Ce ministri ar trebui sa plece din guvernul Boc?

Care dintre miniştrii guvernului Boc credeţi că ar trebui să plece în condiţiile unei remanieri?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Notă: puteţi bifa maximum cinci nume (nu l-am inclus în sondaj pe ministrul sănătăţii – Cseke Attila şi-a dat deja demisia)

Facebook Comments

47 Comments Ce ministri ar trebui sa plece din guvernul Boc?

  1. Liv St Omer

    Un comentariu, zic eu, obiectiv (din pozitia unui ing. proiectant in constructii, proprietar de firma): Udrea trebuia demult sa plece (dealtfel si dansa a declarat c-ar vrea). De ce-aici urmeaza o poveste.

    Daca eu, sau dl Neamtu, am avea in proprietate o casa monument istoric (lista e accesibila online la )-drept exemplu-Hala Matache, proprietar CGMB, reprezentat prin primar dr. Oprescu Sorin- si ne vine noua asa pe chelie s-o daramam. Vom avea nevoie, normal, de o suma de autorizatii-in primul rand de la Comisia Monumentelor Istorice, si in final de la Inspectoratul de Stat in Constr.-institutie subordonata ministerului lui mme Udrea. Neavand avizul de la Monumente, orice autorizatie ar da ISC (contra spaga!) ar fi de drept nula si ilegala. Bun. Sa zicem ca mi-am luat (ilegal!) o asemenea autorizatie, incep sa daram, si ma paraste un vecin (sau un grup de ONG-uri); ISC-ul este OBLIGAT PRIN LEGE sa vina sa ma amendeze, si sa ma someze sa opresc demolarea. N-am oprit, si vecinul rauvoitor m-a reclamat iar? ISC-ul e iar OBLIGAT sa puna politia/mascatii pe mine, ca sa opresc naibii demolarea. Ce-a facut mme U.? A asteptat, facand "la sourde oreille" 2 luni, apoi s-a intalnit repede la tv cu Oprescu, bucuroasa ca "a rezolvat problema". De aceea consider ca demisia, pentru ea, e prea putin; merita mai multe picioare spate-gios, pentru cele de mai sus.

    Reply
  2. para

    Doi Prim-Miniştri cu cinci vice-Prim-Miniştri şi cu şapte Miniştri. E bine?

    @Tucu: eu îţi dau dreptate. Miniştri sunt Executivi, ei execută politica partidelor care îi sprijină. Care politică? (Vai mama noastră, ce ne mai place să ne văităm!) 🙂

    Reply
  3. para

    Ministerul Economiei şi Comerţului – desfiinţat, n-are treabă statul cu economia.

    Ministerul Mediului transformat în Biserica Mamei Gaia.

    Ministerul Agriculturii comasat cu Ministerul Culturii – privatizate şi transformate într-un mare SRL de consultanţi experţi în domeniul culturii şi agriculturii.

    Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului comasat cu Ministerul Transporturilor şi cu Ministerul Muncii, cu denumirea nouă de Ministerul Banilor Puşi Deoparte de Cei Care Se Consideră Români, cu un site public sub formă de arbore, pe fiecare rămurică cu un ceas cu debite-credite actualizat la minut.

    Ministerul Administraţiei şi Internelor comasat cu Ministerul Finanţelor Publice şi cu Ministerul Justiţiei într-un Minister al Chestiunilor Nenegociabile.

    On-topic: Ialomiţeanu, Ariton, Oprea, Udrea, Predoiu.

    Reply
  4. Radu Alexa

    Buna dimineata,

    Stimate Domnule Mihai Neamtu,

    Cred ca ati uitat sa introduceti si optiunea "Nu sunt multumit de nici unul dintre ministri"….in cazul in care exista cetateni care ar fi tentati sa bifeze, sa aiba ce…

    Reply
  5. nedormitul

    @daniel

    dacă nu te superi, poţi reciti întrebarea? "Care dintre miniştrii guvernului Boc credeţi că ar trebui să plece în condiţiile unei REMANIERI?"

    motivele pentru care votează fiecare sînt afectate de subiectivism, nu se bazează neapărat pe raportul de activitate al fiecărui ministru.

    Reply
  6. daniel

    Îmi plac cifrele şi nu o să votez.

    1. Lipşeşte din listă primul-ministru. E şi el parte a guvernului.

    2. Dacă unele criterii pot fi să spunem aprofundate de toţi prin răsfoirea materialelor de presă, să spunem că unele necesită o transparenţă mai mare- cifre privind absorţia fondurilor pe minister şi cifre privind sondajele la intern şi extern a popularităţii respectivilor miniştri.

    Mai lipşeşte şi un indicator de bază, perioada de evaluare, teoretic ar trebui să fie egală pentru toţi, dar având în vedere vechimea diferită a miniştrilor în guvern..nu prea.

    Mi-ar fi simplă construirea unei matrici în excel..dar când lipsesc datele..nu are sens. Să mergem pe ochi frumoşi, nici aşa există un anumit adevăr în prestaţia mediatică, dar de unde să ştiu că un ministru care nu prea are ieşiri în presă , nu lucrează, când bunul simţ îmi sugerează contrariul, cu cât mai puţin timp petrecut prin mass media poate lucră mai mult în minister. sau cealaltă variantă, nu lucrează deloc etc…

    Date şi iar date..cam lipsesc, chiar dacă noţiunea de transparenţă ar impune undeva o sursă de documentare oficială.

    Reply
  7. Turnofftheglory

    Mai bine spui cine merita sa fie tinut pe post. Am votat si mi s-au parut prea putine cele 5 optiuni.

    Remarcabil este ca i-as tine pe Funeriu, Boagiu si pe Laza ca e inca fresh, vedem ce va face ca si il cosigliere.

    Ministrul justitiei e cam moale, pe de alta parte ceea ce a facut are un impact mic comparabil cu ceea ce se intampla la CSM si Inalta Curte. Deci pentru Preddoiu un pic de rezerva.

    Sa il vad pe ministrul de interne daca zboara purtatorii ilegali de chipie si mai vorbim de credit. As tinde sa ii mai dau nitel credit. Restul?

    Pai Udrea out. Tipa pe twitter zeci de realizari, nu are nici o treaba. Daca nu ma crede sa il intrebe pe Murgeanu. Apropos Danele trimise pe bloguri sa o apaere sunt infecte. Vreme? Who the fuck is this guy? Ala care deschide gura si se da de gol ca incapabil la comunicatii? Oprea? Nasul in famiglie?

    Reply
  8. Huitzilopochtli

    Ca tot vorbiserati desprea "iubirea de intelect" nu ar fi rau sa-i amintim Domnului Lazaroiu ca mosteneste de la predecesorul sau un regim de apartheid: cei cu doctorate obtinute inainte de T0=1/1/10 (kabala frate) primesc spor de doctorat (inclus in salariul de baza) in timp ce nefericitii carora li s-a livrat diploma de doctor la T >= T0 + 1E-9 secunde fluiera a paguba. In franceza, germana, engleza care de pe unde se intoarsera acasa.

    Abstract: Sa plece domnii Funeriu si Lazaroiu.

    Reply
  9. judex

    @toti:

    Eu ma marginesc sa observ ca dintre toate discursurile publice (politicieni, ziaristi, bloghisti si filozofi) singurul care este in acest moment in limitele decentei, esentialului si coerentei este cel al personajului considerat acum cativa ani nucleul bascaliei, arogantei, mitocaniei si al disputelor sterile. Oare de cand docenta a devenit opusul decentei ?

    Reply
  10. Dragos

    Am votat ca un disciplinat ce ma aflu. Da simpt si nevoia unor precizari:

    Eu vad un guvern ca un cal de curse pe care pariez votandu-l. E clar ca degeaba are dinti tip Colgate (m. muncii) daca are vreun picior rupt (5,6,7 ministrii prosti).

    Calu' se impusca !

    Ce sa mai zic de jokeu ? l-am auzit azi afirmand, mandru durere mare, ca a scapat sistemul bugetar, in trei ani, DECAT de 165.473 de paraziti. Nimic despre cele vreo 500000 -700000 de albinute somere din economia reala.

    Da, stiu ca-n grajd se mai afla doar o gloaba rapciugoasa si plina de bube, USL pe numele ei. Da, stiu ca nu exista Mos Craciun, da macar sa ne inspiram de la domnul taran ce vroia sa-si vanda calul in targ:

    potential cumparator:

    – pai, bade, vinzi calul asta usl-ist ?

    – il vand, in mortii ma-sii!

    – dar ce are, e bolnav?

    – e bolnav, in mortii ma-sii!

    – macar mananca?

    – nu mananca, da-l in mortii ma-sii!

    – trage la caruta?

    – nu trage bine, in mortii ma-sii!

    – atunci de ce l-ai adus in targ?

    – ca sa-l fac de ras, in mortii ma-sii!

    Reply
  11. Dana Goga

    Dinescu a fost întrebat de către Stelian Tănase, cel care trebuia să-i ridice mingea la fileu: „De ce credeţi că a sărit preşedintele să-l atace pe Pleşu şi să-l ameninţe?“. Dinescu a răspuns: „De bou!“.

    Ping-pongul verbal continuă:

    „Credeţi că Traian Băsescu poate fi bou?“

    „Da, bineînţeles“, a subliniat Dinescu

    Dinescu..acelasi om talentat, dar cu o coloana vertebrala care aminteste de cea a molustelor. Adica inexistenta….

    Reply
  12. alina

    ma mira cum aproape toti il crediteaza pe dl predoiu. ce reforme mari in justitie se petrec domnilor? csm pare tot mai antireformist. eu cred ca este o eroare. predoiu trebuie schimbat si adusa monica macovei in schimb!!!

    Reply
  13. Dana Goga

    Avand in vedere ca intrebarea D-lui Neamtu nu ne cere decat un click pe cateva nume, imi permit sa amintesc despre un nou articol al Dlui Plesu:

    "Un nou prilej de gîlceavă: Muzeul Comunismului"

    Si pe parcursul articolului, Dl Plesu o suceste iar in toate directile, din ce in ce mai plangacios pe parcurs ca pana la urma sa termine intr-un fel de "rigor mortis" al pesimismului.

    Era de 10 ori mai simplu si de 100 de ori mai eficient, daca Dl Plesu si-ar fi spus clar parerea, in cateva cuvinte:

    "Da domnilor – acel Muzeu trebuie facut"

    Dar asa, Plesu s-a pierdut din nou in niste critici/laude inutile, cand la unii cand la altii, de parca intreaga gandire a maestrului a ajuns la un punct in care nu mai poate sa functioneze fara "dar, poate, chiar?, oare e bine?, oare o fi rau..oare merita..da' de ce nu? "

    Domnul Plesu ar trebui sa-si ia, in sfarsit, rolul in serios. Daca tot pretinde "laudatio" pt fiecare vorba cuvantata sau scrisa.

    Reply
  14. Flavia

    Vreme, pentru lipsa informatizarii care ma obliga si acum, in sec.21, sa ma aplec in fata functionarului public.Ariton pentru lipsa de comunicare. Oare chiar are ce sa comunice? De unul tocmai am scapat. Nu a fost in stare sa mearga cu reforma in sanatate pana la capat.Apreciez trupa Dictatorului.

    Reply
  15. Lucius Fascius

    De ce e limitat numarul la 5 nume? 😉

    Daca nu puneati numele de la Finante si de la Economie, sunt curios cum ar fi stiut lumea pe cine sa "dea afara". Fie vorba intre noi, exista ministri pe portofoliile respective?

    In alta ordine de idei: m-a muscat o capusa saptamana trecuta. Cand am indepartat-o, m-am uitat atent sa vad daca nu i-a ramas capul sau alte bucati. Si cand ma uit mai bine, avea cap, semana leit cu Boagiu!

    Reply
  16. ina eyre

    Pe rind, doar din lectura presei si ceva istoric al persoanelor:

    – Igas-slaba performanta pe toate planurile. Unei acuzatii formultate in presa, ii raspunde tipic pesedist: am inceput sa devin incomod. Daca dadea cu barda de la inceput, eficient, nu mai aveau timp sa-l persecute politic.

    – Honor- pentru mizeria de a fi alaturi de Gabriel cianura oficiala.

    -Predoiu- slab rau, usor de dominat de catre Drangheta veche din justitie si noul val arivist, gen Danilet, tot din justitie. Balega moale, crac de ismana.

    – Udrea- subiectiv-nu-mi plac femeile bolovan.

    Reply
  17. Bleen

    @tucu

    "Ceea ce ma mira este totusi pozitionarea ta. Vrei nu vrei faci parte din acest guvern. E ciudat sa intri intr o discutie despre actualii ministri."

    Nu înţeleg. Explică-mi.

    Reply
  18. tucu

    @Bleen

    Se pare ca nu ne intelegem asupra termenilor.

    La inceputul perioadei comunismului ,ministri erau pusi pe criteriul obedientei fata de politica partidului indiferent de pregatirea lor. Mai tirziu numirile au inceput sa tina cont si de pregatirea de baza si de experienta. Pentru a i deosebi de plolitruci de noua categorie de ministri a fost folosit termenul de tehnician. Si ministri botezati tehnicieni aplicau politica partidului dar mai si intelegeau ce fac si erau capabili sa incerce macar sa aduca directivele partidului in limite rezonabile.

    Din acest motiv am folosit notiunea de tehnician.

    In rest nu vreau sa comentez viziunea ta despre maenirea unui ministru.

    Important este sa obtineti rezultate.

    Ceea ce ma mira este totusi pozitionarea ta. Vrei nu vrei faci parte din acest guvern. E ciudat sa intri intr o discutie despre actualii ministri.

    Reply
  19. G.P.

    Oamenii de la Blogary au devenit foarte nervosi, dispretuitori, discretionari. Nu exista nici un pic de respect fata de interlocutori de parca simplul fapt de a intra aici te obliga sa suporti orice, dupa principiul "nu-ti convine, ce cauti aici?" sau "take it or leave it". Si-atunci ce sens are platforma asta? Ar fi culmea ca raspunsul sa fie "dezbaterea". Dezbatere pe dracu. Ca orice lucru romanesc, porneste frumos si se termina lamentabil.

    Reply
  20. Bleen

    @tucu

    Lăzăroiu e ministru politic, ca toţi ceilalţi dealtfel, nu tehnician dentar. E cel mai politic dintre miniştri. Are o opţiune politică clară (mai clară decît mulţi alţi miniştri PDL şi chiar decît lideri PDL), are o filozofie politică de la care porneşte cînd conduce ministerul. Modalităţile de implementare, de realizare propriu-zisă, sînt apanajul funcţionarilor din minister. Funcţionarii se ocupă de tehnicalităţi, nu e treaba ministrului s-o facă. Pe ministru îl interesează rezultatele, nu are timp să evalueze şi analizeze toate mijloacele şi tehnicalităţile prin care s-a ajuns la aceste rezultate (d-aia are nevoie de oameni de încredere).

    Ministrul nu are opţiuni tehnice, ci doar politice. Nu-l interesează detaliile tehnice. Mai multe sau mai puţine ajutoare sociale e o alegere politică, nu tehnică. A alege între a taxa comunitatea şi cu banii obţinuţi să faci un pod sau să-i împarţi celor săraci sau pur şi simplu să nu taxezi, astea-s opţiuni politice (d-aia e o tîmpenie să zici că primarul, de exemplu, trebuie să fie gospodar – nu, trebuie să fie om politic, cu opţiuni politice, clare).

    Reply
  21. tucu

    @nedo

    Ai dreptate e sport national. Recunosc ca si mie mi place.Ma face sa ma simt mai destept decit ei desi habar nu am ce fac.

    Totusi cite o data aghiuta ma face sa ma revolt inpotriva acestui lucru si uite ca astazi am suparat pe toata lumea. Sincer inca nu inteleg de ce.

    Reply
  22. nedormitul

    tucu

    paradoxal, de la intelectualii lui băsescu pînă la ultimul beţiv din nu ştiu ce birt din nu mai ştiu ce cătun rătăcit prin bărăgan, toţi îşi dau cu părerea cu – am putea spune – aceeaşi competenţă despre politicieni şi miniştri. fiecare, desigur, din perspectiva care-l doare.

    Reply
  23. tucu

    @Bleen

    Eu mi am spus parerea fara sa impiedic pe nimeni sa faca ceva.

    Nu cred ca parerea mea este atit de importanta incit sa i determine pe ceilalti sa nu si spuna opiniile.

    Daca nu intervenea postarea ta un pic nervoasa probabil ca discutia asta nu avea loc .

    Ori cum nu vad cum o asemenea discutie ar impiedica pe cei ce au ceva de spus sa spuna.

    Referitor la ministri – atita timp cit ei sunt responsabili pentru activitatea ministerului sunt si gestionarii acestei activitati. Desigur ca sunt si oameni politici desi nu toti.Cel mai bun exemplu il ai luinga tine. Lazaroiu este in primul rind un tehnician si urmeaza sper sa devina om politic.

    Reply
  24. tucu

    @Nedo

    ai dreptate numai ca votul il dam politicienilor adica sforarilor de meserie. Aia ne vind gogosi si noi trebue sa alegem pe cele mai gustoase.

    Un ministru oricit de om politic o fi el se inhama la o treaba tehnica cu criterii si responsabilitati clare (cel putin asa ar trebui sa fie) Activitatea unui ministru poate da roade benefice nu imediat ci in timp . E foarte dificil sa spui tu privitor din afara daca a actionat bine sau nu.

    Uite cel mai simplu exemplu este activitatea de primar a lui Videanu. Lumea nu l a iubit deoarece pe timpul mandatului sau Bucurestiul a fost scarmanat neincetat. Videanu a fost totusi primarul care a reparat impecabil marile bulevarde, care a adus pasajul Basarab in stadiul in care nu mai putea fi torpilat etc etc, Videanu a fost un primar foarte eficient desi nu a fost apreciat de publicul larg.

    Reply
  25. Bleen

    @tucu

    Un ministru nu este gestionar. E om politic. Pe de altă parte, dacă nu vrei să te bagi în chestia asta, nu te băga. Nu vrei să evaluezi miniştri, n-o face, lasă-i pe ceilalţi cititori s-o facă.

    Reply
  26. nedormitul

    tucu

    din nefericire, sistemul democratic permite votul tuturor habarniştilor. vreo 16 milioane de habarnişti sînt chemaţi o dată la 4 sau 5 ani să-şi dea, în cel mai habarnist mod cu putinţă, cu părerea despre un subiect. plus referendumurile.

    Reply
  27. tucu

    @gupi

    Suntem 20 milioane de romani,si vom avea provbabil 10 milioane de pareri diferite, Care este cea buna? Cine judeca care este cea buna?

    Eu sunt de parere ca parerea colectiva nu functioneaza in domeniile in care exista criterii clare care stabilesc performmanta..

    Un ministru este un gestionar care are criterii clare de performanta.El nu poate fi judecat dupa impresia artistica ci dupa cum si a rezolvat sarcinile.Seful guvernului cel care a stabilit criteriile se poate declara multumit sau nu de prestatie.

    Tie nu ti place ministru Vreme. Sincer sa fiu nu stiu cine este si nici ce ar trebui sa faca. Cum pot sa mi dau cu parerea? Ca nu merge portalul x sau y e posibil dar poate ca sunt alte 20 care merg foarte bine.

    Nu stiu daca asemenea clasificari aduc ceva bun mai ales si priobabil ca de asta am reactionat ca judecata publica facuta de tot soiul de amatori e la moda pe RTV si Antena 3. Nu vreau sa i mai complectez si eu.

    Reply
  28. gupi

    @tucu, nu trebuie sa fii brutar ca sa-ti dai seama ca proprietarul băcăniei e manager prost, atâta timp cât muștele stau ciopor pe cornurile cu mac

    Reply
  29. tucu

    Ce dumnezeu blogul asta s a transformat in locul in care ne dam cu parerea despre lucruri de care nu avem habar? Ce competenta am eu sau multi ca mine sa afirm ca un ministru e bun sau e rau? Ce dracu privcep eu din ce face sau ce poate face madam Boagiu?

    Reply
  30. tucu

    @Bleen

    Bai frate daca aveam chef sa raspund intrebarilor Dnei profesoare ma duceam la scoala nu intr un loc in care se presupune ca disctiile sunt libere.

    Reply
  31. gupi

    Uite de ce nu-mi place mie de Valerian Vreme

    – spamul zburdă liber prin serverele patriei, deși legislație și exemple anterioare de penalizare există (pe vremea când ANRCTI/ANCOM se ocupa de asta);

    – infrastructura IT guvernamentală e o struțocămilă care face orice în afară de respectarea standardelor internet: adrese web aiurea, port-uri SSL nestandard, termeni de servicii copiați pe site-ul Ministerului Justiției (acum e corectat, dar există screenshot-uri), uzabilitate nulă, interoperabilitate la fel. Dacă vreți o comparație mai plastică, e ca și cum Ministerul Culturii n-ar ști cine a fost nicolae Iorga sau Ministerul Educației ar greși la tabla înmulțirii cu 7.

    – nu are oo suficient de tari să se bată cu Uniunea Europeană în privința legislației privind reținerea datelor de trafic (vezi la apti.ro/opinii-ong-date-trafic-lege-august-2011)

    – amarății de la dataprotection.ro (care chiar încearcă să facă ceva în privința protejării datelor personale) se târâie cu buget minim

    Ministrul are insa o imagine extrem de vizibila pe twiter, de parca trebuie sa stim in fiecare zi cu cine s-a intalnit

    (noa, că m-am mai răcorit)

    Reply
  32. Bleen

    @tucu

    E, uite noi am pus întrebarea asta. Pînă s-o punem p-aia pe care vrei tu, răspunde la asta. Bă frate, da' o să vă opriţi vreodată din acreală şi din lamentări?

    Reply
  33. tucu

    Dle Diktator ,cu tot respectul,

    E usor sa spui cine trebue sa plece mai ales ca fiecare are criterii bine stabilite. Unora nu le plac blondele,altora ungurii sunt unii care considera ca pentru a fi ministru trebue sa ai peste 1,80 m inaltime si sa dai bine pe sticla. Daca la aceste criterii obiective adaugam si fondurile europene,scandalul de la Deta si dezvaluirile de la RTV si Antena 3 este clar ca trebue sa plece toti.

    Intrebarea pe care trebuia sa o pui este ce punem in loc?

    Eu cred ca asta e intrebarea care trebue pusa in fiecare zi.Exista o garnitura de oameni tunsi frezati, masterati,scolarizati,care pot lua locul actualilor sefi si sefuleti din politica si administratie.

    Exista o pepiniera a PDL ului.?

    Reply
  34. Mihai Neamţu

    câteva criterii de evaluare a miniștrilor:

    1/ reforme interne, reforme structurale 

    2/ integritate etică, politici anticlientelare

    3/ absorbția fondurilor europene si austeritate fiscala

    4/ comunicare mass-media si discurs politic

    5/ imagine sau forta de tractiune

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *