Noua lege electorala. Certificatul de deces al PNL. Austriecii versus rușii și turcii

Cîteva observații la cald:

  • dreapta e obligată să se unească. MRU devine cel mai important jucător pe piața politică a dreptei.
  • PDL se transformă într-un partid austriac (Ardeal, Banat, Crișana, Maramureș, Bucovina), cu enclave în Moldova (Neamț) și Muntenia (Prahova și Dîmbovița). Filialele PDL din zonele respective vor reprezenta puterea în PDL mult mai mult decît pînă acum, avînd în vedere că majoritatea parlamentarilor vor proveni din aceste zone. PSD reprezintă partida turcească și rusească, pe stil vechi, rusească pe stil nou (sec XX-XXI).
  • aventurierii politici sînt eliminați o dată pentru totdeauna. PPDD, PRM, PNG și alții ies total și definitiv din calculele politice
  • este actul de deces al PNL, care va fi înghițit de PSD, din prizonieratul căreia nu mai poate ieși. Odată cu votarea legii electorale PNL-ului i se taie orice legătură cu exteriorul Alcatrazului pesedist și cheia e aruncată în mare. Vom avea 2 partide și un sfert: USL, PDL și UDMR.

UPDATE. Un articol care trebuie citit: Dragoș Paul Aligică, 13 decembrie 2010, Refacerea Alianţei D.A.: O cacealma tentantă şi comodă

Facebook Comments

95 Comments Noua lege electorala. Certificatul de deces al PNL. Austriecii versus rușii și turcii

  1. Bleen

    PDL nu trebuie să lupte în toate colegiile. Trebuie să calculeze cam cîte colegii reprezintă 30% sau 35% din numărul de senatori și deputați și să-și concentreze toate resursele în aceste colegii. 
     
    Iei cele 40 de colegii senatoriale și cele 120 de colegii de deputat în care ești cel mai bine situat, vii cu candidați de primă mînă aici și îți concentrezi cele mai multe resurse (umane, financiare, logistice, simbolice etc).
     
    Nu contează diferența de voturi! Nefiind proporțional nu contează cu cît pierzi în Teleorman sau Brăila. Pierzi cu 95 la 5, pierzi cu 58 la 42, tot aia e. În colegiile în care conduci la distanță mare aloci mai puține resurse urmînd să te concentrezi pe colegiile pe muchie și pe eventualele breșe în colegiile inamicului. 
     
    Dacă partidul x cîștigă în 3 colegii cu 90 la 10 iar partidul y în 4 colegii cu 51 la 49, partidul x are parlamentari iar partidul y are 4 parlamentari așa că resursele utilizate în colegii deja cîștigate sau deja pierdute sînt resurse irosite. Iași, Oltenia, Botoșani, Timiș etc pot fi ținte pentru PDL. 
     
    Știu, pare evident. Pare la mintea cocoșului. Și este la mintea cocoșului. Dar cocoșul nu e în PDL, în PDL e gîsca șef.
     
     

    Reply
    1. StefanTrifan

       @Bleen De observat că MRU e în Sălaj şi că urmează să meargă într-un turneu electoral şi în Dolj, la invitaţia lui Berceanu. Mă aştept să ajungă şi la Cluj şi Iaşi, şi eventual în alte colegii ale foştilor săi miniştri. 

      Reply
    2. Bleen

      Așa că domnii de la PDL iau ușurel toate colegiile pe muchie, le fac profilul sociologic, istoric, cultural, fac sondaje, stau la bere, la shopping de pantofi, la un joint cu tot cetățeanul teritoriului respectiv, după care aleg ginecologul preferat sau profesorul sau mafiotul preferat sau curva sau mama dolores sau cel mai bun spuitor de bancuri al colegiului respectiv și îl fac candidat.

      Reply
    1. Ilinca

       @Bleen Eu nu stiam. Ma intreb insa daca macar PDL-istii si UNPR-istii stiu. Am o vaga banuiala ca nici ei nu prea stiu. 

      Reply
  2. cristihan

    „NO Boc in Cluj!Chiar si fara sa intram in discutii despre doctrine, proiecte, realitati sau mosteniri, fara sa inducem factori subiectivi cum ar fi simpatia fata de un candidat sau altul, ci doar din pur PRAGMATISM CETATENESC, ma astept ca FIECARE clujean sa INTELEAGA ca doar Clujul va avea de pierdut daca Boc ar iesi primar!Orasul si, odata cu el, cetatenii lui, ar fi aruncat intr-un off-sideeconomic pe care nu si-l mai poate permite dupa 12 ani de blocaj funariot! Oare nu e EVIDENT ca un guvern USL nu l-ar avea la inima pe fosta marioneta preferata a lui Basescu? Clujul NU ar mai avea fonduri de dezvoltare si ar ramane, iarasi, de caruta! Oare ne mai putem permite asa ceva? Eu zic ca NU! Remember, NO Boc in Cluj!”
     
    Spusele pylotului copylotului… M-am uitat putin on the other side si m-am cutremurat. Cea mai grava treaba e ca n-au simtul umorului, da’ deloc. Asta spune totul, afaic

    Reply
  3. nedormitul

    ce mai pot să zic – băsescu a avut viziune. i-a făcut pe adversarii lui să-i susțină un proiect în ciuda lui. a mizat, cred, pe marea lor slăbiciune – interesul de moment. și nu m-ar mira, în funcție și de cum evoluează relația primării-centru, să ajungă și să schimbe constituția, tot în direcția dorită de el. plus regionalizarea.

    Reply
  4. Bleen

    ”Among members elected, non-residents were 17 per cent of the total, with the same proviso (Massicotte 2001c). While it is not uncommon for a candidate to stand in another district within the same metropolitan area, parachuting a candidate having no connection at all with the constituency is rare and remains a privilege usually reserved for star candidates of ministerial calibre and for newly elected party leaders in search of a constituency. Such candidates have a rather good record of being elected, their national stature or their credentials as future cabinet ministers presumably compensating for their lack of local roots (Massicotte and Blais 2001).” The Politics of Electoral Systems (Michael Gallagher and Paul Mitchell – Oxford)

    Reply
    1. cristihan

       @Bleen In primul rand, la noi de traducere s-ar ocupa crin si ar iesi ca e obligatorie candidatura intr-o circumscriptie cu care n-ai nici o legatura (pen’ca ei sunt toti niste staruri, de exemplu). In al doilea rand, Oxford s-a compromis total din momentul in care a aparut in CV-ul lui MRU.

      Reply
    2. Bleen

      ”Together with responsible government and party discipline, the FPTP system ranks among the three major factors that have produced the kind of centralized governance, hailed byits supporters as ‘strong and effective government’ and vilified by critics as ‘elective dictatorship’, that is the hallmark of the Canadian parliamentary system.”

      Reply
      1. cristihan

         @Bleen „Scopul acestei legi este ca in Romania sa ramana doua partide mari, unul de stanga si unul de dreapta – PSD si PNL. Asta ar fi sanatos si de asta am optat pentru o formula atat de radicala fata de ceea ce am avut pana acum. ” C.und.A – pentru cel mai strongishen und effectiven guverno del mondo
         

        Reply
        1. Bleen

           @cristihan Ce ziceam acum cîteva zile. Ăsta e scopul. Dar, dacă PDL se mișcă, nu va fi chiar așa. Ba dimpotrivă. PNL nu mai poate scăpa din îmbrățișarea PSD-ului.

          Reply
        2. cristihan

           @Bleen Sunt unele chestii in care riscul sa iasa fix invers decat te-ai gandit sunt atat de mari incat nu merita sa le faci… This is one of them. PNL putea sa danseze lambada cu PSD la fel de bine si pe alte variante de vot. Dar na, daca nici PDL n-a avut nimic impotriva, asta e (ok, contestatie la CC, sper sa mearga, dar parca vad ca nici sa reclame ca lumea n-au stiut/vrut).
          Sau nu sunt eu capabil sa gandesc suficiente mutari inainte (de aia nu sunt la Moscova acum sa-l caftesc pe Anand 🙂 )

          Reply
        3. cristihan

          @Bleen
          Sunt unele chestii in care riscul sa iasa fix invers decat te-ai gandit e atat de mare incat nu merita sa le faci… This is one of them. PNL putea sa danseze lambada cu PSD la fel de bine si pe alte variante de vot. Dar na, daca nici PDL n-a avut nimic impotriva, asta e (ok, contestatie la CC, sper sa mearga, dar parca vad ca nici sa reclame ca lumea n-au stiut/vrut).
          Sau nu sunt eu capabil sa gandesc suficiente mutari inainte (de aia nu sunt la Moscova acum sa-l caftesc pe Anand 🙂 )
           

          Reply
        4. Bleen

           @cristihan Important e că vom avea două forțe (plus UDMR), stînga și dreapta. Pe dreapta va fi cine merită să fie, cine are coaie, viziune și reflexe. Din lupta asta nu vom avea decît de cîștigat pe termen mediu și lung.

          Reply
        5. cristihan

           @Bleen Daca ma uit la ultimele doua saptamani deja mi se pare ca termenul mediu tinde spre infinit… Si Tadic a zis ca face o treaba dandu-si demisia si cand colo, …UE! Daca in 2000-2004 eram multi, chiar daca „underground”, acum suntem realmente putini, oriunde si oricum numeri (ma indoiesc ca in medii diferite de alea pe care le frecventez eu structura e alta). Iar in 2016 o sa depasesc varsta la care ai mei ieseau din comunism, ceea ce e chiar scary movie…

          Reply
  5. Bleen

    Crin Antonescu: ”Programul de guvernare va fi scurt, cu multe pauze în care se vor servi pișcoturi și apă plată, deoarece cafeaua ne ține treji.”

    Reply
    1. meioza

       @Bleen Dacă programul de guvernare ar fi după ce crede Crin, ar ține de la 16 la 19, cu o pauză de o oră sau două…

      Reply
    1. rezon

       @EleninaNicuţ Foarte bine.  Il vom suspenda mai usor pe Crin cand se va plini vremea
       

      Reply
      1. cristihan

         @rezon  @EleninaNicuţ Pe serenissim nu-l mai suspenda nimeni, Crin-ir-sen scrie pe el (si pe noi…). Baga o lege prin care se face inamovibil si pa!

        Reply
        1. Bleen

           @cristihan  @rezon  @EleninaNicuţ Niciun președinte nu se poate suspenda în somn. Așa cum niciun angajat nu poate fi dat afară în timpul concediului medical. E înscris în Codul Muncii.

          Reply
        2. EleninaNicuţ

           @Bleen  @cristihan  @rezon da, da, schimba astia la repezeala si CM, n-ai vazut in programu’ de (anti)guvernare? :-))

          Reply
        3. cristihan

           @Bleen  @rezon  @EleninaNicuţ Codul Muncii, ala al lui Lazaroiu, ala care a devalizat tarisoara pe partea economica?! SE A-BRO-GA!

          Reply
    2. cristihan

       @EleninaNicuţ Seriously now (si amintindu-mi iar de articolul lui DPA), daca poporul asta vrea, asta sa primeasca. Miorita laie, laie bucalaie…

      Reply
  6. corinagolem

    Vorbiti de voiculescu,de olimp,de dracu …de lacu,de voi cand vorbiti…de ce sunteti in stare sa faceti?Voi nu va treziti niciodata?Vorbiti de decesul pnl…pe cine intereseaza?Vorbiti de dreapta…care dreapta?A cui?Noi suntem dreapta!Si ce facem?Pai pe blogul asta surprind numai ironii(pe care le gust,e adevarat)….dar ceva care sa surprinda spiritul romanesc…..nimic…Sunteti obositori…terni…nu aveti pofta de viata…o viata demna…nu…va este comod sa surprindeti defectele pulimii…va este usor s-o condamnati….aveti un spirit elevat…extras din off-topic si din citate neolatine sau anglo-saxone…Cat de obositor poate fi pentru un mediocru….si voi nu va dati seama…Da ,dar sa stiti ca mediocrii aleg pentru voi…asta este durerea….apoi plangeti ca nu sunteti intelesi…De catre cine?…Un raspuns ar fi…dar nu…Ce ar fi o viata fara speranta?Ca si voi,blazat,o sa-mi pun o simpla intrebare:Ce rost are?

    Reply
    1. Bleen

       @Yeba Ai auzit? Fără citate neolatine sau anglo-saxone. Ne-ai stricat firma, ne-ai castrat, ne-ai transfrmat în niște intelectuali blazați și descărnați, tu, cu citatele tale în neola și anglosaxo.

      Reply
        1. Yeba

          Cu citate neosaxone si anglo-latine am voie? Inteleg că trebuie să surprindem spiritul românesc în toată mediocritatea lui și asta nu se poate decât cu o privire din afară și fără ca spiritul însuși să se prindă, ca în instantaneele fotografice.

          Reply
    2. cristihan

       @corinagolem Ai si tu dreptate… Dar na, mai glumeste lumea acum, cat mai e voie. Chestiile serioase oricum nu prind la oamenii „normali” din afara blogului. Mi-a zis cineva ca deja am devenit enervant cu articolele pe care le postez pe fb, numai politica dom’le, si cu Basescu?! Corporatista, un pic de sefa, intre un model nou de unghii false si o zumba… Life iz biutiful, n-are rost sa deranjam lumea cu amanunte din astea, gen democratie, libertate, initiativa privata, alea-alea. So, chill, ia un Tuborg, join the party 😉

      Reply
        1. cristihan

           @Bleen …iar 30% n-au raspuns la intrebare, hlizindu-se ca prostii la operatorul de interviu

          Reply
  7. rezon

    Un memento mori cu Alina, Capitaneasa Societatii Civile:  „Nu încetez să mă minunez […]  ce viteaz e poporul contra lui Voiculescu deși cînd l-am oprit să devină prim ministru a trebuit să o fac singură”
     
    Incep sa cred ca ea a facut si Revolutia: a complotat, a luptat, a murit, a inviat si acum ne scuipa seminte in cap din Olimp.
     
    http://www.romaniacurata.ro/jocurile-sunt-facute-2837.htm  

    Reply
    1. Yeba

      @rezon, păi cine să mai fi avut forța dumneaei să se lupte cu el?! Voculescu a fost rugbist!

      Reply
    2. Bleen

       @rezon E din ce în ce mai grav. Glumim noi, glumim, dar cineva trebuie să sune la băieții în alb cu calmante și cămăși cu mîneci foarte lungi!

      Reply
        1. rezon

           @Bleen OK.  Am uitat sa spun ca ajutoarele sunt pe drumhttp://michaelgloversmith.files.wordpress.com/2011/11/anna.jpg 

          Reply
  8. Yeba

    Ofuri topice: Azi Codruța n-a mai plagiat? De ce au scutit-o?
    S-au intimidat că a crescut euro?
    Dacă CC îi dă dreptate PDL și declară legea neconstituțională, știe cineva ce se întâmplă (cu alegerile de anul ăsta)? O fi având PDL variante de acțiune?

    Reply
  9. nedormitul

    noua lege redefineşte relaţia dintre parlamentar şi partid. partidului îi va fi mai greu să impună un nume de la centru dacă nu pică ceva şi pentru primarii din colegiu. în mod paradoxal, noua lege consolidează poziţia primarilor şi ar putea contribui la descentralizare. practic, un parlamentar ar putea fi şantajat de către reprezentanţii locali – dacă nu mă ajuţi în problema x, nu mai pupi loc la mine în colegiu.

    Reply
        1. nedormitul

           @oglinjoara
          nu neapărat. ce vreau să spun este că va exista o înţelegere între primarul/primarii din colegiu şi viitorul parlamentar. natura înţelegerii lor numai ei o vor şti, adică nu pot să zic cît va fi de transparentă.
          pe de altă parte, există premisele ca primarii să vrea candidaţi mai puţini, 300, de pildă, și într-o singură cameră. efortul lor financiar și logistic ar fi mai redus, pentru că 10 primării mici ar reuși să adune mai ușor o sumă decît 5. colegiile ar fi mai puţine şi mai mari, iar presiunea asta pe parlamentari nu ar avea culoare politică.

          Reply
        2. meioza

           @nedormitul  @oglinjoara păi colegiile trebuie modificate oricum (să devină mai puține și mai mari) ca să fie în concordanță cu norma de reprezentare: un senator la 160000 de locuitori și un deputat la 70000 de locuitori…

          Reply
  10. andrei_p

     @Bleen Acum o saptamana, doua, imi amintesc ca plasai PPDD-ul deasupra PDL. Acum l-ai desfiintat complet.
    Acum muti PDL-ul in Ardeal, dar crezi ca solutia renasterii ar fi MRU subestimand major faptul important ca ardelenii voteaza PDL tocmai pentru ca regasesc figuri de la ei de-acasa la varful acestui partid (ca Blaga, Boc).
    Inca o data, despre MRU. Il apreciez si l-as vota cu doua maini, dar tot nu inteleg prin ce a demonstrat calitatea de figura providentiala a dreptei din Romania. Si nici nu cred ca dreapta se poate reconstrui in jurul unei figuri demiurgice, dovada stand chiar artificialitatea constructiei din jurul lui Basescu, care nu i se poate imputa lui, dar rezultatul ramane si care pare a se stinge odata cu el. Apoi, din punctul meu de vedere, MRu inca nu a dovedit nici Ba-ul din Basescu. 
    Ai mai desfiintat si PNL-ul, un partid pe val, care luna trecuta era identificat tot de tine ca singura dreapta „puternica” in politica romaneasca pentru anii viitori (daca MRU nu se incununeaza cu aura de salvator, banuiesc). Explicatiile nu le-am inteles, dar asta sigur ca tine de capacitatea mea probabil limitata de a patrunde complexitatea din politica romaneasca. Ce s-a intamplat intre timp? S-a votat o lege a uninominalului despre care se stie de cativa ani.
    Scuze daca tonul pare prea agresiv, nu asta e intentia.

    Reply
    1. TovarasulMC

       @andrei_p  Pai ai punctat bine nesiguranta si speranta(MRU). Daca astia dispar, de cine mai este reprezentata dreapta in romania?
       
      As dori totusi sa te contrazic prin faptul ca MRU pe langa Basescu detine puterea unui discurs. Sigur partea de strategie nu o are in sange ca presedintele. Insa ambele calitati, CULMEA, se gasesc doar la cei doi mentionati.

      Reply
    2. Bleen

       @andrei_p 
       
      1. PPDD nu are structuri teritoriale (a explicat @nedormitul mai sus).
      2. MRU a dovedit suficiente ca om, ca intelectual, ca ministru de externe și ca șef al spionajului. Profesional și intelectual a dovedit mai mult decît oricare personaj politic de la noi. Nu e vorba de providențialitate dar dacă vorbim de așteptare și de acceptare, atunci MRU a dovedit că se mulează pe așteptarea simpatizanților dreptei și întrunește acordul, entuziast aș spune, al acestora. Niciodată, de la Băsescu încoace, un lider politic al dreptei nu a întrunit acordul atîtor reprezentanți politici sau intelectuali ai dreptei (asta e încă inside information, dar o pot spune).
      3. PNL e dependent de structura PSD și de leadership-ul lui Felix (alte explicații, în articolul lui Aligică – link-ul de la finalul articolului de mai sus). PNL se poate poziționa pe dreapta doar în cazul unei catastrofe a dreptei.
      4. Ardelenii nu votează PDL pentru că la vîrf se regăsesc ardeleni. Explicația e stupiduță, ca să folosesc un eufemism. PDL a moștenit votanții dreptei (de la PNȚcd, PNL, CDR etc). Blaga e mai degrabă vameș decît ardelean și nu a fost votat niciodată de ardeleni. În cazul lui Boc e adevărat, este un simbol al Clujului (așa cum Falcă, de exemplu, este un simbol al Aradului). Singurele candidaturi uninominale ale lui Blaga au fost în București (la primărie și la Senat, în colegiu în sectorul 3 – am avut ghinionul să-mi pice mie). 

      Reply
  11. DanCanada

    Dreapta ar trebui intai sa se nasca si sa creasca, apoi sa se uneasca.
    Deocamdata PDL e un tapsan de stinga cu ceva flori de dreapta.
    Sau un organism de centru-dreapta cu ceva tumori de stinga.

    Reply
  12. Ioan Gheorghe Boticiu

    eterna confruntare yan vs yin, est/vest. the clash of the civilizations, in varianta mizerbalcanica ?

    Reply
  13. Bleen

    Am înțeles că PDL nu s-a opus legii, ci doar a introdus un amendament care stipula scăderea numărului de parlamentari la 300. USL a ales varianta cu 481 de parlamentari și nu înțeleg de unde această timiditate, nu înțeleg de ce nu a optat, bărbătește și în acord cu conștiința parlamentarilor USL, pentru varianta cu 673 de parlmentari.

    Reply
    1. cristihan

       @Bleen I-a invatat marga vorba aia cu „orice parlament de 1000 de LIchele incepe cu primii 322…” Au ajuns la 481, sunt in grafic.

      Reply
  14. cristihan

    Unul cu sinapsele functionale: http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/de-ce-e-ponta-disperat-sa-reprezinte-romania-la-bruxelles-264863.html si un ocupist: http://www.contributors.ro/administratie/cine-as-dori-sa-ma-reprezinte-la-consiliul-european/ Al doilea e chiar penibil, moi president de la republique style, si-ar dori eventual concurs de idei pentru ocuparea postului… Dileme existentiale pentru chestii scrise intr-o cartulie nereusita pe alocuri dar inca in vigoare.

    Reply
      1. rezon

         @Yeba Prahova si Neamtul trebuie mentinute cu orice pret. Sunt culoarele de retragere spre Terra Ultrasilvana.

        Reply
        1. Yeba

          @rezon, acum imi dau seama ca „cunosc eu pe cineva care ar putea aranja”. Fix din Neamt e un om de o simțire cu mine, ca să asigure retragerea!

          Reply
  15. meioza

    Aș avea și eu o întrebare: de ce-ar trebui să te mai deranjezi cu înscrierea într-un partid dacă tot e „uninominal”? Pentru Parlament nu ar fi mai simplu să cumperi electoratul direct decît să cotizezi la partid?
     
    (Deci aia cu aventurierii nu e în totalitate adevărată: o să mai avem Becali și CVT în Parlament, dar sub forma: „una bucată”)

    Reply
      1. cristihan

         @Bleen  @meioza Adica? Doar nu vrei sa sugerezi ca trebuie sa mai si munceasca dupa aia!?! In plus, votul e vot si avantajul independentilor e ca pot sa faca licitatie cu fiecare ocazie, azi cu dreapta, maine cu stanga, care da mai mult 😉

        Reply
        1. meioza

           @cristihan  @Bleen Păi exact asta voiam să sugerez:  oamenii nu vor mai da tîrcoale partidelor, ci partidele vor începe să dea tîrcoale oamenilor… Dacă sînt baron la mine-n județ chiar nu mai are sens să mă înscriu în vreun partid (mielul blînd suge de la două oi :D)
           
           

          Reply
  16. BarbuMateescu

    Interviu MRU: http://gazetino.wordpress.com/2012/05/21/ce-surprize-ne-poate-oferi-dreapta-interviu-cu-mihai-razvan-ungureanu/
     
    O bucăţică de strategie: „Dar mă interesează ca oamenii care astăi fac parte din electorat, și reprezintă într-o foarte mare măsură nehotărâții, oamenii care sunt dezamăgiți de cursul actual al politicii româneti, de oamenii care sunt dezamăgiți de personalitățile politice românești dar care se regăsesc între votanții tradiționali ai centrului-dreapta și ai dreptei, acestora să le pot cere, cu mâna pe inimă, o nouă investiție de încredere și care să se reflecte în votul din 10 iunie, în votul din toamnă și care mai încolo, dacă va fi cazul.”
     
    Deci merge pe zona A de aici: http://sociollogica.blogspot.com/2012/05/cine-sunt-cei-care-au-incredere-in.html
    Sau poate pe A *şi* B, quien sabe…

    Reply
  17. oglinjoara

    E simplu: PDL trebuie să găsească oameni mai buni decât USL.
    Poate fi greu (pentru un PDL anchilozat), dar nu imposibil.
    Dacă găsesc persoana potrivită, aceasta va fi mai importantă decât votul politic.
    Partida nu e pierdută.

    Reply
    1. Bleen

       @oglinjoara Pe termen scurt va fi ceva deranj. Pe termen mediu și lung e bine pentru PDL. Cu condiția să se reformeze.

      Reply
      1. kabal

         @Bleen pe termen mediu si lung se schimba legea… asa cum ii va conveni majoritatii parlamentare de peste 4 ani… deci cum ii va conveni USL-ului, deci singurul lucru care ramane e deranjul pe termen scurt

        Reply
    2. Bleen

       @oglinjoara Miza cea mai importantă e 2014. Pînă acum nu aveau cu ce aborda această miză. Sau, mai bine zic, cu cine. Acum au.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *