Elena Udrea, singurul candidat de anvergura lui Ponta

Elena Udrea:

Pentru alegeri vom merge cu cel care are capacitatea să adune electoratul în jurul lui, cel care poate să se bată cu Victor Ponta în mod credibil, pentru că la domnul Ponta nu argumentele sunt armele în competiție, ci scandalul. Deci, vedeți zilele acestea că bătălia este una a vorbelor, și nu a faptelor și trebuie un candidat care să poată lupta cu Victor Ponta pe terenul lui, în mocirlă, acolo unde se duce bătălia astăzi din cauza domnului Victor Ponta și să-l învingă cu armele lui. Aștept pe cineva care să ducă bătălia în stilul domnului Victor Ponta și să-l și bată pe acesta. Eu mă pot pregăti pentru asta. Vă spuneam că noi ne pregătim cu cei mai buni. Până în momentul acesta cred că este evident că Victor Ponta și PSD se bat doar cu doi oameni, cu Traian Băsescu și cu mine.

În momentul în care accepți lupta pe terenul și armele alese de adversar, deja ai pierdut.

Declarația pare o stupiditate fără margini. Dar nu e. Pe Elena Udrea n-a luat-o gura pe dinainte. Mesajul e unul premeditat. Echipa de campanie a Elenei Udrea și-a dat seama că nu poate face din ea ceea ce nu e. Și-a dat seama că nu se poate contracara imaginea Elenei Udrea de politician de aceeași factură cu Ponta, de pe centura politicii. Astfel, și-a construit un nou mesaj mult mai credibil, care circulă deja de cîteva zile: ”Elena Udrea are stomac să se lupte cu Ponta de la egal la egal, fiindcă e la fel ca el.” Au transformat o critică la adresa Elenei Udrea într-un atu. Da, e coruptă, nu crede în nimic, e magalagioaică, e piți, dar ca să lupți împotriva lui Ponta ai nevoie de astfel de personaje care sînt dispuse să intre în mocirla lui și să se bată cu el. Nu cu fandosiți poți lupta împotriva lui Ponta, ci tot cu d-ăștia ca el. Și se contracarează și informațiile despre prietenia și legăturile de afaceri între Ponta și Udrea. ”Da, domle, au fost pe felie, dar tocmai de aia poate să-l bată, că-l cunoaște bine și vine din aceeași lume.”

Lupta pe terenul adversarului și cu armele lui e o luptă pierdută din start. Ca să nu mai spunem că Udrea nu e de aceeași factură cu Ponta. Să fim serioși. Oricît de proastă ar fi părerea noastră despre Ponta, oricît l-am detesta, nu-l putem pune totuși pe aceeași treaptă cu un personaj ca Udrea. Nu se pune problema ca Udrea să se coboare în mocirla lui Ponta, ci eventual să se ridice cîteva nivele din mocirla ei în mocirla lui Ponta. Totuși, mocirla lui Ponta, așa mocirlă cum e ea, e mult mai bine mobilată intelectual și politic decît mocirla Elenei Udrea.

Revenind la mesajele echipei de campanie din spatele cuplului Băsescu-Udrea, notăm și acest mesaj: aceeași teapă cu Ponta. Elena Udrea nu numai că e singura care are curaj, susținerea lui Băsescu, notorietate, talent mediatic, susținere de partid, dar mînuiește cu aceeași dexteritate armele mocirloase ale lui Ponta. MRU, Iohannis și Predoiu sînt niște molîi leșinați și fandosiți, care nu au curajul și talentul de a se lua la harță cu Ponta, pe terenul lui.

Nu vor încerca să facă din ea ceea ce nu e. Vom vedea o campanie de tip ”Bianca Drăgușanu” sau ”Monica Columbeanu”, cu certuri aranjate, cu scandaluri regizate, cu happeninguri de tabloid, cu mondenități și păruială.

Facebook Comments

2 Comments Elena Udrea, singurul candidat de anvergura lui Ponta

  1. Yeba

    Adică tu spui că ăsta e potențialul de creștere? Urcarea câtrova trepte din mocirla ei în mocirla lui? Mocirla lui Ponta mi se pare foarte vizibilă. E manifestă, omul susține pe față interlopi de toate categoriile, de-ăștia epici, gen Mazăre și Dragnea, ia DNA-ul la baionetă, prefectul tocmește asasini etc. Cum se manifestă ăia mai mobilații intelectual?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *