Iunie 2012: cariere politice la final, partide sinucigașe și alte sentințe

Ponta se afundă tot mai mult și se apropie ca berbecul de finalul carierei politice. Cu cît amînă mai mult demisia, inevitabilă, cu atît șansele de a supraviețui politic acestui scandal se împuținează. După scandalurile Corina Dumitrescu (falsificarea biografiei), Victor Alistar (incompatibilitate și minciună), Ioan Mang (plagiat), Liviu Pop (prostie), Grăjdan-ISC-Năstase (utilizarea instituțiilor statului pentru a interveni abuziv în justiție în ajutorul unui politician inculpat pentru corupție), ICR (răzbunare, prostie, demonstrație de forță, atac nazist/comunist împotriva culturii), scandalul plagiatului îi pune capac și Victor Ponta își contemplă sfîrșitul politic, zîmbind tîmp printre glumițe multe, proaste și triste.

Mircea Diaconu iese din scenă cu coada între picioare, trimis de justiție în culise, după ce a fost prins cu incompatibilitatea și nu numai (are mai multe dosare).  Este înlocuit cu Puiu ”Fullbricht” Hașotti, una dintre cele mai penibile figuri politice ale USL (și, Slavă Domnului, concurența e mare)

Presa, societatea civilă, opoziția și lumea academică sînt în genunchi, în fața lui Ponta, cu gura plină. Absurdul, josnicia și falsificarea realității au atins cote de Ceaușescu, Goebells sau Kim Ir Sen.

Și totuși, USL este la un pas de o mare victorie: candidatul său la alegerile din PDL are toate șansele să ajungă președinte al partidului. PDL se reîntoarce la FSN, sub conducerea lui Blaga, cel pe care în afară de apartenența la FSN-ul anului 1990, de o înfrîngere rușinoasă la Capitală în 2008, de scandalul ”Ieși afară, javră ordinară!”, viziunea politică de cazarmă, exprimarea de tablagiu, inteligența de Dorel și poziția de capră în fața USL-ului, nu-l recomandă nimic pentru conducerea PDL. Ba nu, greșesc. Îl mai recomandă susținerea pedeliștilor învinși la alegerile locale, a presei de hidrant și a liderilor USL.

Coordonatorul tezei de doctorat și mentorul lui Ponta, Adrian Năstase, cel care a purtat atîția ani secretul plagiatului ca o piatră pe inimă, o piatră cu care îl tot amenința pe Ponta, așteaptă astăzi pronunțarea în dosarul Trofeul Calității.

În momentul ăsta, opoziția e formată din cîteva mici insule pe internet, cîțiva jurnaliști, cîțiva bloggeri, din cîțiva oameni care comentează pe bloguri, scriu pe rețele de socializare ca Twitter și Facebook sau fac manifestații de solidarizare cu ICR și Patapievici. Apropo. Uite o idee: MRU face ICCD-ul, se unește cu Noua Republică (dacă reușește să-l facă pe Neamțu să coboare de pe cruce, să se lase de LSD, să-și scoată prostiile din cap și piroanele din palme și să lupte pentru o cauză mai mare decît el), importă parte din filialele PDL (mai ales tineretul), rețelele și structurile, inclusiv primarii cei mai puternici (informal pot fi de partea noului partid – formal pot rămîne în PDL pînă îi dă Blaga afară – dacă nu-i dă, nu-i nimic – fac ca Pinalti și Poteraș în 2008, formal erau în PNL, că nu-și puteau da demisia, ca să nu piardă primăria, de facto erau în PLD). O astfel de mișcare distruge PDL-ul în 3 luni. Ce mai rămîne sub Blaga și luzării din jurul său se prăbușește ca un castel de cărți pînă la parlamentare.

UPDATE. Întrebare: dacă tezele de doctorat sînt identice în domeniul juridic, așa cum susțin Ponta și Frunda, de ce nu se face o teză de doctorat universală, pentru toată lumea?

UDPATE 2.

”Nu e xerox ca Minolta si nici doctor cum e Ponta.” 

Robert Raducescu, Facebook.

Facebook Comments

505 Comments Iunie 2012: cariere politice la final, partide sinucigașe și alte sentințe

 1. sanantonio

  Fiat lux, pereat patria! Nu-mi vine să cred, îmi prind deștele-n ușă să văd dacă visez, mă dor, deci sînt treaz! Mă-mbăt acum, pe loc!

  Reply
 2. Florina

  18.48: Alte condamnari: Marina Popovici – 5 ani de inchisoare cu executare,Bogdan Popovici – 6 ani inchisoare cu executare, Irina Jianu – 6 ani inchisoare cu executare, Diana Gasparovici – 5 ani inchisoare cu executare.18.45: Judecatoarea citeste sentinta: : Admite recursul pentru toti inculpatii, schimba incadrarea juridica a faptei lui Adrian Nastase, dar mentine sentinta de inchisoare de doi pentru Adrian Nastase cu executare si interzicerea unor drepturi

  Reply
  1. Annia

    @Never G E cel mai important semnal pentru toate jigodiile care jubilau in ultima vreme, frecandu-si mainile: „restauratie!”

   Reply
 3. Bleen

  Adrian Năstase nu a venit. Deci îl condamnă. L-au sunat alea două care au făcut opinie separată și i-au zis să fugă din țară. Acum e pe barjă, printre oi.

  Reply
 4. Bleen

  Îl condamnă. Alea două judecătoare care au plecat au votat împotrivă, au făcut opinie separată și nu au dorit să fie prezente la anunțarea sentinței. 

  Reply
 5. Bleen

  Cele două judecătoare care au plecat sînt cele care au votat pentru condamnare. După vot, văzînd că sînt în minoritate, au fugit direct în Congo.

  Reply
 6. rezon

  Bute, thy name is Schwarz!
   
  ​ „Pare-se ca un premier roman trebuie sa fie prins, mai intai, furand argintarie la un summit UE pentru ca lumea sa inteleaga cine este el”, scrie pe Facebook jurnalistul austriac Karl Peter Schwarz, autorul anchetei publicate in ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung despre cazul de plagiat al premierului Victor Ponta.
   
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12575002-interviu-karl-peter-schwarz-autorul-anchetei-din-ziarul-german-frankfurter-allgemeine-zeitung-cazul-ponta-mai-grav-decat-cazurile-schmitt-guttemberg-pentru-nu-copiat-pagini-intregi-ale-tezei-asa-cum-f.htm

  Reply
 7. Florina

  Scrisorile oficiale către Consiliul European trebuie semnate de preşedinte, ori, din cîte se ştie pînă acum, Băse n-a semnat nimic.  Deci, nu numai unde, dar şi ce au trimis???

  Reply
 8. Bleen

  E ca la reality show-uri. Primele două judecătoare au fost dat afară din casă. Au rămas semifinalistele. Cea care rămîne ultima, se însoară cu Bote.

  Reply
  1. Hongse

   @BarbuMateescu
   Uh… O fi de bine sau o fi de rău? De dimineaţă şi Cazacu a ieşit fără declaraţii, eu trag nădejde că-i de bine…
    

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @Bleen „Mai ţinem presa pe-aici?”
    „Eu chiar nu vreau să dau ochii cu nevastă-mea. Ne-am certat ieri noapte ceva groaznic. Hai să mai stăm până la 11 noaptea şi atunci le zicem ce şi cum.”
    „OK. Vasilica şi cu mine mergem la şaorme.”
    „Mersi mult. Aşa, Mişule. Ziceai de când ai fost la Tuşnad în ’87, cu tabăra aia…”

    Reply
 9. Bleen

  România a ajuns de rîsul Europei. Se primesc telefoane de la UE. Întreabă ăia în disperare ce se întîmplă. E un haos total. Ponta și Marga trebuie să-și dea demisia.

  Reply
  1. Luminita

    @Bleen M.A.E. a trimis … o lae. Copy-paste-ul bate campii, s-a compilat doar obisnuitul memorandum intern care cuprinde temele ce fac obiectul intrunirii, pozitia Romaniei fata de acestea ( adica mandatul nostru) componenta delegatiei, bla, bla, bla. „Docomentul” merge si la parlament la comisiile de politica externa care isi dau avizul si in final la Presedentie pentru semnatura finala.
   Pe baza documentului se face un act final ce cuprinde doar numele reprezentantului Romaniei in Consiliu (unu’ si bun), si componenta delegatiei secundare (ministrii) care insoteste reprezentantul si care vor avea intalniri colaterale. Acest document final se trimite cu 2-3 zile inainte de data evenimentului.

   Reply
   1. rezon

     @Luminita  @Bleen
     
    Deci, sa recapitulam: au trimis ce nu trebuia, cand nu trebuia, cum nu trebuia, unde nu trebuia.
    Meserie, tata…

    Reply
    1. Hongse

     @rezon@Luminita@Bleen Cel mai cinstit şi competent guvern. 
     Acum au probe la ambele categorii.
      

     Reply
    2. Luminita

      @rezon  @Bleen …….inevitabil, cand dai un minister de mare responsabilitate precum externele pe manu unui senil comunist, te poti asteptata la astfel de gafe.

     Reply
  1. Hongse

   @Yeba
   A considerat că eticheta de ‘plagiator’ nu-i suficientă pentru a face impresie, mai trebuia plusat.
    

   Reply
  2. sanantonio

    @Yeba Cînd v-am zis c-a greșit destinatarul, dădeați cu ouă stricate-n mine! Na! Păi nu-l cunosc eu pe Ponta?

   Reply
  3. adina

    @Yeba e debandada mare, plagiatul, uite doctoratul nu e doctoratul, procesul lui Nastase, nici ei nu mai stiu pe ce lume se afla.

   Reply
 10. morris

  Putin respect si atentie. Azi se depune juramantul primarilor de sector::
   „Jur pe libertatea lu’ sefu’ nastase si sa moara’n accident de raliu bossul ponta, daca nu voi respecta ordinele de partid pe timpul mandatului meu. Asa sa-mi ajute Iliescu! „

  Reply
 11. cocosila

  Pozele de la articole similare imi sugereaza urmatoarele:
  Mona Pivniceru: Tensiune arteriala 21/12 dupa mai multe zile de betie
  SOV se intreaba: Cat mai pot tine contactul cu Realitatea?
  Blaga: daca n-o iesi ma mut mai la stanga
  MRU: Uite-i pe ungurenii mei cu se aduna pe partea dreapta!

  Reply
 12. Glook

  A avut cineva timp sa studieze ec se intampla cu Hidroelectrica. Se inlocuiesc unii baieti destepti cu altii sau e ceva de bine pe acolo?Din pacate eu nu prea am nici timpul necesar nici capacitatea sa pricep singura.

  Reply
 13. ceaikovski

  de la userul Pantalone: ziarul kaliningradtoday.ru
  pravda.com.ua/rus
  gorod.lv/novosti

  Reply
 14. ics

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12575002-interviu-karl-peter-schwarz-autorul-anchetei-din-ziarul-german-frankfurter-allgemeine-zeitung-cazul-ponta-mai-grav-decat-cazurile-schmitt-guttemberg-pentru-nu-copiat-pagini-intregi-ale-tezei-asa-cum-f.htm
   
  Rep: Credeti ca lucrurile de care este acuzat domnul Ponta sunt de aceeasi gravitate ca in cazul oficialilor din Germania si Ungaria?
  Karl Peter Schwarz: Da. Cred ca este chiar mai grav. Pentru ca ei nu au copiat pagini intregi ale tezei, asa cum a facut el.

  Reply
  1. rezon

    @Bleen Nu, nu, a trimis-o la Comisie. Normal, fiindca el a vorbit cu Barosso acum 2 saptamani. Elementar, nu?

   Reply
    1. rezon

      @Yeba Normal, el e Nykos Pontakis, eroul grec de la Asculum. Las’ ca face el ordine si prin Bruxelu’ ala corupt si insolent…

     Reply
  2. Hongse

   @Bleen
   Nu vă mai râdeaţi de el! S-a inspirat din alte lucrări, dar a şi avut contribuţie personală, să nu se zică doamne-fereşte cum că el ar fi plagiat. E lucrare originală.
    

   Reply
  1. rezon

    @Bleen Să fii un profesor reputat si sa te cobori la a apara un plagiat poate avea doar 2 explicatii – senilitate sau santaj

   Reply
  2. EleninaNicuţ

    @Bleen in 2003  era de alta parere : Zoe Petre, vice president of the Popular Action party, said that in any normal political system, Beuran would have tendered his resignation by now. „The Beuran case proves the fact that Romania is run by a mafia system, in which the ministers steal, and the president and the prime minister are reigning over theft”, said Petre.
    
   http://www.evz.ro/detalii/stiri/politics-628733.html

   Reply
 15. Bleen

  Deci dacă unul dintre judecătorii care decid dacă Năstase Adrian, coruptul Năstase Adrian, hoțul Năstase Adrian, arogantul Năstase Adrian, trebuie să meargă sau nu la mititica, se uită acum pe Blogary, fiți atenți acilea: Ponta e un lăbar copiator cu cariera politică terminată, Iliescu a murit de colon acum 2 ore, Hrebe s-a lăsat de fumat, și-a luat pastilele din inimă și a fugit în Siria iar Bănicioiu și Corlățean sînt la fel de proști ca acum 5 ore, cînd ați intrat în deliberări. Umflați-l! 

  Reply
  1. Bleen

    @Amelia New E 3-2, că prea stau mult acolo. Dacă era 4-1 erau ieșiți de  mult. Acum scorul 2-2 și ambele tabere trag de al cincilea.

   Reply
    1. Amelia New

      @cocosila  Nu chiar (in sensul ca nu vor delibera incontinuu), insa vor putea sa tot amane pronuntarea cu o saptamana, inc-o saptamana, inc-o saptamana… 

     Reply
 16. ics

  http://www.kmkz.ro/opinii/victoras-ai-grija-de-copii-1/
  „Să fiu posesorul atâtor proiecte de cercetare-proiectare și atâtor brevete de invenție materializate în lucruri pe care le vedem, ne uimesc și le folosim zilnic, m-ar apuca amocul să îmi pui șef pe linie administrativă un profesor de liceu, de la colegiul Salÿgny din Baia Mare, pe criteriul că nu poate fi niciodată acuzat că l-a plagiat pe Thales și pe Trei-Simplă, un juvete care să-mi schimbe mie componența Comisiei de Etică și să îmi taie firul de la baza de date Thomson-Reuters, numai de frică să nu fie invalidate și alte doctorate ale partidului. Normal că m-aș gândi la interimarul ăsta de la sindicate ca la un Balaban-Grăjdan al Educației!”

  Reply
  1. sanantonio

    @Hongse Pariu că are și el o muscă prin jurul capului? Manivelă nu e și el doctor, asistent, ceva?

   Reply
   1. sanantonio

     @Florina  @Bleen E o premieră națională istorică. Fără glumă. Răspunderea e uriașă, se creează un precedent fără egal.

    Reply
   2. Never G

     @Florina  @Bleen Zilele astea s-a vazut ca justitia lupta cu armele ei pentru independenta si democratie. Sa speram ca si azi!

    Reply
 17. Florina

  =)))))))))
  UPDATE 16.08: Surse diplomatice au declarat pentru HotNews.ro ca la Bruxelles nu a fost primita nici o notificare oficiala
  din partea Romaniei privind delegatia la Consiliul European. 
   
   

  Reply
    1. sanantonio

      @Never G  @Florina Deci, ca să fie oficial, ”mandatul delegatiei Romaniei trebuie semnat si de presedintele Romaniei.”

     Reply
   1. Never G

     @Yeba  @Florina Induce asteptare in partea sustinatorilor USL! Ca sa-i tina calzi pentru ce urmeaza. 
    Asa a procedat de la inceput. O ia inainte, mimand ca spune adevarul. In realitate ofera un adevar incomplet. Asta-i cacealmaua. 

    Reply
    1. rezon

      @Never G  @Yeba  @Florina Menține suspansul până la încasarea următoarei directe de dreapta.

     Reply
  1. Glook

    @Florina http://menaru.blogspot.ch/2012/06/domnu-ponta-dottore-unde-si-ce.html
   Cred ca a trimis ce nu se trimite si la adresa gresita.

   Reply
 18. Bleen

  =))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   
  [IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196199_485236404836728_674032782_n.jpg[/IMG]

  Reply
 19. rezon

  Viitorul protestelor in Piata Universitatii arata asa:
   
  [IMG]http://i45.tinypic.com/3304lmf.jpg[/IMG]

  Reply
 20. OstapBender

  Traian Basescu, poate datorita unei naturi mai simple, este une demascator, adica exact ceea ce nu se face in ceea ce se numeste „politica”. Practicantilor politicii le place misterul, care nu se stie de ce trebuie sa invaluie administratiile inalte. Pe de alta parte, si asta n-o mai spune nimeni, Basescu este un meritocrat sau meritocratist. Intotdeauna a vorbit de meseria lui. Mai vezi ca si-a innoit permisul de capitan etc.

  Reply
 21. rezon

  Richard Bathory (FB):
   
  „Ponta la instructia de front: Copy, Paste, Copy,Paste, stinga-n prejur, Copy, Paste, Copy, Paste. Stai. Culcat. Demisia.”

  Reply
   1. sanantonio

     @rezon  @OstapBender Deja mă doare capul. Parcă mai ușor mi-era să citesc site-urile în chineză, ieri. Mă-nțelegeam mai bine cu ele…

    Reply
 22. rezon

  Acum se vede cat de importanti au fost M. Macovei si D. Funeriu si politicile lor de reforma a justitiei si educatiei. Practic, tot ce se intampla rau USL-ului acum se bazeaza pe constructia lor. Retarzii din PDL ar trebui sa le faca statuie si sa bata matanii, dupa canon. Prin eforturile lui MM si DF, normalitatea face opozitie in locul pedelistilor.
   

  Reply
 23. murfi

  „Azi, MAE a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeana, componenta delegatiei Romaniei si mandatul delegatiei Romaniei.”
   
  necistigator – la comisie?! 😀

  Reply
 24. sanantonio

  ”Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, intrebat in legatura cu disparitia din CV a Masterului de la Universitatea din Catania obtinut in perioada martie-iunie 2000, ca CV-ul de premier trebuie sa cuprinda „doar ceea ce tine de studiile pe care le am si ceea ce imi cere legea pentru a fi prim-ministru”. „Nu mai e cazul sa ma mandresc foarte mult cu multe alte lucruri pe care le-am facut”, a adaugat premierul.”
  Rog frumos pe cineva binevoitor să-mi traducă și mie din română în română ce a zis Ponta. Am muncit 5 minute să pricep, deja sînt extenuat.

  Reply
  1. sanantonio

   … nu tot… numai ”CV-ul de premier trebuie sa cuprinda „doar ceea ce tine de studiile pe care le am si ceea ce imi cere legea pentru a fi prim-ministru”. Adică masteratul nu face parte din studii? Dar din ce, din plagiate?

   Reply
   1. sanantonio

     @rezon Eu în cheia asta am citit, dar azi cam am probleme comprehensive. Am nevoie de confirmări din 3 surse independente.

    Reply
 25. anarchix

  Stiu ca sun ca un disc stricat, dar Base trebuie sa dea drumul la portile iadului. E imposibil ca toti nemernicii astia din USL sa n-aiba bube mult mai deranjante decat niste furtisaguri.
   
  Again, fuck em!

  Reply
   1. anarchix

     @rezon Prea putin, prea tarziu. Treaba cu plagiatul e nasoala in ochii celor educati. Ne simtim bine cand stim ca a fost facut de ras in toata lumea. So fuckin what? USL are baza in semi-retardati.

    Reply
   2. anarchix

    Plus ca Base putea sa le-o traga pe partea de tradare. Nu exista dovezi? Asta-i buna.
    Salta-i frate pe o chestie  nasoala cum e tradarea si fa un exemplu din fiecare. 

    Reply
    1. rezon

      @anarchix Nu merge asa, nu-i atat de simplu. USL se bucura de increderea electoratului in proportie de cca 50%. Basescu are o cota de incredere sub 10%. Majoritatea populatiei il detesta. In asemenea conditii, daca iei masuri de forta, risti sa ai soarta lui Mubarak. Nu e atat de inconstient. Torpilele trebuie date piezis.

     Reply
    2. anarchix

      @rezon Trebuie date cum trebuie, Tu chiar crezi ca Base nu avea cunostinta de toate documentele date EVZ in perioada cand aveau serialul ala cu generalii vanduti rusilor – Cupola generalilor ? A fost un timp  si dupa aia mucles. A fost un mesaj in care li s-a spus: I know what you did last Summer!

     Reply
    1. rezon

      @anarchix Ha, ha! E aproape la fel de bun ca bancul cu Bula si bumerangul: ”Arunca-l tu, ca eu l-am aruncat destulȚ

     Reply
  1. BarbuMateescu

    @hope18 Au majoritatea în parlament, guvernul, primul ministru şi rezultate mulţumitoare (pentru ei) la ultimele alegeri. PDL/opoziţia e în haos, nici nu ştie ce s-a întâmplat cu Ponta. Preşedintele e singur şi nepopular. Scena pare dezechilibrată.

   Reply
    1. Bleen

      @BarbuMateescu  @hope18 Și l-au pierdut nu oricum. L-au pierdut împușcat în burtă, nu în cap. E foarte important.

     Reply
    2. Bleen

      @BarbuMateescu  @hope18 Ei nu concep demisia. Acum încearcă o negociere, sperînd să se pună batista pe țambal. Cade Ponta, te suspendăm, Traiane! Ăsta e mesajul. Și e și vrie, și zbatere disperată, și ura agoniei.
     Din păcate pentru Ponta, scandalul plagiatului e unul internațional, nu local. Din păcate pentru Ponta, atacurile la ICR și celelalte instituții, demonstrația de forță, brutală și haotică, a supărat exact cît trebuie să supere, pe cine trebuia să supere. Ponta e terminat politic.

     Reply
   1. sanantonio

     @BarbuMateescu  PDL nu se poate lega de Ponta din cauza propriilor cadavre îngropate în pereți (expuse în ramă pe pereți?). Mai scîncește cîte un Voinescu pe ici pe colo, dar mai în șoaptă, să nu trezească zombii.

    Reply
 26. rezon

  E clar. S-a pornit razboiul totul pentru suspendarea presedintelui. Sper ca Basescu sa-si vanda pielea scump, lansand drept la tinta toate torpilele pe care le are. Presedintele suspendat va fi o victorie a la Pyrrhus pentru USL.

  Reply
  1. adina

    @rezon Pyrrhus e vreun erou grec ? Ce motive ar fi de suspendare ? Ca s-a dus sa ciripeasca in Natura ?

   Reply
    1. rezon

      @adina Pyrrhus e un mare general grec care i-a invins pe romani intr-o batalie, cu atatea costuri umane, încat si-a anulat sansele de a mai castiga razboiul.   Dupa victoria lui Pyrrhus, Roma cucereste Grecia.
      
     Nu mai comteaza motivele. Lupta e disperata, bazata pe forta bruta.

     Reply
  1. BarbuMateescu

    @Bleen Îşi va da demisia pe alt motiv. Unul mare de tot, electoral. Cu implicaţii interne pe atât de mari pe cât sunt de mari implicaţiile externe la plagiat.
    
   La ora asta se caută motivul.

   Reply
   1. Never G

     @BarbuMateescu  @Bleen Sper sa nu-l gaseasca pe cel „mare de tot”! Sa fie unul mai mititel. Sa fie toata lumea multumita!

    Reply
   2. Glook

     @BarbuMateescu  @Bleen Motivul: ‘m-au invins serviciile.’ Dupa modelul unui mare om de stat. De stat pe scaun mare.

    Reply
 27. rezon

  Ce inseamna sa blochezi deplasarile externe ale presedintelui? Lovitura de stat? Tradare? Intreb, nu dau cu parul

  Reply
   1. sanantonio

     @Bleen  @rezon Eu încă mai cred (sper?) că știrea aia care a pornit de la RTV e un hoax.

    Reply
    1. sanantonio

      @rezon  @Bleen știu. de-aia am zis c-a plecat de la RTV. un pelican de la RTV a-nghițit-o nemestecată, sta-i-ar în gît

     Reply
    2. rezon

      @sanantonio  @Bleen http://www.evz.ro/detalii/stiri/uluitor-ponta-ii-taie-benzina-la-avion-lui-basescu-987773.html
      
     ”Premierul Ponta l-a amenințat pe președintele Băsescu că va folosi toate metodele și că îl va bloca în țară cu orice preț și nu-l va lăsa să plece în locul său la Bruxelles, la Consiliul European.
      
     La ultima întâlnire între patru ochi de la Cotroceni, Ponta l-a avertizat pe șeful statului că are la îndemână trei măsuri infailibile:
     1. Nu-i va semna ordinul de deplasare. Este vorba de o formalitate prin care un departament de la Palatul Victoria avizează orice deplasare în străinătate a unui demnitar român.
     2. Nu-i va da aprobare de zbor. Ponta l-a amenințat pe Băsescu că va cere autorității aeronautice să nu aprobe desprinderea de la sol a aeronavei prezidențiale.
     3. Nu va aproba alimentarea cu combustibil a aeronavei prezidențiale. „Romavia”, compania căreia îi aparține aeronava prezidențială, este una de stat. Drept urmare, Ponta l-a amenințat pe Băsescu că îl va lăsa fără benzină pentru avion.”
      
     Daca e hoax sau nu, habar n-am

     Reply
    3. sanantonio

      @rezon  @Bleen știu. de-aia am zis c-a plecat de la RTV. un pelican de la Evz a-nghițit-o nemestecată, sta-i-ar în gît. Am avut un comentariu ceva mai amplu pe tema asta, la o privire mai atentă, fiecare punct e o falsă problemă.

     Reply
    4. sanantonio

      @rezon  @Bleen 1. Președintele nu primește ordin de deplasare de la premier. 2. AACR este autonomă, nu primește ordine de la nimeni și nu are dreptul de a refuza efectuarea unui zbor prin ordin de ministru. 3. Avionul lui Băse are nevoie de gaz, nu de benzină.

     Reply
 28. rezon

  O intrebare pentru europarlamentarii PDL. Il intreaba cineva pe Schulz, seful socialistilor europeni, ce pozitie are fata de plagiatul lui Ponta? Asa, macar de curiozitate…

  Reply
  1. adina

    @ceaikovski cand ajunge Ponta acolo la consiliul European, primul care-i deschide usa e Base :).

   Reply
   1. ceaikovski

    @adina E absolut sinistru individul. In locul lui stateam dreaq in tara, nu ma duceam sa ma fac de cacao in direct si in reluare, s-o iau in bot la modul serios, de la mai marii europei…

    Reply
   2. Never G

     @adina  @ceaikovski Nu cred ca se duce Basescu. Cred ca-l lasa sa se faca de ras. Cei de acolo oare nu-si dau seama, ca daca Ponta nu respecta legile tarii, nu e de incredere nici pentru CE?

    Reply
    1. ceaikovski

     @Never G @adina

     Ponta a pus-o meserias. Pana si presa rusa a preluat articolele cu plagiatul. De ex ziarul Pravda, si altele.

     Reply
   1. adina

     @Hongse  @ceaikovski se uita aia crucis, ponta e ala cu plagiatul, aha, inseamna ca i-a plagiat lista lui base.

    Reply
   2. ceaikovski

    @Hongse Nu cred ca Base a trimis inca vreo lista. Cred ca mai asteapta.
    Ma gandesc… poate il declara aia personae non gratta, pe Pontilici 🙂 🙂
    Ce m-as rade…

    Reply
   1. ceaikovski

    @gupi Sa-i vezi pe toti cum il ocolesc, ca pe ciumat?
    Cum fac sa nu dea mana cu el?
    😛 😛 😛

    Reply
  1. poweraxxel

   Astept contestatia la CC facuta de Basescu. Sa vedem cum se duce Ponta acolo si cum CC decide ca nu el trebuie sa fie acolo in timp ce se baga in seama cu europenii care se uita la el ca la un plagia turist …

   Reply
  1. sanantonio

    @SimonaM Sîntem o UE liberă. Poate să se ducă în orice țară din Europa fără viză, chiar și în Brazilia.

   Reply
  2. Never G

    @SimonaM E cu un picior afara din guvern si are tupeul sa transmita prin MAE lista in care nominalizeaza!

   Reply
 29. ics

  Abramburica reloaded:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12573573-ecaterina-andronescu-puiu-hasotti-vor-propusi-educatie-cultura-victor-ponta.htm
   
  Premierul Victor Ponta a precizat miercuri ca social-democrata Ecaterina Andronescu va fi propusa ministru al Educatiei iar liberalul Puiu Hasotti pentru preluarea portofoliului culturii.
   
  Victor Ponta, 13 mai: Ecaterina Andronescu nu a fost desemnata ministru al Educatiei din cauza incompatibilitatii constatate de ANI

  Reply
  1. sanantonio

    @ics Păi ce, numai el să fie ciuca bătăilor zilele astea? O aruncă și pe Antoneasca momeală către presă. De Hașotti o să se ocupe revista Arici Pogonici. Cam ăsta e nivelul de cultură al noului ministru. Chiar nu mai au liberalii nici o personalitate care să aibă măcar tangență cu domeniul ăsta, nu congruență.

   Reply
   1. adina

     @sanantonio  @ics „tangenta, congruenta ? asta nu e drept international, nu ?
    n-am auzit nimic pana acum. hai lasati-ma ca eu trebuie sa ma pregatesc pentru bac”, spune elevul Victor.
     

    Reply
  1. sanantonio

    @ceaikovski Tre să recunosc că mai am foarte multe de învățat. Ca de exemplu, ce-o fi vrut să ne transmită ceaikovski?

   Reply
    1. sanantonio

      @ceaikovski  @sanantonio mai rău m-ai înnodat, mai bine tăceam dracu din tastatură…

     Reply
  1. sanantonio

    @Bleen, exact asta mă întrebam la un etaj mai jos: dacă asta nu e reintroducerea cenzurii, ce e?

   Reply
  1. ceaikovski

   apare sentinta si in „prefata” tezei de doctorat „plagiatul in lumea moderna” autor necunoscut Ponta?
   🙂

   Reply
    1. Hongse

     @sanantonio@Bleen
     Vreau să fiu şi eu ministru în guvernul Pontaminolta, poate la Educaţie, după ce o declară pe abramburica incompatibilă. Şi dacă n-am CV-ul pus la punct nu mă calific…
      

     Reply
 30. SimonaM

  Cum se rezolvă „ecranul negru” la transmisia LIVE B1 TV pe internet.
  ”În urma unor lucrări tehnice efectuate în ultima perioadă în zona de content video, un număr mare de utilizatori ai site-ului B1.ro din afara României au sesizat diverse probleme în privinţa transmisiei LIVE a postului B1 TVpe internet.”
   
   
  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/cum-se-rezolva-ecranul-negru-la-transmisia-live-b1-tv-pe-internet-semnaleaza-aici-eventuale-alte-probleme-tehnice-31205.html

  Reply
   1. SimonaM

     @sanantonio O să țin minte să mai spun celor care se plâng pe-aici că nu pot vedea B1 online ;;)

    Reply
 31. sanantonio

  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-despre-scandalul-de-plagiat-si-ultimul-copil-isi-da-seama-cine-imi-spunea-dottore-9760032
  „Traian Băsescu are un serviciu care se ocupă de asta. E plătit din banii publici. Sigur că mă enervează”, a spus Ponta.
  El a precizat că informaţiile sale despre deplasarea lui Funeriu ar proveni tot de la serviciile de informaţii.
  „Am şi eu, din umila funcţie pe care o ocup, am acest – nu aşa mult – acces la aceste inofrmaţii. Funeriu i-a căutat pe oamenii din presa română, iar «Natura» spunea că i-a spus un anonim (despre plagiat – n.r.), nu că au constatat ei”, a mai spus Ponta.
  Înțeleg că Serviciile se bat între ele: SRI, că ăștia se ocupă de ce se întîmplă în interiorul granițelor, l-a informat pe Băse despre plagiatul lui Ponta, iar SIE, care se ocupă de exterior, l-a informat pe Ponta despre vizita lui Funeriu la Papa. Păi e clar, lupta nu e între Băse și Ponta, e într Meleșcanu și Maior, ce-o mai tot aburim.

  Reply
  1. Hongse

    @sanantonio George-Cristian Maior e şef la SRI, membru PSD. La SIE e Teodor Meleșcanu, PNL. Chiar deloc n-are încredere în useliştii lui?

   Reply
   1. sanantonio

     @Hongse Păi nu vezi? Lupta e între PSD și PNL, Ponta și Băse sînt victime colaterale.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @Hongse  @sanantonio completează, te rog, până la capăt. PSD şi PNL mimează că se luptă, scopul real e oprirea poporului de la a ajunge la putere prin Dan Diaconescu.

     Reply
  2. murfi

    @sanantonio pai stai asa… adica funeriu e urmarit informativ in afara tarii si ponta face informatia publica in mijlocul operatiunii?! unul dintre consilierii presedintelui e suspect pentru sie? etc. ce marfa de calitate ar fi in declaratia asta pentru niste ziaristi care nu ar dormi in bocanci…

   Reply
    1. sanantonio

      @murfi De ce să-l strivească, Ponta minte cu nerușinare, așa cum ne-a tot obișnuit. Nici un serviciu de informații nu l-a informat de scurgerea de informații dinspre Funeriu spre Nature.

     Reply
 32. Yeba

  Legea Inv 84/95 + OUG 36/1997, art 1 = pt doctorat, licență. Studiile de lungă durată erau cele de minimum de 4 ani și se finalizau cu licență.

  Reply
 33. TI

  apropo de docomentul de pe scribd, e o ocazie de a vedea promptitudinea feedback-ului la tonomate, adica mai concret, unele chestii de acolo au fost deja folosite de ratatul de leca si probabil si de altii, inclusiv televizat, numai ca n-am stomacul sa verific

  Reply
 34. Bleen

   Georgeta Condur :
   
  ”Alina Mungiu-Pippidi e subtilă. Într-un editorial publicat astăzi, vorbeşte doar de situaţia de la ICR, iar despre plagiat scapă o „şopârlă” de genul celor din cupletele umoristice de pe vremea lui Ceauşescu, atunci când era greu să treci de cenzură. „Mare strateg trebuie să fii ca să pierzi pacea după ce ai cîştigat războiul. […] Trei sferturi din bătălii nu sînt cu duşmanul deloc, ci cu natura. Am vrut să spun cu justiţia”. Nu e comic?”

  Reply
 35. Sam85

  Ce credeti, pana la urma isi va da demisia sau ramane pana in toamna?
  Eu nu prea as vrea sa-si dea demisia, fiindca presimt ca ne vom mai distra pe seama lui in lunile ce vin.

  Reply
  1. Bleen

    @Sam85 Cariera politică a lui Ponta a luat sfîrșit. Demisia e o formalitate. E bine să și-o dea cît mai tîrziu, ca să se afunde cît mai mult.

   Reply
    1. Florina

      @Sam85  @Bleen 
      
     Nu, ani de zile au profitat de el. Asta-i devorare în stil bolşevic. Îi exploatează ambiţia prostească şi apoi se descotoresc de el. Aparenţele sînt înşelătoare. 

     Reply
   1. rezon

     @Bleen  @Sam85 Exact. Mizez pe tupeul lui de carlan obraznic, pentru a adanci pocinogul la maximum.

    Reply
 36. BarbuMateescu

  off-topic: întrebare de pe Google care ajunge la mine pe blog: „Cum se calculează un sondaj de opinie cu procente?”
  Păi, fă ca toată lumea: pune un pic de sondaj pe pâine, ia cu furculiţa nişte opinie şi ce cade pe farfurie sunt procentele.

  Reply
 37. Bleen

  ”Ora 13.20: Completul de judecata s-a reunit in sala de sedinta la ora 12.00 si delibereaza, a anuntat un purtator de cuvint al Inaltei Curti.” HN
   
  Să sperăm că deliberează, nu eliberează.

  Reply
  1. Hongse

   @Florina
   Şi tocma’ ce fuse la ambasadă pe 12… I-o fi dat azi un SMS pe la 5:53 să-i aducă aminte şi l-a şucărit pe rusnac la ora aia.
    

   Reply
   1. LunguVictorEugenMihai

     @Yeba crezi ca poate cu atatea camere la BAC? si i-a zis Daciana – ce-ti trebuiau, ma, atatea camere? (stai c-am gresit interceptarea – e de la discutia cu vila de protocol de la Snagov)

    Reply
 38. Bleen

  Ha ha! Ce trebuie să spună pesediștii cînd ies în public:
   
   
  ”La momentul redactarii tezei de doctorat nu erau reglementate procentele privind citarea literaturii de specialitate si a textelor de lege.
   
  a.La momentul redactarii tezei de doctorat nu au existat norme privindmodalitea de citare a surselor preluate din literatura de specialitate.Citarea a fost realizata fara incalcarea Legii Nr. 8 / 1996 privind dr deautor si dr conexe.  
   
  b.Potrivit prevederilor art. 9 din Lg 8/1996, ”Nu pot beneficia deprotecţia legală a dreptului de autor următoarele: 
  a) ideile, teoriile,conceptele, descoperirile ştiinţifice, procedeele, metodele de funcţionaresau conceptele matematice ca atare şi invenţiile, conţinute într-o   operă,oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau deexprimare; 
  b) textele oficiale de natură politică, legislativă,administrativă, judiciară şi traducerile oficiale ale acestora”.
   
  3.LG 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare a fost modificată prin ORDONANŢA GUVERNULUI Nr. 28 din 31 august 2011 i a introdus noiunea de ”plagiat”.
   
  a.Constatare: OG 28/2011 de modificare a Lg 206/2004defineteș ”plagiatul” tocmai pe ceea ce Legea nr. 8/1996 privind dreptul deautor şi drepturile conexe, exclude de la protecie legală a dreptului de autor.
  Concluzie: Reglementarea ”plagiatului” a fost făcută cu scop politic”

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Aha, deci pînă-n 2011 aveai voie să copiezi doctoratele altora și să te semnezi pe ele. Ce bou sînt, dacă știam luam și eu unul, chiar dacă n-aveam facultate. Imi treceam un masterat în CV și p-ormă-l ștergeam, ce mare lucru?

   Reply
 39. LunguVictorEugenMihai

  Plagiattore o ia in freza si pe tem masteratului din Catnia
  CV-ul oficial al premierului Victor Ponta, publicat pe site-ul Camerei Deputatilor si pe site-ul propriu, a suferit o modificare. In noul CV nu mai apare Masterul in Drept Penal International de la Universitatea din Catania, Italia, pe care Victor Ponta, potrivit vechiului document, l-ar fi obtinut in perioada martie-iunie 2000.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12572692-modificare-premierului-victor-ponta-nu-mai-apare-masterul-universitatea-din-catania-din-2000.htm

  Reply
   1. LunguVictorEugenMihai

     @Yeba Oare e legata de asta demiterea acum o luna a consului RO la Catania de catre Marga? Incepuse consulul sa sape in arhive?

    Reply
 40. ics

  Daca Ponta si-a scos master-ul din CV (de unde eu inteleg ca a fost trecut gresit acolo, adica nu exista), putea sa se inscrie la doctorat?

  Reply
   1. ics

     @Florina e semi-murdar, ca recunosc cinstit ca sunt basist. greseala recunoscuta e pe jumatate iertata, nu? 🙂

    Reply
  1. cristihan

    @ics Am dezbatut problema asta pe fb, pana la urma se pare ca la momentul respectiv se putea face doctorat fara master. Garantez, nu are rost o investigatie pe tema asta. E suficient plagiatul, oricum…

   Reply
    1. cristihan

      @Yeba  @ics Nu mai e fun, s-a invechit, cautati ceva nou… There’s plenty where that came from 🙂 

     Reply
  1. Hongse

   @Glook
   Nu… Singurii care transmit meciul în direct sunt cei de la  hotnews.ro şi site-ul e down (DDOS?)  Ultima actualizare era Ora 10.49: Avocatul Ion Cazacu a plecat de la Inalta Curte fara a face nici o declaratie
    

   Reply
   1. gupi

     @Hongse Ora 13.20: Completul de judecata s-a reunit in sala de sedinta la ora 12.00 si delibereaza, a anuntat un purtator de cuvint al Inaltei Curti.

    Reply
 41. Bleen

  Despre anunțul așa-zis bombă al lui MRU privind candidatura la Iași. Nu e nicio bombă aicea. Pentru MRU este vitală validarea electorală înainte de 2014. Doar așa are șanse să devină liderul și candidatul dreptei la prezidențialele din 2014.

  Reply
 42. morris

  Va dati seama? victorel prin 2000, era in Sicilia, la universitatea din Catania si isi lua masterul in drept penal international. Pe urma, omul se ocupa numai cu coruptia si spalare de bani. Pt cine nu are chef sa-i citeasca c. v.-ul, un mic extras:
   
  Septembrie 2001 – membru al Comisiei Speciale privind faptele de natură penală comise de membrii Guvernului.
  Aprilie 2001 – membru al Consiliului de supraveghere şi îndrumare al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare.
   
  2000 – 2001 – coordonator al Biroului de Combatere a Spalarii Banilor.
  1998 – 2001 – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie – Secţia de Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică; specializat în domeniul infracţiunilor economico – financiare .
  1995 – 1998 – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.
  august 2000 – desemnat expert evaluator al Consiliului Europei în programul GRECO (Grupul European pentru Combaterea Corupţiei).
  Martie 2001 – stagiu de pregătire în domeniul infracţiunilor financiar – bancare şi informatice organizat la Washington de către Departamentul Trezoreriei al SUA
   Si cea mai tare:  dec 2000- feb 2001- stagiu de pregatire profesionala in cadrul procuraturii nationale Antimafia la Roma Italia! pam pam!  Acest  Corrado Cattani al nostru!
   

  Reply
  1. Hongse

    @Bleen http://www.contributors.ro/cultura/doctor-ponta-doktorvater-nastase-si-walter-fullbricht/
   Vezi şi comentariile..
    

   Reply
 43. Bleen

  „Apel pentru demisia Primului Ministru al României
  Cazul scandalos de plagiat al domnului Victor Ponta, prim ministrul României, obligă moral mediul academic şi asociaţiile civice interesate de calitatea învăţământului să declanşeze o dezbatere naţională care să se concretizeze printr-o reverificare drastică a tuturor tezelor de doctorat de după revoluţie. Cerem de asemenea realizarea unui sistem centralizat de publicare pe internet a tuturor lucrarilor de licenţă şi de disertaţie pentru a putea fi apoi verificate.
  De asemenea, deoarece plagiatul evident al Primului Ministru aduce grave prejudicii învăţământului şi cercetării academice din România cerem demisia acestuia ca singură şansă de a putea începe cu adevărat, şi pe temelii morale, reclădirea şcolii româneşti. Cerem să se alăturare acestui protest toţi universitarii  interesaţi în refacerea credibilităţii învăţământului universitar şi a reabilitării valorilor etice în societatea românească”.
   
  Daniel Vighi și Societatea  Tinerilor Universitari din România, Grupul de Reformă Universitară, Universitatea de Vest Timişoara şi Asociaţia culturală Ariergarda
   

  Reply
  1. sanantonio

    @nedormitul benzină moca pentru raliuri și o emblemă mișto cu E de la ”Hai Liberare” pe portieră

   Reply
 44. rezon

  Karl-Peter Scwarz (FAZ): Ponta, nerusinatul
   
  Karl-Peter Schwarz Schamlos Erst leugnet man, dann entschuldigt man sich, und am Ende nimmt man tief gekränkt den Abschied. So machten es bisher alle Politiker, die des Plagiats überführt wurden. Noch leugnet der rumänische Ministerpräsident Victor Ponta, dass er seine Dissertation schamlos abgekupfert hat. Von einer Entschuldigung will er nichts wissen. Und ob seine Affäre so enden wird wie die eines deutschen Verteidigungsministers und eines ungarischen Präsidenten, nämlich mit dem Rücktritt, ist durchaus nicht sicher. Die rumänische Gesellschaft ist von Korruption zerfressen. Sinekuren, Nepotismus und politische Freundschaftsdienste gibt es auch an den Universitäten. Entsprechend stark ist der Widerstand des akademischen Establishments, wenn der Ruf nach Transparenz und Integrität laut wird. Da werden sich schon Leute finden, die Ponta einen Persilschein ausstellen, er wird es ihnen honorieren. Diese Affäre ist ein Lackmustest für den Rechtsstaat und die Demokratie. Statt wie gebannt nur auf Ungarn zu starren, wäre es höchste Zeit, dass man in der EU die Vorgänge in Rumänien unter die Lupe nimmt. KPS
   
  https://www.facebook.com/k.p.schwarz

  Reply
  1. adina

    @rezon cele trei faze ale plagiatorului (ca la fazele lunii, alea 4):
   mincinosul, pocaitul, fricosul (bir cu fugitii cu coada intre picioare)
    
   ponta inca e in prima faza. putintica rabdare ….

   Reply
  2. adina

    @rezon se muta lupa europei de pe ungaria putin mai la est
   sa asteptam efectele. tinem pumnii pentru efecte pozitive.

   Reply
  1. chriscross

    @Bleen „Menţionăm că acuzaţiile de plagiat în cazurile zu Guttenberg şi Pal Schmitt au apărut pentru prima dată tot de revista „Nature”.”
   …plagiat din articol…

   Reply
   1. adina

     @chriscross  @Bleen are Natura un stil de a-si regla singura mecanismele ca sa scuipe afara orice intrus care ii deranjeaza ordinea

    Reply
 45. murfi

  Întrebat ce aliaţi politici are ICR în clipa de faţă, Horia-Roman Patapievici a replicat: „Răspunsul este: nici unul. Preşedintele nu poate face nimic, nu are nici o pârghie la dispoziţie, dar PDL nu ne-a dat absolut nici un sprijin, nici un sprijin, acest lucru trebuie bine înţeles! Nu avem nici un sprijin politic! „
   

  Reply
 46. Bleen

  România Curată ia atitudine în cazul Ponta și publică un articol despre acuzațiile de plagiat la adresa Laurei Kovesi.

  Reply
   1. Hongse

     @Mistral  @Bleen http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/543204_10151025268678112_2013555896_n.jpg

    Reply
  1. Glook

    @ics Pe mine ma intereseaza ce va face, primarul USL al timisoarei care a fost sustinut de stdenti pe motiv ca a facut multe pentru recunoasterea tilurilor universitare in strainatate.

   Reply
   1. ics

     @Glook o sa spuna ca e o facatura, ca l-au lucrat serviciile pe saracul prim ministru, ca e basescu de vina …
    Sau nu o sa spuna absolut nimic, cainii latra, caravana trece. Votantul uselist nu e interesat de rahatisuri de-astea si merge pe principiul: ce vrei, s-a descurcat si el cum a putut, nu vezi ca toti au acum

    Reply
    1. Glook

      @ics Acu vad ca e grupul de la Universitatea de vest. Robu e de la Poli… Klar, are o scuza beton sa faca invers de cum ar trebui.

     Reply
 47. LunguVictorEugenMihai

  un foarte bun prieten, procuror, mi-a descris foarte plastic situatia in care se afla Ponta si haita de sustinatori: un cocalar iti fura masina (Chișasăle, să zicem) si se foloseste de ea un an, doi pana il prinde politia. Nu el este vinovat, ci ala care l-a prins. Dar, daca tot a fost prins, in marinimia sa ti-o da inapoi – si sa zici multumesc ca nu ti-a tamponat-o. Asa-i si cu cocalarul acesta de Prim-Plagiator al Romaniei – s-a folosit de doctoratul furat sa primeasca din 2033 15% spor de salarizare (pana in 2009, cand le-a taiat Boc sporul) + alte beneficii. A fost prins, da inapoi titlul de doctor. Dar foloasele necuvenite, bai, loaza, hot si nesimitit? Alea nu intra sub incidenta legii?

  Reply
 48. Bleen

  Dacă iau cartea lui x și îi pun subtitlu teză de doctorat și o semnez Mirel-Valentin Axinte, și pun corect toate notele și semnele citării și bibliografia, se cheamă că am teză de doctorat? Pot lua titlul de doctor pe un fragment din Patapievici, de exemplu?

  Reply
  1. Hongse

   @morris
   Standford, Salygny, Fullbricht, Sevillia (Abramburica)… next? Păi Dottore, care a făcut un curs la Exter!
    

   Reply
   1. sanantonio

     @Hongse  @morris Lui Dottore îi dispar masteratele din CV de zici că-s efemeride. Ăsta ar trebui anchetat și pentru fals în acte publice și uzurpare de calități oficiale. Daniel Morar, citești Blogary?

    Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Am încercat și n-am reușit. N-am fost niciodată pe pagina aia și sînt deja banat. Cum naiba? Și a dispărut și comment-ul lui Măuzes. Ce oameni, domnnule, nici o urare de bine nu mai poți să faci!

   Reply
    1. Florina

      @ics  @Bleen  @sanantonio 
      
     Adminul e puţin plecat. Cu ceva noroc, poate aştepta comentariul şi doi ani în moderare. 

     Reply
 49. murfi

  Stimate Domnule Adrian Năstase,. Pentru că nu prea v-am vizitat blogul până acum, vreau să vă urez multă sănătate şi un călduros LA MULŢI ANI.

  Reply
 50. SimonaM

  Fostul premier a subliniat că obiectivul său pe termen mediu este unificarea dreptei, nu doar supraviețuirea PDL.
  Totodată, Ungureanu a subliniat că a cutreierat țara înainte de alegerile locale și a întâlnit oameni care erau dezamăgiți de felul în care au fost tratați de conducerea PDL.
   
  Citiţi mai mult: ANUNȚ BOMBĂ. Mihai Răzvan Ungureanu candidează! – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/anunt-bomba-mihai-razvan-ungureanu-candideaza-987822.html#ixzz1yJvdlY2t EVZ.ro 
   

  Reply
 51. zimi

  ROMANIA TARA TUTUROR POSIBILITATILOR – pentru alesi muma petru prostime ciuma Asta-i Romania bunului simt si al celui mai cinstit guvern DECLARATIE DE INTERESE 196/15.06.2012 Subsemnatul Varujan Vosganian avînd Functia de senator , la Senatul Romaniei cunoscand prevederile art. 292 cod Penal, privind falsul in declaratii, declar pe proprie raspundere: 2.1 Uniunea Armenilor din Romaia presedinte Non- profit Uniunea Scriitorilor din Romania prim – vicepresedinte Non profit (valoarea beneficiilor) DECLARATIA AVERE 118/15/06.2012 (Pe site Senat) Venituri realizate: venit anual realizat -Senatul Romaniei senator 66000 -Uniunea Armenilor din Romania presedinte 51934 – Uniunea Scriitorilor din Romania prim vicepresedinte 53562 Institutul National Cercetari Economice cercetator 22068 Total 193564 Banii de la Legea Recunostintei 17.350 RON donati integral nu se specifica unde. Interesant atat el cat si sotia sunt ecologisti convinsi in declaratile de avere din ultimii 5 ani nu detine masina nici el nici sotia intrbare cum se deplaseaza prin oras ????? Curat mudar coane varujene non profit dar le iei banii

  Reply
 52. murfi

  stelian tanase: „Ce nu înţeleg eu, e nu că Ponta şi-a copiat puţin doctoratul, ci înverşunarea pe care o au toate televiziunile în a prezenta întîmplarea.”

  Reply
  1. Luminita

    @murfi pai nea Stelica, daca are oaresce nedumeriri sa citeasca Le Monde si noua titulatura a lui Ponta de premier cu „magna cum fraudae”.

   Reply
  1. Luminita

    @poweraxxel eu pariez pe motiv de judecator CCR, un fel de contramasura la premierea acestora de catre mariner de ieri.
   N.B. Udemeristul judecator este cel ce a decis neconstitutionalitate diminuarii pensiilor, fapt care a dus la cresterea TVA cu toate nefastele consecinte ale economiei romanesti

   Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Dureros de adevărat, din păcate. Ăsta e rezultatul a 70 de ani de politică comunistă în domeniul învățămîntului (vă rog, nu scuzați cacofonia, dați cu pietre-n ea pînă o ia dracu). Și se trezește un amărît de chimist cu diplome neechivalate să spună că așa nu mai merge. Ba pe-a mă-sii, că nouă așa ne convine, cum era înainte! Ce să ne obosim creierul corectînd lucrările unor țînci care spun ce-i taie capul, nu mai bine le suprapunem și le corectăm la fereastră prin lumina de la soare?

   Reply
   1. ics

     @sanantonio  @Bleen Parerea mea e ca_cam abereaza autorul (sau personajul literar, dracu sa ii ia). Faptul ca de cele mai multe ori trebuia sa inveti niste comentarii idioate la o materie nu scuza, nici macar nu explica, plagiatul unui dottore. Hai ca la scoala riscai sa iei nota proasta, sau sa nu intri la liceu, dar pe tonta, mang & co cine naiba i-a obligat sa faca ce au facut? Plagiatul e mai degraba laitmotivul politicianului roman (al sudorului, fierar betonistului sau merceologului care s-a gandit sa intre in politica dupa 89)
     
    ps. mie va rog sa imi scuzati cacofonia, dar nu sunt doctor in nimic, nu am avut bani sa cumpar nici macar lucrarea de licenta, a trebuit sa  o fac singur 🙁

    Reply
    1. sanantonio

      @ics  @Bleen Eu nici d-aia n-am. Am luat Bacul din mila profesorilor. În treapta a 2-a de liceu, nu cred că am acumulat un trimestru de prezență.

     Reply
    2. sanantonio

      @ics  @Bleen Ba scuză și explică mentalitatea inoculată în creierul inocent al copilului: nu-ți folosi mintea, învață pe dinafară comentariile astea scrise de un profesionist, că astea sînt bune, nu ouăle Kinder din mintea ta. Nu ai voie să gîndești, învață ca papagalul ce-au scris alții înainte. Nu e vorba de copiere de la unul la altul, e vorba de înghițirea pe nemestecate a ideilor altora.

     Reply
    3. ics

      @sanantonio  @Bleen mai, tu tii cu ursul :))))
     Se presupune ca un doctor in ceva nu mai este chiar un copil inocent, a trecut de mult peste rahaturile scolii romanesti.
     conform dexonline: doctor – titlu științific conferit doctoranzilor în urma susținerii examenelor și a unei teze originale;
     a se retine „originale”. Mintea mea in gandul ei intelege din asta ca trebuie sa vii si tu cu ceva, nu sa faci un colaj de articole, carti etc scrise de altii.

     Reply
    4. sanantonio

      @ics  @Bleen țin cu ursul, că-i înțeleg educația precară de care a avut parte în primii ani de școală, acolo unde a învățat că decît să înveți să cugeți, mai bine folosești foaia de calc, că ai note mari asigurate. Îl compătimesc aproape sincer.

     Reply
 53. Bleen

  Gheorghe Albu, președintele Comisiei de organizare a Convenției PDL: ”N-o să-i lăsăm pe Băsescu și Boc să ne distrugă partidul!” (declarație de acum 2 ani)

  Reply
 54. Bleen

  HN:
   
  Ora 10.49: Avocatul Ion Cazacu a plecat de la Inalta Curte fara a face nici o declaratie
  Ora 9.53: La Inalta Curte a ajuns Ion Cazacu, unul dintre avocatii lui Adrian Nastase. Sedinta nu a inceput inca, desi era programata pentru ora 9.00

  Reply
 55. adina

  zice Ponta: „Apreciez că nimeni din presa română nu a acceptat direct să se bage în această mizerie şi a fost nevoie de acest aranjament al lui Funeriu, care a mers la Munchen, s-a întâlnit cu reprezentantul revistei (Nature – n.red) la Munchen, le-a spus că el e sursa anonimă. E ca «B.D. la munte şi la mare»”.
   
  Ziariștii intreaba de unde ştie de presupusa deplasare a lui Funeriu la Munchen, Ponta zice: „De unde are şi Traian Băsescu informaţii despre mine”.
   
  Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-vrea-sa-i-ia-lui-basescu-si-fotoliul-de-dictator-987686.html#ixzz1yJlDAchD EVZ.ro

  Reply
  1. adina

    @Beavix e bun de pus in rama.
   Rog o improspatare de memorie: paul pacuraru e ala cu live webcam ?

   Reply
  2. sanantonio

    @Beavix Am citit doar titlul de pe site-ul Adevarul, să mă conving că nu e vreo eroare la transformarea titlului în adresă de internet. Nu e nici o greșeală, așa că m-am gîndit: ce poate să-mi transmită mie una care încă nu știe limba română? De unde știu eu că înțeleg corect ce vrea să spuna? Mai bine, lasă, nu te mai obosi și cu articolul, titlul e elocvent.

   Reply
  3. sanantonio

    @Beavix Am citit doar titlul de pe site-ul Adevărul, să mă conving că nu e vreo eroare la transformarea titlului în adresă de internet. Nu e nici o greșeală, așa că m-am gîndit: ce poate să-mi transmită mie o persoană care încă nu știe limba română? De unde știu eu că înțeleg corect ce vrea să spună? Mai bine, lasă, nu te mai obosi și cu articolul, titlul e elocvent.

   Reply
  4. sanantonio

    @Beavix Am citit doar titlul de pe site-ul Adevarul, să mă conving că nu e vreo eroare la transformarea titlului în adresă de internet. Nu e nici o greșeală, așa că m-am gîndit: ce poate să-mi transmită mie una care încă nu știe limba română? De unde știu eu că înțeleg corect ce vrea să spuna? Mai bine, lasă, nu te mai obosi și cu articolul, titlul e elocvent.

   Reply
  5. sanantonio

    @Beavix Oprișan, fotomodelul, a scos-o p-asta cu ”adevărul și dragostea VA învinge minciuna și ura”? N-are și ăsta vreun doctorat, ceva, în Limba și Literatura Română?

   Reply
  6. Never G

    @Beavix Cati din cei ce citesc vor intelege? Dupa mine are dublu mesaj. Unul pentru cei ce inteleg plagiatul si altul pentru USL-isti care sa le dea dreptate.

   Reply
 56. Hongse

   Karl-Peter Schwarz  Strange silence in Europe on the Ponta affair. Can you imagine the international bruhaha if Orbán would only be suspected of a similar offence? It seems that a Romanian PM has to be caught stealing silver spoons at an EU summit before everybody understands who he is. My tentative explanation: socialist affiliations, left leaning media and anti-Romanian prejudices come together. They regard Romania as a hopeless case, far beyond European standards – I do not.

  Reply
 57. Rheia

  Bună dimineața, mă scuzați, cam off-topic, dar aici am încredere că primesc o îndrumare limpede: m-a sunat soră-mea de dimineață să mă-ntrebe de ce Ponta nu vrea să-l lase pe Băsescu (vai de capul meu, scrisesem Năstescu, fi-mi-ar de cap Freudescu…!) să se ducă la Bruxelles și-o ține gaia mațul să se ducă el. Cică a devenit curios șeful ei, un director de multinațională. Grec. Există undeva un comentariu scurt, concis și la obiect, spre care s-o direcționez? Chiar și-n românește, că traducem noi. Mulțumesc frumos!

  Reply
  1. sanantonio

    @Rheia Păi e simplu. Din cauză că Ponta vrea să ia din prerogativele constituționale ale Președintelui. Dorește ca el, premierul, să fie cel care reprezintă România la summit-uri internaționale pe teme economice, iar președintele să le reprezinte la cele politice. Iși arogă, total nefundamentat, dreptul de a reprezenta România. De fapt, iar acest lucru nu e musai să-l traduci directorului grec de  multinațională, vrea să genereze un confilct instituțional cu Președinția pentru a avea un motiv de a cere suspendarea lui.

   Reply
   1. Yeba

     @sanantonio  , ba asta sa-i traduca, ultima parte, fiindca, privit din afara, nu se intelege nimic. Inca nimeni nu a aflat ca Ponta, ajuns prim ministru prin puci parlamentar in tara UE, este, printre altele, atat de vanitos si cu o mentalitate atat de golaneasca incat ar fi incercat asta si fara motiv, din sufletul lui curat, doar fiindca l-a suparat presedintele cu criticile lui.

    Reply
    1. Rheia

      @Yeba  @sanantonio Efharisto (că „frumos” nu știu cum se zice-n greacă nouă). Mie-mi sună a „multi-pronged attack”. Nu l-am perceput pe Ponta ca fiind chiar atît de subtil, dar probabil că el e doar Prîslea cel voinic în fizic, ideile și strategia vin de la mîrțoaga care-a mîncat jăratic.

     Reply
 58. liviuta

  @bogdaniulian Miza plagiatului nu e, in prima faza, in zona boborului, care nu e prea stresat de probleme de soiul asta; problemele majore se aglutineaza pe plan extern şi, finalmente, Ponta va ceda, pentru ca Romania e conectata politic cu Occidentul, nu e Coreea de Nord.
  In chestia cu NR, am sa studiez si eu programul, m-ai facut curios cu chestia ortodoxa; eu mai degraba as fi bucuros sa regasesc la un partid de dreapta o asumare a unei perspective religios crestine; ca practicant, iti pot spune ca in biserici vei gasi oameni de foarte buna calitate (necazuti intr-un legionarism desantat), inclusiv tineri, care pot fi recuperati ca electorat pentru o platforma conservatoare.

  Reply
 59. bogdaniulian

  mi-a placut descrierea lui Neamtu. pacat de idee, daca scoate delirul mistic-ortodox din program e chiar ok.
  supraestimati plagiatul lui ponta, uitati ca romanii ii apreciaza mai degraba pe aia care se descurca (fura, se inspira, imprumuta, ciordesc) decat pe cei care fac o treaba cinstita. asadar ponta arata ca e romanas verde, nu ca ciudatul ala  de Funeriu cu chimia lui sau Patapievici, pe care nici nu-l intelegi ce spune, trebuie sa stai cu dictionarul in mana. iar mainile romanilor sunt ocupate cu shaorma si cu bere, se stie.

  Reply
  1. bilbofil

    @bogdaniulian Problema lui Ponta în fața „românilor” este că a fost prins și că se va vedea obligat să plece cu coada între picioare. „Românii” îi susțin doar pe învingători.

   Reply
 60. rezon

  De ceva vreme, aud o zicala de la toti prostii: „Cartile din carti se fac”. Ceilalti prosti dau, de fiecare data, din cap, aprobator. Nu stiu cand a aparut imbecilitatea asta, dar e cert ca a ajuns folclor malign.

  Reply
  1. Yeba

    @rezon A apărut ca ironie și se referea la mestecarea ideilor altora. Proștii au interpretat-o ad litteram. Dar nici autorii nu s-au gândit că se va transforma în „cărțile din cărți se reproduc”. A fost copiat și verbul CREAZĂ.
   Justy se pronunță azi, deci, pe 20. 

   Reply
  2. anarchix

    @rezon Imi amintesc ca acum vreo 12 ani cand inca eram student la Magurele, era chestia aia ca oricine vroia catedra trebuia sa scrie o carte – cred ca regula aia tampita inca mai e valabila. Era unu’ Vrejoiu la fizica care practic copiase un textbook celebru (o carte greu accesibila pana si intiatilor). Ei bine, romanul nostru si-a scris si el cartea  folosind template-ul americanului si a scris-o asa de bine ca a facut-o de 10x mai criptica.

   Reply
 61. rezon

  Aud de ceva vreme o zicala pe care o aud la toti prostii: „Cartile din carti se fac”. Ceilalti prosti dau, de fiecare data, din cap, aprobator. Nu stiu cand a aparut imbecilitatea asta, dar e cert ca a ajuns folclor malign.

  Reply
 62. Bleen

   Redactia Kamikaze 
   
  ”Părerea mea este că plagiatul ar trebui tolerat măcar la doctorate. Asta ca să nu se scrie prostii, ca la examenele de bac unde nu se poate copia. Ar fi cam rușinos să citim în presa internațională perle din tezele de doctorat ale românilor.”

  Reply
 63. Bleen

  3. Justiția
  Instituirea imediată a “Panoului de onoare al Iertătorilor” (POI). Sistemul judiciar trebuie să treacă de la căutarea de vinovați la căutarea binefăcătorilor (ce cauți aia găsești).POI cuprinde persoanele care, în cadrul proceselor aflate pe rolul instanțelor judecătorești, aleg benevol, prin iertarea celeilalte părți, să renunțe la judecată. Aceste persoane sunt promovate gratuit și date ca exemplu de sistemele mass-media TVR, SRR (radio), Agerpres.
   
  4. Armata
  Transformarea treptată a unităților militare într-un corp de cercetași și exploratori, care să participe împreună cu organizații omoloage externe la dezvoltarea zonelor arctice, a spațiului extraterestru și a celorlalte planete.
  ….
   
  6. Băncile
  Introducerea imediată a separării stricte în cadrul sistemului bancar între băncile de economii și celelalte bănci (instituții financiare). Guvernul garantează și își asumă plata doar a depozitelor de economii. Această măsură reprezintă un pas intermediar către o lume fără bani.
   
  Te rugăm să sprijini campania noastră prin contribuții financiare. Poți trimite banii către următoarele conturi, deschise la Millennium Bank:
  Titular: Buzoi Mărgărit-Daniel
  Cod IBAN: RO 35 MILB 0000 0000 0211 0596
  Titular: Buzoi Hortansa
  Cod IBAN: RO 49 MILB 0000 0000 0223 6832

  Reply
 64. anarchix

  Damn! Pana si seful meu m-a intrebat la sfarsit de group meeting ce se intampla in Romania. :-))))))

  Reply
 65. BarbuMateescu

  Rezon şi cu mine vă aducem la cunoştinţă că v-am plagiat la interval de douăzeci şi patru de ore distanţă în aceeaşi locaţie, cu rezultate mulţumitoare. Trăiască lupta universală pentru bibliografie!

  Reply
 66. Bleen

  „Nu merita titlul de doctor”
  Dragoş Ciuparu evaluează la aproximativ 80% din lucrare ca fiind plagiat clar. În cazul acesta, rămâne cam 20% creaţie proprie, contribuţie ştiinţifică personală la cercetarea ştiinţifică. Un procent prea mic pentru a merita titlul de doctor în drept. „Dacă jumătate din teză era creaţia autorului, era decent. Cred că asta era problema domnului Ponta – dacă cita corect, nu merita titlul de doctor”. 

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Bleen n-as fi asa sigura ca aia 20% ar fi creatie proprie, mai degraba nu s-a depistat inca sursa :-))

   Reply
 67. Yeba

  Cnd se pronunță Justy în cazul Născase?
  În articol e un „și totuși” ciudat. Înțeleg că poziția presei șcl nu e percepută ca o victorie a USL. USL nu și-a dorit asta, nu vrea să fie Goebels, vrea să fie Părinții Fondatori.

  Reply
 68. Bleen

  Hotnews: ”Crin Antonescu: PNL il propune pe Puiu Hasotti pentru portofoliul Culturii. Nu exista un om mai naiv de cinstit ca Mircea Diaconu – vom reveni cu amănunte” Păi nu astea erau amănuntele?

  Reply
  1. Florina

    @Bleen 
   Diaconu: „Mă retrag din guvern, deci nu sînt  dat nimeni afară de nimeni.”
    
   E, hai , că a fost chiar blînd Antonescu. 

   Reply
   1. rezon

    Intelect @sanantonio  @Bleen Wittgenstein e un intelectual al lui Basescu avant la lettre. Scrie in articol.

    Reply
 69. sanantonio

  Mulțumesc, Bleen! Nu cred că există altă soluție pentru dreapta, decît implozia PDL. Filialele care au cîștigat se vor alipi în mod natural noii construcții. Blaga va avea o infrastructură formată din pereți goi.

  Reply
 70. Bleen

   Catalin Zafiu 
  ”Dar daca, de fapt, Diaconu a plagiat pe altcineva si de aia a zis ca Ponta nu l-a plagiat pe el? :-)))”

  Reply
  1. EroulBula

    @Bleen 
   Dupa cum a reactionat Diaconu, ori a plagiat si el ori n-a plagiat dar i-a scris el teza lui Ponta iar Copylotul doar a semnat-o.

   Reply
 71. Bleen

  Animal Planet e pe primul loc la ISI: http://en.wikipedia.org/wiki/Impact_factor
   
  Nici că mai mare jignire pentru Alina Mungiu din partea lui Ponta. 

  Reply
 72. Florina

  Eu mă întreb cu ce se ocupă acum nea Nicu Văcăroiu, nu de alta, da’ mai rău decît tembelul ăsta de Ponta n-ar putea fi. 

  Reply
   1. Florina

     @uitaroh 
     
    ohoho, parfum! deci, disponibil, la o adică, fără ura asta maladivă faţă de Băsescu şi, din cîte îmi amintesc, nici pe departe iresponsabil ca Ponta. 
    că Ponta pică, dar pe cine pune USL în schimb, e problema. 
     

    Reply
    1. uitaroh

      @Florina SI tarfa de banicioiu zicea azi in emisiune la Turcescu de lipsa transparentei la ICR. Probabil avea ceva legatura cu auditul curtii de conturi. 

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *