Cum ar arăta scheletul Albei ca Zăpada dacă ar fi găsit

Nu dau cu paru’, şi nici nu vreau să fac pe Ioan Botezătorul, dau doar cîteva exemple. Nu e nimic bătut în cuie. Voi decideţi, cu condiţia să fiţi membri 🙂

Obiective strategice

Obiective: „Înnoirea clasei politice” – un obiectiv general, albzăpadist-lăzăroic, cît şi „impunerea ideilor şi politicilor de dreapta” – un obiectiv şi lăzăroic şi blogaric şi băsescian. LATER EDIT: Ok, obiective pur şi simplu. E mai bine aşa?

Mijloace: Implicarea în politică, direct sau indirect

Obiective şi mijloace operaţionale

Obiective: menţinerea actualei clase politice în defensivă

Mijloace: impune teme, candidaţi, chiar pe sine însăşi. LATER EDIT CU PRECIZARE: „Impune candidaţi” poate însemna că se transformă în partid şi participă în alegeri dar şi că promovează personalităţi şi le propune partidelor de dreapta existente pe scena politică.

Obiective şi mijloace tactice

Văzînd şi făcînd.

Asta în general. Mai sînt multe de discutat. Teatrul de luptă, logistica, resurse (umane, financiare, organizatorice, de moral), politicile de alianţe (şi nivelul acestor alianţe: una este o alianţă strategică, cu totul altceva este o alianţă operaţională şi absolut cu totul altceva o alianţă tactică – aici spaţiul moral de manevră e mult mai mare – la limită, tactic te poţi alia cu oricine).

PS. Dincolo de neînţelegerile privind mijloacele trebuie să înţelegem că toţi cei de pe Blogary (fondatori, autori, comentatori, cititori, simpatizanţi) sîntem de aceeaşi parte a baricadei. Personal, îmi cer scuze dacă în fierbinţeala argumentaţiei am mai sărit calul (aşa cum au zis şi RTV şi A3, fie-le numele lăudatu, sînt mai spurcat la gură de felul meu  – mi se trage de la Giurgiu, cred).

PS2. Îi mulţumesc lui Dragoş Paul Aligică pentru iluminare, ca să zic aşa.

PRECIZARE. Asociaţia Blogary nu se va transforma în partid. Scheletul de mai sus este al unei ipotetice Albă ca Zăpada (pe care, personal, n-o văd ca un partid). Este adevărat însă, că la nivel foarte general, scheletul corespunde şi Asociaţiei Blogary.

Facebook Comments

184 Comments Cum ar arăta scheletul Albei ca Zăpada dacă ar fi găsit

  1. bilbofil

    Sper să mi fie scuzată calitatea de intrus, pentru că ea este justificată tocmai de cele de mai jos…

    „Înlocuirea clasei politice” cu ce? Cu orice, cu săraci și cinstiți, cu Bleen, cu Lăzărescu? Mi se pare necesară enunțarea în clar a sensului transformării clasei politice. Chiar orice clasă politică ar fi mai bună decît cea actuală?

    În al doilea rînd, ce înseamnă politică de dreapta? Este ortodoxismul de dreapta? Cota unică? Statul de drept? Interzicerea avorturilor? Sigur că scheletul du poate include detaliile (care trebuie să și evolueze în funcție de conjunctură și stadiu), dar ar trebui din nou definit în clar, de unde pînă unde ține dreapta lui Mmme și, la fel de important, ar trebui stabilit criteriul (sau criteriile) de ierarhizare a diferitelor politici (criterii în funcție de care se alocă resursele și se negociază consensul).

    Întrebările de mai sus nu sînt teoretice, finalitatea înlocuirii clasei politice este în legătură directă cu modul de finanțare al partidelor și al altor organizații ca Mmme. B. și tipurile de legături pe care le stabilesc cu diferiții actori implicați, de la membri la alegători, trecînd prin susținători și parteneri.

    Mai departe ar putea merge văzînd și făcînd, dar fără o bază clară, totul poate degenera și se vede chiar din dicuția de pînă acum că intențiile pioase (de asanare a politicii, de dreptate socială și de dreptate pur și simplu), pentru că sînt subiective, nu sînt suficiente ca să dea coerență unui grup care vrea să acționeze. Am avut eșecul Pieței Universității, al AC, al CD și, pe partea cealaltă, eșecul „Proiectului Iohannis” ori al guvernului Văcăroiu 2, cel susținut formal de pentagonala comunistă.

    Oricum, vă doresc sincer succes și încă mai aștept să vă clarificați intențiile.

    Reply
  2. Florin Cojocariu

    @Dan Mașca: am ales să fac altceva, nu mă mai întorc. Am făcut identitatea lui Ivan publică și pentru a închide socotelile cu trecutul. Am observat ieri că nu pot rezista tentației de a intra cu Zubeldian să mă amestec în comentarii. Am mai observat că mă repet și, mai teribil, că cei care mă citesc nici nu-și dau seama de asta. Rolul meu e încheiat. Un ultim cuvânt: indiferent de contrele mele cu unul sau altul, aș fi foarte fericit ca Blogary să reușească. Există câțiva care nu pricep lucrul ăsta. Îl vor pricepe mai târziu.

    Reply
  3. Dan MAȘCA

    Florin Cojocariu ma bucur ca s-a lamurit problema.

    Acum ca totul este oblu se poate lucra mult mai bine.

    Sper sa nu pleci acum cind vreau sa ma inscriu in Blogary, unde speram sa am o pila 🙂 ?

    Reply
  4. nemo

    adrian r, ceva de genul asta gandeam si eu, apropo de schismele membrilor fondatori. cand ii tot trageam cu "unite, fraternite, liberte(?)".

    Asta e o problema f mare la romani, oriunde s-ar afla.

    @Mirel: sentimentu' de care vorbesti transpare din tonul comentariilor ai abordarilor tale, de aia si faceam misto cu bovarismul. mai mult decat am zis, nu am idei; mai exact, nu am timp sa am idei :).

    -"decat", ca asa cum transpare din cele cateva mesaje postate din diaspora pe blogul asta, "noi" o sa va sustinem. acum ca s-a facut public si "schistmarismul", mi-as dori ca macar asta s-o rezolvati. restul nu de depinde voi, nici de noi. depinde de boboru' roman, de cate un moment "geoana", daca nu mai e un moment basescu'.[daca geoana nu era bou, azi nu discutam noi de veselu in lanu' de secara(quoting @nedo), de ex].

    we'll see.

    Reply
    1. Florina

      nemo
      transpar multe din comentarii, nu numai sentimentul lui Mirel, da?

      şi cum loialitatea nu a ajuns un păcat, eu nu mă voi dezice de Mirel. spun asta aproape nevenindu-mi să cred că nu mai pot spune că nu mă voi dezice de grup. dar asta e!

      Reply
      1. Florina

        Florine

        sper că n-ai uitat:

        "Eu văd așa: sigur că ideile sunt mai importante decât oamenii. Fie și pentru că mor mai greu decât ei. Însă nu rezultă de nicăieri că oamenii nu contează *deloc*. Între afirmația “suntem loiali ideilor și nu oamenilor” și afirmația “e vital să ne declarăm simpatiile” nu e absolut nici o contradicție. E o problemă falsă."

        de aici:
        http://www.blogary.ro/2011/08/sa-faci-ce-e-drept-

        mie, spre deosebire de Mirel, mi-e imposibil să exprim sentimentele de acum. dar mă ştiţi toţi suficient de bine ca să ştiţi ce bine îmi e că m-aţi forţat să aleg.

        Reply
  5. Adrian R.

    "La a treia întâlnire Bleen a spus sec că el nu crede în ideea noastră, că el crede că alternativa e PDL."

    Cu astfel de schisme (Ivan vs. Bleen) si fara contributia directa si publica a unor personalitati cu notorietate, Alba ca Zapada va muri inainte de a se naste si nu va mai apuca nici sa repete greselile Aliantei Civice sau URR.

    Adica si acest aparent nou val de entuziasm se va irosi rapid, ca o confirmare a defectelor congenitale: "sa se faca (de catre altii)" si apoi criticam orice ar iesi …

    Reply
  6. Bleen

    Au trecut abia 10 zile de cînd s-a lansat Asociaţia Blogary şi mi-e silă pînă la Dumnezeu şi înapoi. Tînjesc după aerul curat şi relaxat al Sintezei Zilei. Nu glumesc. În scandalul cu RTV şi A3 m-am simţit ca peştele în apă, nu m-a afectat absolut deloc, am înţeles motivaţiile atît ale celor de la HN, cît şi a celor de la RTV şi A3. O spun cu toată seriozitatea: Striblea, Badea şi Ciutacu mi-au fost simpatici. Ce a urmat după pe şi la Blogary mi-a lăsat o senzaţie de nepieritoare scîrbă.

    Lansarea Asociaţiei Blogary şi ce a urmat după, inclusiv după demiterea lui Sebastian Lăzăroiu e cea mai împuţită experienţă din viaţa mea.

    Reply
  7. Bleen

    Eu n-am glumit cu partidul. Deci eu sînt dispus să-l facem, măcar aşa de experienţă şi tot îl facem. Cu condiţia să nu fiu singur şi toată lumea să mi se plîngă pe blog că am distrus patria şi mîntuirea. Bine, sînt convins că prima replică va fi: de ce tu? Te crezi mare vedetă? Vrei să te dedai la dulceţile guvernării? De ce face Bleen partid? Din vedetism? Din lăcomie? Pentru bani? E ceva necurat la mijloc. Dacă nu face, nu face fiindcă aşa i-au zis Serviciile şi The Dark Knight, să nu facă, dacă face, face ca să fie vedetă, să apară la Realitatea şi Antena 3 şi să se umple de bani, dacă nu s-o fi umplut deja.

    Reply
  8. nemo

    practic vorbind, timpul e prea scurt pt infiintarea unui nou partid. ar trebui f multi bani, f multa publicitate, nume de rezonanta care sa atraga atentia.

    ceva de genul Aligica, Culcer, Monica Macovei, Plesu, Liiceanu, Patapievici, Tismaneanu si cu voia dvs Lazaroa&Mirel Axinte 😀 (etc, etc) au decis s-o infiinteze pe ACZ. in cazul asta, s-ar isca niste discutii lungi daca marul e un simbol potrivit 😆

    lasanda glumitzele la o parte, nu as numi "chestia asta" nici blogary(din motive de bovarism) si nici ACZ.

    ceva mai sobru, se gasesc ei destui care sa dea idei pe tema asta.

    over and out 😉

    Reply
  9. nemo

    io-te, ce dezvaluri de sambata seara 🙂

    Ivane, that's unfair. stilurile IZ si FC sunt diferite, FV "avea intotdeauna dreptate", IZ e mai maleabil, aa, mai deschis dialogului. prb din cauza ca nu IZ nu era admin :mrgreen:

    in rest, poate mi-oi da si eu cu parerea mai pe seara.., desi ideile sunt relativ simple, le pot expune si acum:

    1. ca s-a lamurit ca ACZ nu se face partid, singura chestie care mai ramane, e un think tank de dreapta. Unul puternic, care sa includa mai multe pareri, comentarii.., d'astea, diverse. care sa fie luat in seamasi de PDL si de USL. chiar si de antene. adica unul unde unui articol ca ultimul al lui IZ sa i se contrapondereze(nedo?!) un contra-articol, nu o lipsa de publicare. asta inseamna sa se revina la cum demarase acest proiect blogaric, care redevine pe zi ce trece bovaric 😀 cu teophyle, inliniedreapta, etc.

    un singur portal, in care autorii "initiali" sa fie "redactori sefi" la portiunea lor de blog. just an idea.

    2. ce s-a intamplat cu SL, a luat prin surprindere atat pe SL cat si pe Bleen, de aici si confuzia. OK, sa zicem ca am inteles asta cu loialitatile fata de oameni si nu fata de idei 👿 si politica oricum se face mai mult cu oameni si mai putin cu idei, so… 👿 dar da, suntem toti de acord ca Basescu si(am mai zis asta) meritul lui Basescu e ca e perfectibil, nu perfect 🙂 deci, propun sa mai putem sa si criticam. construcitv, fireste 🙂

    3. zicea Bleen ce aflux a avut blogary, de cand cu revocarea lui Lazaroa. pai cred ca se asteptau multi la ceva, un partid nou, o atentie, o maslina. de fapt, un aflux de vizitatori si de idei, cum tot voiau sa aiba membrii fondatori de mult timp. cand am zis apropo de "democratizare", la asta m-am referit. daca tot ne-a inselat Lazaroa asteptarile(just kiddin' :mrgreen: ), energia asta trebuie canalizata cumva.

    scopurile au fost stabilite demult, mijloacele se refereau la partid sau think tank. acum s-a clarificat si asta.

    Reply
  10. Bleen

    Deci, avem nevoie de 460 sau 470 (cîte judeţe sînt?) cetăţeni dispuşi să acorde proiectului 4 ore pe zi, 5 zile pe săptămînă. Eu sînt dispus să acord proiectului tot timpul meu.

    25 000 împărţit la 470 înseamnă 53. Fiecare să vină cu 53 de semnături pentru un nou partid. Hai 60, ca să fim siguri.

    Reply
  11. Bleen

    Eu zic s-o luăm încet. Putem să facem şi partid, dacă vreţi. Uite, eu propun ca cei ce vor partid, să-şi dedice 5 zile pe săptămînă, 4 ore pe zi, partidului. Şi pînă strîngem cele 25 000 de semnături, şi după ce ne înscriem la trebonal. Nu glumesc deloc. Nu poţi sta cu berea-n faţă, la oază şi să te bosumfli că ăilalţi sînt nişte nesimţiţi care nu vor să facă 50 de mile prin deştert, cu o sticlă de apă la jumate. O sticlă goală, evident.

    Dacă strîngem 50 de bucureşteni şi cîte 10 în fiecare judeţ care să-şi dedice 4 ore pe zi, 5 zile pe săptămînă, proiectului şi dacă aceştia strîng 25 000 de semnături, facem partid.

    Reply
  12. Bleen

    Asociaţia Blogary va avea prima întîlnirea la începutul lui octombrie. Deci peste vreo 7-10 zile. Atunci se vor întîlni membrii din Bucureşti (pînă atunci vor fi validate şi adeziunile din primul val).

    Însă pînă atunci se pot întîmpla multe.

    Reply
  13. tibi

    Pentru ca sa nu se transforme si acest blog (si aceasta propusa organizatie) intr-un colt al oratorilor din Hyde Park eu cred ca ar trebui creata o sectiune in care sa se poata face doar propuneri concrete ( si nu infinite analize despre cum a fost si cum este).

    Reply
  14. estu

    Ivan Zubeldian e Florin Cojocaru? Asta e o veste proasta.Era bine daca Ivan era o noua achizitie si nu cineva care deja decisese ca se retrage.

    ACZ pare mai degraba un fenonomen de mass-media decat unul de masa. Pacat.

    Reply
  15. cristian dan lazar

    @Bleen

    ,,PDL NE SCUMPESTE CALDURA! Din cauza deciziei guvernului PDL de a elimina subventia la gigacalorie, la iarna vom fi obligati sa platim cu 40% mai mult pentru incalzire . Asta inseamna ca noi , in Craiova, vom plati cu 340 de lei mai mult pe incalzire si apa calda pentru un apartament de 2 camere si peste 400 de lei pentru unul de 3 camere. .In toata tara peste 1,2 milioane de familii vor fi nevoite sa scoata mai multi bani din buzunare pentru caldura si apa calda. Dupa ce ne-a taiat salariile, ne-a micsorat pensiile si ne-a crescut taxele, PDL ne scumpeste acum si incalzirea!

    USL MICSOREAZA PRETUL LA CALDURA! USL va introduce in parlament ….. http://www.zgonea.ro, valeriu@zgonea.ro

    SUNTEM IN 2012.

    Scheletul donsoarei …. probabil ca e cool.

    Merge cineva prin speluncile din jurul garilor 24/7/365 puse pe Realitatea?

    Merge cineva sa se certe cu pensionarii de 45 ani pe caz de boala mai sanatosi ca noi samd…. cu revolutionarii de 4 ani in 1989…cu ce stim cu totii ca …

    Multzi spun :Multumim Dan Masca, multumim Marius Mistretu , ce faceti e minunat! Si linga noi, soacra voteza pentru liniste, cumnatul pentru liberalism ( ca lucreaza la multinationationala ) sotia pentru ala mai ..spalat''..

    @Bleen

    Este primul meu comentariu in blogosfera !!!(vechimea Bleen/Blogary o vezi)

    Nu sunt postac PDL . Stiu ca Oltean / Blaga au siamezi in USL. Da' Monica Macovei nu. Nici Funeriu. Nici inca vreo 4..5 care vor conta.

    Daca te deranjeaza vreo data tinichigiu/garajist afla ca sunt termopanist de 21 de ani.

    Reply
  16. tucu

    oglinda -oglinjoara 19.44

    Frumos ai zis

    As veni si eu cu o complectare.

    De fapt tot ce se intimpla este rezultatul pasiunii noastre de a ne invinge pe noi insine.

    Daca un roman vine cu o caramida ceilalti nu vin cu alte caramizi pentru a construi ceva ci cu ciocane pentru a sparge caramida care evident nu e perfecta nu e caramizie, nu respecta standardele si in general fiecare poate face o caramida mai buna.

    Romania nu este inca un stat de drept functional -justitia functioneaza prost, economia de piata este dominata in puncte cheie de conglomerate ce anuleaza orice idee de concurenta, cetateanul este jefuit de diverse mafii locale ce domina comertul etc etc.

    Cred eu ca pina la a discuta si stabili orientari doctrinare ar trebui sa cautam metode pentru a pune statul pe linia de plutire.O justitie functionala de exemplu nu e nici de dreapta nici de stinga. La fel si functionarea libera a pietei.

    Reply
  17. oglinda-oglinjoara

    Elcucui

    comentariul lui jacky e dezarmant de limpede: trebuie făcut, nu discutat

    a fost de-ajuns vorbăraia, de-acum – acţiunea

    pana trebuie luată, chiar dacă ne vom căi

    mai bine să ne căim decît să ne văietăm

    mai bine s-o luăm, zice basmul

    şi basmele au întotdeauna dreptate 🙂

    Reply
  18. oglinda-oglinjoara

    Elcucui

    Da, dar nu poţi miza la nesfîrşit pe popor.

    Poporul e schimbător: acum te înaltă, acum te coboară.

    Poporul poate să nu înţeleagă unele lucruri rele dar necesare.

    Ş-apoi, nu vezi că e la limită, 50-50?

    N-ar trebui scos şi altceva din popor decît gioarsele pesediste, peneliste, pedeliste, uneperiste etc.?

    Reply
  19. jacky

    Urmaresc comentariile de pe blog,unele sunt de-a dreptul fascinante,adica,contin multe litere,temeri,cine cu cine sa se alieze,de unde bani pentru sustinerea miscarii.Ei bine,eu cred ,ca aceasta Alba ca Zapada,ar trebui sa ne reprezinte si pe noi,cei plecati din tara.Cine stie ,mai bine decit noi,ce inseamna munca sustinuta,dorinta de a razbate intr-o lume ostila unde nu se practica politica mituirii, a gastilor etc.Parerea mea este ca ,daca reusiti sa convingeti prin seriozitate si pragmatism ,printr-un program clar de dreapta,ca aveti aceasi directie cu noi,cei 3 milioane de romani din Diaspora,veti avea si o sustinere financiara consistenta.De suete si "discutii"ne-am dezobisnuit,dorim actiune.Timpul este foarte scurt,pacat sa fie pierdut cu expuneri sterile.

    Reply
  20. ElCucui

    Când se va trage linie, peste 3, 4 sau 10 ani, toți vor recunoaște că TB a fost primul președinte de dreapta al României. Sentimentele se vor mai schimba.

    Reply
  21. oglinda-oglinjoara

    Elcucui

    Eu zic că dacă a fost învins, a fost învins de propriu popor.

    Care, voila, nu e în stare nici acum să scotă din maţele lui o Albă ca Zăpada.

    Scoate numai căcaţi.

    Reply
  22. ElCucui

    Eu cred că Băsesecu a remizat cu Securitatea dar a fost învins de propriul partid. Și Ceaușescu a fost învins, până la urmă, de propriul partid și mai ales de Securitate. De ceilalți nici nu mai are rost să vorbim. Băsescu atât a putut face și, tot ce mai putem spera, este să mă dea câteva lovituri-surpriză ca pe vremuri, până se retrage. Nu cred că a renunțat la idealuri și obiective, doar cred că a obosit. La cutia cu patru viteze, a băgat a doua cănd noi speram să bage a cincea!

    Poziționarea anti-Băsescu ar fi o greșeală, dar atragerea dreptacilor care și-au pierdut răbdarea cu Băsescu, a celor care nu îl înțeleg, sau nu l-au simpatizat chimic niciodată, a neutrilor, nu.

    Trierea aderenților civilizați în funcție de sentimentele față de Băsescu mi se pare păguboasă.

    Reply
  23. oglinda-oglinjoara

    "Fata împăratului încălecă apoi pe Galben-de-soare şi se despărţi de calul ei, lăcrimând. Merseră, merseră, cale lungă, depărtată, când fata împăratului zări o cosiţă de aur. Opri calul şi-l întrebă dacă este bine să o ia, ori s-o lase locului. Calul îi răspunse:

    – De o vei lua, te vei căi; de nu o vei lua, iarăşi te vei căi; dară mai bine este să o iei.

    Reply
  24. daniel

    Dlor, înapoi la concentrare.

    Ce trebuie făcut şi când.

    E ca la o cursă de atletism.

    Cursa va fi pe 2012. Altele vin în 2016 etc. Participă unii individual, sau mergem şi ştafeta de echipă. Avem program de antrenament, avem logistica necesară- sponsori pentru alimente, echipament de sport.

    Eu ştiu că la o cursă, sunt reguli. La cursa individuală, nimeni nu te împiedică să-ţi depăşeşti fostul coleg de antrenament, nu e o contradicţie morală, medalia revine la club. Clubul opus e adversarul.

    Însă dacă te înhami, la cursa în ştafetă, dacă unul dă chix şi neserios, toţi plătesc.Clubul tău pierde.

    Personal aş prefera prima variantă, o asociaţie independentă, debutantă,dar cu posibilitate de antrenament într-o competiţie politică.

    În curând un chestionar.

    Reply
  25. oglinda-oglinjoara

    IZ

    Dar se poate şi reproşul simetric.

    Că idealurile tale au o problemă: sunt atît de înalte că nici nu se pot coborî pe pămînt.

    Deci, tu rămăi cu nişte idealuri sterpe, Băsescu rămîne cu nişte idealuri boţite.

    Reply
  26. Dragos

    oglinda: "performanţa lui Băsescu e că a scos ce a putut mai bine din ce a avut la îndemînă"

    "în ianuarie 1871, o gazetă din Germania (Augsburger Allgemeine Zeitung) publica o scrisoare a regelui Carol I, pe care ziarele şi parlamentarii români au transformat-o în prilej de scandal. După aproape cinci ani de domnie, regele se plînge unui prieten de "puţinul folos" pe care l-a putut aduce "acestei frumoase ţări". "A cui este vina?" – se întreabă Carol. "Nici a mea, nici a poporului în întregimea lui" – sună răspunsul" – Dilema Veche nr.170

    Reply
  27. Dragos

    "Albă ca Zăpada poate fi şi PP-DD, fiindcă este o structură capabilă să catalizeze energii şi entuziasme" – bleen

    pai asta inseamna ca ACZ poate fi si MISA, ca si aia catalizeaza energii si entuziasme. pornache prin Miscarea Populara – Ioana Basescu avem, spirala nu ne-ar pune probleme ca suntem intelectuali, ce pln (noastra). cu pipilica e posibil sa intampinam oaresce greutati, dar la cat ne kakam pe noi sigur vom birui…

    @bleen

    hai sa nu-i harazim destin de curva ACZ.

    Reply
  28. oglinda-oglinjoara

    performanţa lui Băsescu e că a scos ce a putut mai bine din ce a avut la îndemînă.

    Alţii vor să facă "the best" numai cînd au cele mai bune condiţii/cu cele mai bune instrumente.

    Asta e diferenţa dintre un pragmatic şi un pretenţios (şi de fapt un nepriceput).

    Reply
  29. oglinda-oglinjoara

    IZ

    Una e să fii de dreapta şi alta e să faci compromisuri de stînga.

    De exemplu, dacă ACZ (partid fiind) ar lua 15%, cu cine ar trebui să se alieze?

    Cu nimeni, pînă va face în viitor 50%+1 ca să-şi poată implementa programul politic de dreapta curat? Pînă cînd 50%+1 din romîni vor fi cuceriţi de sloganul "libertate şi imaginaţie"?

    Hai să fim serioşi!

    Reply
  30. oglinda-oglinjoara

    cea mai bună motivaţie pentru individ este el însuşi

    aşa că, cu cît va fi mai cointeresat în ACZ, cu atît se va lupta mai mult pentru ea

    Reply
  31. oglinda-oglinjoara

    IZ: "“daca AB va deveni programatic anti-băsescu eu mă retrag”. pai ori era vorba de idei, ori de oameni?"

    păi, tocmai! exact asta spunea şi Bleen: dacă te defineşti anti-Băsescu, te defineşti raportat la un om, nu la idei, nu mai e vorba de idei, ci de oameni

    nu e nimic contradictoriu în afirmaţia invocată

    Reply
  32. oglinda-oglinjoara

    Deci, Alba ca Zăpada – indiferent dacă e partid sau asociaţie – ar trebui să crească independent, cît mai mult, pentru a avea o cît mai mare influenţă/pondere în construcţia care va veni (Mişcarea Populară să-i zicem).

    Reply
  33. oglinda-oglinjoara

    Faceţi o Albă ca Zăpada de 50%+1 şi nu mai e nevoie nici de PDL (bleah), nici de UNPR (brrr), nici de PP-DD (pfoa) şi nici chiar de Băsescu (uf).

    Reply
  34. oglinda-oglinjoara

    Ivan: "acum e evident ca Basescu s-a decis sa mearga cu ce are (pdl, unpr, udmr si, cne stie, niste pnl-isti)"

    1. Iar Băsescu?

    2. Dacă ar exista Alba ca Zăpada, Băsescu ar merge şi cu ea.

    Nu el trebuie să fie organizatorul, preşedintele sau administratorul Albei ca Zăpada.

    Reply
  35. Mobgirl

    Cred ca si importanta liderilor este supraestimata.

    Cred ca esential este un proiect comun bine intocmit, care sa contina solutii la inventarul de nevoi reale si concrete ale oamenilor, asa cum am descris mai sus.

    Nu vrem subtierea birocratiei sau limitarea asistentialismului pentru ca suntem noi niste oameni rai si lacomi care nu vrem sa dam bani la oameni si-i tinem doar pentru noi, ci pentru ca acestea sunt solutii la dificultatile cu care se confrunta oamenii din mediul privat (adica noi).

    Odata ce avem reteaua in jurul unui proiect comun, problema liderilor e ca si rezolvata.

    Angajam o companie de HR care sa faca head-hunting pentru noi (in mediul privat si afara, unde sunt oameni cu experienta potrivita care ar vrea sa contribuie daca ar avea cum si unde) si sa caute oameni cu experienta potrivita care pot sa propuna solutii, sa rafineze planul si sa-l execute.

    Ideea e ca nu ne trebuie un lider providential care sa ne spuna el ce vrea sa faca, ci noi avem un proiect (si reteaua online) si angajam oameni care sa faca ceea ce avem noi nevoie.

    Reply
  36. oglinda-oglinjoara

    Bleen

    Da, Dan Diaconsecu poate canaliza energii anti-sistem, dar nu energiile instruite, de dreapta, de tipul celor care se manifestă pe aici, pe Blogary.

    Reply
  37. Mobgirl

    bleen

    Eu cred ca putem incerca sa reconstituim reteaua online de care vorbesti fara eforturi financiare.

    Banuiesc ca fiecare are informatii fragmentare despre componentele ei, le putem aduna la un loc si putem sa le propunem sa ne unim fortele in jurul unui proiect comun.

    Daca blogurile si retelele sociale au adus sute de mii de voturi in 2009, o pot face din nou si la anul.

    Reply
  38. oglinda-oglinjoara

    Dan Diaconescu poate să fie multe, dar nu Alba ca Zăpada.

    Nici nu e "curat" şi nici nu e de dreapta.

    Dacă Alba ca Zăpada e curată şi de dreapta.

    (Sau poate aflăm acum că Alba ca Zăpada e şi de dreapta, şi de centru, şi de stînga).

    Din Mişcara Populară poate face parte, că e mai largă, mai cuprinzătoare, cuprinde şi dreapta şi stînga, şi curaţi şi curăţei sau cît de cît curaţi.

    Reply
  39. Bleen

    part II

    PDL şi USL sînt incapabile să catalizeze energii. Albă ca zăpada este o structură capabilă să catalizeze energii. Albă ca zăpada nu este USL şi PDL (în forma actuală), asta a spus Sebastian Lăzăroiu (el încă credea că PDL se poate schimba atunci şi credea că PDL sau măcar o parte a lui poate deveni Albă ca zăpada).

    Albă ca zăpada poate fi şi PP-DD, fiindcă este o structură capabilă să catalizeze energii şi entuziasme.

    Albă ca zăpada nu se poate naşte pe un singur blog. Şi încă ceva, extrem, repet, extrem de important: Albă ca zăpada nu poate fi o structură. deci categoric nu poate fi un partid. Nu mai e timp şi o structură presupune orgolii şi ambiţii pentru funcţii, un efort de organizare a lăcomiei, vanităţilor, ambiţiilor şi orgoliilor care cere timp, mult timp, şi energii.

    Am văzut că mulţi o tot dau cu PLD. Hai să vă dau o inside information: jumătate din voturile PLD la europarlamentarele din 2007 au fost luate în fief-urile lui Flutur şi Pinalti. Iar cealaltă jumătate a fost luată de la PD.

    Reply
  40. Bleen

    Reiau aici un comentariu de pe blogul lui Andrei, un comentariu care mi-a ieşit bine:

    Ce confuzie am creat că am fi Albă ca zăpada? Ce e Albă ca zăpada? Văd că toată lumea vorbeşte de ea dar nu prea se omoară nimeni s-o definească. Unii zic că ar fi un partid, deşi tatăl ei, Sebastian Lăzăroiu, a zis că nu este un partid. Din cîte îmi amintesc, Sebastian Lăzăroiu a spus că ACZ ar fi o stare de tensiune, de aşteptare, a zis că ACZ poate fi chiar USL sau chiar PDL, dacă aceste formaţiuni ar fi capabile să se reformeze. Din cîte am văzut, nu sînt capabile. Structurile PDL sînt prea rigide şi prea bine puse la punct şi dependente de baronii care aduc sute de mii de voturi, de parlamentarii actuali, de ale căror voturi depind legile. Sînt prea rigide pentru a se mai face ceva din interior. Pentru a putea acţiona e nevoie de o forţă exterioară. Unii spun că electoral, ar trebui să se poziţioneze anti-Băsescu şi anti-PDL în ansamblul său ca să aibă succes. Eu spun că nu e aşa. Baronii pot fi contracaraţi doar de cifre. De o forţă care să pună pe masă 50 000 sau 100 000 sau 300 000 de voturi şi cîteva milioane de euro, care să pună pe masă reţele. Aceste reţele au existat, informal, în 2009 (cînd fiecare dintre militanţii activi pentru Băsescu au adus la vot cîte 10-15 prieteni, cînd blogurile şi reţelele sociale au adus zeci sau sute de mii de voturi). Aceste reţele însă, fiind disparate, nu sînt recunoscute ca forţă de baroni şi nu pot fi contrapuse acestora. O asemenea mişcare care să prindă aceste reţele, să le unească (sau, mai bine zis, să le reprezinte) necesită entuziasm dar, mai mult decît atît, necesită inteligenţă. Şi personalităţi, şi finanţare (nu moguli sau miliardari). Fără personalităţi cu vizibilitate şi credibilitate, această mişcare nu poate fi făcută. Şi, surpriză, aceste personalităţi vin tot din zona politică (ca şi tu, ca şi Theophyle, şi eu, şi alţii). Nu poţi face o mişcare cu oameni dezinteresaţi de politică.

    Reply
  41. oglinda-oglinjoara

    liberal, libertarian – 27 – anarchix (80% toleranţă socială – 100% libertate economică), adi (80-70), guţă yodda (70-60), costin (60-70), ego (70-70), vb (60-90), torino (100-60), doc (90-90), road (70-80), mycroft (80-60), turnofftheglory (70-70), hantzy (70-90), mobgirl (100-100), andrei (90-100), 1 (60-100), eu, daniel (90-60), petru moldovan (60-80), doru (60-100), baubau (60-100), mcm (80-60), skin (80-100), cătălin (70-80), dan (70-70), dadan (60-80), aka (70-80), berenger (90-100)

    moderate, centrist – 23 – radu (60-50), ft (60-50), bogdan (alt bogdan), bodi (50-80), simona.m (50-70), sare’n ochi (50-80), ender (60-70), zaffcat (40-70), gupi (50-70), cristihan (30-60), răsvan lalu (80-50), red (50-70), cristy (50-70), elena (70-60), macgregor (60-70), ribelalu‘ (50-80), dragoş, costin 2 (40-50), mumulea (60-60), aurelian (50-80), bogdan, nea (60-40), zulu, adrian raisanu (50-70), nemo (30-40)

    right, conservative, christian democrat – 19 – bleen (30-100), amelia (30-70), bogdan (20-80), para (40-90), florina (20-100), chriscross (40-100), dracula (40-80), roşu (30-80), ivan zubeldian (40-80), manwe (50-100), murfi (30-80), radu n. (10-60), mihai politeanu (40-90), filadel (10-90), pataphyl (20-80), catalin (20-70), lucian (40-80), cetatean-politeia (50-90), merechene (40-80), yeba (10-80), sorin (30-70)

    Reply
  42. oglinda-oglinjoara

    Alba ca Zăpada e Florina, Yeba, Amelia, Mobgirl, Gia, Ioana, Tucu, Para, Dan Maşca, Marius "de la" ş.a.m.d.

    Reply
  43. oglinda-oglinjoara

    şi să nu ne mai ascundem după cireş: Alba ca Zăpada există deja, e aici, la mătuşa Madame Blogary

    Reply
  44. oglinda-oglinjoara

    de-acord cu Mobgirl

    ACZ să-şi facă treaba ei

    Băsescu să-şi facă treaba lui

    dacă trebile vor fi convergente – bine, dacă nu – nu

    (eu cred că vor fi, dar nu de aici trebuie pornit, de la convergenţă vs. divergenţă)

    fiecare să-şi cultive propria grădină

    Reply
  45. Mobgirl

    Faptul ca Basescu e pro sau anti fata de solutiile noastre e secundar.

    Important este ca noi sa aflam ce se petrece in viata reala a oamenilor pe care dorim sa-i reprezentam si sa oferim solutiile liberale la ele.

    Reply
  46. tucu

    @Dan Masca

    Eu nu prea inteleg cum poate fi functionala o asemenea organizatie in momentul in care inglobeaza curente nearmonizate intre ele.

    Cum putem actiona unitar eu care consider ca Basescu este o binefacere pentru Romania si dumneata care ai probabil o parere total diferita fata de a mea.

    Pot accepta sa lupt pentru un obiectiv comun inpreuna cu oameni care au pareri diametral opuse de ale mele cu conditia ca fiecare sa respectam convingerile celuilalt. Asta inseamna in cazul mostru sa sarim peste subiectul Basescu.

    Din nefericire in cazul ACZ va fi foarte dificil pentru ca pentru a incerca sa reformezi statul va trebui da foarte multe ori sa te folosesti de ideile lui Basescu.

    Reply
  47. Mobgirl

    De acord cu Amelia.

    Pozitionarea structurii fata de Basescu mi se pare si mie neproductiva.

    La fel impartirea oamenilor in nehotarati, dezamagiti si captivi. Oamenii au probleme concrete si dificultati concrete si nu se identifica drept dezamagiti sau nehotarati.

    O alta abordare ar fi sa ne pozitionam in raport cu problemele oamenilor: cui ne adresam noi, ce probleme au oamenii aia si care sunt solutiile noastre la ele?

    De pilda, o prietena a pierdut ocazia de a lucra la un proiect deoarece firma i-a spus ca nu o mai poate plati pe contract cu drepturi de autor si ca trebuie sa-si infiinteze un pfa.

    Actele necesare si stampilele si birocratia sunt atat de costisitoare incat trebuie sa angajezi o firma specializata care sa alerge pentru tine timp de multe zile (chiar si o luna) si sa o platesti cu bani pe care poate nu-i ai.

    Daca nu ar fi avut si un alt job, probabil ca, in cele din urma, ar fi facut cerere pentru ajutorul de somaj.

    Spre comparatie, in alte tari te duci la un ghiseu, completezi un formular, se elibereaza actele si DE A DOUA ZI poti sa incepi sa lucrezi.

    Solutia pe care o putem noi oferi in rezolvarea acestei probleme deriva din principii mai inalte, precum flexibilizarea pietei muncii, debirocratizare si inseamna regandirea sistemului etc etc.

    Citeam zilele trecute, cred ca tot aici, despre un reportaj la Pro tv care arata cum 2 proaspeti absolventi de bac ajung la fortele de munca si refuza joburi (si astfel ajung sa traiasca din ajutorul de somaj).

    Asta inseamna ca angajatorii sufera de doua ori: o data din cauza lipsei de personal si a doua oara pentru ca trebuie sa renunte la o parte din resursele lor pentru a le da celor doi ca sa stea acasa.

    Cum ne pozitionam noi fata de aceasta problema? Pai poate o solutie ar fi sa spunem ca daca refuzi un job (chiar sub pregatirea si calificarea ta) pierzi dreptul la somaj.

    Pentru ca noi sustinem angajatorul si descurajam irosirea banilor statului (care deriva din principii mai inalte).

    Reply
  48. Dan MAȘCA

    tucu : am inteles ca acum se lamuresc niste lucruri. Aceste comentarii ajuta la lamurirea lor. Timpul nostru fiind limitat, la fel si banii, trebuie sa stim ce facem cu timpul si banii. In rest nimic mai mult. Discutam, exprimam idei, propunem variante. Nu asta se doreste ?

    propunerea mea este simpla : curente diverse, statutar constituite si finantate in functie de importanta lor.

    asa cum asociatia a decis sa scoata afara cuvintul neoliberalism, pentru a atrage mai multi membrii, tot asa pot sa dezvolte statutul asociatiei, ca sa ofere posibilitatea membrilor de a se opune inclusiv unuia ca Basescu, dar care sa ofere solutii de dreapta prin alti lideri ai comunitatii.

    nu vad care este pierderea asociatiei ?

    Ca nu se voteaza asta este ok si in consecinta vom actiona conform votului majoritatii. Asa cum am plecat din PNL ca s-a aliat oficial cu PCul, tot asa voi putea decide daca ma asociez sau nu pentru a face voluntariat sau doar donez punctual niste bani pe anumite proiecte ce se construiesc in jurul principiilor si ideilor dupa care traiesc zi de zi.

    Reply
  49. oglinda-oglinjoara

    (de fapt, am sentimentul că ideea Albei ca Zăpada se originează la Băsescu, nu la Lăzăroiu sau cel puţin că s-a născut din discuţiile între cei doi. cum să se ridice Athena împotriva lui Zeus? unde s-a mai pomenit una ca asta? 😀 )

    Reply
  50. tucu

    @dan masca

    Eu nu inteleg totusi ce legatura are libertatea unor oameni de dreapta de a se dezice de Basescu cu ACZ.

    De ce trebue ACZ sa intre in jocul asta?

    Eu vad ACZ ca o organizatie lucrativa -care trebue sa produca ceva -un curent de opinie,o zona de influenta etc nu ca o agora .

    Daca vrei sa dezbatem magariile lui Basescu o putem face pe cele 1000 de forumuri care se ocupa numai cu chestia asta.

    Ca sa fiu clar ACZ nu poate fi o adunatura de curente care actioneaza haotic ci o organizatie cu un scop si cu reguli precise.

    Deci se stabileste de la inceput. Daca membtrii organizatiei hotarasc sa se cace in capul lui Basescu ramin cei ce pot face acest lucru.

    Daca nu cei ce nu se mai pot tine trebue sa si caute alt closet.

    Reply
  51. oglinda-oglinjoara

    Dan Masca

    uite, de pildă, în problema Roşia Montana

    poţi să NU fii de acord cu Băsescu (în această chestiune), fără să fii împotriva lui

    pur şi simplu, sunt argumente valide şi de o parte şi de cealaltă, iar a te situa de o parte sau alta nu înseamnă că eşti cu sau împotriva lui Băsescu

    (eu, de pildă, nu-s hotărît, nu-s convins definitiv, dar înclin spre exploatare – bineînţeles, cu renegocierea contractului ş.a.)

    Reply
  52. Amelia

    Cred ca se insista prea mult pe pozitionarea fata de Basescu et alii; nu spun ca este neaparat o falsa problema, insa mie una nu mi se pare una esentiala pentru definirea obiectivelor asociatiei. In ce ma priveste, consider ca anumite idei/proiecte ale lui Basescu merita sustinute (revizuirea Constitutiei, reorganizarea ad-tiva, presiunea pe reformarea justitiei etc.), fata de altele am rezerve (redeschiderea minelor, de exemplu).

    Reply
  53. oglinda-oglinjoara

    Dan Masca: "cei care il contrazic pe Basescu nu se contrazic"

    poate nu m-am exprimat suficient de clar: am spus – "cei care spun că au treabă cu ideile", nu "cei care îl contrazic pe Băsescu"

    una e să fii împotriva lui Băsescu şi alta e să-l contrazici

    oricine poate fi contrazis/nimeni nu deţine adevărul

    e mai limpede acum?

    Reply
  54. Bleen

    Deşi, la un moment dat, este posibil ca o asemenea structură să fie pe baricade diferite cu Băsescu, pe anumite subiecte punctuale. Dar rolul unei asemenea mişcări sau structuri nu este să se războiască cu Băsescu. Fiindcă nu are de ce. Ca să nu mai spunem că avem inamici comuni: USL şi baronii din PDL.

    Reply
  55. Bleen

    Nu vorbesc despre poziţii punctuale, vorbesc despre poziţionarea unei asemenea structuri. O structură care este programatic anti-băsesciană nu mă poate avea printre membrii ei, cel puţin pe mine (deşi mai pot să-ţi dau încă cîteva zeci de nume de oameni care ar refuza să facă parte dintr-o asemenea structură).

    Reply
  56. Bleen

    @dan maşca

    Faptul că nişte oameni nu se dezic de Băsescu nu îi obligă pe ceilalţi la tăcere sau exerciţii de admiraţie. Însă dacă o eventuală organizaţie sau asociaţie s-ar poziţiona manifest anti-Băsescu, atunci cei numiţi mai sus ar părăsi acea organizaţie.

    Reply
  57. Dan MAȘCA

    legat de fineturile lui marius delaepicentru, cum scriam int-un post aflat la moderare, daca un curent ii va avea pe Bleen , Neamtu si Lazaroiu, care nu se dezic de basescu si tot ceea ce fac fac sa nu il supere pe Basescu, atunci asta este, dar trebuie sa fie in aceeasi asociatie, partid, stabilit prin statut si dat libertatea si altor curente/motiuni de dreapta sa se manifeste, fara a fi nevoie de a infiinta inca o asociatie. Vezi putin ceea ce v-am mai spus pe vremuri pe Blogary, legat de ce faceam citiva liberali de dreapta prin PNL acum ceva ani buni : http://altguv.ro/index.php?id=7 art. 15-18 , dar nu cu mare succes.

    Acele propuneri ramin in picioare ca mod de organizare si de a oferi LIBERTATE oamenilor sa se manifeste, avind in baza niste principii de dreapta.

    Reply
  58. Dan MAȘCA

    @ oglinda-oglinjoara : cei care il contrazic pe Basescu nu se contrazic, ci doar il contrazic pe Basescu, ca doar nu o fi Basescu unicul detinator al tuturor curentelor de dreata din Romania si fara el nimic nu misca pe dreapta.

    Un partid de dreapta nou, poate intra in parlament si foarte bine poate face opozitie, daca ceea ce se intimpla la guvernare, de exemplu acum, nu arata a politica de dreapta in nici un caz.

    Din opozitie poti vota punctual doar acele legi care promoveaza politici de dreapta.

    Reply
  59. Dan MAȘCA

    @ Bleen : este obla treaba. Nu se dezice nimeni de Basescu, ca nu ai cum sa dezici. Este presedintele in functie al Romaniei si sper ca are ultimul mandat. Respect presedintele in functie, doar a primit votul de la mine.

    Asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu el in privinta reformarii PDL, care nu se va reforma decit prin trecerea in nefiinta a membrilor lor.

    Totodata nu pot sa nu remarc ca Basescu este ca fostii lui colegi de partid, doar ca scoate placa acum cu reformarea in sus si in jos, iar reformarea asta este o improvizatie continua, iar acest lucru li se datoreaza guvernantilor si lui Basescu.

    Sa pui ministrii ca Vreme si cel dinaintea lui, Sandu daca nu ma insel. Sa pui ministrii ca IGAS, Ialomiteanu si celalalt dinainte lui.

    Sa ai COD FISCAL cu prevederi antiliberale de ani de zile.

    Si lista poate continua si sa ma rogi sa nu ma dezic de proasta guvernare a lor este greu de inteles.

    Sa vii cu texte ca astia care nu sustinem punctele voastre de vedere suntem in oala celor de la Critic Atac sau suntem alaturi de nulitatile din PDL, care conduc Romania de multi ani, este o mare greseala.

    Daca vreti miscare de dreapta si sa aiba curente diverse, conservatori, neoliberali,ordoliberali si libertarieni, atunci trebuie sa va schimbati putin modul de actiune si gindire.

    Daca doresti sa ai oameni ca mine membrii, atunci trebuie sa spui : uite, Asociatia MAdame Blogary ofera prin statut si proiecte posibilitatea manifestarii tuturor curentelor de dreapta.

    Daca un curent va avea pe Bleen , Neamtu si Lazaroiu, care nu se dezic de basescu si tot ceea ce fac fac sa nu il supere pe Basescu, atunci asta este, dar trebuie sa fie in aceeasi asociatie, statutar. Vezi putin ceea ce v-am mai spus pe vremuri legat de ce faceam citiva liberali de dreapta prin PNL acum ceva ani buni : http://altguv.ro/index.php?id=7 art. 15-18.

    Ca cei din PNL si altii ca ei nu au priceput si nu pricep acest lucru ii priveste, dar sa ajung sa sustin oameni antiliberali este mult prea mult

    Reply
  60. Marius Delaepicentru

    Puneţi-l pe Ducu Hâncu la treabă. Să ia modelul de retor-entertainer al lui Glen Beck şi veţi avea succes. Nu băgaţi oamenii în fineţuri despre doctrine, ci învăţaţi-i să fie independenţi. Arătaţi cum vă sărăcesc programele ANL, creditele cu buletinul şi alte extensii extraplapumare.

    Succes!

    Reply
  61. oglinda-oglinjoara

    Cei care vor o ACZ anti-Băsescu se contrazic, de fapt, deoarece spun(eau) că ei au treabă cu ideile, nu cu oamenii.

    Dacă toţi cei care susţin dreapta sunt "piticii" ACZ

    iar Băsescu susţine (cît depinde de el) dreapta

    de ce ar trebui să fie ACZ împotriva lui Băsescu?

    (…şi din strînsoarea acestui silogism nu se poate ieşi, decît făcînd paralogisme, adică "falşuri" în gîndire 🙂 )

    Reply
  62. nedormitul

    da' voi știți că băsescu mai are vreo doi, poate trei ani de mandat cu totul și pe urmă gata?

    revin, problema scosului oamenilor din case nici nu e atît de gravă. pînă la urmă, motivația celui care iese la vot este foarte personală. la fel și aspirațiile. unul vrea găletușă, altul vrea ulei și zahăr, altul vrea o taxă mai puțin, altul vrea mai puține controale la firma lui, altul vrea un învățămînt mai performant, mai puțină corupție, ș.a.m.d.

    băsescu e o problemă falsă. nu acolo trebuie umblat, ci la aspirații și așteptări. uleiul vine pe loc, în poartă, te ia un nene cu autobuzul și te duce acasă. eliminarea dinozaurilor din învățămînt sau din justiție e mai complicată și îți dai seama, ca alegător, că un simplu vot nu ajunge.

    Reply
  63. tucu

    Eu cred ca exista 3 categorii de votanti.

    1/ votantii captivi -cei ce din diferite motive voteaza un partid sau un politician indiferent de ce se intimpla

    2/ votantii dependenti de structura de putere -cei scosi la vot de vointa lui Flutur sau Dragnea sau mai stiu eu ce primar.

    3? votantii care asteapta o idee un impuls sau de ce nu o speranta.

    Noi sub forma ACZ sau Miscarea Populara sau chiar Blogary nu putem incerca sa mobilizam decit ultima categorie.

    Cred ca sansa noastra este de a incepe actiunea la nivel local cu speranta ca se va putea coagula un curent la nivel national.

    Bleea spunea mai sus ca daca vom reusi sa mobilizam 100 de mii de oameni vom putea vorbi de inoirea clasei politice.

    Eu gindesc ca intr o circumscriptie electorala 2-3 mii de voturi sunt determinante pentru alegerea unui parlamentar.Evident e mai usor de facut strategii pe circumscriptii decit strategii nationale mai ales ca probabil fiecare circumscriptie are mesajul ei specific..

    Eu zic ca cu asta ar trebui inceput. Identificate circumscriptiile unde exista electorat nehotarit sau electorat dezamagit de PDL si actionat ca atare.

    Reply
  64. Bleen

    Dacă dezicerea de Băsescu este o condiţie pentru a face parte din Albă ca Zăpada atunci mi-e teamă că în Albă ca Zăpada e loc pentru toţi baronii PDL. De fapt, e loc doar pentru ei şi probabil încă cîţiva rătăciţi.

    Reply
    1. Florina

      Bleen

      exact de asta am dat link-ul. îmi pare o apreciere extrem de binevenită a celor care pînă la un punct au fost cu Băsescu iar apoi au ajuns să spumege împotriva lui din studiourie binecunoscute şi din partide a căror poziţie se ştie foarte bine. ceea ce, şi din punctul meu de vedere, înseamnă şi o probă de caracter. e încă un motiv pentru care îl apreciez pe Lăzăroiu.

      Reply
  65. Amelia

    Ca sa ajungem la 100.000 de semnaturi/oameni, trebuie sa strangem mai intai 100, 1000, 5.000.. si tot asa. Prin urmare, avem de lucru 😆

    Reply
  66. Mobgirl

    @ bleen 19:39

    Bun asa cu eliminarea neconservatorismului 🙂

    Ca sa zic asa, eu am deschis discutia prima data asupra acestui subiect.

    Imi place sa cred ca decizia pe care ati luat-o mi se datoreaza un pic si mie, astfel incat cred ca pot sa zic, fara sa gresesc (sper), ca reprezinta prima mea contributie la construirea si definirea asociatiei.

    Reply
  67. Bleen

    @Florina

    Eu am zis, Lăzăroiu nu se va dezice niciodată de Băsescu. E vorba atît de credinţă politică cît şi de caracter. Dacă rolul ACZ e să dea în Băsescu, aşa cum se sugerează de către cîţiva, atunci Lăzăroiu nu va avea nicio treabă cu ACZ. Şi nu numai Lăzăroiu, mulţi alţii se vor îndepărta de ACZ. Probabil că ACZ va trebui să-şi găsească bazinul de susţinere între autorii şi cititorii Critic Atac. Doi dintre oamenii care au scris chemări la luptă în ultimele zile, Mihail Neamţu şi Adrian Papahagi, deasemenea nu se vor dezice vreodată de Băsescu. Şi mai sînt alţii, ale căror nume nu le dau.

    Reply
  68. oglinda-oglinjoara

    Bleen

    Pentru înnoirea clasei politice e nevoie şi de înnoirea populaţiei, în general.

    Adică, e nevoie de un efort serios de culturalizare şi "încetăţenire" a cetăţeanului.

    Reply
  69. costel stavarache

    dle Bleen

    asa este. insa in comentariu nu sunt mentionate uleiul si zaharul. acolo e forta. inclusiv forta dreptei.

    Reply
  70. Bleen

    Cînd Blogary sau Albă ca Zăpada sau cine o fi şi cum s-o numi va aduna 100 000 de semnături sau 100 000 de oameni într-o piaţă, atunci putem vorbi de înnoirea clasei politice.

    Reply
  71. oglinda-oglinjoara

    ca să ştim cum ar arăta scheletul Albei ca Zăpada, ar trebui să ştim cum îi arată creierul: ce gîndeşte, care e viziunea ei despre lume, care îi sunt principiile (cîteva principii, maximum 10, se poate şi şasă principii frumoase)

    Reply
  72. Bleen

    Şi eu m-am gîndit azi noapte la chestii. Cred că obiectivul nostru e să învingem baronii şi să contracarăm electoratul de găletuşă.

    Ca politician, e foarte greu să te opui unui Oltean, Flutur, Mazăre, Dragnea sau Fenechiu. Oamenii ăştia aduc partidelor lor zeci sau chiar sute de mii de voturi. Electoratul care votează conform conştiinţei nu e neapărat mai puţin numeros însă este "nereprezentat", "neorganizat". Nu poate fi opus electoratului de găletuşă. Deşi este totuşi electoratul care a cîştigat alegerile din 2004 şi 2009. Cel care a făcut diferenţa. Acest electorat nu e forţă fiindcă în lupta internă pentru putere în partide nu poate fi identificat ca o forţă distinctă. În lupta politică din interiorul partidelor, baronii vin cu cifre: primari, consilieri, voturi, bani, litri de benzină, maşini, autocare, camioane, bannere etc (şi, uite, ca să vă daţi seama cam pe unde e Blogary în comparaţie cu un asemenea baron: unul dintre ei îţi poate scoate la vot, în ziua alegerilor sau într-o simulare, 8000 de oameni în cîteva ore, asta numai aşa, la mişto, ca să-ţi dovedească ce putere are). Cu ce cifre vin oengeurile, grupusculele şi blogurile care coagulează votanţi repsonsabili şi conştienţi?

    Reply
  73. Amelia

    @bleen & all:

    Avand astazi mai mult timp, am recitit cu atentie mesajul D-lui Aligica si doua chestiuni mi-au atras atentia in mod deosebit si m-au pus pe ganduri :

    1) Dl. Aligica s-a referit chiar in titlu la “comunitatea Blogary”; marturisesc ca pana acum nu ma gandisem sa-i definesc pe cei adunati in jurul blogului si, mai nou, al Asociatiei cu termenul “comunitate”, desi am gandit intotdeauna ca noua, ca natie, ne cam lipseste spiritul comunitar (ca si simtul civic). Cautand definitiile din dictionar ale comunitatii mi-a atras atentia urmatoarea: “un grup de oameni cu interese, credinte sau norme de viata comune”. Fara a neglija importanta “credintelor si normelor de viata”, cuvantul “interese” mi-a atras mai mult atentia pentru ca mi se pare ca are un potential de actiune mai mare, in sensul de agregare (sau coaugulare, ca tot e “trendy”), proiectare/constructie si punere in opera. Prin urmare, as sugera ca identificarea acestor interese comune (la modul foarte concret) ar putea fi un prim pas nu numai util dar si necesar in definirea obiectivelor.

    2) Dl. Aligica a pus un accent mai mare (sau mi s-a parut mie ca a pus) pe varianta 3 de gandire strategica (“Mijloacele sunt date dar Obiectivul nu e. Aceasta este cea mai interesantă şi importantă variantă. Am nişte resurse (mijloace) dar nu e clar ce vreau şi ce pot face cu ele”). Asta m-a facut sa ma gandesc daca nu cumva asta este cazul “comunitatii Blogary”. Daca m-ar fi intrebat cineva inainte, as fi fost mai degraba tentata sa raspund ca “avem (ceva) obiective, dar nu (prea) avem mijloace/resurse”. Acum ma gandesc ca poate Dl. Aligica a vrut sa ne “traga de maneca” si sa ne faca sa ne dam seama ca, de fapt, avem niste mijloace/resurse dar nu prea stim ce sa facem cu ele.

    Oricum, multumesc D-lui Aligica pentru “tragerea (amicala)de maneca” si imi cer anticipat scuze pentru eventuala suprainterpretare (desi cred ca e tara prea plina de analisti, uite ca nici eu nu ma pot abtine!)

    Reply
  74. oglinda-oglinjoara

    dacă se merge pe acorduri fine (de genul "să stabilim ce înseamnă in/decenţa şi imaginile in/decente"), ne putem lua la revedere de la ACZ de pe acum

    (ca să nu mai spun că şi la delimitările clare sunt mari diferenţe: unii poate că ar accepta legalizarea prostituţiei. btw, chiar Lăzăroiu era parcă de acord cu asta)

    Reply
  75. ioana

    Sau uitaţi-vă şi aici la noi ce greu e să găseşti muncitori buni să-ţi renoveze casa şi cât de mult costă.

    Total de acord apropo de "aprecierea" fetelor din România. Mă calcă pe nervi ăia care vor să legalizeze prostituţia. Eu aş interzice şi afişarea imaginilor obscene/indecente.

    Reply
  76. ElCucui

    @sare'n ochi, nu-i problemă, n-am stat în picioare 🙂

    @tucu, și aici un sudor în autogen ia de la 1500€ în sus. Înainte de criză, vorbeau băieți din instalații, colegii mei, antreprenorii și de 3.000€. Nu-i dădeai, pleca oricând afară. Io aș face un film cu un sudor autogen.

    Reply
  77. tucu

    @El Cucui,

    Nu ai idee cit de cautati si bine platiti sunt meseriasii cu adevarat buni.

    Occidentalii au descoperit ca meseria de sculer matriter sau sudor este prea gra si atunci ne au bagat in UE sa le trimitem muncitori.

    Cit despre educatia distribuita cu generozitate de media romaneasca eu zic ca reusita e totala .Emisiuni ca Nora pentru mama, Fata de la tara, Serviti va rog, Burlacita, etc etc contribue decisiv la desvoltarea unei generatii de imbecili.Si se mai mira prostu de Funeriu de ce nu iau tinerii bacul. E clar -pentru ca nu se dau subiecte din aceste emisiuni.

    Eu apreciez cel mai mult mentalitatea reporterilor care intreaba orice strain care calca prin Romania daca apreciaza fetele noastre.

    Este exact ca la casa de curve unde patroana intreaba daca ai apreciat marfa si te invita sa mai vizitezi stabilimentul.

    Reply
  78. Doina

    Inia : "Prin acest blog aveti sansa sa castigati aderenti din toata lumea (siehe trafic), ceea ce si-ar dori orice partid. Multi tineri si varstnici de pretutindeni vor sa spijine moral si financiar ideea de modernizare a Romaniei, trebuie doar sa-i convingeti ca meritati investitia lor. Multi indecisi asteapta la cotitura, timpul preseaza si lupii pandesc. Cum ii convingeti pe indecisi?"

    Bleen raspunde "Există propunerea ca după primul val de membri, să nu mai fie acceptaţi noi membri decît cu recomandarea membrilor deja acceptaţi."

    Ei Bleen raspunsul tau nu il inteleg . Adica indecisii care vor auzi de voi numai dupa ce trece primul val nu vor mai avea loc ? Sunteti atat de multi , valorosi si siguri pe voi incat cei care nu va cunsoc inca nu mai au nici o sansa ?

    Reply
  79. ElCucui

    @tucu, se dezvoltă din cauza lipsei modelelor din filmele românești de dragoste, cum bine ai zis, dintre sculer-matrițer și țesătoreasă. Din moment ce filmele românești iau premii internaționale doar dacă au subiecte inspirate doar din mizeria în care trăim, toate fetele se visează asistenta lui Capatos. Glumesc. Și nu prea.

    Cred că se dezvoltă din cauză că nu mai există sculeri-matrițeri categoria a șasea "specială" sau, dacă mai există câțiva, sunt prost plătiți. Deci nu sunt considerate modele de succes.

    Reply
  80. Bleen

    Nu există suficient timp şi spaţiu de pierdut cu trollii, cu insistenţii, cu şmecheraşii de profesie postaci, cu ţăcăniţii trişti, cu istericii deprimaţi, cu monomanii cu capsa pusă şi sonaţii veşnic neterminaţi. Pur şi simplu vor fi banaţi.

    Reply
  81. Bleen

    @inia

    Există propunerea ca după primul val de membri, să nu mai fie acceptaţi noi membri decît cu recomandarea membrilor deja acceptaţi. Cît despre oportunişti, cei care sînt oportunişti deja au prins un os, nu aşteaptă la Blogary. Oricum, oportuniştii sînt cunoscuţi, lumea e mică, şi, te asigur, că vom afla dacă vreun oportunist va încerca să intre în Blogary.

    Intruşii (trolli şi alţii – şi aici îi răspund şi lui @daniel – @andrei e troll care a fost mult timp banat şi care nu ştiu cum a scăpat iar pe pajişte – oricum, va fi rebanat) vor fi banaţi pur şi simplu.

    Reply
  82. Inia

    @tucu 18:03: Schimbarea mentalitatii, ca motto- sehr wichtig. OK. Eu zic sa incepem cu noi insine, familiile, prietenii, vecinii, etc….pana la insul de la coada la paine sau bilete la concert. Daca vom repeta intr-una ca numarul asistatilor e mai mare decat cel al contribuabililor si mai mult de jumatate dintre asistati sunt de fapt paraziti, adica ne furam caciula unul altuia si in primul rand propriilor copii, veti vedea ca atitudinea fata de munca se va schimba. Cel putin teoretic. Parazitii de orice fel trebuie aratati cu degetul! Multi ar munci poate dar n-au unde, n-au curajul sau competenta sa se privatizeze (Ich-AG-bekannt acolo?). @Bleen: 1. Cunm o veti proteja pe "Imaculata" de oportunistii si cameleonii care stau la panda ca in 90, se vor infiltra si apoi "se vor da" cu dusmanul? Ce faceti impotriva intrusilor care au "misiunea" de a va discredita prin limbajul indecent pe acest seit??? Ar fi bine ca mesajele indecente sa fie "respectuos semnalizate", din respect pentru cititori si din interes pentru sporirea numarului membrilor… Prin acest blog aveti sansa sa castigati aderenti din toata lumea (siehe trafic), ceea ce si-ar dori orice partid. Multi tineri si varstnici de pretutindeni vor sa spijine moral si financiar ideea de modernizare a Romaniei, trebuie doar sa-i convingeti ca meritati investitia lor. Multi indecisi asteapta la cotitura, timpul preseaza si lupii pandesc. Cum ii convingeti pe indecisi? Cu articole gen Aligica: CLAR SI CONCIS, scrise de "economisti" pentru oameni simpli, (nu pentru economisti!) fara Fachsprache. Reforma mentalitatilor.

    Reply
  83. daniel

    Exigenta de calitate impusa de andrei, nu e chiar o idee proasta.

    Initiativa lui privind intrebarea a catorva romani din cercul lui de cunostinte iar nu a fost proasta. Face ceva, acolo unde este. A vorbit cu 54 publicitate gratuita din timpul lui.

    Am gasit replica lui bleen la nealocul ei si nu ma sfiesc sa critic,la intrebarea privind romani sau americani, in raport cu un IP, la care ai un accces privilegiat.Americanii denumesc fenomenul power-trip.

    Ca atat timp cat discutam de bifteckurile anecdotice intre oameni care se cunosc in viata reala si altii nu, printre o idee de dreapta si una de vot imi place de stanga nu prea vad cum putem avansa, doar eventual promova.

    Ori lasam viata personala acasa, ori ne apucam sa povestim ce am facut. Si eu lucruri interesante de povestit, in perspectiva asta. De exemplu, am fost prin Montreal, am fost la Arcade Fire unde am ascultat un desteapta-te pe placul meu, melodia wake up, am baut printre alte un Tim Horton. Am conversat printre altele, in afara de o droaie de cetateni rataciti,cu doi turisti austrieci , ingineri pe la Bombardier, un comentator haitian la TV, un alt haitian doctorand, un alt haitian si inca vreo 3.Din cauză că Partenerul meu e haitian. ah si mai picant, partenerul haitian are o prietene austriaca care se lupta sa injghebeze fisierele informatice pentru ministerul de revenit din Austria). Tradus pasajul mai de sus, are un nume. Bârfă.

    Dar intrebarea e, folosesc informatiile astea la ceea ce alba ca zapada si blogary se vor?

    Evident ca nu. Poate la socializare, da la focusarea a ceea ce trebuie sa facem nope.

    thumbs up cei care suntem din diaspora.

    Suntem maturi, avem copii, obligaţii profesionale, timp limitat, entuziasm mare, potenţial dar şi aşteptări.

    eu sunt in Ca.

    Reply
  84. Bleen

    @daniel

    Vom lua în discuţie şi statutul simpatizanţilor. Ne vom întruni şi vom elimina şi "neoconservatorismul" din statut. Deocamdată, singurul membru al Asociaţiei care îşi poate dedica tot timpul şi toată energia Asociaţiei sînt eu. Pentru ceilalţi, e un second, third sau chiar fourth job.

    Reply
  85. tucu

    2El cucui,

    Revista are vre un reprezentant la bursa locurilor de munca?

    Daca nu -pacat.

    Reproduc din transmisia PROTV de asta seara.

    La bursa locurilor de munca se prezinta Oto- a luat in sfirsit bacul si vine cu doi prieteni sa vada care e piata. Cere un serviciu de birou -5-6 ore maxim si minim 2 mii de lei pe luna. Refuzat se suie in propria masina cu convingerea ca a pierdut timpul.

    Mimi- a picat bacul si cum nu poate da la teatru a venit cu o prietena sa caute de lucru. Oferta confectioner sau femeie de serviciu. Pretentia ""Asistent manager"" Nu gaseste si evident pleaca ca doar nu era sa se faca croitoreasa.

    El Cucui

    Nu ma mai uit peste Chile , ma uit peste tineretea mea si ma apuca nostalgia.

    Tare l as fi dorit pe Oto sculer matriter si pe Mimi tesatoare .

    E trist dar incep sa cred ca germenele imbecilismului se desvolta cel mai rapid in tipul nostru de democratie.

    Reply
  86. Luminita

    Am doua "obiectiuni"/ sugestii la capitolul obiective "menţinerea actualei clase politice în defensivă" ar trebui sa fie o consecinta nu neaparat un target, activitatea asociatiei ( in sine) ar trebui sa tinteasca, in principal, prin obiective, mijloace,etc. spre constiinta, educatia, mentalitatile si bunastarea societatii civile in ansamblu ei, bref ar trebui sa isi propuna oferirea unui alt tip de model, nu doar politic dar si civic. Evident, una dintre consecintele imediate si benefice ar trebui sa fie sus mentionata " oala sub presiune", dar pentru a pune actuala clasa politica in defensiva ar fi necesar un tzunami popular, nu bazaitul de musca al unei asociatii.

    La capitolul " mijloace": propune/dezbate/disemineaza si impune teme ar fi mai adecvat,; identifica/sprijina/formeaza candidati asisderea.

    P.S. Am putea evita termenul "lupta" din discursul public si, evident, documentele programatice ??? am o alergie teribila la acest cuvant

    P.S. la P.S. am trimis adeziunea ceva timp in urma si nu am inteles care sunt cerintele minimale pentru a fi acceptata ( sau nu), vreau sa stiu daca imi suflec manecile sau chibitzez in contiuare pe bloguri.

    Reply
  87. tucu

    As vrea sa pun in discutie o peveste care pe mine ma deranjeaza teribil si care cred eu conduce la neputinta noastra de a face ceva concret.

    Exista blogul mentionat mai jos in care Andrei scrie un articol intitulat-""Buzunarul ACZ""

    Andrei face o analiza a situatiei mai mult sau mai putin corecta , nu asta are importanta,,defineste locul Miscarii Populare si a ACZ , pomeneste de cei 120 lei pe an si trage o concluzie beton .

    Zice -Daca tot e sa facem ceva (se refera la ACZ) hai sa facem ceva ca lumea.
    http://www.imondo.ro/blog/
    Andrei,

    Eu consum o droaie de timp cititnd si sciind pe Blogary. Citesc ce scrie fiecare si incerc sa inteleg dupa umilele mele posibilitati ce se doreste.

    Pina la aceasta data nu am aflat cum va arata ACZ , ce va fi, cum se va organiza si cum va actiona.Eu m am inscris pentru ca simt ca trebue facut ceva.

    In conditiile astea cum Dumnezeu de poti descalifica ACZ fara sa stii macar cu ce se maninca respectiva asociatie ?

    Devine halucinant datul; cu parerea despre lucruri de care habar nu avem. Si dupa aia ne miram ca in tara asta nu se face nimic ca lumea.

    Reply
  88. ElCucui

    @Aviz amatorilor. Pinochet a mers pe mâna neoclasicilor "Chicago Boys" anti-keynesianiști din tată-n fiu. (Tare mă gândesc să nu aibă-n cap și chinezii un parcurs similar, cu un model "Phinocet" Made in Mainland China și să îi auzim într-o zi și pe ei cu alegeri democratice. Și partide 'replica' de dreapta)

    Reply
  89. daniel

    Intervin oarecum între dialogul lui mobgirl şi estu şi remarca lui glock privind necesitatea citirii cărţilor, mediilor, ideilor de stânga.

    Personal, intru din când în când pe să citesc articole de pe blogul dlui Dâncu. Îmi e simpatic. Articulat, inteligent moderat şi cert, are calităţi profesionale de netăgăduit. Şi chiar are idei de dreapta uneori, involuntar sau nu :). Chiar a ajutat dreapta să avanseze în România(grupul de la Cluj care l-a confruntat pe Iliescu).

    Dar trebuie uitat că e membru PSD, a adus un plus acestuia, prin fondarea IRES, iar orice contribuţie a lui care aduc puncte plus USL, sunt în defavoarea dreptei.

    Reply
  90. ElCucui

    @tucu, parcă au mai fost niște tranziții mai soft prin Portugalia și mai hard în Kampuchea Democrată. Dar oricum nu se compară cu EU de Est. 100% de acord cu mentalitățile. Dacă vrei să le schimbi pe cale democratică, căci, altfel, mai există și modelul "de tranziție" Pinochet.

    Reply
  91. daniel

    @ Bleen,

    Din start, cred că ar fi bine de clarificat, din perspectiva membrilor directori statutul simpatizanţilor – sau mă rog, indicarea unui moment când se va clarifica(după votul membrilor etc) pentru cei care se implică într-un mod sau altul în agora asociaţiei (încadrându-mă, observ, alături de câţiva în categoria respectivă).Şi care din terţe motive, nu vor să fie membri dar vor să contribuie fiecare cum poate şi decizând până unde poate, la viaţa agorei blogary.

    Clarificare necesară, ca să nu se creeze apoi discuţii inutile.

    Reply
  92. tucu

    Nimeni nu are raspuns la problema ridicata de @Costel Stavarache deoarece e prima oara in istorie cind se revine la un sistem de tip capitalist deci cu economie de piata si proprietate privata de la un sistem care a distrus si economia de piata si proprietatea privata.

    In cazul nostru nu se pune problema trecerii de la o dictatura la o democratie petrecute pe fondul unei econiomii capitaliste functionale ci de trecerea de la un sistem de lagar cu economie inchisa la un sistem capitalist.

    In cazul nostru ( si al celorlalte tari foste comuniste ) trebue schimbata mentalitatea de asistat a populatiei -lucru extrem de dificil.

    Reply
  93. estu

    costel>corect. Si la fotbal la fel, trebuia sa-i luam tare pe francezi, indiferent de gazon. Stransul recoltei trebuie facut si el cu hotarare si determinare, fara compromisuri, dar consumul de alcool, sare si zahar cu moderatie.

    Cu alte cuvinte, ce dracu are una cu alta?

    Reply
  94. ElCucui

    @Costel Stavarache, de la caz la caz. Uite Spania de la Franco la Juan Carlos, uite Chile de la Pinochet la democrație. Ultimul, un exemplu mai apropiat în timp și de condițiile din RO. Aa, și să nu uit, uite Japonia de la Hirohito la Hirohito. 1964 a fost în SUA, trăim prezent. Aici.

    Reply
  95. costel stavarache

    "I would remind you that extremism in the defense of liberty is no vice! And let me remind you also that moderation in the pursuit of justice is no virtue!" – Barry Goldwater, Acceptance Speech as the 1964 Republican Presidential candidate.

    referitor la disputa radicalism-moderatie. cand vorbim despre caderea comunismului sau a nazismului, ce e m bine: sa avem o cadere brusca, imediata sau una lina, graduala, eventual una care sa se intinda pe niste zeci de ani? era bine sa fie luata suta de lei data de Ceausescu in 89 si sa se faca unele schimbari pe ici pe colo sau sa cada sistemul cu totul?

    Reply
  96. Bleen

    După ce Consiliul Director va aproba primul val de adeziuni, vom discuta şi despre întrunirea Adunării Generale (formate din membrii Asociaţiei – deocamdată, pînă la aprobarea primelor adeziuni, Asociaţia Blogary are 6 membri, membrii fondatori). În rest, aşa cum scrie şi în Statut, Adunarea Generală este organul de decizie al Asociaţiei iar Consiliul Director este executivul. Componenţa Consiliului Director: Mirel Axinte – preşedinte, Valentin Miron – vicepreşedinte, Răzvan Cucui – membru.

    Reply
  97. Mobgirl

    @ estu

    Nu am zis nicaieri ca ma revendic de la Adam Smith.

    Referintele mele principale sunt Friedrich Hayek si Milton Friedman.

    Reply
  98. tucu

    @Bleen

    Esti nedrept cu ""Catavencii""

    Chestia cu statul la ""Mama "" este de bine nu de rau.

    Si de Basescu scriau ca sta toata ziua la Golden Blitz si uite unde a ajuns.

    Reply
  99. valentin

    As avea o propunere timida: sa strangem adeziuni pana la 15 octombrie,apoi dupa ce ne numaram un pic sa facem o sedinta online si sa ne alegem liderii (un consiliu director). Ei vor avea sarcina ca sa zicem pana la 1 noiembrie sa prezinte obiectivele adunarii generale si daca ele vor fi aprobate,sa-i dam drumul mai departe.Evident ca adunarea generala va cuprinde toti membrii de pana la momentul votului, ca votul se va face electronic pentru ca presimt ca nu putem fi toti de fata.Cel mai bine sa lucram cu termene fixe, cred ca suntem obisnuiti.Si promit sa intru si eu in termen cu adeziunea 🙂

    Reply
  100. tucu

    @Bleen

    Iar esti nedrept cu Catavencii.

    Chestia cu statul la ""Mama"" era de bine nu de rau.

    Si despre Basescu scriau ca sta taota ziua la Golden Blitz si uite unde a ajuns.

    PS Mihai Neamtu maninca chiar atit de mult incit sa trebuiasca sa stai 3 ore dupa furculita lui?

    Daca te uiti la el nu ai crede.

    Reply
  101. estu

    mobgirl>

    Da, ma refeream la psotarile trecute si la fetisismul cu dreapta atotputernica. Daca erai tip iti recomandam o prietena.

    Se pare ca ce ai inteles tu din liberalismul clasic este taman partea extremista.

    Uite, eu iti sugerez sa citesti Adam Smith de la care pleaca toti, sa-i vezi presupunerile pe care le face ptr ca sistemul sa functioneze si sa compari cu situatia actuala.

    Si in situatia actuala esti complet in afara cadrului descris de Smith.

    De aia credinta deplina in valorile cu pricina, fara a lua in calcul contextul, seamana frapant cu incercarea de a conduce un jeep decapotabil pe fundul marii ptr ca in specificatia tehnica se spune ca merge pe toate drumurile fara probleme.

    Dreapta caricaturala cu piata care regleaza totul in marea ei bunavointa e la fel de incitanta ca si socialismul lui Stalin si Ceausescu.

    Reply
  102. Mobgirl

    Poate te deranjeaza radicalismul din comentariile mele mai vechi. Probabil ca e firesc ca o persoana de stanga sa le considere chiar extremiste.

    Dar, stimati cititori ai blogului, in realitate nu sunt extremista (adica as fi, dar credeti-ma, inca n-am deschis subiectul asupra temelor cu adevarat radicale si extremiste).

    In proportie de 98%, toate comentariile mele au la baza principiile liberalismului clasic: increderea in piata libera, increderea in capacitatea oamenilor de a-si construi propriul destin si o suspiciune sanatoasa fata de stat.

    Un om de stanga crede ca piata libera nu poate fi lasata de capul ei si are nevoie de corectii si de redistribuirea veniturilor, ca oamenii nu sunt capabili sa aiba control asupra propriei vieti si au nevoie sa li se spuna ce sa faca si sa li se dea, si ca statul e un dragut care ne pune la dispozitie servicii care altfel nu ar exista.

    Fac precizarile astea deoarece nu vreau ca ideile clasice despre liberalism sa fie interpretate din greseala drept extremism.

    Iar cand voi deschide subiectul asupra temelor cu adevarat radicale, credeti-ma, o veti sti cu totii.

    Reply
  103. andrei

    Dupa cum inteleg eu, ACZ nu e Lazaroiu si nu e Basescu. Ok, dar eu tot am o problema. Recunosc ca am transmis mesajul si alta data fara sa gaseasca o reactie aici (cred ca mesajul a fost considerat neserios. Problema mea este ca incercand sa consider inscrierea mea in asociatia blogary, nu am reusit sa aflu cine e aceasta asociatie in afara de presedinte si contul IBAN. Cum ar veni, eu sunt partener de cotizatie si donatii cu nedormitul, cu mobgirl si cu contul IBAN? Pentru mine acestea sunt conditii destul de greu de acceptat pentru a investi o parte din munca mea, ca sa nu mai vorbesc de sperante. Continui sa cred ca avem nevoie sa stim mai mult decat ideile promovate, eu am nevoie sa stiu si cu cine ma asociez. Unde sunt liderii?

    Reply
  104. Mobgirl

    @ estu

    Daca ultima mea postare cu Angela Merkel a umplut paharul, scuze.

    N-am vrut sa atac pdl-ul, nici pe basescu, nici sa spun ca totul e negru in tara.

    De altfel, nici n-am spus asa ceva vreodata, in principal pentru ca eu nu comentez deloc la articole despre procente, sondaje, calcule, declaratii ale unora sau celorlalti, daca e mai bine cu astia sau cu ceilalti sau daca toti sunt la fel.

    Intrebarea mea (ca asta a fost, o intrebare, nu o declaratie de razboi la adresa pdl) a vrut sa sugereze ca pot exista si alte modele care sa ne inspire pe toti mai mult decat o fac liderii actuali (fara a le nega acestora din urma meritele).

    Daca intrebarea a fost nepotrivita, e posibil, poti sa ma contrazici. Dar nu-mi place sa fiu catalogata drept extremista din cauza asta.

    Reply
  105. Bleen

    Din ciclul urăeternă:

    Acum ceva timp, pe cînd lucram la minister, am fost să mănînc de prînz (deşi cred că era deja după amiază) la La Mama. Am stat vreo oră, cred, cît am mîncat (împreună cu Mihail Neamtu. La cîteva mese în faţa mea era Nic Sârbu (ex-Academia Caţavencu, actual Caţavencii). Mi s-a zis acum de către cineva că în Caţavencii (nu-l citesc) scrie că aş fi stat 2-3 ore (nu cred că a stat nimeni niciodată 2-3 ore la La Mama).

    Reply
  106. Bleen

    Nu cred că Băsescu e problema. Nu e decisiv sau definitoriu pentru Asociaţie dacă merge sau nu cu Băsescu. Putem fi de aceeaşi parte a baricadei pe anumite teme, putem fi de partea cealaltă a baricadei pe alte teme. Dar nu cred că e obligatoriu să înjurăm la el, numai fiindcă aşa se cîştigă voturi. Oricum, la Asociaţia Blogary nu se pune problema cîştigării voturilor atîta timp cît nu este partid politic şi nu participă în alegeri.

    Reply
  107. Glook

    de ce sa nu citeasca un om de dreapta macar o carte de stanga?

    Bunica zicea ca intotdeauna trebuie sa fii capabil sa vorbesti limba adversarului.

    Reply
  108. eugen

    …apel catre seful de blog.. propun un sondaj.. cine e cu basescu… asa cum e, cu greseli, cu toane cu.. si cine impotriva. Dar sa nu uitam.. el are cutitul_ adica pixul_ in mana in 2012 cand desemneaza premierul.. sa despartim apele..

    Reply
  109. estu

    mobgirl>aici e blog de dreapta si nu-mi permit sa atac ideile pe care le sprijina marea majoritate, e semn de respect. Iti ceream doar putina moderatie ptr ca exagerarile fac rau oricarei cauze.

    In particular insa pot sa-ti fac praf si pulbere , cu argumente,tot ce ai sustinut. Tocmai ptr ca sunt masuri extremiste.

    Altfel atat stanga cat si dreapta au atuurile lor, totul e moderatia.

    Reply
  110. estu

    Într-un an de când Anca Boagiu se află la șefia ministerului Transporturilor au fost semnate 89 de contracte cu finanțare europeană, în valoare de 1,6 miliarde de euro. În perioada următoare se vor mai semna alte opt contracte de circa 350 de milioane de euro.

    asta e stire care arata ca nu totul e negru in tara asta iar treaba buna se poate face si pe banda stanga si pe banda dreapta. Cu separare ptr contrasens si panouri de semnalizare.

    Reply
  111. Mobgirl

    @ estu

    Recunosc, am citit multe carti de dreapta si nici una de stanga.

    Dar cand se iveste ocazia te invit sa ma contrazici cu argumente rationale si sa-mi arati cum stanga e o alegere mai buna.

    Reply
  112. vocalis

    @Tucu

    Nu se screme nimeni sa demonstreze nimic, mai ales in privinta lui Basescu. Era doar o observatie asupra ”noilor” oameni pe care i-a propulsat in politica, si inca una de dreapta.

    ”Scuza” cu nu a avut de unde alege e cam……… Intotdeuna ai ceva de ales!

    Sper ca nu m-am scremut din nou.

    Reply
  113. estu

    daca mobgirl citea o carte de stanga inainte de a citi o carte de dreapta cred ca isi lua tricou cu Che Guevara. Eventual participa si la raliuri.

    Mobgirl, scuze, dar exagerezi cu radicalismul opiniilor.

    Reply
  114. Mobgirl

    De ce trebuie sa ne cramponam de Basescu si Lazaroiu?

    De ce sa nu zicem ca impunerea politicilor de dreapta reprezinta un obiectiv german, de tip Angela Merkel?

    Si in loc sa ne uitam la ce zice/ nu zice Lazaroiu, de ce sa nu o urmarim pe Merkel zi si noapte si sa facem exact ce zice si face ea?

    Reply
  115. Bleen

    @florin

    Unde ai văzut tu Albă ca Zăpada cu Băsescu? A, te referi la "impunerea politicilor de dreapta", un obiectiv băsescian? Era doar o constatare. Acuma nu putem minţi, chiar şi prin omisiune, din dorinţa, cu iz electoral, de a ne detaşa de Băsescu.

    Reply
  116. tucu

    @Nedo

    Hai sa fim seriosi ca vad ca luam numai note mici.

    Tova diriginta e printre noi .

    Jos Basescu Dna profesoara ca i derbedeu si scoatye limba la corpul didactic.

    Reply
  117. tucu

    @Nedo

    Cred ca merg si una si alta.

    Scheletul Elodiei cu titele Biancai (o matiana adaptata la imaginarul mioritic)

    Iti dai seama ce rating vom avea cu conditia sa le descoperim pe amindoua.

    Reply
  118. tucu

    @Ideea lui nedo e geniala

    Sa avem si noi Marijana noastra.

    Republicani suntem, francofoni suntem, steag avem , ne mai trebue o Mariana,

    Ce ziceti o luam model pe Alina?

    Reply
  119. tucu

    @Vocalis

    stai linistit Basescu e rau., bad, cih, imoral ,comunist, fascist, nu trebue sa te scremi sa ne demonstrezi chestia asta.

    Asta e.

    In definitiv are si o scuza -Voiculescu ,Oprea ,Ponta , Antonescu si restul onorabililor au ajuns in parlament cu ajutorul meu al lui Bleen, al Florinei si probabil si cu ajutorul tau.

    Deci Basescu alege si el din ce i am oferit noi.

    Sigur ai sa spui ca pentru a nu l pune in situatia de a se alia cu toti nesimtitii astia nu trebuia sa l alegem dar mai gresim si noi.

    Reply
  120. vocalis

    Nu inteleg (sau da?) adica, ”la limita” te poti alia cu oricine? De ce nu si cu Voiculescu? Sau, nah, cu Nastase? Si zici ca e ”tactic”.

    Reply
  121. Never G

    Cred ca ar trebui precizat si SCOPUL FINAL al acestor obiective si mijloace care se subintelege a fi: Romania pe care ne-o dorim.

    Reply
  122. Sare'n Ochi

    lupta prin "se aliază tactic, la limită, cu oricine". pana si asta este scris mai sus: "alianţă tactică – aici spaţiul moral de manevră e mult mai mare – la limită, tactic te poţi alia cu oricine".

    ma gandeam sa raspund eu ceea ce este evident la o intrebare pusa de dragul intrebarii (adica de-an-npicsul).

    Reply
  123. vocalis

    @Bleen,

    Hm, politicos intreb: cum lupta Basescu pentru innoirea clasei politice si cum impune oameni atunci cand ii accepta pe Oprea, Tabara sau IGas? Daca chiar nu-i dorea, le cerea ”mapa profesionala” si avea motive nenumarate!

    Reply
  124. Tio

    Propun o redactare mai generala dar f accesibila a textului de mai sus si trecerea lui ca un link permanent pe Blogary. Poate inclus si ceva despre civic daca nu e prea mult?

    Ideiile de dreapta nu trebuie impuse ci mai degraba trebuie sa capete o voce/materializare/prezenta dincolo de cartile lui Aligica & Co etc etc

    Mijoacele sint si mai importante. Aici se pune totul la incercare…

    Aproape orice e posibil/permis.

    Ce garantii pot fi date celor 15% care vor o dreapta genuina ca lucruile nu degeneraza/se dilueaza dupa "traditie"?

    Giurgiu? Am numai amintiri frumoase…am petrecut mult timp in port si in santierul naval. Ai dreptate! Se intra intr-o noua faza (Aligica s-a adresat unei "comunitati", e progres deja… )si tu ai un nou rol. E diferenta intre Bleen si M.Axinte

    Reply
  125. Bleen

    Am revăzut acum ce am scris şi mi-am dat seama că asta face Băsescu de 7 ani. Luptă pentru înnoirea clasei politice şi pentru impunerea politicilor de dreapta, ţine clasa politică în defensivă, impune teme, oameni, pe sine însuşi şi se aliază tactic, la limită, cu oricine.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *