În sfîrşit, tinerii se implică, cu pletele-n vînt, pe casa scării

Motto: „Daţi-ne bani! Ce facem cu ei? Nu e treaba voastră.”

Programul studenţilor-protestatari care au ocupat Facultatea de Istorie

PROBLEMA SISTEMICĂ – ORIENTAREA COMERCIALĂ
  1. Dorim să căutăm o alternativă la actualul sistem reprezentativ. Aşa-zisele sisteme democratice care funcţionează şi în organizarea Universităţii au devenit ineficiente şi nu ne reprezintă.
  2. 2% din PB pentru educaţie este inacceptabil. Cerem 6%. Aceştia trebuie distribuiţi echitabil, în funcţie de nevoile studenţilor şi nu conform cerinţelor pieţei.
  3. Dorim creşterea autonomiei universităţilor. Au devenit dependente de capital, care reprezintă elita economică a lumii. Universităţile ar trebui să fie autonome şi sprijinite de stat, care să reprezinte populaţia. 
  4. Suntem în profund dezacord cu evaluarea membrilor universităţii pe baza competenţelor şi a eficienţei acestora. Denunţăm această logică comercială a funcţionării universităţii.
  5. Universitatea aparţine tuturor. Oricine trebuie să poată participa la evenimetele şi cursurile universităţii, nu doar studenţii.
  6. Diploma ar trebui să reprezinte un statut social ce reflectă o însuşire de cunoştinţe reale. Acest statut trebuie să înceteze să mai fie o condiţie pentru demnitate şi funcţionare normală în societate. („Să reprezinte un statut social ce reflectă o însuşire de cunoştinţe”? „Acest statut nu trebuie să mai fie o condiţie pentru funcţionare normală în societate”??? Păi să se dea un ucaz prin care să fie pusă la punct situaţia statutului în societate, zic eu.)

Trecem peste limbajul de lemn, incoerenţă, peste formulările de copil mentally challenged, vorba altor subofiţeri ai binelui şi intrăm direct în subiect. Soluţia este simplă. Renunţarea la logica comercială, la schimb. Şi implicit, la bani, căci ei sînt mijlocul de schimb. Studenţii şi profesorii trec la voluntariat. Universităţile renunţă la bani şi la autoritatea statului. Devin independente, nu autonome. Falanstere. Spaţii largi, albe, din care ochiul dracului este eliminat. Intră toţi. Nu există schimb. Fiecare îşi pune pe masă cunoştinţele şi le împărtăşeşte celorlalţi, fără a cere ceva în contrapartidă. Ajută-l pe cel nevoiaş! Nu are ce să-ţi dea la schimb? Nu vrea? N-are chef? Are o jenă? E prea beat? E mahmur? E plictisit? Nu-i nimic. Insistă. Dă-i. Informaţie, mîncare, haine, acoperiş deasupra capului, iubire. Ieşi la fîntîni, adună-i pe toţi în jurul tău şi vorbeşte-le. Fă-le educaţie. Ţine cursuri cu ei. Profesori, asistenţi, cercetători, studenţi, adunaţi-i pe cei care nu ştiu şi faceţi-i să ştie. Învăţaţi-i istorie. Zilnic, cîte două sau trei ore, cîte un student sau profesor să ţină un curs.

INFRASTRUCTURA

  1. Federaţiile studenţeşti nu sînt îndeajuns de eficiente. Le cerem să se depolitizeze, să îşi transparentizeze şi reformeze mecanismele de funcţionare.
  2. Distribuţia cazărilor în căminele studenţeşti este ineficientă. Cerem un sistem centralizat, transparent, care să fie controlat şi de masele studenţeşti. Dorim corelarea cît mai strînsă  între numărul de studenţi admişi şi numărul de locuri în cămine. (deci cît mai puţini studenţi, nu? parcă universitatea era pentru toţi. Un sistem centralizat unde? Cum ar controla masele studenţeşti acest sistem? Dar de ce să vină studenţii la Bucureşti cînd se pot duce profesorii din sat în sat, din comună în comună, din oraş în oraş? Pe ce bani? Păi n-am stabilit că nu mergem pe logica comercială? Fără bani. Educaţia e gratuită şi obligatorie. Este un drept al tuturor. Un profesor care refuză să educe pe gratis încalcă un drept al omului şi va fi pedepsit în consecinţă)
  3. Democratizarea curiculei: orice subiect, orice interes ar trebui reprezentat. Orice student care doreşte să aprofundeze un subiect aleatoriu trebuie să poată fi reprezentat. (Nu vă opreşte nimeni să citiţi ce vreţi şi să învăţaţi ce vreţi. Fiecare îşi face curricula? Ok, fiecare să-şi facă curricula, să şi-o adapteze individual. E simplu: fiţi autodidacţi! Punct. Ce e aşa de complicat? Schimbaţi informaţii liber! Cu prietenii, cu cunoştinţele, cu rudele. Cu profesorii. Liber! Fără obligaţii reciproce, fără schimburi comerciale. Dezbateţi, discutaţi cu masele studenţeşti, egal, liber, fără constrîngeri, fără bani, fără curricule, fără oprimare, fără reguli impuse de reacţionari şi de capital!).
  4. Reorganizarea sistemului de pregătire a viitorului personal didactic. În situaţia sa actuală, este total ineficient şi pune piedici majore pregătirii reale a viitorilor profesori şi învăţători.
  5. Denunţăm transformarea instituţiilor educaţiei în obiective păzite de firme private poliţieneşti şi care sînt autorizate la o varietate de abuzuri faţă de studenţi şi de alte persoane. („care sînt autorizate la o varietate de abuzuri”? Cine vă scrie discursurile? Pe cine l-aţi luat copywriter, pe Caragiale?)
  6. Cerem un mai mare control asupra curriculei. Procesul creării sale trebuie transparentizat, iar studenţii să aibă mai mult control asupra creării propriului pachet de cursuri. De asemenea, e important ca studenţii să poată reclama lipsa unor cursuri considerate de aceştia necesare. (ce spuneam şi mai sus: fă-ţi, fratele meu, curricula acasă, la bibbliotecă, în parc, la o bere, în vacanţă la bunici, nu te opreşte nimeni. Fă bonding cu alte mase, cu profesori, cu înţelepţi, cu cunoscători, cu maharishi, învăţaţi unii de la alţii, fără să vă taxaţi financiar, pune-l pe domnu’ profesor care acum are 10 000 de euro salariu să-ţi povestească campania lui Napoleon în Rusia şi dă-i cei mult o bere sau cere-i o bere)
  7. Accentul mult prea mare asupra teoretizării şi abstractizării cunoştinţelor îndepărtează universitatea de realităţile societăţii. Cerem o mai mare contextualizare a cunoştinţelor dobîndite.(aici aveţi dreptate, dar cui vă adresaţi? Capitalului? Unei instanţe superioare? Păi da’ egalitatea cu oricine  şi libertatea de orice unde sînt? Ce faceţi cu ele? Păi ce e asta, alergăm cu pletele în vînt pe casa scării, între cuşca administratorului şi făraşul femeii de serviciu? Ieşiţi afară, copiii cu părul bălai şi capul gol, alergaţi liberi şi egali şi nu mai cereţi diplomă, bon de benzină şi bani de terasă!)
CONDIŢIA SOCIALĂ A STUDENTULUI

Cerem statului mărirea subvenţiei fondului de burse. Actuala sumă alocată fiecărui individ ca bursă este insuficientă pentru a avea un trai decent. Considerăm inacceptabilă această umilinţă sistematică aplicată studenţilor. (deci, tot n-aţi ieşit pă stepe, cu pletele-n vînt, cu masele studenţeşti? Păi de ce vă trebuie burse? Un trai decent nu înseamnă schimburi comerciale. La gunoi cu vechea logică comercială! Hai, toţi precucutenii să iasă afară şi să se apuce de cules şi de făcut bonding cu ceilalţi culegători!)

 

CONDIŢIA SOCIALĂ A PROFESORULUI

Statutul actual al profesorului este sub demnitarea umană ce poate fi acceptată. Mai mult, remuneraţia este inacceptabilă, contribuind la scăderea drastică a calităţii educaţiei.

(Statutul este sub demnitatea umană ce poate fi acceptată? Să înţeleg că e şi o demnitate umană ce nu poate fi acceptată? Mai mult, cînd e vorba de remuneraţie? Cum adică mai mult? Să înţeleg, cu greu, ce-i drept, că în prima frază e vorba despre demnitatea umană iar în a doua frază, mai mult, este vorba despre remuneraţie? Adică, avem probleme cu demnitatea umană dar, mai mult decît atît, avem probleme cu remuneraţia!!! După buget, coane Fănică. Am bănuit eu că l-au luat copywriter pe Caragiale.)

Sursa: Hotnews

Şi uite aşa, încet încet, de prea multă implicare tinerească, de prea mult arhanghelism şi occupy, în cîţiva ani o să fim prinşi între joaca de-a Zelea Codreanu şi de-a mai ’68. Sînt convins că asta se va întîmpla. PRM  e mic copil pe lîngă ce ne aşteaptă. În cel mult 25 de ani la canal cu noi, reacţionarii. Şi nu glumesc deloc.

PS. E în firea lucrurilor ca tinerii să protesteze, să vrea să schimbe lumea, să vrea libertate. Problema e că băeţii de la Miliţia Spirituală (o dovadă în plus că PNL e astăzi vîrful de lance al stîngii – Miliţia Spirituală este o organizaţie din sfera de influenţă a PNL, liderii grupului fiind angajaţi în guvernul Tăriceanu, dacă ţin minte bine) vor bani de la buget şi control de la ei. Vrem bani dar să nu ne întrebe nimeni ce facem cu ei. Voi veniţi cu banii, noi cu criteriile şi controlul. Daţi-ne bani, cît mai mulţi bani. Ce facem cu ei? Nu e treaba voastră. Pe ce criterii să se aloce banii? Asta le stabilim noi, ce ce primesc banii, nu voi.

UPDATE RADIO EREVAN. Dacă educaţia este un drept al omului, omul nu trebuie să plătească pentru ea. A plăti înseamnă să condiţionezi exercitarea dreptului de o anumită plată, ori asta nu se poate, căci astfel n-ar mai fi drept. În consecinţă, un profesor care refuză să ţină cursuri pe gratis încalcă drepturile omului şi este pasibil de puşcărie?

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Comentariu

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

55 de comentarii

  1. @Bleen

    De acord cu 1.

    Prigoana nu-mi place, Ontanu nu-i rau deloc, cit am stat in sectorul 2 s-au imbunatatit multe, iar pe Piedone nu-l vad in stare de altceva decit de rasturnat tarabele (desi are permis auto toate categoriile).

    Nu ca i-ar pasa cuiva daca si cu cine-s eu de acord sau nu 🙂

  2. @Gramofonu'

    1. Paleologu nu e departe de Oprescu şi Piedone. Are defectele lor, nu şi calităţile. Un oportunist penibil şi fără talent. Oprescu şi Piedone sînt oportunişti penibili şi cu talent.

    2. Pe Lăzăroiu l-aş vota şi eu la Primărie. Pe ceilalţi doi, nici mort. Din păcate, Lăzăroiu nu va candida.

    În ceea ce mă priveşte, chiar n-am nicio idee privind candidatul pentru Primărie. Liviu Negoiţă ar fi o idee, dar nu vrea să candideze, ba mai mult, vrea să se lase de politică şi să nu mai candideze nici măcar la sectorul 3. Lăzăroiu, cum am spus, nu va candida. Astfel, clasamentul preferinţelor mele arată cam aşa:

    1. Prigoană

    2. Onţanu

    3. Piedone

    157. Cristian Preda

    ….

    12 749. Toader Paleologu

    În mod normal, n-aş vota deloc însă, din principiu, nu sînt de acord cu absenteismul şi votez întotdeauna.

    Bucureştiul e un cal mort pentru PDL şi niciun pedelist serios care ţine la cariera lui politică nu se va băga să candideze. Doar bufonii PDL-ului şi pedeliştii fără carieră politică s-ar băga la o candidatură dar nici cu ei nu e sigur.

  3. Citind programul imi vine in cap o singura idee: astia au fost pusi de Basescu sa protesteze iar proclamatia a fost redactata de Vanghelie sau de a' mica. Ori poate e doar o continuare a balului bobocilor. "Noua cine ne da?, pe noi cine ne apara?" …… in gura de dobitoci ca astia imi distrug orice speranta.

  4. Mi se pare incredibil ca si in generatia tanara(care e si cea din care fac parte) se aplica acelasi proces dement de contraselectie si, in final cei care ajung la functii, politica, vizibilitate sunt, intr-o forma sau alta, idioti. In astfel de momente imi pierd orice speranta ca o asemenea societate poate progresa sau ca merita sa progreseze.

  5. pe termen lung eu zic sa stam linistiti. cei mai multi studenti se intorc seara de la job, nu de la cursuri si cu siguranta nu de la ocuparea universitatii, oricare ar fi ea.

    In alte cuvinte, daca se intra cu dosar cam genul asta de manifeste studentesti vom vedea in continuare.

    Pana una alta o sa-mi fac un tricou cu 'Capitalul care reprezintă elita economică a lumii.'

  6. Mihai Bumbeş, evacuat din Parlament, după ce a aruncat cu obiecte (a fost în Parlament ca susţinător al moţiunii de cenzură – iunie 2010).

    Miliţia Spirituală, din nou în Parlament, susţine moţiune de cenzură din octombrie 2010. Cu ocazia asta, alte opere:

    ”Când numără miss Roberta, se umflă omerta”

    ”Țară dezbinată de o minte scelerată”

  7. Din operele Miliţiei Spirituale:

    "Liiceni şi ungureni/V-aţi vîndut la Cotroceni"

    "Noi citim Julien Benda/voi lătraţi ca o căţea"

    "Ne vreţi pionieri/dar noi sîntem cetăţeni rebeli"

    "Crizele nasc dictatori/Băse, eşti printre doritori?"

    "Competenţa la turism/se bazează pe strabism" (adîncă)

    1. eu îmi amintesc că au avut o rubrică în academia caţavencu, dar nu mai ştiu perioada, pare-mi-se că au început să publice acolo în timpul guvernării năstase.

  8. Apropo:

    "Mihail Bumbes este acuzat ca nu a produs nici un material de cercetare pe tema "Sportul si Securitatea", asa cum era acreditat de CNSAS si de IICCR, dar a furnizat documente integrale din arhive unor institutii de presa care le-au interpretat dupa bunul plac.

    Surse institutionale afirma ca una dintre problemele abordate in comisia de ancheta a IICCR va fi daca Bumbes a vandut cumva informatiile catre presa, suma vehiculata fiind in jur de 3.500 euro."

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment

  9. Au legatura cu PNL cum au cu PDL acum, fiind platiti de guvernul Boc si lucrand la IICCR-ul lui Tismaneanu. Asa ca…

  10. Nu prea mi-e clar cum trebuie să-ți sucești ochii ca să prinzi unghiul din care arhanghelismul e opozabil acestor mentally occupied, câtă vreme ăștia nu fac decât să ceară, nu pretind defel că au vreun gând sau vreo competență să înmulțească talanții sau să producă vreo valoare. Sunt din categoria „da-ți-ne drepturile”.

  11. OFFTOPIC

    Am o mare nedumerire:

    Cum naiba se face ca, in plina "criza" sau "pre-re-recesiune", ma rog in plina debandada finaciara, niciuna, dar niciuna, dintre inexplicabil de multele televiziuni din Romanica nu da faliment?!

    Ca de facut reclama la televizor(probabil pe bani) isi fac doar un numar relativ mic de firme, aproape toate multinationale.

    Cin poate sa dea o parere avizata? Danke beaucoup y sorry por off! 😛 😆

  12. @Ivan Zubeldian

    "…dacă presupunem că direcția de avans e verticală."

    Verticala, verticala, dar inspre unde?! Spre in sus, ori spre in jos?!

    "That is the(real)question!"

    😆

  13. "exaltaţii mentally challenged sînt folosiţi pe post de idioţi utili de cîte vreun şmecher oportunist"

    problema este ca Mein Kampf, Revoluția Culturala Chineza, Carticica Sefului de Cuib, Manifestul Partidului Comunist, gen, s-au bazat tocmai pe exaltaţii mentally challenged. consecintele sunt cunoscute – milioane de morti.

  14. Băieţii n-au protestat împotriva Mafiei din universităţi, de exemplu. N-au zis nici cîr. Nu ştiu cîtă legătură au cu Criticatac (foarte neinspirat numele)însă au cu PNL, prin Miliţia Spirituală. Nu e prima oară cînd MS face campanie pentru PNL, cu atît mai mult cu cît liderii grupării au fost şi angajaţi ai guvernului Tăriceanu.

    Cum se întîmplă de obicei, exaltaţii mentally challenged (începe să-mi placă expresia) sînt folosiţi pe post de idioţi utili de cîte vreun şmecher oportunist. E un film care rulează des în perioada asta pe marile ecrane, if you catch my drift. Şi va rula şi mai des în perioada următoare.

  15. "Şi uite aşa, încet încet, de prea multă implicare tinerească, de prea mult arhanghelism şi occupy, în cîţiva ani o să fim prinşi între joaca de-a Zelea Codreanu şi de-a mai ’68. Sînt convins că asta se va întîmpla. PRM e mic copil pe lîngă ce ne aşteaptă. În cel mult 25 de ani la canal cu noi, reacţionarii. Şi nu glumesc deloc"

    Norocosi cei sortiti Canalului ! Mai demult, nu foarte de demult, mi-am exprimat scepticismul vizavi de Occupy Tunisia /Egipt/Libia/Siria/gen. Timpul mi-a dat dreptate, ernii-rogozanii-cuculetzii lor s-au remarcat prin bagatul de bete in cur, violul in grup si alte crime.

    Se impune de urgenta o lege a imbecililor copy-paste dupa cea a maidanezilor.

  16. Florina, eu ma asteptam ca cei de la criticatac sa inceapa cu cool-isme anarhice pe model occidental, dar nu ma astaptam sa se intimple atit de repede.

    intr-un e firesc ca vasile ernu, care si-a facut lansarea pe scena hipsterilor in 2006 cu 'nascut in urss', sa fie implicat in astfel de evenimente. vrea sa contribuie la aducerea romaniei si a occidentului la nivelul de solidaritate sociala din Rusia, unde nu este nevoie de o miscare Occupy Moskwa, pentru ca Putin se asigura de fericirea rusului aruncind cu bani in el. cel putin asta e varianta oficiala.

    si mai e ceva, in Rusia lui Putin nu poate exista miscarea occupy pentru ca Rusia este deja o dictatura, nu are nevoie de criticataci.

  17. Pentru mine punctele 1 si 2 parca au ceva logica si sunt acceptabile ca revendicari studentesti,mai ales cand vrei sa iei intreaga suma alocata educatiei si sa o dai la studenti.Frumos,revolutionar si in linia marelui inaintas al studentimii progresiste, Coriolan Draganescu.De pe la punctul 3 imaginea mi se incetoseaza un pic: autonomie inseamna la studentii de azi eliberarea de capital cu ajutorul statului??? Urmeaza dupa cum vedem revolta impotriva criteriului competentei pe motiv ca ar fi comercial,ideea ca universitatea este a tuturor(din putul gandirii andronesciene). Baietii astia trebuie sa fie din anul pregatitor al doamnei Andronescu. Iata-ne intorsi la universitatile oamenilor muncii si la frumosii nebuni ai marilor orase.Traiasca RPR,PMR,PRM si DDD.

  18. Pentru mine extremiștii români de dreapta cu fumuri americanoide sunt o revelație a lumii virtuale, de când am plecat din România. Bine că au apărut și ăia de stânga. Produsul învățământului băsescian! Dacă nu am fi în U.E. am puta vedea conace ares și Nadine violate. În fond nu numai cei cu bani sunt „liberi” să facă cei vor ei. Doamne ferește să aplice cei foarte săraci „teoria libertății individuale”.

  19. Da, da, DPA plagiază la greu gândurile la oameni din cap și Ivan Zubeldian aproape la fel, doar că e cam optimist, fiindcă Androneasca are mulți copii cu Marga, din care unii deveniti cadre didactice; cel puțin 10 promoții (nu de iphonuri, ci cohorts – notă pt. subiecții lui Merechene).

    L-am auzit si pe Ernu cerând dreptul la sănătate gratuită pentru toată lumea, am citit și Rogo/Victorița pe hotnews, deci în traducere tăntălăii vor să li se respecte dreptul la distracție, derivat din dreptul fundamental la parazitism.

  20. Șasă la sută să fie.

    Cinci la universități și unu la licee.
    Școlile și grădinițele să se autofinanțeze, că de aia avem copii supradotați.

    Și din ăia cinci la sută, trei la Spiru Haret și doi la universitatea teologică de pe lângă catedrala neamului.

  21. off topic

    Pentru cei ce vor să se logheze cu contul de Facebook, am adăugat un buton în sidebar-ul din stînga, deasupra widget-ului cu ultimele comentarii.

  22. Ăștia nu sunt studenți. Astea sunt vitele cu bacalaureat luat pe bază de șpagă și copiat, creația Androneascăi. După cât de agramați și incoerenți sunt, și-au luat toate examenele copiind sau cu șpăgi. Lucrurile vor arăta altfel peste 5 ani dacă reforma lui Funeriu devine ireversibilă. Asta e miza adevărată, nu dobitocii ăștia agramați. Și da, unde e Rogo să ne facă o analiză literară pe text? O critică de idei? Sau, poate, o traducere, să înțelegem și noi ce vor tăntălăii, de fapt?

    1. “2% din PIB pentru educaţie este inacceptabil. Cerem 6%. Acestia trebuie distribuiti echitabil, in functie de nevoile studentilorsi nu conform cerintelor pietei.”

      asta-i priceless. lor le trebuie, ei vor, ce-i interesează regulile după care poate funcţiona societatea? dar, pe de altă parte, ei vor binele acestei societăţi. doar că habar n-au care-s mecanismele ei de funcţionare.

      acu-mi dau seama de ce ăştia nu erau prin baruri şi cluburi, vineri seara. păi acolo se-ncing uneori discuţii serioase, inteligente, nu elucubraţii de-astea.

  23. Mi-a luat DPA vorba, am crezut că punctele înşirate de Bleen sunt scrise de el, la mişto.
    Se pare însă că sunt create de lamura studenţilor protestatari. În acest caz, sunt de acord cu toate revendicările lor. Să se înfiinţeze nişte universităţi ajutătoare unde să se simtă în siguranţă. E mai bine aşa, lumea e rea.

    1. Costin,
      e mai clar aici ce voiau să facă. şi nu întîmplător la Istorie, că sună bine Occupy Istoria. anunţată cu o zi înainte prin mesaj clar însemna şi că rectoratul lua măsuri ca să nu degenereze, exact ce voiau ca să se prezinte drept victime. şi să apară la tveveuri. http://www.criticatac.ro/11993/de-21-de-ani-cobai

      Eugen,
      Rogozanu e la locurile lui, criticatac şi vox. unde e, ca de obicei, dezamăgit de amploare, dar mulţumit că e, totuşi, un semnal, un mesaj, un… nu contează, vorbe goale.

  24. sper ca asta e doar o adunatura de cretini si ca nu toti studentii din Ro gandesc la fel. sa nu uitam ca astia sunt copii nascuti dupa '90, pentru care Pepsi-Cola curgea la robinet, copii carora li s-a oferit totul pe tava. chiar daca tata si mama n-au avut suficienti bani, Statul a avut grija de ei: scoala gratuita, burse sociale, alocatii pana la 18 ani, transport gratuit etc…au crescut cu peste 50 de programe tv, cu manele, informatie gratuita- internet, tv, Playboy, telefoane smechere pe care parintii cu greu si le permiteau, dar ei le aveau. generatii diferite, deh. de la "imi doresc" cum spuneam noi, minunatii astia mici au ajuns la "eu vreau". totul li se cuvine iar daca ei nu sunt in stare sa isi rezolve problemele, Statul si Dumnezeu ii va ajuta.

  25. prin '93 94, în timpul unei revolte de genul ăsta, decanul nostru zicea bine:

    "Domnilor, după o vară lungă și o toamnă istovitoare, plină de examene, studenții obosesc. Cea mai simplă metodă de a nu mai face cursuri e să se revolte."

  26. Nu ar trebui sa mire si totusi am ramas perplex la citirea materialului. Pare o parodie. Inteleg insa ca nu este … Mirel are dreptate cand spune ca privit pe termen lung este un semnal ingrijorator…

  27. @Florina

    Nu va suparati, dar asta cu ”taitul frunzei la caini” suna asa, ca Postelnicu la Revoltie sau Iliescu la Piata Univ! Si aia trimiteau protestarii ”la munca”!!

    1. ba mă supăr şi-ncă al dracu' de tare! cum puteţi îndrăzni măcar, să comparaţi împotriva a ce s-a ieşit în decembrie '89 pe străzi cu aşa zisele motive ale protestelor de-acum? cum nu vă e ruşine să comparaţi ce era înainte de decembrie '89 cu ceea ce e acum? cum puteţi să asociaţi situaţia de acum cu cea din iunie '90? ştiu cum puteţi. cînd n-aveţi contraargument vă legaţi de orice. chiar şi de-o sintagmă pe care, apropo, nu au copyright postelnicu şi iliescu. important e că mi-ai zis-o, nu?

  28. Andrei Gheorghe "apreciază că, deşi onorabil, motivul protestului rămâne totuşi destul de vag şi e puţin probabil că va lua amploare. "Mă miră că tinerii nu au protestat atâţia ani. E prima acţiune pe care o văd după atâta amar de vreme."

    http://www.realitatea.net/andrei-gheorghe-trebuie

    aşadar, e onorabil să protestezi, chiar dacă nu ştii pentru ce. să pierzi vremea, să te afli în treabă, să tai frunza la cîini. să socializezi, de ce nu? – cu ocazia asta. că de ce să munceşti, să înveţi, să te distrezi, să-ţi vezi de viaţa ta, cînd poţi să protestezi? de ce să faci lucrurile astea aproape înjositoare, în curînd ruşinoase de-a dreptul, cînd poţi fi un onorabil protestatar?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *