Blaga se contrazice in ceea ce priveste pre-conditiile puse PNL

Aţi vorbit recent despre eventualitatea ca Traian Băsescu să cheme PDL să facă Guvernul după alegeri şi aţi menţionat că PNL ar fi singurul partener posibil de guvernare „cu sau fără Crin”. Îl luaţi la pachet şi pe Dan Voiculescu?

V. B. Noi suntem în campanie electorală şi principalul nostru adversar este USL, iar scopul nostru este să obţinem un scor bun, care să ne poată permite la o adică participarea la guvernare. Dacă se va întâmpla acest lucru, o alianţă naturală ar fi cu PNL şi UDMR. Atunci când încerci să faci o astfel de construcţie, oamenii contează mai puţin, nu poţi să pui condiţii prealabile, cu sau fără cineva. Totuşi nu văd nici un motiv pentru care am guverna alături de Dan Voiculescu.

 Dan Voiculescu se află într-o ali­an­ţă cu PNL. În ipoteza în care PDL ar guverna cu PNL, în combinaţie ar intra şi PC?

V. B. Chiar dacă se află într-o relaţie cu PNL, în ipoteza enunţată nu va participa la guvernare.

Nota Blogary: Pentru cine nu știe, PNL și PC sînt într-o alianță politică, înregistrată la Tribunal, numită Alianța de Centru Dreapta (ACD).

Cu alte cuvinte, Blaga nu mai respectă principiul ”fără pre-condiții”. Deci în spatele refuzului lui Blaga de a pune condiții prealabile nu stă un principiu, atîta timp cît Blaga neagă acest principiu chiar în fraza în care îl afirmă.

Pe de altă parte, Vasile Blaga spune că nu poate pune condiții prealabile privind persoanele (deși pune condiții prealabile privind persoana lui Dan Voiculescu) dar nu amintește nimic de alte condiții prealabile. Să ne prefacem că n-am remarcat că Vasile Blaga se contrazice în ceea ce privește condițiile prealabile referitoare la persoane (”nu punem precondiții privitor la Crin Antonescu, dar punem precondiții privitor la Dan Voiculescu”). Înțelegem astfel că ARD poate pune fără probleme precondiții privind principiile, doctrina, atitudinile politice. Poate că Vasile Blaga ar trebui să ne spună dacă ARD pune condiții prealabile PNL-ului privind atitudinea acestuia față de justiție și de statul de drept. Așteptăm o declarație publică a domnului Vasile Blaga în care prezintă presei și poporului votător condițiile prealabile cu care va intra la negocieri cu PNL, altele decît cele privitoare la persoane, și anume condițiile prealabile privitoare la justiție și statul de drept.

Interviul integral al lui Vasile Blaga (conține atacuri la partenerii din ARD, la MRU, la Monica Macovei, la Sebastian Lăzăroiu) Fie vorba între noi, MRU, ceilalți parteneri din ARD și Lăzăroiu și-o merită cu vîrf și îndesat. După mine, poate să șteargă cu ei pe jos, o face numai și numai din vina lor.

PS. În cele peste 1000 de zile de existență a Blogary am scris 936 de articole. Cred că e vremea pentru un binemeritat concediu, mai ales că nu se întrezărește la orizont vreo lovitură de stat în următoarele 2 săptămîni. Astfel, începînd de săptămîna aceasta (cînd sînt programate niște texte despre desemnarea premierului) și pînă pe 10 decembrie voi face o pauză de scris pe Blogary.

Facebook Comments

8 Comments Blaga se contrazice in ceea ce priveste pre-conditiile puse PNL

 1. Bleen

  Varianta de rezervă a lui Crin, și anume alianța PNL-PDL, betonează USL-ul. Pesediștii și să vrea și nu-l mai pot țepui pe Crin, de teamă că acesta se va alia cu PDL împotriva lor. Așa că vor fi nevoiți să rămînă în USL și să-l susțină pe Crin la prezidențiale. Alte șanse nu au. Blaga îi dă un atu lui Crin pentru betonarea USL și demobilizează pedeliștii. Crin era în curul gol în fața PSD. Acum și-a luat chiloți.

  Reply
  1. Gramofonu

   Bleen 
   Deocamdata s-au prins ca fc + pdl + pntcd + nr = pdl – 2%
   Ce-i drept, cu citeva luni intirziere fata de cind ai spus asta prima data.
   Probabil de martisor o sa realizeze si cum e cu chilotii pentru vremuri puturoase.
   P.S.: pariu ca aia 2% sint din cauza milogelii pe linga pnl.

   Reply
 2. cinic

  @mr. bleen. Nu poti fi asa de naiv ca sa crezi ca ACS e perena. Citat din Farfuridi: „tradare sa fie daca o cer interesele partidului..”. E exagerat sa zic ca Tari e echivalent lui farfuridi?

  Reply
  1. Bleen

   cinic Tări e echivalent cu nimic. ACD, ca și USL, sînt strîns legate din cauza justiției. Blaga, cu tîmpeniile sale, le mai dă un ghes.

   Reply
 3. Mihai Damian

  Faptul ca cele doua partide sunt inregistrate intr-o alianta nu impiedica cu nimic formarea unei noi aliante de guvernare intre ARD si o parte din PNL. In cazul improbabil in care se va intampla asa ceva dupa alegeri, ARD-ul nu va fi in situatia de a le pune conditii partenerilor ci mai degraba in cea de-a accepta conditiile lor.

  Reply
  1. Bleen

   Mihai Damian Evident că nu împiedică formarea unei noi alianțe. Problema nu e asta. Problema e că Blaga pune condiții în ceea ce privește pe Dan Voiculescu și PC (rupeți-vă de ei dacă vreți să guvernăm împreună) dar nu pune condiții privind persoana lui Crin Antonescu sau respectarea de către PNL, avînd în vedere antecedentele acestui partid, a justiției și a statului de drept. Ceea ce înseamnă că absența precondițiilor nu vine din vreun principiu pe care Blaga și echipa l-ar respecta în negocieri.

   Reply
   1. cinic

    Bleen Mihai Damian Nu vor exista convorbiri preliminare intre PNL si ARD cu Cacarau la PNL. Contradictia e specioasa.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *