Marian e dă bună credinţă

„Dumitru era consilier local în sectorul 5, unde păstorea şi încă mai păstoreşte Marian Vanghelie. În 2003, Radu Dumitru , în calitate de şef al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), a anulat actul de concesiune din 1950 al descendenţilor familiei Lahovary, prevalându-se de un articol ambiguu din fostul Regulament de funcţionare a cimitirelor. A declarat brusc cripta Lahovary ca fiind „lăsată în părăsire” şi în aceeaşi zi a concesionat-o, cu tot cu morţii îngropaţi, pe numele angajatului lui Vanghelie, Nicolae Dan Cristea, actual director al Administraţiei Domeniului Public (ADP) âSector 5.

….

Beneficiarul final al capelei avea să se afle de fapt peste 5 ani. La 17 iulie 2008, Cristea a donat subit capela Lahovary către Mircea Sorin Niculae, verişorul lui Vanghelie. Ziua donaţiei coincide cu cea a înhumării bunicului celor doi veri, Constantin Niculae, răposat la 86 de ani şi îngropat în cripta familiei Lahovary.”

Adevărul, 9 iunie 2010

„Cred că este o mică greleală. Nu am concesionat şi am cumpărat de pe piaţă. Actualul director nu era director, l-am cunoscut ulterior şi el a devenit director la administraţia pieţelor. Familia mea a luat legătura cu domnul Cristea şi am cumpărat de la el. La vremea respectivă nici nu am ştiut, nu am ştiut ce familie a fost acolo. Este adevărat că bunicul meu este înhumat la Cimitriul Bellu. Eu am cumpărat de pe piaţă. Dacă vă uitaţi în anunţuri, o să găsiţi locuri de veci în Cimitirul Bellu la o sumă de bani”, a spus Marian Vanghelie la Realitatea Tv.

….

Zilele trecute, presa a făcut public faptul că Vanghelie şi-a îngropat bunicul şi o altă rudă în cavoul familiei Lahovary.” (link către ştirea dată de realitatea.net şi nu către adevarul.ro, aşa cum era normal)

Realitatea, 11 iunie 2010

„Înclin să-l cred pe Marian Vanghelie că n-a ştiut ce-i cu familia Lahovary cînd i-a cumpărat cavoul. Era de vînzare, pe piaţă, cum s-a exprimat Marian, şi a fost cumpărat de cineva din familie, după un anunţ apărut la mica publicitate. (Asta dacă n-a fost totuşi la mijloc o concesionare, fiindcă atunci ar fi cu totul altceva!)

E de vină Vanghelie că a cumpărat cavoul sau de vină e proprietarul care s-a apucat să-şi comercializeze morţii?

Cu toată părerea proastă pe care o am despre M.V., nu mi se pare corect să fie el arătat cu degetul pentru această achiziţie, ci proprietarul care şi-a vîndut trecutul prin mica publicitate.”

Cristian Teodorescu, 11 iunie 2010


Cristian Teodorescu face o confuzie: Cristea nu şi-a vîndut trecutul ci şi-a cumpărat viitorul. Nu avea cum să-şi vîndă un trecut care nu-i aparţinea. Din articolul lui Teodorescu se înţelege că Vanghelie ar fi cumpărat cavoul de la urmaşii lui Lahovary, care astfel şi-ar vinde trecutul, fiind principalii vinovaţi în afacerea asta („E de vină Vanghelie că a cumpărat cavoul sau de vină e proprietarul care s-a apucat să-şi comercializeze morţii?”). Ori, chiar şi Vanghelie recunoaşte că a cumpărat de la Cristea, viitorul său angajat, nicidecum de la urmaşii lui Iacob Lahovary. Cît despre buna credinţă a lui Marian (cum îl numeşte Cristian Teodorescu), care a cumpărat cavoul de pe piaţa liberă („Era de vînzare pe piaţă, cum s-a exprimat Marian, şi a fost cumpărat de la cineva din familie, după un anunţa apărut la mica publicitate”) să fim serioşi. Vanghelie vede un anunţ de vînzare a cavoului familiei Lahovary pe piaţa liberă, la mica publicitate, şi se decide să-l cumpere, presat fiind de timp. Culmea e că vînzătorul cavoului este viitorul său subordonat, Cristea (şi nu membrii familiei Lahovary, aşa cum spune Cristian Teodorescu). O afacere de vînzare-cumpăre care s-a dovedit a fi „the beginning of a beautiful friendship” avînd în vedere că vînzătorul va deveni şef al ADP-ului sector 5, acolo unde este primar cumpărătorul, adică Marian (cum ar spune Cristian Teodorescu).

Cît despre „Înclin să-l cred pe Vanghelie…” e de remarcat că înclinatul a devenit sport naţional printre jurnaliştii români. Mă rog, oricum  nu înţeleg de ce Cristian Teodorescu nu înclină să-şi creadă colegii de la Adevărul.

PS. Poza cu Vanghelie erou al Războiului de independenţă e luată dintr-un link al comentatorului @Acces Direct, de pe Voxpublica.

Facebook Comments

2 Comments Marian e dă bună credinţă

  1. spamtacus

    cum dracu' i-a scapat lu' parpanghel marvanghel oferta pentru locul de veci de deasupra celui al lui marilyn monroe, in westwood village memorial park, los angeles? sa fi anticipat ca se prapadeste bietul mihaita jackson si a asteptat pentru ceva liber in forest lawn din hollywood hills? sunt curios ce imbunatatiri va face la ce a gasit loco. o reabilitare termica a capelei? o autostrada cu acces direct? niste borduri imprejurul locului cu verdeata? o apa curenta pentru spalarea pacatelor?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *