Răzvan Exarhu despre apoplexie, urlete şi trădători

„Să se spună adevărul, iar asta nu se poate face decât urlând. Dacă vrem să vorbim fără să ni se umfle gâtul, dacă nu ne place cum arată un analist în pragul apoplexiei, să ne ducem la Sovata, la Călimăneşti şi să rămânem acolo, dacă ni se pare că aşa e bine. Cine e bărbat adevărat, cine e patriot, cine ştie ce îşi doreşte acest popor care a luptat pentru dreptul de a face un grătar oriunde vrea ceafa porcului, să iasă în faţă şi să demaşte bestiile cu maşini germane. Afară cu Jeepurile din Ţară!”

„După instaurarea Legii Adevărate, să nu se mai scrie decât cu Majusculă, pentru că aşa e CORECT. Şi nu va mai ploua sau ninge decât în zone fără maşini. Jos carosabilul umed! Iar după ce Dreptatea şi Adevărul vor domni în România, să se preschimbe numele ţării la loc în Dacia. Preferabil 1300, cu motor franţuzesc. De atunci, Poporul va mânca exclusiv ciorbă de burtă şi piept de pui la grătar şi cartofi prăjiţi, cu salata mixtă sau asortată, şi la desert – clătite cu gem, pentru că aşa e BINE. Şi va privi fără nostalgie, aspru dar sever, înspre trecutul plin de serpentine, jeepuri şi nuanţe inutile.”

Unul dintre cele mai bune editoriale (EDITORIALE?) pe care le-am citit în ultimul timp. Exarhu, singular şi reconfortant, ca de obicei. Dar astăzi, mai singular şi mai reconfortant ca niciodată.

Editorialul integral, în Evenimentul Zilei  

UPDATE. Regulamentul blogului Madame Blogary.

Facebook Comments

17 Comments Răzvan Exarhu despre apoplexie, urlete şi trădători

 1. Bleen

  Cel putin asta au patit jurnalistii de la Rtv. Care e sinonimul lui dascal in lumea jurnalistica? Ca sa sune cat mai impresionant… Niste bieti sinonimi ai dascalilor dar in jurnalistica si alte perversiuni…

  Reply
 2. ElCucui

  Aaa, uite și niște idei bune, pentru descurajearea contravenienților și mai ales a recidiviștilor cu abateri ușoare și medii (în articolul complet) printre glume cu Loganuri, Dacii cu piese franțuzești și aia cu exportul SUV-urilor confiscate. Celor de mai sus să li se limiteze electronic viteza mașinii, să li se impună interdicția de a părăsi localitatea dacă a greșit pe un drum național, să li se suspende carnetul cu derogare pentru traseul casă-serviciu-școală copii. Cel mai mult îmi place prima. Genială! În loc să-i iau puncte din carnet i-aș tăia felii din kilometraj. L-aș lăsa 3 luni la 80 km/h, dacă l-am prins în afara localității și la maxim 50 în localitate. Nu este de necirculat din moment ce există în trafic mașinuțe asimilate cu mopedurile (maxim 45km/h). Dacă în 6 luni o comite din nou i-aș mai tăia 10km/h. Ș.a.m.d. Da, să meargă cu avariile să îi dea cu tifla pensionarii din tromba Trabantului. Nu glumesc.

  Reply
 3. ElCucui

  Să ne înțelegem, tot cu audiu’ a seis o să umble, cu piele, cu cameră video pentru parcare, cu climă bizonică, numai că la viteză mai mică. Proprietatea privată e sfântă, trebuie respectată, prostia la volan, din păcate, e publică. Trebuie amendată.

  Reply
 4. ribelalu`

  “Să se spună adevărul, iar asta nu se poate face decât urlând"

  La ora 18:00 cand tot poporul USL-ist astepta stirile la televiziunea lui Ghita, brusc a intrat in emisie PE ACEEASI FRECVENTA televiziunea lui Elan, lasandu-i pe-ailalti cu destiu-n gura 😀

  Reply
 5. samantha

  'Iată cum va fi redistribuirea în Parlament. Mecanismul este simplu. Să zicem că Parlamentul va avea 200 de parlamentari. 120 vor intra pe colegii uninominale şi 80 pe listă, ceva de genul acesta, de compensare, deci o formulă mixtă. Asta înseamnă mai puţine locuri în parlament necâştigate prin colegii. Deci, nu vor fi colegii uninominale după numărul de parlamentari, dar cei care au candidat în colegii şi au obţinut un număr mare de voturi pot intra în Parlament pe listele de partid în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute la alegeri', a spus Toader.

  Deputatul a mai afirmat că reducerea numărului de parlamentari se va face numai după ce se va cunoaşte rezultatul recensământului.

  Reply
 6. Nea

  Propun o reformulare a textelor de tipul:

  Acest palmier/boschet/parc/trotuar a fost amenajat de primăria sectorului X, primar Y, plătindu-se pentru aceasta din taxele plătite de dumneavoastră către o firmă a unor apropiaţi ai primarului, suma de un milion de euro în loc de trei sute de mii, cât ar fi fost preţul pieţei.

  Cu acea sumă de un milion de euro sau chiar mai puţin s-ar fi putut realiza un proiect de infrastructură sau s-ar fi putut achiziţiona cel puţin 20-30 apartamente pentru familii defavorizate.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *