Două prestigioase publicații occidentale, Nature și Frankfurter Allgemeine Zeitung, îl acuză pe Ponta de plagiat

Motto: Victoraș, ai grijă de copy! (un comentariu de pe Adevărul)

LATER EDIT

Două întrebări:

  1. în ce dată i-a cerut Nature un punct de vedere lui Ponta?
  2. în ce dată a decis Ponta schimbarea componenței comisiei de etică?

 

Dacă acuzațiile lansate de revista Nature și de Frankfurter Allgemeine Zeitung se confirmă, Victor Ponta trebuie să-și dea demisia.

Dacă Ponta și-a plagiat lucrarea de doctorat înseamnă că prim ministrul guvernului României este un impostor, un hoț, un mincinos, care își dovedește disprețul față de cercetarea științifică autentică, față de proprietate, față de munca altora, față de oamenii de cultură și de știință autentici. Astfel, România are o problemă de prestigiu național și de reprezentare internațională. România ar fi reprezentantă internațional de un om care și-a furat titlurile, care și-a contrafăcut biografia, care și-a mințit concetățenii și partenerii politici interni și internaționali.

Consecințe în planul credibilității

Ce credibilitate intelectuală, morală și politică mai are omul acesta dîn rîndul cetățenilor, în rîndul partenerilor politici externi și interni, în rîndul subordonaților săi? Credibiltatea este principala armă a unui om politic, a unui lider de guvern, reprezentant de înalt rang al unui stat, în relațiile cu ceilalți actori politici, în relațiile cu înalții reprezentanți ai celorlalte state, în relațiile cu cetățenii. Ce credibilitate are Ponta în fața elevilor care dau bacalaureatul? Ce credibilitate are Ponta în fața absolvenților de drept care dau examenul pentru intrare în magistratură? Ce credibilitate are Ponta în fața studenților care dau licența sau a doctoranzilor? Cum să aibă Ponta pretenția de la subordonații lui, din guvern, din administrație, din politică, să nu fure, să nu mintă, să nu înșele, să nu contrafacă?

Modelul Victor Ponta

Ce model reprezintă Ponta pentru copiii și tinerii români? Ce poveste ne spune Ponta? Ce ne învață pe noi biografia lui Ponta? Dacă minți, dacă înșeli, dacă furi, vei ajunge departe, vei ajunge doctor în drept, vei ajunge președinte de partid și prim ministru!

Ce poveste spune Ponta?

Ce poveste le spune Ponta partenerilor externi, ce poveste spune Ponta cancelariilor europene și americane? Guvernul României este condus de un impostor, de un mincinos, de un hoț. Ne putem încrede într-un astfel de om?

Povestea lui Ponta este nu numai povestea unui impostor, ci și a unui incapabil. Ponta a avut nevoie de furt și minciună pentru a obține un doctorat în drept. Pus în fața propriei neștiințe, în fața propriei neputințe intelectuale, Ponta s-a scărpinat în creștet, și-a suflect mînecile și s-a apucat sîrguincios de copiat de la alții mai deștepți ca el. Nu e de mirare că Ponta urăște atît de mult ICR, pe Patapievici, cultura autentică și perfomanța intelectuală. Ura lui e deja psihanalizabilă.

Ponta, Năstase și Grăjdan. Triunghi amoros cu teze de doctorat, decizii guvernamentale și dosare de corupție

Și Ponta mai are o problemă. Și aici se face lumină și în cazul Grăjdan-ISC-Năstase. Nu e de mirare că prima decizie pe care a luat-o Victor Ponta, în prima ședință de guvern, a fost trecerea Inspectoratului de Stat în Construcții în subordinea, pentru a-l putea pune la conducerea acestuia pe Grăjdan. Același Grăjdan care, la 5 dimineața, se conversa cu inculpatul Adrian Năstase la telefon, cu doar cîteva ore înainte să trimită în instanță un act prin care ISC declara că nu a fost păgubită de inculpatul Năstase Adrian. Același Năstase Adrian care a fost coordonatorul de doctorat al lui Adrian Năstase. Putem presupune că Adrian Năstase, coordonatorul doctoratului lui Ponta, știa că o bună parte din teza acestuia e plagiată și că Ponta i-a rămas acestuia nu numai dator și ci țintă a unui eventual șantaj. Putem presupune, atît noi cît și presa internațională sau politicienii occidentali, că Adrian Năstase, un important demnitar român acuzat de corupție și condamnat într-un dosar în primă instanță, îl șantaja pe premierul Ponta? Putem. Mai ales că faptele se leagă. Ponta a luat o decizie politică prin care la conducerea ISC a ajuns omul care a încercat să-l ajute în instanță și împotriva legii pe Adrian Năstase. Mulți s-au întrebat cum a fost Ponta atît de prost încît să facă o asemenea imprudență. Acum putem înțelege de ce Ponta a făcut asta: îi era teamă că un Năstase condamnat definitiv, disperat, care nu mai avea nimic de pierdut, se putea răzbuna pe cel care a refuzat să-l ajute dînd în vileag plagiatul de acum 9 ani. Tabloul e complet: avem plagiatorul, avem patronul plagiatului, ajuns la ananghie, cerînd ajutor pupilului în schimbul tăcerii.

În concluzie, dacă acuzațiile de plagiat se confirmă, Victor Ponta trebuie să-și dea demisia.

Revista Nature este cea mai citată revistă științifică interdisciplinară din lume și publică cercetări din toate domeniile științifice

”Faptul cã teza mea, care se ocupã de Curtea Penalã Internaționalã, reprezintã o preocupare pentru revista Natura este un lucru care trebuie sã recunoașteþi cã este cel puțin comic.” spune Ponta. Asta arată cîtă cultură și respect pentru informație are respectivul. Revista Nature este cea mai citată revistă științifică interdisciplinară din lume și publică cercetări din toate domeniile științifice.

„Nature este revista unde dă domnul Funeriu interviuri. Nu am înțeles unde sunt pasajele plagiate” a mai spus Victor Ponta.

Revista Nature i-a luat interviu lui Funeriu și nu i-a luat lui Surupăceanu, Bănicioiu, Robert Negoiță, Ponta sau Vanghelie nu din motive de discriminare politică ci din cu totul alte motive: Daniel Funeriu este un prestigios cercetător în chimie și biochimie, asistent de premiant Nobel.

Pînă acum, singura reacție a lui Ponta au fost două mîrlănii care îi arată incultura și obrăznicia. Așteptăm în continuare să aibă o reacție demnă de un premier.

Pal Schmitt și Karl-Theodor zu Guttenberg și-au dat demisia. Va respecta Ponta cutuma europeană?

Din cîte știu eu (și am mai citit cîte ceva pe ici, pe colo, cînd cu scandalul Mang) niciun politician european de prim rang, președinte de țară sau ministru, nu a scăpat de demisie după ce a fost prins că a plagiat. Cu alte cuvinte, se pare că avem de-a face cu o cutumă europeană.

În continuare, cîte ceva despre cele două prestigioase publicații internaționale care l-au acuzat pe Victor Ponta de plagiat, Nature și Frankfurter Allgemeine Zeitung, și despre cele mai recente și sonore cazuri de politicieni europeni prinși cu plagiatul și nevoiți să demisioneze, fostul președinte maghiar Pál Schmitt și fostul ministru german al apărăriiKarl-Theodor zu Guttenberg.

Revista Nature

A apărut pentru prima oară în 4 noiembrie 1869. Este cea mai citată revistă științifică interdisciplinară din lume (Impact Factor 36.101). Revista Nature este un săptămînal internațional care publică cercetări din toate domeniile științifice.

Editorii Revistei Nature: 

Editor-in-Chief: Philip Campbell, London, Education: BSc, aeronautical engineering, University of Bristol; MSc, astrophysics, Queen Mary and Westfield College, University of London; PhD and postdoctoral fellowship, upper atmospheric physics, University of Leicester. Areas of responsibility include: Co-Editor of Editorials, editorial content and management of Nature, long-term quality of all Nature Publications.

Executive Editor: Nick Campbell, London, Education: BSc (Hons.), genetics and zoology, University of Adelaide; PhD, evolutionary and population genetics, Southern Cross University; postdoctoral research and Grad. Cert. Journalism, University of Queensland. Areas of responsibility include: publishing management and development of Nature.

Executive Editor and Head of Researcher Services, NPG: Véronique Kiermer, New York, Education: BS, MS, and PhD, chemistry and molecular biology, Université Libre de Bruxelles; postdoctoral fellowship, molecular virology, Gladstone Institute, University of California San Francisco. Areas of responsibility include: editorial policies, editorial quality assurance, research community outreach, Authors & Referees services programme, researcher services development.

Publishing Executive Editor: Maxine ClarkeLondon, Education: BA and MA, physiology and psychology, University of Oxford; DPhil biophysics, University of Oxford; postdoctoral fellowship, biophysics of muscle crossbridges, King’s College, London.  Areas of responsibility include: author and referee services, editorial project management, editing various sections of the journal and subediting (copy editing) management.

Chief Magazine Editor: Tim Appenzeller, London, Education: BA, English and American literature, Harvard University. Areas of responsibility include: oversee non-peer-reviewed sections of Nature both in print and online, including: News, News Features, Opinion, News and Views and Careers.

site-ul Nature

Frankfurter Allgemeine Zeitung


Este unul dintre cele mai prestigioase ziare germane, fondat în 1949. Este ziarul german cu cea mai mare răspîndire în afara Germaniei.

site-ul FAZ

Pál Schmitt

Politician maghiar, fost președinte al Ungariei între 2010 și 2012. Prima acuzație de plagiat a apărut în 11 ianuarie 2012 cînd un ziar maghiar (Heti Világgazdaság) a scris că 180 de pagini din cele 215 ale tezei de doctorat a lui Schmitt ar fi fost copiate după o lucrare a unui bulgar. În 29 martie lui Schmitt i s-a retras titlul doctoral iar în 2 aprilie acesta și-a anunțat demisia. (sursa)

Karl-Theodor zu Guttenberg

Politician german, ministru al apărării în guvernul Merkel. În februarie 2011 a fost acuzat că pasaje din lucrarea sa de doctorat în drept ar fi plagiate după alte lucrări. În 23 februarie 2011 i-a fost retras titlul de doctor. În 1 martie 2011 Guttenberg a demisionat din toate funcțiile sale politice, inclusiv din cea de ministru.  (sursa)

LINKURI

Nature – Romanian prime minister accused of plagiarism

Frankfurter Allgemeine Zeitung – Plagiatsvorwurf gegen Rumäniens Ministerpräsident

Dragoș Paul Aligică – O precizare privind investigatia facuta de Revista Nature privind suspiciunea de plagiat

Vladimir Tismăneanu – Guvernul plagiatorilor? Expertul in demiteri si demisia de onoare

Alin Fumurescu – … in cazul in care v-a scapat ideea: Adio, pica Ponta! + UPDATE: MINTE!

Alin Fumurescu – … sah-mat, plagiat ! (si cum a inceput sa-i placa presedintelui cartea)

PS. Mișcarea Papioanelor deja a fost eclipsată, săraca, de scandalul plagiatului lui Ponta. Am fost acolo. A fost toată lumea bună acolo. Am stat calmi, am vorbit, am rîs, am văzut o pisică neagră la geam și la final am aplaudat neîntrerupt timp de 10-15 minute. Măcar atît meritau Patapievici și conducerea ICR pentru tot ceea ce au făcut în 8 ani pentru cultura română, pentru România.

După ce am plecat de la ICR ne-am deplasat disciplinați spre Grădina Verona (în spate la Cărturești), unde am stat și consumat băuturi alcoolice și nu numai pînă pe la unu sau două, nu mai țiu minte (acum e 4.55).

Iată lista revoluționarilor cu papion: @Elena, @EleninaNicuț, @NeverG, @Florina, @Luminița, @Ummagumma, @Bilbofil, @Cristihan, @Rezon, @CristiC, @GregorieCasă,@RaduBogdan, @Bleen

UDPATE

Reacții în presa internațională (la plagiatul lui Ponta, nu la Mișcarea Papioanelor)

The HinduGuardianKansas CityABC NewsLiveScienceCBS NewsFoxNews, Washington Post, Le Figaro, El Mundo.

Facebook Comments

517 Comments Două prestigioase publicații occidentale, Nature și Frankfurter Allgemeine Zeitung, îl acuză pe Ponta de plagiat

  1. sanantonio

    O plăcere să-l plagiezi pe mereroșii cînd se justifică: ”Eu, mă citez pe mine, n-am călătorit niciodată fără bilet în tramvai. Cînd n-am bilet mă dau jos!” Păi ce mama soarelui căutai în tramvai fără bilet? De unde te dai jos, din dud?

    Reply
  2. uitaroh

    „Spuneţi şi celor de la Nature [ nota trad. Natura] că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti, adică este o meserie pe care trebuie să o respecţi”. 

    Reply
  3. sanantonio

    Din insulele Galapagos nu avem nimic? Polinezia? Antarctida? Înseamnă că mai sînt unii care au încredere în Ponta. Încă.

    Reply
    1. cristihan

       @sanantonio 
      Merit si eu putina distractie seara, ca vad ca voi v-ati servit toata ziua 😛 Personal cel mai mult imi place a doua varianta de mai jos, e un text frumos, rotund… 🙂
      http://www.daralakhbar.com/news/2012/06/19/413904/articles/1827269/%D8%B1%D8%A6%D9%8A%D8%B3_%D9%88%D8%B2%D8%B1%D8%A7%D8%A1_%D8%B1%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%8A%D8%A7_%D9%8A%D9%86%D9%81%D9%8A_%D8%B3%D8%B1%D9%82%D8%AA%D9%87_%D9%84%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%A9_%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%83%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%87
      http://www.urdutahzeeb.net/hayat-magazine/13
      http://media.paran.com/news/view.kth?dirnews=1893883&year=2012&pg=1&date=20120619&dir=8

      Reply
      1. sanantonio

         @cristihan, ăștia scriu cu viermișori și nu toți sînt morți. Dacă te uiți mai bine, unii mișcă. Dacă nu citești repede, pierzi ideea.

        Reply
    1. sanantonio

       @Bleen 英媒爆料罗马尼亚总理剽窃论文 或被迫下台(图
      N-am replică la asta!

      Reply
    2. sanantonio

       @Bleen Cu comentariul ăstuia nu sănt de acord. Nu știe ce spune:
       
      >相关新闻: ·罗马尼亚社会自由联盟赢得地方选举 ·罗马尼亚教育部长涉嫌抄袭论文辞职 ·罗马尼亚一架直升机坠毁5人遇难 ·分析称罗马尼亚经济增长乏力 前景不容乐观

      Reply
      1. uitaroh

         @sanantonio  @Bleen Adevaru’ e ca aici a cam intors-o ca la Ploiesti autorul articolului. Cam subiectiv … :))

        Reply
        1. sanantonio

           @uitaroh  @Bleen Are și el un butic în ChinaTown și crede că le știe pe toate. Aiurea!

          Reply
    1. sanantonio

       @Bleen Mă citez și mă dau în judecată pentru plagiat, că n-am pus ghilimele: avionul lui Băse are nevoie de gaz, nu de benzină. Mi-era teamă că-i taie rația de benzină la Dacia și trebuie să-și cumpere Băse benzina pentru deplasări

      Reply
    2. Florina

       @Bleen 
       
      Dacă asta nu e o glumă, chiar sîntem într-o situaţie mai periculoasă decît credem. Acest om, ajuns în această funcţie, îşi închipuie că îl poate izola pe preşedintele ţării. Deja nu mai poate fi vorba decît de nesănătate mintală (medical vorbind, nu metaforic) sau de manevre comuniste în întreg înţelesul lor sinistru.

      Reply
      1. cristihan

         @Florina  @Bleen Of, no time for all the fun… Asta e chiar pe bune, asa a zis imbecilul??

        Reply
      2. sanantonio

         @Florina  @Bleen E un articol făcut pe surse de către RTV și citat de Evz. Mi se pare o halucinogenă fabricată din jumătăți de adevăr. Ridicol.

        Reply
    1. sanantonio

       @Bleen Am aflat că Schiermeier e rudă cu un consilier al lui Băse. Au același sufix la nume.

      Reply
  4. oglinjoara

    Deci, 
    1. Ponta n-a plagiat.
    E un autor acuzat pe nedrept într-un război politic.
     
    2. Mircea Diaconu nu pleacă pentru că e incompatibil.
    Pleacă pentru că vrea el, îşi dă el demisia: e o victimă într-un război politic murdar.
     
    Îmi place tupeul ăsta: nu ei sunt de căcat, ei sunt eroii, murdăriţi pe nedrept de nişte oameni fără scrupule, cum e abominabilul Băsescu.

    Reply
  5. Mycroft

    Ba, si eu fusei la Rivulutie! In plus, anul asta promit sa port papion de cate ori ies sin tara, sa nu ma ia lumea drept copy-lot 🙂

    Reply
  6. MariusBadea

    Ponta nu o sa-si dea demisia. A spus-o cu subiect si predicat astazi:
    – sa-mi dau demisia din functia de doctor? (am citat aproximativ)
    Adica il doare in tenisi despre parerea tuturor, el sa fie sanatos!

    Reply
    1. oglinjoara

       @MariusBadea Dacă aţi auzit de un comunist care să plece de bunăvoie dintr-o funcţie, să-mi spuneţi.
      Pentru demisie e nevoie de o minimă moralitate.

      Reply
    2. oglinjoara

      @MariusBadea
       MariusBadea Dacă aţi auzit de un comunist (sau un bandit) care să plece de bunăvoie dintr-o funcţie, să-mi spuneţi.
      Pentru demisie e nevoie de o minimă moralitate.
       

      Reply
  7. adina

    uitati de ce e atata confuzia cu natura etc..
    Nature se ocupa de albine si pesti,daaaa? Similar National Geographic se ocupa de geografia noastra nationala. Mentionez ca am plagiat pe musiu Andronic.

    Reply
    1. uitaroh

       @Florina Daaa, si bruscau pensionarii, bugetarii cu venituri sub 1000 lei … adica pe toti telespectatorii de la a3.

      Reply
    2. LunguVictorEugenMihai

       @Florina bruschezi lumea pe strada? pe care strada, sa trec si io p-acolo cand vin la Bucuresti?

      Reply
    3. sanantonio

       @Florina Păi le veți fi lipit și de obrajii unora care treceau întîmplător pe-acolo. Zic și eu!

      Reply
    1. adina

       @cocosila pai noi ce facem aicea ? d-aia ne agitam aici, ca laptele sa ramana tot gros, nu sa se subtieze.

      Reply
      1. Hongse

        @adina@cocosila
        Problema e că noi ne agităm frumos. Dar între noi, care oricum suntem pe aceeaşi lungime de undă. Nici măcar ‘neşte’ troli nu ne mai lasă Bleen, să facem mişto de ei. Mult mai mult de-atât nu prea putem face, trebuie nişte unii care au carnet de parlamentar măcar.

        Reply
    2. sanantonio

       @cocosila Diluează pe dracu, mă repet, ce se petrece în România e vax, afară e spectacol cu artificii. Cum să-i aburești pe ăia?

      Reply
        1. sanantonio

           @cocosila te duce gîndul cam departe. Eu mă gîndeam la prestanța lui Ponta în afară, în relație directă cu premierii și președinții cu care trebuie să dea mîna, nu la votanții din diaspora.

          Reply
    3. adina

       @cocosila sau mai bine sa luam aminte la marina oprisan: adavarul si dragostea va invinge minciuna si ura. Am zis!

      Reply
  8. valenting

    Aici ne dam dreptate unii la altii.
    Nu putem sa printam lucrarea de doctorat si sa ne prezentam la Ion Diaconu sa ne scrie prefata?
    Devenim toti Doctori.
    Facem un guvern.
    Apare si in Nature.
    ETC

    Reply
  9. anarchix

    Ponta e player, nu gluma.
     
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-ii-taie-benzina-lui-987773.html

    Reply
        1. sanantonio

           @Hongse  @anarchix avionul lui Băse are nevoie de gaz, nu de benzină. Mi-era teamă că-i taie rația de benzină la Dacia și trebuie să-și cumpere Băse benzina.

          Reply
    1. gupi

       @anarchix maine va zice Basescu: Mai dottore, daca tii neaparat, acuma du-te la brucsel, sa vedem ce-o sa te intrebe aia. Tu numa’ du-te!

      Reply
    2. adina

       @anarchix pai base i-a taiat titlul de doctor (ponta e convins de asta).
      ponta il lasa pe base in rezervorul gol 🙂

      Reply
    1. sanantonio

       @Bleen A tot fost subiectul cam toată ziua. Ce mă nedumerește e de cînd s-a schimbat forma cuvîntului ”prefațe” în ”prefețe”. Tot odată cu ”î” din ”â”? Amalia?

      Reply
  10. adina

    nici un liberal nu e omul lui crin antonescu, zice dan andronic.
    lui crin antonesc ii apartine doar crin.

    Reply
  11. Bleen

     Dorelian Bellu :
     
    ”Turturică: Dacă văd 70 de pagini copiate cuvânt cu cuvânt pot spune că e vorba de un plagiat?
    Bănicioiu: E părerea dvs.”
     
    Turturică: Dacă văd o girafă pot spune că e vorba de o girafă?
    Bănicioiu: E părerea dvs.

    Reply
    1. uitaroh

       @Bleen  Dorelian Bellu Turturica: Daca eu am o parere …
      Banicioiu [scurt]: E parerea dvs. :))

      Reply
  12. adina

    daca si lucrarea lui dumitru diaconu e plagiata. Pai e simplu:
    plagiind plagiatul obtii o lucrare curata ca lacrima. Ca la logica: negarea negatiei da valoarea initiala.

    Reply
  13. sanantonio

    „Sunt reguli internationale in materie de citari. Nu este niciun secret in aceasta si se pot lua manuale, cred ca si pe piata bucuresteana sunt astfel de manuale. Ce lipseste in Romania? In Romania lipseste, din pacate, o reglementare, un articol intr-o lege cu privire la aceste lucruri”, a spus ministrul de Externe.
    În cazul în care nu ați aflat, ministrul de Externe este fostul ministru al Învățămăntului, cel care a introdus cea mai profundă reformă a Învățămîntului din România, după Maiorescu. Tot el e cel care ne spune, din poziția de ministru de Externe de astă dată, că în România nu e reglementat plagiatul. Rog pe cineva de bună-credință să-i citească boului noua Lege a Învățămîntului, care are un capitol întreg alocat subiectului în dispută. Mai mult, existau chiar și înaintea noii legi reglementări privind plagiatul, doar că nu aveau repercursiuni atît de grave.

    Reply
  14. adina

    senior editor de la revista cu pricina e ruda cu un consilier al lui Base. Ati priceput acum cum vine treaba ?

    Reply
    1. Hongse

      @adina
      În 2003 îl punea pe micul ce ghievara să copieze şi-şi punea prieteni la Nature. Şi mai şi punea la cale canicula de săptămâna asta. E tare Băse.
       

      Reply
      1. Nea

         @Florina Nu contează, puteau să-o pună şi pe Suzana Gâdea sau Vaghelie, tot e un câştig. Iar pentru mine, dublu, că nu-i ştiu mecla lui Hasoti.
         

        Reply
        1. Yeba

           @Nea adică M Diaconu o să-și reia postura de analist d ebun simț al vieții noastre politice și va face turul televiziunilor, ca Ciuvică. Dacă te-ai menajat până într-atât încât nu-i știi mecla (și tâmpeniile curente) lui Hașotti, nu meriți mai multe detalii, ăștilalții le obțin cu adrenalină!

          Reply
        2. Nea

           @Yeba Uite cum e treaba, ca să ai o privire de ansamblu, obiectivă asupra vieţii politice, nu trebuie să te laşi furat de detalii, de mecla sau CV-ul personajelor individuale. E ca şi cum un controlor de zbor ar vrea să înveţe numele de familie, apucăturile şi chipurile tututror pasagerilor din toate avioanele pe care le coordonează.
          (Asta e adaptată din altul, am plagiat).
          E destul să cunoşti altitudinea şi direcţia în care zboară avionul şi semnul pictat pe el.

          Reply
        3. Nea

           @Yeba Atunci poti să fii stewardesă sau, mai bine, controlor antitero. Şi asta e la fel de important

          Reply
  15. adina

    drept rasplata ca dumitru diaconu l-a achitat pe nicolescu, ponta i-a facut onoarea sa-l plagieze.
    dumitru diaconu e bineinteles in extaz de imensa onoare ce i s-a facut.

    Reply
  16. Bleen

    Am două vești:
     
    Vestea proastă e că Blaga va fi președinte PDL.
    Vestea proastă e că PDL nu-i va cere demisia lui Ponta.

    Reply
      1. SimonaM

         @Florina  @Bleen Vestea proastă e că …
        ”unde e speranțele mele / care le-am avut”
         
        Citat cu ghilimele.

        Reply
    1. Yeba

       @Bleen ai zis că lucrurile interesante se petrec în afara PDL. Deci nu contează, da?! Ai zis, ceee, nu mă mai joc!

      Reply
      1. Yeba

         @Bleen , @bleeeenuț, s-o luăm invers: se petrece vreun lucru interesant în țara asta? Interesant și de bine.

        Reply
    2. sanantonio

       @Bleen Singura veste bună pe care o aștept dinspre PDL e că și-a cerut desființarea la Judecătorie.

      Reply
  17. Florina

    CTP: Băsescu nu e în spatele acestei situaţii, este în faţa ei.  Băsescu Vrea să i-o tragă lui Ponta. 
     
    ???
     
    Ăsta nici la porn nu s-a uitat?

    Reply
    1. LunguVictorEugenMihai

       @Florina CeTePuiu are el fixatia aia cu Basescu. e vinovat Ponta dar mai vinovat mi-e Basescu.

      Reply
  18. Bleen

    Una bună cu nea Puiu Fullbricht:
     
    ”nea puiu? aaa pai cu nea puiu va fi circ
    va fi distractie
    TREBUIE sa-i faci rubrica lui pe blogary
    puiul hasoti
    asta e o institutie
    asta pleca cu trenu la constanta de la sedintele pnl si cand ajungea la medgidia se pomenea tăriceanu cu tel
    auzi eu ce am votat azi? explica-mi si mie”

    Reply
  19. anarchix

    Ce-i mai amuzant e ca zilele astea circula o hartie semnata de diversi cercetatori romani, hartie  in care dottore e rugat sa rezolve problema accesului la reviste straine. 
     

    Reply
  20. LunguVictorEugenMihai

    Mai fratilor, va rog eu frumos, care aveti acces la contul de pe facebook al lui Turcescu, scrieti-i ca bibliografia de la sfarsitul unei lucrari, arata doar lucrarile pe care LE-A STUDIAT AUTORUL, PT A SE INFORMA. Ce mama dracuilui, reinventam acum si ce inseamna bibliografie?? 2. Listă (cu indicații asupra titlului, anului și locului tipăriturii) a scrierilor care se referă la o anumită problemă; material informativ asupra unei probleme. ♦ totalitatea operelor unui autor. 3. Listă, publicație (periodică) care cuprinde titluri recent apărute. [Gen. -iei. / fr. bibliographie, cf. gr. biblion – carte, graphein – a scrie]. 1. Listă a scrierilor referitoare la o problemă; înșirare a operelor unui autor, cu indicarea diferitelor ediții; totalitatea lucrărilor scrise asupra unei anumite probleme. ◊ Bibliografie critică = bibliografie care conține aprecieri critice asupra scrierilor înșirate. 2. Carte care cuprinde repertorii bibliografice. ♦ Listă a tipăriturilor recent apărute http://dexonline.ro/definitie/bibliografie

    Reply
      1. LunguVictorEugenMihai

         @Hongse si io tocmai ce eram plecat… in fata sotiei care-mi ceruse sa las naibii televizorul :))

        Reply
  21. Hongse

    Da’ mai lăsaţi-l în pace că n-avem timp de prostii d’astea! Altele sunt problemele importante: pensionarii militari, seceta, inundaţiile, criza mondială, foamete în Somalia, Universitatea Craiova care se desfiinţează, concertul Lady Gaga. (tocmai a încercat Bănicioiu asta da’ i-a tăiat Turcescu microfonul)
     

    Reply
  22. cocosila

    Vad ca nimeni dintre invitatii B1 nu face distinctia dintre note bibliografice si bibliografie sau lista bibliografica. Notele se pun in pagina atat pentru citate cu ghilimele cat si la cele parafrazate.

    Reply
    1. uitaroh

       @Bleen Stiti care-i drama? PDL-ul nu vrea sub nicio forma sa se incheie meciul. Tehnic vorbind, ei nu-si doresc victoria. Vor s-o lalaie cat mai mult si sa intre in prelungiri. Si-acolo se vor tranti pe jos, se vor da loviti, vor trage de timp. Loviturile de departajare vor fi in noiembrie. 

      Reply
  23. Bleen

    Bănicioiu nu înțelege cum e treaba cu plagiatul fiindcă nu i se pare nimic anormal în a fura. ”Da, șiiii???? Care e problema???”

    Reply
    1. Yeba

       @Bleen cum facem să nu se fâsâie?! Nu că susținerea lor era deosebit de inteligenta, dar totuși…

      Reply
  24. Florina

    Ponta a zis că din ce funcţie să demisioneze, din cea de doctor? Nu, din aia ar trebui să o facă Bănicioiu.
    (La B1, acum puteţi urmări ceva deosebit, vorba lui ElCucui.)

    Reply
  25. Florina

    În teza de plagiat a lui Ponta există scris în loc de condamnat, ca în original, comandant. E clar de cînd se hotărîse să scape de Băsescu, sper.

    Reply
    1. chaos12

       @Florina   Cristoiu (evz) emite ipoteza ca nu Ponta a plagiat, ci cel care i-a facut teza de doctorat:
      ” Victor Ponta nu a plagiat! Plagiatul presupune un anume efort intelectual: să cauţi cartea din care să copii, să o citeşti pentru a găsi citatul pe care să îl furi, să umbli ici-colo la cuvinte ca să nu se vadă şterpelirea. Nu e cazul lucrării de doctorat a lui Victor Ponta. E limpede că lucrarea a fost făcută de un altul, care a furat pe rupte din alţi autori. „Victor Ponta n-avea timp nici să plagieze!”  „În 2003, Victor Ponta era prea ocupat cu şefiile, cu politica, cu mademoisellele şi cu maşinuţele ca să mai aiba timp si pentru plagiat.”

      Reply
  26. LunguVictorEugenMihai

    dupa un dialog @Cetaten @Ribelalu aflam o chestie si mai grava: Conform HG 37/1999 Art.1 (3) erau primiti la doctorat numai in baza diplomei de licenta. DECI: UNDE E MASTERATUL OBLIGATORIU PENTRU OBTINEREA DCOTORATULUI? Avea mai demult unul obtinut prin Italia dar l-a retras din CV cand a fost scandalul cu Standfordul: Pe CV-ul de pe Camera deputailor nu apare nimic. e CV-ul de pe blogul lui tot asa…nimic despre masterat.
    Si ulterior, in HG 567/2005 la Art 26 alin 1 scrie: “Au dreptul sa participe la concursul de admitere la doctorat numai absolventii studiilor universitare de masterat”

    Reply
    1. LunguVictorEugenMihai

       @Cetaten  @Ribelalu deci: doctorat fara masterat, sau cu un masterat fals in acte publice.

      Reply
      1. anarchix

         @LunguVictorEugenMihai  Poate si-a scris doctoratul in Germania (nu-i nevoie de master acolo). Si l-a tradus dupa aia in romana.

        Reply
      1. sanantonio

         @Yeba  @rezon E strigător la cer, nu nedrept, să fii Bănicioiu împotriva lui Radu F. Alexandru, Pora, Tăpălagă și Turcescu. A încercat să-l apere pe Ponta cu un devotament remarcabil, își dă viața pentru cauză. Cred că după ce scapă de la Turcescu pleacă direct la A3 să ia o gură de oxigen.

        Reply
        1. Bleen

           @sanantonio  @Yeba  @rezon Bănicioiu: ”Ah! Căcat! Căcat! În sfîrșit, căcat! Așa! Vreau să respir! Dați-mi! Sînt însetat! Căcat! Căcat! Maică Precistă, căcat, în sfîrșit căcat!”

          Reply
        2. sanantonio

          :)))) Nu ești normaaal! Mi-a sărit berea din gură! Trimite și tu un SMS, un porumbel voiajor, ceva, înainte!

          Reply
  27. Florina

    Ouch! Prefaţa scrisă de Năstase la teza de doctorat a lui Ponta nu este un text original. Totuşi, este tot al lui Năstase, dar scris iniţial cu doi ani înainte. 

    Reply
    1. sanantonio

       @anarchix ”Ponta is innocent of such allegations. He paid someone to write his thesis so he is the victim here. These infidel hackers who…”
      Ăștia nu se lasăăă :))))))))))))))))

      Reply
      1. anarchix

         @sanantonio Jegul asta n-o sa demisioneze. Ai nevoie de caracter pentru asa ceva.  Dar imi pare bine ca e facut de rahat peste tot.  Pana si pe slashdot care e in general un site cu stiri din tech.

        Reply
        1. sanantonio

           @anarchix N-am putut citi toate comentariile, era să fac infarct, mă doare stomacul de rîs.

          Reply
        2. anarchix

           @sanantonio comment-ul ala e caterinca.  Citesc slashdot in mod religios.  Majoritatea celor care posteaza sunt extrem de ironici/cinici.

          Reply
        3. sanantonio

          @anarchix
          by Anonymous Coward on Tuesday June 19, @01:09PM (#40372213)
          Ponta is innocent of such allegations. He paid someone to write his thesis so he is the victim here.
          You`re kidding right ?
          Reply to This Parent Share

          Reply
      2. Yeba

         @sanantonio  Nț. Comentariul e f mișto și ironic, zice că Tonta e nevinovat fiindcă el i-a plătit corect pe ăia care i-au făcut lucrarea. Ăia trebuie să fie strânși de gât.  People in a position of power should always have the right to pretend to do something without fear of recrimination for work that was totally paid in full years ago!

        Reply
        1. sanantonio

           @Yeba , sînt zeci de comentarii, unele ascunse, dar toate savuroase. De exemplu:
          taxes” is one of the most-copied political statements of all time.
          Remember kids (Score:4, Funny) by TheSpoom (715771) <slashdot AT uberm00 DOT net> on Tuesday June 19, @12:53PM (#40371969) Homepage Journal
          If you lie, cheat, and steal, you’ll get into the top echelons of power. Just make sure you don’t get caught… or at least, make sure that when you do get caught, you have the power to „take care” of whoever caught you.
          Reply to This Share Flag as Inappropriate Re:
          ++ Next step, full disclosure of high school and college papers. I bet we would fine that most politicians were/are plagerizers.
          Re:Remember kids (Score:-1) by Anonymous Coward on Tuesday June 19, @01:03PM (#40372145)
          If you lie, cheat, and steal, you’ll get into the top echelons of power.
          ++
          Next step, full disclosure of high school and college papers. I bet we would fine that most politicians were/are plagerizers.
          Hmmm. Wonder if the Obamabots will mod you down for that.
          Funny how George W. Bush’s college grades were oh-so-important in proving how dumb he is. Well, at least until John Kerry’s grades turned out to be WORSE. HA HA.
          But Obama’s a complete cipher – and we’re supposed to believe how brilliant he is, DESPITE the evidence of the past 3+ years? And no, continually repeating, „It’s BOOOSHES fault!” is anything BUT evidence of brilliance, either on the part of the person who keeps repeating it or the shallow twits who believe it..
          Well, unless maybe he’s actually relying on the utter lack of brilliance on the part of those who really do think^H^H^H^H^Hfeel that it really is all about BOOOOSH!
          Then it’s just cynical pandering. Still not brilliance, though.

          Reply
        2. anarchix

           @sanantonio  recomand site-ul ala pentru orice post. Majoritatea celor care posteaza (fie ca sunt pentru/impotriva) isi argumenteaza pozitiile destul de meseriash. Iar cand vine vorba de posturi funny, nu-i bate nimeni.

          Reply
        3. sanantonio

           @Yeba Păi tocmai de-aia și-a luat-o ăla de a răspuns ”Glumești?”. Că nu s-a prins de ironia postării. Cum să dai bani pentru o teză de doctorat? Dar, ce, doctortele se vînd pe Ebay la kg?

          Reply
  28. DanCanada

    Nea Copylotu’ spunea aseara pe la 11pm: „SIGUR eu merg la Bruxelles” pe 28 sau cind naiba era toata discutia aia.
    Ei acum chiar as vrea sa-l vad la Bruxelles asa minjit de tot kktul cu copy&paste-ul asta.
    Acum o gramada de PDL-isti care-au trecut Rubiconul ca niste boi ce sint le cam pare rau – se vede de la o posta ca Guvernul Ponta e de Gradina Zoologica 🙂

    Reply
        1. sanantonio

           @rezon  @BarbuMateescu MRU e cablist? N-am știut mai devreme, îl chemam să-mi bage și mie DolceSport.

          Reply
    1. sanantonio

       @BarbuMateescu Nici măcar nu-mi dau seama al cui e ghinionul: al lui Ponta sau al nostru? Bine c-a luat puterea de pe-acum, pînă în toamnă mai avem o mică șansă să se mai schimbe cîte ceva. Dac-ar fi fost aleși pentru 4 ani…

      Reply
  29. Rares Pop

    Ce ziceti de un USL Hall Of Fame ?
    1. Copylotul
    2. Prostanacul
    3. Bombonel
    4. Felix
    5. Miki le bacshis
    6. Votcaroiu
    ….

    Reply
  30. rezon

    Mutatis mutandis. 
    Cică, într-o zi, Bulă stătea pe trepte, în faţa casei, cu un bumerang în mână şi cu faţa plină de sânge. Trece pe-acolo un amic şi-i spune: Salut, Bulă. Ce-ai în mână?
    Bulă: Nu ştiu!
    Amicul: Atunci de ce naiba-l mai ţii? Aruncă-l!
    La care Bulă, oftând: Aruncă-l tu, că eu m-am săturat!

    Reply
  31. Yeba

    Săracul Daniel Barbu, bănuind că există viață și după Ponta și neputând să se decidă să ia căcatul de vreun capăt, s-a gândit să nu se uite pe  cele două coloane, chiar colonuri, ca să poate spune că nu le-a văzut, deci nu există. Alina Gorghiu consideră că verificarea doctoratului PM nu intră în atribuțiile președintelui deloc, deloc.

    Reply
    1. rezon

       @Yeba Nu, nu intră. Dar intră în putirința oricui. Asta e o mare problemă. Lumea nu mai e ce a fost.

      Reply
  32. rezon

    Din înțelepciunea poporului frate american: You can never make the same mistake twice, because the second time it’s not a mistake, it’s a choice.

    Reply
  33. BarbuMateescu

    Astăzi, aş vrea să fac o dezvăluire sinceră: toate lucrurile pe care le-am scris în Livefyre în ultimele luni au fost plagiate din trei surse, anume:
    1) un album de hip-hop scos de o formaţie din Iaşi, a căzut un pic de scrum pe copertă, nu se mai vede cum îi cheamă
    2) „Livefyre for Beginners” (1755, ediţia princeps)
    3) încă o carte al cărui nume l-am uitat.
     
    Bibliografia a fost ascunsă într-un punct ( . ), băgat într-o discuţie acum vreo patru zile spre Blaga. Notele de subsol sunt şi ele printr-o diacritică pe undeva.
     
    Dar tot mă duc la berărie.

    Reply
        1. BarbuMateescu

           @rezon Cum ar zice Bleen:
           
          Două întrebări: 1. Este Verona o opţiune pentru dreapta actuală?
          2. Producătorii cehi de bere ce cred despre plagiatul lui Ponta?

          Reply
        2. rezon

           @BarbuMateescu
          1. Verona este o optiune pentru dreapta actuala domiciliata in sectorul 2. dar pe la orele 21:00.
          2. Producatorii cehi sunt revoltati si boicoteaza pana maine clientii romani

          Reply
        3. sanantonio

           @BarbuMateescu  @rezon Mulțumesc mult. Promit să nu vin azi, dar dau noroc de-acum. Tot cu Efes.

          Reply
        4. sanantonio

           @BarbuMateescu  @rezon Tot exilat în Istanbul o să fiu pentru încă vreo 2 săptămăni. Pîn-ajung acasă, nici Ponta n-o să mai fie premier.

          Reply
        5. sanantonio

           @BarbuMateescu  @rezon Futu-i, am încercat să scriu cu ”â”, dar nu mi-a ieșit. Tre să mai exersez, ”Practice makes perfect” (remarcați, am evitat plagierea).

          Reply
  34. FlorinS

    off topic …citesc cu placere Blogary de ceva timp, dar in ultima perioada e de-a dreptul savuros!  E drept, are mare legatura si cu materialul clientului, dar cine-ar fi crezut ca in opozitie e asa de distractiv? 🙂

    Reply
  35. rezon

    O temă de gândire pentru impostorii din Guvernul României și pentru lingăii lor din presă: După atâtea scandaluri de plagiat la vârf, cam cât timp va dura până când țările din UE își vor pune problema de a suspenda recunoașterea diplomelor și calificărilor din România?
    De luat aminte că asta nu-i va afecta pe acești impostori sau pe slugoii lor, ci pe românii care caută să-și facă un rost în UE, ca să trimită bani acasă, bani care mai acoperă din deficite.

    Reply
    1. rezon

      Și cu asta, mai avem un răspuns la întrebarea de mimoză isteață a lui don Vittore: Dar, vai, stimați telespectatori, cu ce afectez eu România?!? Dottore, ești deja un factor în plus la riscul de țară.
       

      Reply
  36. CiprianCucu

    Felicitari pentru articol, felicitari pentru sustinerea ICR!
    Macar sa ramana momentele astea in istorie, ca se pare ca ne indreptam cu pasi repezi spre intuneric…

    Reply
  37. rezon

    Pentru hidranții înecați în convulsii conspiraționoste. Revista Nature nu a scris doar despre problema plagiatelor in Romania, ci a abordat fenomenul în multe alte contexte:
     
    http://www.nature.com/nature/journal/v480/n7378/full/480449a.html
    http://www.nature.com/news/us-authorities-crack-down-on-plagiarism-1.9776
    http://www.nature.com/search/executeSearch?include-collections=journals_nature%2Ccrawled_content&exclude-collections=journals_palgrave%2Clab_animal&sp-c=25&sp-s=date_descending&sp-q-1=NATURE%2CNEWS%2CNNEWSB&sp-q=plagiarism

    Reply
    1. rezon

      TintolHat (Contributors) – http://www.contributors.ro/fara-categorie/o-precizare-privind-investigatia-facuta-de-revista-nature-privind-suspiciunea-de-plagiat/#comment-74158
       
      ”Pai nu ai auzit ca Basescu le dadea inghetata pe gratis la astia???? Si cica Felix Funeriu e mai tot timpul publicat de astia, ca daca nu s-ar baga sa ii dirijeze ar da faliment urgent. Agentiile straine isi baga coada si vor sa ne discrediteze, ca sa ne ia Ardealul cand nu ne uitam!”

      Reply
  38. Bleen

    Kamikaze”Avem informații că Băsescu nu se lasă. În curând va arunca pe piață un trucaj ordinar cu Ponta lovind un copy.”

    Reply
    1. Florina

       @Bleen 
       
      Serios acum, ştie că mai are o bubă mare. A încercat de azi, din conf de presă să o arunce în derizoriu, spunînd că mai găseşte Băsescu ceva împotriva lui. Întrebat ce s-ar putea găsi, a dat din colţ în colţ cu metode securistice, înscenări, tîmpenii. Dar zîmbetul era pierit, a ajuns el însuşi, tot,  o grimasă.

      Reply
    1. Florina

       @Yeba 
       
      A făcut, discreditare în plan internaţional se cheamă. Ce partener extern mai poate avea încredere într-un om bănuit – şi va fi şi dovedit , cf Nature – de furt intelectual? Mai rău decît atît, se profilează o întreagă reţea (remember Cătălin Voicu, care îl gira pe Corlăţean la audierile din comisii, cel cu Reţeaua) cu potenţial infracţional din care face parte. Cel pe care l-a plagiat, şi care nu va face nici o sesizare împotriva lui Ponta, este cel care, ca presedinte al completului de la Curtea de Apel Pitesti a decis, in recurs, sa-l elibereze pe PSD-istul Nicolescu, presedinte CJ Arges. În sprijinul lui Nicolescu, la o manifestaţie la Piteşti, au fost prezenţi Ponta şi Corlăţean, Actualul prim ministru şi actualul ministru al Justiţiei. 

      Reply
      1. Hongse

        @Florina@Yeba
        Deseară la Antena 3 o să auzi că el de fapt nu numai că n-a făcut nimic rău României, ci a făcut mult mai mult decât ICR a fost în stare să facă! A pus România pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume, chiar şi din Nigeria până-n India.
         

        Reply
      2. cristi c

         @Florina  @Yeba Probabil cei doi nu vor recunoaște că au fost furați. Înșelătoria, falsul, impostura vor rămâne însă și sunt cel puțin la fel de grave

        Reply
    1. cristi c

      Acum mă gândesc că poate are legătură cu crearea locurilor de muncă. Locuri de muncă pentru vânători, pescari și culegători?

      Reply
  39. Bleen

    Autorul articolului din revista Nature în care primul ministru Victor Ponta este acuzat de plagiat susţine că are suficiente dovezi pentru a susţine dezvăluirile făcute luni seara. „Noi am ajuns la concluzia că acest caz este de interes public după ce ne-am consultat cu un număr consistent de experţi din România şi din afara ţării, care ne-au spus că în opinia lor sunt dovezi clare care să susţină acuzaţiile”, ne-a declarat, în exclusivitate, Quirin Schiermeier. Acesta a menţionat că nu are nici o îndoială că investigaţia sa a fost corectă. „Nu avem nici dubiu asupra credibilităţii surselor noastre şi a faptului că acestea nu au fost influenţate politic”, a menţionat Quirin Schiermeier.
     
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/plagiat-ponta-autorii-articolului-din-nature-pentru-rl-nu-avem-niciun-dubiu-asupra-credibilitatii-surselor-noastre-267891.html

    Reply
  40. Bleen

    Hannibal Lecter , MD spune:19/06/2012 la 3:11
    Buna seara , domnule Aligica. As dori sa va intreb daca dvs. ati obtinut titlul (gradul) PhD ,si daca da, unde poate fi consultata teza dvs. integral. Va multumesc.
     
    Dragos Paul Aligica spune:19/06/2012 la 7:43
    Va multumesc pentru intrebare. Din fericire toate lucrarile mele de doctorat sunt usor accesiblile public pentru ca toate au fost publicate ca si carti de sine statatoare, fiind astfel la indemana cititorilor, fie in librarii, fie in biblioteci publice, dupa cum urmeaza:
    1. Disertatia doctorala in sociologie publicata sub titlul de Limitele teoriei economice si redefinirea frontierelor disciplinare: convergenta disciplinara si analiza institutionala, Bucuresti: Politeia-SNSPA, 2002.
    2. Disertatia doctorala in economie publicata sub titlul de Structură instituţională, expansiune sistemică şi performanţă economică în economia mondială modernă : contribuţii ale istoriei economiei la analiza factorilor şi condiţiilor dezvoltării economice şi la articularea principiilor unor strategii economice viabile. Editura ASE, 2000.
    3. Disertatia doctorala in stiinte politice publicata ca parte a unei lucrari in coautorat cu profesorul Anthony Evans de la Londra cu titlul The Neoliberal Revolution in Eastern Europe: Economic Ideas in the Transition from Communism, Edward Elgar Publishing, 2008. – dupa ce a fost nominalizata la Premiul Mancur Olson al sectiunii de Economie Politica a Asociatiei Americane de Stiinte Politice.
    Parti din acest lucrari au fost publicate in diferite forme in cursul timpului, mai ales ca articole academice. O lista cu majoritatea publicatiilor mele gasiti aici. http://dragos-paul-aligica.ro/
    Nu-mi dau seama de ce ma intrebati insa. Nu ma pot gandi decat la doua ipoteze.
    A. Prima e ca va intereseaza sa ma cititi din pur interes intelectual. In acest caz cred ca e bine sa va dau o idee despre continutul cartilor.
    The Neoliberal Revolution este o carte despre schimbarea de paradigma in gandirea economica din Estul Europei ca preconditie a tranzitiei. Aplica 6 modele economice si institutionale la fenomenul in cauza si utilizeaza niste studii de caz ca sa traga niste concluzii interesante, cred eu. Sau cel putin in contrasens cu impresiile populare in mass media occidentala despre fenomen. E o carte care a iritat pe multi care doreau sa impuna o anumita perceptie ideologizata corect politic asupra fenomenului.
    Celelalte doua au ca element comun o preocupare a mea din perioada respectiva relativ la politici economice. In Structură instituţională… iau tema respective si o privesc din perspective istoriei economie. E esentialmente un compendiu al “noi istorii economice” cum se vedea la vremea aceea si asa cum m-a dus pe mine mintea atunci sa o reinterpretez ca sa o fac relavanta cazului romanesc. In Limitele teoriei economice… tema politicilor e reluata dar devine parte a unei discutii privind evolutiile de la acea vreme din Occident la frontiera disciplinara dintre sociologie si economie.
    Acum, daca ma intrebati, va pot spune cinstit ca azi privesc toate aceste trei lucrari ca depasite si un pic stangace. The Neoliberal Revolution rezista un pic mai bine dar celalte doua nu prea. Asa ca daca vreti sa ma cititi, v-as sugera sa trecem dicolo de diseratiile mele doctorale si sa lecturati, va rog, articolele mele recente sau urmatoarele carti:
    Rethinking Institutional Analysis and Development: The Bloomington School, cu Peter Boettke, Routledge, London, 2009. sau Prophecies of Doom and Scenarios of Progress. Herman Kahn, Julian Simon and the Prospective Imagination. Continuum Publishers, New York, 2007. Ambele achizitionabile de la Amazon.
    (b) Dar poate ca intrebarea dv vine din alt unghi, si aici intervine a doua ipoteza: Va ganditi ca poate onoarea familiei poate fi reperata daca il verificati pe Aligica de un plagiat. Sau va ganditi ca in felul asta faceti o presiune psihologica (subtila in mintea dv) asupra mea…
    Va raspund: Am scris probabil aproape 4000 de pagini in cariera mea de pana acum. Dintre acestea probabil in jur de 1000 au fost publicate in varii forme. Din ele sa zicem ca 20% -25% sunt reluari de texte, suprapuneri etc. Raman vreo 750 – 800 de pagini. Aceste pagini cred eu, au in jur de 500-600 de referinte bibliografice in mai multe limbi straine si se misca intre mai multe discipline si literaturi.
    Ca sa intretin suspansul dv si amicilor dv, nu am sa va dezvalui decat ca e ceva interesant de gasit in paginile acestea. Ma prindeti sigur cu ceva. Va las insa sa cititi atenti, cu creionul in mana si sa strabateti si bibliografia in mod comparativ. Cand nu intelegeti vreo idee sau argument, puteti sa ma contactati si va ajut sa descalciti lucrurile si sa inaintati in acest proiect.
    Acum serios, domnilor: Puteati avea o reactie mai inteligenta si mai putin anticipabila decat ideea ca „ Ia sa-l amenintam noi pe Aligica ca stim noi ce plagiate ascunde el!”. Ca ati ales-o pe cea mai previzibila si puerila nu ma mira. De ce?
    Ca sa aflati, va mai dau o sugestie de lectura. Si daca celelalte lecturi sunt optionale, chiar insist sa cititi materialul asta: “Efficacy: East and West. Francois Jullien’s Explorations in Comparative Strategy”, Comparative Strategy, 26:4, November, 2007. (link aici) http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01495930701598623
    Este un articol despre un savant francez care este unul dintre cei mai mari specialisti in strategie din lume si, as zice, din toate timpurile. E un articol in care explic sintetic ideile sale, pentru publicul american. E bun. Mi-a zis-o chiar el, cand mi-a multumit. Cititi-l si o sa va lamuriti cu multe. Ce e bun pentru cercetatorii americani trebuie sa fie bun si pentru romani adevarati, insetati de idei, cultura si adevar ca dv.
     
     

    Reply
  41. rezon

     Pentru cazul de plagiat, raspunderea e individuala. A lui Ponta. Rusinea, la fel, numai a lui.
     
    Daca e sa-mi fie mie rusine de ceva, imi e de calitatea mizerabila a invatamantului superior din Romania. Cu cateva exceptii, universitatile noastre au devenit fabrici de diplome, populate de impostori jalnici, care si-au crescut deja generatia urmatoare de emuli.
     
    Mai rau, doctoratele au devenit valoare de schimb in trocul cu favoruri politice.
     

    Reply
  42. Bleen

    ”Va intereseaza adevarul in cazul asta sau aveti de gand sa va ocupati timpul cu speculatii conspirationiste? Dar ce-mi pierd timpul aici?! Hai sa rezolvam chestia pe loc. Foarte bine.
    Deci: Basescu personal a citit lucrarile, le-a conspectat si l-a chemat pe Funeriu. Funeriule, ia tu legatura cu cei de la Nature. Funeriu a vorbit cu cei de la Nature. Dupa aceea i-a orientat catre mine. Eu i-am orientat catre comunitatea oamenilor de stiinta din diaspora.
     
    Acum ca am dat scris, va linistiti?!
     
    V-am dat in scris, gata. Multumiti? Satisfacuti?”
     
    Dragoș Paul Aligică

    Reply
  43. rezon

    D. Tapalaga: ”De ce ai furat, procurorule? De ce ciordesti chestii marunte, de ce te tii de gainarii? Esti premier. Azi furi o teza de doctorat, maine o tara. Putem risca? Nu putem”

    Reply
  44. GeorgianaMocanu

    Ciutacu: Acu’ s-a schimbat puterea şi i-a ajuns rândul pe cei de pe felia antibăsistă a tortului politic. Şi-i execută propaganda portcalie la bucată. D-aia au picat, pe rând, Dumitrescu şi Mang, d-aia transpiră acum Ponta. Nu de ruşine sau de vreun puseu de onoare, ci fiindcă vidanjorii portocalii sunt infinit mai performanţi decât cei roş-galbeni.
    http://www.jurnalul.ro/editorial/cine-are-doctorat-sare-acum-cu-mine-615978.htm
     

    Reply
    1. sanantonio

       @GeorgianaMocanu Ciutacu. alt idiot. Cum adică îi execută propaganda portocalie la bucată? Portocalii le-au scris plagiatele și CV-urile mincinoase? Sau cum? Trebuia lăsați în treaba lor?

      Reply
      1. GeorgianaMocanu

         @sanantonio un jegos. cu greu am citit dejecțiile alea. e interesant totuși să-i vezi cum se prostituează 🙂

        Reply
    2. LunguVictorEugenMihai

       @GeorgianaMocanu Ciutác adj. m. și s.m. (reg.) 1. (adj.) prost, stângaci, nerod, nătăfleață. 2. (s.m.) bulgar turcit din Turcia nordică; turc din Dobrogea.Ciutác s. m. – 1. Turc sau bulgar mahomedan din Dobrogea. – 2. Țărănoi, necioplit, netot. – Var. citac. Tc. çitak (DAR).
      http://sareinochi.com/2012/03/03/ciutac-adjectiv/

      Reply
  45. adriann_l

    Va respecta Ponta cutuma europeană așa cum a respectat-o și Severin, iar la Ponta e și mai simplu… plagiatul nu este deloc blamat pe la noi prin sat…

    Reply
    1. sanantonio

       @GeorgianaMocanu Apreciez comentariile. Mor de ei, dragii. Nici ei nu mai știu ce sînt: USL, PNL+PSD+PC, PSD+PNL+PC, PNL+PC-PSD/USL, oricum o dau tot cu virgulă le iese.

      Reply
    1. sanantonio

       @Florina Ăsta mai are un pic și începe să plîngă în hohote în direct și la o oră de maximă audiență. Nici nu mă uit, mi-e prea milă.

      Reply
    1. sanantonio

       @Bleen Deci am înțeles: presa știa de 10 zile de plagiat. Mucles. Batista pe țambal. Ziariștii de investigații plecați cu colindul. Tăpălagăăă, se aude?

      Reply
  46. Daniel Francesco

    Pentru a nu fi prinsi, istetii stiu cum sa procedeze atunci cand copiaza, nu insa si Ponta. Ca sa puna gaz peste foc, premierul copy-paste a confundat termenii lucrarilor originale, uitati un exemplu:
     
    Lucrare Ponta, 2003:
    Hotararile adoptate de Camerele de Prima Instanta, sunt supuse apelului in fata camerei de Apel a Tribunalului, la sesizarea Procurorului sau a Comandantului, numai pentru eroare de drept si eroare de fapt.
     
    Drept international penal, de V. Cretu, 1999:
    Hotararile adoptate de Camerele de Prima Instanta, sunt supuse recursului in fata Camerei de apel a Tribunalului, la sesizarea Procurorului sau a condamnatului numai pentru eroare intr-o problema de drept si eroare asupra faptelor stabilite.
     
    Ponta confunda condamnatul cu comandantul si apelul cu recursul! Oare cum este posibil asa ceva? Eroare typo, hai sa fim seriosi!
     

    Reply
    1. sanantonio

       @Daniel Francesco Cît de prost e! Cine s-a găsit să-i critice incultura lui Băsescu și să facă mișto de el că se sperie cînd vede-o carte. A propos de cultură economico-politică, mi-a revenit în memorie faza cînd PD a ieșit de la guvernare în perioada CDR, iar Băse era ministru al transporturilor și negociatorul guvernului în relația cu BM. Au plecat toți miniștrii PD la plimbare, inclusiv Băsescu, dar BM a transmis că nu acceptă alt negociator. I-o fi șantajat Băse și p-ăia cu ceva, la vremea aia.

      Reply
    2. Yeba

       @Daniel Francesco , confuzia dintre apel și recurs este parola celor care cunosc și drept, și engleeză după ureche. Aseară a spus Gușă că Ponta a avut așa, o tinerețe mai zburdalnică și că a citit enorm, ca să recupereze, mă-nțelegi?!

      Reply
    3. Yeba

       @Daniel Francesco  confuzia dintre apel și recurs este parola celor care cunosc și drept, și engleză după ureche. Aseară a spus Gușă că Ponta a avut, așa, o tinerețe mai zburdalnică și că a citit enorm, ca să recupereze, mă-nțelegi?!

      Reply
  47. Bleen

    Două întrebări:
     
    1 – în ce dată i-a cerut Nature un punct de vedere lui Ponta?
    2 – în ce dată a decis Ponta schimbarea componenței comisiei de etică?

    Reply
      1. sanantonio

         @BarbuMateescu  @Bleen Curat sadism, să-l oblige pe sărmanul Ponta să îndure pînă sîmbătă tirurile presei și-ale diplomaților de aiurea…

        Reply
      1. sanantonio

         @Florina  @Bleen Curat sadism, să-l oblige pe sărmanul Ponta să îndure pînă sîmbătă tirurile presei și-ale diplomaților de aiurea…

        Reply
    1. poweraxxel

       @Bleen „Jurnalista susţine că este doar o coincidenţă faptul că un articol privind acuzaţiile de plagiat la adresa lui Victor Ponta a apărut şi în ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung în aceeaşi zi cu dezvăluirile din Nature. „Nu ştiu de unde au aflat ei despre acest subiect. Dar în România se discuta despre plagiat de peste zece zile, deci mulţi jurnalişti puteau avea acces la informaţii”.”
      Deci vorbim de cel putin 10 zile …
      Cand a fost modificata comisia „Mang”?

      Reply
      1. poweraxxel

         @Bleen „Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a schimbat, pe 8 iunie, componenţa Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării” Astazi suntem in 19 …
        Asadar adevaratul motiv al schimbarii membrilor comisiei era preantampinarea cazului „Ponta” si nu „Mang” …

        Reply
        1. poweraxxel

           @Bleen si ce este chiar urat, „mulţi jurnalişti puteau avea acces la informaţii”. Deci, Ponta a fost „atentionat” (probabil sub forma de santaj). Jurnalistii USL-isti au aflat subiectul dar n-au suflat un cuvintel … In cele din urma, Ponta a continuat cu incapatanarea si totul a fost facut public.

          Reply
  48. Bleen

    Ce atitudine vor avea politicienii germani față de prim ministrul României, Victor Ponta, în condițiile în care unul dintre ei, prins că și-a plagiat teza de doctorat în Drept, a fost nevoit să demisioneze din toate funcțiile politice?

    Reply
    1. morris

       @Bleen Lasand pentru un moment glumitele si ironiile noastre la adresa acestui guvern, trebuie sa observam altceva. Ne-am facut inca odata de ras in Europa.
      Si atunci intreb retoric dar cu nervi, cu ce drept isi permite acest parvenit de ponta, sa-si bata joc de aceasta tara si de ce din cauza prostiei lui, sa fiu catalogat de straini ca incapabil, plagiator sau corupt?
       
       

      Reply
      1. Yeba

         @morris  , pentru mine nu râsul europei e prioritatea și sunt convinsă că nici nemților nu le-a păsat prioritar etc. când au trecut prin asta. Cum de s-a ajuns aici, asta e problema, nu musai ce văd vecinii la noi în casă. Prioritatea mea civică este să aflu ce trebuie făcut pentru ca viața publică să nu mai scoată la suprafață ponți și crini.

        Reply
        1. morris

           @Yeba Stiu, asa e. Dar ca viata publica sa nu mai scoata ponti si crini, trebuie sa  schimbi mentalitatea poporului, sa-i inveti ce sa voteze, spre binele lor pe termen lung, dar asta e alt subiect.
          Eu ma refeream la imaginea ce-o avem in lume, ca tara prost guvernata. Iar pana schimbam ceva,asa cum spui tu ,eu am o obligatie de a raspunde intrebarilor amiciilor straini. Asta spuneam mai sus. Sau crezi ca le pot raspunde ca inca sunt in cautarea solutiei de a nu mai scoate in viata publica alti crini si ponti? Si e musai- cum spui tu- ca vecinii sa vada ce e la noi acasa, pt ca ei vin sa investeasca,  au nevoie de stabilitate si siguranta, iar noi de banii lor.

          Reply
  49. poweraxxel

    „Curtea de Apel Oradea a respins marti contestatia depusa de Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei in guvernul Nastase, la decizia data de CNSAS referitoare la colaborarea sa cu Securitatea ca politie politica. Rodica Stanoiu poate face recurs la Inalta Curte, dar nu va mai putea contesta rezultatul expertizelor depuse la dosar, …”

    Reply
    1. poweraxxel

       @ics cred ca nu i-a picat bine cafeaua lui Diaconu … Acu’ trebuia sa ii spuna cineva „vezi ba’ ca viata nu-i ca-n filme mai buletin de Bucuresti!” …

      Reply
  50. adina

    Citat din Mang: „Faptul ca nu te-a acuzat nimeni de nimic si dupa 15 ani vine si spune cineva care nu are nimic comun cu lucrarea sau cu domeniul, ‘lucrarea aia este un plagiat si trebuie sa se ia masuri impotriva acelei persoane’, este altceva. Tin sa amintesc tuturor ca si pentru crime este termen de prescriptie de 15 ani”,
     
    S-a prescris plagiatul lui Ponta, deci lucrarea sa e perfect corecta. Vivat Dottore !

    Reply
  51. Daniel Francesco

    Daca pe Dumitru Diaconu nu-l deranjeaza plagiatul executat de Ponta, asta e treaba dumnealui in sensul ca nu are pretentii de copyright. Dar plagiatul ramane, iar acuzele care i se aduc sunt pe terenul moralitatii. Cand din 412 pagini ai copiat mai mult de jumatate, atunci aceea nu este lucrare de doctorat, ci o adunare de texte in inlantuirea lor logica.

    Reply
    1. Luminita

       @Daniel Francesco pe mine m-a „confuzat” o chestiune; autorul pe care Ponta l-a plagiat, si in teza de doctorat si in cartulia publicata, trecut in bibliografie, se numeste Ioan Diaconu.
      Pe de alta parte Ponta face vorbire de o asa zisa prefata la cartulia sa semnata de Dumitru Diaconu, cine poate face un search pe tema asta, sunt doi Diaconu ??? ce credentiale au ???

      Reply
      1. Hongse

         @Luminita  @Daniel Francesco Da, sunt 2.
        Substantial sections of text in all three publications seem to be identical, or almost so, to material in monographs written in Romanian by law scholars Dumitru Diaconu4 and Vasile Creţu5. They also feature direct Romanian translations of parts of an English-language publication by law scholar Ion Diaconu6

        Reply
        1. Luminita

          @Hongse@Daniel Francesco acum am facut oaresce cercetari. Dumitru Diaconu este autorul cartii din care a plagiat Ponta in teza de doctorat, judecator la Curtea de Apel Arges care insa” nu il cunoaste decat ceea ce înseamnă persoană publică. Nimic mai mult. Nu-l cunosc personal”.
          Cum a putut atunci sa ii prefateze cartulia ??? cine este Ion Diaconu pe care l-a trecut in bibliografie ???
           

          Reply
        2. BarbuMateescu

           @Luminita  @Hongse  @Daniel Francesco Sunt doi Diaconi diferiţi: Dumitru Diaconu e prof. la Piteşti şi judecător la Curtea de Apel de acolo, Ion Diaconu e profesor pe drept internaţional la Bucureşti. Şi niciunul nu e Mircea Diaconu, ex-ministrul. Haos total.

          Reply
  52. Sam85

    Inteleg ca Ponta a declarat ca renunta la doctorat? 😆
     
    Numai din declaratia asta a lui imi dau seama ca e un plagiator.
    Daca eu as fi muncit sa scriu o lucrare de 400 de pagini (deci asta presupune luni/ani intregi de munca) nu as fi renuntat la diploma obtinuta nici mort. De ce sa renunt la munca mea? 

    Reply
  53. Florina

    Incompatibilii miniştri uselişti, hoţii şi impostorii nu sînt demişi, ca nuli de drept în funcţiile ocupate, ci li se oferă privilegiul cedării funcţiei. 
     

    Reply
  54. Florian Stan

    Stie cineva de cine sunt sponsorizate aceste doua publicatii? Normal, de Basescu, din banii pe care i-a luat de pe flota Romaniei! Nu e clar?

    Reply
  55. rezon

    Este cel mai catastrofal început de guvernare din câte știu. Dar, cine știe, poate nu știu eu multe.

    Reply
    1. rezon

       @Florina Neamtu a fost bun aseara la Turcescu. A murit cu Gusa de gat cand ala incerca sa minimalizeze scandalul plagiatului.

      Reply
    1. sanantonio

       @Florina Să nu uite să-și ia și OUG de trecere a ICR la Senat, să și-o vîre-n cur și s-o taie la cules de mere roșii.

      Reply
      1. sanantonio

         @FlorinaSerios, dacă actul de modificare a Legii de funcționare a ICR a fost emis de un individ incompatibil cu funcția în care s-a aflat, mai este valid?

        Reply
        1. sanantonio

          Dacă aș fi Ponta, io l-aș lovi de nulitate de toți pereții și m-aș spăla pe mîini ca Pilat de tema ICR. Dar stai, Ponta are alte războaie de purtat acum. 

          Reply
        2. Hongse

           @sanantonio Heh…
          Premierul Victor Ponta a declarat la scurt timp dupa anunt ca Diaconu „in mod sigur va ceda functia de ministru al Culturii.”
          Adică cum? E incompatibil doar dacă Diaconu e de acord?
           

          Reply
        3. ics

           @Hongse  @sanantonio Nu avea dreptate Gheorghe Dinica?
          „Asa ca demnitatea ta sa ti-o bagi matale in poponet, ca sa nu ti-o bage altii pe-a lor”

          Reply
  56. Bleen

    Guță, Rogo și încă un prost încearcă cu disperare să-l scoată pe Ponta din căcat. L-au apucat de extremități și-l trag cu dinții afară, el cade, ei îl apucă iar de organ și-l trag, el alunecă la loc… Grea e meseria la hidrant. La Cațavencii încă se tace asurzitor. Probabil nu s-au decis care are limbă mai aspră și dinți mai catifelați, suficient cît să-l scoată din căcat fără să lase urme sau julituri pe hidrant.

    Reply
    1. ics

       @Florina exemplu de tupeu:
      „O sa avem timp sa ne ocupam si de Daniel Funeriu, nu este un personaj atat de important in acest moment. S-a facut o jucarie, o lege, care poate opera in timp, nu conteaza de cand pana cand, de catre niste indivizi care nu au niciun subiect comun cu subiectul, nici cu autorul originalului si au facut o unealta care poate sa faca orice oricand pe placul lui Traian Basescu”

      Reply
  57. murfi

    „Curtea Penală Internaţională a fost înfiinţată prin Tratatul de la Roma, în 1998, eu am făcut parte din comisia pregătitoare de la New York şi am început să scriu în 1999, deci la un an după.”
    el a terminat facultatea in 95; in perioada 96-98 cind a functionat comisia asta, specialistul ponta, cooptat de onu pentru elaborarea si negocierea unui statut acceptabil la nivel mondial, mai avea inca 2 slujbe – preparator la particulara si procuror pe linga judecatoria sector 2 bucuresti

    Reply
      1. poweraxxel

         @rezon  @Florina in locul lui Basescu l-as fi lasat sa se duca, si as fi cerut opinia CC. Cum ar fi fost ca Ponta sa fie acolo in discutii si aia sa afle ca CC a Romaniei spune ca nu el trebuie sa fie acolo?

        Reply
        1. Glook

           @poweraxxel  @rezon  @Florina Ca-l lasi sa faca magarii aici in Ro, ca sa se prinda tot poporul e una, da sa-l dai la export sa te faci de cacat nu mai e asa simplu si e cam cu bataie lunga.

          Reply
        2. Florina

           @Glook  @poweraxxel  @rezon 
           
          Păi cum să-l opreşti, că se cere singur? Şi, în fond, dacă îl ascundem sub preş, tot miroase.

          Reply
        3. Glook

           @Florina  @poweraxxel  @rezon Nu stiu, nu-s jurist sa gasesc calea legala. Dar astept de la Basescu si de la tot ce-i om normal in Romania sa lupte legal pana la ultimul argument, nu ‘sa-l lase’ asa cum zice poweraxxel.

          Reply
  58. Florina

    Ponta: Stiti cum e – domnului presedinte, daca ii dai o carte s-ar putea sa se simta jignit.
     
    E clar, apare Băsescu lovind cu pumnul un doctorat. 

    Reply
  59. florinel

    Judecatorul Dumitru Diaconu, cel care a condus Completul Curtii de Apel Pitesti in procesul lui Constantin Nicolescu, l-a laudat pe presedintele CJ Arges in motivarea deciziei de revocarea a mandatului de arestare preventiva. Potrivit lui Diaconu, Nicolescu a dat dovada de ,,probitate morala si deontologie profesionala deosebite…Nicolescu a fost senator, este presedintele CJ Arges, este cetatean de onoare al municipiului Pitesti si al localitatilor Slobozia si Cosesti. A sprijinit activitati sportive, culturale, religioase si de invatamant, a promovat obiceiurile traditionale si valorile democratice in Romania. Acestea demonstreaza ca recurentul (Constantin Nicolescu- n.r.) este o persoana apreciata in societate, respectata, dand dovada de o probitate morala si deontologie profesionala deosebite.
     
    ascultati ce va spun: de n-o fi plagiata la randul ei chiar si lucrarea plagiata de Tonta, sa-mi ziceti mie cutzu.

    Reply
  60. Bleen

    Și Washington Post: http://www.washingtonpost.com/world/europe/scientific-journal-nature-alleges-that-romanian-pm-copied-large-swathes-of-doctoral-thesis/2012/06/19/gJQAV8N9mV_story.html

    Reply
  61. poweraxxel

    BOC: „regret ca n-am reusit sa luam mai multe CJ-uri” …
    Astia nu or sa inteleaga niciodata unde era problema de comunicare …
    Mesajul corect ar fi fost: „regret ca am pierdut increderea si astfel atat de multe CJ-uri si este momentul ca partidul sa indrepte greselile pentru care a pierdut aceasta incredere” … Este atat de simplu!

    Reply
    1. Bleen

       @poweraxxel Bre! Nu mai săriți din una în alta! Problema gravă e că șeful guvernului român e un hoț impostor. Ce facem? Cum luăm atitudine?

      Reply
      1. poweraxxel

         @Bleen Atitudinea este sarcina societatii civile in cazul plagiatului. Eu doar remarcam ca PDL este in balarii si nu este in stare sa iasa … Daca ar lasa atitudinea in seama societatii civile (fara sa se mai pronunte nici un membru in cazul plagiatului lui Ponta) iar ei ar invata sa dea mesajele corecte (nu zic sa mai si creada in ele) poate ar mai fi sanse pentru ei …

        Reply
        1. Bleen

           @poweraxxel Este o problemă profund politică. E vorba de reprezentarea internațională a României. Este obligația politică atît a USL cît și a PDL să reacționeze cît mai prompt și decis în acest caz care pune sub semnul întrebării credibilitatea României ca stat european civilizat.

          Reply
        2. poweraxxel

           @Bleen … daca vorbim teoretic, complet de acord … In cazul nostru insa, de la USL nu trebuie sa ai prea multe pretentii, iar PDL are deja multe muste pe caciula de care trebuie sa se desparta … Asa incat important ar fi ca societatea civila (libera si neinfluentata de un PDL oricum cu o perceptie „nedorita”) sa ia locul purtatorului de atitudine (si cred ca s-a creea o masa destul de mare incat sa nu afecteze imaginea lui Ponta) iar PDL sa isi indrepte mustele …

          Reply
  62. Bleen

    Mi-l și imaginez pe Ponta la Consiliul European, încercînd să copieze după prim ministrul finlandez și prim ministrul austriac.

    Reply
    1. Yeba

       @Bleen , he, he, măcar prepozițiile și tot le scrie! Nu dă foaia albă. nasol e dacă-l pune în bancă lângă prim-ministrul grec.

      Reply
  63. Florina

     Laurentiu Ghilencia 
     
    Dumitru Diaconu, una din „sursele” lui Ponta, este judecator la Curtea de Apel Pitesti si profesor de drept la Universitatea Pitesti (catalogata la ultima categorie la evaluare). Acum tineti-va bine: Dumitru Diaconu a prezidat completul de judecata care l-a eliberat pe Constantin Nicolescu: http://www.criterii.ro/articole/articol/30708/Cintareata-cheala-in-spectacol-la-Curtea-de-Apel-Pitesti

    Reply
    1. sanantonio

       @Bleen :))) :)))) :)))) ce tare poza din LeFigaro! Ponta se pregătește de plecare, iar Helvig se prăpădește de rîs. Și nu văd pixelul albastru pe nicăieri!

      Reply
    2. Yeba

       @Bleen , oricum nu se pune și nu știu de ce insistați, Le Figaro e de dreapta. Nu știu de ce acordăm atâta imoirtanță unor ziare vădit partizane, care îl acuză de plagiat fiindcă n-au altceva mai consistent să-i reproșeze!
       
      gata, s-a rezolvat, am metabolizat linia de apărare gâdea-ștriblea, mă duc să trollez.

      Reply
    1. Glook

       @Florina Pate cand merg in sat la bunicu peste 2 luni gasesc un sat prosper cu ateliere de copiat doctoratele in stil chinezesc ( modelul  Da Fen oraselul specializat in reproduceri de picturi celebre).

      Reply
  64. Bleen

    ”El presidente del partido socialdemócrata, que asumió el cargo el 27 de abril de 2012, podría verse obligado a dimitir de confirmarse las informaciones que le responsabilizan de copiar, sin aportar referencia alguna, escritos que no le pertenecen.” El Mundo

    Reply
    1. sanantonio

       @Bleen Alții care se așteaptă să-și prezinte Ponta demisia? Ăștia n-au avut reprezentant la conferința de presă a premierului, n-au aflat că-și va da  demisia din funcția de doctor?

      Reply
  65. liviuta

    Treaba devine hard pentru Ponta.
    Incearca sa se apere prin diversiune, acuzand „securismele lui Basescu”.
    Dincolo de faptul ca si eu cred ca Base stia dinainte povestea (dar asta nu e securism; in fond, si in cazul lui zu Guttenberg sau al presedinteluiu Ungariei probabil ca tot adversarii politici i-au cautat, nu e nimic nelegitim in asta), mai greu va fi sa treaca testul cel mare: cum explica copy-paste-ul.
    Si nu atat in plan intern (suntem un popor de copiatori la examene, romanul nu se streseaza de plagiat sau copy right), cat pe plan extern sunt problemele, care vor bate pana la urma si in intern.

    Reply
  66. florinel

    in cotidianul ro al d.lui Nistorescu de la Antena3 din ziua de marţi, 19 iunie 2012, 12:10, sub titlul “Premierul pune lucrurile la punct. Ponta: Dacă acuzaţiile de plagiat se confirmă, ministrul Educaţiei pleacă”, este citata o declaratie a tontanacului care suna asa: “în măsura în care aceste acuzaţii ce confirmă, domnia sa va trebui să îşi asume răspunderea politică şi să părăsească funcţia”.
    pai ori suntem consecventi, ori nu mai suntem.
     

    Reply
  67. poweraxxel

    Ce naiba l-a apucat pe MRU? Prezenta lui la protestul papioanelor hai ca treaca mearga, dar cu bodyguarzi? Incep sa cred ca Chireac avea dreptate cand spunea ca omul este un executant … Ca are cultura, ca are ambitii, nu contest, dar trebuie sa ai si fler. Traian Basescu a avut curajul sa se desprinda de SPP in mijlocul protestatarilor de la Cotroceni iar MRU se duce pazit la protestul papioanelor???

    Reply
      1. poweraxxel

         @Florina cred ca stim amandoi destul de bine de ce ar fi fost cel putin o perioada sa stea deoparte … Exemplul „Piata Universitatii” este graitor, si lectie pentru viitor.

        Reply
        1. poweraxxel

           @Florina Sa te asociezi unui eveniment care a pornit de acolo de unde ar trebui pornite cat mai multe astfel de evenimente inseamna clar sa il compromiti. In cazul de fata.
          Apoi, MRU ar trebui sa se asocieze evenimentelor pornite de la persoana sa, sau a deciziilor luate de el.
          Gestul unor oameni politici de a se lipi precum cazul „Piata Universitatii” va discredita miscarea in sine (mai ales daca este pornita pe principii corecte si nu regizate).
          Nu contest intentia omului de bune intentii, insa pentur a fi un lider trebuie ceva mai mult. Trebuie fler pentru a te putea juca cu perceptiile, pentru a lua pe loc decizii neprevazute. Ori prezenta lui acolo o putea prezice pana si ultimul USL-ist, si ajuta ca atare in discreditarea miscarii …

          Reply
        2. poweraxxel

           @Florina Omul a avut ocazia sa lucreze cu un departament de analiza si strategii extraordinar (daca nu ma insel, SUA trebuie sa fi tinut cont si de acest departament cand a analizat viitoarea locatie a scutului …). Daca din aceasta colaborare a inteles ca trebuie sa mearga in cazul de fata acolo sa dea declaratii pe care le putea da oricum de oriunde, si asta si cu bodyguarzii in spate atunci n-a inteles mare lucru din experienta SIE …

          Reply
        3. Bleen

           @poweraxxel  @Florina MRU, înainte de toate, e om de cultură, e istoric și e foarte bun prieten cu Patapievici. Era normal să fie acolo. Era natural. Dacă veneau personaje ca Ioan Oltean sau Vanghelie, atunci era clar că au venit doar în scopuri politice.
           
          Și ce om politic e MRU? E liderul unui ONG. E membru de partid? Nu. Are o funcție politică în stat? Nu.

          Reply
        4. Florina

           @poweraxxel 
           
          Repet şi închei: e strict părerea ta! Ceea ce nu înseamnă că mişcarea a fost discreditată în vreun fel. Este dreptul omului să participe la evenimentele cu care rezonează. Cauţi acul în carul cu fîn, acul nici măcar nu se află acolo.  

          Reply
        5. Never G

           @poweraxxel  @Florina A dat comunicat de sustinere ICR si a fost prezent la protest. Ce e rau in asta? Era bine doar sa dea comunicatul?
          Cei ce cauta nod in papura oricum aveau ceva de zis…”de ce l-a dat?”…”daca l-a dat de ce nu s-a dus?”… „daca s-a dus, de ce pazit?” 
          Raspunsul: e pazit c-asa e legea!

          Reply
        6. poweraxxel

          @ all: o fi om de cultura, insa cand esti implicat politic perceptia de om politic va prima intotdeauna. Nu este un lucru rau asta, dar din momentul in care te apuci de politica, perceptia este cuvantul sfant de care trebuie sa te ocupi 25 / 24 …
          Apoi, legea e lege, dar ce alti oameni de cultura de acolo mai erau protejati prin lege de bodyguarzi? Daca, cu toate ca legea ii permite, ar fi venit macar fara bodyguarzi ar fi fost mai rau?
          Si intr-adevar, oricum protestul ar fi fost criticat de unii, insa asta nu este un argument sa le dai motive in plus, poate chiar mai credibile pentru critici …

          Reply
        7. Florina

           @poweraxxel 
           
          OK, am zis că închei, dar… Tocmai ai separat om de cultură de politician, ceea ce mă lămureşte. Pentru tine cele două sînt incompatibile. 

          Reply
        8. poweraxxel

           @Florina N-am separat nimic. Si nici incompatibile nu sunt. Insa, una va prima in fata celeilalte in perceptia publica. Si asta nu o spun numai eu, cred ca o spun si altii … Sunt dezamagit ca MRU nu a fost in stare sa intuiasca asta, si sa se comporte ca atare. Sau in cazul in care a intuit, mai rau este ca n-a stiut cum sa reactioneze in conditiile date (vezi exemplul dat de Basescu despre care am vorbit mai sus …).
          PS: in cazul MRU, important nu este convingerea admiratorilor (care sunt convins ca sunt convinsi de capacitatile lui) ci a celor care nu sunt convnsi de nimeni sau convinsi de adversarii lui …

          Reply
        9. Never G

           @poweraxxel 
          Acolo, la protest, au fost asmutiti  oamenii la contramanifestatie.
          Pentru mine e mai importanta siguranta lui!

          Reply
        10. Florina

           @Never G  @poweraxxel 
           
          Uşor se mai uită de ameninţarea Aldo Moro. Poweraxxel, reciteşte articolele referitoare la subiectul acela, nu mai minimaliza pericolul. Iar pentru mine e mai mult decît OK că nu dă copy/paste, că tot e subiectul zilei, săptămînii, anului – să sperăm – după Băsescu. MRU este el însuşi şi asta este important.

          Reply
        11. poweraxxel

           @Never G cum ar fi fost ca sa fie agresat de unii care sa fie apoi fugariti de manifestantii adevarati? Mai bine sau mai rau? Cat ar fi contat pentru opinia publica sa se vada primele semne de opresiune ale regimului Ponta? Cum ar fi fost ca Rus sa tebuiasca sa raspunda unei reclamatii de agresiune fata de un demnitar al statului (sau doar cetatean, ca nu mai stiu ce statut are in acest moment MRU)? Perceptia domnilor este unealta politicienilor. Cu cat stii sa o folosesti in interes propriu mai bine, cu atat iti poti face din cateva mici sacrificii victorii rasunatoare …

          Reply
        12. Florina

           @poweraxxel  @Never G 
           
          OK, ţi s-a argumentat de ce a fost acolo, de ce cu gardă de corp, insişti cu o părere personală şi cu dezamăgirea, pe care le dai drept percepţie publică cu valoare absolută. Ăsta e deja trolling.

          Reply
        1. rezon

           @poweraxxel Zic si io… Pe mine nu m-a deranjat prezenta lui MRU sau a lui T. Paleologu. Gasesc insa prezenta bodyguardului complet nefericita. Cineva ar trebui sa-i spuna ca sunt locuri unde e bine sa te duci fara gorila.

          Reply
        2. poweraxxel

           @rezon un mesaj de la el din birou, avand in spate o bilbioteca cu carti importante, mesaj in care sa spuna ceva de genul „salut miscarea societatii civile care se trezeste dupa o lunga perioada de adormire si isi exercita rolul …. ca om de cultura sunt alaturi de ei, iar ca politician sunt obligat sa nu ma folosesc de protestul lor ci doar sa ii sprijin si sa le ascult si respect opiniile asa dupa cum altii nu pot sa o faca ….” etc

          Reply
  68. Florina

    Se pare că cel mai dur atac al lui Băsescu la Ponta a fost chiar numirea ca prim ministru. Atfel, poate-şi mai acoperea un timp ticăloşia. 

    Reply
      1. sanantonio

          @Nea Unul mai penibil și mai malefic ar fi fost copreșul USL. De data asta, merg pe mîna lui  Barbu.

        Reply
  69. Raducu

    Eu zic asa: dupa disparitia misterioasa a procurorului Panait, VP a fost succesiv sef corp control PM Nastase, sef TSD, ministru in ralatia cu Parlamentul, sef PSD, PM. Totul in 10 ani. Cand se putea ocupa de dotorat?

    Reply
  70. Bleen

    The Hindu:
     
    http://www.thehindu.com/news/international/article3546379.ece
     
    Guardian:
     
    http://www.guardian.co.uk/world/2012/jun/19/romanian-prime-minister-plagiarism?newsfeed=true
     
    Kansas City shuffle:
     
    http://www.kansascity.com/2012/06/19/3664974/romanian-pm-accused-of-plagiarism.html
     
    ABC News:
     
    http://abcnews.go.com/International/wireStory/romanian-pm-accused-plagiarism-nature-16600402
     
    Livescience:
     
    http://www.livescience.com/21023-romanian-prime-minister-plagiarism.html
     
    CBS News:
     
    http://www.cbsnews.com/8301-501714_162-57455776/romanian-pm-accused-of-plagiarism-by-nature/

    Reply
  71. Rares Pop

    Ponta s-a aparat intreband ce are Nature cu teza lui de doctorat?
    O ipoteza: sa fie vorba de ticalosia din natura umana?
     
    Ar mai fi interesant de sapat dupa rezultatele lui Ponta in postul de sef de control al guvernului Nastase. A prins si el ceva acolo un corupt mic?

    Reply
    1. sanantonio

       @Rares Pop E vorba și de prostie și ignoranță (pleonasm?). Dacă revista se cheamă Nature se referă la ecosistem. Trebuia să fie Justice (@rezon ?) ca să-l poată acuza.

      Reply
    2. Raducu

       @Rares Pop Cred ca l-a prins pe unul cu 12 milioane dolari luati din Romania. L-a prins ca a taiat-o din Romania:))

      Reply
  72. Bleen

     Ionut Popescu 
     
    ”In cazul in care Basescu ar fi stiut ca urmeaza sa apara acuzatiile de plagiat impotriva lui Ponta, plagiatul devine mai putin condamnabil? Sa presupunem ca serviciile i-ar fi spus lui Basescu, ” sefu, vor aparea acuzatii de plagiat in FAZ si Nature peste cateva zile” ! Ce trebuia sa faca Basescu, sa sune la publicatiile respective sa incerce sa opreasca publicarea sau sa le publice mai repede? Si, daca stia presedintele, stia si Ponta ! Dar astea nu fac plagiatul mai putin condamnabil, daca el este dovedit…”

    Reply
    1. sanantonio

       @Bleen Păi iar un primar în funcția de președinte? Nu le-a fost de-ajuns experiența Boc? Cum le poate face bine pe amîndouă? Își dă demisia din funcția de primar? Deleagă un locțiitor la funcția de președinte? Nu va putea conduce partidul de la Arad, decît dacă mută sediul central acolo.

      Reply
      1. BarbuMateescu

         @sanantonio  @Bleen Parcă a mai avut PD-ul un preşedinte care era primar de oraş mare….
         
        … măăăi, ce m-a lăsat memoria. Şi sigur ştiam cine era.

        Reply
      2. Bleen

         @sanantonio Ar fi o idee bună să mute sediul la Arad. Cît despre conducere, dacă se face Marea Mișcare Populară, nu Falcă se va ocupa de conducerea centrală, nu?

        Reply
  73. Florina

    Înverşunarea lui Ponta de a merge la Bruxelles arată a problemă de viaţă şi moarte. 
     
    Mai am un singur dor,
    La Bruxelles eu vreau să zbor. 

    Reply
  74. Glook

    Presedintii de dreapta, ca Basescu controleaza tot in intern si in international, si reusesc imposibilul: sa controleze ideile, cultura si stiinta.
    Presedintii de stanga, ca Hollande de ex., nu controleaza nimic, nici macar cele 2 femei din viata lor. 
     
    Io zic ca-i avantaj presedintii de dreapta.
    Felicitari lui Ponta ca-i reface reclama lui Funeriu. Cred ca iar a scapat o ocazie sa taca.

    Reply
  75. Bleen

    Dar de-acuş,
    Zise el cu glas sfârşit
    Ridicând un picioruş,
    Dar de-acuş s-a isprăvit…
     
    Topîrceanu, via Alin Fumurescu

    Reply
  76. Bleen

    Singurul politician occidental care va mai accepta să se întîlnească cu Ponta este reprezentantul Partidului Piraților.

    Reply
  77. cristian_v

    Fac si eu un copy/paste, ca se poarta, cu o replica misto a cuiva din adevarul.
     
    GEXGE2012-06-19 00:58:18
    Victoras, ai grija de copy…

    Reply
    1. murfi

       @cristian_v altul fain de pe hotnews – „Ordonanta de urgenta: Revista NATURE trece in subordinea Senatului.”
      senzatia dupa citirea citorva pagini din plagiat e ca ponta e si uluitor de prost; fata de original, introduce virgule anapoda, din loc in loc cite un „totodata”, un „astfel”, schimba aiurea topica unor fraze si – cireasa de pe tort – imparte unele fraze mai lungi in doua asigurindu-se insa ca a doua sa nu mai aiba nici predicat, nici sens

      Reply
  78. Ilinca

    Ponta si-a updatat CV-ul – masterul în Drept Penal Internaţional la Universitatea din Catania, Sicilia-Italia a disparut! 

    Reply
  79. ics

    Ponta vs Mang
    „Sigur m-am inspirat din aceste cărți, la drept nu inventezi formule noi” 
    „Legea lui Ohm este una singură, nu o putem scrie decât așa cum este.”

    Reply
    1. cocosila

       @ics Asta nu scuza lipsa de imaginatie. sa copiezi mot a mot pagini intregi fara sa te obosesti macar sa reformulezi, asta inseamna si nesimtire si neputinta si hotie.

      Reply
      1. ics

         @cocosila corect, pe mine ma distreaza deja vesnica explicatie: formula este cea „care este”, nu poti sa scrii altceva.

        Reply
        1. cocosila

           @ics De-aia il urasc multi pe Funeriu pentru ca cere rigoare stiintifica si pentru ca nu vrea o natie de licentiati si doctori „afoni”.

          Reply
  80. adina

    Stelian Tanase citat de EVZ: „ICR a făcut destule lucruri bune”, dar cei din institut ar fi un grup „foarte activ în propagarea imaginii lui Traian Băsescu”.
    E mult mai simplu decat atat: promovarea imaginii lui Base o faceti voi (citeste politicieni USL) cand calcati in strachini ceva de speriat.

    Reply
  81. Nea

    Vrem demisia şi alternanţă la guvernare. Să-l pună pe Crin în locul lui Ponta, sunt 2 beneficii:
    1- Nu va putea face rău în timpul programului de lucru
    2- se va lămuri lumea (toată) până la alegeri.

    Reply
    1. sanantonio

       @dragos paul , dar nu-i corect, a ajuns și Reuters să plagieze după Nature? Nu sînt destule ghilimele la citatele din Nature, e plagiat clar!

      Reply
  82. Amelia New

    Eu daca as fi in locul lui Base acum chiar l-as lasa pe Ponta sa mearga la Consiliul din 28; cred ca va fi tratat asa cum e tratat actualmente Severin la PE.

    Reply
    1. ics

      @Amelia New
      Tom Gallagher, un agent pedelist 🙂
      „În meschina dispută despre participarea la summituri declanşată de Ponta în toiul unei crize fără precedent în Europa, liderii UE vor ţine, mai mult sau mai puţin discret şi indiferent de culoarea lor politică, partea preşedintelui. Motivul este simplu: premierul a eludat în această chestiune arbitrajul Curţii Constituţionale, iar fără un verdict favorabil al acesteia legitimitatea sa la masa Consiliului European este zero. Nimic nu trece, din punct de vedere al liderilor occidentali, peste Constituţia unei ţări şi, în caz de disensiuni sau ambiguităţi, peste arbitrajul Curţii Constituţionale.”
      http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/europa-arde-ponta-se-piaptana-267900.html

      Reply
  83. Yeba

    Nici până la ora asta n-au ieșit OUG de trecere în subordinea Olguței? Abia se mișcă și ăștia, se vede că n-au făcut armata. Asistentul lui Surupăceanu a descoperit că ambii ziariști sunt nemți, fasciști. Ondine Gherguț a avut un mic șoc live la B1, acolo unde se termină plagiatul, încep anexele! 

    Reply
    1. cocosila

       @Yeba Sa ma ierti Yeba ca-ti plagiez putin comentariul dar nu pot sa ma abtin. Cand o vad Pe Olguta Vasilescu atat de hormonizata cu drogul puterii nu pot sa nu ma gandesc la noul ei idol Adrian Mititelu.

      Reply
  84. cocosila

    Asteptam cu interes ca Victor Ponta sa mai faca un efort si sa-l „plagieze” si pe Pal Schmitt si sa-si dea demisia „la o ora de maxima audienta”.

    Reply
  85. TI

    treaba asta cu cine/ce tabara se afla in spatele acuzatiilor este irelevanta si pana la urma o diversiune: pt cine a urmarit scandalul din germania stie ca depistarea plagiatului si scandalul aferent au fost facute de niste ‘telectuali cu afinitati social-democrate; asta nu a influentat cu nimic cazul in sine si nici deznodamantul
    pana la urma unica aparare posibila este cea pe fond, si anume pictor vonta sa demonstreze ca nu a plagiat
    si apropo de specificul lucrarilor stiintifice in domeniul dreptului: este adevarat ca actele normative sunt in domeniul public, deci pot fi preluate copios (chiar e recomandat), dar restul textului (analiza stiintifica propriu-zisa) este supus regulilor obisnuite si din documentul postat pe site-ul tvr sunt dovezi suficiente si concludente

    Reply
    1. adina

       @Rares Pop eu zic asa: chiar sa fie Basescu in spatele intregii afaceri, prost nu e cel ce cauta, ca pana la urma in asta consta munca de cercetare, de documentare, prost e cel ce a produs „opera” care a putut fi gasita si a iscat atata atentie pe plan international. Plagiatul ramane plagiat indiferent de intentiile celui care face demascarea. Daca Ponta nu vroia sa fie in gura tuturor acum, trebuia sa se chinuie un pic si sa puna amaratele alea de ghilimele.

      Reply
      1. Rares Pop

         @adina 
        Respectiva remarca m-a facut sa cred ca Basescu stia si-l astepta frumos pe berbec sa se compromita si mai tare, sa se umfle fudulia in el. Respect!

        Reply
      1. nedormitul

         @liviuta  @Rares Pop
        băse a știut despre plagiatul lui ponta. am zis-o eu. probleme? face asta din plagiat mai puțin plagiat? plagiețel? dacă mie îmi ajunge la ureche o crimă, sînt vinovat eu sau criminalul? poți să te concentrezi pe un aspect mai relevant?

        Reply
    2. sanantonio

       @Rares Pop , păcătuiești prin aceeași greșeală pe care o face majoritatea celor care îl scrutează pe Băsescu: scoți complet din context o anumită frază. Mai cu seamă în cazul lui Băsescu, lucrul ăsta întoarce pe dos orice conotație. Reiau un comentariu pe care l-am așternut la un comentariu anterior: ”Replica ”Dottore” a lui Băse era o ironie la adresa profunzimii cunoștințelor lui Ponta, în ciuda titulaturii de Doctor în Drept, fie el și internațional. Nici o legătură cu plagiatul.”
      Era un răspuns la acuzele lui Ponta față de cunoștințele de drept ale lui Băsescu, cel care nu ar avea căderea să se pronunțe asupra unor subiecte pe care nu le stăpînește. Lasă că stăpînește Ponta dreptul. Dreptul de a plagia.
       
      Poți găsi zeci de expresii de-ale lui Băsescu ce pot părea că anunță o lovitură năpraznică asupra lui Ponta, și care ar putea fi folosite  drept argument al implicării lui Băsescu în povestea plagiatului, făcute  cu mult înainte de a fi Ponta  premier. Ce relevanță pot avea?
       
      PS mișună pe-aici un impostor care se declară vîrstnic, dar nu are mai mult de 25 de ani, hai 26. Scrie corect, cu ”sunt” în loc de ”sînt” sau ”sânt”, folosește expresii din jargonul noii generații, ”thx”, gen, și proclamă că unii de-aici, printre care mă număr și eu, sîntem copii sau au dat în mintea copiilor. Nici o persoană trecută de 35 nu folosește corect forma ”sunt” sau ”â”, mai ales pe bloguri.  Dacă mă străduiam puțin, i-aș fi putut fi bunic.

      Reply
      1. Amelia New

         @sanantonio  Sa nu exageram: eu, de exemplu, sunt trecuta binisor de 35 si folosesc forma „sunt” pentru ca sunt de parere ca atunci apar noi reguli, inclusiv ortografice, acestea trebuie cunoscute si respectate.

        Reply
        1. sanantonio

           @Amelia New Da? Atunci de ce pronunți ”sînt” (”sânt”?) cînd te exprimi prin viu grai?

          Reply
      2. Beavix

         @sanantonio „Nici o persoană trecută de 35 nu folosește corect forma ”sunt” sau ”â”, mai ales pe bloguri.”
        Scuză-mă, dar afirmația asta este la fel de „trollistă” ca și aia cu „este cert mâna lui Băsescu…”.

        Reply
        1. Rares Pop

           @Beavix  @sanantonio 
          Mai frate dar nu mai poate omul sa puna o intrebare, chiar cu tâlc si toata lumea sare la cap cu suspectari de trolling si alte bazaconii. Am zis eu ca e mai putin copiat si mai putin penal daca stia Basescu? 
          Oricum cine a facut-o si cine a stiut are tot respectul pentru timing si pentru ca s-adus direct la Nature si ALZ.
           

          Reply
        2. sanantonio

           @Rares Pop  Scuze, Rareș, nu s-a vrut nimic ofensator. Sînt alergic la acuzații nefondate, indiferent cui se adresează. Dar mai ales asupra lui Băsescu. Toți oligofrenii, impostorii, semidocții, creaturile neterminate, au păreri bine-fundamentate despre Băsescu
          Te rog recitește răspunsul meu anterior către tine și subliniază unde anume am făcut vreo referire despre tine și trolli și alte bazaconii. Sugerasem să fii mai circumspect.

          Reply
        3. Rares Pop

           @sanantonio Afirmatia mea era o invitatie la reflectie. Un whatif?
          Coroborata cu faptul ca Basescu e poate cel mai bine informat roman, cu faptul ca e un foarte bun strateg am propus ipoteza asta. O gasesc in continuare plauzibila si meritorie la adresa lui Basescu.

          Reply
        1. sanantonio

           @Hongse Și eu, cu mult. Aș putea scrie cu noua grafie, nu m-ar deranja, dacă i-aș înțelege justificarea. Noua grafie a fost introdusă de niște tembeli care n-aveau nici o legătura cu filologia și au complicat o limbă și-așa foarte dificilă. Toți, inclusiv nemții, și-au simplificat scrierea. Ai noștri au făcut exact pe dos. Uită-te pe niște lucrări scrise de tinerii de azi și ai să găsești nenumărate cuvinte care încep cu ”â”, altele ca, ”neînduplecat” scris cu ”â” și mai mulți ”sânt” decît ”sunt”. Găsești ceva bun în asta? Cineva?!

          Reply
        2. Hongse

          @sanantonio
          Motivul meu a fost că ‘vechea’ grafie, (Î din i, etc) a fost de fapt introdusă de comunişti.
          PS: E mult prea greu să citeşti cuvinte ‘âncepând’ cu î din a. Înduplecatşi neînduplecat e mult mai clar. Părerea mea. Mă autoflăguiesc cu offtopic 🙂
           

          Reply
        3. sanantonio

           @Hongse Hai să demolăm și Casa Scînteii, și Casa poporului, și metroul, și să radem toate blocurile făcute de nenorociții ăia. Autoflăguiște-mă și pe mine pentru off-topic.

          Reply
  86. adina

    imi explica si mie cineva ce vroia sa spuna aici Antonescu in mai 2011. „Nu putem să acceptăm în faţa oamenilor care vor să cunoască istoria ţării lor lecţii de antomunism de la Băsescu, Boc, Pleşu, Tismăneanu”.
    cuvantul „antomunism” este interesant. Pare o combinatie intre antonescu + comunism. Daca e asa, eu zic bine ca macar stim unde stam, stim unde sa incadram intentiile „viitorului presedinte” al Romaniei.

    Reply
  87. Nea

    „Dacă Ponta și-a plagiat lucrarea de doctorat înseamnă că prim ministrul guvernului României este un impostor, un hoț, un mincinos, care își dovedește disprețul față de cercetarea științifică autentică, față de proprietate, față de munca altora, față de oamenii de cultură și de știință autentici”
    Adică mai multă credibilitate în ochii electoratului USL.

    Reply
  88. Nemo

    din cate am inteles si de la comentariile de la articolul din Nature, prb ca totusi cineva s-a ocupat cu scanarea si compararea tezei cochilutului cu originalele(teza cochilotului nefiind in format electronic). cine o fi, ramane un mister, inclusiv Nature spune ca ” o sursa anonima” ;). posibil ca nenea care se distra cu „dottore” sa fi stiut ceva. chiar asa, kakaia problema?! 
     
    exact, daca iesi in fata, TREBUIE SA TE ASTEPTI CA TOT trecutul sa-ti fie scanat. lui Romney i-au cautat pana i-au gasit cum era el bully in college, lol[daca altceva mai bun n-au gasit, o amanta, ceva copilasi din flori, etc].
    si sa ai o teza plagiata(in ducele stil clasic pesedist) si sa vii cu argumente stupide, ca „Basescu is behind! Ponta is an adversary of president Basescu!”…, lol.
    so what?!
    these are the facts! te apuca rasul, sa mai si scrii la subsol la Nature cu numele intreg la care sa adaugi „MD/PhD”, ca sa te faci de ras si mai tare cu argumente care reprezinta „logic fallacy”. rade lumea domnu’.
    iar aia de la Nature nu erau prosti, sa lase asa iepure gratis&gras sa le fuga din mana. e un articol „suculent”, o sa fie preluat de presa internationala si mai mult. asa ca au asigurat „circulatia articolului”. si-au zis ca daca e vroba de un PM, e o tinta suficient de top pt ei, lol.
    cat despre Ponta, chiar daca nu demisioneaza(nu, n-o sa demisioneze, ca il scoate comisia rumaneasca vrednic autentic, „ce vor aia de la animal planet?”), prb ca daca mai scoate nasul pe la vreo conferinta internationala si-o sa vrea sa se traga in fo poza, or sa se fereasca aia de el, de parca tocmai au calcat intr-un kkt de caine.
    anyway, is gonna hurt 😀 welcome to big politics, Mr Ponta dottore/pehasde!

    Reply
    1. Nemo

      de fapt, l-au ciuruit elegant, as putea spune. nu scormonit in dormitor, prin cosul de gunoi, de pe vremea claselor primare, samd.
      ci curat academic mi ti l-au inhatzat!

      Reply
    2. StefanTrifan

       @Nemo De urmărit comentariile din subsolul articolului din Nature… E deja distracţie acolo :)) Când or să vadă şi ăştia cum funcţionează postăcimea de la noi şi cum le creşte ratingul, se vor orienta mai consistent către politichia dâmboviţeană.

      Reply
    3. Pataphyl

       @Nemo Din comentarii rezultă clar că Băsescu e de vină, dictatorul care subminează eforturile importantului om de știință Copy-Laș către propășirea iubitei sale patrii terorizate de atîta numărat de ouă de ponei roz cu papion, fapt ce produce grave dereglări glandulare (mai ales la pensionari, hipsteri și șomeri verzi) sesizate de vajnici DB-endocrinologi bahluvioți, admiratori ai tineretului studios cu repetiție model Crin, gen.

      Reply
    4. liviuta

       @Nemo Ai grija, pot fi pe aici cativa „tineri furiosi” care au o reactie stranie daca le pomenesti ca Base ar fi stiut ceva dinainte despre plagiatul lui Tonta. Se tulbura si nu stii ce iese. Mie mi-au bagat tot felul de ziceri de dulce pe postatea anterioara.
       

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *