Din prepuțul gândirii lui Bogdan Chireac

De când are tot fraierul acces instantaneu la presa străină, Bogdan Chireac nu se mai poate da analist pe politică internațională, pe la televizor, doar cu idei copy-paste de prin publicațiile la care erau abonate instituțiile unde avea sau are angajamente. În era internetului, Regele Platitudinilor trebuie să vină cu propriile idei. Și n-are. Ca întotdeauna. Atunci ce face ca să îl mai cheme realizatorii pe talk-show-uri? Ca să rămână în cărți. La partid, la servicii, în piața de armament. Eventual. Păi, mai nou, încearcă să combată taman ce zice presa internațională. Cu argumente. Dar n-are nici d-ăstea!
Ieri, în mașină, pe întuneric, am nimerit din greșeală pe Realitatea FM care retransmitea Realitatea TV. Nu știu dacă mai prinde cineva postul ăsta de radio în afară de mine. Doamna Mioara Roman, vorba aia, prima fostă prim-ministreasă postdecembristă, după cele 20 de minute ale doamnei Verdeț, observa că presa internațională a asemuit sfârșitul lui Gadafi cu cel al lui Ceaușescu. Nu-i adevărat! A sărit de cur analistul Pieleapulii. În Libia, un regim criminal a fost înlocuit cu un alt regim criminal, ne-a luminat tărăgănat amantul părăsit. Păi, la noi cum a fost maestre fonfăit? Doamnă, acolo s-a trecut cu tancul peste copți! a epatat expertul în conflictele religioase din Orientul Mijlociu. (Bine că nu a întrebat nimeni din platou ce sunt “copții”, că ne spărgea codobelcul cu vasta lui cultură!) Din câte îmi amintesc și la noi s-a trecut cu TAB-ul peste manifestanți, la Universitate, a încercat distinsa arabistă să pareze. Nu e același lucru! i-a tăiat-o scurt negustorul de tehnică militară care-și toca concurența în Adevărul. Când lucra (și) la Adevărul.
Am schimbat postul. Și prostul.
Nu fără să mă întreb care o fi fost markup-ul la cele douăzeci și ceva de milioane de euro, contractate de la Armată? Cred că mare, după cum sare și astăzi veleitarul candidat la Externe în apărarea foștilor săi, în scripte, parteneri de afaceri militare, care au predat/primit puterea în ’90.

cucui.kamikazeonline.ro

Facebook Comments

5 Comments Din prepuțul gândirii lui Bogdan Chireac

  1. Marius Delaepicentru

    Alăturarea prepuţul gîndirii datează din 29 octombrie 2009, şi a apărut mulţumită inepţiilor preşedintelui unui obscur ONG, (asociaţia pre-democraţia), un anume Pîrvulescu. Vorbind despre prefraudarea alegerilor, (sau despre postfraudarea prealegerilor nu îmi mai amintesc bine) a reuşit să mă scoată din sărite. Săritor din fire, mi-am manifestat ejaculaţia vanghelică prin sintagma cu pricina.

    Reply
  2. Glook

    Imi amintesc in '97 pe vremea cand Chireac asta debita chestiile alea cu zona gri in care ar fi Romania spre deosebire de Ucraina… In Franta proful meu de geopolitica ne zicea ca de fapt Romania e deja o batalie castigata de vest, c-a mai ramas doar de stabilizat si consolidat ce s-a castigat si ca marele 'razboi' se da in Ucraina. Eram vreo 10 romani in sala si ne intrebam daca e chiar asa grava manipularea in tara noastra sau daca pur si simplu ne-au dat astia noua inginerilor un prof de geopolitica nebun si i-a tinut pe aia normali la cap pentru cei din stiinte sociale.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *