Pe cine v-aţi dori în conducerea PDL?

Puteţi bifa şase nume (preşedinte, patru prim-vicepreşedinţi, secretar general). În mai se va alege între două sau mai multe moţiuni. Fiecare moţiune este susţinută de un candidat la preşedinţia partidului şi de o listă de 35 de susţinători (primii patru devin automat prim-vicepreşedinţi iar al cincilea, secretar general).

Înainte de a vota reţineţi că dragostea e de mai multe feluri. Dragostea la vîrsta a treia: ai cu cine, ai unde dar n-ai cu ce (sorry, Vasile), dragostea în studenţie: ai cu cine, ai cu ce, dar n-ai unde, dragostea filozofică: ai unde, ai cu cine, ai cu ce, da’ de ce? (cum ar zice Monica Macovei). Ei bine, cei şase trebuie să aibă unde, cu cine, cu ce, fără să se întrebe şi de ce (pentru asta există Liiceanu şi Cărtărescu).

Liderii partidului nu trebuie doar să dea bine la TV, chiar trebuie să conducă o organizaţie de anvergura PDL, cu cîteva sute de mii de membri, cu sute de organizaţii teritoriale. Ba chiar mai mult, nu numai să administreze o organizaţie, ci să conducă o mişcare, să reprezinte o doctrină, să încarneze o idee, să aibă o viziune. Trebuie să ştie, să creadă şi să vrea. Cu alte cuvinte, trebuie să fie generali, nici intendenţi, nici călugări.

Eventual, aruncaţi o privire şi prin statutul PDL, ca să vedeţi cam care-s atribuţiile conducerii (art. 103, 104 şi 105).

Precizare: Traian Ungureanu, Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Cristian Preda şi Monica Macovei nu au dreptul de a candida la funcţia de preşedinte a PDL neavînd vechimea minimă necesară (cinci ani).

Cine v-aţi dori să facă parte din conducerea PDL?

 • Monica Macovei (13%, 503 Voturi)
 • Sever Voinescu (9%, 354 Voturi)
 • Cristian Preda (8%, 300 Voturi)
 • Emil Boc (7%, 285 Voturi)
 • Valeriu Stoica (7%, 284 Voturi)
 • Daniel Funeriu (7%, 265 Voturi)
 • Teodor Baconschi (5%, 196 Voturi)
 • Liviu Negoiţă (4%, 169 Voturi)
 • Elena Udrea (4%, 166 Voturi)
 • Traian Ungureanu (4%, 157 Voturi)
 • Raluca Turcan (4%, 154 Voturi)
 • Vasile Blaga (4%, 153 Voturi)
 • Gheorghe Flutur (4%, 147 Voturi)
 • Teodor Stolojan (3%, 132 Voturi)
 • Anca Boagiu (3%, 118 Voturi)
 • Sulfina Barbu (3%, 109 Voturi)
 • Cezar Preda (3%, 102 Voturi)
 • Adriean Videanu (2%, 60 Voturi)
 • Radu Berceanu (1%, 38 Voturi)
 • Ioan Oltean (1%, 37 Voturi)
 • Traian Igaş (1%, 34 Voturi)
 • Gheorghe Falcă (1%, 32 Voturi)
 • George Scripcaru (1%, 32 Voturi)
 • Roberta Anastase (1%, 29 Voturi)
 • Ioan Botiş (1%, 26 Voturi)

Total Votanţi: 1.168

Loading ... Loading ...

UPDATE. Frunzăverde a fost votat la normă, de postaci (postac?). Aproape toate voturile sale sînt din 27 şi 28 februarie (27, în special), cînd s-a votat la normă, din minut în minut.

UPODATE 2 martie: L-am scos pe Frunzăverde din sondaj.

Facebook Comments

149 Comments Pe cine v-aţi dori în conducerea PDL?

 1. 2-3

  2-4

  De ce nu înţelegi că ceea ce aţi făcut a viciat sondajul?

  Frunzăverde e singurul lider PDL ai cărui susţinători s-au bulucit la vot. Crezi că alţi lideri n-ar fi putut să-şi mobilizeze susţinătorii? Dar au preferat să nu amestece suporterii înfocaţi cu publicul (diferit al) Blogary. De fapt, Frunzăverde a fost singurul care n-a jucat fair-play.

  P.S. Dacă numai după 2 săptămîni au auzit de sondajul de pe Blogary, înseamnă că nu fac parte din publicul Blogary.

  P.P.S. Frunzăverde e, într-adevăr, un tîmpit.

  Reply
 2. Adrian R.

  Free GreenLeaf!!!
  Lasati frunzaverde sa creasca cit de sus, ca iedera, care-i problema lu’ Madam ?

  *Bleen 02/14/2011 at 11:42 am
  Madame Blogary nu e citită doar de simpatizanţi ai PDL ci şi de membri ai PDL, de militanţi şi de oameni foarte implicaţi în structurile PDL. Probabil că e normal ca Boc să aibă un scor bun.*

  **Bleen 02/14/2011 at 12:36 pm
  Au intrat mai mulţi pedelişti (militanţi), aşa se explică căderea lui Preda şi creşterea lui Boc. Pînă acum, nu am văzut creşteri exagerate într-un anumit interval de timp, pentru un anumit personaj, ceea ce înseamnă că încă nu s-a trecut la votul cu autobuzul virtual.**

  ***Bleen 02/15/2011 at 12:15 am
  @Adrian R.

  Stai bre, că ăia-s delegaţi, nu juraţi! Nu stau încuiaţi în beci pînă ajung la un verdict. Mai intră şi ei pe net, aşa cum mai intră şi parlmentari PDL, şi miniştri, şi consilieri, şi primari etc. Cîţi dintre ei citesc Blogary? Nu puţini. Ba mai mult decît atît, pe Blogary intră simpatizanţi PDL. Şi ăştia au cîştigat alegerile pentru PDL şi Băsescu şi-n 2008, şi-n 2009.***

  Reply
 3. 2-10, 2-10

  @2-4, fii bun si intelege ca oricum ai lua-o, neinscrierea pe curba statistica arata ca votul este viciat pe fond.

  1. Ceea ce spui tu cu alea 2 saptamini = EXCLUSIV votantii lui Frunzaverde n-au stiut de existenta sondajului, altminteri voturile trebuiau sa se repartizeze aproape uniform, F. crestea de la 5 la 8% cel mult. Ati avut netul taiat in Caras sau ce?

  2. Nu e ca la fotbal, nu e campionat interjudetean, deci ce relevantza are o sustinere locala atit de infocata? Era vorba de gusturile publicului blogary in materie de lideri PDL, viziune, doctrina, program, alea, alea, nu de reprezentare locala. Votati-l la CJ.

  Reply
 4. 2-4

  in primele 2 saptamani nu sa stiut de existenta sondajului si nu au fost 5 ip-uri, din cate stiu nu se poate vota de mai multe ori de pe un ip, iar vocabularul tau este de toata jena total neprofesionist pt ceea ce faci aici pe blog.

  Reply
 5. Bleen

  @Fanii lui Frunzăverde

  Timp de 2 săptămîni, Frunzăverde stă la 5% după care, în două zile, sare la 30%. E o tîmpenie ce faceţi. Şi şeful vostru e bou. Sondajul ăsta n-are nicio relevanţă oficială, e o joacă pe un blog. Are cel mult o relevanţă simbolică. Credeţi că-i faceţi un bine lui Frunzăverde votîndu-l ca tembelii, la normă? Credeţi că publicul Blogary va descoperi ce mare sculă de politician e Frunzăverde dacă voi îl votaţi cu clasa în excursie? Hai să fim serioşi. Timp de două săptămîni s-a votat pe bune, nimeni n-a fost atît de idiot încît să creadă că va cîştiga ceva încercînd să falsifice rezultatele. Ideea era să vedem starea de spirit a cititorilor Blogary, nu să-l facem pe Frunzăverde prim-vicepreşedinte. Nici măcar n-avem puterea asta (din cîte ştiu eu, dar poate mă înşel).

  Şi gata, am încheiat subiectul. Spuneţi-i şefului că e tîmpit dacă are impresia că 200 de voturi de pe 5 ip-uri îi vor resuscita defuncta pseudo-carieră politică.

  Reply
 6. 2-4

  @florin cojocariu…mie mi se pare normal ca cele mai multe voturi si comenturi sa vina din caras-severin.toate comenturile de mai sus ale mele au fost doar opinii personale nu vad unde este problema! si gata eu miam spus opinia nu intru cu tine in prostiii dinalea si ai putea compara ip din data de 27 – 28 sa vezi ca nu e cum zici tu dar infine e blogu vostru faceti ce vreti voi Taiati si Spanzurati….sa traitzi sefu…

  Reply
 7. ttc

  @Florin Cojocariu:cred ca cel atentionat trebuia sa fie 2-3 pt marlanie si comentarii of topic(s-a-nfuriat 2-4

  e cazul să mă enervez şi eu?)

  , nu 2-4 care doar isi imartaseste opiniile si parerile.NU?

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @ttc: tu postezi de pe 79.116…, 2-4 de pe 79.116…, lui 2-4 ii scapa posturi de pe IP-ul "tau" (ttc) si e un flood de comentarii semnate in diverse feluri de la un IP care se termina cu 176. Acum 2-4 posteaza de pe un stick Orange si tu de pe 79.116… Toate IP-urile de la care scrii sint din Resita / Caras Severin. Interesant, nu? Sa comparam oare IP-urile si cu flood-ul de voturi date lui Frunzaverde? Or fi oare aceleasi cu cele apartinind "cetatenilor indignati" pe motiv de scoatere a domnului Frunzaverde din sondaj? Te rog asadar sa lasi balta circul asta ieftin prin care bruiezi discutiile, pentru ca daca nu, iti public IP-urile. Pe viitor, daca vrei sa te joci de-a troll-ul, foloseste si tu un proxy ca toata lumea.

   Reply
 8. 2-4

  Nu am ma multe pseudonime te inseli verifica si o sa vezi ca este adevarat ce zic si ce anume te deranjeaza pe tine din ceea ce am spus eu???este ceva neadevarat?

  Reply
 9. 2-4

  te rog…… daca crezi ca ai ceva de zis. si mai ales daca imi poti spune ca gresesc prin ceea ce am zis eu

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @2-4: Incerc sa nu ma bag dar vad ca Mirel si Nedo au treaba si tu sari calul rau de tot. Trollingul și spamul sint mirlanie, nu pareri sau opinii. Ar trebui să știi că în admin se văd IP-urile și e destul de clar că scrii sub mai multe pseudonime de la IP-uri diferite dar aparținînd aceluiași grup. Iți propun să te calmezi în loc să spamezi cu insulte, majuscule și indignări de postac.

   Reply
 10. 2-4

  asta ce faci tu acuma este bataie de joc pur si simplu iti bati joc de noi credeam ca e un blog profesionist serios dar este dezamagitor……..pacat 🙁

  Reply
 11. Adrian R.

  Asta e discriminare/lustratie: de ce l-ati scos din sondaj pe Frunzaverde ? Daca nu puteti demonstra ca s-a votat fraudulos, atunci lasati-l sa se simta bine acolo sus.

  Reply
 12. 2-3

  Frunzăverde vrea să demonstreze că ierarhia este irelevantă pentru că poate fi trucată: "uite, şi eu pot să am tot atîtea voturi ca Monica Macovei"

  Reply
 13. 2-3

  Ce ascensiune fulminantă are Frunzăverde!

  Ăsta nu se lasă pînă n-o detronează pe Monica Macovei! Cine-i şi Monica Macovei asta?! 🙂

  Reply
 14. Mihai

  Naucitor clasament pentru "greii partidului " .Constat ca electoratul Presedintelui(adevaratii militanti ai PD-L),doresc reformarea partidului .Eu sunt membru PDL ,in cazul in care la congresul PDL , clasamentul de mai sus nu se pastreaza ,ma retrag din politica si voi devenii un spectator sau astept un nou partid .Daca maine se infinteaza un nou partid cu cei votati pe acest site ,sunt convins ca imediat se vor organiza structuri in teritoriu cu oameni cinstiti din PDL.

  Reply
 15. costa

  In orice schema Blaga , videanu , berceanu trebuiesc inclusi, dim motive pragamatice. Cind focul se va mai stinge, atunci se poate umbla si pe la fineturi.Oricum, cei noi +cei vechi.Parerea mea

  Reply
 16. Mih

  Ar fi fost interesant de facut doua sondaje: unul cu toate optiunile, unul cu cei care corespund criteriilor din statutul PDL (vechime etc.), daca acest statut este batut in cuie pana la congres. De exemplu, eu am votat tinand cont de criteriile statutului, eliminand pe multi dintre cei pe care i-as dori in conducerea PDL (Macovei, Voinescu, Baconschi, Ungureanu)

  Reply
 17. Pingback: Se voteză conducerea PDL @ Cucui

 18. Mihai

  Eu am votat cu domnul Sever Voinescu, mi se pare un om extrem de inteligent si care stie cu adevarat ceea ce vrea. Cred ca ar schimba fata partidului. Sper sa ajunga in conducere.

  Reply
 19. Ionescu Latul

  Daca astea-s rezultatele… PDL pierde alegerile pentru prezidentiale si n-are majoritate parlamentara. Va fi un 60-40 in Parlament.

  Reply
 20. CAP-istul

  @Magda

  Criteriul votului popular este foarte important dar nu poate fi singurul.

  Iti dau exemplul lui Blaga (care nu se afla printre cei 6 preferati de mine). Lui Blaga nu i se poate imputa pierderea alegerilor la Bucuresti deoarece a "beneficiat" din plin de doua greseli de strategie ale PDL.

  Prima greseala a fost decizia partidului de a incerca blocarea, la tribunal, a candidaturii lui Oprescu. L-au transformat dintr-un circar intr-un martir si l-au saltat in intentia de vot.

  A doua greseala a fost decizia lui Videanu de a se implica direct in campania lui Blaga, dupa tot scandalul bordurilor. Oriunde se ducea si orice spunea Blaga, oamenii il vedeau acolo pe Videanu si retineau un singur lucru: BORDURI.

  Reply
 21. Magda

  Un adevarat lider politic se valideaza prin votul popular candidand individual.

  Cati dintre cei de pe lista au castigat singuri un scrutin. Nu cred ca trebuie luata pe bune o victorie la parlamentare in sectorul 3 de exemplu unde si cainele Vasile castiga daca ar fi candidat. ( De ce n-a candidat Blaga in sectorul 1?)

  Au castigat si recastigat mandate singuri: Boc, Falca, Scripcaru, Frunzaverde, Negoita, Flutur. Asemenea lui Traian Basescu acestia n-au pierdut niciun scrutin individual.

  Acesti lideri au tras partidul dupa ei acolo unde au candidat si nu invers precum in cazul celorlalti.

  Unii dintre cei de pe lista au candidat si au pierdut, vezi Blaga, Berceanu, Cezar Preda, Boagiu

  Reply
 22. Adrian R.

  Nu cred ca delegatii la congresul PDL vor vota conform opiniei majoritare din sondaj(e), dupa cum nu cred ca dupa congres, PDL, fie si cu o conducere in care vor apare si nume noi va fi perceput de electorat ca un altfel de partid in care merita sa (re)investesti increderea.

  Nu cred in posibilitatea PDL (sau a oricarui alt partid) de a se reforma, m-a convins Cartarescu ca oglinda e goala si va ramine goala pina se va face tandari.

  Reply
 23. 1

  Adrian R.

  Numai cu voturile "aparatului" de partid, PDL nu intră nici în parlament.

  Ca să cîştige, PDL trebuie să convingă electoratul şi în primul rînd pe simpatizanţii săi.

  Reply
 24. Bleen

  @Adrian R.

  Stai bre, că ăia-s delegaţi, nu juraţi! Nu stau încuiaţi în beci pînă ajung la un verdict. Mai intră şi ei pe net, aşa cum mai intră şi parlmentari PDL, şi miniştri, şi consilieri, şi primari etc. Cîţi dintre ei citesc Blogary? Nu puţini. Ba mai mult decît atît, pe Blogary intră simpatizanţi PDL. Şi ăştia au cîştigat alegerile pentru PDL şi Băsescu şi-n 2008, şi-n 2009.

  Reply
 25. Adrian R.

  Ne jucam noi de-a voturile pe bloguri, strigam "Hai MONICA", "Nu te lasa Emile" etc., dar la Congres voteaza delegatii, nu blogarimea.

  Reply
 26. andu

  un fost vames in fruntea pdl? te face sa te intrebi serios care mai e diferenta intre pdl si restul. si boc? ii multumim si il trimitem acasa? monica macovei cine a trimis-o departe? nu greii partidului? si funeriu are dreptate ar trebui sa vedem ce a facut fiecare?

  Blaga – operatiunea jos cascheta, in rest..nimic, posturi reduse nu… poate o mica afacere cu paza in minerit si foste sau posibile a

  videanu- nu ma pricep f tare dar david la hidroelectrica si contractele lui voiculescu cu hidro? pana si oprescu la intrecut la primarie.

  berceanu- oho. destule, eventual si ceva bani pt pnl in campanie.

  onorant pt ei e sa lase si pe altii sa faca ceva pt tara asta

  Reply
 27. mfg

  Mie imi place foarte mult Ioan Botis. Ioan Botis presedinte!

  Sper ca citeste si ca isi aminetste de mine cand ii va trebui un nou sef de cabinet. Cant, dansez si numar din suta-n suta.

  Reply
 28. picus

  depinde mult de modul in care se va alege: pe motiune-lista sau uninominal pe fiecare functie

  se manevreaza puternic pentru al doilea mod, iar simbata vor incerca sa-l impuna

  Reply
 29. Sare'n Ochi

  pana la urma Emil Boc va avea un scor mai mare, in mai la numaratoare :). eu cred ca nu va mai fi prim ministru si ca-i este mult mai folositor lui Traian Basescu decat restul. iar declaratiile Sulfinei Barbu si drumurile lui Traian Basescu de azi ma pun pe directia acestui rationament.

  Reply
 30. Codreanu

  Si, ca sa pun un mic punct pe un "i" la fel de mic..

  Imi permit sa va intreb:

  Daca la conducerea PDL va fi ales Blaga, veti vota cu USL? (sau nu veti vota deloc?)

  Merci.

  Reply
 31. Yeba

  @nightmare 8:00 "Cineva" sa se fi uitat pe bleen.ro la 30 nov. 2008, erau mai cistigati pe termen lung, dar s-au sacrificat, s-au gindit ca e mai bine sa-l ajute pe bleen sa ajunga clasic…

  @bleen: zexe, noua ne e dor de tine.

  Reply
 32. Florina

  Codreanu

  gata! pina la Bleen! care e un gentleman, mie imi deschide usa de fiecare data.

  iar cu psihanaliza te-as ajuta eu, cu toate ca mi-e greu sa cred ca nimeni pina acum n-a pus un diagnostic corect.

  Reply
 33. Codreanu

  Cred ca nici macar nu realizati cat de "departe" ati ajuns cu blogary-ala voastra din moment ce un "Bleen" isi permite sa declare, senin, ca:

  "Funeriu e chimist, nu e genul GDS. Are vînă de politician, nu de moralist chinuit de depresii."

  Va dati seama…"moralist chinuit de depresii". Si asta, din partea unui individ care n-are de-a face in viata reala decat cu mecanica unor parghii care fac o usa sa se inchida/deschida…

  Pai ce sa mai comentam. Daca Bleen, cu pregatirea sa in domeniul psihanalitic, ne spune ca Funeriu e asa si pe dincolo….

  Fara nicio reticenta, fara niciun gand ca acel Funeriu are in CV-ul sau mai multa vacanta decat a facut Bleen scoala….

  Asta e…

  Reply
 34. Codreanu

  @nedormitul

  Daca un consilier prezidential duce gunoiul menajer, cred ca e vb de simple indatoriri casnice care nu au absolut nimic de-a face cu activitatea de consiliere a presedintelui.

  Mai lipseste sa ne spui ca Lazaroiu e un foarte bun consilier pt ca face dush dimineata si, din cand in cand, se mai si barbiereste!

  Reply
 35. Andra

  Para

  Am nevoie de un mic ajutor de la tine, daca ai putea si ai avea un pic de timp disponibil. Am gasit o veche casuta boiereasca intr-un colt de rai din Arges, ascuns cu totul de lumea asta. E ieftina pt. mine, dar e scumpa pt. cineva care ar avea bani ca s-o restaureze astfel incat sa n-o strice, iar eu n-am banii astia. As putea in schimb sa-i ajut pe oamenii care vor s-o vanda sa gaseasca cumparatorul potrivit, si ast-ar fi tot ce pot sa fac eu pt. raiul meu 🙂

  Btw, in raiul asta sta cineva de pe lista de mai sus. Ma poti ajuta oricat de putin ? (msg andra45@yahoo.com)

  Reply
 36. Codreanu

  @1

  Fara suparare, ati vazut in Romania vreun partid condus de vicepresedinti?

  Lumea habar nu are cine sunt cei 10 vicepresedinti ai PSD, PNL sau PDL.

  Chiar v-as ruga sa-i enumerati aici pe toti vicepresedintii partidelor. Din memorie, fara sa consultati Google. Si apoi, sa-mi spuneti ce importanta au acei "vici" in opinia publica?

  Mai usor cu gropile!

  Reply
  1. nedormitul

   Codreanu
   nu confunda popularitatea unui lider cu atribuţiile lui de conducere. dacă pe un vice nu îl cunoaşte ţaţa lelea codreanu de pe marginea şanţului nu înseamnă că nu are putere executivă. citeşte şi matale statutul, ce să zic.

   Reply
 37. 1

  Codreanu

  "conducerea PDL" nu se rezumă la postul de preşedinte, ci, după cum se spune chiar în prima propoziţie a postării, ea se referă la postul de preşedinte, la 4 posturi de prim-vice şi la cel de secretar general

  (cum reuşeşti să dai tot timpul în gropi?)

  Reply
  1. nedormitul

   codreanu
   dacă mai pui că acum vreo săptămînă îşi ducea şi găleata la gunoi, e clar. oi avea şi tu dreptatea ta. n-o fi lăzăroiu bun de consilier prezidenţial, da' de femeie de servici sau, cu puţin noroc, bucătăreasă, tot o fi bun.

   Reply
 38. tucu

  Se pare ca Mircea Geoana este liber de contract si transferabil.

  Nu se gindeste nimeni la el?

  Poate fi folosit ca unitate de masura in locul IQ.

  Pe o sacar de 1 la 10 seful partidului ar putea avea 10 geoane.

  Reply
 39. Codreanu

  Un sondaj corect ar fi fost:

  Doriti schimbarea statutului PDL in asa fel incat si cei fara vechime sa poata candida la sefia PDL?

  Si abia apoi ar fi fost logic un sondaj referitor la persoane concrete.

  Asa, i-ati pus pe Macovei si Voinescu in lista si dupa aceea ati scris jos un fel de "sîc, sîc", ca aia nu au dreptul.

  Râdeti voi, ca mie mi-a trecut….

  Reply
 40. Codreanu

  Oricine din lista de mai sus poate conduce PDL.

  Cu conditia sa nu fie consiliat de oameni ca Lazaroiu.

  Consilierii sunt oameni care trebuie sa rezolve problemele de moment, nu sa scrie SF-uri despre ACZ sau despre ce vor face barbatii romani in 2019 🙂

  Reply
 41. nedormitul

  Cum o fi să te numești ioan botiș? să intri pe blogary, să vezi rezultatele, apoi să stai să te gîndești – să mă votez, să nu mă votez… E greu, după părerea mea. ioan botiș, un fel de asa tîrgu-mureș, chimia rîmnicu vîlcea, ba chiar un pic de corvinul hunedoara. aș zice chiar ioan botiș – "u" cluj, dar clujul încă mai mișcă. ioan botiș, un nume probabil desființat.

  Reply
 42. Daniel

  Eu am ales pe Monica Macovei, Traian Ungureanu si Daniel Funeriu pentru competenta, onestitate si entuziasm si pe Teodor Stolojan, Gheorghe Futur si Emil Boc pentru experienta in treburile politice si onestitate.

  Reply
 43. CAP-istul

  @Bleen

  Adevarul este ca am stat in cumpana daca sa-l aleg pe el sau pe Cristian Preda. Pana la urma am optat pentru al doilea, chiar daca m-a nemultumit porcaiala Preda-Berceanu-Baconschi.

  Reply
 44. nightmare

  p.s. tripleti BVB au facut mai mult pentru ei decat pentru ministerele pe care le-au condus…in schimb ,ceilalti chiar au facut ceva

  Reply
 45. nightmare

  para….

  reformistii au aratat ce pot Macovei,Funeriu,Boc,Voinescu,Cezar Preda,Stoica….problema este ,ca trebuie o macara sau un buldozer sa ii urneasca pe tripleti,care au arat si ei ce pot ….daca facem o comparatie ,intre cele 2 tabere,nu cred ca balata inclina foarte mult spre Blaga,Videanu si Berceanu.

  Reply
 46. CAP-istul

  @Magda

  As fi bifat si altii.

  Cel mai aproape ar fi fost Daniel Funeriu dar deja lista incepea sa semene cu un GDS al PDL-ului.

  Poate pe Sever Voinescu dar nu mi-e clar ce s-a intamplat la numaratoarea aia … stii tu.

  Poate pe Vasile Blaga dar nu inteleg de ce nu s-a distantat de Berceanu si Videanu.

  Poate pe Anca Boagiu dar prefer sa mai astept niste rezultate de la Transporturi.

  Reply
 47. 1

  singura şansă a reformiştilor stă în candidatura lui Boc, în "moţiunea Boc"

  Numai Boc se/îl poate bate cu Blaga pentru "teritoriu".

  Altcineva n-are şanse reale în confruntarea cu Blaga.

  Reply
 48. 1

  para

  ce să dovedească, cînd "teritoriul" – masa PDL care va da direcţia partidului – susţine partida retrogradă (pentru că e ca ea)?

  Reply
 49. CAP-istul

  @Magda

  De ce de ambalezi ? Lucrezi la guvern ?

  Nu i-am facut trepadusi pentru ca l-au votat pe Boc ci pentru ca s-au repezit sa-l voteze DOAR PE BOC. Adica seful era, dimineata, pe la jumatatea clasamentului apoi a urcat ca o racheta in timp ce ceilalti de pe lista nu primeau voturi. N-au respectat "regula" de a exprima 6 optiuni. Este o atitudine tipica de trepadusi, lingai sau cum vrei tu sa le spui.

  Evident ca nu numai Boc a beneficiat de astfel de voturi DOAR PENTRU EL dar el mi-a sarit in ochi.

  Eu l-am bifat pe Boc, asa cum am spus inca din prima postare, pentru a incercat sa miste lucrurile si a incasat multe castane pentru greselile altora.

  I-am bifat pe Monica Macovei si Cristian Preda pentru discurs (fara ei n-as fi votat PDL la europarlamentare), cu mentiunea ca ultimul trebuie sa renunte la balacarelile publice cu Berceanu pe tema Baconschi.

  L-am bifat pe Valeriu Stoica pentru capacitatea de a negocia, uni si construi proiecte politice.

  Am bifat-o pe Elena Udrea pentru ca misca lucrurile intr-un minister dificil si pentru ca stie sa evite implicarea in balacarelile mass-media.

  L-am bifat pe Cezar Preda pentru discurs (dintr-o bucata)si pentru ca a pastrat distanta fata de tripleta BVB.

  Reply
 50. Bleen

  Comparaţie între Boc şi Funeriu (au un număr apropiat de voturi), pe intervale de timp:

  2.00 – 8.00: 10 – 18

  8.00 – 9.00: 6 – 8

  9.00 – 10.00: 10 – 14

  10.00 – 11.00: 40 – 28

  11.00 – 12.00: 24 – 18

  12.00 – 13.00: 17 – 14

  13.00 – 14.00: 9 – 11

  după 14.00: 11 – 10

  Pînă acum, nu mi se pare că s-ar fi votat la normă, cu autobuzul virtual.

  Reply
 51. nightmare

  trilpetii BVB daca au onoare si tin la PDL ,sa faca un pas inapoi si sa lase reformatorii sa faca adevarata reforma in PDL…dar cum nu prea cred, ca au auzit de onoare si sacrificiu,ma indoiesc ca vor face ceva de genul asta …din pacate,traim in Romania si visul romanesc este altfel decat visul american….intr-un partid democratic si liberal ,cum se vrea PDL ,un perdant nu ar aspira niciodata la sefia partidului…iar cei carora asupra lor planeaza suspiciunea de corupti, ar demisiona imediat pentru binele partidului..

  eu asa vad un adevarat partid democrat si liberal in Romania.

  Reply
 52. Bleen

  Pînă acum Monica Macovei a fost nominalizată de aproape două treimi dintre cei care au votat. Cine are urechi de auzit, să citească Blogary.

  Reply
 53. Yeba

  @para, chestiile precum partidele trebuie proiectate cu bucatarie!! Vrem bu-ca-ta-ri-e, vrem bucatarieee!

  Ca anglofila romanțioasă, mi-as dori si un drawing-room, (in sensul corect), un TRU, ceva.

  @Magda 1:07, da, Boc, vrem acoperis rezistent, sa nu ni-l sufle vintu'!

  Reply
 54. 1

  Hoptimistic

  Dacă Monica Macovei are cele mai multe voturi, nu înseamnă că toţi au votat pentru ca ea să fie preşedinte.

  Poate să fie doar cea mai dorită în leadership, ca vicepreşedinte sau prim-vice.

  Şi, la o adică, plenul convenţiei naţionale nu i-ar putea da o derogare?

  Reply
 55. Mihai

  Cred ca Blogary ar trebui sa incerce sa aduca in fata si alte figuri din PDL care merita atentie, indiferent din ce tabara fac parte. De ex. Boagiu ar merita un interviu serios. Desi am vazut ca e perceputa ca apropiata de tripleta, cred ca e o greseala de perceptie. In plus, chiar pare sa miste lucrurile la Ministerul Transporturilor.

  In PDL exista si alte personaje care nu fac parte nici din gasca BVB dar nici dintre reformisti care ar putea eventual strange in jurul lor o echipa radical diferita de ceea ne pregateste Blaga. Poate ca asta ar fi o solutie rezonabila de compromis.

  Reply
 56. nela mariana

  ….in primul rand e nevoie de o "curatenie generala in ograda" nu numai la nivel national cit si la nivel local ,organizatiile Pdl sant pline de "gunoaie si putrezeciuni"(vezi scanadalul Banias versus bpj,am zis bine bpj ,pt ca daca-i pasa de organizatie si imaginea Pdl,facea ceva ca sa termine odata pt totdeauna cu debandada de acolo),Din cauza a astfel de probleme din interiorul partidului,multi tinerii pdl-isti raman dezamagiti si isi schimba orientarea politica,un exemplu care mi-a lasat un gust amar este tanarul care se semneaza pe pagina de fb ca si NOUA ROMANIE,daca vrei dovezi il poti contacta pe fb.

  Indiferent de toate acuzatiile care i se aduc,eu am incredere in Boc! Blaga e unul dintre cei ce stiu ca e competent ca si lider iar dintre doamnele partidului,Sulfina Barbu,Monica Macovei….si Elena Udrea.Subliniez,daca nu se face curatenie generala si se merge inainte cu aceleasi specimene…nu se va merge inainte ci dimpotriva ,pdl se indreapta catre "inapoi".E opinia mea !

  Reply
 57. frank zappa

  Rezultatul este normal!

  nu cred ca s-a votat de la guvern sau de simpli membri PDL pentru simplul motiv ca tipii sunt prea "ocupati cu cestiunea" pentru a avea timp de chestii de astea.

  TRU… nu are ce cauta in primii 15. adeziunea sa la proiectu ROSIA MONTANA este descalificanta.

  In rest? trioul "combinatorilor" BVB este la subsol (ar trebui sa faca pasul inapoi!) iar "tinerii" Udrea, Funeriu, Boagiu, Barbu sunt

  deja uzati (nu mai are nimeni asteptari pozitive de la ei…).

  Din pacate (chiar si in Romania…) politica se face cu politicieni…iar domniile lor nu sunt nici mai buni nici mai prosti decat natiunea care le-a delegat vremelnic aceste demnitati. Se pare ca aceasta "caciula" este prea mare pentru majoritatea lor.

  in acest moment nu mai merg decat masurile extreme (suicidare) de reforma, care pot dauna pe termen scurt, pot cobori PDL in sondaje, dar nu pot arunca asupra partidului anatema: sunt la fel ca si ceilalti…PSD, PRM, PNL, etc.

  Reply
 58. Magda

  Cateva observatii la ce se comenteaza

  1. presedintele PDL il aleg membrii PDL, nu cei ce-si dau cu parerea ( chiar daca e foarte normal sa ai o opinie)

  2. de ce n-ar exista in PDL oameni care il plac pe Boc? poate fi acuzat Boc de coruptie? de ce n-au iesit si alte stele sa isi asume masurile nepopulare si l-au lasat doar pe sacrificatul Boc?

  3. de ce doar cei care voteaza Monica Macovei sau Cristi Preda sunt buni si cei care voteaza Boc sunt functionari publici , angajati ai lui Boc sau cum se exprima cineva foarte urat, ,,trepadusi"? A eticheta pe unii ca fiind rai doar pentru ca nu au aceeasi opinie cu tine sincer nu dovedeste decat gandire ingusta.

  Despre sondaj

  PDL a ramas pe dreapta, teoretic, si poate ca pentru a-si contura si practic pozitia ar avea nevoie ca lider un liberal autentic gen Valeriu Stoica.

  Macovei, Voinescu, Baconschi, Preda dau acea dimensiune de gandire partidului care contrabalanseaza clientelismul si politica cu galeti.

  Pe de alta parte, a-l schimba pe Boc ar insemna ca PDL sa nu-si asume masurile Guvernului, si sa recunoasca ca partidul nu e de acord cu reformele lui Boc, motiv pentru care il executa. Cu bune cu rele, Boc nu si-a asumat masurile personale ci ale partidului. Daca partidul incearca sa se curete sacrificandu-si Primii ministrii imi aminteste de PNTCD care a afcut performanta de a-si da afara din partid ambii PM ce i-a avut. Pentru a se curata. Si s-a curatat.

  Reply
 59. para

  Macovei – fundatia.

  Voinescu – peretii de compartimentare.

  Stoica – Peretii structurali.

  Funeriu – instalatiile de control inteligent.

  Turcan – decorul, culoarea.

  Igas – instalatiile sanitare.

  Reply
 60. CAP-istul

  @Bleen

  nu vreau sa ramai cu impresia ca te-am acuzat de vreo manarire a scorurilor sau ca Boc a dat ordin trepadusilor de la Palatul Victoria sa-l voteze doar pe el (chiar daca asta par sa fi facut trepadusii).

  Trebuie modificat sistemul de preluare a datelor, cum am explicat mai sus, pentru a bloca tendinta de a vota doar un favorit, eventual inca 1-2.

  Reply
 61. para

  @bleen

  "Prezenţa Monicăi Macovei pe primul loc ne spune că principala problemă a PDL nu e lipsa doctrinei ci corupţia."

  Daca nu ma insel, anticoruptia a fost the core-concept of PDL. Nu votati cu comunistii si cu hotii, votati-ne pe noi, ca sa starpim coruptia, sa reformam statul.

  Ca sa poata exista o discutie principiala, pe baza de doctrine, trebuie eliminat orice dubiu de coruptie asupra combatantilor politici. Tuturor combatantilor, indiferent de orientare.

  O fi doamna Macovei visatoare, sau cere minimul necesar pentru o politica civilizata?

  Reply
 62. Bleen

  Au intrat mai mulţi pedelişti (militanţi), aşa se explică căderea lui Preda şi creşterea lui Boc. Pînă acum, nu am văzut creşteri exagerate într-un anumit interval de timp, pentru un anumit personaj, ceea ce înseamnă că încă nu s-a trecut la votul cu autobuzul virtual.

  Reply
 63. Bleen

  M-am uitat la voturile pentru Boc. Nu e nimic ciudat. A avut puţine voturi azi-noapte, a avut mai multe azi de dimineaţă, cînd au intrat pe net funcţionarii publici (care intră şi ei, ca toată lumea, după cafea, pe la 10-11).

  Reply
 64. Hoptimistic

  "Prezenţa Monicăi Macovei pe primul loc (ca si prezenta pe locul 2 a lui Sever Voinescu) ne spune că principala problemă a PDL" este liota militantilor si simpatizantilor care habar n-au care e statutul partidului, desi li s-a dat mura-n gura intr-o precizare.

  Altfel, incolonati, cu unghiutele tunse reglementar si dand tonul la cantec: "Prostul nu e prost destuuul…(Rap-rap-rap-rap!)…Daca nu e si fuudul!…(Rap-rap-rap-rap!)…"

  Reply
 65. CAP-istul

  Revenind la observatia de mai sus, privind decolarea fulminanta a lui Emil Boc, am facut o verificare.

  La momentul la care existau inregistrati 239 votanti, suma voturilor date pentru cei de pe lista era de 1151.

  Daca toti votantii ar fi votat corect, adica 6 optiuni, suma ar fi trebuit sa fie 1434 voturi (239 x 6).

  Pe scurt, diverse grupuri si gasculite incearca sa-si urce favoritul/favoritii cat mai sus fara sa mai tina cont ca trebuie votata o intreaga echipa.

  Trebuie vazut daca nu poate fi modificat sistemul de preluare a datelor astfel incat sa nu preia decat atunci cand sunt 6 optiuni, altfel totul devine o gluma.

  Reply
 66. Bleen

  @tucu

  PDL are o tentă liberală. De fapt, are doar o tentă liberală. De conservatorism sau creştin democraţie nici nu poate fi vorba (Baconschi însuşi e un liberaloid).

  Uite, şi Mihail Neamţu, nu numai Traian Ungureanu, intră la categoria conservatori, însă nu e în PDL.

  Reply
 67. Bleen

  @Dragoş

  Monica Macovei e responsabilă cu procesele de conştiinţă, cu sentimentele de vinovăţie, cu totul e deşertăciune. E ok, pe nişa ei.

  Reply
 68. alexicu

  In conducere mi-as dori oameni capabili sa faca ceva pentru romani si Romania: Blaga, Udrea, Boc, Valeriu Stoica, Videanu si Cristian Preda, nu neaparat in aceasta ordine. Eu cred ca ei inca au un cuvant de spus in politica romaneasca.

  Reply
 69. tucu

  PDL are nevoie de o puternica tenta liberala.

  Valeriu Stoica este cel ce poate articula o doctrina si o schema organizatorica viabila.

  Prin creerea USL liberalismul autentic ramine orfan si ar fi pacat ca ramura liberala din PDL sa nu fie incurajata astfel incit sa constitue o atractie pentru alegatorii dezamagiti de ultimele aranjamente florale.

  Reply
 70. Catalin Tudose

  Eu as vota asa :

  1. Ghita Falca – pentru ca curat (justitia nu-l cunoaste);

  2. Elena Udrea – pentru ca are tocul inalt si zice ca munceste mult;

  3. Roberta Anastase – pentru ca e cinstita si numara bine;

  4. Traian Igas – pentru ca are vreo 5 MBA-uri facute in 2 ani, la maturitate deplina.

  5. George Scripcaru – pentru ca e un ilustru necunoscut.

  6. Sorin Frunzăverde – pentru ca e nevoie si de cineva care sa pastreze totul verde.

  Reply
 71. 1

  da, e clar că problema PDL e aceea a integrităţii (morale, evident)

  (de fapt/pentru că e problema fundementală a întregii clase politice)

  Reply
 72. Amelia

  Eu m-am gandit la Anca Boagiu ca presedinte/sef de grup/motiune. Pare un om de actiune/determinat, bun manager/organizator si onest.

  Reply
 73. Bleen

  Madame Blogary nu e citită doar de simpatizanţi ai PDL ci şi de membri ai PDL, de militanţi şi de oameni foarte implicaţi în structurile PDL. Probabil că e normal ca Boc să aibă un scor bun.

  Reply
 74. aka

  Presedinte – Valeriu Stoica

  PrimVicepresedinti:

  Monica Macovei, Raluca Turcan, Emil Boc, Teodor Baconschi

  Secretar General

  Sulfina Barbu

  Parerea mea!

  Reply
 75. 1

  CAP-istul

  sper ca administratorii să se/ne asigure cît de cît de corectitudinea voturilor (cu un Google analytics, de pildă)

  Reply
 76. CAP-istul

  Emil Boc se numara printre cei 6 pe care i-am bifat dar nu pot sa ma abtin sa nu remarc decolarea sa de racheta. La ora la care am votat se afla la mijlocul clasamentului si de atunci urca vertiginos catre varful clasamentului. Probabil ca s-a dat alarma la Palatul Victoria si toti trepadusii de acolo voteaza de zor ca sa-l urce pe "sefu' " in clasament.

  Dupa viteza cu care urca, am impresia ca baietii nu voteaza decat o optiune din cele sase.

  Reply
 77. morometele

  nu am votat niciunul dintre cei nomnalizati de basescu. nu fiindca nu-mi plac, dar nu prea sunt oameni de partid. i-as pune intr-un organism separat care sa se ocupe de ideologie, de integritate morala, de altceva.

  doar pe turcan am pus-o pe lista vicepresedintilor.

  pe stolojan l-as vedea presedinte, mai ales ca are si o obligatie fata de acest partid dupa ce a refuzat postul de prim-ministru. pe blaga nu l-am ales fiindca l-am ales pe stolojan ca vicepresedinte. blaga nu-mi mai inspira incredere. nu spune clar ce are de gand. a devenit alunecos.

  l-am mai pus pe lista pe flutur fiindca e un bun organizator, pe sulfina barbu si pe cezar preda – imi face impresia de om serios, categoric, chiar daca se exprima cam ca inginerii.

  mi-a placut prestatia lui videanu in noaptea alegerilor pentru presedinte dar nu am mai avut loc pentru el.

  toata stima pentru monica macovei dar cred ca ar fi buna de presedinte. e cam impulsiva.

  Reply
 78. Bleen

  Mă uit la lista asta şi bag seama că conservatorismul nu e reprezentat de nimeni. Mă refer la conservatorismul de tip PNŢcd (nu mă refer la liderii PNŢ, ci la simpatizanţi). E clar că în cazul simpatizanţilor PNŢ erau mulţi conservatori (chestia cu creştin-democraţia la PNŢcd e un moft forţat). În acelaşi timp, liberalismul e supra-reprezentat (adică dreapta soft, libertarian europenistă cu iz de oenge). Ştiu, Sever Voinescu se dă conservator, dar nu e.

  Reply
 79. 1

  1. Emil Boc (poate candida la preşedinţia partidului şi e perechea ideală în executiv şi-n executivul PDL pentru Băsescu)

  2,3,4 Monica Macovei (e limpede de ce)

  Sever Voinescu (idem)

  Daniel Funeriu (idem)

  5,6 Elena Udrea şi Anca Boagiu (pentru că e nevoie şi de candidaţi cu autoritate şi vechime în partid, înafară de cei "grei" şi compromişi)

  Reply
 80. Bleen

  Se pare că PDL-iştii puri (cei intraţi în partid după fuziunea PD-PLD) şi PLD-iştii au succes la cititorii Blogary. De cînd a ieşit PLD-ul din schemă, pe piaţa matrimonial-politică e un squeeze de te doare capul.

  Reply
 81. cristoiu

  Teodor Stolojan este cel care a mai salvat un partid ,a mai condus un partid,a fost prim ministru,se bucura de popularitate in randul electoratului,stie sa se adreseze multimilor.Faptul ca nu este din randul vechilor PDisti poate fi un atu.Este perceput ca un om cinstit.Stie macroeconomie.Si se mai pot aduce argumente.

  Reply
 82. 1

  Ivan Zubeldian

  cred că pe Stoica l-au votat cititorii care doreau un lider pentru echipa reformatoare, adică pe cineva care să poată candida la funcţia de preşedinte

  Reply
 83. Hantzy

  Florina, imi pare rau ca am indraznit, dar eu n-am semnat niciun angajament. 🙂 Asa ca nu cunosc in amanunt disciplina interna a PD-L. Totusi am gasit ceva despre transparenta promovarii in program.

  Reply
 84. Ivan Zubeldian

  Remarcabilă prezența lui Stoica între "tinerii reformatori". Cum se mai răzbună vremurile pe cei care acum vreun an aruncau pe piață ideea că liberalismul nu prea are ce căuta în PDL… (Știu, e între cititori, nu alegători, aș fi însă precaut să spun că cei care vor vota echipa de conducere gândesc radical diferit de cei care citesc Blogary) Oare are tineretul PDL-ist curajul să facă sondajul ăsta pe propriul site? Sau ascultă de greii care le șușotesc conspirativ: "Nu e momentul, asta ar provoca tensiune, avem nevoie de unitate".

  Fără nici o legătură aparentă: motto-ul lui Madame ar putea fi:"Politica nu se face pe bloguri" – Ioan Oltean

  Reply
 85. Stefan

  In acest moment rezultatul votului este naucitor! Intre primii 10 sunt 5 membrii proveniti din societatea civila, 4 fosti PLD-isti si Dl. Boc! Rezultatul poate fi analizat de cei care poate inteleg mai multe de aici…Concluziile insa sunt destul de clare pentru oricine are curajul sa priveasca adevarul in fata!

  Reply
 86. Hantzy

  Nu stiu daca spatiul rezervat comentariilor poate fi folosit pentru justificarea votului acordat, dar incerc:

  deoarece, fie si dorinta personala, trebuie sa ne-o limitam la propunerile si statutul partidului, am ales doar Funeriu, Stoica si Voinescu, cu mentiunea ca pe ultimul, dupa chestia cu numaratul voturilor, destul de greu. In oricare altul eu nu pot avea incredere.

  Reply
 87. John Galt

  Eu mi-as dori ca sefii oricarui partid din Romania sa fie alesi dintre cei mai incompetenti socialisti ce exista pe pamant (vezi utecistii de acum). Si sa intre in colaps totul, pana realizeaza orice om ca nu se mai poate merge asa, ca e nevoie de o alta Constitutie, ca absolut intreaga legislatie trebuie redefinita pana la radacini si pusa pe niste baze morale, JUSTE, sanatoase, si nu pe povesti.

  As vrea sa-i vad pe toti ca descopera si Focul, si Gravitatia.

  Alta solutie nu exista. Vremurile de acum nu mai au rabdare cu astfel incercari – deja vin prea repede peste noi. Nu mai e loc pentru compromis aici: lumea deja STIE care sunt cauzele reale, LEGILE sunt si ele stiute de zeci de ani (*unele exista de cateva mii) insa nu vad pe nimeni sa aiba curajul de a le spune IN CLAR, sa le aplice fara nici o ezitare. Asta e singura cauza pentru suferinta de acum.

  Toti se comporta de parca le-ar fi frica sa afirme ca 1+1=2, de parca in fata ADEVARULUI s-ar vaporiza.

  Ca si cand LUMEA incepe si se termina cu EI si noua ar trebui sa ne pese cumva soarta lor, si nu de a noastra, individual.

  ..

  Dar stai! Asta deja se intampla, ce vorbesc eu aici..

  🙂

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *