Happy Valentine’s Day 2019. Nightmare

Mâine, când veți petrece alaturi de persoana iubita de Sf. Valentin, sa va ganditi pentru un minut la tinerele cupluri care ar trebui sa sarbatoreasca pe 14.02. 2019. Si sa nu le invidiati. Valentine’s Day in 2019 s-ar putea sa fie un veritabil Halloween.

Vreau doar sa va semnalez un text interesant pe care l-am scris pentru QMagazine (qmagazine.ro) legat de un fenomen demografic mai putin obisnuit cu care Romania se va confrunta in jurul anului 2019.

http://www.qmagazine.ro/articole/7547/demografia-iubirii-revolutie-sau-razboi.html

Nu e o gluma. E un text documentat cu date statistice si teorii deja verificate in alte tari si alte perioade.

Cercetatorii numesc fenomenul ”marriage squeeze” si el se refera la deficitul de miri sau de mirese care poate sa apara la un moment dat pe piata matrimoniala. E un fenomen mai rar decat eclipsele de luna sau de soare. Dar consecintele sale pot fi nebanuite.

In 2019, in Romania vor fi mai multi barbati la varsta de casatorie decat femei. Din estimarile mele ar fi un surplus de aproximativ 160 de mii. In 1989 Romania a avut un surplus de mirese pe piata matrimoniala. Si va amintiti ce s-a intamplat in 1989.

Cititi. Textul va fi online in aceasta seara. Se numeste ”Demografia iubirii: revolutie sau razboi?”

N-am reusit sa scriu cam tot ce ar fi de spus in Qmagazine, din cauza spatiului. Dar voi reveni asupra subiectului curand.

Facebook Comments

25 Comments Happy Valentine’s Day 2019. Nightmare

 1. gabriel

  Pacat…in 2050 am 100% sanse sa ma plimb pe

  "vesnicile taramuri ale vanatorii". Sper ca si dincolo sa se produca o revolutie sexuala

  Reply
 2. alex rauta

  oricum, trebuie vazut si cum a afectat migratia ponderea persoanelor in cauza. In fond, migrarea sezoniera si permanenta nu numai ca s-ar putea sa schimbe lucrurile dar si efortul implicat ar putea sa absoarba mult din energia necesara unei revolutii :).

  Reply
 3. Titus L

  @Sebastian Lazaroiu:

  Ntz. Cred ca trebuie vazut ce s-a intamplat in mod real cu casatoriile. Nu am date statistice (caci nu am timp sa ma ocup de ele), dar simpla observatie imi spune ca "decreteii" si-au schimbat obiceiurile maritale. Baieti mai tineri au luat fete mai mari ca varsta. In orice caz, acest fenoment s-a produs cu o frecventa mai mare decat inainte si cred destul de mare incat sa absoarba dezechilibrele. Rezultatul a condus mai degraba la marirea ratei divorturilor peste un anumit numar de ani si nu la o revolutie bazata pe frustrari sexuale sau maritale. Ar fi de discutat ce risc reprezinta divorturile pentru aparitia unor generatii frustrate de apartenenta la o familie.

  Sunt totusi de acord ca exista o frustrare enorma in randul populatiei atunci cand din cauze economice nu se pot intemeia familii care sa dea si nastere la copii. Sa ma mai refer la politicile anti-familie pe care le duce actuala conducere?

  Iar despre legalizarea prostitutiei, raman la aceeasi parere: este legalizarea traficului de carne vie si a sclaviei sexuale. Poate ca din perspectiva clientului este vorba de un serviciu platit, dar din perspectiva prestatorului este cu totul altceva. Si prestatorul de servicii, cel care ofera produse si servicii pe piata este si creator de tendinte si valori. Sau nu am dreptate?

  Reply
 4. sebastian lazaroiu

  @Titus L

  In qmagazine am dat un grafic cu datele INS. Uitati va pe date si pe urma o sa intelegeti ce spun

  Reply
 5. Titus L

  @Sebastian Lazaroiu:

  Nu sunt de acord. Datorita varstei diferite de casatorie, in 1989 intr-adevar, in Romania erau mai multe "mirese" decat "miri". Dar cu 4-5 ani mai inainte proportia era exact inversa, tot datorita varstei diferite de casatorie a genaratiei "decreteilor". In 1985 sau prin preajma in Romania nu s-a intamplat nimic altceva in afara de super-manifestatiile de 23 august.

  Iar legalizarea prostitutiei ar fi de fapt legalizarea de trafic cu persoane umane si a scalviei sexuale. Sunt si alte mijloace pentru rezolvarea frustrarilor de o anumita natura. Cu stanga sau cu dreapta, care e alianta cea mai potrivita in acest caz?

  Reply
 6. nightmare

  Domnule nedormitul,permite-mi sa va contrazic….Cum o mare laba???!!!..))))….nu vedeti ca astia sunt 3 in 1 ???!!!…o sa fie un Mare Viol !!!

  Reply
 7. Merechene

  Este vorba de deficitul de mirese first hand, sa inteleg…:D . razboi? neehh…nevestele second (sau third hand 😀 ) vor avea grija de cei 160k. 🙂

  Mai mult, barbatii de 30-32 de ani isi iau femei tinere (22-25 de ani).

  Reply
 8. nightmare

  foarte interesant articolul dumneavoastra ,domnule Lazaroiu…eu m-am lamurit!!!….acum inteleg foarte bine Uniunea Securistilor Legalizati si anume ca,barbatii mai putin dotati sunt de 2 ori mai frustrati si cu adaugirea de rigoare,daca imi este permis si retardati…iar daca statisticile la care faceti referire sunt mai vechi,atunci le inteleg foarte bine si pe doamnele noastre parlamentare Olguta Vasilescu,Aura Vasile ,Adina Valean,Adriana Saftoiu,Renate Weber etc….))))))…

  cu multa stima

  nightmare

  Reply
 9. Yeba

  Deci incalzirea globala nu va fi o himera. De cind asteptam un argument serios! Sper ca n-a umblat si dl SL cu statistici false!

  Reply
 10. Nea

  Poweraxxel, ce vrei să spui, că Floriana Jucan este soluţia la deficitul de mirese?

  Oricum, să se publice în Monitorul Oficial: anul acesta fiecare bărbat are obligaţia de a se căsători cu N mirese.

  Sau, dimpotrivă, după recoltă, se raţionalizează miresele, daţi, dom'le, doar un sfert la fiecare, să ajungă la toată lumea.

  Reply
 11. 1

  aşadar, din "marriage squeeze" femeile ies bine (gestionează favorabil criza de bărbaţi) – revoluţie sexuală, iar bărbaţii prost (gestionează rău criza de femei) – revoluţie, război, crime, poate homosexualitate…

  de fapt, ies prost şi bărbaţii care reuşesc să-şi găsească o parteneră, devenind mult mai docili, mai efeminaţi 🙂

  Reply
 12. Nemo

  @SL, felicitari pt articol, e bun de publicat si intr-un jurnal stiintific 🙂 . clar subiectul (se)merita discutat…

  ps. cand am vazut 2019&nightmare, mi-am fost teama ca iar o sa fie ceva cu Geoana si cu "Meela, dragostea mea!" :mrgreen:

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *