Eu? Eu nu sint. Eu sint cel ce nu este. Scuze. Imi pare rau. Iarta-ma…

Emil Constantinescu şi CDR nu au fost învinşi de structuri şi nici nu au pierdut sprijinul popular din cauza reformelor dure pe care le-ar fi făcut sau a atitudinii pro-occidentale în problema Serbiei. S-au învins singuri. Începînd cu 1999 sau chiar cu 1998 principalele preocupări ale cederiştilor erau justificările, scuzele şi formularea unei strategii de ieşire. Oameni slabi, dominaţi la nivel de discurs şi nu numai de adversarii lor (din media, din administraţie şi din partidele de opoziţie), au cedat şi au pierdut războiul pe barba (ca să nu zic ciocul) lor, chiar înainte de a începe. Rezultatul? O reformă cu jumătăţi de măsură (la care Victor Ciorbea, acest Boc avant la lettre, era specialist), ruperea CDR, atomizarea dreptei, retragerea lui Emil Constantinescu, Iliescu şi Vadim în turul 2, Năstase prim ministru şi tot ce a urmat după. Şi-au trădat propriul electorat, neducînd reformele pînă la capăt şi şi-au lăsat de izbelişte susţinătorii chiar în anul alegerilor.

Aceeaşi greşeală o fac astăzi cei din PDL, din jurul PDL-ului sau al lui Băsescu. Nu ştiu cîţi români au reuşit să convingă trusturile mogulilor dar sigur i-au convins pe cei din PDL. E surprinzător să vezi oameni de la care ai avea pretenţii cum, în orice discuţie, pornesc, conştient sau nu (mai degrabă nu) de la premisele lui Mircea Badea, Ciutacu şi Răzvan Dumitrescu. Ăsta e şi motivul pentru care, în ochii lor, Realitatea TV şi Antena 3 au căpătat proporţii mitice. Pedeliştii nu sînt speriaţi de presă, sînt terifiaţi. E ca şi cum la o partidă de poker, deşi ai o pereche şi şanse să faci full, cedezi nervos, izbucneşti în plîns şi te arunci. Şi asta doar fiindcă adversarul tău e un şmecheraş care ştie să dea impresia că are careu sau chintă, deşi, ca şi tine, nu are decît o pereche.

De ce îi e frică astăzi PDL-ului? Că nu va mai fi votat de penelişti şi pesedişti? Nu mi se pare foarte grav, la urma urmei nici pînă acum n-a fost votat de penelişti şi pesedişti. Şi iată că n-a murit, ba chiar a cîştigat alegerile în 2008 şi 2009. Ba mi se pare chiar normal şi deloc trist ca peneliştii şi pesediştii să voteze PNL şi PSD, nu PDL. Dar, mă rog, poate greşesc eu.

Şi să vă mai spun ceva, un secret pe surse: PDL a pierdut alegerile din 2012. Cel puţin aşa susţin pedeliştii sau cei din jurul lor. Şi tind să-i cred: dacă vrei cu adevărat ceva, fii sigur că dorinţa ţi se va îndeplini. Vorbesc astăzi pedeliştii de 15% în 2012? Ei bine, atunci 15% vor avea.

Dai bani, măreşti pensii şi salarii, dai ajutoare sociale şi pomeni electorale? Vei cîştiga. Scazi pensii şi salarii, nu dai pomeni electorale? Vei pierde, ba chiar mai mult, ai şanse să dispari ca partid. Aşa gîndesc toţi politicienii români, inclusiv cei din PDL. Lipsiţi de imaginaţie şi viziune, lipsiţi de credinţe şi coaie (poate nu sună bine împreună dar credinţă fără coaie nu se poate – vezi apostolii), tributari gîndirii politice de tip „Me Tarzan, you Jane, may I enlarge your pension?”, incapabili să ia decizii cu adevărat politice (pomana electorală nu e considerată decizie politică decît în România), politicienii români nu pot concepe că poţi funcţiona politic şi altfel decît cumpărînd voturi (direct sau, mai grav, prin pomeni electorale).

Se vorbeşte foarte mult despre proasta comunicare a guvernului şi a PDL-ului. Însă cum poţi fi credibil atuncî cînd susţii o decizie în care nici tu nu crezi? Şi asta e cea mai mare problemă a PDL-ului, nu că nu ştie să comunice, ci că nu crede în propriile decizii politice. La PDL se vorbeşte acum numai despre strategii de ieşire, despre delimitări, despre justificări şi răspunsuri la posibile acuzaţii. Nu poţi lua o decizie, nu poţi construi ceva, nu poţi stabili ceva pînă nu ai trecut în revistă toate posibilele acuzaţii pe care ţi le-ar putea aduce Mircea Badea sau Adrian Ursu şi pînă nu ai eliminat din respectiva măsură sau construcţie acele elemente pe care le-ar ataca Realitatea TV sau Antena 3. Astfel, castrăm taurul ca să dea bine în presă şi după aia ne mirăm că a trecut anul şi nu ne-a fătat vaca niciun viţel.

PDL nu va pierde alegerile din cauza măsurilor de austeritate ci din cauza jumătăţilor de măsură, fricii de reforme şi a faptului că a pierdut deja războiul la nivel de discurs cu presa şi opoziţia. Fiindcă, repet, poate că presa mogulilor nu a reuşit să convingă prea mulţi români însă a reuşit să-i convingă pe cei din PDL, din jurul PDL-ului şi al lui Băsescu.

PS. Poziţionarea la marginea şi împotriva partidului, soft, îmi-cer-scuze-că-sînt-pedelist, nu mi se pare cea mai fericită strategie pentru posibilii lideri-alternativă pentru PDL. Aş vrea să văd şi eu un politician pedelist din noul val care în loc să le facă cu ochiul lui Gâdea şi Tatulici se adresează în primul rînd membrilor şi simpatizanţilor PDL şi ai dreptei. Care se poziţionează în prima linie, acolo unde pericolul e cel mai mare, care are curajul să-şi susţină ideile, chiar şi cu riscul ca în primă fază să primească roşii şi ouă în freză, şi care e capabil să dea un mesaj ofensiv, de încredere, tocmai celor care au cea mai mare nevoie: simpatizanţii dreptei. Scuzele, justificările, rolul poliţistului bun, frica de cuvinte, „vrem să se schimbe dar să nu se modifice”, „PDL e răul absolut, eu sînt băiatul bun care se delimitează echidistant şi e cu toţi şi cu niciunul, vine de nicăieri şi se îndreaptă niciunde” nu reprezintă cea mai bună soluţie pentru un politician care chiar vrea să se impună în partid şi pe scena dreptei. Membrii şi simpatizanţii PDL şi ai dreptei au nevoie de un mesaj ofensiv, care să le dea încredere, nu de băieţi buni care să se scuze din cinci în cinci minute (or, atît actualii lideri ai PDL cît şi posibilele alternative la ei, nu au arătat capacitatea de a da acest mesaj de încredere). Nu zic că PDL-ul nu e criticabil dar depinde şi de pe ce poziţii îl critici (vedeţi? m-am scuzat, am parat anticipat eventualele acuze ale voastre – exact la genul ăsta de discurs mă refer, însă mult exagerat în cazul pedeliştilor)

PS2. Şi fiindcă de la un timp obişnuiesc să mă citez din perioada de glorie, trebuie să remarc cu nedisimulată modestie că am prezis momentul partidului-scuzelor încă din toamna lui 2008 (de acolo am luat şi titlul articolului de faţă): http://bleen.ro/2008/09/06/politicuri-ix-sunt-eu-fatim-cel-ce-vorbeste-cu-tine-in-somn/

Facebook Comments

410 Comments Eu? Eu nu sint. Eu sint cel ce nu este. Scuze. Imi pare rau. Iarta-ma…

 1. Canadiana

  daca pdl este sortit pieirii, ar fi bine si frumos sa moara in termenii stabiliti de ei insisi, nu in termenii stabiliti de usl. inima sus!!!

  Reply
 2. radu

  @aurelian

  Daca ar fi coborat in strada sa explice '' prostului '' ce si cum erai si tu pe acolo?

  Nu cred.

  Tu faci parte din categoria gretoasa care se crede deasupra prostimmi , are net , posteaza pe bloguri , da sentinte si voteaza cu Basesescu si PDLici si acum e frustrat.

  Cred ca nu ai citit cu atentie postarea lui bleen (ca de obicei la obiect).

  Si in general de unde aveti voi spleenul asta de intelectuali rasati?

  De la Titu Maiorescu , invatamant la mare distanta de carte?

  Reply
 3. InimaRea

  Yeba: "Construcţii mîrlăneşti" – abuz de limbaj. Din sărăcie lexicală, probabil.

  Canadianul: Nu ştiu pe unde te-ntîlneşti tu cu acel inimarea dar nu sînt eu acela. M-am întîlnit şi eu cu unul "Canadianul" – ba chiar corespondăm pe mail, sporadic dar se-ntîmplă. Nici tu nu eşti acela deci sîntem chit – cumva.

  Bleen: Fudulia e bună, pesemne, cînd ai o afacere pe net. Go for it!

  Reply
 4. zexe

  AMP spune, in ultima fraza a articolului, ca intelectualii sunt stricati. Sau numai o pate a lor, ma rog. Chestia asta mi-a amintit de un slogan strigat de mineri prin Bucuresti. Mi se pare mie, sau AMP se pregateste de ceva anume?

  Reply
 5. mece

  una din rarele ocazii în care capra se împacă bine cu varza:

  eu duminică beau Amstel. care-i olandeză. dar sursa mea aduce Amstel produsă în Spania. Amstel e tare bună.

  Reply
 6. canadianul

  Yeba

  Inima rea e popa…. si lucreaza pentru IAEA – azi aici , miine'n Focsani, poimiine in Bushehr Iran …. are un Ipad si trimite cite un comentariu din fiecare aeroport….

  Pe mine ma gidila la amorul propriu cind mi se adreseaza direct… E om MARE la sfat chiar daca'i mai putin bine crescut … asa's astia de umbla creanga prin lume.

  Reply
 7. Yeba

  @mece, cum nema portocale si atit? E la cura, a refuzat hrana? Nici paella n-a vrut? Fudulii de taur? Te pomenesti ca se reprogrameaza meciul!

  @SyBa, mai bine ai spune ce sa fac cu latimea de banda, povestea pozei am mai spus-o, imi reprezinta doar dispozitia interioara (ca si avatarul precedent) na!

  pe mine ma irita constructiile mirlanesti ale lui InimaRea. Poate face Florin ot Gurbanesti o lista de evenimente pe care le-a trait omul de-a ajuns aici, de ex. cind i-au luat copiii prastia, cind i s-a suflat premiul, cind l-au pus doar rezerva la fotbal si l-au refuzat la baschet si la cor.

  Reply
 8. Andra

  … atunci, 3 articole nagative pe an sunt o campanie negativa de presa ?

  20 de articole pe an ……?

  toate odata, sau 2 pe luna ?

  … Ce este oameni buni dpdv tehnic o campanie negativa de presa ?

  Reply
 9. canadianul

  Nedo,

  Inima-rea e "prietenul" meu…. de cite ori il supar ma injura "for free" …..nu suporta romanii canadieni…. ca cica's rupti in cur de foame si n'au bani decit de Cuba pentru 7 zile pe an.

  Reply
 10. canadianul

  Bleen, nedo,

  Merci,

  mi-ati facut ziua de azi…. V'am citit , m'am incalzit si m'am bucurat …. a fost ca cititul "Urzicii" de dimineata cind stai pe tronul tau si te bucuri de "privacy" ….

  Da' Mac-ul meu de care'i ? Daca imi spui corect mai dau un clic cu folos la subscriptii….

  Reply
 11. AccesDirect

  Singura chestie la care ma uit in Google Analytics sunt tarile si orasele. Din amuzament. Cu IP-ul nu-mi griji, sa mi-l vada cine vrea, am doar firewall de Win.

  Am pus pe Firefox AddBlock, WOT si Better Privacy, care sterge tracking cookies-urile.

  Reply
 12. Bleen

  Nope. E Google Analytics, care nu dă IP-ul. Dă oraşul, rezoluţia ecranului, browserul, ISP-ul etc. Le dă la comun, nu pe vizitator. Şi încă ceva, IP-ul nu e totul. Chiar dacă intri de pe 2 IP-uri diferite sau 2 persoane intră de p acelaşi IP, Google Analytics ştie să facă diferenţa.

  Reply
 13. AccesDirect

  corect. IE nu folosesc de ani de zile. apropo, e un app care arata userii online, localizati pe orase, chiar daca ai firewall care ascunde IP-ul complet. am vazut la neamtu mihail. nu mi se pare in regula sa ai asa ceva pe blog.

  Reply
 14. Bleen

  Traian ungureanu s-a mutat pe Facebook. Acolo îşi scrie postările (la notes).

  Ultimele trei:

  Ce n-o să aflaţi despre cianuri

  Şansă olandeză, coeziune germană, orgoliu spaniol

  Prima de automutilare – continuam?

  Reply
 15. Bleen

  Foloseşti IE (bleeeaaah!) sau Chrome. Ai ecran de 1280×1024, 1680×1050 (probabil la Internetuvă Cafetătă) sau de 1024×819.

  Reply
  1. Bleen

   Ne citesc şi băieţii de la SIE. Unul din Damascus a intrat, a vizitat 14 pagini, a stat 7 minute, şi-a notat ce era de notat, după care şi-a pus cearceaful în cap, ochelarii de soare pe ochi şi barba falsă, şi-a luat bricheta audio-foto-video şi a plecat să se plimbe fluierînd prin oraş.

   Reply
   1. Bleen

    Poţi afla multe lucruri aşa. De exemplu, ziua de 17 iunie 2010 a fost zi de pauză pentru agentul din Damasc. Bani de curve, de băutură sau de shopping n-a avut, că i-au tăiat ăştia diurna cu 25%, aşa că a stat în cameră, a frecat menta şi a citit Blogary.

    Reply
 16. dan

  Cei din Ambasada SUA nu pot fi localizati ? MicutzaCeKurai de unde citeste , e maritata cu un roman ?

  Reply
   1. Bleen

    Avem un cititor din Vietnam, 5 (cinci!!!) din Thailanda, 1 din Uruguay, 11 din Emiratele Arabe, 2(doi) din Trinidad Tobago (unul din Trinidad şi unul din Tobago), 1 din Tanzania, 1 din Angola, 1 din Mauritius, 1 din Sri Lanka, 1 din Kuwait, 1 din Siria, 1 din Kenya, 2 din Chile, 4 din Iran, vreo 20 din Maroc, 2 din Bahamas….. Cu cît sînt mai singuri şi izolaţi, cu atît citesc mai mult: vietnamezul şi bahamacul stau în medie, pe vizită, 4 şi 8 minute.

    Reply
 17. Bleen

  Cititorii Blogary, pe ţări:

  România – 89.51%

  Germania – 3.49%

  Belgia – 1.54%

  Regatul Unit -1.37%

  Franţa – 0.91%

  Italia – 0.76%

  Spania – 0.43%

  Olanda – 0.41%

  Moldova – 0.23%

  Austria – 0.20%

  Reply
 18. InimaRea

  N-am pipotă să citesc 350 de comentarii dar nu cred că pierd mai mult de unu-două care să fi meritat efortul. Şi-apoi, articolul trebuie neapărat citit, nu?

  Am înţeles construcţia lui Bleen – se susţine dacă accepţi ipoteza (ca-n toate demonstraţiile, altminteri nimic nu s-ar mai). Neclar mi-a rămas – după lectură – "ce-nseamnă să fii pedelist". Altfel spus: cum eşti (te consideri) pedelist – doctrinar, politic, electoral, civic?

  Bleeen pare a conveni că e pedelist fiindcă e de Dreapta. Cum ar veni, dacă PDL nu exista, trebuia inventat fiindcă există oameni ca Bleen – de Dreapta. Ofertă politică bazată pe marketing electoral.

  Poate că aşa a gîndit şi Băsescu atunci cînd a hotărît să scoată PD din Internaţionala Socialistă (unde a fost, ani buni, cel mai important partid de Stînga românesc) şi să-l facă de Dreapta. Doctrinar, e floare la ureche – mă culc socialist şi mă trezesc creştin-democrat. Se cheamă c-am visat frumos, poate chiar că am avut "un vis mare"(Jung, despre visele purtînd un mesaj de importanţă crucială pentru viaţa psihică a individului visător. Aşa a visat Profetul Mahomed, dacă vă amintiţi. Atunci logic, Băsescu a procedat ca Mohamed II – care a făcut moschee din Sfînta Sofia, reorientînd-o religios. Nu degeaba s-a autodefinit Băsescu drept subconştient la naţiei).

  Deci, nu întîmplător – deşi, neclar şi cît de conştient dar subconştient e prea de ajuns, e bun naţional – începe Bleen de la dispariţia PNT-cd, ca de la păcatul originar al Dreptei româneşti. E un fel de legitimare (ori autoamăgire, ori şi-şi: legitimare prin autoamăgire).

  Mai rămîne în discuţie "munca de la om la om" (door-to-door, pardon!)în curată tradiţie creştin-democrată.

  Reply
 19. dan

  aurelian ,un lucru intamplat e deja istorie factuala . Numai invingatorii …sterg istoria si-o rescriu partizan .

  Reply
 20. dan

  Un semnal ca nu e cazul sa fie abordata public …e si discutia de pe dig , la Galati , cu Blaga . Mai trebuie sa treaca apa pe Dunare ….

  Reply
 21. dan

  Aurelian , tu ai inteles tema …Eu? Eu nu sînt. Eu sînt cel ce nu este. Scuze. Îmi pare rău. Iartă-mă…

  Reply
 22. dan

  Asta cu ,,DE CATI BANI …ATATA POPOR " mi se pare inca nespusa . Decat …LASATI ORICE SPERANTA …pare mai mobilizatoare. O fi o buna intentie pe drumul …luminos al renuntarii la tot ?

  Reply
 23. aurelian

  @dan: din nefericire pentru noi, nici atunci cand partidul dansului a fost la putere, domnului Antonescu George Crin Laurentiu nu prea i-a pasat de prezenta (vezi rapoartele IPP din anii anteriori). In schimb are tupeul sa vina sa ne ceara votul…

  Reply
 24. dan

  aurelian ,cand vor ajunge la putere vor fi …imaculati . Tara ii va chema si vor fi …prezenti , zi de zi .Vor promite autostrazi , cai ferate , pensii , salarii , starpirea coruptiei si a clientelismului ( vor avea probleme minore cu ordinea in care o fac , dar pana se hotarasc ii mai alegem o data ca apoi sa constate ca nu e poporul pe care-l asteptau si l-au cumparat degeaba , nu le mai foloseste la nimic , ii incurca ….DE CATI BANI ATATA …POPOR )…diguri si tot binele din lume . La …trecut nu au participat …Dovada ? IPP …va fi si atunci la …datorie !!!

  Reply
 25. dan

  aurelian ,poate ca lipsesc pentru a nu fi facuti raspunzatori , impreuna cu poporul roman , de dezastru …Romanii absenti din tara sunt vinovati ?

  Reply
 26. Yeba

  off topic amarât: ce inseamna "latime banda insuficienta"? dupa ce ca alde Cretulestile au prune ba in gura, ba in cap, nu-mi pot exersa masochismul politic in conditii normale fiindca sunt mici intreruperi foarte frecvente. Pot sa fac ceva sa latesc banda? Sa schimb palaria, setarile, ceva?

  Reply
 27. aurelian

  bineinteles aceasta este o definire prin analogie; daca te referi strict la documentul CSAT, atunci, in cazul in care se va adopta o lege pe tema aceasta atunci este treaba legiuitorului sa defineasca si sa circumstantieze limitativ campaniile despre care vorbesti.

  Reply
 28. aurelian

  in definitie este utilizat pluralul; mai mult decat atat adaptand radacina definitiei avem:

  Totalitatea articolelor/emisiunilor/opiniilor de presa executate de mass media sau de o parte a lor, pe o anumita tema, într-o anumită perioadă de timp, cu scopuri strategice parțiale…

  Reply
 29. Andra

  aurelian

  ma refer la campania de presa, evident.

  din definitia data de tine, un simplu articol critic publicat 1 data, inseamna 'campanie'.

  Reply
 30. aurelian

  CAMPÁNIE, campanii, s.f. 1. Totalitatea operațiilor executate de forțele armate ale unei țări sau de o parte a lor, pe un câmp de luptă, într-o anumită perioadă de timp, cu scopuri strategice parțiale. ♢ Loc. adj. De campanie = destinat să fie folosit pe front. Pat de campanie = pat care se poate strânge pentru a nu ocupa loc în timpul zilei sau pentru a fi mai ușor transportat. 2. Acțiune organizată după un anumit plan, în vederea realizării unor sarcini politice, sociale etc., într-o anumită perioadă de timp; p. ext. timpul cât durează această acțiune. Campanie electorală. Campanie agricolă. ♢ Campanie de presă = mobilizare a opiniei publice prin articole publicate în presă, în favoarea sau împotriva unei situații, unei cauze, unei persoane etc. – Din fr. campagne, rus. kampaniia.

  Scuzati copy/paste:)

  Reply
 31. Andra

  Cine stie sa-mi explice si mie intr-o fraza foarte simpla, ce inseamna dpdv tehnic "campanie" (si campanie negativa).

  Reply
 32. aurelian

  Foarte interesanta statistica din documentul IPP: propun ca parlamentarii PSD si PNL sa nu primeasca indemnizatie ca tot vorbesc ei despre irosirea banului public…

  Oricum, se vede ca sunt foarte vocali si din clasamentul luarilor de cuvant insa sunt doar vorbe goale avand in vedere clasamentul initiativelor legislative

  Reply
 33. dan

  ,,… nu-i multumiti Doamnei pentru ciocolata ?… Las' ca au timp " ( cum se investeste in viitor !!!!)

  Reply
 34. dan

  Yeba , cu placere . Nu exista univers paralel din antimaterie pentru antifrumos . E tot din materie, dar din cea urata .

  Reply
 35. Yeba

  de ce il iubim pe Base: "La veteranii de război nu se cade să se scadă indemnizaţiile…", imi place chestia asta, "nu se cade"… ca pensiile nu sunt mare lucru, veterani mai sunt o mina, gestul conteaza.

  Reply
 36. canadianul

  Nedo ,

  ai bagat la cap ca zice diafana de Yeba ! Ia arata'te precum istoricul ! Nu numai din fatza ci si din profil ! Eventual pui si o grila de masura alaturea ….ca sa vada o lume intreaga ce barbat inalt la sfat esti !

  Reply
 37. King Julien

  mai sunt 700 pana la 1000 🙂

  pana duminica seara trece de 2000. daca nu apare articol nou dupa interviul lui Base, fireste 🙂

  Reply
 38. canadianul

  A scos "bascaliosul " un articol la Politeia de te doare capul. Scuze pentru info , cred ca nu gafez trimitind people la un alt blog !

  Reply
 39. Bleen

  ups! Au ajuns nişte arabi pe bleen.ro de pe google, exact la articolele în care înjuram la Hamas. Sper să mă salveze Google Translate.

  Reply
 40. Bleen

  Da, l-a pus pe George Clooney. Vă zic eu: în realitate nedo e mai mic ca Boc, mai chel ca Răzvan Teodorescu şi mai urît decît Norica Nicolai.

  Reply
 41. Yeba

  Eu sunt diafana care e diafana in interior, doar palariile le avem la fel, Emma T. si cu mine, canadianule 🙂 Fii serios, la fondatori nedo si-a pus ca avatar vreun actor si aci imi umbla cu vestejiciunile pe ochi, ca sa-i submineze credibilitatea lui Base.

  Reply
 42. canadianul

  E limpede ca lava ! nedormitul seamana perfect cu avatarul ! Bleen e istoric deci nu poata sa intoarca caruta …. ramine de vazut cine'i diafan sau diafana in toata afacerea asta !

  Note: Tot nu's lamurit cu observatia din baza articolului:

  Popularity: 2% [?]

  Adica cum ? Nedormitule , da'ne o idee!

  Reply
 43. AccesDirect

  E puscarias din ala cool. Nu din aia de pe la noi, mutre sinistre, tiganoi cu mustata gen Mailat.

  Reply
 44. canadianul

  Daca avatarul lui Para apare ca al unui puscarias , inseamna ca mutrele lui marean sau c.voicu sunt fetze de amoebe…

  mie imi pare ca seamana cu Zoro – sau cu D'Artagnan…

  Da'de Yeba nu indraznesti sa spui nimic ? Diafana cu cine seamana ?

  Reply
 45. Yeba

  @canadianul, ei, UV e periculos si demodat, aici e vb de un spa masochist, cu kiwi alea perisabile si deci putrescibile pe ochi versus albastrul luminos si cald ai antimateriei Hugh. Precis ca nedo d-asta si-a pus chestiile alea pe ochi, ca sa nu fie confundat cu Hugh Grant, ca n-ar mai scapa de diafane.

  Reply
 46. canadianul

  Tronc! Mi-a disparut avatarul lui Para ! Ala cu muschetarul ! Ce'ati facut mai admin-stratorilor , v-a palit gelozia ????

  Reply
 47. canadianul

  Yeba

  Cind te'ai referit la Spa te'ai gindit ca Nedo are felii de castraveti pe ochi impotriva cearcanelor lasate de noptile petrecute in fata monitorului ?????

  Sau chiar la Spa-Spa la bronz ultraviolet ?

  Ca sa stim si noi cum se vede frumusetea din antimaterie…

  Reply
 48. Yeba

  @dan, multumesc ca-mi dai ocazia sa zic si eu ceva de avatarul lui nedo, ca deja incepusem sa nu mai fiu sensibila la estetica uritului. deci avatarul lui nedo, care o fi chiar nedo la spa, seamana cu Hugh Grant (in filmul cu Emma Thompson), doar ca din universul paralel, ala din antimaterie…

  Reply
 49. canadianul

  Da' poza'i cooooool ! Merge la fix alatura de cea a lui Yeba ! parca's qualified genetic pentru a noua era a lui humankind ! Cu asa bloggeristi sa tot traiesti !

  Reply
 50. para

  Insectă având corpul scurt şi gros, de culoare neagră, antene lungi şi subţiri, picioare adaptate la sărit, care emite un sunet pătrunzător prin frecarea picioarelor posterioare de elitre; greier.

  Reply
 51. nedormitul

  pe mine mă enervează chirieac, care tocmai m-a făcut iresponsabil pentru că am votat cu băse. dacă vrea iresponsabilitate, uite, în mod cu totul iresponsabil îl bag pe chirieac în p-zda mă-sii!

  Reply
 52. Yeba

  Spania cistigind finala mare, e corect sa cistige Anghela finala mica, altfel mesajul politic ar fi fals, ar rezulta ca numai stinga are initiativa si imaginatie, ca stie sa-si traiasca viata etc. Leftistii lefteri.

  @canadianul, fotbalul comentat de cucoane: uite, eu comentez de nervi, ca ma fierbe Cretuleasca, care uita sa spuna ca Base e un ratat, ”ca desi isi petrece timpul la meciuri, asa cum a spus dl prof.dr Felix, nici un pronostic cumsecade n-a fost in stare sa dea, sa ne scrie telespectatorii daca vor sa fie condusi de un presedinte cu mai putina minte decit o caracatita. Dumneavoastra ce credeti, dle Ciuvica?”

  Reply
 53. dan

  canadianul , deci paul nu ghiceste echipa victorioasa , de fapt o …insamanteaza si se naste la o zi ? Pana duminica seara e cam mult , totusi , spaniolii au timp sa se …remonteze .

  Reply
 54. dan

  Futuyama ,Au hranit-o prea devreme . Caracatita Paul are ritm circadian . .Tu ai fi ales doua zile la rand … aceeasi …,,yama" ?

  Reply
 55. canadianul

  Sa-L ! ca'i baiat de baiat , minca-l-ar nemtii fript pe carbuni sa-l manince , ca si EL le-a mincat ficatii!

  Reply
 56. canadianul

  popularitate articol 2% ??? Doar atit ? Nu se poate …. Heeei ! voi cei de la pupitre . ia vedeti ca vi s'a stricat numaratoarea …. ceva'i putred in Germania !

  Reply
 57. canadianul

  Nedormitule,

  felicitari , congratulations, felicitaciones, Glückwünsche,

  Omedetou gozaimasu, gratulálok, Tebrik ederim ! pentru munca patriotica demna de un viitor presedinte de partid in a ne tine treji cu ultimele noutati fut-bol-istice !

  PS. iti urez si in turceste ca nu se stie !

  Reply
 58. canadianul

  Fair-play-ul ma obliga sa-mi dau cu sapca comunista de pamint si sa recunosc ca am fost mai molusca decit Paulica caracatitoiul ! S'au lins pe bot spaniolii de imprumuturi de la Angelica….mai ales ca nemtii, au spus astia de la Bloomberg, au o crestere economica de 2.7% suficienta sa scoata toata gloata europeana din rahatul financiar….

  Dar ramine asa cum am spus ….. laleaua olandeza care face treaba onesta pe Twitter fara frica de politica, o sa rupa coarnele taurului spaniol ….. sau o sa multumeasca pe toreadorul furios in noaptea premergatoare finalei oferindu-i primul bilet la coada enorma care deja se formeaza la intrarea in Bulevardul Rosu din Amsterdam…..

  Si spaniolul, cu picioarele tremurinde de atita "fericire" o sa'si traga cu stingu'n dreptu…..

  Reply
 59. Yeba

  @TOG, unde am citit eu scria de 20 000, banuiesc ca baza de date este intr-o actualizare continua. Spania mi l-a batut pe Paraguay, dar baremi nu umbla cu atacuri energetice…

  @Barosso, poza este a Emmei Thompson in „Ratiune si simtire” (adica niste chestii care ajuta, inclusiv pe replicile de pe bloguri).

  Reply
 60. dan

  para , cum arata o maimuta rosie doborata de vuvuzelele ce-au atentat-o la securitatea genelor ?

  Reply
 61. Riddick

  I am what I am

  I am my own special creation

  So come take a look

  Give me the hook

  Or the ovation

  It's my world

  That I want to have a little pride

  My world

  And it's not a place I have to hide in

  Life's not worth a dam

  Till I can say

  I am what I am

  I am what I am

  I don't want praise I don't want pity

  I bang my own drum

  Some think it's noise I think it's pretty

  And so what if I love each sparkle and each bangle

  Why not see things from a different angle

  Your life is a shame

  Till you can shout out I am what I am

  I am what I am

  And what I am needs no excuses

  I deal my own deck

  Sometimes the aces sometimes the deuces

  It's one life and there's no return and no deposit

  One life so it's time to open up your closet

  Life's not worth a dam till you can shout out

  I am what I am

  I am what I am […]

  Gloria Gaynor – "I am what I am"… 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=uj8C43r4zm0

  Reply
 62. Crinela

  Biroul Politic Central, organul executiv al adevaratului partid de dreapta din Romania, Partidul National Liberal, a luat act cu tristete despre infringerea nejusta a reprezentantilor dreptei, in inclestarea ideologica cu fortele de stinga spaniole.

  Ne exprimam convingerea ca pierderea, dureroasa, a acestei batalii nu reprezinta, nici pe departe, si pierderea razboiului sfint cu fortele statului asistential. Duminica e rindul supusilor oranj ai casei de Orania sa-isi bage picioarele in lupta contra ciumei rosii.

  Sintem condamnati sa cistigam. Mai sint campionate!

  Reply
 63. para

  moamă, ce-i cu confettile astea p-aici? careva să strângă vuvuzelele astea sparte!

  Am auzit că vuvuzelele se folosesc, de fapt, aşa: Vin cinci negri din cinci direcţii înspre o maimuţă, sună concomitent din vuvuzele, iar maimuţa se înroşeşte şi cade.

  Reply
 64. BarossoCeTentaculam

  Yeba ,pune o poza mai …lunga ,sa vedem daca merita sa piarda Spania … Ne-am obisnuit cu …vulvuzelele .Nu ti-au spus colegele ?

  Reply
 65. Yeba

  Deci scrie ca daca Olanda ia campionatul, actrita porno Bobby Eden (NL) si colegele fac gratis chestii prietenilor ei de pe twitter, care sunt foarte multi. Ce sa te astepti de la astia cu laleaua in iarba? Gender discrimination.

  Reply
 66. Yeba

  Cum sa tradeze nemtii?! Or sa va judece colegii mei nemti! Eu cred ca sunt indragostiti şi suferă, fiindcă ei nu iau nimica în uşor…

  Nu cred ca macar a mai sugerat vreun politician roman ca sunt 22 de milioane de responsabili de soarta tarii, sfisietor de simplu, asa ca declar si eu aici si acum ca m-as cam indragosti de Base. ^///^

  Reply
 67. andrei p

  Eu sunt unul dintre cei douajdoua de milioane de responsabili pentru soarta tarii, dupa spusele domnului presedinte.

  Desi nu ma simt responsabil, ceea ce nu are rost sa-i doresc si dumnealui fiind tardiv, renunt aici si acum oficial la tara cu numele de Romania. S-o duca Udrea si Eba pe cele mai inalte culmi. Amin.

  Reply
 68. omen

  zexe, la cum au jucat, chiar te intrebi daca n-au fost platiti. noroc ca sunt 'ai mai bogati din Europa 😀 asa ca nu pot fi banuiti 🙂

  Reply
 69. zexe

  @ela,

  Gregoar spune in articolul sau:”Eu? Eu nu sînt. Eu sînt cel ce nu este. Scuze. Îmi pare rău. Iartă-mă…”

  @omen, nemtii au tradat 🙂

  Reply
 70. omen

  mde, am vazut si eu repriza a doua.

  nu stiu ce s-a jucat in prima, dar daca nu erau spaniolii idioti, ar fi trebuie sa mai dea macar vreo 2 goluri. faze tipice latine, cand ar fi trebuit sa paseze la coechipier,.. dar ei aleragu dupa glorie, sa dea picioru' lu' ta'su gol.

  nemtzii au fost la pamant, nu stiu ce s-a intamplat cu ei..

  Reply
 71. zexe

  @Florina, nu te grabi pana nu afli ce spune si caracatita aia nenorocita. A dreacu caracatita! Ce va spuneam eu ? la piovra! The Octopus!

  Reply
 72. Yeba

  Blestemul Argentinei (sursa: sait fifa): cine elimina Argentina va fi eliminat in etapa imediat urmatoare.

  Reply
 73. zexe

  Echipa Germaniei face precum Basescu pe final de campanie. Toata lumea il dadea batut si, in ultimul minut, la intalnirea cu mult prea putin talentatul Geoana, pe ultima suta de metri, cu un sprint nebun cum numai la campioni gasesti si cu o stapanire de sine de-a dreptul violeta, acesta a spuberat visele orgasmatice ale lui Vantu, Voiculesu si Patriciu.

  Reply
 74. nedormitul

  ce de sticle de apă sînt pe margine. parcă ar fi o adunare de corporatişti mai sărăcuţi

  Reply
 75. zexe

  Nu cred ca am dat pronosticul corect. N-am banuit ca au un ungur la centru. Astia, pe ce pun mana, strica. In cazul nostru, ungurul asta pune gura.

  Reply
 76. omen

  ta-na-na. pantzerele roz(asta fost bunisoara) o cam iau in kursk, sa-nteleg?!

  oara chiar sa bata Spania?

  Reply
 77. canadianul

  nedo,

  cum dracu' la atitea comentarii , po-pula-ritate doar 1% ???? (vezi in baza lui Bleen – pardon, articolului lui Bleen) mai sus

  Da si tu o esplicatie !

  Reply
 78. canadianul

  Nemtii bat , nu va temeti ! Spania are snaga'n vene doar pentru 36 minute ! apoi li se inmoaie cotoaiele si cedeaza nervos aruncandu-se pe jos!

  Reply
 79. omen

  oopsie. i-ote ce zice pe chat la FIFA: Spain are controlling the game here in terms of possession and tempo.

  Germany haven't created a chance yet.

  Scheiße! sauerkraut!

  😈

  Reply
 80. nedormitul

  xaaaviii… xaviii la sergio ramooos… rampos înapoi la puyoool… puyooool… îi pasează lui turcan în adîncime, turcan driblează bine în defensiva germană, îl driblează pînă şi pe lăzăroiu… balonul e, ca de obicei, în braţele dictatorului.

  Reply
 81. nedormitul

  băi, eu am mai comentat la istodor nişte meciuri acum vreo doi ani. nu-i aşa că am faţă de ţopescu? cînd am ceva de comentat scriu pe bileţel

  Reply
 82. canadianul

  Iar Uruguay bate Spania cu 2-0! Forlan baga cel putin un gol inainte de pauza.

  Adormitule esti treaz rau daca inca te mai uiti sub coada motanilor!

  Reply
 83. nedormitul

  nu puteau să nu bage o strîmbă

  "Dan Voiculescu declarase marţi că preşedintele nu îi răspunde la planul de măsuri anticriză pentru că se uită la fotbal."

  în timp ce băsescu paria pe germania, motanul felix se lingea în c*r cu instrumentele de lins din dotare: badea, firea, gîdea, etc.

  Reply
 84. zexe

  @Bleen, e dreptul tau sa accepti ce doresti pe blogul tau, tot asa cum este dreptul tau sa consideri ce este imbecilitate si ce nu. Nu te mai lamenta atat. Nu ti-am adus nicio ofensa directa, decat, poate, unghiul ingust ala analizei tale. Lamentarile acestea muieresti cum ca ne-au tradat, dom'le, politicienii si ce rau ne doare pe noi la corazon sunt prafuite. Cata lipsa de barbatie la politicienii nostrii si barbati suntem noi pe Blog.

  Gata, acum sa trecem la pronosticuri.

  Germania bate cu scorul de 3 – 2

  Reply
 85. Yeba

  Si Maritul Dictator (the real) zice ca Germania s-alege campioana (scrie pe site la iRTV, linga stirea cu "Monica M ataca violent PDL"). Peisaj cu olandeze triste, fata cu cercel de perla…

  Reply
 86. canadianul

  Canada'i socialista si'i mindra nevoie mare ! Numa'ce'o fost regina si s'o si taiat curentul ! Ca sa'i arate si ei cine'i sef aici!

  La megiesii de la Sud ne facem cumparaturile , ca'i mai ieftin si concediile, ca la noi doar patru luni pe ani iese soarele…. in rest curatam la zapada…

  Reply
 87. Crinela

  canadianu, da' la voi in Canadia pe citi prezidenti o puscat masonii? Ca doara nu sa gata masoneria la cascada Niagara?

  Sau n-ai timp de documentare, cu ochii pe megiesii de la sud.

  Reply
 88. Crinela

  No, ca nu-i bai sa bata in finala olandejii. Ca-s tot cu direptatea si ei. Si chiar merita si ei un titlu mondial la ce insemneaza in fotbalul actual.

  Numa' ca la ce-am vazutara in meciul cu pateticii stingisti din Uruguay… Nu stiu, zau!

  Reply
 89. canadianul

  Inapoi la topic ca m'am inervat! ca mi-a sters seriful Bleen toata lista !

  Romania va fi ca America intr'un viitor foarte foarte apropiat ! Dupa ce se vor retrage apele si guvernele vor indigui toate cursurile navalnice de ape: si dupa aceea romanii nu vor mai avea ce face si se vor ocupa de presedintii lor precum cei din America ! Uite asa:

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_State

  Profetule ( citit in prapure) sa nu deschizi Wikipedia ca nu'i cine stie ce important de vazut !

  Reply
 90. canadianul

  Digiaba scot nemtii 3-0 daca o s'o ia in bot de la olandezii sburatori ! Nu uitati ca Arjen Robben a fost numit cel mai bun jucator in Bundesliga jucind pentru Bayern. Mark van Bommel joaca tot la Bayern…. Nu prea vazui nemti care sa joace la olandezi in echipele de club . Sau ma'nsel eu ?

  Simpatica Crinela! auzi la ea : "chiotele si tantz-ul"… nu racnetele si dezmatul !

  Reply
 91. Crinela

  Biroul Politic Central, organul executiv al adevaratului partid de dreapta din Romania, Partidul National Liberal, a hotarit, in ca si unanimitate, sa acorde intreaga sustinere a liberalilor romani reprezentativei Germaniei in inclestarea ideologica cu fortele de stinga spaniole.

  Ne manifestam increderea intr-un sec 3-0, care sa transeze definitiv suprematia naturala a dreptei. Sampania, chiotele si tantz-ul la miezul noptii, la Universitate. Ca de bun obicei!

  Reply
 92. Yeba

  @omen, nu le mai da idei proprietarilor sa tina la estetica aici, pe blog, ca te baneaza pe data cu avatarul asta nou 🙂 Conspiratiile or fi off topic, dar sunt on blog, ca toata lumea tine cu echipele alea care genereaza diafane triste in tribune, ca doar nu e nimeni curios de reactia vreunei olandeze grase, mirosind a iarba…

  Nevroza dezvinovatirii indusa de televiziuni functioneaza in forme avansate la administratia locala, asa mi se sopteste mie in Morse.

  Reply
 93. canadianul

  Nu uita ca sirbii le-au tras nemtilor una in barba de le-a sarit tichia de margaritar ! Si ca sirbii nu's asa de harnici ca olandezii !

  Reply
 94. canadianul

  Olandezii cistiga in general cind sunt imbracati orange! si cu nemtii au ei un dinte ! si o sa'i muste de o sa le strice mechanismul !

  Eu asa "simt" …. ca laleaua o sa opreasca mercedesul … stii cum ? o sa'si bage pistilul in vreo citeva din injectoarele lor si benzina nu o sa le mai iasa uniform distribuita ci imprastiat….. Ai priceput metafora de stil ? Adica vor pune vreo citiva jucatori sa marcheze om la om pe toti periculosii germani…. si o sa le strice jocul !

  Iar spaniolul o sa ramana doar cu "Ole'ul" ….. LOCUL PATRU pentru Spania….Las'ca vezi chiar daca spaniolul e mai aproape de romani decit urugoaianul…. Mama-mama , si ce'o sa se mai injure in spaniola pentru locurile 3-4 !

  Reply
 95. omen

  canadezu', hai dom'ne, da-i draq de masoni, lasa-i orgoliul lui Bleen in pace si zi de fotbal 😛 (despre PDL nu prea(mai) e mare lucru de zis, oricum).

  si io tin cu Spania, fac ei "ole!" pe la mijlocul terenului, dar nu stiu cum, cand ajung in preajma careului, ataca numai frontal, le cad acrobatiile fix in nas.

  pe de alta parte, nemtzii functioneaza impecabil, one can almost see "the machine" 💡 . iar daca au ajuns in careu, o cam baga in poarta, nu ca olandezii aseara…

  Reply
 96. canadianul

  Bleen,

  chestia cu Masoneria conspirativa sau conspiratia masonerica (dracu'sa le ia!) sunt doar vorbe spuse de babe sa sperie copchiii inainte de culcare! cred ca folosirea acestor cuvinte "eterice" este un fel de alternativa la definirea "securitatii de dupa '90"…. ca de douj'de'ani s'au cam saturat amarastenii de auzit si reauzit 'securitate' incit iti vine lehamite s'o mai pronunti !

  nu cred ca Zexe a facut vreo legatura directa in mintea sa intre Loja Masonica si "securistenii" care controleaza din umbra puliticienii de pe scena…. doar a folosit vorbele….

  S'apoi "Don't take offense!" ca zisei de SMS ! de cind ai devenit persoana publica oamenii au dreptul sa te intrebe direct, nu'i asa ?

  Reply
 97. Crinela

  Cind esti in vizita te joci numai cu jucariile gazdei. Eventual, daca gazda-ti da voie, poti sa vii cu 2-3 jucarioare de acasa, dar numai daca sint full compatibile cu jucariile gazdei.

  E de bun simt, ce dracu! Altfel am ajunge sa ne rupem in bataie. Si n-ar mai avea cine sa scoata tara din criza.

  Reply
 98. Florina

  Deci, on topic, am inteles.

  Tin cu Spania, mi-e frica de Germania. E posibil sa se ajunga la lovituri de departajare, dupa un, sa zic 2-2.

  @zexe,

  Tu ce zici?

  Reply
 99. Bleen

  @canadianul

  Mie nu-mi dă telefon niciun tovarăş îmsă chestia cu masoneria o consider o imbecilitate pură. Conspiraţia masonică nu e off topic doar la articolul ăsta, e off topic în general pe Blogary iar personal nu accept astfel de tîmpenii pe Blogary.

  Reply
 100. canadianul

  Merci profetule!

  Ahaaa! Fashion first! Estetica! Eleganta! daca toate astea sunt locale si nu "made in China" atunci e OK ! Quality is the top priority!

  Dar daca o sucesc si baietii spre "mana ieftina de lucru" …. apoi vintul o sa'i sufle lui Madama asta "blogaritza" fustele precum lui Marilyn ! Huooo! am spus vintul-vintu si nu altceva!

  Reply
 101. omen

  canadianul,

  se pare ca are blogul asta un specific, vor propritarii sa stai "on topic, no spam, etcaetera".

  io, ca simplu cititor, nu citesc comentarii lungi(as aminti aici pe zexe, Micutza sau inima_rea, cateodata si pe ale mele :mrgreen: ) asa ca le sar lejer, ca si informatiile care pot fi gasite cu wikipedia (mai citesc comentariile lungi ale lui bilbofil sau mece, ca e pline de substanta).

  intr-un cuvant, propritarii tin la estetica 🙂

  Reply
 102. canadianul

  bat nemtii ! ca spaniolii sint la furat ! de capsuni !

  si apoi bat olandezii ! pe nemti ! si apoi Uruguay-ul bate pe spanioli ! ca sa le scoata fotbalul din cap !

  Bleen,

  da de ce ? n'am stat in topic ? sau s-au speriat niscaiva tovarasi si au dat vreun SMS ? Intreb si eu , ca's curios mai ales ca lista aia cu asasinatele nu am gasit-o la un link specific

  Reply
 103. omen

  bun comentariu!(-buna Tarzan!).

  de vina e "materia prima", nu tembeliziunile, sau masonii lu' "ce fratele meu~"(via tariceanu).

  Basescu nu mai are ce pierde, asa ca pare sa fie singurul care spune ceea ce trebuie spus; prb ca urmeaza faza aia clasica cu satul-fantana-apa-care-nnebuneste-singurul care nu vrea sa bea=nebun.

  cat despre PDL, numai de bine 😀 . intr-adevar, Churchill a pierdut alegerile de dupa razboi, dar cine isi mai aduce aminte cine-a castigat alegerile alea atunci?!

  tin cu Spania, ca ei sireacii nu prea au ajuns nici pana in semifinale pana acum, insa cred ca bate Germania la ei ca la fasole :mrgreen: .o sa fie faza aia clasica, cu ala cu scheme de karate, pana cand se plictiseste oponentul si scoate un pistol 😆 (adica lol)

  Reply
 104. estu

  Bun articol. nu numai cei din PDL se cam cred invinsi dar si electoratul PDL se considera invins. studiu de caz:domnii de pe theophylle. multi sunt atoatestiutori si lejer infailibili.

  decreteaza niste chestii, din dictat le transforma in axiome, declara ca ei neam de neamul lor nu va mai vota cu ceva mai putin de perfectiune dupa care se mira de ce castiga aia din PSD si de ce alde Basescu nu vor sa devina cavaleri fara de pata si fara de prihana. ca daca ar deveni, poate s-ar mai gandi, dar nu e sigur. oricum astia nu vrea sa devina perfecti si deci scarba devine totala.

  iar astia ca mine normal ca sunt portocalii fanatici. ceea ce nu e departe de adevar, ieri am tinut cu Olanda.

  in mod surprinzator insa in finala o sa tin cu ceilalti.

  ceea ce dovedeste ca dupa ce ca sunt fanatic mai sunt si gata de tradare, dispus la orice ca sa obtin o cota mai buna pe gamebookers.

  Reply
 105. Bleen

  Am o rugăminte:

  – fără copy paste

  – fără comentarii interminbile

  – fără scrisori către Boc sau mai ştiu eu ce

  Am şters ce era de şters şi o voi face în continuare.

  Reply
 106. canadianul

  Ati amutit cu totii ? V'ati speriat de lista cu asasinate?

  Apropos, unde'i Adormitul ca nu'l vazui ? pleca si el in vacanta in Brasil ?

  Reply
 107. canadianul

  Scuze pentru copy and Paste dar stiu ca bleen e istoric si apreciaza informatia corecta.

  Sa Nu ma injuri bleen , OK ????

  Reply
 108. canadianul

  M'ati inebunit! Din toata pleiada asta de analisti-cugetatori doar unul singur a vazut-observat-latrat-incercat sa va deschida ochii si nu l'ati bagat in seama : "zexe" …. cind el a spus "masonerie" altii au hahait ! Omul a incercat sa va explica ca asa zisa masonerie de fapt reprezinta " structurili" din umbra , securitatea aia isteata care a tinut 23 de milioane de romani cu capu'la colt timp de 40 de ani si voi ati continuat sa hahaiti. Omul v'a aratat clar ca asa-zisii "puliticieni" din randul intai sunt doar simpli actorasi care fac ce li se spune si voi n'ati bagat de seama!

  Bre romanilor ! Sculati-va si treziti-va! ARE DREPTATE ZEXE ! Peste tot in lume cei ce decid nu sunt cei din linia intai ! Cei bogati stau in umbra si dau dispozitii….

  Cei din linia intai care au vrut sa faca ceva impotriva sefilor lor au fost cumintiti repede ( vezi lista de mai jos !)

  Reply
 109. dan

  La RAA …Presedintele …nu e de acord cu marirea TVA la 24% … Am considerat si eu ca e o masura gresita . Abia astept ca legea venita de la Parlament sa fie refuzata la promulgare , asa cum a facut mereu cand a considerat ca s-au luat decizii gresite , a refuzat sa semneze .

  Reply
 110. dan

  Poate ca schimbarea conducerii ISP va fi un miracol .Cristina Traila si C. Patrasconiu pot face minuni.

  Reply
 111. zexe

  "A venit momentul adevărului, în care să spunem lucrurile cinstit, să mergem în buget, în acele zone care ne iau orice perspectivă de dezvoltare a ţării. S-a tot evitat să se spună cinstit cum stăm. Noi suntem o ţară care cheltuieşte din bugetul de stat 30% pentru salariile în sectorul bugetar, 41% pentru sistemul de protecţie socială, în care includem şi pensiile, 5% serviciul datoriei publice, care înseamnă dobânzile şi 5% subvenţii. Numai enumerarea acestora arată că 80% din veniturile bugetului de stat are destinaţie fixă. Ne mai rămân 20% din care trebuie să facem să funcţioneze educaţia, sănătatea, poliţia şi toate instituţiile statului. Cinstit vorbind, oricât am fi de demagogi, şi la politicieni e o pasiune (…), realitatea e că ne ducem tot venitul pe consum. Dacă nu restructurăm cheltuielile bugetului de stat, nu vom avea de unde să facem mare lucru", a declarat Băsescu la Radio România. sursa Mediafax

  Si asta in timp ce opozitia s-a ingramadit in Curtea Constitutionala sa reclame cele 25 de procente retinute bugetarilor.

  Reply
 112. naiv

  La sfarsitul WWII Winston Churchill a pierdut alegerile cu brio. Asta se intampla cu cei ce promit lacrimi si sange si salveaza tzara. Roosevelt (noroc ca a murit) era atacat de presa si cand respira si in 1943 si in 1944 si in 1945.

  Reply
 113. MORRIS

  dragi cosmonauti,trebuia sa plec de o ora din casa,dar nu ma lasati!sunteti niste nebuni frumosi.mai va citesc jum de ora si fug.Tatulici ai vazut ce moaca are Olteanu?neam de rapitori/sau rapiti?

  Reply
 114. Florina

  @Futuyama,

  Exact, au nevoie si de fapte. Dar nu prea prind incitarile lor. Cine va face greva fiscala pentru ca asa a zis Voiculescu? Actuala lor nervozitate, a celor din televiziuni, este generata si de faptul ca nu prea au succes. Dezamagiri dupa dezamagiri. Voiau sa fie ca-n Grecia, a fost dansul pinguinului. Voiau revolta la parlament, se mincau seminte. E un semn ca lumea nu prea se mai uita in gura lor. Si exact de asta ziceam "ciinii latra, caravana trece". Asta sa faca PDL-ul. Bine, caravana trebuie, ce-i drept, coordonata. Ca daca mai apar bilbe, explicatii fara rost sau declaratii contradictatorii, bine nu e.

  Reply
 115. zexe

  Dictatulici, de acord. Este perfect adevarat ca o mare parte dintre ei sunt atrasi de titulatura si de aspectul ocult al organizatiei. Sentimentul de apartenenta la o organizatie puternica i-a animat si pe fostii turnatori la securitate si sa nu uitam ca nu au fost putini. Informatia este cea mai pretioasa marfa. Daca ai informatii din "sistem" stii cum sa joci la bursa, stii ce oportunitati de afaceri se vor deschide si le pregatesti minutios, stii ce proiecte de autostrazi se vor dezvolta si cumperi terenul respectiv, etc. Nu mai spun de fratia acordarii contractelor cu incredintare directa.

  Reply
 116. Măritul Dictator

  zexe

  unul din păcatele comunismului este că ne-a lăsat fără boieri. a apărut un vid de boieri. pe de altă parte, "aristocraţii" comunişti simţeau nevoia să îşi creeze imaginea de elită în faţa electoratului, dar şi între ei. complexul acad. dr. ing a persistat şi după revoluţie. voiculescu este dom' profesor, năstase este dom' profesor, aproape toţi au doctorate peste doctorate (a fost şi un scandal pe tema asta). neputînd deveni boieri, mulţi dintre ei au preferat masoneria. să-mi fie iertat, zecile sau sutele de loje şi lojuliţe sînt nişte găşcuţe de cocalari impresionaţi de costumele milităroaso-preoţeşti, steaguri şi ritualuri cît mai pompoase. cu cît sînt mai pompoase, cu atît sînt mai ridicole.

  Reply
 117. zexe

  @Turnofftheglory, este perfect adevarat ce spui. Dicolo de doctrine si tot spectacolul politic exista o mare fratie.

  Reply
 118. Turnofftheglory

  Aurelian cred ca vorbim de rechini care ii doare in paispe de doctrina, care sorb o bere la masa dincolo de ideologie unde Videanu merge la o tabla cu Nastase si Tariceanu dicuta cu Blaga. Politica e vax, abureala de ocupat copilasii Voinescu si Macovei. Ei au milioane de euro de spalat, uscat si calcat.

  Ne dam de ceasul morti si nu vedem ce se intampla. Se schimba dealerul, produsul si clientii sunt aceiasi.

  Imi amintesc de "asfaltatorii lui Basescu" ce faceau deal cu Tariceanu. Retehnologizarea hidro de la Vatech la Energy Holding. Prietenii, relatii si cumetrii.

  Ganditi-va ca in regii seful e pedelist, adjuctul udemerist, secretarul pesedist si executivul penelist.

  Ei sunt intr-o mare prietenie.

  Reply
 119. aurelian

  Andra: eu sunt roman si totusi nu mi-a schimbat nimeni perceptia asupra realitatii. Am prieteni si cunoscuti a caror perceptie asupra realitatii nu a fost, de asemenea, schimbata… despre ce vorbesti acolo?

  Reply
 120. zexe

  @Florin, Iliescu a cazut in capcana consensului si a devenit el insusi victima unui sistem mult prea puternic pentru a fi stapanit. Basescu, om politic cu fler si vana de politician de anvergura, a inteles ca pe o scena politica echilibrata poate fi arbitrul jocului politic. Astfel, adica in cazul unui echilibru instabil, poate lua decizii care sa incline balanta in directia dorita de el, peste capul acestei organizatii, adresandu-se direct electoratului, adica acolo de unde isi trage seva si forta de a merge mai departe. Ceea ce se intampla in planul media este blocada pe care acestia incearca sa o ridice intre el si electorat. Pentru ca Basescu nu s-a ridicat pe umerii partidului, asa cum lasati sa se inteleaga. Basescu s-a folosit de partid dar s-a sprijinit pe electoratul de dreapta.

  Reply
 121. Andra

  Gabriel

  N-ai inteles niciodata.

  Pe mine nu m-a interesat NICIODATA PDL, daca in urma campaniilor negative PDL coboara sau urca in sondaje

  Pe mine ma intereseaza ce se intampla cu semenii mei.

  Campaniile negative non-stop din 2007 si pana acum au schimbat i-reversibil modul in care romanii percep realitatea.

  Vina pentru acest lucru se va atribui lui Basescu si PDL, indiferent ca au sau nu vreo participare, iar schimbarea in bine e perceptiei va fi facuta intr-un final de catre cineva, dar acest cineva va fi tot PSD si PNL iar ei vor face acest lucru in termenii lor.

  Vina se atribuie intotdeauna celui care isi declara intentiile cele mai bune, atunci cand nu se ridica prin fapte la inaltimea lor.

  M-am saturat de cate ori am spus lucrurile astea, asa ca am plecat. bye

  Reply
 122. Florina

  In primul rind, in legatura cu Ponta. Era suficient sa iasa cineva din PDL, cu verbul bine stapinit si sa spuna ca procurorul Ponta sa faca bine si sa argumenteze acuzatia de partid fascist, ca de demonstrat n-are cum. Si se rezolva atacindu-l pe micut unde se crede mai tare, pe partea profesionala, ca sa zic asa.

  Si doi, aplicarea vorbei "ciinii latra, caravana trece". In 2012 sa se prezinte cu ce au realizat, lasindu-i pe ceilalti cu gargara si atit. Nu suceala si razgindeala functie de cit se urla la RTV si Antene. Nu explicatii care suna a dezvinovatire. Un autoritarism din care sa se inteleaga clar: noi suntem la putere si facem cum consideram ca e mai bine. Punct.

  Si, in final, trebuie sa recunosc: Udrea e din ce in ce mai buna in privinta comunicarii.

  Reply
 123. Andra

  Zexe; eu pot sa ma exprim in multe feluri, dar cui foloseste ? ce spun eu azi, aud in gura PSD-ului si a PNL-ului maine. Niciodata la PDL.

  Ce poate fi mai aproape de schizofrenie, decat s-o aud pe Rodica Stanoiu vorbind aseara la RTv, mimand uimirea si revolta care se pot gasi doar in mintea unui sustinator PDL, ca PDL e: "un partid care si-a tradat propriul electorat"

  Dupa care, doar doua ore mai tarziu, sa vad in Revista 22 ca Monica Macovei spune exact acelasi lucru – cu exact aceleasi cuvinte. Trage tu concluzia, daca esti curajos –

  Tot ce as spune eu acum s-a spus de catre multi, si de foarte mult timp, si nimeni n-a facut nimic, iar acum si asta a devenit un ALT avantaj tactic al PSD si PNL.

  Numai bine,

  Reply
 124. Futuyama

  Andra

  Ai dreptate să subliniezi forţa propagandei.

  Dar s-a văzut că împotriva celei mai nimicitoare propagande, Băsescu a învins. La limită, dar a învins.

  Cum lupţi împotriva propagandei? e o întrebare legitimă, dar nu trebuie să-ţi paralizeze faptele.

  Propaganda e redutabilă, dar nu e totul.

  PDL a coborît în sondaje nu atît datorită iRTV şi A3 cît din cauza lui însuşi.

  Şi tot de el depinde dacă va urca iar.

  Numai de el.

  El nu va urca pentru că va fi lăudat de iRTV+A3.

  Reply
 125. zexe

  @Florin, tu spui ca este conspiratie, eu spun ca este o organizatie bine inradacinata. Eu vorbesc despre o organizatie care a dezvoltat o retea paralela cu institutiile statului. N-as fi crezut nici eu daca nu as fi avut ocazia sa asist la filmari 🙂

  Reply
 126. Florin Cojocariu

  @zexe: patima lungimii e cel mai usor suportabil pacat in care cazi. Cel cu conspiratiile de tot felul e de departe mai stresant:) Masonii? hăhăhăhăhă

  Reply
 127. Andra

  @aurelian

  televiziune portocalie, PLUS all of the above, and much-much more. Doar ca acum e deja prea tarziu, pentru ca programarile neuro-lingvstice nu se pot deprograma "in strada"

  bleen: "Fiindcă, repet, poate că presa mogulilor nu a reuşit să convingă prea mulţi români însă a reuşit să-i convingă pe cei din PDL, din jurul PDL-ului şi al lui Băsescu".

  @bleen, daca dai filmul inapoi si numeri reusitele astea (insusi faptul ca tu vorbesti acum de televiziuni este reusita televiziunilor), ai sa gasesti "reusite" pe care o sa le intelegi mai tarziu.

  Si eu am inteles tarziu unele lucruri: de exemplu, mi-am imaginat mult timp pana acum ca "intelectuali" de genul lui C. Preda, sau Voinescu sau TRU sau chiar si tu si Florin, stiati cu ce se mananca "reusitele" astea, si cum se demonteaza manipulari, la scara la care se fac ele acum in televiziuni. Din pacate, imi pare rau sa o spun, dar va depaseste cu mult fenomenul, si pe voi si pe intelectuali.

  O spun pentru ca vad si la voi – ca si la ei – frica de a "numi" si de a descrie pe fata ce se intampla. Nu-i nimic, curajul va veni si el cu timpul, dar ca deobicei, "prea tarziu".

  Reply
 128. Pingback: Echipa de Imagine - Membrii si simpatizantii PDL si ai dreptei au nevoie de un mesaj ofensiv

 129. Futuyama

  "Strategia cea mai buna ar fi sa le raspunda rar, numai pe alte canale si intotdeauna aruncindu-i, cu umor, in derizoriu. Orice raspuns indignat le face jocul.

  Il si vad pe Boc explicind impiedicat, indignat si hotarit ca ei nu sint partid fascist. Risca lumea sa creada ca ei chiar ar avea ceva de ascuns pe tema asta:)) "

  Corect.

  Reply
 130. MORRIS

  si Bleen si Ela au dreptate.mijloc de comunicare prin soc.civile.La B1,nu stiu-Nasu e in concediu.iar tvr,lasa de dorit.Oricum,eu nu spun sa iasa la fiecare tampenie spusa de crinel sau pontuletz.si nu la sovtv.Dar ar trebui folosite armele lor,adica iesi si vorbeste frate ca ei,din topor asa-la misto.si fara cuvinte din dictionar/noi le stim,dar prostimea iti da cu pas!Si poate ca e timpul sa vorbeasca si ei mult si fara rost-demagogic-daca la subiect au o carenta.

  Reply
 131. para

  "Toţi pedeliştii sînt convinşi că partidul e mort şi îngropat şi nu mai există decît salvare individuală."

  Chiar si cei care forjau doctrina?

  Cum s-au castigat alegeri, pana acum?

  Au reusit sa arate rezultate pe masura iuresului anticoruptie din campanie?

  De fapt, ce e PDL? Un partid rupt din FSN in care au fost imprastiati niste oameni onesti, ca sa-l schimbe, sau o structura solida care ne ia ochii cu poleiala unor oameni fara putere reala de decizie?

  Reply
 132. zexe

  @Bleen,

  Nu poti face o analiza completa a scenei politice daca nu depasesti cu imaginatia spatiul de dincolo de ecranul pe care se proiecteaza filmul luptei politice. Inchipuie-ti ca esti la cinematograf si ca pe ecran se proiecteaza in premiera un film cu actori angajati intr-o lupta pe viata si pe moarte. Tu, spectator fiind, esti angajat emotional in aceasta lupta de partea baietilor buni si traiesti inclestarea acestora, cu sufletul la gura, pana la finalul filmului, cand se aprinde lumina in sala iar actorii urca pe scena in ovatiile spectatorilor. Tu pleci acasa satisfacut de spectacol, iar actorii, membri ai aceleiasi caste, se vor intoarce in platourile de filmare cu banii spectatorilor pentru a turna un alt film.

  Ei bine, este o iluzie sa crezi ca actorii care au interpretat personajele pozitive sunt animati de intentii bune iar cei care le-au jucat pe cele negative sunt chiar atat de rai. Toti sunt actori angajati ai unei case de productie.

  In politica romaneasca de dupa '89 cei care au urcat pe scena politica nu au fost nimic altceva decat actori selectionati dupa dosar. Casa de productie s-a infiintat ulterior si se numeste Masonerie. In randul acesteia vei gasi actori din toate partidele politice, plasati in pozitii de decizie, dar si in morisca de facut bani infractor-politist-judecator. Ii poti gasi in fiecare localitate in pozitiile de primar, sef de politie, invatator. Ii poti gasi pe pozitia de jurnalist, lider sindical sau patron. Coordonarea acestora este asigurata de fosti ofiteri ai structurilor de informatii si urmaresc un scenariu ce le poate asigura un beneficiu maximal.

  Daca, prin absurd, de maine s-ar da o lege ca functiile politice sa fie incompatibile cu statutul de membru al unei organizatii lipsite de transparenta si obiective vizibile, asa cum este masoneria, vei avea surpriza ca pe scena politica nu vei mai avea actori.

  M-am saturat sa va vad cum ocoliti sa bagati degetul in rana si sa cadeti in indignare fata de actorii…

  Reply
 133. Futuyama

  De-acord întrutotul cu articolul.

  Nu trebuie imagine, ar fi de-ajuns nişte fapte.

  Pentru susţinătorii dreptei, nu pentru cei ai stîngii.

  Stînga e deja a PSD-PNL-Diaconescu-Vadim-PCR.

  Dacă stă la cheremul televiziunilor incorigibile de "ştiri", să facă zilnic instrucţie cu el, PDL pierde cu siguranţă alegerile.

  Dacă nu – mai are o şansă.

  Dacă PDL se teme să fie de dreapta, PNL va revendica el dreapta "autentică".

  Absolut adevărat: ca Ţapu-CDR, PDL va pierde pe mîna lui.

  Cel mai mare "inamic" e înăuntru, în "structurile" dinăuntru: în nesiguranţa, neîncrederea, lipsa de voinţă, curaj şi imaginaţie.

  Reply
 134. ela

  @ Florin Cojocariu:

  sa-si faca o strategie de comunicare;au de acum acces la TVR,pe langa B1.

  Sa anunte o zi din saptamana,sau din luna, in care apare presedintele,alta in care apare primul ministru.

  Invitatii la talk-showuri tot acolo.

  Ministrii,la fel.Nu sunt obligati sa se lase scuipati.

  Scrisorile de acreditare de pe langa guvern sau presedentie ale jurnalistilor de la televiziunile comerciale sunt batute in cuie?

  Daca dentureaz,se face notificare in scris,si la a treia,zboara.

  Ce pazaste departamentul de comunicare?

  Reply
 135. Bleen

  Şi cine zice că unicul mijloc de comunicare a partidelor cu alegătorii sînt televiziunile? Nu poate exista şi contact prin intermediul societăţii civile?

  Reply
 136. Bleen

  Toţi pedeliştii sînt convinşi că partidul e mort şi îngropat şi nu mai există decît salvare individuală.

  Părerea mea e că alegerile din 2012 se joacă. Dacă PDL dublează măsurile de austeritate cu reforme reale şi măsuri de relansare economică în 2011 şi 2012 şi se deschide pentru societatea civilă, are şanse, dacă nu să cîştige alegerile, măcar să obţină în jur de 30%.

  Reply
 137. Florin Cojocariu

  @MORRIS: eu inteleg frustrarile insa sa analizam calm: unde sa iasa? de ce sa iasa? sa iasa pe RTV si Antene sa se disculpe? Parte din strategia pe care Ponta a prins-o de la liberali e tocmai asta: arunca niste acuzatii absurde ca sa-i momeasca in studiouri dupa care ii toaca cu acuzatii irationale, nu le lasa timp sa raspunda si-i fac sa para ca habar n-au pe ce lume traiesc.

  Greseala nu e ca nu raspund, foarte bine fac. Am mai spus de citeva ori, daca o tiganca te scuipa nu te apuci sa-i citezi din Kant decit daca esti nebun. Greseala e ca se uita la ei.

  Strategia cea mai buna ar fi sa le raspunda rar, numai pe alte canale si intotdeauna aruncindu-i, cu umor, in derizoriu. Orice raspuns indignat le face jocul.

  Il si vad pe Boc explicind impiedicat, indignat si hotarit ca ei nu sint partid fascist. Risca lumea sa creada ca ei chiar ar avea ceva de ascuns pe tema asta:))

  Reply
 138. MORRIS

  Cand Ponta-acest mic produs iliescian,politician fals(ca o chinezarie),te face partid fascist iar tu taci si nu iesi public cu o replica prin care sa-l umilesti efectiv,…atunci noi ce asteptari avem?

  Reply
 139. MORRIS

  Astea fiind zise,citati va rog o mana de politicieni PDL-isti(5 macar)care pot iesi in fata si schimba imaginea actuala a partidului.hmm,1..,2..hmm,care mai da?nu avem?Pai vedeti?Asta e problema!Privim in ograda noastra si nu avem caine de paza si nici lider!Mama ei de dreapta…luxata!

  Reply
 140. Florin Cojocariu

  PDL (si uneori am impresia ca si Basescu) nu intelege un lucru simplu: orice ar face vor fi injurati de Antene si RTV. Pentru ca unii dintre ei isi pot cumpara linistea, traiesc cu impresia ca un compromis e posibil, ca cedind ar putea avea parte de liniste. Cristian Preda crede sincer ca e nevoie ca PDL-istii sa se plimbe pe la Antene. Altii necunoscuti complexati raspund la prima chemare a producatorilor de la RTV pentru a fi carne de tun in executiile publice ale lui Ursu si Dragoteasca, traind cu impresia ca se uita toata tara la ei si par foarte curajosi. Greseala majora a PDL-ului e ca se uita la televiziunile in cauza, manifestind tristul sindrom al victimei atrase de calau. Iar calaul, prin repetitie dementa, le-a creat o uriasa nevroza. Oricit de destept e un om, cind mai multi din jur ii spun la fiecare 2 minute ca e prost iar el in loc sa plece de linga ei sa-si vada de treaba, sta sa te uite fascinat la ei, va ajunge cu siguranta convins de evidenta ca e un mare prost.

  Atit PDL cit si Basescu ar trebui sa inceteze sa se uite la Antene si RTV, sa inceteze sa ceara de la consilierii lor altceva decit rezumate si acelea doar in cazul in care ceva semnificativ, inafara delirului curent, apare pe post. In rest aceste institutii de presa n-ar trebui sa existe pentru ei, numele lor n-ar trebui pomenit vreodata si, bineinteles, prezenta membrilor PDL in emisiuni ar trebui sanctionata cu excludere din partid.

  Doar asa se pot vindeca de nevroza pe care mogulii le-au indus-o, de proportia mitica cu totul nejustificata pe care o acorda televiziunilor. Si, evident, e momentul sa inteleaga ca orice vor face vor fi injurati. Si tocmai de asta acum e momentul sa ia cele mai impopulare masuri. Cele care conteaza pentru milioane de scirbiti de politica, care muncesc si n-au sindicat.

  Reply
 141. Lucian SM

  DIn pacate romanii nu inteleg mai nimic din ce se intampla . Nu ii intereseaza ca nu sunt bani si nici nu are cum sa ii intereseze din moment ce Antenenele Realitatea si comentatorii "atotstiutori" nu se opresc din intoxicat populatia. Populatia credula ajunge sa-i huleasca pe cei care incearca sa se ofere conditii de viata mai bune , bineinteles cu niste costuri mai mult sau mai putin acceptate de ei . Nu se gandesc ca poate peste 2 luni nu mai sunt bani pt pensii si salarii. Ce politician ar lua astfel de masuri daca nu ar fi neaparat nevoie , sa fim seriosi , cand se stie ca o mare parte din votanti sunt pensionarii . E foarte greu sa lupti cand ai toata mass media impotriva . Succees si sa dea D-zeu sa reuseasca guvernarea !!

  Reply
 142. Turnofftheglory

  Bleen exista si intrasigenti si exista si asteptari mari.

  Au nevoie ca Macovei sa devina pivot si nu o eterna rezerva. Voinescu sa muste nu sa negocieze. Deputati nu senatori.

  Imbecilii picati in adoratia lui Andronic, Dan a pierdut totae alegerile. Auzi Emile?

  Reply
 143. Valentin

  PD-L nu are lideri "de dreapta", faptul ca s-a pozitionat in zona asta e inca o dovada ca e doar un partid oarecare din Romania.

  Reply
 144. MicutzaCeKurai

  eu din 2004 le zic ca stau prost cu comunicarea si-i pupa-n cur pe aia de nu trebuie. la Cluj, de un exemplu – au dat cu ei de pamint in campanie si i-au facut troaca de porci Ziua de Cluj, Foaia Transilvana, Faclia samd. s-a mers cu mirsavia pina acolo incat, pe banii nostri, ni se intrerupeau emisiunile la televiziuni – sa fie intrebat domnu' Rus daca este voie sa se dea pe post. dupa victorie, cine facea anticamera la primar? ei. nemernicii! si cine se pupa cu ei in bot? el. nemernicul! ii ziceam: nu te duce pe la ei, nu-i primi, nu le da bani, lasa-i sa moara. imi zicea: esti prea intransigent. si le-a dat bani, bani de care l-au injurat non-stop si non-scop, numai profit timp de 4 ani de mandat. si-l injura si acum, cu din ce in ce mai multa vioiciune si speranta.

  Reply
 145. aurelian

  Cand v-am spus ca PDL trebuie sa coboare in strada si sa explice prostului ce si cum e, ce si cum face ati sarit la mine…

  Daca in jumatatea aia de an in care s-au cacat pe ei pe la TV despre cat de naspa e mostenirea, PSD-ul si PNL-ul ieseau la coltul strazii cu ceva seminte de floarea soarelui in buzunar, acum poate nu-l mai citeam pe Sever Voinescu mirandu-se cat de murdara e politica.

  Asadar, atat BOC, BVB, Udrea, Cezar Preda cat si Cristi Preda ar trebui sa faca vreo 3-4 pasi in spate (ca sa nu zic mai simplu: sa faca pasi).

  Sincer, Flutur mi se pare ca a ales cea mai buna cale si, pe termen lung, va avea de castigat…

  PS: Da, stiu, Andra, e vina lor ca nu au un post de televiziune portocaliu… aiaiaiai

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *