura oligofrenului aluia? cvorumul se calculeaza, dupa lege, in raport cu numarul persoanelor inscrise pe listele electorale permanente, punct. in plus, inteleg ca rezultatele de la INS sunt PROVIZORII, basca faptul ca un procent de 20% din populatie nu a fost recenzat… in aceste conditii, ma indoiesc profund ca CCR stie sa rezolve integrale d’astea cu doua variabile, asa ca se va rezuma la ce stie sigur si anume listele electorale permanente.

   Reply
 35. meioza

  Uite o metodă care ar putea să îi ajute pe PSDiști: să se autodenunțe că au fraudat așa de mult, încît referendumul să trebuiască să fie reluat 😀

  Reply
  1. EroulBula

   meioza Mai in gluma mai in serios, eu spuneam cam acelasi lucru ieri cand scriam aici ca nu trebuie tipat prea tare cu fraudarea, ca sa nu le dam idei handicapatilor de la USL.Tot ce trebuie facut acum este sa fie urmarite din scurt toate plangerile si reclamatiile la politie si parchet pentru a se obtine solutii in cazurile de fraudare.Dupa ce vor vedea bizonii ca iau amenzi grase sau ca merg la parnaie pentru cauza partidului vor incepe sa se gandeasca de doua ori inainte de a mai face asa ceva.

   Reply
 36. Bleen

  Redactia Kamikaze SPP-iștii lui Băsescu să facă bine să vină după 12:00 când vor prelua obiectivul Cotroceni. Altfel, trezit brusc din somn și crezând că au venit să-l aresteze pentru lovitura de stat, Crin Antonescu ar putea să-și tragă pe gât tot flaconul de somnifere.

  Reply
  1. valid

   Bleen pai circula o vorba prin tirg ca somniferele le trage pe nas, da nah, te mai uiti. nas git nu mai conteaza. sa traga odata sa stim si noi de o treaba

   Reply
 37. Bleen

  Dacă facem din incidentul ăsta, așa cum văd că face Alexa, un motiv de luptă anti-USL, se duce dracu orice credibilitate.

  Reply
  1. Bleen

   Problema e încălcarea legii, nu bătălia dintre cele două tabere. Elenina a fost acolo ca observator independent, ca să vegheze la legalitatea și corectitudinea procesului de vot, nu să lupte împotriva USL.

   Reply
    1. Canadiana

     cristihan tonul trebuie sa fie GRAV si serios. s-au incalcat serios legile, nu suntem la o sedinta urania.

     Reply
  2. valid

   Bleen mi se pare slaba emisiunea. poate formatul e de vina, poate moderatorul, dar cred ca efortul eleninei de a tine sub control legalitatea merita mai mult. 

   Reply
 38. subway

  Emilian MarcusanuADRESA:Str.Libertatii nr.126 Perii-Brosteni, Com. Olteni, jud. Teleorman,  CP 147231TELEFON:024743207

  Reply
  1. cristihan

   Bleen http://info-tr.psihos.ro/primarul-comunei-olteni-emil-marcusanu-este-cercetat-penal-resemnat-acesta-asteapta-ca-mascatii-sa-i-bata-la-usa-vilei/ ?????

   Reply
   1. EleBelele

    cristihan ce, mah?  lucrari de renovare si constructie la scoala?? pai in scoala era sectia de votare: o ruina !

    Reply
 39. quaddelta

  Cred ca tocmai le-a raspuns INS-ul celor de la Antena3. http://www.insse.ro/cms/files/diferente%20INS%20vs%20DEPABD%20.pdfExista o populatie legala (in evidentele MAI)  si una stabila (masurata statistic de INS) mult mai mica in ultimii ani. De altfel Antena3 a adaugat doar 1.200.000 de romani in strainatate. Astia sunt doar „italienii”.

  Reply
  1. Canadiana

   Rezon dur.  faz il numeste pe personalul administrativ tranzitoriu „moechtegern”. aspira cu aspiratorul 

   Reply
  1. DrMengele

   subway „Dacă am trăi într-o țară civilizată…Posted on 29 iulie 2012 by Ovidiu… în urma acestui referendum am avea următoarele rezultate:1. Traian Băsescu ar lua la cunoștință că 7,5 milioane de cetățeni au votat pentru demiterea lui și și-ar da demisia…..”E de laudat au ba punctul asta de vedere?!?1. Intr-o tara civilizata nu s-ar fi ajuns la referendumul asta.2. Intr-o tara civilizata, frauda de la acest referendum e privita ca science – fiction. Precum „Pisica alba, pisica neagra”, putini occidentali ii pot intelege umorul si mai putini reusesc sa rida….

   Reply
 40. Florina

  Mie nu-mi apar butoanele Facebook like, g+ şi tweet. Jet Pack-uuu! Pentru cîrcotaşi: Nu are nici o legătură cu Livefyre, nu vă bucuraţi degeaba. 

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *