You have to live to fight another day

Actuala situație a dreptei poate fi asemuită cu aceea a unei armate care în loc să se retragă și să se regrupeze pe poziții pe care le poate apăra mai ușor, insistă să rămînă pe poziții avansate, riscînd să fie încercuită și distrusă.

Alegerile parlamentare sînt pierdute. PDL trebuie lăsat singur în prima linie, să-și frîngă gîtul. Restul dreptei sau, mai bine zis, dreapta autentică, trebuie să se regrupeze în linia a doua, să-și recîștige credibilitatea sau să și-o întărească, să crească, să se organizeze și să fie gata de contraatac în 2014 și 2016.

Dacă nu sîntem capabili să vedem mai departe, dincolo de prima mutare, alegerile parlamentare din această toamnă au toate șansele să fie Stanligradul dreptei. După ele, de partea dreptei, nu va mai rămîne nimeni cu imaginea intactă. Mișcarea civică va fi decredibilizată și învinsă la comun cu partidele și va ieși din această bătălie nu numai învinsă dar și cu imaginea de remorcă a greilor PDL. Să nu ne amăgim, mișcarea civică va duce în toamnă o bătălie sub conducerea fesenistă a PDL-ului, în termenii impuși de aceasta.

După alegerile din toamnă, pe cîmpul de luptă vor zăcea cadavrele politice ale vedetelor civice ale dreptei, vedete compromise de imaginea de valeți ai feseniștilor și de invalidarea populară. În 2014 vom intra cu o mișcare de zombie făcuți ferfeniță de alegerile parlamentare din 2012 și de participarea la această oaste de strînsură, această mare varză de dreapta.
Mișcarea civică trebuie să rămînă în linia a doua, să susțină temele dreptei de acolo și să hărțuiască stînga, ca într-o luptă de gherilă.

Ca să-și păstreze, recapete sau întărească credibilitatea și autoritatea, mișcarea civică de dreapta trebuie să păstreze o anumită distanță față de actorii politici, trebuie să evite campaniile electorale și asocierile care ar duce la etichetări ce pot știrbi sau distruge credibilitatea. Mișcarea civică de dreapta trebuie să iasă din prizonieratul PDL-ului.

Facebook Comments

172 Comments You have to live to fight another day

 1. Pingback: Erorile lui MRU | Blogary

 2. Pingback: Analiza unui dezastru, înainte de a se întîmpla | Blogary

 3. Pingback: Comisia Macovei, masina de spalat politicieni | Madame Blogary

 4. StefanTrifan

  Nu cred că soluţia este aceea de a ne retrage în munţi. Dreapta, orice s-ar înţelege prin asta, ar trebui să lupte. Nu cred în chestia cu pierderea a ceva în urma luptei. A ne retrage vreo 8 – 12 ani din calea USL întru prezervearea „trupelor” nu poate ajuta în niciun fel. Nu e decât un abandon.

  Reply
 5. EroulBula

  Bleen  Daca strategia lui Blaga este cea despre care vorbesti, voi avea o mare problema cu votul. Chiar n-am de gand sa sustin o structura care sa-l puna presedinte pe repetent. In privinta timpului necesar pentru inregistrarea unui partid si realizarea unei constructii, pot sa-ti spun ca am participat la infiintarea PAR(later UFD), in 96, si a PLD si stiu cat timp e necesar pentru lansare si inregistrare, mai ales cand exista o mare asteptare din partea electoratului. Treaba se poate face pana in toamna.Cheia unui rezultat bun o constituie selectarea unor candidati credibili, o buna comunicare si o dozare optima a efortului de campanie. Aceste elemente pot suplini lipsa unor structuri teritoriale inchegate, in cazul alegerilor uninominale intr-un tur. Trebuie sa iesi primul in colegiu, nu ai nevoie de 50%. Cazul PDL nu este similar cu cel al PPDD. Ambele pot lua 12-15% dar PPDD nu va scoate mai mult de 3-4 parlamentari pentru ca nu are oameni credibili pe care sa-i arunce in lupta. PDL, daca se scormoneste prin buzunare, gaseste oameni care sa se bucure de credibilitate, macar la nivel local (in colegiu), astfel incat sa scoata un numar de parlamentari proportional cu numarul de voturi.

  Reply
 6. _felix_

  la Antena 3 e ceva cu totul fascinant. Radu Golban, cel care era pana nu demult laudat de antenisti, e acuma hulit ca nu crede ca Nastase a fost condamnat politic. Imi e mie rusine de rusinea lor…

  Reply
 7. Blogalistan

  http://www.e-reading.org.ua/bookreader.php/135302/Gunshot_wounds._Practical_aspects_of_firearms,_ballistics,_and_forensic_techniques.pdfDaca ar sti sa citeasca procurorii, politistii si judecatorii care-l lasa liber pe Nascase – ar gasi acest tratat (va asigur ca e de prima mana – neplagiat!). Sa vaza cum tre sa arate un impuscat in gat „pe bune”! Dupa teatrul prost de la meciul lui Bute – dramoleta lui Nastase e ridicola si stupida – se vor scufunda in minciuni si contradicții…Ipoteza noo! – in zilele urmatoare se va încerca transferul lui „gusha găurita” la un spital din …sa zicem Viena – motivul ?! nu i se pot asigura ceel mai bune conditii de tratament  si dupa cum stim noi, pacientul are întotdeauna drepturi! Va protesta cineva? niet…opinia publica este „fragezita”, politicienii sunt solidari, sotietatea civila tace suspect – Tolo scrie despre UEFA  champions league, Pipiddi a ramas la plagiate, Pirvulescu, Toma sau Weber au ciocul mic.

  Reply
 8. crisuadi

  Excelent articol , dar nu cred ca miscarea civica de dreapta nu va cadea in plasa asa-zisului partid de dreapta , PDL.MRU , cel putin , a declarat ca se va tine departe de partide . Nu mai stiu Mihai Neamtu ce are de gand…Felicitari pentru articole ! Ma multumesc cu ce-am gasit aici . 🙂 

  Reply
 9. Rheia

  Mistral E clar, trebe să mă duc la culcare. La prima vedere, am crezut că ne inviți la o limonaadă…

  Reply
 10. Mistral

  B1TV – Dr. Ioan Lascar este consilierul Primului Ministru , incepand cu 12.06.2012 . Neplatit .

  Reply
 11. Mistral

  Rheia +@ Bleen & Gasca vesela Tot Off-Topic :)https://www.facebook.com/photo.php?fbid=453499951340729&set=a.174595135897880.38544.128665513824176&type=1&theater

  Reply
 12. Mistral

  LunguVictorEugenMihai https://www.facebook.com/photo.php?fbid=454375821253142&set=a.174595135897880.38544.128665513824176&type=1&theater

  Reply
 13. LunguVictorEugenMihai

  La România TV Ucu o dă la întors plin de demnitate și, fără să-i
  crape obrazul de nesimțire (deh, șoriciul gros, antrenat ca baștan sub
  comuniști și baștan sub Însuși El Năstase!), afirmă despre afirmația
  “Adrian Năstase are statut de deținut” că a fost greșit construită ca
  frază atunci.
  “La nivelul acelei zile analiza noastră spunea s-a dus mandatul
  la domiciliu … Fraza a fost greșit construită atunci că deja începe ziua
  de detenție”, a argumentat Pinocchio de Urișor. El a precizat că “nu e nicio contradicție”
  între afirmațiile făcute de el la acel moment și comunicatul publicat
  de dimineață de Inspectoratul General al Poliției Române, care preciza
  că Adrian Năstase “nu a fost încarcerat într-un loc de detenție sau într-un penitenciar”. Mai mult, Ioan Rus susține că a fost întrebată “instanța” care este statutul lui Adrian Năstase și s-a comunicat că “dacă nu s-au îndeplinit toate procedurile necesare, nu este în situația aceasta”, de arestat.Acum un jurnalist inteligent ar trebui să solicite “instanței” (după
  ce află de la îngălatul și iute risipitorul de vorbe fără acoperire
  ministru de Interne care o fi fiind aceasta), întrebarea pusă în mod
  instituțional (oficial adică) și răspunsul oficial – să vedem dacă
  există sau nu. Că Ioan Rus ca un bun pesedist prins cu chiloții în vine
  știe să și-i salte iute la loc, să nege că făcea ceea ce făcea, și să se
  șteargă mai târziu.
  “Procesul a fost început dar nu a fost finalizat. Practic suntem
  ca și cum am fi ajuns la dânsul acasă, i-am dat mandatul cu cei doi
  polițiști, nu am plecat încă de acasă”, a explicat Ioan Rus. Din
  contră, io cred că lui Ioan Rus nu-i sunt toți boii acasă – adicătelea
  căsoiul lui Năstase are ca sufragerie ditamai Spitalul Floreasca?
  Și Adrrian Năstase acum este sub jurisdicția medicilor? Deci medicii
  sunt paznici, polițiști, procurori și mâine de dimineață își pun și roba
  de judecători. Să hotărască ei dacă Năstase poate să fie transferat la
  un spital penitenciar. Păi am o întrebare, că am înțeles că mâine se
  pronunță completul de 3 medici – are dreptul la recurs la completul de 5
  medici dacă nu-i convine hotărârea? Medicii de la Floreasca l-au luat
  în primire pe semnătură: au obligația să-l păzească – că nu știu cum să
  traduc afirmația lui Ioan Rus cum că Adrian Năstase este sub jurisdictia
  medicilor… ?Întrebat când a sunat ultima oară, înainte de Adrian Năstase, o
  persoană condamnată definitiv, Ioan Rus s-a mărginit să răspundă: “Tot ce eu am făcut e perfect legal și cu scopul de a respecta și de a duce la îndeplinire o hotărâre judecătorească”. Când răspunsul era mai simplu decât un tras pe cur: chiar în ziua aceea l-am sunat și pe “celălant” amic de-al meu din dosar, http://sareinochi.com/2012/06/23/ioan-rus-si-a-deschis-un-call-center-pentru-nevoile-detinutilor-de-partid/.

  Reply
 14. Rheia

  Somewhat off-topic (și cu asta gata, nu vă mai stresez): Singura șansă a democrației e ca Adrian Sîrbu să aibă la noapte o epifanie, în urma căreia să-și convingă (mă scuzați) stakeholder-ii că ProTV trebuie să se implice politic de partea dreptei. Aia și cîtă e….

  Reply
 15. Hongse

  Florina Mayaşi eh? Care au făcut filmul ăla de-i zice ‘2012’ încă acum 1000 de ani? Al dracu diktator, i-a pus pe ăia să prezică sfârşitul lumii lui Năstase încă de atunc. Să fiu în locul lui Floricel sau Vittore eu l-aş suspenda mâine dimineaţa. Mă rog, în cazul lui Floricel l-aş suspşenda mâine pe la prânz spre seară.

  Reply
 16. Hongse

  adina Nu i-ai auzit? Nu numai pe idioţii utili dar chiar şi pe-ai lor, îi trag tare cu ‘luptăm împotriva actualei guvernări’. A uitat cineva să le schimbe banda.

  Reply
 17. Hongse

  Bleen Corect e ‘va fi-i’. Nu mai fi cârcotaş si mai bine întreb-o când a dat bac-ul şi dacă l-a luat.

  Reply
 18. adina

  Florina dezavuand declaratia golaneasca a lui Sergiu Andon, nu pot sa nu observ un lucru: a plagia = a se prostitua. Trebuie sa admitem, it’s a new touch on the topic.

  Reply
 19. Florina

  adina Nu încape discuţie, dar despre o reacţie colegială ziceam. Una în părţile moi, ca de la coleg al Sulfinei la nemernic de partid, de stat şi de barou. Nimeni!!! Nici măcar un „dezavuăm” de la colegii intelectuali. Sau de la harnicii şcoliţi, cum le place să repete obsesiv. 

  Reply
 20. Bleen

  ”Ce au putut observa cetăţenii României în intervalul extrem de scurt de circa o lună şi jumătate de când avem un guvern USL? Că preşedintele României se face luntre şi punte pentru a pune obstacole şi pentru a crea şicane Executivului. A declanşat, pur şi simplu, un război de gherilă. În care antrenează tot ce poate şi aruncă în luptă întreg armamentul şi muniţia din dotare. Numeroşii consilieri de la Cotroceni, mai mulţi decât oricând în istoria instituţiei prezidenţiale, plătiţi din bani publici, transpiră nu pentru binele statului, ci pentru decredibilizarea şi compromiterea celor care guvernează.La fel procedeaza Agenţia Naţionala de Integritate. Ca să nu mai vorbim de DNA. Evident, cele mai obediente servicii secrete, aflate la degetul mic al preşedintelui, STS şi SPP, sunt lansate în plin război politic. Secondate, în mod evident dar mai discret, de SRI şi SIE. Dacă toate aceste forţe conjugate îl pot împiedica pe Ponta să guverneze sau pot diminua efectele unor măsuri luate de Executiv, dacă ele pot sabota acţiuni şi compromite oameni, răscolindu-le trecutul, atunci se cheamă că îşi fac datoria. Dar nu faţă de ţară. Ci faţă de un preşedinte care, procedând astfel, îşi trădeaza statul. Loveşte în interesele vitale ale acestuia. Ale României.Dacă Preşedintele Traian Băsescu a ales, în locul unei colaborări instituţionale, căci despre coabitare nici nu putea fi vorba, un război împotriva Executivului şi Parlamentului şi dacă, în acest război, încearcă să târască instituţii ale statului de drept, inclusiv Justiţia, atunci, pentru orice cetăţean cu mintea întreagă, nu mai există decât o singură concluzie. Şi o singură soluţie. Că preşedintele a devenit inamicul numărul unu al naţiunii române şi că el trebuie suspendat şi apoi demis. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.”

  Reply
 21. adina

  Bleen mai sa fie, vad ca Rus poate sa si inghete timpul in loc: ”nu am plecat inca de acasa”de la AN.

  Reply
 22. Mistral

  Comentariu / Contributors la problema  Ponta :Als Ob spune:24/06/2012 la 14:03Pentru Dl. Dragos Paul Aligica (si nu numai)Am mai postat pe “Contributors” acest articol aparut in “Gardianul” in 2007 si prezent pe internet la linkul de mai jos:http://www.eghid.ro/Actualitatea/NewsDetail.aspx?NewsID=14081Este real???copy/paste: – sau mang/ponta“”Politicianul Ponta, «corigent» la cariera universitaraTånarul pesedist Victor Ponta si-a construit o adevarata cariera universitara pe baza unui sir de ilegalitati. In postura de cadru didactic, acesta a «ars» o serie de etape, obtinånd cel putin dubios mai multe titluri.Despre Victor Ponta se poate spune ca este unul dintre putinii tineri din PSD care a reusit sa tina pasul cu greii din acest partid. Daca la capitolul activitate politica Ponta sta foarte bine, nu acelasi lucru se poate spune despre el atunci cand vine vorba de cariera universitara.Ponta este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, structura unde nu a excelat nici un moment prin rezultatele sale. Ba mai mult, desi este licentiat in stiinte juridice, cu media generala 8.80, vicepresedintele PSD a primit doar 6.50 la Drept Penal si nota 7 la drept civil si cel constitutional. A avut insa noroc cu proiectul de diploma, unde a primit nota maxima si asa a reusit sa-si mai dreaga media generala. Dupa terminarea facultatii, Victor Ponta a fost numit procuror stagiar la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, unitate care i-a emis si cartea de munca.Magistratul a cochetat si cu munca la catedraIn anul 2002, Universitatea Romano-Americana din Bucuresti a primit de la Ministerul Educatiei acreditare. Victor Ponta avea insa o relatie mult mai veche cu aceasta institutie. Inca din 1996, pesedistul a incasat fonduri de acolo, pentru activitatea de preparator universitar ce o presta. In paralel, Ponta facea acelasi lucru si la Universitatea privata “Dimitrie Cantemir”. La unitatea din urma, Victor Ponta a avut chiar o ascensiune mult mai rapida, devenind asistent si apoi lector universitar. Cel putin asa apare in CV-ul acestuia, postat pe site-ul Camerei Deputatilor si depus la dosarele de concurs ale acestuia. Bizar este insa faptul ca, cel putin in CV, activitatea didactica a lui Ponta la Universitatea Romano-Americana nu se regaseste. “Gardianul” a intrat insa in posesia unor documente din care reiese ascensiunea permanenta a lui Ponta, in cadrul acestei institutii, ascensiune care nu a fost intotdeauna in conformitate cu legislatia din domeniu.Mai mult, toata aceasta activitate nu se regaseste nici in Carnetul de Munca a lui Victor Ponta, fapt ce ridica numeroase semne de intrebare cu privire la modul in care a prestat actualul lider PSD servicii pentru universitate. Din pacate insa, contactat telefonic, Victor Ponta a fost foarte transant in ceea ce priveste activitatea sa didactica: “Credeam ca m-ati sunat pentru lucruri serioase. Puteti sa scrieti orice despre treaba asta, ca nu ma intereseaza”, ne-a declarat Ponta.Radiografia perfecta a unui smen didacticCea mai mare “gogoasa” pe care s-a bazat intreaga cariera universitara a lui Victor Ponta a fost cea de la examenul de titularizare pentru postul de conferentiar. Ca sa obtina acest post, PSD-istul a avut nevoie ca o armata de nume grele din invatamantul romanesc sa inchida ochii la inadvertentele din dosarul sau.Legea 303 din 2004 privind statutul magistratilor spune foarte clar: “Magistratii care au, la data intrarii in vigoare a legii, norma de baza la institutii de invatamant superior juridic, au obligatia de a-si transfera aceasta norma de baza la instanta sau parchetul unde functioneaza ori sa renunte la calitatea de magistrat.” Ori, in cazul Ponta, la dosarul de care vorbeam mai sus nu exista nici un document din care sa rezulte unde a avut si unde are norma de baza acesta.Nici macar vechimea necesara pentru inscrierea la concursul cu pricina nu exista. Victor Ponta a depus la dosar doua adeverinte. Din prima rezulta ca, in perioada 1 octombrie 1997 – 1 octombrie 2002, Ponta a ocupat pe rand, prin cumul, functiile de preparator, asistent, si lector. In realitate, nu exista insa nici o lege care sa permita cumularea functiei de preparator. Chiar si asa, pe 1 octombrie 2002, cand s-a inscris la concursul respectiv, Ponta nu avea vechimea prevazuta de lege. Pentru ca nu detinea titlul de doctor, lui i-ar fi trebuit 6 ani vechime, iar din scriptele depuse de el nu ies nici macar 5.Master de 2-4 semestre in 3 luniIn continuare, pentru inscrierea la concursul de ocupare a unui post de conferentiar, candidatul trebuie sa faca dovada ca are o vechime minima la catedra de 9 ani, im invatamantul superior. Cu toate eforturile de moment, actualul lider PSD-ist abia a obtinut 7 ani si cateva luni.In fine, o alta “facatura” din dosarul de universitar al lui Victor Ponta se leaga de cursurile de master pe care acesta le-ar fi absolvit. In Romania, potrivit prevederilor Legii invatamantului, este o activitate de invatamant postuniversitar, cu durata de 2-4 semestre.Cele 3 cursuri tip master, mentionate de candidatul la titularizarea respectiva, au fiecare doar cateva luni ca durata. Cum a reusit aceasta performanta, doar Victor Ponta poate spune.

  Reply
 23. adina

  Merechene te-ar fi bagat la izolare si atunci n-ai mai fi avut ocazia sa-l vezi intrand pe poarta inchisorii.

  Reply
 24. adina

  Bleen cu ocazia asta am mai invatat ceva, medicii pot exercita jurisdictie asupra unor pacienti condamnati. 

  Reply
 25. Bleen

  Deci pînă Năstase nu declară că dorește să înceapă efectiv procedura legală, pînă nu acceptă sentința, nu se poate face nimic.

  Reply
 26. adina

  Rheia trebuie sa o spuna autoritatile in drept, cand ele nu respecta legea / hotarari judecatoresti si ultimul detinut de drept comun se crede imparat.

  Reply
 27. Bleen

  Prima reacție a PDL (exceptînd-o pe Monica Macovei) în cazul Adrian Năstase:”Nu cred că a fost un simulacru, cred că, pe bune, a încercat să-şi ia viaţa.Aştept ca, dacă situaţia lui medicală nu e gravă – ca să necesite supravegherea in alt spital decât cel de la Rahova, care înţeleg că a fost pus la punct – aştept ca el să declare că doreşte să înceapă efectiv procedura legală. Să accepte sentinţa.”Teodor Stolojan

  Reply
 28. adina

  Florina daca e sa vorbim la nivelul asta, Andon e mai prostituata decat fetele de pe centura, iar pestele lui e Felix.

  Reply
 29. Rheia

  adina Cum să nu?! Noi toți cei de aici îi spunem asta! Și Monica Macovei, că tot ai pomenit-o! De ce vocile noastre nu contează? Trebuie să ne suim în turnul Cotrocenilor?

  Reply
 30. adina

  Rheia da, si nimeni nu indrazneste sa-i spuna ca nu mai e in sala tronului asezat pe tron ci in temnita palatului intr-o hruba stramta si intunecoasa.

  Reply
 31. Rheia

  Adrian Năstase a fost tratat ca un împărat chinez al unei țări care nu este nici China, nici împărăție. Numai eu am impresia asta?

  Reply
 32. adina

  Bleen din ce inteleg eu din text, Monica Macovei e grabita, superficiala si rea. Sau nu e ea cea vizata ?

  Reply
 33. Bleen

  Imoral, inuman, inadmisibilAutor: ANA-MARIA PĂUNESCU 24 iunie 2012 – 18:37Dacă se poate trage o concluzie pozitivă din toată drama pe care o trăieşte Adrian Năstase, singura cu adevărat valabilă este aceea referitoare la calitatea medicilor noştri, la extraordinara echipă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care şi-a pus la treabă tot talentul şi toată voinţa ca să mai salveze o viaţă, ca să mai reconstruiască un destin, chiar şi sub presiunea carelor de televiziune, aflate insistent la uşa camerei de gardă, în căutarea permanentă de exclusivităţi, mereu cu aparatele foto pornite, ca să prindă imagini de generic.Şi, totuşi, într-o atât de mare nebunie ne-am trezit, încât aud halucinant că există persoane care îndrăznesc să se îndoiască de calităţile profesorului Brădişteanu şi de legitimitatea diagnosticului pe care acesta i l-a pus lui Adrian Năstase. De ce? Pentru că şi domnul doctor a fost în PSD şi chiar a fost cercetat în probleme de corupţie. Sigur că nu se precizează că a fost achitat şi că acuzaţiile prezentate nu-i mai apasă de multă vreme renumele. Sigur că nu se precizează nici că vorbim despre un mare cardiolog, unul dintre cei mai mari pe care îi mai are ţara noastră. Mi-e foarte clar că până şi cei mai buni medici au, uneori, în faţă, cazuri care îi depăşesc. Nu apăr medicina, ca pe un domeniu ideal, pentru că ştiu cât de des se moare în spitale. Însă a insinua că, în cazul de faţă, în nefericita tentativă de sinucidere a lui Adrian Năstase, există opinii medicale falsificate mi se pare de-a dreptul imoral, inuman, inadmisibil.Până la urmă, urmând acest fir al absurdului, continuând pe linia aceasta a răutăţii fără limite, ar trebui să-i punem pe marii medici de la Floreasca să îşi dea demisia, doar pentru că unei doamne grăbite şi superficiale i se pare că e ceva în neregulă. Cardiologul Bărdişteanu, dacă tot profesează în ţară şi face transplanturi de inimă, ar putea să nu mai salveze vieţi şi să se retragă, să trimită eventual decizia la sediul unui anumit partid nervos, ca să nu mai existe comentarii şi îndoieli. Dăruitul Mircea Beuran, care îşi trăieşte, practic, cele mai multe ore în spital, încercând să pună la punct o secţie de chirurgie decentă şi competentă, nu ar trebui să aştepte să i se fabrice şi lui antecedente imorale, ci ar trebui să demisioneze şi să lase etajul doi al Spitalului Floreasca să se prăbuşească.Doctorul Lascăr, pe care încă nu l-a atacat nimeni, ar putea, fireşte, să-şi urmeze colegii, în semn de solidaritate, ca nu cumva să existe riscul ca spitalul să poată fi salvat de profesionişti. La fel şi ceilalţi mari medici de la Floreasca şi din România, care s-ar putea trezi, într-o după-amiază, atacaţi la televizor de nişte oameni care nu mai au nici un fel de conştiinţă. E incredibil ce se-ntâmplă!Între timp, văd se discută un eventual transfer al lui Adrian Năstase la Spitalul Penitenciarului Rahova. Declaraţiile aceleiaşi doamne care-l ataca pe doctorul Brădişteanu vizau şi o asemenea decizie. În ce lume trăim? Cât de răi am ajuns? Cum şi când se va termina acest comerţ trist cu viaţă şi cu moarte?

  Reply
 34. Boghy

  Rheia Nu prea ai cu cine face lista. Si daca sunt oameni care sa aiba idei de dreapta, le este teama sa le afiseze. In tara asta a fi autentic de drepta si a o afisa este sinucidere (politica) curata. Esti asimiliat unui extremist. Cum sa le spui ca nu le mai dai nimic si ca-i trimiti la munca ? Te linseaza.

  Reply
 35. Rheia

  Propun să facem un inventar cu persoanele publice care și-au arătat atitudinile de dreapta. Măcar, așa, ca exercițiu de ridicat moralul.

  Reply
 36. Bleen

  Jurnalul Național: EXCLUSIV Prigoană poliţienească! Comisarul-şef Stoian către spital: „Cerem urgent diagnosticul numitului Adrian Năstase”

  Reply
 37. Bleen

  @MantzyO tipă pune pe wall ceva cu ”totul v-a fi bine”. Îi dau comment: ”v-a fii”. Dă și ea comment: ”acu modificam”. Apoi șterge postul și bagă unul nou: ”totul v-a fii bine”. N-am apucat să print screenuiesc, din păcate, că i-am comentat iar „glumeam, e va fi” și l-a șters și pe al doilea. Și-acu conversație:EaAI NOROC CA AM CHEF CE CATERINCA[:)]Eutu chiar ai terminat ase-ul si scrii „v-a fi”?EaDAI SEARCH PE GOOGLE:)SI DUPA VORBIM

  Reply
 38. poweraxxel

  pana una alta, un lucru este cert … La ora actuala, opozitia din Romania o reprezinta o parte a societii civile … PDL este intr-o tacere complice USL-ului. De la inceputul atator scandaluri in curs, Blaga n-a avut o luare de pozitie serioasa. A iesit odata cu un discurs lesinat despre plagiatul lui Ponta si atat. Acum o fi in concediu cu Antonescu.

  Reply
 39. Nemo

  Boghy tot asta spun si eu de multa vreme. „dreapta aia romaneasca” nu exista si nici nu o sa existe in Romania.singura sansa e sa se alieze toti care au cat de cat vreo afinitate „de dreapta”(ca-i cheama Neamtu si au ego-ul mare, ca-i cheama Paleologu si sunt „intelectuali”, ca-i cheama Ionut Popescu si sunt mai coerenti; sau ca apare si MRU, singurul capabil sa „coaguleze”). apropo, pana una alta, Neamtu a fost printre putinii care a avut c**ie sa se duca cu fular la casa lui Nastase.daca astia pun ambele labe pe putere, s-a terminat cu dreapta aia definitiv.si nu, eu nu sunt asa sigur ca o sa mai castige PSD-ul la pas alegerile alea din toamna, in urma a tot ce se intampla zilele astea.datele arata ca se pregateste ceva incrancenat saptamana care vine. fie se initiaza suspendarea, fie vreo actiune penala impotriva lui Ponta.e greu sa faci predictii corecte in fluiditatea-da’ ce zic eu, de-a dreptul fluviu!-ce va sa vina.

  Reply
 40. Boghy

  Bleen Pana in 2020 se alege praful de tara asta sub guvernare de stanga. Ce avem acum electorat alienat si dependent de pomenile lor, dar ce va fi atunci… Peste tot in tara vor fi baroni gen Mazare si Oprisan, imposibil de rasturnat. Acum trebuie facut ceva, nu in 2020. Daca nu, mi-e teama ca stanga va sta la putere cateva zeci de ani.

  Reply
 41. adina

  Bleen stiu eu, spun eu. Autorul acestei ziceri: „În zilele care mai rămân până atunci, cred că dl Traian Băsescu va
  mai face astfel de mişcări şi va încerca să-i creeze o atmosferă
  negativă lui Victor Ponta”.

  Reply
 42. Bleen

  mircea_  Strategia lui Blaga e următoarea: PDL ia 15|% și se aliază cu PNL, cu Antonescu la prezidențiale (dacă PSD nu-l vrea prezidențiabil).Dar eu vorbesc de dreapta, nu de partide politice, de tabere. Nu mă interesează ce face tabăra x sau y. Antonescu și Blaga n-au nici cea mai vagă legătură cu dreapta, așa cum nu au nici partidele lor.Dacă dreapta nu vine la putere în 2016, vine în 2020, nu e nimic. Important e să se creeze o mișcare puternică, pe un schelet doctrinar de dreapta și cu oameni de dreapta, nu struțo-cămile stîngiste unde dreapta e doar clamată și cîteodată tolerată, ca PNL și PDL. 

  Reply
 43. mircea_

  Bleen nu ma refer neaparat la asta, desi nu e chiar rau sa existe optiunea :)). mai degraba mi-e teama de evolutia pe care cred ca vor lua lucrurile dupa o demitere. dupa cum vad eu, in varianta demiterii antonescu nu prea poate sa piarda (nici imediat dupa demitere nici in 2014) si fie ca se mentine USL (pina aproape de 2016, mai mult nu cred), caz in care o miscare de dreapta (inafara unui PDL caruia i se spulbera orice speranta de guvernare alaturi de PNL, un PDL inghesuit in opozie) ar cam pica in linia a 3 daca nu mai rau; fie USL se destrama PNL si PDL (al lui Blaga) se imbatiseaza strins, se contamineaza reciproc, insa fura o bucata buna dintr-o miscare de dreapta sa-i zic onesta (considerind ca nu are ce sa iasa bun din uniunea asta intr-un scenariu de genul…), macar pe criteriul raului cel mai mic, da’ cu ceva sanse.

  Reply
 44. Bleen

  EroulBula  ”Probabil vor lua 12-15% din voturi dar vor avea 3-4 parlamentari.” Exact. ața se va întîmpla cu PDL. Casă nu mai zic că strategia lui Blaga asta e: 15%, alianță cu PNL și susținerea candidatului acestuia la prezidențiale (ghici cine?).

  Reply
 45. Bleen

  EroulBula O construcție în jurul lui MRU nu trece de 5%. O construcție în jurul lui MRU se face în 4-5 ani. Pînă în toamnă nici măcar partid n-are timp să facă, legal vorbind. Doar strînsul semnăturilor, birocrația, contestațiile îi iau minimum 6 luni.

  Reply
 46. Bleen

  mircea_ Poate fi dusă în orice condiții. O luptă nu presupune ca lumea să se cațere pe turla Cotrocenilor și să strige de acolo. Dreapta nu are nevoie de Cotroceni ca să se organizeze și să-și facă auzite ideile. Dreapta din linia a 2 a, mișcarea civică nu are nicio treeabă cu Cotroceniul.

  Reply
 47. mircea_

  Bleen nu dupa 2014, am vrut sa spun pina in 2014 opus unei suspendari si demiteri. cred ca o lupta din linia a doua nu poate fi dusa (cit de cit eficient nu de dragul luptei) decit daca basescu ramine la cotroceni pina in 2014.

  Reply
 48. EroulBula

  Bleen  Am vorbit despre PDL si „restul dreptei”. PDL singur in alegeri ar putea scoate un 12-15 % iar o constructie in jurul lui MRU+oameni credibili ar mai strange si ea un 25%. Nu am uitat de uninominal dar cred ca poate fi o oportunitate si nu o piedica.De asta am vorbit despre o selectie atenta a candidatilor si optimizarea eforturilor de campanie. Un candidat foarte credibil si o campanie inteligenta pot suplini lipsa structurilor teritoriale care, intr-adevar, necesita ani. Candidatul trebuie sa iasa primul in colegiu, nu sa ia peste 50%.Nu imi fac griji in privinta PPDD pentru ca pe ei ii va ucide uninominalul. Voturile catre ei vor fi risipite din cauza imposibilitatii de a racola candidati credibili. Probabil vor lua 12-15% din voturi dar vor avea 3-4 parlamentari.

  Reply
 49. mircea_

  tind sa-ti dau dreptate, totusi am impresia ca te bazezi (fara sa enunti), in strategia asta pe termen mediu, pe faptul ca basescu va ramine la cotroceni. pentru ca daca nu va ramine lucrurile se complica si, cred eu, in cea mai buna varianta pentru dreapta ea va exista in 2016 ca un PNL independent de USL dar cu aceleasi metehne ca si actualul PDL ( as zice un cerc aproape complet, fara insa un presedinte dedicat unei idei – reforma, reinnoire, etc – sau cel putin dedicat doar dupa ora 14.00)

  Reply
 50. Bleen

  Ha ha! Blaga și-a propus ca obiectiv la parlamentare 15% și o eventuală alianță cu PNL. Ghici cine va fi candidatul la prezidențiale al unei eventuale alianțe PNL-PDL!

  Reply
 51. Bleen

  Redactia Kamikaze Năstase pe FacebookAdrian Năstase is with Cătălin Voicu and 2500 others in Rahova Prison.Adrian Năstase and his cellmate are now friends.Bebe Brutalul zis Terente from cell 202 has just poked Adrian Năstase. Cătălin Botezatu likes this.Adrian Năstase just checked in Rahova Prison. All inmates went from ”being in a relationship” and ”it’s complicated” to „single”.Adrian Năstase likes Rama, Delma, Linco and other 24 pages.Adrian Năstase has invited his cellmates to count his eggs from Farmville.Bibliografie: Revista Kamikaze

  Reply
 52. Bleen

  EroulBula Uiți uninominalul. Pe de altă parte, de pierderea USL profită PPDD, nu dreapta.Și te contrazici: pe de o parte zici PDL cu greii și feseneii, pe de altă parte zici dreapta. O altă construcție, externă PDL are nevoie de cel puțin 4 ani pentru a deveni o construcție viabilă și solidă, capabilă să participe în alegeri. Valul e val, strctura cu relații ierarhice, rețele etc are nevoie de ani de zile.

  Reply
 53. EroulBula

  Bleen  Nici eu nu contest ca vor castiga alegerile in toamna. Eu vorbesc despre faptul ca ar putea castiga la un scor care sa nu le permita formarea guvernului. Daca au scos sub 50% pe un imens val de contestare a PDL, acum au trecut la guvernare si si-au prins urechile in comenzile avionului. De aici inainte vor merge in jos iar dreapta trebuie sa exploateze inteligent aceasta oportunitate.Asta ar insemna: selectie atenta a candidatilor, comunicare foarte buna, marcaj la ministrii USL, cu smetii prompte si violente (mediatic) la fiecare greseala, optimizarea efortului de campanie.Noi putem dezbate daca mai sunt sanse sau nu, dar ma scoate din minti faptul ca PDL-ul considera ca totul e pierdut si se pregateste de retragere in munti. USL-ul poate fi batut chiar acum cand crede ca alegerile 2012 sunt o simpla formalitate.

  Reply
 54. EroulBula

  Acum, ca am trecut la strategie militara, trebuie sa spun ca retragerea pe alte pozitii nu mi se pare fezabila dintr-un motiv foarte simplu: nu ne putem permite sa-i lasam pe USL-isti sa castige alegerile in 2012. Nu vorbesc aici de interesul/dinamica partidelor ci de Romania. Daca vor castiga alegerile, USL-istii vor rade tot: structuri, legislatie, reforme etc. Va fi un 2000-2004 upgraded si dus pana la capat. Cand se va intoarce in batalie (2014-2016) s-ar putea ca dreapta sa nu mai gaseasca pe nimeni. Pe de alta parte, nu este credibila o constructie in jurul PDL. Seamana izbitor cu un CDR2000 (3% la alegeri).PDL trebuie sa mearga singur, cu greii, primarii si fesenistii sai si sa scoata oricat de mult vor putea.Restul dreptei trebuie sa mearga pe un partid/alianta centrata in jurul lui MRU si altor oameni credibili. Aceasta constructie trebuie sa recupereze voturile celor suparati pe PDL dar care nu voteaza cu USL, voturile liberalilor nemultumiti de alianta cu PSD, voturile electoratului educat care nu mai voteaza de mult cu nimeni, pentru ca nu are ce.Nimeni nu-si face iluzii ca USL n-ar iesi pe primul loc in toamna dar cantitatea imensa de tampenii pe care le comit cu o frenezie uluitoare deschide o fereastra de oportunitate pentru dreapta pentru a guverna din toamna.

  Reply
 55. Bleen

  Deci zic să ne bucurăm pentru Ponta: There is no such thing as bad publicityhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/mugly-cel-mai-urat-caine-din-lume-988479.html

  Reply
 56. Florina

  Hongse Gâdea cade în genunchi de cîteva ori pe zi, e deja o banalitate, aici trebuie lucrat la ceva serios, conform cu evenimentu’. 

  Reply
 57. futacu

  @FlorinaNeghina în zilele noastre, probabil doar niște glume de cazarmă ar merge despre doctrina pnl. dar tot cred că nu este a dead end.

  Reply
 58. FlorinaNeghina

  @futacu lasă astea, zi ceva cu umor mai accesibil. despre doctrina PNL, uite, ar fi interesant.

  Reply
 59. SimonaM

  Yeba Timp în care mamaiele pesediste pot organiza mitinguri la Cotroceni ca să ceară grațierea, nu?Că uite ce băiat sensibil și finuț e, maică..

  Reply
 60. Yeba

  EleninaNicuţ , he, he, pe mine nu mă lasă nici să trăiesc, cred că Livef e în cârdășie cu instituțiile statului uselist, al partidelor cu doctrina si, ffff vizibil, structură. Propun să deschidem niste pariuri cu succesiunea diagnosticelor. Dacă în timpul ăsta nu execută pedeapsa, nu-i așa că poate zăcea pe patul spitalului și 2 ani, că pe urmă tot se duce 8 luni să le scrie ălora la gazeta de perete? 

  Reply
 61. EleninaNicuţ

  Yeba un condamnat care nu este inca detinut, la aproape 72 de ore de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, in conditiile in care se cunoaste locul unde se afla, se sustrage executarii; cu mult succes, decurgand din concursul unor autoritati si institutii publice (MAI, MJ etc) care-i favorizeaza sustragerea, si adormirea enervanta a altora (Parchet)da, probabil ca urmeaza si infarctul si criza de glicemie si aia de hemoroizi, in vreme ce noi, pe margine, facem cate o criza de nervi la fiecare titlu galben de pe burtiera.

  Reply
 62. liviuta

  Bleen A propos, promisesesi un articol pe tema plagiatului lui Ponta. Se mai aude ceva despre el?

  Reply
 63. Yeba

  @Elenina, un condamnat la închisoare care nu este deținut, ce este? Adrian Iorgulescu, din partidul cu structură-doctrină-brand deci inexplicabil condus de un idiot, s-a plictisit să aștepte infarctul și ne propune să ne jucăm de-a RECIDIVA. Deci el crede că personajul va recidiva.

  Reply
 64. futacu

  @FlorinaNeghina păi ce, providențialismul are exclusivitate cu mirău? 😀 pe platforma pnl i-ar fi cuiva mult mai ușor să „salveze dreapta”.

  Reply
 65. Annia

  Hongse Cum romanashu’i simtitor din fire, scenariul nu e chiar de poveste. De altfel, daca ma bazez   pe informatiile culese „din mers”, pe strada, in magazine, as zice ca lumea e mai degraba de partea bietelor „victime”. Iar bloggerii care se amuza copios pe internet se deplaseaza mai greu la urne, pentru a vota.  E drept, e o afirmatie mai degraba construita pe intuitie, decat pe analiza.

  Reply
 66. Hongse

  Bleen Tocmai m-am mai gândit la una. Ce zici de asta: Ponta, cu lacrimi în ochi, suiferinţa cşi persecuţia citindu-i-se pe faţă îşi dă demisia în direct la Antena 3. Nu mai rezistă fizic atacului total brutal, inuman şi diktatorial venit de la Valdemort. Eventual cu ceva fulare, probleme grave de sănătate, ştiu eu, alergie la polen, urticarie, mă rog, găsesc ei ceva. Îl pun pe unu’ ca Vanghelie PM interimar până la toamnă, se fac alegeri, plagiatele cam cad în desuet. Inventează nişte comisii care îl confirmă dottore între timp, iar în decembrie îl numesc din nou PM. Toată lumea e fericită. Ponttore revine în forţă cu declaraţii „S-a făcut dreptate!” Toată lumea aplaudă, se cântă pe străzi, se aruncă chipie spre Cotroceni, Gâdea cade în genunchi în direct la oră de maximă audienţă, etc etc.

  Reply
 67. Bleen

  Hongse Terminat sau nu, singura șansă a lui Ponta de a fi premier și după alegerile parlamentare este demiterea lui Băsescu și alegeri prezidențiale anticipate.

  Reply
 68. adina

  Hongse nu conteaza ca e terminat oricum, imaginea lui o sa fie de baiat bun, iar Merkel sau Putin sunt niste rai care denigreaza Romania. Am o puternica impresie ca in afara de cateva grupuri pe net si de lumea academica, problema asta cu plagiatul de bagatelizata si privita ca o rafuiala stil Tom si Jerry intre Ponta si Basescu. Cand matusa Florea o sa inteleaga ca a fura ideea / textul produs de cineva e acelasi lucru cu a-i fura ei gaina din batatura atunci abia o sa fim pe drumul corect.  

  Reply
 69. Hongse

  Bleen Eu doar din când în când. De ex la comentariul de mai sus, de ex la ăsta am putut să-ţi dau.

  Reply
 70. adina

  Florina stiati ca el inca nu a inceput sa execute pedeapsa ? Executia pedepsei cu inchisoarea incepe de cand e predat la penitenciar. Ce tot zicea Rus atunci ?

  Reply
 71. Hongse

  Bleen Ponta e terminat oricum, suspendare sau nu, comisie etică sau nu.. Chiar dacă rămâne primministru, n-o să-l mai bage nimeni în seamă. Mă refer la de-alde Merkel, nu de-alde Gâdea. Probabil nici măcar Putin. Chiar şi Iliescu o să-şi dea seama de asta şi o să-l tragă pe o linie dreaptă la un moment dat. Linie stângă voiam să zic, scuze.

  Reply
 72. Rheia

  Bleen Crezi că timing-ul, scuze de barbarism, contează esențial în chestiune? Contează cînd anume va fi nevoit Ponta să se dea jos de unde s-a cocoțat?

  Reply
 73. adina

  Bleen pai cu atat mai mult ar trebui ca presiunea societatii civile si a dreptei sa fie mai puternica, de vreme ce plagiatul e dovedit negru pe alb.

  Reply
 74. Florina

  Bleen La futacu e din dragoste de PNL sau din ură faţă de Băsescu, emoţional carevasăzică, din cît îl ştiu de pe Twitter, că la argumente pleacă brusc. 

  Reply
 75. liviuta

  @ Bleen Asa o fi cu dreapta si cu retragerea strategica si temporara, dar numai gandul ca din toamna voi vedea oficial un guverm socialist-pedeserist pentru 4 ani imi da fiori. Traisem asa bine (psihic vorbind) in ultimii 8 ani cu gandul ca e Base presedinte, ca nu-s pedeseristii in guvern (ma rog, stiu, 2007-2008, chiar si 2009, dar oricum, parca nu era asa puturoasa treaba cum se intrevede pentru toamna).

  Reply
 76. Bleen

  Dacă Ponta rămîne în funcție, are suficientă putere și influență politică să lupte pentru suspendare, sperînd că asta e șansa pentru prim ministeriat începînd cu toamna lui 2012. În schimb, dacă e nevoit să-și dea demisia, e terminat politic.Poate lupta doar ca să se răzbune, deși nu cred că-și va reveni din șoc prea curînd.

  Reply
 77. Hongse

  Celebra companie producătoare de arme de foc, Smith & Wesson, deschide un proces împotriva lui Adrian Năstase pentru defăimare, calomnie şi insultă.

  Reply
 78. Bleen

  Ponta nu mai poate fi desemnat premier de Băsescu. Nu după scandalul plagiatului. Ceea ce înseamnă că Ponta va lupta cu toate forțele pentru suspendarea lui Băsescu. Să nu ziceți că nu v-am zis.

  Reply
 79. Rheia

  Uneori tupeul nu are limite. A demonstrat-o un bărbat de 43 de ani care a vrut să aibă o mulinetă scumpă, dar pe care să plătească cât mai puţin.Bărbatul a mers la hipermarket şi a pus ochii pe o mulinetă în valoare de 75 de lei. Nu vroia însă să dea atâţia bani pe ea. A găsit imediat o metodă. A luat mulineta schumpă şi a aşezat-o în ambalajul uneia care costa doar 33 de lei. A fost însă prins şi acum este cercetat în libertate pentru înşelăciune. Riscă până la 15 ani de închisoare.

  Reply
 80. Rheia

  Uneori tupeul nu are limite. A demonstrat-o un bărbat de 43 de ani care a vrut să aibă o mulinetă scumpă, dar pe care să plătească cât mai puţin. Bărbatul a mers la hipermarket şi a pus ochii pe o mulinetă în valoare de 75 de lei. Nu vroia însă să dea atâţia bani pe ea. A găsit imediat o metodă. A luat mulineta schumpă şi a aşezat-o în ambalajul uneia care costa doar 33 de lei. A fost însă prins şi acum este cercetat în libertate pentru înşelăciune. Riscă până la 15 ani de închisoare.

  Reply
 81. Florina

  Gata, haideţi cu infarctu’, ce mai aşteptaţi? http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/adrian_nastase-penitenciarul-Rahova-mutat_spital_rahova-sinucidere_nastase_0_724727580.html

  Reply
 82. FlorinaNeghina

  @futacu Corect din nou! Doar că brandul sună a gol de mult, iar doctrina o fi ascunsă bine, de nu se vede. Dar vorbeam de adunătură, parcă

  Reply
 83. adina

  Bleen ”Gradul sau de probabilitate vine nu atat din faptul ca “poporului nu-i
  pasa de plagiate” (o falsa tema) ci datorita faptului ca acest scenariu
  pare sa aiba -din cate am reusit eu sa determin intr-un esantion de
  cateva discutii– adepti seriosi intr-o zona surprizatoare: chiar in
  tabara adversarilor USL.”i-auzi !

  Reply
 84. Annia

  futacu Structura aia care ii permite sefului celui mare sa-si bage picioarele in democratia de partid si sa faca doar ceea ce vor muschii lui? Doctrina aia care care i-a permis  lui Tariceanu sa-si bata joc de buget si sa aduca deficitul la cote marete? Cate despre brand, ce sa mai vorbim… Spun toate acestea cu mahnire, fiindca am fost, pana in 2008, votant PNL.

  Reply
 85. Bleen

  Am uitat de votul împotriva noului Cod al Muncii, de votul împotriva măsurilor de austeritate, de votul împotriva urmăririi penale a lui Adrian Năstase.

  Reply
 86. futacu

  @FlorinaNeghina nu despre asta e vorba. ci despre structură, doctrină și brand. pdl e ca prm, s-a născut cu băsescu și o să moară cu el.

  Reply
 87. Bleen

  futacu Păi hai zi cîteva nume din PNL, în afară de idiotul care îl conduce.PNL-ului i-am pus cruce în 2005, și, din cîte țin minte, nu era condus de Crin atunci. PNL-ului i-am pus cruce din momentul în care s-a opus reformelor în justiție, în momentul în care a început să voteze în Parlament alături de PSD. I-am pus cruce definitiv cînd a susținut suspendarea lui Băsescu, cînd a mărit pensiile și a aruncat bugetul în aer pentru mulți ani (deficit anual la pensii de 3-4 miliarde euro), cînd a negociat cu PSD o lege electorală proastă, cînd  a avut cel mai populist guvern, care a umflat administrația de stat șamd șamd

  Reply
 88. SimonaM

  Amelia New Mai ales când infractorul este (în continuare) Președintele CN al PSD, deputat în Parlamentul României și prin cine știe câte comisii parlamentare.ROFL și LMFAO. I give up.

  Reply
 89. FlorinaNeghina

  @futacu Ai perfectă dreptate. Frunzăverde şi toţi care au plecat cu el în PNL sînt adevăraţi liberali. Doar că le-a luat mult să realizeze.

  Reply
 90. SimonaM

  Bleen Fix asta se vede și de la mine. Voiam o confirmare.Nu ziceam să se bage în trena PDL. Aveam pretenția (tembelă, știu) ca PDL să face ce trebuie să facă.Pfff.

  Reply
 91. futacu

  @FlorinaNeghina e simpatic cum ați pus voi cruce pnl-ului, doar pentru că e condus de un idiot. care pnl e partid, nu adunătură ca pdl.

  Reply
 92. Amelia New

  SimonaM Si eu am priceput mai greu, e adevarat, dar dupa ca a explicat asa de frumos dl. Sova, am priceput in sfarsit. Situatia e asa: guvernul Ponta a adoptat o procedura umana de incarcerare a infractorilor condamnati la o pedeapsa privativa de libertate, astfel:1. Ministrul de interne suna personal orice infractor care trebuie incarcerat;2.  Infractorul este intrebat cum doreste sa fie saltat (cu mascati sau cu politisti in civil, cu duba sau cu masina cu geamuri fumurii etc.);3. Daca infractorul spune ca el nu va ajunge niciodata la inchisoare, ministrul trimite imediat un echipaj de ambulanta sa-l duca la spital (inumana de mine, ma gandeam ca daca un infractor imi spune ca nu va ajunge niciodata la inchisoare, as fi crezut ca vrea sa se sustraga executarii pedepsei si as fi trimis imediat mascatii sa-l salte).  

  Reply
 93. Bleen

  SimonaM Opoziție face mișcarea papioanelor, face o mică parte din societatea civilă, fac cîțiva jurnaliști, fac internații. Opoziția se face în stradă, în proteste scrise, pe bloguri, pe facebook, twitter etc. Dacă iei toți oamenii ăștia și îi bagi în trena PDL-ului pentru cîteva procente iluzorii, nu vei mai avea nimic pentru 2014. 

  Reply
 94. Amelia New

  SimonaM Pardon, nu tin in brate un infractor, ci au un comportament uman spre deosebire de ministrii din guvernele Boc si Ungureanu care au avut un comportament total inuman. 

  Reply
 95. SimonaM

  Rheia Bine, și nu se vede că n-ajunge?Min de Justiție și cu Min de Interne țin în brațe un infractor condamnat, în timp de partidul lui organizează cenacluri și parastase dansante cu recitări de testamente politiceȘi, în timpul ăsta, opoziția face CE ANUME? Că io chiar nu m-am prins. Serios.

  Reply
 96. Rheia

  Concluzia CTP-ului: PD(L) a fost cel mai bun partid de opoziție pe care România l-a avut în 22 de ani, dar care n-a rezistat la proba puterii, depășind gradul de putrefacție al PSD-ului din perioada prim-ministeriatului lui Adrian Năstase.

  Reply
 97. GabiDumitru

  Salut!Astia de la Digi24 spun ca Nastase va fi mutat la Rahova.Maine.Pe pariu ca pina maine apar complicatii grave:inima,diabet,ovare etc?

  Reply
 98. Rheia

  Procentajul diin populație care NU s-a prezentat la vot pentru localele din iunie a fost de peste 40. Măcar jumătate din acești oameni dacă i-am putea convinge să voteze în toamnă, și să voteze altceva decît USL, ar însemna un alt tablou politic, nu-i așa? Cu tot regretul, dar majoritatea celor care votează de obicei la noi își doresc chestii gratis și minciuni măgulitoare, nicidecum reguli, muncă, disciplină.

  Reply
 99. LunguVictorEugenMihai

  plus ca memoria alegatorului roman (acela care voteaza, nu filozofeaza) este extrem de scurta. m-as mira sa tina pana-n toamna.deocamdata cred ca o serie de oportunisti „de dreapta” spera in frangerea avantului Prim-Plagiatorului Romaniei si a Adormitei Neamului.de aceea stau pe inaltimi si racnesc, facandu-si curaj. eu zic sa mai stam, sa mai asteptam pana vom avea un nepotel – chiar daca s-au cunoscut deja (si dreapta pura, si fesenismul de dreapta).

  Reply
 100. LunguVictorEugenMihai

  @bleen, nu-mi vorbi despre dreapta autentica cu Mihail Neamtu in casa spanzuratului…

  Reply
 101. Pataphyl

  „Mișcarea civică de dreapta trebuie să iasă din prizonieratul PDL-ului.” OK! Dar poți explica ce-i aia „Mișcarea civică de dreapta”? Și dacă se mișcă mișcarea aia…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *