MRU intreaba, poporul raspunde

Întrerupem lovitura de stat și sușelile Monei Pivniceru pentru o întrebare de maximă importanță pentru țară.

Mihai Razvan Ungureanu:

La ora actuala suntem cel mai mare ONG din Romania. Avem aproape 15 mii de membri si sunt convins ca putem ajunge rapid si la 100.000. Avem sedii in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Arad, Brasov, vom avea in curand si la Iasi, la Constanta, la Ploiesti, vom mai avea cateva in Bucuresti si vom acoperi toata tara, asa ca pana duminica astept raspunsurile voastre la intrebarea: ne transformam in partid sau ramanem un club de discutii, o bazaiala etica pentru partidele politice?!
PDL este un partid mare, dar care nu si-a baut inca ultimul pahar de cucuta. PNTCD este un partid cu trecut mare, dar, din pacate, fara prezent, care isi doreste, desigur, un viitor. Noua Republica este un partid fara trecut, fara prezent si fara viitor, care isi doreste si el ceva. (…)
Vrea cineva sa se inscrie in PDL? E liber sa o faca. Vrea cineva sa se inscrie in PNTCD? E liber sa o faca. Vrea cineva sa se inscrie in Noua Republica? Eu, unul, nu! (…) Avem doua variante: ori ramanem un club de discutii, ori devenim partid politic si intram in joc

În sfîrșit, o veste bună de pe flancul drept. Important, pentru început, e că se pun întrebări curajoase și relevante. Lipsa întrebările aduce după sine lipsa răspunsurilor. Întrebările tîmpite nasc răspunsuri tîmpite. Întrebările curajoase și relevante nasc răspunsuri curajoase și relevante.

http://www.facebook.com/centru.dreapta

Puteți răspunde mai jos:

Să se transforme ICCD în partid?

Loading ... Loading ...

UPDATE. Văd că lui MRU i se reproșează că vrea să facă partid din ICCD. Ce ar trebui să facă? Să intre în PDL? În PNȚcd? În NR? Să-i care trena lui Blaga, Pavelescu sau Neamțu? Să se joace cu găletușa la curu lui Cezar Preda? L-au cîștigat PDL, NR-ul sau PNȚcd-ul la belciuge? E normal să-și caute militanți și susținători. E normal să lupte, nu să lingă-n cur.

Facebook Comments

476 Comments MRU intreaba, poporul raspunde

 1. Pingback: Cele mai bune comentarii ale săptămînii 13 - 19 august 2012 | Madame Blogary

 2. No0ne

  Un oarecare Balcan. Fost de toate: presedente pdsr, prefect pdsr, senator psd, deputat psd. Acum e deputat „pdl” si sef al pdl local, dar si imputernicit de MRU sa initiativeze in centrudreapta la nivelu` judetului aluia nefericit.

  Reply
 3. Rosu

  Bleen, asa imi place! ICCD partid, piciorul in prag, spinarea dreapta, fara ifose feciorelnice, dar nici cu inima plina de curvasarii.

  Reply
 4. VASILER

  Intrebare fundamentala: Cati dintre cei 100.000 de membri sunt si membri ai PDL? Numai dupa ce periem Lista se poate vedea daca se intrunesc conditiile pentru a fi inscrisa ca partid politic.

  Reply
  1. Rosu

    @VASILER Cati or fi pot sa aleaga acuma: ori la ICD ori la PDL. Poate ca PDL vazand ca oastea merge cu William Wallace se gandeste ca sa trimita in liniile din spate pe cei mai slabi luptatori, fie ei chiar si baroni, conti sau ce nobili or mai fi si sa puna steagul lor sub steagul lui Wallace. :)))
   Fredom! :)))
   Oare cum se zice Freedom in scots? :)))

   Reply
   1. Rheia

     @Rosu  „Nae king! Nae quin! Nae laird! Nae master! We willnae be fooled again!” sau, mai pe scurt, „Crivens!” (vezi http://www.fact-archive.com/encyclopedia/Nac_Mac_Feegle)

    Reply
  1. Bleen

    @Florina Sînt curios în ce colegiu candidează Neamțu. Presupun că nu se duce în circumscripția baronului corupt Falcă.

   Reply
   1. Canadiana

     @Bleen  @Florina eu sunt curioasa sa stiu cate voturi spera el sa scoata NR la parlamentare. 

    Reply
    1. Canadiana

      @Pataphyl  @Bleen  @Florina poate ma insel (desi mananc ceva salam cu soia chiar si aici) dar cred ca, in interviul de astazi se pozitioneaza gresit cand pune problema integritatii bla bla bla. in mijlocul unei lovituri de stat, tema discutiei ar trebui sa fie unirea dreptei pentru pastrarea statului de drept, nu un discurs de domnisoara virgina.

     Reply
    2. Pataphyl

      @Canadiana  @Bleen  @Florina Unitatea dreptei e stringent necesară, probabil trebuie făcute anumite compromisuri, dar NU în sensul readucerii pe listele (ptiu!) electorale a numelor compromise. E foarte dificil, dar numai în felul ăsta se pot aduce voturi de la majoritatea tăcută (și scîrbită)… Cei ce stau ascunși și nu vorbesc nici în șoaptă despre puci și fraude și toată mizeria asta ar trebui pocniți oleacă peste bot, altminteri se umple iar dreapta de Frunze-Verze!

     Reply
    3. Canadiana

      @Pataphyl daca punem interviul lui mn cu postarea mru pe fb (ce trimitea sageti in directia nr), inseamna ca s-a creat o bresa in si asa foarte eficienta noastra dreapta. 

     Reply
    4. Canadiana

      @Pataphyl  @Bleen  @Florina daca punem cap la cap interviul lui mn cu postarea mru pe fb (ce trimitea sageti otravite in directia nr), inseamna ca s-a creat o bresa in deja foarte eficienta noastra dreapta. 

     Reply
    5. Pataphyl

      @Canadiana S-o luăm și așa: ce-a fost spus a fost spus, acum mai rămîne ca liderii respectivi să se comporte ca niște adulți (nu depedeve sexual) și să iasă la luptă deschisă cu inamicul. Care inamic, deși din prostie și lăcomie face eforturi disperate să se afunde tot mai adînc în mocirlă, nu va reuși decît dacă va fi „ajutat” în modul cel mai viguros posibil. Președintele nu (mai) poate face asta. 

     Reply
    6. Bleen

      @Canadiana  @Pataphyl  @Florina Ce dreaptă? Neamțu e un păcălici. Și nici cu ceilalți nu mi-e rușine. Hai să nu luăm în serios ce nu poate fi luat în serios.

     Reply
    7. Pataphyl

      @Bleen  @Canadiana  @Florina Vorbeam de adulți. Și despre asumarea rolului de lider (pedeliștii duc lipsă de așa ceva, de aia stau în culcuș, încă își imaginează că au lider deși acesta a plecat acum 8 ani și acuma-i accidentat). Tot la MRU ajungem.

     Reply
 5. Bleen

  Deci problemă de liste pe LiveFyre.
   
  Sistemul îmi zice că Louisy, de exemplu are 516, 526 și 411 comentarii. Depinde cum îl caut. Asta e o problemă. 3 liste, 3 cifre finale. 
  Altă problemă. De cînd se calculează cele 150 de comentarii? Că poate eu scriu că x are 400 de comentarii și de aici începe numărătoarea, dar cît scriu eu, poate că x a mai scris 7 comentarii sau 12. Cînd se consideră actualizarea?

  Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen Sa facem un minirecensamint al comentariilor! Sa facem liste! Sa facem o comisie! sau mai bine sa facem nani

   Reply
  2. Pataphyl

    @Bleen Atenție! Nu trebuie neglijat următorul aspect: comentatorii cu multe Laikuri se îngrașă nemeritat din sudoarea celorlalți, deci trebuie taxați progresiv și chiar ofensiv, urmînd ca beneficiile să fie redistribuite trolilor care să le folosească în scop lucrativ, construind de pildă autostrăzi suspendate prin referendum boicotat, în fine, sper că se-nțelege.

   Reply
  3. Ina Eyre

    @Bleen Eu pe lista apar, fiindca mai scriu. Am fost, insa, fraudata de cele 60 de puncte pe cate le aveam si biata mea vanitate e in suferinta cronica.
    
   Lasati punctele sa vina la mine!!!  🙂
    
   LÖL! Astea sunt copilarii!

   Reply
    1. Gramofonu

      @EleBelele  @ny2  @Bleen Pacat ca-i asa tirziu, ca am prins reteta laicilor: faci o poanta in 2 timpi, neaparat cu autoironie, si stai pe faza sa nu se intercaleze 20 de insi intre cele 2 mesaje, ca strica tot farmecul 😀
     Si a doua zi vinzi laici la piata.

     Reply
    2. Gramofonu

      @Bleen  @EleBelele  @ny2 Si-acum serios, m-as screme de-un articol, dar trebuie sa string timp de documentare. Si mi-e teama ca nu iese bine si va prindeti ca plagiez. Poate intr-un weekend ploios…
      

     Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen Cred ca stiu de ce e interzis: in caz ca se produce infractiunea de al 2-lea copil, tre’ sa stie pe cine amendeaza.

   Reply
  1. EleBelele

    @Bleen pe alea cu excremente interimare sa nu le numeri, te rog, ca ma ia cu lesin acu’, la culcare.

   Reply
 6. Bleen

  Rîdem noi, glumim, dar mi-au venit idei.
   
  Maximum 5 comentarii pe zi. Asta înseamnă 150 de comentarii pe lună. 
  Comentarii nelimitate pe lună, 10 euro.
  Autorul comentariului cu cele mai multe like-uri dintr-o lună are număr nelimitat de comentarii următoarea lună.
  La fiecare final de săptămînă postare cu cele mai bune 3 comentarii (după nr de like-uri).
   
  Un comentariu șters pe motiv de flag (după regulile cunoscute) înseamnă minus 10 comentarii pe lună.
   
  O să vorbesc și cu librăria cu care vom avea colaborare. Poate băgăm și premii la comentariile cu cele mai multe like-uri.
   
  Moaică! Cîte idei birocratice am! Și-mi place. E deja vineri. Pînă luni găsim noi o formulă. Oricum, libertatea și tirania majorității ies din discuție.

  Reply
  1. Louisy

    @Bleen Pentru un cetatean care doreste sa puna frana chatului, pierzi suspect de mult timp pe chat, cetatene Bleen.
    
   Anticipez ca vei renunta singur la birocratie, din plictiseala.

   Reply
   1. Bleen

     @Louisy Eu sînt întreținătorul site-ului și entertainerul și cel ce trebuie să dea răspunsuri. Este evident că regulile nu se aplică decît comentatorilor.

    Reply
   2. Bleen

     @Louisy Mi-ai dat o idee. Autorul articolului are drept de comentat nelimitat la propriul articol. Comentariile la propriul articol nu se pun la socoteală. Aceste reguli se aplică celorlalți autori, nu mie și Florinei, care sîntem alfa și omega aicea.

    Reply
  2. Louisy

    @Bleen Eu, oricum, iti multumesc anticipat, pentru ca ma voi imbogati. In lipsa timpului pierdut cu comentariile, ne vom concentra pe munca/afaceri/smenuri/spaga/campanie/etc (dupa caz).
    
   Bleen ajuta la cresterea PIB-ului!

   Reply
  3. Rheia

    @Bleen Bistoș. (Asta-nseamnă „desigur” în ungurește, pentru cine nu știe și poate îl interesează. Chiar dacă nu interesează, nu-i așa că sună haioș?)

   Reply
 7. Gramofonu

  Bag un mesaj gratis (dedicatii pentru ilici. de la oameni.):
   
  “I did not attend his funeral, but I sent a nice letter saying I approved of it.” ― Mark Twain
  “Some cause happiness wherever they go; others whenever they go.” ― Oscar Wilde
  “Beauty is only skin deep, but ugly goes clean to the bone.” ― Dorothy Parker
  “He has all the virtues I dislike and none of the vices I admire. ” ― Winston Churchill
  “He has no enemies, but is intensely disliked by his friends.” ― Oscar Wilde
  “I’ve never killed a man, but I’ve read many an obituary with a great deal of satisfaction.” ― Clarence Darrow
  “I feel so miserable without you; it’s almost like having you here.” ― Stephen Bishop
  “He uses statistics as a drunken man uses lamp-posts… for support rather than illumination.” ― Andrew Lang
  “He is not only dull himself, he is the cause of dullness in others.” ― Samuel Foote
  “He was distinguished for ignorance; for he had only one idea, and that was wrong.” ― Benjamin Disraeli

  Reply
 8. Bleen

  Abonamentul de 10 euro pe lună cu 300 de mesaje text incluse este justificat avînd în vedere că unii comentatori folosesc comentariile Blogary în loc să-și trimită sms-uri sau să se sune între ei.

  Reply
  1. nedormitul

   bagă așa:
   – comentarii neutre/chat/mică publicitate/necrolog (cu excepția morții lui ion iliescu)/cialis-viagra-xanax:
   2 euro 20 de comentarii. 5 euro 100 de comentarii. 10 euro 300 de comentarii.
   – comentarii pro-băse/pro-mru:
   2 euro 40 de comentarii. 5 euro 200 de comentarii. 10 euro nelimitat.
   – comentarii înjurături/postaci usl/ppdd/prm/udmr
    2 euro 10 comentarii 5 euro 50 de comentarii, 10 euro 100 de comentarii
   comentarii pro-pdl/pro-blaga/ comentatorul oltean însuși:
   2 euro 1 comentariu 5 euro 3 de comentarii. 10000 euro 20 de comentarii și mai mergi în pizda mă-tii.
    

   Reply
 9. Bleen

  Am găsit soluția să nici nu închidem Blogary, și să și eliminăm chat-ul!
   
  Abonament!!! 10 euro pe lună prezența pe whitelist. 

  Reply
  1. Louisy

   Daca vrei sa faci un ban, e mai simplu sa pui niste reclame.
   Daca vrei sa elimini chat-ul, e mai simplu sa repui in functiune sistemul nativ wordpress.
    
   Daca vrei insa sa faci misto…

   Reply
   1. Bleen

     @Louisy Nu fac mișto. Zic pe bune. Nu băgăm reclame. Asta regula numărul 1 a Blogary. Doar în cazuri excepționale. Adică vom avea în curînd o colaborare cu o librărie pe cărți liberale. 

    Reply
    1. Louisy

      @Bleen  @Canadiana Mi-e neclar de ce comentatorii inteligenti vor plati. Sunt deja inteligenti, de ce ar plati, numai ca sa dea din inteligenta altora?
      
     Logica dicteaza ca, dimpotriva, prostii vor plati.

     Reply
    1. Bleen

      @EleBelele  @Florina Numai de naștere, ca să nu-i discriminăm p-ăia care n-au nume de sfînt. Că oameni care s-au născut de 2 ori încă nu s-a pomenit.

     Reply
  2. nedormitul

    @Bleen
   vă anunțăm că termenul de plată a facturii a expirat. pentru a evita penalitățile, vă rugăm să efectuați plata imediat. în caz contrar, ne vedem nevoiți să întrerupem furnizarea de servicii către dumneavoastră. totuși, comentariile pe forumurile-urile poliției, pompierilor și, cu precădere, salvării, nu vor fi restricționate în această situație.

   Reply
 10. CiufutozaurusRex

  cuvintele astea nu se inscriu si ele intr-un paragraf de cod penal, ceva?
   
  „In mod sigur Curtea Constituţională va apăra votul popular, pentru că nu pot 9 oameni să decidă în detrimentul a 7,44 milioane. Nimeni nu mai poate face abstracţie de voinţa naţională fără a suporta consecinţele. De această dată, dure. Chiar violente dacă e nevoie – aşa cum trebuia să facem încă din decembrie 1989 şi n-am făcut, iar puiii “omului nou”, mutanţii postcomunişti, au proliferat până la ultima consecinţă, cu care ne confruntăm acum.Să ajutăm Curtea Constituţională să ne ajute! Să ieşim în stradă, masiv, ca să ne apărăm libertatea, voturile şi dreptul la viaţă demnă, normală, dreptul de a trăi într-o democraţie şi într-un stat de drept, nu într-un stat poliţienesc, guvernat de teroarea exercitată printr-o dictatură a procurorilor!”
   
  nu precizez sursa, dar cine o ghiceste, castiga o spumiera.

  Reply
  1. Louisy

    @CiufutozaurusRex Ce valoare are ghicitoarea, cand il ai pe nenea Goagal?
    
   Poti sa-mi dai o frapiera, in loc de spumiera?

   Reply
   1. CiufutozaurusRex

     @Louisy (ma-ncurc in butoane)
    dom’le, glumim, etc, dar individa aia plina de clabuci lanseaza amenintari publice cu violenta fizica la adresa old fartşilor de la CCR.
    daca eu i-as spune   unui politist „domnu politist, mai usor cu amenzile astea in vremuri de criza, vezi ca suntem multi nemultumiti si nu cred ca ai oase de titaniu sau ca nu simti durerea..” n-as experimenta vrand-nevrand  amorul grecesc in stare privativa de libertate, ca dl nastase? bine, dumnealui mai mult vrand.
    avand in vedere subiectul, toti participantii vor primi un util mop.

    Reply
 11. Daniel Francesco

  Vin cu noutati datatoare de speranta din America! In urma discutiilor lui Philip Gordon cu Victor Ponta, emisarul american a hotarat ca a fost prea aspra decizia de suspendare a lui Fareed Zakaria pentru plagiat si in consecinta a convins-o pe d-na Clinton si pe Obama sa intervina la CNN si la revista Time. Zis si facut:
  CNN and Time Lift Fareed Zakaria’s Suspensions!
  http://www.theatlanticwire.com/business/2012/08/fareed-zakaria-will-be-back-time-september/55871/
  In comunicatul CNN reluat de Latrina 3 se mentioneaza ca Philip Gordon a fost convins de argumentele lui Ponta ca el plagiatul NU este furt intelectual ci este o manifestare locala de „spread the culture”, varianta a sloganului lui Obama – Spread the Wealth!
  Asteptam ca UB sa isi faca autocritica in sedinte conduse de dom’ Vanghelie de la Partid!

  Reply
 12. CiufutozaurusRex

  bai, nene, ce nesperanta sansa pentru Iliescu!
   sa apuce el sa se mai bata o data deschis, ca in tinerete, cu americanii…tiiiii!! ce tineri si determinati eram!! …poate si doamna nina a retrait niste frumoase momente in tot vartejul asta

  Reply
 13. Bleen

  Plebiscitul USL. Sondaj. Frauda. – 3069 comments, 112 participants 27 comentarii/comentator
  Procesul, de Victor Ponta. Și obligația morală a boicotului. – 2032 comments, 95 participants, 21 comentarii/comentator
  E oficial. România a ieșit din Europa și a intrat în dictatură – 1914 comments, 106 participants, 18 comentarii/comentator
  Mai țineți minte? – 1813 comments, 84 participants, 21 comentarii/comentator
  Plebiscit pentru lovitura de stat. USL ne invită să legitimăm puciul. – 1466 comments, 88 participants, 17 comentarii/comentator
  România va lua asupra sa păcatele lui Ponta – 1296 comments, 61 participants, 21 comentarii/comentator

  Reply
 14. eugeni

  Deci inteleg ca ce a zis MRU este bine zis. Faptul ca nu se gaseste pe site-ul iccd si pe feisbuc nu insemna decat ca…….
  completati linia punctata cum va vine mai bine.
   

  Reply
 15. CiufutozaurusRex

  sa ma scuzati, dar eu acum am ajuns la interneţ şi nu stiu daca a observat cineva ca televiziunea care a dat-o-n vileag pe madam pivniceru ca e servita de famiglia nastase este romania tv.
  rtv e a lui sebastian ghita, tovaras bun cu Pontelu.
  deci, pontelu si crinelu au inceputara sa se muiasca serios.
   hai, ca e bine.

  Reply
   1. CiufutozaurusRex

     @meioza i-o tragea ca sa stie carlanul ca nu e de capul lui. acum, carlanul contraataca. un fel de „puie mivniceru”, „cuie mrin” din partea lui monta..

    Reply
   2. VelculescuVictor

     @meioza  @CiufutozaurusRex
     Nasol; in provincie asta e; realitatea, antenele si radio Romnania actualitati.
    Internet – doar la caminul cultural…

    Reply
    1. CiufutozaurusRex

      @VelculescuVictor  unde am fost eu azi (intr-un garaj, serios:)  ) se prindea doar radio romania actualitati. doamna zoe petre plutea nestingherita in eter, necontrazisa, neponderata si nerusinata. scarba vopsita isi aducea aminte, tremurand ca o roaba cu piftie, de anchetele comuniste din 1946. decedati, doamna!

     Reply
   1. CiufutozaurusRex

     @VelculescuVictor eee, dragalasul de Bombo! zice ca parca s-a trezit in celula dupa un somn profuund?! ca frumoasa din padurea adormita, cat de frumos!! dupe pupicul unui flacau chiiipeş.

    Reply
  1. Andy RWX

    @CiufutozaurusRex Sebastian Ghita – finantator transpartinic Sebastian Ghita a fost unul dintre principalii organizatori ai Congresului PSD din februarie, unde Victor Ponta a fost ales presedintele social-democratilor. Omul de afaceri a finantat de-a lungul timpului si PNL, si PSD, si PDL. 
   Anul trecut, Evz.ro relata cum consortiul omului de afaceri incheia contracte de 55 de milioane de euro cu statul dupa ce a sprijinit financiar PDL. In mai 2009, Sebastian Ghita a sponsorizat PDL-ul prin doua firme ale consortiului sau: Teamnet International (55.000 de lei) si Asesoft (80.000 de lei). Din iunie 2009 pana in martie 2010, firma Asesoft a fost contractata, pe rand, de Ministerul Finantelor Publice, pentru 9,15 milioane de euro, de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, pentru 2,8 milioane de euro, si de Jandarmerie, pentru 4,5 milioane. In ultimele zile ale anului, cu Ministerul Administratiei si Internelor de 2K Telekom si Asesoft, in valoare de 34,1 milioane de euro. Parte a grupului Asesoft International, 2K Telecom a primit ca „bonus” inca un proiect de 4,7 milioane.
    
   Hai ca sa nu fim rai:)) .. Nu e prieten numai cu Ponta :)) Adica e mai putin prieten cu Ponta decat cu altii :))

   Reply
   1. CiufutozaurusRex

     @Andy RWX jaful si spaga sunt transpartinice. dar ponta joaca baschet cu ghita, merg la meciurile asesoft impreuna etc.
    vezi vreo alta logica  a intamplarii asteia?o televiziune usl da in cap omului in care usl isi pune mari sperante.

    Reply
    1. Andy RWX

      @CiufutozaurusRex Nu am negat ce ai zis tu. Doar faceam o revizie a prieteniilor lui Ghitza. RTV nu este o televiziune USL. E o televiziune care vrea sa faca bani. De la oricine indiferent de culoare.  Indiferent ca Ghitza joaca baschet cu Ponta. Asa si Mona Pivniceru in dulshele ei grai moldovinesc ii poate canta lu Ghitza „Ghita, te-astept diseara la portita” si se pot numi prieteni nu ?

     Reply
  1. Pataphyl

    @DrMengele Fain: „La referendum, unde USL a alergat singură și a ieșit pe locul doi întrucât absenții au fost mai iuți…” :)))))

   Reply
 16. sorinarba

  Mihaile Neamtu nu s-o fi sucarit ca partidul sau nu are prezent si nici viitor? Ca trecut el zice ca are!

  Reply
  1. DrMengele

    @sorinarba Musteste de inteligenta si fair-play postarea ta. Daca aveai o umbra din cele doua, ar fi trebuit sa spui ca „s-o fi sucarit (wow…) Mihail Neamtu pe asertiunea ca NR nu are nici trecut, nici prezent  …. , aparuta in postarea atribuita lui MRU?” Dar cind cinti la dus si iti imaginezi ca esti Pavarotti…
   P.S. Ca sa elimin orice dubii, sint un fan al lui MRU.

   Reply
  2. Andy RWX

    @sorinarba Mie mi se pare foarte clar ce prezent si viitor au dupa sloganul adoptat chiar de ei: „Mai e cineva aici?”.  :)) 

   Reply
 17. Canadiana

  Via Mircea Bozan (by Alexa FB)
   
  astazi a avut loc o actiune de amploare al PM Ponta in: Ploiesti, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Baia Mare, Oradea, Olt, pentru a pune la punct organizarea unor actiuni de mari proportii anti-Basescu, anti sistem juridic prin care sa se creeze senzatia ca „poporul roman se opune actiunilor procuraturii”. La Sibiu, a ajuns la 11,20 pana 11,40, a adus o mapa consistenta cu documente. <discutiile s-au desfasurat in sala de protocol de la Gate4. L-a asteptat seful prefecturii Cindrea. Dupa plecarea lui Ponta, au plecat de pe aeroportul Sibiu sase zboruri cu helicoptere SMURD prin personaje imbracate in uniforma SMURD,care au primit pe rand cate un plic, decoland in directii diferite. Ultimul zbor Smurd plecat de la Sibiu s-a efectuat la ora 12,18 intarziind astfel decolarea si atrizarea tuturor curselor aerine programate. — Album fără titlu (18 photos)
   

  Reply
  1. Yeba

    @Canadiana , fii amabilă și șterge comentariul ăsta. Este un comentariu trist despre o chestie gravă, ne indispune și ne întrerupe chatul.
   În plus, ne uzează ochii și ce-o mai fi în spatele lor, fiindcă una e să citești câte un ping-pong relaxant, pe diverse teme și plin de laicuri, și alta e să pui cap la cap atâtea rănduri cu care să nu știi la urmă ce să faci.

   Reply
 18. Rheia

  Eu spun de-acum că anumitor persoane le voi da Like de fiecare dată cînd le văd comentînd, chiar fără să citesc, fiindcă îmi place de ele. Deci se cheamă semi-ciordeală. 

  Reply
    1. ny2

      @meioza  @Bleen cred ca are Bleen o telecomanda langa chiuveta si mi-a dat binecuvantarea mai repede

     Reply
   1. Rheia

     @Gramofonu  Uite, chestia asta îmi scăpase, adică să mă uit la Pisicile lui Kusturica pe YouTube cu titrare în engleză! E comedie-n comedie, frate! Auzi la ei: „Now what else does he want (Dadan)?” „Ei, ce vrea! His mother’s pussy…”

    Reply
    1. Rheia

      @Gramofonu L-am apreciat de vreo zece ori cap-coadă și fără număr pe bucățele. Ja sama pitbull! Terrier! 

     Reply
 19. Bleen

  Deci, schimbăm metodele. 
   
  Se moderează toate comentariile. 
   
  Excepții: comentatorii cu minimum 100 de comentarii și în medie cel puțin 1 like per comentariu intră pe whitelist.
   
  Rămîne în continuare și regula flaggingului. 

  Reply
   1. Bleen

     @meioza Comentariile, chiar și cele șterse, rămîn în sistem și se calculează. Deci îmi pare rău, șterse neșterse, intră la cvorum.

    Reply
    1. meioza

     Și ciorditorii ar fi buni la ceva: dacă ar fi angajat un consultant ciorditor la propunerea fiecărei legi s-ar prinde imediat (și corecta!) cum se poate ocoli respectiva lege…

     Reply
    2. meioza

      @Pataphyl  @Bleen Ah, și eu care voiam să organizez o mică gașcă pe ideea asta. Oare nu or să înceapă să-și facă trolli conturi duble și să se lăikuiască reciproc ca să atingă cvorumul? 😀

     Reply
    3. Rezon

      @Pataphyl  @Bleen  @meioza 
      
     Eu as spune ca sporeste capitalul social in comunitate. Barfa in grupuri mici e mama coeziunii

     Reply
    4. Gramofonu

      @meioza  @Pataphyl  @Bleen Si mai e o metoda garantata 100%: cind scapi de moderare nu mai scrii nimic, ca sa nu-ti strici procentul 😀

     Reply
  1. Pataphyl

    @Bleen Hăhăhă! Parcă marele porc îl lăuda pe dictatoru’ precedent cînd schimba roțile locomotivei din mers (nu trage, dom’ Semaca!)

   Reply
  2. nedormitul

    @Bleen
   te văd eu  cum scapi de chat. uite, mie îmi piere cheful să comentez pentru că sînt 1000 de comentarii care nu spun nimic (și din feed le șterg vrac –  mă uit doar la numele comentatorului ca să îl citesc) apoi pa și pu, ghiniol. și cînd un comentariu, poate valoros, trece de limita aia de 50, pa și pu, nici nu mai ştii dacă a existat.
   dacă vrei consistenţă, atunci toate comentariile rămîn în moderare de tip itm, discuţia e muribundă, însă creşte valoarea comentariului şi munceşti mai mult. (îţi place, nu, teoria chibritului?) dacă vrei discuţie vie, scoţi moderarea, procesezi mangal toată ziua, eşti belfer. o să fie şi nişte flamewares, da’ asta e. ca la piaţă. acuma depinde şi în ce punct între cele două extreme vrei să te poziţionezi.

   Reply
  3. nedormitul

    @Bleen dacă laşi comentatorii să se modereze între ei, se creează o bisericuţă de care nu mai scapi. un fel de dictatura comentatorilor. de fapt, bisericuţa există, însă eu nu m-aş baza pe discernămîntul ei. îi dai putere sau nu? o să mai încapă cineva în „clubul select”? am niște rețineri.

   Reply
    1. Florina

      @Rezon  @nedormitul  @Bleen 
      
     Ştii cîte comentarii flăguiai tastînd tot atît cît pentru aste cîteva cuvinte de mai sus?
      
      

     Reply
    2. Florina

      @Rezon  @nedormitul  @Bleen 
      
     Tocmai asta e problema, că nu-ţi  pui problema şi că nu v-o puneţi. Important e spaţiul care vi se oferă, responsabilitatea, nu. Important e să scrii/scrieţi, orice, nu contează, în ciuda a ceea ce aţi fost rugaţi să nu faceţi, importanţi sînteţi numai voi, dar nu vă interesează aproape deloc şi spaţiul pus la dispoziţie. De asta nici nu vă pasă ce scriu ceilalţi. E la fel ca în parc, voi vă consideraţi ultracivilizaţi, dar, în fapt, vă lăsaţi năpădiţi de gunoiul din jur. 

     Reply
 20. Bleen

  Mă gîndeam la un sistem. Să se modereze comentariile și să intre pe whitelist comentatorii care au în medie cel puțin 1 like per comentariu. Meritocrație, coane Fănică.

  Reply
 21. Bleen

  Ați votat LF, că are moderare cu flagging și faceți din rahat bici. Ați făcut rahatul praf. Dacă lăsăm moderarea la mîna comentatorilor, se duce dracului totul.

  Reply
  1. Rheia

    @Bleen Eu, că n-am votat cu LF, ci cu Diskus, pot să întreb timid și respectuos de ce te-ai enervat acum? Avem trolli?

   Reply
  2. John Galt

    @Bleen Astia sunt comentatorii tai (sportivi), cu astia defilezi. Nu injura metoda (democratia) pentru ca ea functioneaza ok. E un sistem imperfect, corect, insa e cel mai bun. E trist ca nu stii asta pana acum.

   Reply
  3. Rheia

    @Bleen Eu, pentru că am votat cu Diskus, nu cu LF, și pentru că prefer tirania ta și a Florinei, pot să întreb timid și respectuos de ce te-ai enervat acum? Avem iar trolli?

   Reply
    1. Rheia

      @Bleen Ba da, le citesc pe toate, chiar dacă unele-mi ies pe ochiul ălălalt. Dar n-am mirosit nici un troll. Iar țăcăniții sînt inevitabili. Pleacă singuri, dacă nu-i bagă nimeni în seamă. Cred. Mă înșel? 

     Reply
    2. Rheia

      @Bleen Era unul, îmi scapă nick-ul lui, zicea ceva despre ouă și cuiburi de maimuță, nu l-am mai văzut nici ieri, nici azi.

     Reply
    3. florentin

      @Rezon  @Bleen  @Rheia
      asa se intampla si in politica. seful spune ceva , ca e suparat si sar toti sa-si ceara scuze si sa se bage sub piele- eu fac asa , eu nu fac ca aia,scuza-ma boss. Suntem incorigibili ca nație.

     Reply
    4. Rezon

      @florentin  @Bleen  @Rheia 
      
     Da, nene, ca-mi ia Bleen caii de la bicicleta daca nu ma bag pe sub pielea lui. Tu te auzi ce spui?

     Reply
    5. Gramofonu

      @Rezon  @Bleen  @Rheia Vreau si eu un link la ce citesti tu 😀
      
     Acum, redevenind serios: cit trebuia colectat pentru un spam sau offtopic? 10 voturi? e cam descurajant…
     Ce nu citesc eu: link-uri seci (fara o productie proprie linga, o interpretare, un banc), link-uri pe care le gaseste oricine deschizind orice ziar, plus autorii mei nepreferati.
      
     Cred ca am mai zis cind era discutia despre Disqus – are citeva chestii interesante pentru cine intra sporadic si vrea sa prinda cea mai mare parte din discutiile interesante:
     – My Disqus
     – Follow author
     – sortare

     Reply
    6. Rheia

      @florentin Năsturel, nu știi tu despre ce vorbim aici, că ești cam proaspăt în peisajul țării. Iar Bleen oricum n-are destulă epidermă să încapă tot orgoliul meu pe sub ea. Poate dacă jupoaie o balenă.

     Reply
  4. meioza

    @Bleen Păi renunțarea la moderare nu s-a făcut în urma unui „experiment” ? A vrut cineva moderare la mîna comentatorilor?

   Reply
    1. Canadiana

      @Bleen  @meioza ba pardon, ieri tot asta am facut si i-am indemnat si pe altii sa faca la fel. 

     Reply
 22. EleBelele

  o vita la a3 (vita de la luju.ro mai precis) vrea sa faca maine o cerere pe legea 544 (acces la info pb) prin care parchetul sa-i comunice cati procurori au votat pe listele suplimentare. bai, nene, ce caltzi pot avea oamenii astia-n cap…

  Reply
  1. Gramofonu

    @EleBelele Ai fost intr-o sectie de votare, stii foarte bine ca dupa coloanele cu id, nume, cnp, semnatura, mai era o coloana cu bife: „procuror – da / nu”. Ce, mare lucru sa numefe bifele.

   Reply
  1. Rheia

    @EleBelele Hmmmm, acum după ce-am distribuit și eu pe FB minunăția asta de poză, mi-a picat fisa: dacă TB și-ar înregiistra la OSIM marca „Hă hă hă!”, ar face un vapor de bani. Numai eu de cîte ori o folosesc, ar trebui să-mi fac abonament, ca să ies mai ieftin. Și nici pentru sonerie la mobil n-ar fi rea. 

   Reply
 23. Bleen

  Am înțeles că Cristian Preda a zis că el nu crede că a fost lovitură de stat. L-a văzut cineva la teve? Dacă nu a fost lovitură de stat, Cristian Preda ce crede că a fost?

  Reply
  1. SimonaM

    @Bleen Confirm. Așa a zis.
   Nu am aflat și ce crede el c-a fost, c-a intervenit (ca de fiecare dată) Orășanu cu tembelismele lui.

   Reply
 24. Gramofonu

  Am trecut azi prin PU. Nu mai e nicio manifestatie acolo, doar niste manifestari cu iz tribal.
  Fara nicio legatura cu cele vazute, in timp ce-i depaseam ma gindeam doar la nedreptatea facuta cailor. Desi cu un creier mai mic, ei sint un exemplu viu ca nu totdeauna marimea conteaza.

  Reply
 25. quaddelta

  Intrebat de jurnalisti despre impresia pe care i-a lasat-o concertul sustinut de Lady Gaga presedintele interimar Crin Antonescu a raspuns scurt: „O manifestare discretă.”

  Reply
 26. Taticu

  Conform Adevarul, Lady Gaga, care a întârziat doar zece minute, după ce ar fi vomitat în culise, a recreat imaginea controversată din spectacolele sale anterioare. Ea și-a făcut apariția, din nou, dintr-un vagin gonflabil. „Nu sunt o creatură a guvernului vostru. Sunt voi. Voi m-ați creat”.
   
  Sincer, la cum a aparut pe scena, ma indoiesc.

  Reply
 27. Rheia

  Partidele noastre mari (mă rog, vizibile) sînt ca niște FNI-uri. Captive toate cîte unui SOV Invest care le folosește drept pușculiță pentru afaceri, și în care se înghesuie o grămadă de oameni cu speranța de-a se îmbogăți sau măcar de-a o mai duce pînă la toamnă. 

  Reply
 28. Bleen

  Revista Kamikaze
   
  Programul complet al zilei petrecute de Lady Gaga la București!
   
  Ora 13:20: Lady Gaga ajunge la Palatul Cotroceni, unde a fost invitată de președintele interimar, domnul Crin Antonescu.
  Ora 15:23: Lady Gaga este anunțată că președintele Crin Antonescu mai întîrzie puțin.
  Ora 15:49: Lady Gaga părăsește Palatul Cotroceni înjurînd în românește.
  Ora 15:49:29: Domnul președinte Crin Antonescu sosește la întîlnirea cu Lady Gaga.

  Reply
  1. Rheia

    @Bleen Singurul lucru pe care chiar a meritat să-l citesc, de la suspendare încoace! Păcat că nu e și video….

   Reply
 29. filadel

  Citatul ăla din MRU este ori scos din context ori este o făcătură. Sînt foarte circumspect. În orice caz avem și un exemplu de discurs (cu dovezi de această dată) care este aproape opus și de dată mai recentă:
   
  MRU: „Relaţia mea cu dl Neamţu este o relaţie dintre cititor şi autor. Domnia sa probabil nu ştie, dar l-am citit mai des decât îl poate citi un bibliotecar pus pe şotii. Şi aceasta pentru că acolo unde se recunoaşte o inteligenţă care vrea să facă bine tuturor, acolo vezi omul implicat în comunitate. Dl Neamţu are un merit pe care eu l-am învăţat mai târziu decât domnia sa, el deschizând drumul. N-a plecat de sus în jos, şi-a rupt un an din viaţă şi a vrut să meargă în primul rând la cetăţeanul care dă tot ceea ce poate pentru ca întregii lui familii să îi fie mai bine. Şi este meritul dlui Neamţu pentru a fi construit un viitor partid mare de dreapta de la cetăţean, şi nu printr-o dizidenţă. Este un mare merit, este unul dintre exemplele pe care şi toţi simpatizanţii ICCD oricum îl urmează.” – Mihai Răzvan Ungureanu (min. 27:19)
   
  http://youtu.be/Zt2qlC5mU60
   
  Și eu doresc să mă lămuresc la fel ca voi.

  Reply
 30. Bleen

  Pe de altă parte, văd că lui MRU i se reproșează că vrea să facă partid din ICCD. Ce ar trebui să facă? Să intre în PDL? În PNȚcd? În NR? Să-i care trena lui Blaga, Pavelescu sau Neamțu? Să se joace cu găletușa la curu lui Cezar Preda? L-au cîștigat PDL, NR-ul sau PNȚcd-ul la belciuge? E normal să-și caute militanți și susținători. E normal să lupte, nu să lingă-n cur. 

  Reply
  1. airwave

    @Bleen Eu nu-i reprosez asta lui MRU, dimpotriva. Nu el e capu’ rautatilor, ci „ailalti”.
   Cand n-ai imagine publica deloc (Neamtu) sau ai una dezastruoasa (Blaga/Falca/Udrea/Oltean) si ai un candidat „curatel” (MRU), primul lucru de care te apuci e sa-i pui talpi?

   Reply
 31. Canadiana

  turneul ponta nu e de bine. imi spune cineva din sibiu ca s-a deplasat cu elicopter smurd, s-au distribuit plicuri groase.

  Reply
    1. Rheia

      @Hongse  Poporul din firmă de la mine s-a împărțit în două: unii care zic că „ăștia de-acum” sînt mai idioți decît ăia dinaintea lor și alții care zic că nu, sînt mai idioți decît TOȚI ăia dinainte, inclusiv de pe vremea lui Ceaușescu. Dacă n-aș fi atît de îngrijorată, mai că mi-ar veni să rîd.

     Reply
    2. Hongse

     @Pataphyl@SimonaM@Canadiana
     Eh, iar ajungem la discuţia „fie e cetăţeanul albastru, şomer, izolat de toată lumea fie e Darth Vader care controlează toată galaxia”. Să se hotărască….
      

     Reply
    3. SimonaM

      @Pataphyl  @Canadiana Așa. Și ce-or să facă?
     Răscoală dirijată de fătucile de la antene?
     Că nu mi-e prea clar..

     Reply
  1. airwave

    @Canadiana Pai hai, face cineva o cerere pe 544 sa explice cu ce fonduri s-a platit deplasarea? Mitomania nu cred ca necesita asistenta medicala de urgenta.
   Astia comit gafe din juma’ in juma’ de ora si nimeni nu e acolo sa le exploateze…

   Reply
 32. Rheia

  Cu tot respectul, dar noi nu știu dacă sîntem chiar poporul. Cineva ne zicea „intelectualii ăia mironosiți care se lăbăresc reciproc pe Blogary” (îmi cer iertare).

  Reply
   1. Rheia

     @Bleen Cel mai tare contează poporul care influențează. Eu nu-s lider de opinie decît într-o comunitate minoră, dar influențez redutabil vreo 50 de inși.

    Reply
    1. Bleen

      @Rheia Exact. Restul sînt duși la vot cu autobuzul. Deși se pare că tradiția asta devine cam desuetă și periculoasă.

     Reply
    1. Rheia

      @EleBelele  @meioza Pînă-ți rămîn adidașii mici, da, am înțeles, îi transmit (dacă o mai exista blogul cu pricina).

     Reply
 33. airwave

  Exact asta lipsea – cu trimitere la articolu’-document al lu’ Bleen de acum cateva zile (respectiv paralela dintre ce se intampla acum si ce se intampla in Germania in ’32-’33). Este fix acelasi lucru.
  In Germania – stanga a fost divizata, KPD (comunistii) vedeau cel mai mare dusman in SPD (social-democrati), nu in nazisti (NSDAP). Ca atare, KPD a votat in unele chestii alaturi de NSDAP – pana cand NSDAP a pus mana pe putere, dupa care nema KPD, nema SPD, s-au intalnit dupa sarma ghimpata.
  Cam aia e si acu’. Dupa ce ca dreapta romaneasca, saraca, abia isi duce zilele pe la un 15-20% (cu indulgenta), o mai si spargem in trei partide (PDL, ICCD, NR; PNL nu e un partid de dreapta) si incepem sa le dam cap in cap, sa sara scantei.

  Reply
   1. airwave

     @Bleen Eu ma intreb, in primu’ rand – care functii? Cand _intentia de vot_ (nu votul efectiv) e sub 20%, ce te astepti sa obtii? Un loc de deputat?

    Reply
 34. Bleen

  Am înțeles că între timp postarea de pe FB a dispărut. Poate că cineva s-a grăbit sau poate că declarația nu-i aparține lui MRU. Nici nu mai contează. Se non è vero, è ben trovato.
  Contează reacția voastră la un MRU cu coaie. Dacă MRU nu are coaie, nu are, asta e, am făcut sondajul degeaba. Dar n-am pierdut nimic. Însă e interesant cum ar reacționa poporul la un MRU cu coaie.

  Reply
  1. Bleen

   Dar vă rog eu frumos, nu-mi vindeți castraveți despre jigodiile din interior. Nu sîntem în campanie să facem pe proștii și nici n-am dispoziția necesară să mă prefac că vă cred. Știu foarte bine cum stau lucrurile și în PDL și în așa zisa platformă de dreapta. Nu-mi jigniți inteligența și discernămîntul.Și da, în PDL și în jurul președintelui Băsescu există o grupare puternică anti-MRU. E războiul delfinilor.  

   Reply
  2. hope18

    @Bleen
   Eu personal am militat pt unire, nu pt ca MRU nu ar avea coaie;m-am gandit ca timpul este f scurt si trebuie facut ceva ca sa existe o alternativa la usl.Vremurile sunt de avarie .Poate gresesc dar nu vad alta solutie,daca voi o aveti ascult si iau aminte

   Reply
  3. meioza

    @Bleen Părerea mea e că cu cît timpul trece cu atît coaiele-i sînt mai mici (oricum, deja sînt la jumătate față de hidrocelicele testicule de care-l suspectam la începuturi).

   Reply
  4. John Galt

    @Bleen Numai masculii beta>delta>gamma au coaiele mari. Mascultii alfa au coaiele mici. Asta a venit din milioane de ani de evolutie in care maimutele alfa si-au redus dimensiunea testicolelor pentru nu duceau lipsa de femele, si se puteau imperechea oricand doreau (oricand vroia pula lor). Pe cand cele gamma, theta samd trebuiau sa fie pregatite oricand se ivea ocazia de imperechere, adica nu depindea de ei ci de circumstante, motiv pentru care boasele trebuiau sa fie mari, cu supraproductie si gata de actiune la orice ora. Chiar daca uneori produceau sperma in plus..Nimic nu stiti. 

   Reply
 35. Bleen

  Văzui acilea că i se reproșează lui MRU că ar avea printre susținători foști NR-iști. Să fie oare acei ”idioți utili”? Să fie oare NR-iștii care au strîns semnături pentru partidul NR și apoi au fost dați afară? Să fie oare entuziaștii de început ai NR, din care nu a supraviețuit aproape nimeni în NR-ul actual? Să fie oamenii care au fost executați de MN după ce acesta și-a văzut sacii în căruță? Să fie acei NR-iști care strîngeau semnături și luptau pe baricade împotriva baronilor locali în condițiile în care MN își negocia locul eligibil cu un baron local încă din toamna lui 2011?
   
  Ce ar mai fi de spus decît că MN între timp și-a obținut locul eligibil de la baronul local a cărui jucărie a fost NR? Apropo, am înțeles că un fost ministru de interne care și-a pierdut locul eligibil în favoarea lui MN a sărit la baronul local și era cît p-aci să-l bată.
   
  Văd că tot în comentarii se vorbește despre unire. Unire între cine și cine? Între persoane fizice care pînă acum au negociat exclusiv funcții? Repet, exclusiv. Nu exclusiv pentru ei. Au negociat și pentru prietenii lor. Sau rude.

  Reply
  1. Beavix

    @Bleen Nu-l cunosc pe Neamțu, nu știu mișcările de culise din NR. Aici pe Blogary am auzit doar lucruri urâte despre el. Dar am o întrebare: unde-s acum „entuziaștii de început” care au fost dați afară de MN? Ce fac ei acum? Au renunțat definitiv la orice ambiție politică?

   Reply
  2. CatalinLazurca

    @Bleen „Ce ar mai fi de spus decît că MN între timp și-a obținut locul eligibil de la baronul local a cărui jucărie a fost NR? Apropo, am înțeles că un fost ministru de interne care și-a pierdut locul eligibil în favoarea lui MN a sărit la baronul local și era cît p-aci să-l bată.”Eşti intoxicat. NR jucăria lui Falcă? Ce date ai, în afară de simpla coincidenţă geografică? Igaş exlus de pe listă, în ciuda alianţei de ultimă oră cu Blaga, pentru a-i face loc lui Neamţu? Igaş nu mai candidează pentru că scorul politic al PDL (MC-L) ar permite doar 3 parlamentari. Calculele şi sondajele arată că imaginea catastrofală a lui Igaş ar tăia şansele şi acestor 3. Omul are o cotă de neîncredere pe plan local de peste 80%.

   Reply
 36. StefanTrifan

  Eu nu știu ce vedeți voi bun în treaba asta, dar mie mi se pare bizară mișcarea lui MRU. Pur și simplu nu înțeleg ce urmărește, pentru că, la cum arată scena politică acum, ICCD nu știu dacă poate deveni un partid de mai mult de 5% până la scrutinul pentru parlamentare. Ce ar putea oferi? Ce echipă ar putea alcătui? Ce liste de candidați ar putea încropi?
   
  Oricât s-ar vrea a fi un anunț mobilizator, chemarea lui MRU nu face, după părerea mea, decât să developeze incapacitatea cronică a dreptei de a se coaliza într-un demers comun.
   
  Dincolo de intenția binevenită de a-și întări pozițiile de negociere într-o viitoare platformă, cred că precizările din final sunt o eroare. Ele pot fi savurate de electoratul dezamăgit de PDL și pierdut de PNȚcd, ori neadjudecat de NR, dar nu-i consolidează poziția. Dimpotrivă, MRU tocmai și-a depus demisia simbolică din postura de potențial lider al dreptei unite și candidat la viitoarele alegeri prezidențiale, susținut de toate forțele politice de dreapta. Indiferent ce a urmărit, a fost o mișcare cel puțin neinspirată, prin faptul că și-a ostilizat (în mod neprovocat) partidele unei viitoare coaliții de dreapta.
  Sper ca gestul lui să nu fie ireversibil, dar divizarea forțelor și așa firave ale dreptei nu poate folosi decât stângii.
   
  Altfel, în contextul actual, șansa dreptei de a mai conta după parlamentare ar mai putea fi spargerea USL, sau reactivarea puțin probabilă a lui Băsescu în postura de lider al opoziției. Poate îmi scapă ceva, dar cred că gestul de delimitare al lui MRU ar putea avea sens din perspectiva scenariului demisiei lui Băsescu după revenirea la Cotroceni. Cred că doar într-o astfel de situație, MRU își poate permite să-și amâne poziționarea ca liant coeziv al opoziției democratice și reformiste.

  Reply
  1. Rheia

    @StefanTrifan Ca să putem estima cît de cît rezultatul electoral al ICCD la toamnă, ar trebui să știm două chestii teribile: cam cîți și de ce au votat DA la referendum dintre „reformiștii” definiți de Barbu Mateescu, și cam cîți și de ce am fost boicotiști. 

   Reply
 37. Rheia

  De fapt, nu e vorba neapărat de MRU. De la orice partid sau candidat politic, eu am la ora asta următoarele 3 pretenții, egale ca importanță pentru mine:
  1. Să nu încheie nici o alianță imorală, cu oameni sau partide față de care s-a situat pe poziții diametral opuse.
  2. Să aibă candidați/susținători care pot vorbi în public fără să se facă de rîs în fața unui auditoriu alfabetizat funcțional.
  3. SĂ NU MĂ MINTĂ.

  Reply
    1. musiuplugary

      @Rheia imposibilul acum in Romania pt o organizatie care vrea sa se transforme intr-un partid

     Reply
  1. hope18

    @Rheia
    Asta vrea toata lumea(a spus-o si MRU,au spus-o si altii),asta vreau si eu,dar daca stam sa filozofam prea mult,in toamna ne pune usl-ul cu botul pe labe pe toti si atunci putem scrie pe bloguri ce ne dorim si ce visam pana in anul 2050

   Reply
  2. Hongse

   @Rheia
   Punctul 1) nu prea e realizabil. Exceptând cazul în care vrem un partid integru din cap până-n picioare dar total impotent pentru că cel puţin în viitorul apropiat nu vor avea o majoritate. Vor fi alianţe, cu UNPR, UDMR, poate chiar şi cuPNL, dar dacă vrem ceva făcut atunci vor fi alianţe dubioase. Inevitabil.
    

   Reply
   1. Rheia

     @Hongse Nu, nu vreau un partid de visători sau extratereștri. Știu și eu că  nu se poate Alba ca Zăpada fără Maștera cu Oglinda (că altfel nu s-ar mai povesti), știu că politica e arta compromisului și celelalte. Dar mai citește o dată, te rog, ce am spus. Alianța imorală înseamnă să te aliezi cu cineva pentru cîștig imoral. Dacă e vorba să scapi țara de război, de terorism, de faliment, asta-i altă poveste. Îți dai mîna temporar, ca să eviți răul mai mare. Dar asta nu-i alianță. E simplu compromis temporar. 

    Reply
   2. SimonaM

     @Hongse  @Rheia Ai vrut să zici poate chiar și cu PDL, nu? N-ai vrut să zici PNL, presupun..

    Reply
    1. Rheia

      @SimonaM  @Hongse Sincer? M-am gîndit doar la PC, însă îmi dau seama acum că greșesc. PC nu-i un partid, ci o haită. Mda, trebuia atunci să fiu mai explicită din start. Să vorbesc despre alianțe cu haite.

     Reply
    2. Hongse

     @SimonaM@Rheia
     Nu, am zis PNL, am presupus implicit că alianţa ICCD-PDL e gata, altfel discutăm doar discuţii.
      @Rheia , sunt perfect de acord cu tine, nici eu n-am zis altceva. Dar toate, dar toate alianţele politice de pe plaiul mioritic sunt imorale. Nu neapărat doar cele pe care le-ar putea face ICCD. (USL se apropie cel mai mult de definiţia „oameni sau partide față de care s-a situat pe poziții identice” dar noi nu vrem asta, nu?)
      

     Reply
    3. SimonaM

      @Hongse  @Rheia Mie PNL mi se pare mai nefrecventabil decât PSD.
     Adică mă rog.. amândouă sunt bleah.

     Reply
    4. MariusBadea

      @SimonaM  @Hongse  @Rheia „Prostul care a citit o carte este mai periculos decat cel care n-a citit nimic”

     Reply
    5. Hongse

     @SimonaM@Rheia
     Eu cred că PNL în varianta actuală va dispărea în scurt timp. Aşa este, mulţi dintre ei sunt mai îndoctrinaţi decât maoiştii, dar nu toţi. Se va sparge, mulţi vor trece la PSD dar unii vor rămâne die într-un (încă un alt) PNL fie vor migra. La acel PNL mă refeream eu.
      

     Reply
    6. meioza

      @SimonaM  @Hongse  @Rheia Și marea problemă e că acei (puțini probabil) cîțiva care gîndesc un pic altfel au o mare frică să-și exprime părerile contrare…

     Reply
    7. Rezon

      @Hongse  @SimonaM  @Rheia 
      
     Exista oameni de buna calitate in PNL, care s-au refugiat in profesie, ingroziti de Antonescu si de aliantele lui insalubre cu PSD si Voiculescu. Singurul lucru care-i separa de noi este faptul ca n-au putut trece niciodata peste antipatia fata de Basescu si fata de damful fesenist al PD(L)-ului.

     Reply
    8. Rheia

      @Rezon  Există oameni de calitate și în PDL, și în PSD. (În PC nu știu pe nimeni, nici în PP-DD, deci nu mă pronunț.) De-aia mă doare, mă seacă la suflet, și nu-nțeleg, ei unde sînt?! În afară de acel Giosan de la Vîlcea, penelist, n-am auzit nici unul să se scoale-n picioare ca Gheorghe Pîrvulescu, la congresul ăla PCR, cînd i-a dat carne orală lui Ceaușescu. De ce? Ce speră? Sau le e rușine? Nu-nțeleg, mă simt ultima proastă din cauza asta, și mai că-mi vine să-i detest!

     Reply
    9. Rheia

      @musiuplugary  @Rezon Vasile Pușcaș e un exemplu cunoscut, dar eu mă gîndesc la cei ne-cunoscuți, figuri de la „middle-management” în jos. Oameni banali, normali, care chiar sînt convinși că poți face lucruri bune cu conducători răi. Sau pur și simplu oameni cumsecade în firea lor, dar handicapați de-o educație naționalistă (cum era taică-meu, fie iertat, crede-mă că n-avea nimic ticălos în el, dar i se părea că „cu unele lucruri nu se glumește”).

     Reply
    1. Rheia

      @Pataphyl  @Hongse Scuze de majuscule, m-a ajuns și pe mine exasperarea de-a nu putea înjura liber. Autocenzura asta e îngrozitoare!

     Reply
    2. Rheia

      @Pataphyl  @Hongse E chiar atît de greu să NU minți? Probabil o să-mi spui că asta l-a costat (de exemplu) pe TB toată nebunia de acum. Că trebuia să ne mintă frumos, nu să iasă și să ne spună astă-iarnă adevărul. Nu cred. Eu nu cred că minciuna i-ar fi salvat nici măcar o zi în plus.  

     Reply
  3. meioza

    @Rheia E greu de crezut că există politicieni care să nu aiba o morbidă înclinație către minciună. Sper să apuc să văd și eu personajul! 🙂

   Reply
 38. Rheia

  Aș vrea să mă întrebe MRU altceva: Cum cred eu că trebuue să fie partidul sau mișcarea lui, încît să-mi cîștige încrederea? Primele trei pretenții pe care le-aș avea, socotite de mine „cele mai importante”. 

  Reply
  1. hope18

    @Rheia
    Cred ca va urma si asta.Si din cate am putut sa-mi dau seama este deschis la propuneri.E-mail-ul poate fi folosit si pt asta: pt propuneri (a si spus-o )

   Reply
   1. meioza

     @hope18  @Rheia Am trăit într-o organizație care se baza pe comunicarea pe emailuri și forumuri. A ieșit mai rău decît în perioada de aur a guvernului Ponta…

    Reply
    1. Rheia

      @meioza  @hope18 OK, m-ai prins, voiam doar să provoc o discuție între noi :)) Rămîn datoare un Edelweiss.

     Reply
 39. Beavix

  Dacă MRU chiar a zis chestia aia, mie mi se pare de rău augur pentru o dreaptă care până mai ieri dădea impresia că strânge rândurile și încearcă să facă CEVA. Deja se iau unii de alții? De pe acum? Păi spor la treabă băieți, o să vă certați mult și bine. Pe voi vă despart orgoliile, pe ăilalți îi unește foamea de bani. Ghici cine va câștiga?

  Reply
  1. teocharis

    @Beavix nu-i uneste foamea de bani: pe ceilalti ii uneste frica de a nu putea cheltui ce au acumulat

   Reply
   1. eugeni

     @Hongse  @BeavixMRU are o organizatie mai buna decat NR de exemplu. Cat l-a fucking batut la cap MN pe MRU: N’ai experienta politica, n’ai fost ales, ce ai facut pana acum, si alte chestii ca astea. MRU trebuia sa ia atitudine. Nu inseamna ca daca esti politicos, amabil esti si prost. Pdl nu poate sa treca de max 10-13% in ruptul capului. Singura optiune a pdl este iccd altminteri usl poate sa desfinteze pdl. 
     

    Reply
  2. hope18

    @Beavix
    MRU vrea sa faca un partid care sa candideze intr-o alianta de partide in toamna.Si nu este nimic rau in asta.MRU nu a exclus celelalte partide,doar ca vrea sa fie reprezentat si ICCD politic.

   Reply
    1. hope18

      @Beavix
      Stiu la ce te referi,dar in toamna asta nu vor avea in cotro :va trebui ca toti sa se uneasca.Se iubesc ,nu se iubesc,numai uniti pot obtine si face ceva.Nu cred ca este momentul orgoliilor pt nimeni

     Reply
 40. musiuplugary

  ponta, in direct de la fata „tumefiata” a atractiilor turistico-electorale, iar le-a facut o reclama feroce procurorilor care sparie mamaile cu biblia. 

  Reply
 41. Hongse

  Ponta, nu numai p.m. (fiecare să interpreteze cum vrea) dar şi de ministru al justiţiei promite că îi pune el la punct pe procurori…
   

  Reply
 42. Rezon

  În urma pozițiilor de azi ale CSM și ale Parchetului General. rățoiala de ieri seară a personalului administrativ tranzitoriu apare doar ca o cârâială de papagal pe care nu-l bagă nimeni în seamă

  Reply
  1. Annia

    @Rezon Asa cum spunea Bleen in articolul precedent, e taaare reconfortant sa vezi ca macar o parte din institutiile statului functioneaza!

   Reply
 43. Rezon

  În urma pozițiilor de azi ale CSM și ale Parchetului General. rățoiala de ieri seară a personalului administrativ tranzitoriu apare doar ca un papagal pe care nu-l bagă nimeni în seamă

  Reply
    1. Hongse

     @teocharis
     Cum aşa?
     „Potrivit surselor noastre,  din convorbiri ar rezulta ca  Mona Pivniceru  urma sa fie numita ministru al justitiei, functie din care ea sa-l propuna procuror general pe George Balan, iar pe Marcel Sampetru, supranumit „doctorul de dosare” in alte rechizitorii de coruptie, sef la DNA.
     Dupa aceaste miscari, urma revocarea presedintelui si vicepresedintelui CSM Alina Ghica, respectiv Oana Schimidt-Haineala, apoi revocarea presedintelui Inaltei Curti, Livia Doina  Stanciu si inlocuirea acestora cu oameni de incredere. Apoi , Mona Pivniceru urma sa fie recompensata cu functia de judecator la Curtea Constitutionala, pe un mandat de 9 ani. Din toate acestea, Mona Pivniceru a recunoscut doar ca i s-a propus functia de judecator la Curtea Constitutionala.”

     Reply
 44. CatalinLazurca

  Bleen, eu îţi admir foarte mult flerul politic şi de aia mă mir că te-ai aruncat să rostogoleşti chestia asta. Lucrurile nu sînt roz în stadiul acesta al negocierilor, dar nici aşa nu stau. Ar fi trebuit să fii circumspect din cel puţin două motive: sursa e Dacian Ţolea.  Adică un, din păcate – pentru că mi-e prieten, adversar al lui Mihai Neamţu. Şi 2: ia vezi, pe unde are sedii ICCD, cam de unde vine primarul. Sînt 3 din 4, că în Bucureşti nu e mare lucru să coagulezi. 🙂 E adevărat că, să zicem, Aradul e un pic dizident în PDL şi că Blaga ori Sulfina, pe care i-ai votat, nu au autoritate în alcătuirea alianţelor sau a listelor, însă tot PDL rămîne. Aşa că, ceea pare c-ar fi zbaterile şi tatonările lui MRU nu-s decît ecouri ale disputei dintre cei pro şi cei contra MRU din PDL. Dar cred că ştii asta. 🙂

  Reply
  1. MorarCalin

    @CatalinLazurca : e o insinuare putin cam murdarica, Catalin Lazurca. Unde ar filiale? sa recapitulam:
   Cluj – nu are legatura cu Boc si daca eu nu stiu asta, nici tu nu stii, iarta-ma. Pentru ca poti intreba la Cluj cine se ocupa de filiala: tot un boculetz dar altul plus cateva persoane care nu-s in PDL. Nici eu de altfel.
   Timisoara: Societatea Timisoara si Res Publica nu au nici o tangenta cu PDL. Primarul are?
   Arad: din pacate s-a infipt putin Falca sa culeaga niste imagine, dar nu singur, ghici cine a mai mers pe scena la intalnirea cu presa si oamenii si a fost laudat de Falca? Hm… Ungureanu oare?
   Bucuresti: o gramada de PDL la primarie.
    
   Urmeaza Iasi, probabil.
    
   La Brasov? breaking news, nu PDL se ocupa ci chiar niste oameni alungati din NR in iarna. Nu demisionari, alungati, sa ne intelegem.
    
   Cam atat despre argumentele cu primarii PDL
    
    

   Reply
   1. CatalinLazurca

     @MorarCalin Ok, am să iau de bune informaţiile tale privind filialele. N-am vrut să fac vreo insinuare, ci doar să spun că, din cîte ştiu eu, MRU are sprijin într-o bună (chiar în sens moral 🙂 din PDL. Că sprijinul ăsta se materializează poate printr-un sediu. Problema e, de fapt, că ICCD creşte prin sprijinul foştilor NR. Iar asta nu mi se pare sănătos, fiindcă presupune o poziţionare adversă faţă de Mihai Neamţu, poziţionat la rîndu-i, imaginar, drept concurent al lui MRU. Or, lucrurile sînt departe de a sta astfel.

    Reply
    1. MorarCalin

      @CatalinLazurca eu nu sunt un adversar al lui Mihai, chiar daca am senzatia ca el crede asa.
     Uite un info din inside, desi nu-i frumos… s-a refuzat ideea de sedii primite de la primarii PDL pentru ca s-ar putea inocula ideea falsa cum ca ICCD este o aripioara PDL.
     Oamenii pe de alta parte au dreptul sa faca alegeri si sunt oameni de dreapta. Fostii astia NR au fost printre cei mai activi si constructivi, pana la un punct cand s-a rupt ata. Au tras ei de ea, a tras si altcineva, e irelevant deja.
      
     Sunt oameni care stiu ca sunt activi, determinati.
      
     Oamenii aia au facut protestul papioanelor si au stat saptamani in piata Victoriei cu literele alea in maini si pe tricouri.
     Ne-a placut ca avem voce, dar acum am vrea sa taca putin sa nu deranjeze cumva pe cineva?
     Eu cred ca e gresit, nu conteaza ca au fost sau ba in NR -si eu am fost si cred ca stii, nu?- e gresit repet sa spunem ca asta antagonizeaza doua grupuri politice.
     Dimpotriva s-ar gasi apropieri.
      
     Se vrea? Eu sunt deschis, dar am senzatia ca mi se tranteste usa in nas.
     Sa nu devenim paranoici. Exista deschidere si trebuie exploatata, sau ne dam cu orgoliile in cap si ne calca tancul stangist.

     Reply
    2. Annia

      @MorarCalin  @CatalinLazurca Eu m-am entuziasmat peste masura la infiintarea NR. Il cunosteam pe MN din articolele aparute- mai intai in Cotidianul, apoi pe HN – si, in ciuda stilului oarecum pretios, i-am apreciat ideile. Am sperat ca NR este Alba-ca-Zapada prorocita de SL (vedeti, si oamenii in varsta mai cred in povesti!) si am urmarit indeaproape evolutia miscarii, atat cat am putut. Din pacate, din entuziasmul initial nu a mai ramas nimic, el a fost inlocuit de o mare dezamagire… MN s-a inconjurat de oameni care ii consolideaza soclul de lider maximus si i-a inlaturat pe multi – nepermis de multi!- din cei care au investit energie, entuziasm, timp si chiar bani in constructia aceasta. Noua dreapta nu are nevoie de astfel de lideri si, asa cum am mai spus-o pe aici, cu MN si Pavelescu in interior, cred ca va fi o reeditare a povestii Mesterului Manole.
      
     Nu am pretentia detinerii adevarului, nu am informatii din interior, dar asta este perceptia mea, a unui om care si-a pus mari sperante in NR si a urmarit, atat cat a putut, toate relatarile despre facerea constructiei. Ar fi bine sa ma insel!

     Reply
    3. mihair

      @Annia Nu stiu de unde impresia ca MN i-a inlaturat pe unii din partid. Insusi a spus ca dintr-o miscare la firul ierbii nu poate fi nimeni indepartat. Cred ca problema celor care au plecat este orgoliul lor. S-a trezit spiritul civic in ei si au vrut sa fie toti sefi. Un partid are nevoie si de disciplina. Urmaresc NR de prin Ianuarie si nu mi-a dat motive temeinice  sa ma indoiesc pe bunele intentii si calitatea oamenilor din partid

     Reply
 45. musiuplugary

   @EleBelele D-na, daca sunteti amabila, care-s posibilele urmari pt cei 3(ponta, antonescu, iliescu), in urma sesizarii Inspectiei Judiciare de catre CSM de azi, referitor la declaratiile acestora pe marginea anchetelor din dosarul „Referndumul”?

  Reply
   1. musiuplugary

     @EleBelele multumesc pt raspuns, sa-mi spuneti unde fedexez kentu. atunci ramane pur si simplu un semnal ca justitia se vrea independenta si ca s-a saturat de calcaturile pe bombeu

    Reply
    1. musiuplugary

      @EleBelele Dvs. puteti renunta la d-na in ceea ce ma priveste. 🙂 Eu pot doar daca insistati

     Reply
  1. coffee

    @musiuplugary  @EleBelele L-am vazut pe Vosganian care se lamenta ca a ajuns si el la inspectia judiciara din cauza blogului. Dragoteasca fremata de indignare.

   Reply
   1. Rheia

     @teocharis  @eugeni Sau, pur și simplu, altcineva a postat acel mesaj în numele lui Ungureanu. Care, chiar dacă o fi spus la nervi, pe gură, ce-am văzut noi scris pe Timeline-ul de FB, s-a răzgîndit, după ce s-a mai gîndit nițel. Eu înclin spre această variantă. Mi se pare și probabilă, și, mă rog, umană. (Chiar mă reconfortează ideea, înseamnă că sînt toameni tineri și iuți acolo. Aspri, cum se spune-n Ardeal.)

    Reply
  1. Rheia

    @DrMengele Ciudat, a dispărut. Eu am văzut-o acum 30 de minute, cînd încă eram la birou. Dar acum  nu mai e. Cuiva nu i-a plăcut ceva, undeva.

   Reply
   1. DrMengele

     @Rheia Fara sa fiu vreun admirator al lui Neamtu, cu atit mai putin al PDL-ului (nici macar cel cosmetizat cu Preda…) postarea lui MRU, daca a i-a apartinut (nu neg ca a aparut pe FB, Doamne Fereste…) mi se pare o gafa. Mi se pare un cap in gura, nepotrivit cu momentul. Toti ne dorim o dreapta „iesita din spuma marii” (ca sa il parafrazez pe celebrul mitoman…lol) dar pina sa o si avem, mai dureaza. Comunicatul mi se pare o declaratie de razboi la adresa PDL, NR. Impartasesc in mare toate nemultumirile de aici, la adresa celor doua partide (socotind si pe NR partid…), dar declaratia lui MRU recunosc ca m-a uluit.

    Reply
    1. Rheia

      @DrMengele Admit că eu m-am gîndit în primul rînd la obstacolele practice, mai ales birocrația, de rigueur pentru înregistrarea unui partid. Cum spunea cineva chiar aici, nu-i timp fizic pînă la toamnă pentru un PICCD. Dar aș vrea să existe acest partid. N-am deocamdată nici opinii, nici sentimente față de NR ori Mihail Neamțu. Ca să zic așa, încă tatonez. Meditativ vorbind, facerea și creșterea unui partid seamănă perfect cu cea a unei societăți de asigurări. Dacă încredere nu e, nimic nu iese. Încredere în cei care fondează și în cei care vin să-ți ceară să-ți încredințezi viitorul pe mîinile lor.

     Reply
    2. AlexandruH

      @Rheia  @DrMengele Gandeste-te ca nici NR nu are inca hotararea judecatoreasca definitiva, desi are cerere facuta din iulie. Ca sa nu spun ca multe „filiale” locale ale ICCD-ului sunt coordonate de PD-Listi cu „pete” la dosar. E visator sa crezi ca iese partidul intr-o saptamana doar pentru ca cineva anunta asta pe facebook.

     Reply
    3. MorarCalin

      @AlexandruH  @Rheia  @DrMengele va rog sa imi spuneti o filiala si seful de filiala.
     Una.
     Sa incepem cu prima care s-a organizat, Timisoara.
     Continuati cu Clujul.
     Haideti cu Brasovul.
      
     Aduceti argumente, inainte sa debitati aiureli.

     Reply
    4. DrMengele

      @MorarCalin   Imi vad numele pe lista (tot la liste am ajuns…lol). „Debitatul aiurelilor” ma include? E un plural acolo care imi scapa.

     Reply
    5. Rheia

      @DrMengele  Cred că discuția era strict întrei @AlexandruH & @MorarCalin , însă cei doi citați n-au observat că o leagă într-o bisericuță ad-hoc formată de @Rheia &@DrMengele . Eu zic că nu sîntem pe lista asta. Cîntăm în altă strană :))

     Reply
 46. No0ne

  Mda, grea dilema pentru multi: partid sau ong?!
  Ca partid, stiut fiind ca daca se intilnesc doi romnashi, obligatoriu unul tre`sa-i fie săf ăluilalt, va fi destul de complicat de pus în acord rapid și=n timp util, atâtea orgolii de doi bani și interese mărunte aferente.
  Plus că, pe ici, pe colo, prin zonele roșu-sângeriu îndeosebi, dar nu numai, e o problemă și de calitate a aderenților. Exista undeva intr-un judet din sud-est un nene, parlamentar, ales pe lista PSD în 2008, fondator și dezvoltator al pdsr(pentru cine-și mai aduce aminte), „tata și mama lor, a pesediștilor”, care, via pedele, a aterizat pe iniíativa mereuista.
  Ei, in atare conditii, de ce ar vota cineva o asemenea lepra?
  Doar pentru ca s-a rebotezat de dreapta si MeReU i-a dat binecuvintarea?!

  Reply
  1. DrMengele

    @No0ne Pina la urma cine e fondatorul si dezvoltatorul pdsr care a aterizat la MRU? Chiar nu imi dau seama, nu mai sint la zi cu toate informatiile….:)

   Reply
  1. meioza

    @EleBelele da p-ăla de la Ploiești care a promis pensii (și acum cînd a cîștigat nu vrea să le dea) nu-l pot încadra la Legea 3/2000, art. 54, alineat 1?

   Reply
   1. ovidiuss

     @meioza  @EleBelele http://www.evz.ro/detalii/stiri/FRAUDA-N-STIL-MARE-Fiul-lui-Dobrioiu-interceptat-cnd-aranja-cu-Atanasiu-convoaiele-de-996790.html

    Reply
 47. promaa2002

  mona a prins glas : „doar nu m-am urcat in masina lui nutu camataru” ! fa panarama, care e diferenta intre ei ? doi  puscariasi, pai ori suntem ministru justitiei pentru toti ori nu mai suntem ?????

  Reply
    1. cocosila

      @hope18 Actiunea politica din pozitia de membru de partid este cea mai eficienta. Cine are nervi puternici si este compatibil cu statutul de membru de partid ar trebui sa incerce. Mi se pare un act de curaj.

     Reply
    2. hope18

      @cocosila
      Nu sunt nici eu fan  al inrolarii,dar mi se pare ca situatia este atat de grava ,incat trebuie facut ceva.Nu putem sta pe margine mancand seminte ,band bere,comenta si critica.Poate sunt eu mai exaltata,dar ce s-a intamplat acum, mi se pare intolerabil si necesita mai multa implicare si macar sa facem un minim efort ca sa schimbam ceva

     Reply
    3. cocosila

      @hope18 In politica e nevoie de oameni cu principii, de oameni devotati acestor principii, de oameni care  pretuiesc libertatea si statul de drept. Totul trebuie subsumat acestor principii. Ce-au facut astia e o adevarata nenorocire pentru sistemul democratic.

     Reply
    4. Annia

      @hope18 Ai dreptate! Eu nu ma inscriu, sunt cam batrana pentru asa ceva si am si o situatie familiala mai complicata. Dar mi-am incurajat prietenii sa o faca si am promis sprijin pe actiuni punctuale, de fiecare data cand pot. Un lucru e cert: daca oamenii competenti si integri raman pe margine, lasa locul oportunistilor!

     Reply
   1. Yeba

     @EleBelele he, he, dacă o să candidezi, o să ai dreptul să verifici toate secțiile de votare din colegiul tău.  

    Reply
  1. MariusBadea

    @hope18 Cred ca la intrebarea de mai sus nu voi putea raspunde pana cand nu am date despre doctrina, orientarea si programul acestui partid. Poate aceste date exista si nu le-am vazut eu, sau nu am stiut unde sa le caut. Orice informatie suplimentara in acest sens va fi de mare ajutor. 

   Reply
   1. hope18

     @MariusBadea
     Deocamdata ,MRU a intrebat daca vrem sa facem partid.Nu as putea sa-ti dau alte detalii in acest moment,dar daca aflu mai multe iti spun

    Reply
    1. Rheia

      @hope18  @MariusBadea Se pare că n-a prea întrebat, de fapt. Mesajul adispărut postarea de pe pagina ICCD din Facebook. La șapte fără zece era acolo, l-am citit cu propriiii ochelari. Acum nu mai e. 

     Reply
    2. hope18

      @Rheia  @MariusBadea
      Ba da.Nu stiu ce s-a intamplat pe facebook,dar am fost la inaugurarea unui sediu pe Str.Plevnei ,unde l-am auzit eu cu urechile mele.Asteapta raspunsurl pana duminica.Este presat de timp.Cred ca va puteti exprima optiunea si prin e-mail.Eu asa o sa fac.Sau cred ca exista si varinta cu mesaj pe facebook (nu sunt sigura)

     Reply
    3. MariusBadea

      @Rheia  @hope18  @CatalinLazurca Am (re)vazut, dar deja ma simt un pic pierdut. Asa ca nu voi mai comenta acest subiect.

     Reply
    4. MariusBadea

      @Rheia  @hope18  @CatalinLazurca Am promis ca nu mai comentez, dar m-am razgandit un pic: mesajele ICCD le primesc pe e-mail ca si news-letter. Acum n-am primit nimic. Poate nu o fi o regula cu news-letter-ele,  dar ceva nu suna bine!

     Reply
    5. Ina Eyre

      @Rheia  @hope18  @MariusBadea Mi-am pus si ochelarii care ma fac sa arat inteligenta si pe cei de marit. Da, era acolo. Cred ca traim „azi o vazusi/ si nu e”

     Reply
    6. MariusBadea

      @hope18  @Rheia  @CatalinLazurca Am dat un „like” acum ceva timp pe FB, am intrat de acolo si……esteeee! Deci exista.

     Reply
    7. Rheia

      @MariusBadea  @hope18  @CatalinLazurca Nu, nu este. Nu ca mesaj al ICCD sau MRU, ci DOAR ca link spre Hotnews, pus de un comentator. Arată bizar, dar eu mă opresc aici cu cercetările. Devine obositor.

     Reply
    8. MorarCalin

      @MariusBadea  @Rheia  @hope18  @CatalinLazurca intrebarea a fost pusa de Alin Baciu pe fb. nu prin newsletter. si nu de catre stafful ICCD, dar cred ca merita un raspuns!

     Reply
    9. MariusBadea

      @MorarCalin Domnule Morar, am rugamintea sa ma lamuriti un pic:
     – este contul ICCD sau nu?
     – cel care posteaza pe acel cont are sau nu are acceptul staff-ului ICCD?
     Daca raspunsurile sunt „nu”, tot e bine: ati eliminat un infiltrat in faza incipienta!

     Reply
 48. AlexandruH

  Nu are cum sa ajunga partid pana la alegeri ICCD. Ii trebuie timp sa stranga semnaturi (ca doar alea stranse pe site nu au nicio legatura cu asta), mai e treaba cu tribunalul, cu contestarile. Chiar daca strangi semnaturile intr-o luna, te tine pe loc justitia vreo doua luni. Plus ca nu ai timp sa formezi filialele, sa faci selectia candidatilor.
   
  Plus ca deocamdata o multime din semnatarii de pe site sunt chiar PD-Listi. Ca au semnat pentru ca ICCD nu era partid, era ONG. Ghici cati din ei vor parasi PD-L pentru MRU?

  Reply
 49. CatalinLazurca

  Măăăăi, dar cum de are el sediu şi organizaţie în Arad n-a povestit? Că e relevant pentru amploarea fenomenului naţional ICCD, cu ai săi 15 000 de membri specialişi, număraţi, cred, cam cum îi număra un alt (fost?) ONG enumerat în discurs. Şi eu cred că, de fapt, nici nu trebuie întrebat MRU, ci sursa vorbelor de mai sus, Dacian Ţolea.

  Reply
   1. CatalinLazurca

     @Bleen Nu sînt chiar aşa de multe de povestit 🙂 Sau poate ştii tu mai multe. Oricum, le povestim cu altă ocazie, acuma e ocupată lumea pe-aci cu adeziunea entuziastă şi nu e cazul să domolesc eu ceea ce, chiar dacă nu în faza asta, e foarte util în politică.

    Reply
  1. cocosila

    @CatalinLazurca Eu si consoarta suntem simpatizanti cu acte. Sustin transformarea in partid chiar daca eu nu voi fi membru al vreunui partid. Consoarta, s-ar putea.

   Reply
 50. Bleen

  Dacă ICCD se transformă în partid, eu mi-am rezolvat o mare problemă de conștiință. Cu PDL nu puteam vota (în 2008 am votat la Senat cu Vasile Blaga și la Cameră cu Sulfina Barbu – azi n-aș mai vota cu astfel de personaje nici cu pistolul la tîmplă) dar m-aș fi simțit vinovat că nu lupt prin vot împotriva USL. Acum am cu cine vota. Dacă ICCD se transformă în partid, evident.

  Reply
   1. Bleen

     @meioza Nu. Ce rost are MRU singur? Eu votez partide, nu independenți. Mi se pare o imbecilitate pretențioasă să votezi independenți.

    Reply
    1. meioza

      @Bleen Păi mie-mi par independenți și ăia care sînt pe liste de partid…  Sau e mai onorabil să votezi o adunătură de migratori doar pentru că temporar flutură același drapel?
      
      

     Reply
 51. Bleen

  Un partid înseamnă mai mulr decît 25 000 de semnături. Atunci cînd ai 25 000 de semnături iar pe 24 850 dintre aceia care au semnat nu îi interesează ce se întîmplă mai departe, ăla nu e partid. Este partid doar juridic. Pentru un partid ai nevoie de cel puțin 10 000 de militanți. În cel mai rău caz. Cu un partid de 150 de militanți îți poți satisface cel mult mesianismele personale și poți obține un loc eligibil într-o alieanță. 
   
  Vrea MRU un loc eligibil de la Falcă sau mai știu eu cine? Nu.

  Reply
 52. promaa2002

  autostopista mona de unde a facut rost de nr de tel al firmei de taxi nastase ? poate ni-l zice si noua

  Reply
  1. Pataphyl

    @promaa2002 Am lipsit f’o 2-3 zile, apărură cestiuni arzătoare de viață (live fire?) politică și altele. Cum observa cetățeanul în albastru,  Mona-i competentă carevasăzică nu total idioată ca Paiața și Xeroxul. Decît să te pui cu Codruța și să intri-n kk rău, mai bine încerci să moderezi focul ăla viu de pe sistemul Burberry, la urma urmei fiul doamnei Dana e pe lista de succesiune a mătușei Tamara, poate mă-nșel…

   Reply
 53. Bleen

  Probabil decizia lui MRU are legătură cu modul în care s-a negociat în ultimele săptămîni. V-am spus că băieții sînt interesați doar de foncții și mesianismele personale.

  Reply
 54. promaa2002

  preda la b1 : rtv a trecut de partea acelei parti din psd care se opune lui ponta, asa explica el pozele cu pivniceru si atacul lui ponta la rtv

  Reply
 55. meioza

  Iertată-mi fie neîncrederea… dacă voia să fie partid, de ce nu a fost partid din prima? Așa îmi pare un fel de CPUN/FSN care dorește să devină partid…

  Reply
  1. Bleen

    @meioza Probabil nu voia partid. A zis de la început că vor decide membrii, pe parcurs, dacă va rămîne ONG sau se va transforma în partid. Probabil a vrut să testeze piața. 

   Reply
   1. meioza

     @Bleen Păi exact d-asta mi-e frică… Dacă testează piața cînd vrea să facă partid (cînd nu e cine știe ce risc), atunci o să testeze piața cam tot timpul…

    Reply
    1. Bleen

      @meioza Riscul să faci un căcat irelevant. Ăla e riscul. Neamțu a făcut un rahat din care a dat afară 70% dintre membri. Știi cîți militanți are Noua Republică? 100-150. 

     Reply
    2. EleBelele

      @cocosila  @meioza  @Bleen adevarul e ca la faza cu  „Vrea cineva sa se inscrie in Noua Republica? Eu, unul, nu!” m-a cucerit definitiv.

     Reply
    3. SimonaM

      @gupi  @meioza  @Bleen 
     Următorul sondaj va fi: Partidul Madame Conservatoare sau Partidul Blogary Național?

     Reply
    4. meioza

      @Bleen Treaba cu căcatul irelevant stă cam așa: dacă ar reuși să facă doar un căcat irelevant, crezi că mai contează că  l-a evitat acum? Dacă nici acum nu reușește să facă ceva, nu va reuși nici în viitor, deci că o să reușească un căcat irelevant acum sau peste un an sau peste 5 e neesențial.
      
     Singura chestie pe care ar salva-o oarecum este imaginea lui. Și dacă nu-mi plac politicienii care se aruncă cu capul înainte fără să-și gîndească acțiunile, nici cei care se gîndesc mai mult la persoana proprie nu-mi plac.

     Reply
    5. MorarCalin

      @Bleen  @meioza nu stiu cati are dar pot spune ca a pierdut la Cluj 20, la Timisoara cam 25 si in Bucuresti cam jumatate de filiala.
     Din pacate. Din pacate cu majuscule. Era o solutie frumos articulata.

     Reply
   2. cocosila

     @Bleen  @meioza Un partid trebuie sa plece de la ceva, trebuie sa testeze „piata”intr-o anumita forma pentru a nu fi un fas. MRU asta a testat.

    Reply
    1. meioza

      @cocosila  @Bleen Eu cred că mai important decît un partid este o societate civilă din care se pot alege viitorii politicieni care să reprezinte dreapta.
      
     Pe același calapod a fost creat și PAC-ul, care a sfîrșit lamentabil înghițit de PNL…

     Reply
   1. MorarCalin

     @Bleen vai Dacian, Dacian… :)) nah, nu conteaza. Oricum nu e nici o minciuna pe acolo, so be it.
     
    Dar nu se face asa, bros.

    Reply
    1. MorarCalin

      @John Galt :)) nu cred ca se supara Dacian. Chiar nu cred. Daca se supara ca l-am criticat putin sper sa ma sune sa ne lamurim.
      
     Acum are drag de PDL, nu e un pacat, a muncit la partidul asta totusi o lunga vreme.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.