Cum a jucat si joaca Blaga pentru USL

Am un articol rău de tot pe țeavă despre întrebarea deceniului: pe cine din USL poate numi Băsescu premier astfel încît USL să facă implozie fără să se aștepte să facă implozie? Încă nu l-am terminat, din cauză că am treabă prin oraș. Așa că bag un comentariu doar.

Dar ideea e următoarea: pedeliștii și Blaga au făcut tot posibilul pentru a transforma PDL într-o organizație fără perspectivă și ”dreapta”, într-o tabără învinsă. Singurul lucru care i-ar fi ținut în frîu pe useliști, care i-ar fi atras într-o posibilă ruptură și ar fi transformat dreapta într-un partener de negocieri puternic și cu bune perspective și care ar fi blocat orice tentativă de suspendare a lui Băsescu era un prezidențiabil puternic din partea dreptei care să meargă în sondaje umăr la umăr cu Antonescu. Nu s-a întîmplat asta. S-a opus gruparea Blaga în primul rînd, la care s-a adăugat lipsa de curaj a anumitor pedeliști (nu dau nume) și stîngăciile politice ale lui MRU. Pe cine vor alege parlamentarii USL, PPDD, UDMR și chiar ARD între gruparea puternică, cu perspective prezidențiale, guvernamentale, cu putere în justiție și servicii și gruparea slabă, afaltă pe ducă, fără perspective prezidențiale, guvernamentale, și fără putere în justiție și servicii. Nț nț…grea alegere pentru niște parlamentari mafioți (aflați pe listele tuturor partidelor).

ARD nu este unită (este o alianță electorală, nu politică), nu are un om puternic care să strîngă în jurul lui forțele politice, nu are premier, nu are un prezidențiabil cu șanse mari care să negocieze acum în numele puterii de mîine.

Băsescu nu mai are putere. Nu mai are succes la public, deci e neajutorat electoral, nu mai are perspective, e la final de mandat, nu mai are putere nici măcar în ARD, acolo unde puterea e deținută de gruparea anti-Băsescu.

USL îl poate suspenda oricînd pe Băsescu, fără ca apoi să aibă vreo emoție la prezidențiale, iar perspectiva puterii pe termen mediu și lung e în curtea USL. Băsescu poate fi eliminat mîine sau dacă nu, oricum pleacă în doi ani. De ce și-ar risca vreun parlamentar USL, UDMR, PPDD sau chiar ARD viitorul politic, fericirea financiară sau chiar libertatea alegînd să meargă de partea lui Băsescu după alegerile din 9 decembrie?

Banii, funcțiile, impunitățile și informațiile sînt, pentru mulți ani de acum încolo, la gruparea Ponta-Dragnea-Antonescu. Cel puțin așa gîndesc parlamentarii, și pe bună dreptate. Un PDL puternic, rebranduit, cu MRU prezidențiabil, cu Macovei în prim plan și cu Falcă organizator ar fi avut șanse să aducă perspectiva puterii politice în curtea sa și astfel să provoace ruptura USL.

Din păcate, Blaga și pedeliștii au făcut tot posibilul ca asta să nu se întîmple. Și fac tot posibilul zilnic.

Facebook Comments

3 Comments Cum a jucat si joaca Blaga pentru USL

 1. mihvoi

  Țin să îți dau dreptate, mai ales că m-am întrebat îndelung dacă poza de mai jos nu este afișată pe stradă la mișto de către USL.  Lovește doi într-unul, pe principiul „la vremuri noi, tot noi”. Dar nu e la mișto, este pe site:
  http://aliantaromaniadreapta.eu/style/images/header.jpg
  Pe site se vede mai bine că nu se referă la oamenii din poze ci la candidați, care sunt noi în proporție de 75%. Bine că nu sunt pe jumătate reformați. Sunt rău, dar mă așteptam la mai mult de la o alternativă la USL, măcar la impresia artistică.

  Reply
 2. Nea

  Pe partea culinară, poza de azi îmi evocă ciolan cu varză.
  În schimb, vorba Bestiarului, ce se aude cu recenta propunere legislativă privind CNA, în care sunt câteva prevederiprin care CNA este castrat şi de singurul coi iar alte prevederi sunt cu dedicaţie în favoarea lui Voiculescu, ca să nu trebuie, săracul,să-şi împartă taraba cu alţi precupeţi ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *