Sondaj despre Albă ca Zăpada

Ce v-aţi dori să fie Albă ca Zăpada?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...
Facebook Comments

198 Comments Sondaj despre Albă ca Zăpada

  1. bilbofil

    Pentru bleen:

    Dacă chiar vreți să dezmorțiți experimentul URR, Adi Stanciu pe direcție (doctrină) și Matei Gulea pe organizare/mobilizare ar fi oamenii cheie, serioși, competenți implicabili, care ar putea avea o contribuție majoră. Întrebați-i pe cei doi de URR și veți afla nu doar despre eșecurile ei, dar și niște propuneri inteligente de evitare a repetării lor. Ei vă pot propune și alte nume verificate de colaboratori/membri utili.

    Pentru dl. Vlaston:

    Foarte mulți dintre legionari – după unii, cei mai mulți din mișcarea originară – au fost curați și devotați, mărturie comportamentul lor în succesivele lagăre și pușcării. Sigur, Blogary nu are un lider inspirat de Arhanghelul Mihail, dar nu are nici un fundament organizatoric și logistic verificat în timp în societatea civilă prin care să compenseze lipsa carismei acestuia.

    Reply
  2. Leon cel Treaz

    @tucu,

    (#11,21)

    exista doua biografii ale lui Bacanu, cea oficiala si cea intrata subliminal in constiinta pubica, gratie programului de spalare a creierului, promovat de Romania Mare

    conform biografiei oficiale, Bacanu a fost arestat, judecat si condamnat pentru "raspandirea unor manifeste cu continut dusmanos", in lotul Bacanu/Creanga; a iesit din puscarie pe 22 decembrie 1989

    versiunea Romaniei Mari a impus postulatul ca Bacanu a fost agent KGB, ca si Zoe Petre, Emil Constantinescu, Mircea Dinescu, Vladimir Tismaneanu, Traian Basescu etc.

    probabil ca e tarziu sa ma alegi intre cele doua versiuni

    incearca, totusi, sansa nu este pierduta

    Reply
  3. Florina

    Dan, salut! 🙂 (13.44)

    Da, ştiu asta, tocmai de aceea insistam pe punere în practică vs teoretizare.

    Contribuţia ta este consistentă în vederea organizării.

    Reply
  4. Stefan Vlaston

    @florina.

    Nu, porneste de la inceput pe ideea de a fi partid. Daca e prea scurt timpul, va conta la urmatoarele alegeri, cand, ar putea sa conteze. Oamenii si ideile sa fie curati si curate. Daca au piata, foarte bine. Va reusi.

    Reply
  5. maximus

    @ dan

    100% de acord, oricare dintre cele 2 variante sunt infinit mai bune decat ce au partidele actuale.

    daca vrei simpatie si/sau cotizatie, arata-i omului ca iti pasa de parerea lui, ca are un cuvant (vot) de spus,… => asa ii atragi si ii faci sa se implice nu prin galeti, pixuri,….

    Reply
  6. Dan MAȘCA

    @ Maximus : pot sa fie doua tipuri de voturi

    vot deschis de la toti membrii si simpatizantii inregistrati si vot doar pentru membrii.

    Deschiderea si implicarea membrilor este fundamentala.

    Actualele partide sunt niste organizatii antidemocratice si doar un numar restrins de oameni iau decizii dupa ureche.

    Reply
  7. Dan MAȘCA

    @ Para : ai dreptate . Se respecta legea la minim si in rest economii la maxim. De acord cu transparenta donatiilor . Cine nu vrea sa apara pe sit ca a donat, nu are ce cauta in miscare ;).

    La fel cu cheltuielile. Sigur ca se decide daca este publica lista cheltuielilor la toata lumea sau doar la membrii partidului.

    Aceste detalii trebuiesc clarificate pentru ca ar trebui sa faca parte din statutul partidului si regulamentul lui de aplicare.

    Reply
  8. maximus

    la alegerile interne sa voteze toti membrii (nu doar o serie de reprezentanti) – vot electronic, prin corespondenta,…..

    se poate imagina chiar sa se dea voie si celor care nu sunt membrii de partid sa voteze (simpatizanti, sponsori,…) – vezi exemplu in SUA.

    Reply
    1. Florina

      domnule Vlaston

      să ştiţi că şi eu mă mai rog din cînd în cînd 🙂

      şi vedeţi dumneavoastră, tocmai asta nu vreau, să se mai înregistreze un eşec. pentru că la nivelul electoratului eşecul contează mai mult decît se vede. eşec după eşec şi după aia ne întrebăm de ce sînt atît de mulţi nehotărîţi, atît de mulţi sceptici.

      apoi, abia acum aţi sintetizat ceea ce vreţi. numai că ceea ce spuneţi că e un concept propriu, de fapt este grassroots-ul. o mişcare ajunsă la un anumit moment şi la o masă critică se transformă în partid. contradicţia stă în organizarea unui partid şi a unei mişcări, deci cu ce se începe. printre altele, vedeţi chiar şi numai ce trebuie din punct de vedere legal pentru înscrierea unui partid.

      şi mai am două probleme. prima: am senzaţia că se teoretizează prea mult şi că sînt puţine idei/soluţii de punere în practică. şi a doua, mă întreb, avînd în vedere timpul rămas la dispoziţie, dacă este mai bine un partid, dar care să conteze, nu aşa, reuşeşte, bine, nu reuşeşte, alt eşec, sau o mişcare/ asociaţie care să susţină anumiţi oameni şi anumite proiecte dintr-un partid. dau un exemplu la întîmplare – mă rog, nu chiar, că vorbim de o construcţie curată – Macovei. evident, nu o singură persoană.

      Reply
  9. Glook

    Se vorbese mult de URR. Din cate cunosc eu despre ei au pierdut la marketing. In rest aveau tot de la entuziansm, o multime de persoane unele chiar cunoscute in anumite domenii (stiu exemplu unui bun dentist de ex chiar cu emisiuni de radio in Timisoara). Au avut si vointa… Au pierdut din faptul ca nu au stiut sa faca in asa fel incat sa se vorbeasca despre ei. Nici macar in mod negativ.

    Deocamdata ACZ se pare ca nu pierde la marketing. Vrei nu vrei trebuie luata in considerare si publicitatea negativa. Fara ea nu ai destula publicitate. Ma gandesc ca numele de ACZ e totusi bun. Va fi atacata pe nume, dar atacurtile vor fi de asa natura vulgara ca va puteti permite sa nu raspundeti pretextand tocmai atacul sub centura. Acu ar fi interesant totusi sa mearga un curios sa verifice. A fi destul de rau sa aflati ca ACZ e deja rezervat de vreun producator de jucarii.

    Acum eu zic 'voi' pentru ca tot stau in asteptare cu adeziunea. Nu stiu la ce as adera si ma destabilizeaza. Ca inginer simt nevoia sa imi clarific ceva aspecte inainte. Asociatia Blogary ramane asociatie? Eventual va mosi ACZ dar cele doua vor fi teoretic separate desi practic vor fi probabil intr-un fel de fratie de sange?

    Nu stiu ce sa zic, eu pe moment nu vad partidul. Vad un grup de oameni care-si clarifica ceva teluri si un mod de operare. Ca apoi, in modul de operare un partid va avea un loc special e ok, si natural as zice, dar parca e bine sa nu punem caruta in fata boilor. Diferenta esentiala e ca daca caruta dintr-un motiv oarecare se desprinde si o ia la vale, macar nu striveste boii. Si cu caruta la vale si cu boii morti e mai grav decat doar cu caruta in vale.

    Reply
  10. para

    Schimburile de idei/luptele de idei/conceptualizările s-au întîmplat în mediul virtual. AcZ ar fi foarte bine să vieţuiască mai întîi în mediul virtual sub o formă mai largă decît cea a blogului-dictatură (moderarea comentariilor e făcută de un om, care om nu e infailibil, şi mai sînt şi alte inconveniente ce ţin de transparenţă). Cu cît mai puţine cheltuieli în realitate, pentru că realitatea e sub controlul aproape absolut al baronetului. Adunările, şedinţele, votul, se pot face on-line. Şi publicitatea, şi viralele la fel, tot pe net. Cerinţele legii trebuiesc respectate, la nivel minimal, fără sedii, fără steaguri şi afişe scumpe, pixuri, brichete, iar găleţi în niciun caz.

    A, am uitat, eu sînt pentru forma de partid a AcZ.

    Reply
  11. Dan MAȘCA

    Nedo: cele 700 de voturi ale mele nu sunt strinse doar de la matusile mele ;).

    Sunt sigur ca am multi cunoscuti neimplicati politic care ar semna pentru un partid. Doar le spun ca nu ii implica cu multe lucruri. Doar semnatura si votul in prima faza ;).

    Certificatul digital il pot folosi ca persoana fizica si cu siguranta ca sunt active vreo 500000 de firme in Romania, iar din acestea o parte a managerilor pe numele carora s-a luat certificatul ar putea sa semneze asa.

    Sunt de acord cu tine ca semnaturile clasice ar fi baza, dar este important sa dau posibilitatea oricarui om sa poata deveni membru usor, iar cel din diaspora poate deveni membru legal si fara sa ii fie furata identitatea folosind semnatura electronica.

    Da, necesita putin lucru, dar este realizabil.

    Reply
  12. nedormitul

    patronii de pensiuni, cîrciumarii și buticarii din satele patriei sigur nu au idealuri prea mari. ei s-au integrat foarte bine în sistemul șpagă/activitate la negru ca să-și dorească schimbări. da, forfetarul i-a deranjat și pe ei. atît.

    Reply
  13. nedormitul

    una e să îți semnezi digital actele la fisc, alta e să vezi un moșuleț pe un scăunel sub o umbreluță pe stradă și să te oprești 2 minute să semnezi o listă.

    în plus, nu știu ce vor zice victimele forfetarului. patronii activi sînt mult mai puțini decît firmele, iar cei străini nu se pun.

    Reply
  14. Dan MAȘCA

    @ Nedormitul : "…trebuie să aibă sucursală și în teleorman și vrancea?"

    La inregistrare prin lege te obliga sa ai minim 18 judete + Bucuresti si minim 700 semnaturi pe judet.

    Acum daca tu vrei pot sa fie judetele Teleorman si Vrancea ca judete obligatorii , adica in cele 18 cerute de lege.

    Eu pot pot stringe in Mures 700 de cereri singur intr-un weekend cu niste prieteni ;).

    Daca se va pune in practica si cererile de adeziune obtinute de la patronii de firme sau intreprinzatorii care au certificate digitale atunci este clar.

    Sa nu uitam ca toate firmele din Romania trebuie sa depuna actele in format digital si semnate digital, deci multi antreprenori/proprietari de firma ar putea semna folosind acel certificat existent.

    Reply
  15. Stefan Vlaston

    @florina

    Acum nu mai inteleg eu ce nu-i clar. N-am nevoie sa ma uit la altii, am un concept propriu.

    ACZ este pornit de un grup de oameni, uniti intr-un proiect, in convingeri si intr-un set de valori. Isi fac public conceptul, (manifest, cadru de organizare, statut, cv-uri, trecut profesional, etc.) Daca atrag o masa critica, care sa se autoorganizeze in filiale si in diaspora, merg pana la inregistrarea la tribunal, apoi in alegeri. Daca nu, inca un proiect esuat, nici primul, nici ultimul. In ce consta, ma rog, contradictia?

    Reply
  16. maximus

    @Florina : lasand la o parte acea defilare :

    – omul inca se bucura de imagine buna,

    – este apreciat de sibieni si nu numai,

    – are origini nemtesti (romanii au o slabiciune pt nemti)

    – ar fi un sah la USL (mai ales pt Antonescu);

    Reply
  17. Dan MAȘCA

    Sarut mina Florina,

    am scris ieri pasii.

    Reiau 🙂

    Avem legea partidelor :
    http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/1
    te duci la articolele 18-19 si vei putea citi :

    Inregistrarea partidelor politice

    Art. 18.

    (1) Pentru inregistrarea unui partid politic se depun la Tribunalul Bucuresti urmatoarele documente:

    a) cererea de inregistrare, semnata de conducatorul organului executiv al partidului politic si de cel putin 3 membri fondatori, care vor fi citati in instanta;

    b) statutul partidului, intocmit conform prevederilor art. 10;

    c) programul partidului;

    d) actul de constituire, impreuna cu lista semnaturilor de sustinere a membrilor fondatori;

    e) o declaratie privitoare la sediu si la patrimoniul partidului;

    f) dovada deschiderii contului bancar.

    (2) Cererea de inregistrare se afiseaza la sediul Tribunalului Bucuresti timp de 15 zile.

    (3) In termen de 3 zile de la data depunerii cererii de inregistrare, anuntul cu privire la aceasta se publica de catre solicitant intr-un ziar central de mare tiraj.

    Art. 19.

    (1) Lista semnaturilor de sustinere trebuie sa mentioneze obiectul sustinerii, data si locul intocmirii, iar pentru sustinatori trebuie sa contina numele si prenumele, data nasterii, adresa, felul actului de identitate, seria si numarul acestuia, codul numeric personal, precum si semnatura. Sustinatorii inscrierii unui partid politic pot fi numai cetateni cu drept de vot.

    (2) Lista va fi insotita de o declaratie pe propria raspundere a persoanei care a intocmit-o, care sa ateste autenticitatea semnaturilor, sub sanctiunea prevazuta de art. 292 din Codul penal.

    (3) Lista trebuie sa cuprinda cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judete si municipiul Bucuresti.

    (4) Fiecare lista va cuprinde persoane dintr-o singura localitate. Listele vor fi grupate pe localitati si judete, pentru a se putea

    Reply
  18. maximus

    nici chiar "testul cearceafului" ca nu se mai poarta 🙂

    pe de alta parte, sincer sunt cativa membrii in celelalte partide care merita atentia (Monica Macovei, Sever, Cristian Preda, Funeriu, Vasile Dancu)

    oricum banuiesc ca toate propunerile sunt binevenite, urmand a fi discutate si validate.

    apropo : ce ziceti de o colaborare cu gruparea Dl Klaus Johannis, primar Sibiu ? eu cred ca se bucura de o imagine buna inca

    Reply
    1. Florina

      absolut excepţională este imaginea lui Iohannis pentru noi, mai ales după ce a defilat în 2009 cu Geoană şi Antonescu! şi să-nţeleg că Iohannis nu are şi el, acolo, nişte convingeri, cine l-ar oferta, indiferent de spectru, ar fi ok pentru el?

      Reply
  19. maximus

    propunere nume : "Alternativa Poporului sau Alternativa Romaniei"

    cateva reguli in statut :

    – sa nu fi facut parte din nici un alt partid politic;

    – sa nu fi fost implicat in nici un fel in PCR, colaborator al securitatii sau orice alta legatura cu securitatea

    – sa nu aiba si nici sa nu fi avut dosare penale sau de orice fel;

    orice incalcare a conditiilor de mai sus sa conduca la scuze publice precum si plata unor daune morale (intre 5000 – 20000 Euro);

    – transparenta privind sursele de finantare;

    – sa aiba o atitudine contructiva :

    – sa sustina chiar si proiecte ale opozitiei daca serversc romanilor si romaniei;

    – sa evite criticile la adresa altora => sa raspunda prin propuneri de ameliorare;

    – sa nu se balacareasca prin presa;

    – informatizarea si interconectarea institutiilor statului => reducerea aparatului birocratic;

    – management proiect din mediul privat

    – management privat la firmele de stat (mai ales la cele ce folosesc fonduri UE – CNADNR,….), consultanti in institutiile bugetare care sa implementeze o organizare moderna, cu obiective clare,….

    – codul bunelor maniere in gradinite/scoli/universitati;

    -….

    Reply
  20. Stefan Vlaston

    @florina

    Nu este asa, in sensul ca initiatorii de la centru nu asteapta rezultatele de jos, de la firul ierbii, pentru a vedea ce si cum, pentru a merge mai departe. Ei initiaza un proiect, cine i se asociaza bine, cine nu, nu. Daca proiectul nu are suficienti aderenti sa formeze o masa critica, moare de moarte naturala. N-ar fi nici primul nici ultimul.

    Reply
    1. Florina

      atunci înseamnă, domnule Vlaston, că vă contraziceţi singur. dumneavoastră vreţi un partid pe scheletul organizatoric al unei mişcări. nu degeaba v-am prezentat grassroots (movement) şi v-am invitat să vedeţi ce este, cum a apărut şi cum s-a dezvoltat tea party-ul american. ci tocmai ca să faceţi diferenţa între partid şi mişcare.
      vedeţi cît de dificil este ca oameni care doresc acelaşi lucru, teoretic, să se înţeleagă cînd vine vorba de punere în practică? pentru că despre asta vorbim, de fapt. şi de aceea mai spuneam că organizarea nu vine de la sine.

      Reply
  21. Stefan Vlaston

    @florina

    Filiala se deschide singura, daca are cine s-o deschida. Nu se poate impune nimic de la centru. Se sustine singura financiar, daca are membri cotizanti si/sau donatori, mai da un procent mic la centru, daca are surplus.

    Aderenti multi, putini, e treaba lor cum se descurca. Centrul ar urma sa ia nota de situatie si, la trimiterea reprezentantilor la congres, functie de nr. aderentilor inregistrati. Chestia asta cu centrul decide ce si cum se potriveste actualelor partide, paradigma de care vrem sa scapam, nu?

    Reply
    1. Florina

      atunci, domnule Vlaston, dumneavoastră vorbiţi despre aşa ceva http://en.wikipedia.org/wiki/Grassroots

      care începe ca o mişcare şi se poate transforma în partid. dar nu se constituie direct ca partid. sînt ceva diferenţe şi nu de neglijat.

      nu mai am, din păcate, timp la dispoziţie să vă furnizez link-urile (dar veţi găsi material pe internet) referitoare şi la Tea Party. pentru că este foarte important de văzut şi acolo mecanismul creării şi al dezvoltării construcţiei pînă la momentul actual, cînd în Congres republicanii între ei au disensiuni din cauza sau datorită faptului că cei care au aderat la Tea Party nu sînt întotdeauna de acord cu ceilalţi congressmeni.

      Reply
  22. Stefan Vlaston

    Prima de risc a României a crescut cu 15%, la 462 puncte.

    Euro a trecut de 4,3 pe interbancar. Speranta PDL si a guvernului Boc ca economia in crestere le va aduce voturi, se naruie, dupa cum si recunosc. Asa ca?

    Reply
  23. Stefan Vlaston

    @florina

    E clar, cum sa impui intr-un judet o filiala, daca nu ai aderenti, convinsi ideatic, nu cu 3 paini, cum face UNPR? Sa-i platesti, sa infiinteze o filiala? Ar fi un derapaj major de la esenta principiilor ACZ.

    Reply
    1. Florina

      filiala nu se impune, se deschide.

      şi revin.

      atunci, dacă trebuie să fie, înseamnă să o deschid şi pentru 10 oameni sau nu? că ştiţi, întreţinerea unei filiale costă. sau cum altfel se poate face în teritoriu, în zonele unde aderenţi ar fi, dar foarte puţini.

      ce încerc eu să fac este să văd dacă, funcţie de calculele făcute de Bleen ( nr. voturi care ne-ar fi necesare) şi trecînd prin întrebarea nedormitului, aveţi ŞI soluţia de a pune în practică vorbele frumoase. asta ca să vedeţi cît de importantă este organizarea. nu neg, sînt şi lucruri care se pot rezolva din mers, dar pentru a le rezolva, e nevoie de organizatori, şi nu orice fel de, ci foarte buni şi dispuşi să ofere timp acestei construcţii.

      pe internet lucrurile sînt mult mai simple şi costurile mult, mult reduse. dar pe teren?

      deci, cum să facem, domnule Vlaston?

      Reply
  24. Stefan Vlaston

    @florina

    Da, in principiu trebuie sa aiba sucursale peste tot acolo exista oameni care se regasesc in mesajul ACZ. Cum sa le interzici asta? Ei vor strange liste de sustinere, vor duce mai departe mesajele, catre cei care nu stau toata ziua pe net, in psecial catre intelectuali.

    @picus

    Orice alt nume, va fi sters, anodin, insipid, incolor, pe langa acesta. De la inceput Codul etic, care nu se mai naste la PDL, trebuie sa dea criterii sa nu se ajunga la coruptie. Orice membru ACZ, pana la varf, zboara la inceperea urmaririi penale, nu dupa judecata de apoi, cum e acum in PDL si cum vrea si Basescu. Si da, trebuie eliminata suspiciunea ca, la un moment dat, ACZ se va topi in miscarea popularista, anexa sau vehicul pentru castigarea alegerilor de catre PDL. In clipa aceea se va desumfla ca o gogoasa.

    Reply
    1. Florina

      nu, nu! cine a vorbit de interdicţie, Doamne fereşte? ideea e următoarea: trebuie filiale peste tot (asta era întrebarea nedormitului) sau dacă sînt oameni care să adere, bine, dacă nu, nu? eu asta vă întreb.
      ştiţi, în teritoriu e bătălia cea mai mare. şi să mă ierte cine a zis ieri, că nu-mi mai amintesc, dacă se consideră că organizarea vine de la sine, e complet greşit. poate cel mult părea aşa, într-o primă fază, că vine de la sine, în realitate s-ar ajunge rapid la haos.
      e mai mult decît îmbucurător entuziasmul, dar repet, eu am obiceiul de a sta cu picioarele bine infipte în pămînt. asta înseamnă că-mi plac teoriile frumoase, dar îmi e imposibil să nu mă gîndesc şi cum pot fi puse în practică. ceea ce, trebuie să recunoaşteţi, e mult mai greu. şi dacă mă uit pe toate comentariile de aici, foarte puţini sînt cei care au venit cu idei concrete.

      Reply
  25. picus

    Nea,

    vaz ce zici, ai dreptate, dar daca se iveste un caz de coruptie, te baga serios in defensiva numele asta.Asa mi se nazare mie,cel putin. Apoi, oamenilor le place ideea de puritate si de virtute, dar sunt mai sceptici cind cineva pretinde ca o incarneaza.Si inca in politica.Si pe de alta parte,parca ar trebui ceva mai putin ludic totusi.

    Reply
    1. Florina

      şi ca să fie şi mai clar, mă gîndesc la socoteala pe care o făcea Bleen zilele trecute, cîţi oameni implicaţi şi cîte voturi ar trebui în fiecare judeţ.

      Reply
  26. Veztu

    Aloo!(se bate cu destu* in microfon)Aloo! (saracu* ceasca) Fereastra nu ramane mereu deschisa Inca mai astept un semn sa pot pune un umar DEZINTERESAT la nasterea ACZ, de la A la Z, Alfa si Omega numai sa fie ceva.Nu toti ne-am nascuti tipi alfa, mai trebuie cineva sa faca si munca de jos, lipit afise, strangeri de semnaturi etc.Ca tanar pensionar am timp cacalau. O sugestie. S-a pomenit de intranet M-am pupat la servici in ultimii ani cu intranetul.Orice membru dintr-un CJ, primarie s.a. sa trimita la centru, zilnic sau odata pe saptamana un raport succint despre ce s-a dezbatut, ce s-a votat,cum a votat,care a fost pozitia lui etc.Astfel la centru se va avea o imagine de ansamblu despre tot ce este in teritoriu,se pot face corectii,indrumari s.a.Sa auzim de bine.

    Reply
  27. picus

    Ce nu inteleg eu este cum isi va pune ACZ concret la treaba influenta pe linga PDL. Ca pe baronii PDL nu-i doare in metafizica de ce vrea cutare grupuscul entuziast.

    De aia zic ca ACZ trebuie sa-si propuna sa devina partid si sa cistige voturi.

    Altfel nu va avea ce negocia cu nimeni pentru ca nu va fi o amenintare pentru nimeni.

    Nu-i fie cu suparare dlui Vlaston,

    dar trebuie un alt nume. Un nume in acelasi timp catchy si nu prea sofisticat, dar altul decit ACZ. E imposibil ca intr-un partid sa te feresti total de oportunisti si de coruptie. La primul caz o sa vina haznalele tv si o sa arunce numele ACZ in deriziune.Eu as vrea un partid fara corupti, dar asa ceva pesemne ca nu exista.Si n-are sens sa-ti pierzi tot timpul dind dovezi la lume ca tu esti imaculat precum iti si spune numele. ACZ trebuie sa aiba in principiu toleranta zero la coruptie, dar altminteri sa aduca in dezbatere idei politice generoase, nu sa umble tot cu anti-coruptia in gura.

    Reply
  28. Nea

    Stefan Vlaston, cred că ai dreptate, ACZ înseamnă ceva pentru toţi care au auzit de el, plus un mesaj pozitiv pentru cei care n-au auzit până acum.

    Reply
  29. Marian

    Stau de vorba cu oameni de diferite orientari si va pot spune ca nimeni nu aduleaza aceasta adunatura de hoti, comunisti, securisti, demagogi si populisti numita pompos USL. Chiar si anti-basistii nu-si doresc ca gibonul Ponta sa ajunga cumva in fruntea statului. De Antonescu s-au descotorosit si cei mai vehementi partizani care il acuza de disparitia liberalismului romanesc. Ce m-a mirat a fost ca nimeni nu a pus botul la pacalelile lui Oprescu si ma refer aici si la cei care l-au votat. Oprescu va avea o mare surpriza la alegeri.

    Practic pot spune ca USL nu va avea peste 50% si va fi undeva la 30-35% maxim. Adica va ramane in opozitie si se va sparge imediat dupa formarea noului guvern.

    Romanii, cu toata prostia in bat, au inceput sa inteleaga ca ce s-a petrecut si se petrece in Grecia s-ar fi putut intampla si in Romania si ca falimentul Greciei va insemna de fapt si de drept falimentul statului asistential, inaugurat cu dragoste de Iliescu, comunistii, securistii si minerii care sustineau FSN.

    Voiculescu va incasa o lovitura dura la alegeri si s-ar pute sa ramana cu mana in gura si doar cu Gadea adulator de facto. Antena3 deja nu mai reprezinta mare lucru pentru nimeni, decredibilizarea acestei vidanje, alaturi de surioara ei Realitatea TV, ajungand la punctul crucial. Trebuie sa fii cu adevarat imbecil sa asculti un saltimbanc ca Mircea Badea care sofeaza un Lexus RX450 de 60000 de euro cumparat pe prostia ta.

    Toata Europa se indreapta catre modelul american si cel asiatic, cu multa munca, asistenta sociala cat mai putina si credite reduse. Cu toata impotrivirea Frantei, stat socialist si asistential, acesta este drumul pe care Germania va mana Europa pentru a face fata globalizarii rapide si luptei economice cu SUA , Asia de sud-est si mai ales cu China. Altfel, Uniunea Europeana va deveni istorie.

    Cat despre Miscarea Populara, sunt gata sa spun ca doar BUNUL DUMNEZEU E PERFECT!!!

    Vreau cel putin 30 de voturi pentru ca spun adevarul.

    Va multumesc!!

    Reply
  30. Stefan Vlaston

    Hai sa vedem cum stam. Cine ar dori sa faca parte din comitetul de initiativa sa trimita un email, unde? sa ne spuna bleen. Pe urma, ce legatura sa fie cu asociatia Blogary? Eu, de ex., astept confirmarea intrarii in Blogary. Care este interfata online cu publicul? Poate ramane site-ul Blogary, abia capata o vizibilitate mai mare si, mai important, profitam de istoricul sau. CI: 15 oct.

    Pe site-ul Blogary comitetul de initiativa publica proiectul de manifest si, ulterior, de statut. Com. de initiativa (CI), preia propunerile si observatiile pertinente si modifica documentele, daca e cazul. Se ocupa de organizarea si evidenta filialelor judetene. 15 noiembrie

    Strangerea de semnaturi si inscrierea la tribunal. noi-dec 2011

    Organizarea alegerilor judetene si selectia reprezentantilor.dec 2011 Congres de constituire ian. 2012.

    Sprijinul puternic, inclusiv semnaturi electronice pe liste de sustinere, din diaspora. De asemeni fondurile necesare organizarii, toate derulate pe asoc. Blogary, pana la infiintarea la tribunal a ACZ

    Riscuri: dihonie si obstinatie in opinii a membrilor CI. Adica s-o tina langa in niste pareri. Se rezolva prin vot si prin iesirea voluntara din CI.

    Reply
  31. Stefan Vlaston

    @nea

    E de bine, daca dau sanse ideii inseamna ca e fezabila si extrem de periculoasa pentru ei. Ce-or fi vrand, sa intram in USL???

    Reply
  32. Stefan Vlaston

    Am mai scris dar simt nevoia sa repet. Sa pastreze numele ACZ, care deja este un brand. Doar numele valoreaza 1 mil. de voturi. Are un istoric, e usor de tinut minte, sare din tipar, exprima exact ce vrea sa fie. Spre deosebire de Top 09 sau Tea Party e mai expresiv, mai romantic, plin de culoare, intra extrem de usor in constiinta celor care nu-si pun probleme doctrinare. Ar fi pacat de scapat asa ceva.

    Reply
  33. nemo

    @oglinda: in principiu, raspunsul la intrebarea ta e deja continut in postarile mele.

    repet: daca se pleaca la chestia asta, sunt de acord cu Bleen, ca nu sunt de ajuns cei 200(sau 500) de postatori de pe blogary.

    e nevoie de toti. toti care ar dori sa schimbe ceva si ar pune umarul la o adica in directia anuntata: unite! 🙂

    Reply
  34. daniel

    Hai să vedem ce trebuie

    Întâi o echipă centrală cu subechipe:

    * conducere

    * analiză şi ideologie politică

    * comunicare

    * coordonare voluntari

    * IT

    * financiar

    * logistică

    * Resurse umane

    Un sistem de organizare

    * echipa centrală Bucureşti

    * echipă diasporă(un sistem pe continente)

    * echipă naţională respectiv, locale (pe cele 8 regiuni de dezvoltare sau pe judete)

    Etape principale :

    1. Formarea echipei centrale și a echipelor locale, formularea programului demararea unei campanii de finanţare

    2. Atragerea partenerilor pentru proiect (personaliţăţi,ONG, mass-media, asociaţii)

    3. Realizarea strategiei de contactare a cetăţenilor

    4. Demararea unei campania de comunicare difuzarea ideilor

    6. Evaluarea şi ameliorarea organizaţională

    Reply
  35. oglinda-oglinjoara

    Nemo

    Da' de ce doamne-iartă-mă, trebuie luat legătura cu URR-u'?

    ACZ e handicapată?

    Ca să o înveţe cum se pierde?

    Dacă vor să vină ei la ACZ, sunt bine primiţi. Dar nu văd de ce ACZ ar trebui ÎN GENERAL să aibă nevoie de oameni care n-au făcut mare brînză în trecut. De ce ar face acum?

    ACZ are destui oameni tineri, inteligenţi şi integri: Lăzăroiu, Neamţu, Aligică, de exemplu, e o echipă de elită.

    Reply
  36. nemo

    *butada. **alea 3 chestii erau 4, invers ca profetii.

    no, apai daca nu vrea nimeni, asta e. ramanem cu asociatia Blogary si ne dam cu parerea despre marimea infinitului si crapaturile din teoria relativitatii. numa' sa nu folosim arsenic la urma 😆

    Reply
  37. nemo

    Bleen aka Rhea: de aia am zis, stati de vorba cu oamenii aia, vedeti ce-a mers prost. pt ca idei bune au fost acolo si oameni care sa incerce.

    budata cinica, dar corecta, zic eu: "orice experiment nereusit nu e total nereusit, pt ca te alegi cu experienta!"[deh, cine-a lucrat odata in cercetare :mrgreen: ].

    -fara sa stiu nici eu mare lucru despre URR, pot spune 3 chestii:

    1. 2004 a fost un moment prost si pt "bataia finala" PSD/PDL.

    2. nu au avut "locomotiva". nu stiu de ce nici un lider de la aia. nume cu rezonanta.

    3. in 2004 nu era netul/socializarea pe net dezvoltata la stadiul de azi. in Romania, chestia a crescut exponential, daca nu ma insel.

    4. asteptarile erau altele atunci, asteptarile sunt altele acum. o spune Lazaroiu(daca nu se inseala, deh).

    ACUM toata lumea e "dezamagita" de clasa politica. doar de aia vorbim de Alba ca Zapada, nu?!

    overall, sunt alte premise, oarecum mai favorabile, zic eu.

    Reply
  38. Rhea

    @nemo

    Și eu i-aș vedea în vîrf pe Lăzăroiu și Neamțu, că-s complementari. Lăzăroiu, tace, mestecă tutun și scuipă din colțu gurii, Neamțu dă din mîini și din gură. Eu mai știu cîțiva, dar oamenii nu prea vor. Toată lumea vrea să fie consilier, consultant, eminență cenușie, nimeni nu vrea în față.

    Reply
  39. nemo

    tot Bleen:

    -apropo de organizare, in faza initala as vedea-o exclusiv pe net. la asta sunteti voi maestri, tu si Nedo 😉

    -spuneam de alianta POST-electorala. nimeni nu ar zice nimic daca nu s-ar pleca cu niste idei clare, iar cand s-a realizat un "cap de pod", sa se negocieze. esenta democratiei. raul cel mai mic, asa cum a fost el definit de Aligica 🙂

    daca am ceva de negociat, as negocia inclusiv cu Diaconescu. what's the problem?! "lucid" vorbind, asa zic eu ca stea treaba.

    insa negocierea, ..la urma.

    -nu prea inteleg nici eu asta cu Basescu care "s-ar supara". freudian vorbind :). inclusiv Base a zis "ACZ=smart Romania". so..

    -aa, si evident, daca pot sa ma mai dau un pic in barci, pe plan lung, 2014, un Isarescu on board 😀

    ps. iar daca nu o sa mearga, hasta la vista. ca sa bag o filozofie mica de final, esenta vietii e sa incerci, daca nu ma insel.. 🙂 [ex, Constantinescu e imaginea vie a neputintei/impotentei. toata psihanaliza nu ar putea sa-i spele petele de pe creier; daca nu incearca, Lazaroiu cam tot pe acolo o sa ajunga. la alta scara, dar mecanismul va fi acelasi. parerea mea 🙂 ].

    Reply
  40. Rhea

    Nu știu multe chestii despre URR (nici nu știam că a existat așa ceva pînă acum vreo 2 ani) însă URR și-a ales un moment foarte prost să se înființeze și să participe la alegeri, cînd toată lumea era cu ochii pe bătălia ADA-PSD. Atunci fiecare vot a contat și s-a votat util. Același lucru e posibil (foarte posibil) să se întîmple și cu ACZ, dacă va fi partid. (Bleen îs, dar după alt cont)

    Reply
  41. nemo

    Bleen, apropo de organizare:

    – pai luati legatura cu aia din URR. vedeti care au fost greselile, de ce n-a mers atunci, etc. m-am uitat la una din putinele chestii inregistrate pe net cu Neamtu vorbind cu unul din domnii aceia. nu cred ca nu s-ar mai baga o data, daca ar putea. cooptati-i.

    -apropo de nume/locomotiva: clar i-as vedea la varf pe Neamtu si Lazaroiu. pt ca sunt "tineri", pt ca sunt albi ca zapezii(desi gurile rele vor scuipa ca sunt basescieni, da' na, hasta la vista) si pt ca la orizont si de aproape, sunt clar cei care s-ar baga la chestia asta. Aligica e f bun de mentor, a la Valeriu Stoica, de asta cum zice.. eminenta cenusie 😀 , s-ar impaca mai putin "fizic", insa ca si mine, ca si altii(mai ales din diaspora, asa 5% cat suntem), il bantuie un fior pasoptist de sec XXI; daca ar vedea ca intr-adevar se misca ceva si nu fi decat feelingu' bovaric, s-ar baga(imho).

    -economic: deja am zis de Ionut Popescu. in PDL e tras pe linie moarta. nu vad de ce nu s-ar baga in asa ceva(pe FB vad ca adauga in fiecare zi "friends"). insa, ar trebui un program clar. cand vede lumea ca se intampla ceva, prin tehnica frumos descrisa la ora de romana drept "bulgarele de zapada" 😀

    -as zice alianta "POST-electorala". scopul e sa intre in parlament, sa fie acel 5-7%. ala "fara de care nu se poate", ala cu care a bagat Patriciu betze in roate. exemplu: ala din Cehia, dat mai sus. ex, UDMR. de fapt, sunt idei bune in toate comentariile de mai sus. PDL nu va lua mai mult de 25%. asta cred eu ca este plafonul baronilor electorali si al mitei. posibil si mai putin.

    -am zis de Plesu, Liiceanu, Patapievici. neah.., forget about them 🙂 ei sunt boierii mintii, au alte probleme. e nevoie de oameni tineri, energici si neplictisiti. sau de oameni "in etate" dar cu spirit tanar 🙂 [i.e. SV mai sus].

    -repet aia cu unitatea: e nevoie si de Florin Cojocariu si de D. Grebu(ca si d-l acela venise cu niste avioane pe blog, la un moment dat; onoarea nereperata, deh).

    Reply
  42. basille

    Nu cred intr-un alt partid,pentru ca este grea organizarea.Mai degraba,as vedea un ONG,care sa nu fie denumit ACZ si care sa adere la Miscarea Populara.

    Reply
  43. Stefan Vlaston

    Pana la alegeri functioneaza un comitet de initiativa, mai mult sau mai putin autoales, care redacteaza manifestul si statutul, in spiritul celor discutate pe zeci de forumuri. In congresul de constituire, pot suferi modificari, daca nu este pe placul majoritatii. Reguli de comunicare, de aderare, de cotizare, de donare, de validare, toate intr-o perioada de 3-4 luni de organizare a Congresului de constituire legala. La inceput totul functioneaza pe munca voluntara, asa si vedem cine da de la el si cine asteapta ciolane.

    Reply
  44. Stefan Vlaston

    Cu organizarea, cum fac si altii. Dupa exemplul centrului, se organizeaza structuri judetene, care functioneaza ad-hoc pana la alegeri. Formate din cei are accepta manifestul de lansare sui statutul. Acum e simplu, totul e online, nu faxuri si alte telegrame. Nu vad oportunisti si pupini infiltrandu-se, ca n-au ce sa ciuguleasca. CV-urile si declaratie pe proprie raspundere ca n-a fost aia si aia, exista google la dispozitie si delatori, asa ca e greu sa fim pacaliti. Inca odata, s-au cam ales apele. Cei care au vrut sa profite din politica s-au inregimentat de mult.

    Reply
  45. FrankZappa

    Mda… daca va fi vorba de lansarea unui partid nou, acesta nu are nici o sansa fara o locomotiva. Si precum vedeti trenuletului ACZ i s-a confiscat locomotiva(demis Lazaroiu…), i s-a stins lumina (fara minister – adio expunere in presa…) si a fost tras pe linie moarta pana cand SUPREMUL ACAR (Băsescu…) va hotărâ sa-i mai dea o șansa.

    Alianta cu PDL -ul? Post-electoral da – daca ai cașcaval (voturi 5-6%), preelectoral – canci! hienele bătrâne (Oltean…) simt mirosul descompunerii, sunt paranoici (Boc…)sau stau pe centura (la cotitura ca Udrea – care asteapta sa vaza de unde bate vantu').

    Tacere in front si unitate de monolit – Macovei, TRU, Voinescu, Baconschi si alti "reformatori" s-au supus deciziei partidului iar tacerea lor a fost asurzitoare.

    Din pacate un alt Basescu nu se vede la orizont – tot ce a spus de 7 ani încoace este inaplicabil – din cauza rezistentei vechii garzi ce tine prizoniera Romania.

    Vom avea o alta schimbare de guvern – "vin ai noștri" – dar nimic esential nu se va întâmpla.

    Inapoierea, educatia proasta, infrastructura deficitara, corupția, delăsarea si mizeria din tara poate vor aduce pe multi la disperare – dar o masa critica – radicala care sa cutremure si sa schimbe sistemul nu se va mai agrega prea curând.

    Actualul PDL – care este surd la cererile presedintelui, si-a semnat demisia din "istorie". Vor ramane cu aceasta caracterizare: au avut cu ce, de ce, pentru ce si au dat-o in bara.

    Va redeveni un partid marginal – de 8-12 % se va dispare din politica in maxim doua cicluri electorale.

    Si Dumnezeu sa ne ajute – a spus-o cineva mai demult -ca la ce politicieni si conducători netrebnici a avut tarisoara asta – este un miracol ca mai ființează încă in aceste granițe si cu acest nume.

    Reply
  46. Stefan Vlaston

    @Bleen

    Organizarea vine de la sine, in sensul ca in fiecare judet s-or gasi cativa entuziasti care sa rezoneze la ideile si proiectul nostru.

    Imi place foarte mult asta:

    "Arunca-te in valuri, altii se vor dezbraca si vor veni dupa tine. Din acestia din urma se alcatuieste multimea, adica acea familie uriasa de oameni sensibili la exemplu". G.Calinescu

    Reply
  47. Bleen

    Un partid are nevoie şi de organizatori. Cu ideile şi strategiile o scoţi la capăt cu alde Lăzăroa şi Aligică dar ce te faci cu organizarea?

    Reply
  48. Dan MAȘCA

    Domnule Vlaston, da permite sa dai DVDul sau stickul de memorie si nu au decit sa le verifice.

    Tineti minte pe Agora PNLului de acum ceva ani buni in urma ce anume s-a facut doar cu o amarita de aplicatie setata si intretinuta de un singur om emigrat acum in Anglia ?

    Fata de acele vremuri acum Romania, datorita privatizarii comunicatiilor a ajuns sa aiba o retea de fibra optica si de comunicatii wireless foarte buna si destul de ieftina.

    Ajuta mult. Sigur ca nu poti sa inlocuiesti iesirea in piata reala. Este necesara.

    Reply
  49. Stefan Vlaston

    @Nemo

    Adevarul e ca ACZ ii vine bine si lui Basescu, in sensul ca ridica standardele de integritate, de raportare la interesul national

    Reply
  50. Stefan Vlaston

    Mai e o problema: daca tot o incepem mereu si tot se fasaie (este cam a 3-4 oara), devenim ridicoli, tot incepem ceva si nu ducem la bun sfarsit? Ce-o sa zica fata asta, (ACZ, bien sur), ca suntem impotenti?

    Reply
  51. nemo

    faceti cumva ceva cu semnaturile alea electronice. si aia de adeziune la blogary si altele ce ar putea sa urmeze. nu stau sa umblu dupa scanere si eu nici n-am timp sa ajung la posta 😀

    asa ca daca tot vreti taxe mai putine si platibile pe internet, faceti un formular online de adeziune. URR are inca din 2004, pe site-ul ala al lor parasit . in anotimpul telefoanelor smart, totul poate fi real time…

    e nevoie de niste nume cu rezonanta(am inteles, aia pe care i-am mentionat ieri sunt obositi, insa si entuziasmul e contagios 🙂 ). si de bani.

    iar pt toate trebuie sa exite un inceput. care e mai greu, ca-n fizica, unde forta initiala tre' sa fie mai mare, etc.

    si da, daca Lazaroa nu se hotaraste sa spuna ceva, nu prea vad sanse 🙂

    -pentru ca ACZ e cretia lui, si nu ma refer la nume, ci la identificarea "nevoii de ACZ". pentru ca e un specialist. asa cum si Aligica e un specialist. sociologi, nu poeti-Blandiana sau geologi-Ct-escu.

    plus niste economisti. Ionut Popescu. si asa il tin aia in PDL pe tusa.

    -retin de la Stefan Vlaston ideea unui "for" de vreo 10-15 in care hotararile sa se ia la vot.

    -si prb ca daca se urneste vreo mamaliga, prb ca e necesar un intranet pt cei care vor lua "hotarari" 🙂 .

    Reply
  52. ribelalu`

    @ maria:

    Eu nu cred ca AcZ rupe din felia PDL. AcZ trebuie sa atraga pe cei de dreapta care nu se identifica cu niciun partid actual.

    Sa nu uitam ca PDL a migrat spre dreapta din Internationala Socialista.In schimb PNL a migrat de la centru-dreapta spre centru-stanga. Ce mai avem? PSD a fost cu greu primit in Internationala Socialista fiind considerat prea de stanga, UNPR – stanga, PC cica "de dreapta" condus din umbra de Voiculescu "capitalist de stanga" dupa cum singur afirma, PPDD vrea tot in stanga. Aglomeratie mare acolo. In schimb, in dreapta PDL e teren viran cat cuprinde neocupat de nimeni. AcZ nu trebuie sa castige din prima alegerile. AcZ nu are un Berlusconi care sa o duca la victorie. Trebuie doar sa intre in Parlament prima data si sa se faca cunoscuta. Mai departe depinde numai de ea ce va face (Sa nu uitam ca exista si o varianta AcZ XXX, in care AcZ se "dezlantuie" dupa ce se invata cu piticii si apoi nici nu se uita in urma la ei saracii cand apare printul 😉 )

    P.S. PDL-ul a avut timp sa demonstreze ca e un partid autentic de dreapta. Nu a demonstrat. Si o sa vedeti acum in preajma campaniei ce masuri o sa ia. Deja a inceput cu noile economate.

    Reply
  53. Stefan Vlaston

    Manifestul de lansare si statutul, cu filtre puternice la intrare, ar fi suficiente, in principiu, sa arate in ce directie se inscrie partidul.

    Urmeaza apoi documente de politici, pe domenii.

    Reply
  54. Stefan Vlaston

    Solutia deciziilor: vot in forul de conducere. Nu toti membri sunt in tema sau disponibili la un moment dat. Un grup de 10-15 conducatori n-au cum sa greseasca. Pe urma exista o cascada de foruri si categorii de decizii. Statutul in forul cel mai larg, s.a.m.d.

    Reply
  55. Stefan Vlaston

    Dai pe DVD la tribunal semnaturile electronice cu adeziunile si nu au decit sa le verifice

    Asta-i o chestie tare. Permite legea romana asa ceva? Cine stie? Nu mai stai sa strangi 25.000 de semnaturi prun piete si oboare????

    Reply
  56. maria

    Sa faci unpartid din nimic intrun an si sa si cistici 6%la alegeri e aproape imposibil.Mai bine o miscare formata din oameni onesti care sa lucreze cu electoratul (sa arate avantajele dreptei, derapajele cere pot aparea cuo politica de stinga)sa convinga oamenii sa mearga la vot,sa atace pe NET populismele USL si care sa nu ia din voturile PDL.Daca diminuezi sansele PDL de a obtine un scor care sa-i permita sa dea guvernul cs faci cu procentul tau de 3-4 %?Ajuti USL.Pentru efortul facut negociezi cu PDL 10 posturi de deputati si 8 de senatori cit sa-ti faci grupuri parlamentare separate in eventualitatea ca politica ulterioara nu-ti convine si asa poti forta guv sa tina cont de tine,parerea mea.

    Reply
  57. Dan MAȘCA

    @ Daniel : am studiat problema partidului online, unde cei din diaspora si romanii din tara cu acces la net si care isi permit sa cumpere un certificat digital ce iti inlocuieste semnatura clasica si iti permite sa il folosesti si in relatia cu statul, poate sa completeze stringerea de semnaturi in actualul format.

    Dai pe DVD la tribunal semnaturile electronice cu adeziunile si nu au decit sa le verifice.

    Suntem/vom fi o organizatie publica, care vrem voturile cetatenilor. Forma maxima de respect este transparenta totala.

    Am ceva de ascuns atunci cind cer banii unui contribuabil si votul oamenilor ? NU am nimic de ascuns. Ce rufe sa spalam ? NIste oameni educati, profesionisti cu cei 7 ani de acasa ce nevoie au sa se ascunda ?

    Sigur ca ai nivele de permisii diferite si ca cei care nu sunt membrii sau simpatizanti nu au acces sa voteze online sau offline anumite decizii.

    Sigur ca cei care vor conduce partidul au obligatia de a respecta si de a arata ca respecta statutul partidului.

    La ora actuala partidele au statute foarte slabe, nedemocratice si invechite.

    Oricum sunt de parere ca oameni ca Dragos Paul ALigica si alti cunoscuti de ai nostri din tara si afara ar ajuta prin voluntariatul lor.

    Daca ii cer unui prieten sa ma ajute ca am nevoie si pun garantie prietenia mea atunci pot fi sigur ca ajuta, fara sa trebuiasca sa primeasca inapoi decit ceea ce ii spun : buna guvernare.

    Reply
  58. Bleen

    @Ştefan Vlaston

    Nu-s 1200 de cititori, sînt 1200 de citiri (mă rog, acum sînt 1350). După Google Analytics, sînt vreo 600 de cititori pînă la ora asta (în weekend numărul cititorilor pe zi e la 40-50% faţă de timpul săptămînii). Din cei 600 au votat 216 pînă acum, deci cam 35%. Şi oricum, mai e timp, şi azi, şi mîine.

    Reply
  59. Dan MAȘCA

    Acum legat de consultantii politici, cred ca suntem constienti ca in lumea asta sunt mai multi decit doi ;).

    Am lucrat cu un roman stabilit in Canada implicat in dezvoltarea unei aplicatii web care ajuta in campaniile politice si care poate fi folosita si in ROmania : http://d2dcampaign.com/
    Suntem niste oameni care in ultimii 20 de ani am reusit sa facem si sa invatam cite ceva, iar aceste lucruri puse in practica in felul acesta al nostru ar putea indirect sa ajute la schimbarea celorlalte partide.

    Puterea exemplului sunt sigur ca ajuta.

    Reply
  60. daniel

    Sunt perfect de acord dan masca.

    Cu orientarea actuală aţi văzut fragilitatea asociaţiei, când doi membrii se prind în orgolii. E inacceptabil şi e o dovadă de amatorism.

    Actualele instrumente online de organizare oferă extrem de multe avantaje.

    De la comunicarea accesibilă maselor mai largi, la rapiditatea comunicării.

    Există şi dezavantaje, cel mai major un mesaj-acţiune nefavorabilă riscă să creeze prejudicii mult mai rapid şi la o scară mult mai largă. E nevoie de mecanisme de filtrare a mesajelor în numele unei organizaţii de transpus.

    Eu am mai reiterat şi reiterez. Aş opta imediat pentru o formă de comunicare privată , colectivă. Nu e normal că toate ideile, certurile, chiloţii etc apar accesibile tuturor care au un calculator. Chiar dacă avem o casă cu uşă în care se lasă acces preferenţial tuturor celor care vor să intre, cu pereţii de sticlă zero intimitate. Şi să vedem ce putem face acum. Nu de la ceea ce ar face un partid. În 5 minute am înjghebat un sondaj.Complementar. Asta fără să fac paşii normali impuşi. Căutare, referinţe, fundamentare, deoarece sunt pur şi simplu consumatoare de timp pe care nu îl am. Dar poate voi puteţi să organizaţi, să adăugaţi întrebări pertinente să rafinăm autodefinirea noastră şi a obiectivelor.

    Reply
  61. Dan MAȘCA

    Maghiarii atita timp cit sunt suficienti ca numar pentru a intra in parlement ei vor intra. Ei se ciondanesc intre ei, dar cind este vorba de Ungaria si maghiarime sunt uniti si vor fi uniti.

    Daca scad ca numar atunci pragul electoral va fi scazut ca altfel pica guvernul.

    CRed ca un lobby ar trebui facut pentru schimbarea legii partidelor politice.

    Este o lipsire de libertate de asociere sa poti infiinta un partid dupa conditiile actualei legi a partidelor.

    Asa cum am avut la inceputurile anilor '90 sute de partide si timpul si alegatorii le-au selectat, tot asa va fi si de acum inainte.

    Dar daca o mina de tineri doresc sa porneasca un partid ei ar trebui sa aiba posibilitatea si dreptul sa o faca.

    Orice miscare de dreapta ar trebui sa promoveze libertatea oamenilor de a se asocia cit mai usor si repede.

    Vezi exemplul dat de GHinea cu partidul ceh TOP99 sau cam asa ceva, care a intrat in parlament, desi nu erau inregistrati la tribunal.

    Reply
  62. Dan MAȘCA

    Se ia legea partidelor. Se lucreaza la un statut cu viitori membrii, simpatizanti si specialisti din tara sau afara. Statutul, Biblia unui partid, are nevoie de un regulament de aplicare.

    Statutul ar trebui sa prevada niste conditii pentru a accepta membrii. De exemplu: nu as accepta sa fiu coleg de partid cu cineva care a fost toata viata intretinut din contributiile noastre, desi omul este sanatos si voios.

    Am fost membru de partid si urasc filosofia ca cine vorbeste de rau partidul trebuie exclus etc.

    Puterea unei organizatii este data de unicitatea membrilor si libertatea lor de a actiona. PDL sau USL nu va avea niciodata echivalentul lui Bleen in partid, iar noul partid va fi imposibil sa aiba ca membru pe unul ca Olteanu, ca doar vorba aceea ce se aseamana se aduna.

    NU vad de ce trebuie sa le interzic colegilor mei sa vorbeasca rau de mine. Sunt liberi sa vorbeasca ce vor, pentru ca atita timp cit iti construiesti viata de zi cu zi, avind la baza niste principii sanatoase stii bine ca lucruri rele prea multe nu au de unde sa apara.

    Libertatea de exprimare este fundamentala si nu trebuie sa fie limitata de apartenenta la o organizatie politica.

    Statutul se propune spre dezbatere publica si se aproba forma finala de grupul celor care semneaza adeziunea.

    Cum zicea Florin Cojocariu, la ora actuala accesul la net si aplicatiile software iti permit sa ei decizii rapid si prin vot universal la nivelul organizatiei.

    Reply
  63. lucid

    Nu am votat caci nu ma incadrez in nici o categorie, decat partzial in nr 3 – dar as spune "ar putea sa faca doar aliantze POST-electorale cu pedeleul", in functzie de rezultatele votului. Bref, dupa atat de incredibil de multa vorbarie sterila timp de 10 zile, din ce in ce mai pesimist in legatura cu o posibila constructzie (sper inca pana va vorbi, caci trebuie sa vorbeasca, Perrault-ul ACZ-lei noastre, SL), sintetizez parerea mea:

    1. ACZ trebuie sa fie COMPETITOR pedeleului si INAMIC useleului lui tonta cel multiplu lovit la cap in raliuri si al bi-repetentului porumbacu, si, se-ntzelege, INAMIC al restului gunoaielor veceutudor, jijibecali, dandiaconescu, cu INAMICII ne-fiind nici o posibilitate de compromis. Functzie de rezultatul votului, ACZ poate colabora cu partide care ii accepta cat mai multe din obiective.

    2. Obiective:

    A. Reforma justitziei strans legata de anti-coruptzie (au spus-o destui: juratzi, raspunderea materiala a magistratzilor, caracterul prezumat LICIT al averii scos din constitutzie, confiscarea averilor nejustificate, etc)

    B. Reforma constitutzionala (si aici s-au scris multe idei, de la regionalizarea administrativa la vot uninominal adevarat si parlament mono-cameral)

    C. Reforma fiscala – aici trebuie un finantzist profesionist care sa stie sa vada "dincolo" de idee cel putzin catziva ani dupa eventuala aplicare

    D. Reforma educatziei – programul Miclea-Funeriu, aici o rezolvam repede

    E. Reforma sistemului sanitar – imbinare asistentza minimala UMANITARA cu medicina privata functzie de profilul asigurarii

    3. Mijloace: intai un INTRANET – cum bine a propus cineva de cateva ori – pentru un think-tank voluntar care sa redacteze MANIFESTUL PENTRU O NOUA REPUBLICA (sau a III-a Republica). Dupa ce Manifestul iese pe piatza fiecare va decide daca il reprezinta, si daca da, in ce masura se va implica concret.

    Dupa ce Lazarescu VA VORBI, ori se trece la treaba ori fiecare isi vede de ale lui precum romanu' impartzial.

    Punct.

    Reply
  64. Stefan Vlaston

    au votat 210. Cam atatia interesati pentru ACZ, din 1200 cititori. 1/6. Cam acesta ar fi scorul, 17%. Sunt prea optimist?

    Reply
  65. Bleen

    Apropo de ce zice DPA, din păcate, la noi orice mişcare riscă să se transforme într-un intelectualism purist (demn de o cauză anticapitalistă)

    În spatele tuturor mişcărilor de gen de la noi, de 20 de ani încoace, stă dispreţul şi strîmbatul din nas faţă de capitalism, de regulile lui, faţă de capitalişti, faţă de politică şi regulile sale. Soluţia e un eden patriarhal populat de Pleşu, Ana Blandiana şi Liiceanu.

    Reply
  66. oglinda-oglinjoara

    spartakus

    deşi "Lăză" ar fi foarte bun pentru ACZ, dacă nu cel mai bun, să nu-l responsabilizăm prea mult

    dacă nu vrea, nu-l poţi obliga

    să ne responsabilizăm pe noi înşine

    Reply
  67. Spartakus

    @mac gregor: de ce "ce chestie"? Sunt eu un fel de gigi-contra pe aici? :)) Mi se pare firesc sa fiu de acord cu politica "buturugii mici". In conditiile actuale, in care pana si 10 voturi sunt suficiente in Parlament pentru a rasturna un guvern (nici in viitoarea legislativa nu cred ca va fi altfel) ACZ are o imensa plaja de actiune. Si, indiferent ca UDMR mai intra sau nu in Parlament (desi, cu voia lui Tokes si a extremistilor maghiari s-ar putea sa nu mai intre nici unii, nici altii, Doamne ajuta!) ACZ ar putea fi ea arbitrul politicii romanesti. Dar, daca ACZ nu se infiinteaza odata, riscam ca nehotaratii si dezamagitii sa nu se duca deloc la vot, iar Partidul Poporului Dan Diaconescu Senzational si Indirect sa devina acest arbitru. It's up to you, Lăză! 😀

    Reply
  68. maximus

    un nou partid politic care sa discute/negocieze pe proiecte, legi, sa nu se certe la TV cu toti neavenitii, sa aiba o atitudine constructiva, sa propuna, sa sustina ce e bun de orinude ar veni, ….

    in statut ar trebui prevazut ca cel/cei care aduc deservicii de imagine partidului sa plateasca daune (intre 5000 – 50000 euro) – sa vedeti atunci retineri.

    e clar ca exista un vid in aceasta zona, sunt din ce in ce mai multi care spera, asteapta,…

    Reply
  69. Stefan Vlaston

    Romanii judeca intai persoanele si deloc sau putin ideile. Si au dreptate. S-au fript de prea multe ori cu idei traznet pe care aplicantii le-au transformat in contrariul lor.

    Reply
  70. Stefan Vlaston

    @oglinda (apropo, de ce nu scrieti sub numele adevarat?)

    Din pacate sindromul tatucului este inca puternic. Spune-mi pe cine ai in frunte, sa-tu spun cine esti. Majoritatea alegatorilor n-au timp si intelegere sa se uite la programe si la oameni din esalonul doi. Se uita doar la lideri

    Reply
  71. Stefan Vlaston

    E si chestie de strategie. De ex., eu n-as recomanda purtatorilor de cuvant ai ACZ sa se certe prin studiouri cu neica nimeni. Singuri cu moderatorii-ziaristi sau de loc. Un nou mod de a face politica si campanie. Demn si civilizat

    Reply
  72. oglinda-oglinjoara

    ŞV

    Nu trebuie să ne punem problema liderilor, ci, mai degrabă, a membrilor.

    Dacă nu putem să facem aia şi aia fără cineva din afara noastră, înseamnă că avem din start un handicap.

    Asta nu înseamnă că nu trebuie invitaţi oameni cu notorietate.

    Dar nici nu înseamnă că dacă nu se bagă, gata, nu mai avem lideri.

    Liderul poate fi Bleen, de exemplu.

    Oricum, liderul nu va mai avea aceeaşi relevanţă ca pînă acum. Cel puţin aşa se spune.

    Parcă e o axiomă deja că nu va mai exista un lider care să tracteze politic un partid.

    Trebuie mizat mai mult pe echipă, nu pe lider.

    Reply
  73. Stefan Vlaston

    Şi cei 71% vor delimitare de PDL.

    Dar acceptă colaborarea cu PDL.

    Delimitare si colaborare nu sunt antinomice in materie de partide. Se negociaza un protocol de guvernare, care daca nu e respectat, pac, pica guvernul. ACZ ar avea o arma importanta sa-si impuna principiile si ideile.

    Reply
  74. Stefan Vlaston

    "O dreapta curata". Suna bine ca slogan.

    Filtre la intrarea in partidul ACZ. Fara persoane care au sau au avut fctii de conducere in alte partide, central sau judetean, fara activisti PCR, securisti, anchetati penal, judecati pentru contracte cu statul. Putin de la multi, fara pretentii, nu mult de la putini, cu pretentii. Toate pot fi prevazute in statut. Si repet, statura si cv-ul conducatorilor reprezinta cea mai sigura dovada ca nu se vor accepta compromisuri. Ca daca n-au furat pana acum, de 20 de ani, nu s-or apuca acum, cand nici nu prea mai e de furat. dar in loc sa ne ciorovaim pe te miri ce amanunte, ne trebuie unu sau cativa lideri, albi ca zapada, care sa ne spuna: faceti aia si aia. De unde-i luam? Asta mi se pare marea problema.

    Reply
  75. oglinda-oglinjoara

    tucu

    ACZ nu vrea să submineze sau să saboteze PDL.

    ACZ vrea să ia ce nu e în stare PDL să ia.

    Ce nu e limpede în ideea, scopul şi destinul Albei ca Zăpada?

    Reply
  76. oglinda-oglinjoara

    tucu

    Din PDL, ACZ nu trebuie să rupă NIMIC.

    PDL să-şi vadă de treaba lui.

    ACZ nu trebuie să ia nimic de la el.

    Ce facem, iar o ameţim?

    Reply
  77. oglinda-oglinjoara

    Bleen

    Interpretarea nu e în regulă.

    Şi cei 71% vor delimitare de PDL.

    Dar acceptă colaborarea cu PDL.

    Oricum, un partid înseamnă automat delimitare.

    Reply
  78. tucu

    @Bleen

    Daca PDL ul intra in non combat atunci evident trebue incercata formula unui nou partid.

    Poate gasim si la PDL indivizi care nu se inpaca cu ideea venirii USL la guvernare.

    Reply
  79. tucu

    @Oglinda

    Referitor la ce ar trebui sa facam si ce am putea face in viata exista un principiu care te face fericit chiar daca ai pensie mica

    ""Impaca te cu tine insuti""

    Tradus suna cam asa-daca esti bugetar cu 600 lei salariu ai 1,60 m ,chelie , o puta de 7 cm , nu te amoreza de madam Crudu bomba sexi.

    Sigur ca ar fi frumos sa facem un partid care sa ia un procent semnificativ si sa i fluturam mandatul din mers Dlui Flutur.

    Intrebarea e putem? Ne permitem o experienta cu procentaj mare de esec sau incercam altceva?

    Reply
  80. oglinda-oglinjoara

    adică, presiunea care ar funcţiona cel mai bine ar fi frica: frica că ACZ are 10-15 procente, să spunem

    Reply
  81. oglinda-oglinjoara

    în orice caz, cel mai mult ştie omul de frică

    cu cît va fi ACZ mai temută/cu cît va fi mai vizibilă şi mai determinată, cu atît va fi mai respectată

    Reply
  82. oglinda-oglinjoara

    …un partid care, dacă e nevoie, şi în unele locuri/cazuri (unde non-combatul cu USL e evident, de exemplu), să dea inclusiv în PDL.

    Reply
  83. tibi

    @ oglinda-oglinjoara

    Eu personal nu pot ( din motive personale) sa candidez.

    Dar nu cred ca acest motiv trebuie sa fie un motiv sa nu fac presiune ca sa fie acceptate aceste idei.Am si facut.

    Am si promis ca voi trimite sute de emailuri la sute de candidati sa asume aceste idei.Desigur ca daca o entitate organizata ar asuma aceste idei si ar face presiune asupra candidatilor (si partidelor) in aceasta directie ar fi cu totul altceva.

    Reply
  84. mac gregor

    @oglinda

    am fost inscris in PLD si stiu ce spun: in final trebuie sa ii ataci pe toti ceilalti daca vrei sa te ia votantii in seama. Politica e ca un meci de wrestling melee – toti tb sa dea in toti, publicul voteaza. Inclusiv tb sa dai in PDL.

    Daca nu dai in PDL, esti vazut ca o aripioara a PDL, caz in care oamenii vor vota corpul mai gras.

    Iar PDL va fi pus in aceeasi dilema, va fi obligat sa te distruga, + ca ii canibalizezi voturile.

    Vroiam numai sa ma asigur ca stiti regulile a ce inseamna sa devii partid politic, inainte sa votati. Personal eu n-am sa votez inca, nu sunt decis.

    Sa fii alianta civica inseamna riscul de a fi irelevant.

    Sa fii partid implica riscul ca tb sa ai coaie, sa iei/dai pumni si sa intri intr-un mediu extrem de competitiv, iar chestia asta pune presiune.

    De ex, cel care se zbate cel mai tare o sa vrea un statut superior celorlalti, si la un moment dat zbang! ne trezim cu un blocaj clasic in care cei din varf nu ii mai asculta pe cei de la baza. Exact ca acum in PDL.

    Eu personal consider ca ACZ ar trebui sa fie o formatiune mai pasiva, care sa isi vanda voturile pe fata, transparent, cam asa cum o fac ungurii din Ro si evreii din America. "Cui ne vindem anul asta si contra ce" ar tb sa fie discutat la congresul anual si supus votarii tuturor membrilor. Se pot obtine o gramada de avantaje pentru mediul romanesc in care traim, si – culmea- respectul celorlalti jucatori politici, in loc de violenta pe care am obtine-o ca partid politic.

    Reply
  85. oglinda-oglinjoara

    Bleen

    Din ceea ce spui tu: "se pare că în pdl s-a ajuns la următorul blocaj…", reiese clar necesitatea constituirii ACZ ca partid.

    Reply
  86. Bleen

    Blogary e citit în mediile politice pedeliste, prezidenţiale sau apropiate acestora. Fiţi siguri că toate cele ce s-au scris aici, toate ideile şi reproşurile, strategiile şi nemulţumirile, sînt citite şi au ajuns unde trebuie. E şi asta o parte din influenţa Blogary.

    Pe de o parte oamenii sînt supăraţi că nu sînt ascultaţi, pe de altă parte, se supără atunci cînd sînt ascultaţi şi nu li se dau nişte ordine clare, de urmat.

    "De ce nu ni se spune ce să facem? Am venit aici fiindcă aici speram să găsim lumina şi direcţia, cuvîntul şi lista, ordinul scris şi calea cea dreaptă." Ei bine, nu veţi găsi aici lumina şi direcţia, dar aici le putem căuta, împreună.

    Eu, personal, sînt un conservator şi nu cred că după fiecare guvernare a dreptei, în momentul în care se conturează o înfrîngere electorală la orizont (destul de nesigură şi aia), trebuie să lăsăm totul baltă şi să ne apucăm de făcut alte alianţe, convenţii, mişcări sau partide. Nu cred în partide ideale şi imaculate. Nu cred în start up-uri din şase în şase luni, în renaşteri şi reîntoarceri edenice.

    Pe de altă parte, se pare că în PDL s-a ajuns la următorul blocaj: greii partidului nu sînt deranjaţi ca PDL să intre în opoziţie (doar PDL, baronii rămîn la putere pe feudele lor), nu vor regionalizare, nu vor revizuirea Constituţiei, nu vor eliminarea mitei electorale, nu vor să renunţe la statul asistenţial, ba chiar nu i-ar deranja deloc dacă Justiţia ar reveni la postura (capră) de dinainte de 2004. Nu putem pune PDL pe aceeaşi treaptă cu USL dar nu e foarte departe, şi aici nu mă refer la PDL în ansamblul lui, mă refer doar la structurile de putere vechi ale partidului.

    Toate problemele PDL trebuie puse în context şi nu putem uita de USL. PDL e mai bun, sau, mai bine zis, e mai puţin rău decît USL, însă marea problemă a actualului PDL e că a intrat în non-combat şi refuză lupta cu USL, băieţii vechi din partid gîndindu-se deja la felul cum se vor înţelege cu viitorii guvernanţi din USL.

    Reply
  87. oglinda-oglinjoara

    tibi

    repet: de ce să le ceri ALTORA să-şi asume ideile tale, cînd ţi le poţi asuma TU ÎNSUŢI?

    nu e mai firesc şi mai corect aşa?

    Reply
  88. tibi

    @ oglinda-oglinjoara

    "şi dacă nu-şi asumă ideile – mergînd în continuare pe acelaşi mecanism electoral eficient – ce le poţi face?"

    Nu stiu. Dar de ce sa nu cred ca unii candidati vor avea determinarea (din varii motive)sa asume public aceste idei.

    Si daca ar cistiga (si) cu aceste idei aceasta ar fi un puternic exemplu despre un alt mod de a castiga alegerile.

    Si daca ar si materializa aceste idei aceasta ar fi un puternic exemplu despre un alt mod de a face politica si administratie.

    Reply
  89. oglinda-oglinjoara

    ACZ nu e un basm decît pentru cei mici.

    Pentru cei mari e o poveste a principiilor.

    ACZ rămîne un basm doar dacă aceste principii nu prind niciodată viaţă prin faptele noastre.

    Reply
  90. oglinda-oglinjoara

    Cînd realitatea a devenit o fantasmagorie, poate e momentul să transformăm un basm în realitate.

    Cînd nu mai suntem reprezentaţi în realitate, ne va reprezenta un personaj de basm.

    Basmul a devenit mai de încredere decît realitatea.

    Reply
  91. oglinda-oglinjoara

    tibi

    Pentru că, trebuie să ţii cont, că cei pe care USL şi PDL mai ales, nu-i pot scoate din casă să (îi) voteze, sunt tocmai votanţii pe care NU îi poţi cumpăra cu un litru de ulei.

    aceştia, dacă nu au alternativă, ce fac? ce fac dacă nu se simt, în continuare, reprezentaţi?

    rămîn, în continuare, în casă

    Reply
  92. oglinda-oglinjoara

    tibi

    şi dacă nu-şi asumă ideile – mergînd în continuare pe acelaşi mecanism electoral eficient – ce le poţi face?

    Reply
  93. tibi

    @ oglinda-oglinjoara

    ""ş-apoi, cum s-ar realiza mai concret presiunea?""

    De exemplu:

    O "miscare civica" ar putea sa ceara public tuturor partidelor si tuturor candidatilor la functii de primari si de presedinti de CJ-e sa asume public cele trei idei pe care le-am propus pe acest blog in September 25th, 2011 at 11:47

    Reply
  94. oglinda-oglinjoara

    ACZ ar putea face un Apel public, adresat tuturor celor interesaţi să intre în această construcţie, iar unele persoane ar putea fi invitate nominal să participe la acest efort de înnoire.

    Mă gîndesc, de pildă, la Cristian Ghinea.

    Unii, chiar dacă nu ar intra poate că ne-ar susţine ca simpatizanţi.

    Poate un Liiceanu, un Cărtărescu…

    Reply
  95. oglinda-oglinjoara

    (sau mă rog, va fi şi în beneficiul PDL, în măsura în care procentele ACZ vor ajuta PDL să se menţină la putere. tot e mai bine să cîştige PDL decît USL. şi, oricum, ACZ nu s-ar face în detrimentul PDL, ci paralele cu PDL, cred…)

    Reply
  96. oglinda-oglinjoara

    Cum văd eu relaţia PCZ-PDL: ACZ va strînge ce nu poate strînge PDL, dar pentru ea însăşi, nu pentru PDL.

    Adică, ACZ va fi în beneficiul nostru, nu al PDL.

    Reply
  97. adrian

    Nu imi e clar cui lasam pe Dan Andronic si echipa de imagine sau tot ei ne fac si pe Alba ca Zapada, deci ne includ in portofoliul lor pe linga PSD si PDL?

    In afara de Coalitia pentru un Parlament Curat alta miscare de succes nu a mai existat in Romania in ultimiiz ece ani – Alianta Civica s-a ingropat cu Emil Constantinescu si unii de pe aici sint prea tineri ca sa stie ce ratati au iesit de acolo, pe linga Emil. De ex Costin Georgescu si Catalin Harnagea la servicii. E ca si cum i-am pune noi pe Vlaston si pe Bleen.

    Nu vad pe aicea pe nimeni din vechiul sau noul CPC. Si asta ma face cam sceptic, ori ei nu ne citesc si nu au incredere in noi, ori moderatorii nostri au grija sa elimine numele care au de fapt credibilitate, ca Mungiu, si opereaza tot doar cu cine e in PDL. Cu alte cuvinte, planuim o scindare din PDL, il lasam pe Pinalti cu voturile si noi plecam?

    Hai ca sintem destepti.

    Reply
  98. oglinda-oglinjoara

    macgregor

    nu neapărat

    ACZ poate să-şi nuanţeze discursul: vrea să fie reprezentanta celor care nu sunt reprezentaţi nici de USL, nici de PDL

    USL şi PDL să se spele pe cap cu votanţii lor (pe care îi cumpără)

    nu pe votanţii lor mizează ACZ, ci pe cei care nu au votat şi nici nu vor să voteze nici USL, nici PDL

    Reply
  99. oglinda-oglinjoara

    chrisscros

    în Romînia, o astfel de mişcare n-ar fi convingătoare pentru că ar fi percepută exact cum zicea Mobgirl, ca astronuşticum

    ca organizaţie a PDL-ului, nu ca ceva care vrea să adune energiile pe care PDL NU LE (MAI) POATE STRÎNGE

    Reply
  100. mac gregor

    in clipa in care devii partid politic tb sa dai in PDL. E legea pietei, indiferent cat simpatizezi.

    Trebuie sa realizati ca a intra ca partid inseamna sa semnezi pentru campionatul de box. Publicul va vrea sa vada sange.

    Reply
  101. oglinda-oglinjoara

    ş-apoi, cum s-ar realiza mai concret presiunea?

    mergi la Mirca Andrei şi-i spui: vezi avem 1000 de membri în asociaţia din Argeş şi vrem un post eligibil de consilier la Consiliul Judeţean?

    Cînd cel care va candida la postul de preşedinte de CJ e, să zicem, un pedelist-javră, (cum e el însuşi)?

    Reply
  102. chriscross

    Oglinda: "asta cu “fidelizarea maselor critice” şi cu “impusul” e o teorie atît de vagă încît e mai inconsistentă şi mai neconvingătoare chiar decît un basm"

    basmul in sua se numeste tea party…deci se poate. (si pana acum nu s-au gasit dovezi ca ar fi astroturfing)

    Reply
  103. oglinda-oglinjoara

    tucu

    vrea a spune: de ce să nu te bazezi pe tine însuţi? de ce să nu depindă de tine? de ce să ne scărpinăm cu cealaltă mînă? de ce să depindem de Flutur?

    după cum vezi, de altfel, multora nici nu le-ar conveni chestia asta

    Reply
  104. oglinda-oglinjoara

    tucu: "daca faci o miscare civica […] adica sa ti fidelizezi mase critice de alegatorui astfel incit sa poti impune unui partid -sa zicem pdl- candidatul care ti convine"

    asta cu "fidelizarea maselor critice" şi cu "impusul" e o teorie atît de vagă încît e mai inconsistentă şi mai neconvingătoare chiar decît un basm

    adică, eficacitatea a ceea ce spui tu, punerea lor în practică (nu ştiu cum ar arăta exact "fidelizarea" şi "impusul", da' mă rog) este egal cu sau aproape de 0 (zero)

    (fără supărare)

    Reply
  105. tibi

    @tucu

    ""De acceptat accepta toti ideile atunci cind candideaza. Dezastrul vine dupa ce au fost alesi.""

    Adica sa inteleg ca toti candidatii ar accepta cele trei idei (September 25th, 2011 at 11:47) ?

    Reply
  106. Amelia

    Eu n-am votat pentru ca, poate pentru prima oara in viata, am hotarat sa nu mai aleg raul cel mai mic. Din punctul meu de vedere, sustinerea publica neconditionata este strict rezervata familiei si prietenilor personali (as opposed to "prietenilor/amicilor politici, civici, de idei" etc.). De asemenea, consider ca un aliat onest trebuie intai sa incerce sa-l "traga de maneca" in particular pe aliatul care greseste si sa-i dea sansa sa-si recunoasca gresala.

    Reply
  107. Mobgirl

    Am tradus cu google translate si e cam din topor, dar ideea de baza ramane.

    Ce-as mai schimba acum:

    Foarte adesea, eforturile sunt efectuate de consultanti politici

    trebuie citit ca

    Foarte adesea, eforturie sunt conduse de consultanti politici

    Reply
  108. Mobgirl

    Astroturfing

    Astroturfing este o formă de pledoarie în susţinerea unei agende politice, organizatorice, sau corporative, construite în aşa fel încât să dea aparenţa unei mişcări 'la firul ierbii' (grassroots movement).

    Scopul unor astfel de campanii este de a deghiza eforturile depuse de o entitate politică şi / sau comercială într-o reacţie publică independentă la unele entităţi politice-un politician, grup politic, produs, serviciu sau eveniment.

    Termenul este un derivat al AstroTurf, un brand de mochete sintetice concepute să semene cu iarba naturală.

    Foarte adesea, eforturile sunt efectuate de către consultanţi politici, care, de asemenea, se specializează în discreditarea opoziţiei.

    Beneficiarii nu sunt militanţii de la firul ierbii, ci organizaţiile de la distanţă care orchestrează astfel de campanii.

    Reply
  109. tucu

    Oglinda -oglinjoara

    Problema nu este de potential ci de strategie.

    Cum ataci?

    A face un partid inseamna a ataca frontal pe tot intisul scumpei noastre patrii si de a accepta conditionarea esentiala ca pe de o parte trebue sa ti dispersezi fortele pentru a aduna acel 5% si pe de alta parte trebue sa ti concentrezi fortele pentru a promova in parlament un numar de parlamentari.

    Daca faci o miscare civica -inseamna ca ai creat o miscare de gherila care poate face in orasele mari (sa zicem ) ceea ce fac baronii locali in rural -adica sa ti fidelizezi mase critice de alegatorui astfel incit sa poti impune unui partid -sa zicem PDL- candidatul care ti convine.

    Reply
  110. tucu

    @mobgirl

    Ar fi foarte dificil sa scrii in Romaneste?

    Eu de exemplu as fi dorit sa stiu ce ai scris dar nu stiu decit romana de bucuresti si cantoneza veche.

    Engleza ioc.

    Reply
  111. Alexa

    Nu este suficient sa ai numai obiectivele si principiile. Va trebuie o strategie facuta de cineva de meserie, care sa gandeasca altfel implementarea. Sunt vreo 2 oameni in Romania care pot face o strategie beton. Ganditi-va la asta in mod serios. Aveti sanse sa faceti un 7% lejer datorita contextului.

    Reply
  112. Spartakus

    @Stefan Vlaston: maestre, mi-e foarte teama ca lucrurile nu stau chiar asa. E drept, majoritatea profitorillor s-au lipit deja de partidele existente. Dar oportunismul e boala contagioasa: face ravagii in randul batranilor securisti, dar rapune pe capete si tinerii capitalisti. De asta ma tem: oricine gusta din mierea puterii devine dependent de ea si va face orice sa nu i se ia portia din fata. Cine ne garanteaza ca, odata ajunsi la ciolan, tinerii intelectuali idealisti care acum mananca aer si vaneaza nori pe aici, nu vor deveni niste gurmanzi materialisti? Ce facem, ii legam de catarg ca sa-i ferim de ispitele puteri? Spre a-i tine in frau, ar exista o solutie, dar e prea dura si, in afara de mine si de El Cucui, tragatorul de elita al unitatii, nu cred ca ar mai accepta-o cineva. Dar va garantez, solutia este suta la suta eficienta si foarte ieftina. In cazul in care, evident, n-o sa se scumpeasca intre timp gloantele sau Furadanul.:D

    Reply
  113. tucu

    @Stefan Vlaston, probabil ca suntem cam de aceiasi virsta deci e de banuit ca am capatat oarece imunitate la visele frumoase.

    Din experient spun ca prietenii ii cunosti in concedii si pe oamenii cinstiti atunci cind au milioane la dispozitie.

    Acum 100 de ani am luat am primit o lectie esentiala in Israel (precizez locul pentru ca evreii stiu ce spun cind e vorba de bani)

    Mi s a spus-""Poti sa furi, dar sa furi numai dupa ce ai facut ca treaba sa mearga bine. Atunci cind toata lumea e multumita nimeni nu se mai uita ca tu ai mercedes.

    Cred ca de aici ar trebui plecat. Nu de la oamenii onesti ci de la oamenii dispusi si capabili sa faca ceva.

    Reply
  114. Mobgirl

    Astroturfing

    Astroturfing is a form of advocacy in support of a political, organizational, or corporate agenda, designed to give the appearance of a "grassroots" movement.

    The goal of such campaigns is to disguise the efforts of a political and/or commercial entity as an independent public reaction to some political entity—a politician, political group, product, service or event.

    The term is a derivation of AstroTurf, a brand of synthetic carpeting designed to look like natural grass.

    Very often, the efforts are conducted by political consultants who also specialize in opposition research. Beneficiaries are not "grass root" campaigners but distant organizations that orchestrate such campaigns.

    Reply
  115. oglinda-oglinjoara

    tucu

    Trebuie să recunoşti că potenţial este.

    Există potenţial şi de 30%, zic toate sondajele.

    Cu inteligenţă poţi canaliza din aceştia 10% spre ACZ.

    Reply
  116. Stefan Vlaston

    @tucu

    Norocul e ca s-au cam separat apele. Oportunistii si pupinii s-au lipit deja de partidele existente. Cei care au ramas sunt cei mai curatei si animati de principii si idei, mai degraba decat de visuri de procopsire

    Reply
  117. tibi

    @ tucu

    Eu as avea incredere in onestitatea unui candidat la functia de primar sau presedinte de CJ daca ar asuma public ca :

    1). -va posta zilnic si detailat pe site-ul institutiei absolut toate cheltuielile zilei precedente ( atat cu toate achizitile de materiale,servicii si investitii cat si toate cheltuielile cu personalul)

    2).-in cazul in care institutia a pierdut irevocabil un proces va face in max. doua luni toate demersurile pentru recuperarea tuturor prejudiciilor de la toti cei vinovati

    3).-va demisiona daca nu materializeaza cele doua idei de mai sus

    Si as considera ca nu este o persoana onesta un candidat care nu accepta aceste idei.

    Eu accept ca onestitatea unui conducator nu este suficienta.Dar consider ca este absolut necesara si eliminatorie.

    Reply
  118. tucu

    @Tibi

    Cum stabilesti candidatii ""onesti"" , cum descoperi care are talent de politician si cum verifici ca va rezista tentatiilor puterii?

    Am avut nu stiu cite exemple de politicieni ""onesti"" a caror singura calitate a fost onestitartea .Uita te la Ciorbea , Uita te la stimatul Domn Diaconescu (PNT).Au fosrt onesti dar in lipsa altor calitati au dat cu oistea n gard.

    Reply
  119. tucu

    oglinda -oglinjoara

    Optimismul tau este teribil dar ma indoiesc de exemplu ca partidul lui Dan Diaconescu care are o televiziune si un bazin enorm de prosti va reusi sa obtina mai mult de 5 % (cu multa bunavointa)

    Noi ce avem? Un blog , entuziasm si o convingere ( care nu stiu pe ce se bazeaza ) ca o formatie care se declara de dreapta poate cistiga peste noapte un numar important de adepti in Romania.

    Reply
  120. tibi

    Eu am votat cu ultima varianta.

    Dar as sprijini orice solutie cu conditia sa aiba doar cateva (puternice si clare) obiective.Si principalul obiectiv ar trebui sa fie impunerea de candidati onesti la conducerea unitatilor de stat ( in prima instanta impunerea de primari si presedinti de CJ-e onesti la localele din 2012).

    Reply
  121. bilbofil

    1. Un partid serios are nevoie de rădăcini. Pot fi făcute să crească în mai puțin de un an? Cum?

    2. Dacă e să vorbim în pilde: AC și EC au fost esențiali în răsturnarea lui Iliescu, prin schimbarea imaginii opoziției democrate și, nu mai puțin important, prin rolul de amortizor al conflictelor și de catalizator al colaborării în interiorul CD(R).

    În același timp însă AC a acceptat să fie politic o simplă cutie de rezonanță/un „ODUS” al PNTCD. Aceasta a dus la distanțarea PAC, care, în ciuda meritelor uriașe ale construcției sale, a nimerit în gard dintr-o penurie de oameni de calitate și (de fapt, același motiv) din lipsa unor rădăcini în teritoriu. Au fost victime sigure pentru marginalizarea de către PNTCD și apoi pentru anexarea de către partidul lui Patriciu.

    3. Personal, pe termen scurt cred că prioritatea ar fi dinamizarea electoratului „de dreapta”, format din finanțatorii neți ai statului (nu ai politicienilor!!) și din tinerii care au probleme să intre pe o piață a muncii mafiotă și sclerozată.

    Ar trebui creată o rețea care să promoveze interesele acestor grupuri pe orice cale, inclusiv partinică dacă sau după ce există resurse, prioritatea fiind atingerea unei mase critice care să îi dea relevanță în fața factorilor de decizie de orice fel.

    Am zis! 🙂

    Reply
  122. oglinda-oglinjoara

    Nu-ţi trebuie decît 7 "pitici" devotaţi în fiecare localitate din ţară.

    Ăsta ar putea fi un concept de dezvoltare.

    Reply
  123. tucu

    @Sare n ochi,

    Alianta Civica a fost una din cele mai reusite miscari aparute in Romania postbelica.

    Faptul ca a scos un produs prost Emil Consrtantinescu se datoreaza si lipsei de experienta dar si multor agenti infiltrati -vezi istoria celui ce l a propus pe Constantinescu-PM Bacanu.

    De efortul Aliantei Civice si a batut joc un partid politic -PNT ul intrat la guvernare complect nepregatit , infiltrat de agentii lui Iliescu, cu un prim ministru aiuritor-Dl Ciorbea.

    Insa daca dupa 6 ani de Iliescu s a reusit alternanta la putere acest lucru se datoreaza in mare masura ""Aliantei Civice""

    E pacat sa nu folosesti forta pe care o poate desvolta unirea virfurilor intelectualitatii unei tari.Alianta Civica a reusit sa i adune tocmai pentru ca nu a fost un partid si a avut un tel simplu -indepartarea de la putere a neocomunistilor.

    Reply
  124. oglinda-oglinjoara

    Dacă ar fi partid – chiar într-un timp aşa scurt (deşi nu cred că-i atît de scurt 1 an) – ACZ poate aspira în mod realist la un 10%.

    Reply
  125. oglinda-oglinjoara

    Nu sunt multe opţiuni dacă porneşti de la starea de fapt existentă.

    De fapt nu există decît o singură opţiune: pentru ca un segment semnificativ din populaţie – care nu se mai regăseşte în partidele existente şi pe care vrem să-l scoatem la suprafaţă – să fie reprezentat, este nevoie de UN NOU PARTID, nu de o mişcare civică.

    O mişcare civică nu îi poate reprezenta interesele la fel ca un partid.

    De fapt, nu prea i-ar putea reprezenta deloc interesele.

    Altfel spus, forţa socială cea mai mare o are un partid, nu o asociaţie/fundaţie/mişcare civică.

    Reply
  126. Spartakus

    Ar mai fi trebuit adaugata o optiune:

    Un nou partid politic, care să accepte alianţe ante sau post-electorale cu PDL sau Mişcarea Populară, dar care, acceptând aceste alianțe, să nu-și trădeze NICIODATĂ electoratul, de dragul aliaților politici și al respectării protocoalelor, acordurilor interpartinice etc.

    Dacă ne amintim bine, în politică au intrat până acum destule grupări civice pe care scria ”probitate morală” și care au trădat cu prima ocazie interesele celor care le-au votat. N-aș vrea ca ACZ să se transforme într-o Alianță Civică aciuită, până la urmă, sub umbrela baronilor din PDL, UNPR sau PP-DD.

    ACZ trebuie să ia acum locul UDMR în Parlament și să devină buturuga mică în stare să doboare carul oricărei guvernări, piatra din vârful unghiului, fără de care nicio construcție guvernamentală să nu poată supraviețui. Dacă o grupare precum UDMR, cu 6% din voturi, a fost capabilă nu doar să se mențină atâția ani la guvernare, dar și să obțină tot ce a vrut, de ce n-ar putea ACZ? Cu atât mai mult cu cât ACZ nu luptă pentru pădurile baronilor locali și pentru interesele lui Atilla, Arpad și Marko, ci pentru drepturile acelor români care și-au pus nădejdea în ea.

    ACZ va trebui să fie suficient de abilă încât să semneze orice protocol cu hoțomanii din partidele actuale, dar și suficient de machiavelică încât să-l rupă în secunda doi, atunci când sunt amenințate drepturile votanților ei.

    Reply
  127. Sare'n Ochi

    civismul romanilor este reactiv (gargara la coada ca de ce se baga ala in fata). martea Aliantei Civice a dovedit pe larg ce inseamna "civism". "civismul" romanesc ni l-a dat pe Emil Constantinescu si cei 20 de mii de specialisti ai Conventiei Democratice – dintre care de unul am scapat tarziu numai ca a pus botul la niste palinca si cartnati.

    partid ne trebuie. iar eu pe Basescu, ca-i obosit, ca-i neobosit, ca-i marlan, ca-i momarlan, ca-i spurcat de gura, ca-i conflictual, il sprijin in continuare. punct.

    Reply
  128. Stefan Vlaston

    @tucu

    Dincolo de mesaj, adica de vorbe, de care toata lumea e satula, conteaza calitatea, caracterul, trecutul, cv-ul celui (celor) care se plaseaza in fruntea partidului. Garantie pentru evolutia ulterioara. Uitati-va la Funeriu. A croit CNCS si CNATDCU dupa chipul si asemanarea sa si lucrurile merg aproape de la sine in reforma educatiei.

    Reply
  129. tucu

    @Stefan Vlaston ,

    Ai mare dreptate. Eu as merge mai departe si as cauta sa vad in fiecare circumscriptie care sunt categotiile sociale ale celo ce apar in sondaje ca nehotariti sau neimplicati si functie de asta as cauta si factorii de influenta indiferent de gradul lor de pregatire.

    E mai important ca mesajul sa fie penetrant decit sa fie exprimat intr o romana corecta.

    Reply
  130. DanSu

    Buna ziua 🙂

    Astept ca ACZ – sa se defineasca singura ce va fi.

    Nu ma multumeste sa puna presiune pe PDL- pentru ca nu sunt sigur ca PDL-ul e reformabil.

    Nici sa se delimiteze de acesta (si nici neparat de alte partide), pentru ca nu-ti definesti identitatea prin negare ci prin afirmare.

    Nici prin alianta (mezalianta 😉 ) sau ne-alianta cu alte partide pentru ca nu acesta defineste ce astept eu.

    Sa puna presiune pe PDL – ar fi OK cat timp ar reusi sa preseze ca PDL-ul sa devina reprezentat de oameni ca Monica Macovei/Funeriu si altii (probabil necunoscuti si nemediatizati).

    Sa se delimiteze de acea parte din PDL si din alte partide, care este predominanta in piata politica actuala, dar nu neaparat cu pretul aruncarii copilului impreuna cu apa. Exista politicieni cu care nu esti de acord dar pe care-i poti respecta.

    Sa devina partid politic, indiferent de aliante sau inamicitii, nu face decat sa introduca particularitati (partiale) intr-un sistem bolnav.

    De asta nici n-am raspuns la sondaj.

    Ce as dori sa fie ACZ? Altceva, bazat nu pe calcule politice/politicianiste, ci pe alt mod de a face politica .

    Ce sa fie acest alt mod? Raspuns simplu: Reguli respectate atat in social (unde pot fi impuse) cat si intern in propria organizare (unde pot fi impuse).

    Reply
  131. Stefan Vlaston

    Romanii nu sunt prosti, au inteles deja ca pomana nu e de unde. Acum vor solutii inteligente si creative, care nu pot veni de la actuala clasa politica, cu reflexe deja formate in zona populismului. Asta si face, de fapt, Basescu. Dar cine sa-l asculte. Daca AZC convinge intelectualii, acestia sunt vectori de convingere pentru alte zone ale populatiei

    Reply
  132. tucu

    @Tio de asta are succes pentru ca a inteles ca nu se pot rezolva toate necazurile de o data.

    Daca filtrezi bine si te concentrezi pe citeva probleme ai si sansa de a le putea transmite bine si sansa de a le rezolva.

    Daca inpuuiem capul alegatorului cu principii generale , dupa ce vom vorbi o ora despre ele va veni si intrebarea -da pensia se mareste ?

    Reply
  133. daniel

    Eu am sugerat o abordare în etape.

    1. Creerea unui cadru intim de discuţii. Criterii de acces, CV-ul profesional numele real, motivaţia. Modalitatea de acces privată. Certurile în gura mare între membrii mai mult sau mai puţin fondatori în spirit sunt extrem de dăunătoare.

    2. Oferirea posibilităţii de exprimare a tuturor opiniilor, selectarea statistică a celor mai îmbrăţişate. Personal, întotdeauna am avut încredere în bunul simţ al colectivului în faţa derapajului individualului. Orgoliile egourile ar fi bine de pus de o parte şi cât mai repede, pentru a avea măcar şansa unui start decent.

    3.Trecerea pragului psihologic dintre vorbă şi faptă. Decât vorbe mari mai bine fapte mici. Ştiţi, dreapta se construieşte prin exemple personale. Să oferim o ocazie să fie nu perfecte dar măcar normale şi consistente cu ceea ce credem cu toţii.

    Reply
  134. tucu

    ""Populatia asteapta altceva ""este corect.

    In ideea asta discut si eu numai ca mi pun 2 intrebari la care ar trebui gasit raspuns:

    1/Sub ce forma poate fi servit acest altceva.

    2/ Cum trebue servit acest altceva – focusat pe zonele in care pomana electorala nu are pomdere foarte mare sau pe tot intregul patriei.

    America ne a aratat ca pot exista fractiuni de partid care sa ofere si altceva. Nu ar fi cel mai usor de realizat un soi de Tuica Party (ca sa respect obiceiurile autohtone) ?

    Sunt convins ca daca Asociatia Blogary isi stabileste un set de principii si dovedeste audienta la public vom gasi rapid si politivcieni care sa adere la miscarea noastra.

    Eu cred ca trebue sa profitam de votul uninominal sa daca intr o circumscriptie adunam 2000 de aderenti +votani -vom avea si parlamentarul nostru chit ca vine din PDL din PNL sau de aiurea.

    Reply
  135. Tio

    @Tucu, Tea Party are doar 10 pricipii scurte de doar o fraza/rind. Votate din propuneri de la membrii/simpatizanti…

    Care ar fi echivalentul romanesc?

    Reply
  136. Tio

    Aici, dat find timpul scurt, deficinta organizatorica si ego-ui, ar fi din nou nevoie de DP Aligica, ar fi nevoie de un coach, de un Tea Partist roman??? Poate stie el sau voi pe cineva…? E nevoie de o moasa! 😉

    Nu m-as delimita de T.Basescu decit poate de la caz la caz. Omul a incercat…prea balcanic pt mine dar a incercat… si e o masura la cit de dificile sint de fapt obiectivele.

    Nu cred ca poti merge partid fara sa ai o organizatie nationala si citeva adeziuni/declaratii de suport care sa faca vilva. Sau fara o strategie de compensare a deficientei de organizare/romanismului.

    Partea toretica e simpla, e ca si clara.

    Nu cred ca exista deocamdata mecanisme ca sa se "pună presiune pe PDL din interiorul Mişcării Populare" ,a la Tea Party, fara un uninomimal pur.

    Reply
  137. eu-eu

    Daca vrem Alba ca Zapada, ea nu poate minti de la bun inceput.

    Trebuie sa stim bine ce obiectiv are:

    1. Daca e sa faca aliante post-electorale cu PDL, de ce se mai infiinteaza? Ca sa pacaleasca electoratul?

    2. Daca va face alianta pre-electorala, de ce se mai infiinteaza? Votam PDL si gata.

    Eu cred ca tot o miscare in interiorul PDL e mai buna daca se are in vedere obiectivul imediat al alegerilor 2012.

    Daca nu, cred ca ar trebui sa se gandeasca pe termen lung un nou partid, ca o "revolutie", cum zice Dragos.

    Zic si eu …..

    Reply
  138. Stefan Vlaston

    Contextul este unul anormal. Populatia, (cu exceptia nucleelor dure), este excedata de hotiile, clientelismul si lipsa de creativitate si imaginatie a tuturor partidelor existente. Asteapta cu nerabdare ALTCEVA. Asta ar fi contextul inedit de care se poate profita.

    Reply
  139. tucu

    Vad ca uitati ca pina si lui Dumnezeu i au trebuit 7 zile pentru a construi lumea.

    Se poate construi un partid care in 2012 va concura fara sanse . Un partid inseamna o disipare a fortelor in tot teritoriul si nu cred ca avem timp sa devenim atit de cunoscuti.

    O miscare civica , va rog sa mi scuzati comparatia, poate actiona la fel cum actioneaza clanurile mafiote. Poate incerca sa controleze anumite zone -sa le zicem circumscriptii.

    Ca rezultate zic eu ca este mult mai important daca reusim sa controlam trimiterea in parlament a 3 -4 -10 parlamentari decit daca obtinem ca partid 4% (cifra enorma pentru un partid de abea infiintat)si nu intram in parlament.Daca asociatia Blogary devine influenta nimeni nu ne opreste ca urmatorul pas sa fie infiintarea unui partid.

    In alta ordine de idei daca reusim sa stabilim citeva obiective concrete cred ca vom putea trece peste micile razboaie personale.

    Nu trebue sa ne uneasca nici dragostea nici comunitatea de idei ci citeva obiective precise.

    E mult mai usor de obtinut un consens pe citeva idei bine definite decit pe priincipii generale.

    Reply
  140. Stefan Vlaston

    Problema cu miscarile astea civice, populariste sau nu, este ca au devenit inflationiste. Dau din gura sau din taste si, cam atat. Sunt guriste si/sau tastiste. Puterea si schimbarea vine de la butoane si de la butonarzi.

    O ACZ care sa-si impuna principiile sub amenintarea trantirii coalitiei din care face parte, este telul maxim in acest moment.

    Reply
  141. picus

    daca nu va fi partid, ACZ va fi inca un ONG irelevant; va pune presiune pe cine si in ce fel? parca nu mai poate Pinalti de presiunea ACZ…

    si sa mai terminam cu freudismele astea de adolescenti complexati gen "uciderea tatalui","ruptura" de Basescu etc.

    Basescu a lansat citeva idei care sunt bune si merita duse mai departe(demnitate in plan extern, mefienta in relatia cu Rusia, parteneriatul cu americanii,Moldova in UE, responsabilitate bugetara, reducerea aparatului de stat,regionalizarea etc.); ACZ trebuie sa se gindeasca sa construiasca plecind de la ce a facut si spus deja Basescu; orice s-ar spune, Basescu e o piatra de hotar in istoria recenta a Romaniei; ACZ va fi post-Basescu, eu sper sa fie primul partid post-Basescu, dar nu in sensul ca va trebui sa-l scuipe ca sa demonstreze ca s-a emancipat, ci in sensul ca va prelua ceea ce era bun din basescianism.

    Cind se vor stringe semnaturi, o sa va aduc si eu vreo 20-30 din Bihor.Nu-i nevoie de febrilitate.Incet, incet. Prima data sa vedem cam citi doritori sunt.Dar ca sa fie din ce in ce mai multi, ACZ ar trebui sa aiba niste figuri identificabile.

    Reply
  142. Dragos

    Ce v-aţi dori să fie Albă ca Zăpada?

    Revolúție s.f. i. 1. schimbare bruscă, prin salt, a unui fenomen, care trece de la o stare calitativă veche la o stare calitativă nouă, superioară. 2. transformare radicală în raporturile social-economice și politice ale unei societăți și care constă în trecerea puterii politice din mâinile vechii clase dominante, în mâinile unei clase noi.

    Revolúție1 ~i f. 1) etapă a dezvoltării în care se produc transformări sociale profunde în toate domeniile vieții. 2) filoz. acțiune organizată și condusă de o clasă progresistă (care antrenează la luptă masele populare), având adesea ca rezultat o schimbare radicală a vieții economice, sociale și politice.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *