Codul lui Hammurabi, varianta Blogary

Comunitatea Blogary nu mai e o comunitate de cafenea cochetă și intimă, e deja un mall. Avem peste 2000 de cititori zilnic și în jur de 100 de comentatori pe articol. Nu 100 de comentarii, ci 100 de comentatori. S-au dus vremurile cînd aveam 700-1000 de cititori, 15 comentatori și 50 de comentarii. Nu e doar LiveFyre de vină. Pur și simplu sîntem din ce în ce mai mulți.

Dacă fiecare comentator ar comenta o singură dată la un articol, avînd în vedere că în medie avem cam 80-100 de comentatori pe articol, tot am avea în jur de 100 de comentarii. Însă la fiecare articol, media de comentarii pe comentator e de 20-22. Sînt comentatori care au aproape 200 de comentarii la un singur articol.

Avem deja 22 de articole cu peste 1000 de comentarii, avem un articol cu peste 2000 de comentarii și unul cu peste 3000.

Într-o asemenea situație avem nevoie disperată de reguli și ierarhii. De recompense și sancțiuni. De filtre. De discernămînt și discriminare. S-a terminat cu comuna primitivă, cu egalitatea și nostalgia devălmășiei. Nu ne mai distrăm în tabere pionierești.

Aveți modalități prin care puteți regla comunitatea, prin care puteți ierarhiza, filtra, discerne, discrimina. Folosiți like-ul, folosiți flag-urile (disagree, off-topic, spam, offensive). Vă deranjează proștii, spamerii, arțăgoșii, triștii, capsații, obositorii, clevetitorii fără substanță și inspirație? Folosiți flag-urile. Ați vrea să citiți comentarii deștepte, relevante, cu substanță și umor, replici spontane sau comentarii elaborate, cu argumente deștepte și stilistică fină? Folosiți like-ul.

Soluția cea mai bună e să rămînă moderarea (așa cum am avut-o de la început, de cînd am instalat LiveFyre) și să folosim whitelistul (temporar și permanent) și banarea (temporară și permanentă) pentru a ierarhiza și filtra comentatorii. Prezența pe whitelist sau blacklist este decisă de like-urile și flag-urile pe care le primește un comentator. Fondatorii, donatorii, sponsorii și autorii Blogary sînt pe whitelist by default.

Deocamdată am pus pe whitelist comentatorii care au avut de la 1 august pînă acum un comentariu cu minimum 10 like-uri. Sînt 58 de astfel de comentatori.

Știu că LiveFyre nu are unlike dar puteți folosi disagree.

Comentatorii care au un comentariu cu cel puțin 3 offensive sau 3 spam sau 5 off topic sau 10 disagree nu intră în whitelist, indiferent cîte like-uri ar avea. Comentariile care au 5 offensive sau 5 spam sau 10 off topic sau 20 disagree se șterg automat. Comentatorii care au 3 comentarii șterse pe motiv de offensive sau spam sînt banați permanent (după cont, ip, browser) iar comentatorii care au 7 comentarii șterse pe motiv de off topic sau disagree sînt banați timp de o lună.

Whitelistul și blacklistul se, știu că vă exasperează cuvîntul, actualizează săptămînal în funcție de situația like-urilor și flag-urilor din săptămîna precedentă. Cu condiția să le folosiți, și să le folosiți cu discernămînt.

Regulile au intrat deja în vigoare, începînd de astăzi.

Autorii comentariilor etichetate nu văd cine le-a etichetat comentariile.

Moderatori: Bleen, Florina

La afișarea videoclipului folosiți opțiunea HD și fullscreen pentru a vedea instrucțiunile:

Facebook Comments

404 Comments Codul lui Hammurabi, varianta Blogary

  1. Pingback: Cele mai bune comentarii ale săptămînii 13 – 19 august 2012 | Madame Blogary

  2. Yeba

    Piua!
    In attn Laura’s Fan Club,  
    Horror adus din Pădurice, să râdem de el. (Oamenii cu flagul, să aveți în vedere că intenția a fost bună, de râs). Deci „Crin, Victor, azi si nu mai tarziu, iata ce trebuie sa faceti”:
    Ministrul Justiției = Norica. Laura devine Mona și Morar devine Ciorbea.
     

    Reply
      1. MariusBadea

         @Bleen N-am nicio certitudine, dar in tot scandalul asta nu i-am vazut iesind cu declaratii nici pe UDMR-isti si nici pe UNPR-isti (cred ca au fost doua exceptii). Au stat in expectativa. Nu ca i-ar durea undeva de soarta Romaniei sau a lui Basescu, dar nu le este clar (inca ) cine le va oferi acces la resurse – PSD sau PNL? Cu Basescu e mai simplu, stiu cu cine sa negocieze si stiu la ce sa se astepte. Plus ca varianta cu taxarea marilor averi nu mai este de actualitate.

        Reply
  3. Yeba

    Eu sunt nedumirită. Blogul se transformă în chat (de succes, din câte văd) după o anumită oră? Mi-a scăpat comentariul în care s-a stabilit asta? 

    Reply
      1. Yeba

         @Florina Deci eu îl ascult pe Crin cum se râde, că de ce nu a spus despre fraude înainte de Gordon?! Hă, hă, hă. Bine că au spus-o @Bleen și tontul ăla de DPA, dar de!
        Să apuc să spun, înainte de mă rătăci printre yt și linkuri.

        Reply
    1. Gramofonu

       @Yeba Observind timp de citeva luni obiceiurile casei, am remarcat ca dupa ce se culca toti copiii se mai deviaza de la topic, pina hat! pe aratura. Ca musafir bine intentionat am considerat ca asa nu deranjez.
       
      In timpul zilei mi se pare normal sa se pastreze o anumita decenta si un nivel al comentariilor, e chestie de politete pentru cei care nu vor sa iroseasca timpul.
      Seara, cind incepe Bleen sa spele vasele, mai e putin timp pina vine urmatorul articol, care sa ascunda urmele nelegiurii.
      Stii cum e: greselile doctorilor se acopera cu pamint, iar ale comentatorilor cu postare noua.

      Reply
      1. Yeba

         @Gramofonu e o redactare cam asimetrică, n-o poti urmări. Deci ți se pare normal ca în timpul zilei, o anumită decență și un anumit nivel… etc etc. Seara, când începe Bleen să spele vasele, ce?
         
        Dar intuiesc. Eu nu-mi propun să fiu soacra blogului, ci doar să-l fac cât mai lizibil cu câștig și pentru mine, și pentru alții.

        Reply
        1. Taticu

           @Yeba  Esti o doamna, dar el, dupa cum te poti prinde si din nick, e un fluture de seara. E un spadasin al vorbelor, nu-l intereseaza decat sa parvina si sa-l depaseasca pe Bleen. 

          Reply
        2. Gramofonu

           @Yeba Pai daca nici pina la 10 seara nu se epuizeaza lizibil un subiect…
          De fapt, ce zic eu aici, chiar sintem ontopic la 10 seara =))

          Reply
        3. Yeba

           @Gramofonu Rămăsesem unde-mi desenai funcția simetrică,
          ziua anumită decență & anumit nivel, seara, ce? Că nu se pune problema desfăcutului la cravată, că nu se comentează cu cravată, ca pe contributors, nici ziua.

          Reply
        4. Yeba

          @Gramofonu
          Rămăsesem unde-mi desenai funcția simetrică,
          ziua anumită decență & anumit nivel, seara, ce? Că nu se pune problema desfăcutului la cravată, că nu se comentează cu cravată, ca pe contributors, nici ziua. Dar nu insist.
           

          Reply
        5. Gramofonu

           @Yeba Ai zis ca intuiesti (nici nu ma asteptam la altceva), asa ca n-am insistat. Oricum, ai intuit bine 🙂
          Vezi mesajele de la 21:00 incoace si o sa remarci exact ce-am sustinut. Acum de ce m-as ascunde, de ce-as face pe niznaiul, cind realitatea e evidenta?
           
          Si faza e ca nu numai ca nu ma deranjeaza (ca in timpul zilei), ci e chiar refreshing. Ma gindeam ca asa o fi si pentru ceilalti, acu’ scuza-ma si tu daca unii sufera si eu ma simt bine 🙂

          Reply
  4. Bleen

    Raluca Boboc:
     
    ”Crin Antonescu vorbeste la realitatea tv despre colegul lui de partid, Relu Fenechiu !!! Oare Crin a uitat ce functie ocupa in prezent, pentru ca art 84 alin (1) din Constitutie spune ca „in timpul mandatului, Presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid ” ?!!!”

    Reply
    1. Hongse

      @Bleen
      L-a durut fix la bască pe „discret” când se implica în campanii electorale, de ce i-ar păsa de aşa un amănunt?
       

      Reply
      1. uitaroh

         @Hongse  @Bleen Foarte corect. Insa, eu zic ca ar fi bine din cand in cand sa mai subliniem aceste „iesiri” din decor [i.e. Constitutie] ale pretinsului tocmai pentru faptul ca s-ar mai putea destepta vreun tampitel care mai citestes pe aici. Poate mai salvam pe cate unul din cand in cand. :))

        Reply
      2. quaddelta

         @Hongse  @Bleen Hai ca ne-a explicat si ce a vrut sa spuna Barroso cu interzicerea schimbarilor in Justitie. Era vorba sa se abtina doar pana la referendum, acum daca interimatul se prelungeste el cu Ponta nu pot accepta astfel de ordine.

        Reply
        1. Taticu

           @Rezon  Cine sunt eu sa contrazic acest titan al Dreptei? Ma fac cat un paduche lat cand aud de Cezar Preda. Ce sa mai spun cand aud de Toader, gigantul Reagan de la Galati, sunt mic, mic, o amiba in fata lui…

          Reply
    1. airwave

       @Bleen  Antonescu: „Angela Merkel e un mare jucator, care face economie de gesturi”.
      Pai  e si normal sa faca economie, ca Frau Merkel vorbeste engleza binisor, spre deosebire de alti sefi de stat, fie ei si interimari.

      Reply
    2. Rezon

       @Bleen A, bine, ne mai enervam noi doi, dar ne impacam. Ce ma deranjeaza e ca Antonescu foloseste politia politica de stie el cum ma enervez eu cu Basescu

      Reply
    3. severmihail

       @Bleen 

      Despre schimbarea lui Daniel Morar si Codruta Kovesi
      In legatura cu dl Morar legea crede ca trebuie sa plece, si-a terminat mandatele, este intr-o prelungire pentru ca nu s-a facut nicio propunere de la Ministerul Justitiei, sper ca in curand sa se faca, sa avem un ministru al Justitiei cu norma intreagaIn ce o priveste pe dna Kovesi, mandatul ei expira in septembrie. Personal, cred ca ministrul Justitiei si presedintele, trecand prin CSM, trebuie sa se gandeasca foarte serios la noua formulaAsta este viata in democratie, si in aceste institutii, ca si in Parlament, oamenii se mai schimbaExista ceva ce a devenit destul de periculos, cele 11 puncte discutate de premier cu dl BarrosoEu vreau sa inteleg ca atunci cand doua din cele 11 puncte sunt sa fie pastrati sefii parchetului si DNA asta a fost preocuparea unei ingrijorari, ca cineva doreste sa faca un set de schimbari foarte radicale si rapideDaca intelegem ca asta s-a referit la perioada acelor zile pana in referendum, e un lucru de acceptatDaca intelegem asemenea porunca sine die e inacceptabilSunt convins ca nu poate exista niciun presedinte sau premier care sa accepte porunci, de nicaieri

      Reply
      1. Rheia

         @Yeba Numai ”Hă hă”. Pe B1. În vizită în secuime. A zis de mănăstirea de la Pasul Prislop. Mda, a făcut turism, pasămite.

        Reply
        1. Rheia

           @Taticu Ha, ce bine că te-am prins: N-ai remarcat ce căzută-n fund de admirație era Irina Jianu față de Adrian Năstase, fiindcă a pus-o să numere podurile din România și macaralele ruginite care stăteau degeaba?! Frate, de unde fascinația asta a oamenilor simpli pentru „despoții luminați”?! Mă „șforțez” de-o viață să pricep… dar mă tem că tot nelămurită o să mor. 

          Reply
      1. Hongse

        @Pataphyl@Bleen
        Cu off topicu’ de acord! Da’ e greu să flăguieşti pisoii ăia drept „offensive” 😛
         

        Reply
      1. Hongse

        @SimonaM@EleBelele
        Cum, Antonescu se duce la realitateatv? Păi tonta când e invitat la B1 îşi face studio la Palatul Victoria.
         

        Reply
  5. promaa2002

    de ce trebuie pusa mona repede ? uite de-aia , sa fure ponta + usl si sa nu-i deranjeze nimeni : Faptul că premierul Victor Ponta se face că nu știe că ministrul Turismului, Eduard Hellvig, a finanțat din bani publici cu 315.000 de euro concertul lui Lady Gaga are o posibilă explicație: același demnitar a dat asociației care organizează Raliul Sibiului 238.084 de euro din bani publici. Ponta a fost prezent anul acesta la raliu, ca spectator. În anii trecuți, premierul a concurat într-o echipă în care a fost copilot.  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Hellvig-a-finanat-cu-238000-de-euro-din-bani-publici-pasiunea-premierului-Ponta-996898.html#ixzz23pNHIaLA EVZ.ro

    Reply
      1. SimonaM

         @Rezon Mpăi fix la topicul nostru.
        Văd că nu se mai chatuiește cu aceeași voioșie, lumea se ia mai în serios cu link-urile..
        Am zis hope pentru că a trecut doar o zi, și știm că minunile țin trei 😀

        Reply
        1. Hongse

          @SimonaM@Rezon
          A fost şi zi slabă azi, singurul lucru ieşit din comun a fost la  B1 unde Cristoiu bătea câmpii cu vipere. Stai că vine ziua de luni: Crizantem revine cu forţe proaspete. Ponta se duce la CSM mai din vreme să-şi lase scăunel pentru când s-o „băga şedinţă”. Iliescu mai înfierează cu mânie proletară. Atunci să te ţii.
           

          Reply
  6. Taticu

    Un film-cult despre onoare, acum, pe A1. Despre soldatii adevarati ce nu urasc ce au in fata, ci lupta pentru ceea ce iubesc in spate. Despre lupta ce trebuie purtata pur si simplu, pana la sfarsit.
     
    Daca l-ati vazut, revedeti-l. In fond, din nou, barbarii ne sunt in pragul casei.

    Reply
      1. quaddelta

         @EleBelele  @Taticu Vad ca e vorba despre barbatii care lupta pentru ce iubesc in spate deci trebuie sa fie ”Brokeback Mountain”. >:)

        Reply
  7. airwave

    Bine dracului ca Monta si Crizel sunt unici. Daca aveau si rusii unii ca ei o puneam de mamaliga toti.
     
    Încrederea ruşilor în preşedintele Vladimir Putin a scăzut la un nivel record după alegerile prezidenţiale din acest an, arată un sondaj publicat de Centrul independent Levada, informează HotNews. Mai puţin de jumătate dintre ruşi (48%) apreciază performanţa lui Putin ca preşedinte, cu 12% mai puţin decât în mai anul acesta, în timp ce 25% sunt nemultumiţi de activitatea sa (faţă de 21% în luna mai).

    Reply
    1. Gramofonu

       @airwave Nu-i acelasi lucru, Putin a facut mereu damage control, a stat cu biciul pe miliardari si tv. Nu poti sa pornesti o lovilutie din nimic.

      Reply
  8. promaa2002

    a mai cazut un mit, cum ca TB l-a arestat pe adrian nastase, irina jianu interviu in gandul ,
    Cele mai importante declaraţii făcute de Irina Jianu pentru gândul:
    – „Regret că am făcut simpozionul Trofeul Calităţii pentru că m-am legat la cap”.
    – „Am vorbit cu domnul Mitrea care mi-a spus aşa: <<Irina, îmi pare rău, îmi pare atât de rău, dar ce să fac dacă ai avut asemenea asociaţ?!i>>”.
    – „La proces am vorbit cu Năstase pe hol. Avea privirea pierdută”.
    – „Pe 20 iunie l-am sunat după sentinţă. Mi-a spus că îi pare rău… pentru mine”.
    – „Sergiu Sechelariu s-a răzbunat pe Năstase pentru că l-a dat afară din Guvern”.
    – „M-am gândit să mă omor. După ce am ajuns în penitenciar mi-a trecut”.
    – „Am televizor în cameră. Stau cu alte trei femei. Una este celebra judecătoare Toporu. Credeam că o să fie mai rău”.
    deci prostii  din psd s-au reclamat intre ei, haha ! http://www.gandul.info/news/interviu-din-spatele-gratiilor-m-am-gandit-sa-ma-omor-irina-jianu-condamnata-la-6-ani-de-inchisoare-in-trofeul-calitatii-exclusiv-9928098

    Reply
    1. Bleen

       @airwave E purtătorul de imagine al dreptei, nu vă mai luați de el. Eu zic să-l lingem în cur și la toamnă să-l votăm, că așa o cere cauza. Dacă stai bine să te gîndești, are ceva de PP Carp sau Lascăr Catargiu în el. Reagan de la Buzău.

      Reply
      1. meioza

         @Bleen  @airwave Cînd eram mic bunica m-a sfătuit să mă feresc de bărbații cu mustață și femeile cu barbă… (sau invers?! am cam îmbătrînit…)

        Reply
        1. airwave

           @meioza  @Bleen In cazu’ asta, Norica e veriga lipsa dintre cele doua categorii, Archaeopteryxu’, alea-alea. 

          Reply
      1. RaulB

         @Rezon Si asta-i adevarat, Valvis ala m-a secatuit. Dar ma mir ca vine Cristoiu dupa asa o lunga absenta si incepe cu un subiect de doi lei. Ma rog…

        Reply
      2. Rezon

         @RaulB Cristoiu e adorabil in greutatea cu care intelege logica blocajului renal in cazul muscaturii de vipera. 

        Reply
    1. Gramofonu

       @RaulB Ma faci sa ma spurc offtopic inainte de lasarea intunericului 😀
      Noroc cu Rezon ca a explicat de la ce te-ai luat.
       
      Incearca sa vinzi un kil de venin de vipera. Vezi cit a zis ala in emisiune ca poti obtine, si cere jumatate din pretul respectiv la orice producator de medicamente. Dupa aia te prinzi.

      Reply
  9. airwave

    Gagica aia de la Facia(l)s e dusa cu pluta rau.
    N-a auzit de citarea in calitate de martor, ea ii da inainte cu „trebuie sa scrie in citatie de ce sunteti acuzati”.

    Reply
  10. Ina Eyre

    M-a inebunit Orcan cu Mihai Intiul Salvatorul. Vreau sa stiu de la voi, daca fostul rege s-a declarat ambetat de ce ce intimpla in tara, daca s-a oferit sa ne salveze, daca chiar nu are partipriuri cu Ilici si Kuki, darnicii care  i-au dat pensie de sef de stat social. Mamuca noastra, regina, prin anii ´90, de pe scara avionului, declara alungata din tara,  ca „pas democratie”!. Acusica avem?
     
     Duda mai pateaza sau e doar chestie de detergent.

    Reply
      1. Rezon

         @Bleen  @Ina Eyre 
         
        Ma irita foarte tare izmeneala monarhista cand o vad la oamenii lui Iliescu 

        Reply
        1. Florina

           @Rezon  @Bleen  @Ina Eyre 
           
          Nu e deloc izmeneală. E o variantă disperată pentru ei, îl ştiu pe Mihai extrem de uşor manipulabil (aşa a fost toată viaţa) şi pe Duda extrem de interesat să fie manipulabil, aşa că ei cred că. la o adică, dacă nimic altceva nu le reuşeşte, prin aşa zisa casă regală, ar putea să-şi facă jocurile. 

          Reply
        2. valid

           @Florina  @Rezon  @Bleen  @Ina Eyre daca nu merge cu casa regala o sa scoata proiectul johanis de la cutiuta

          Reply
  11. Taticu

    Un interviu interesant in deschidere pe gandul.info, cu Irina Jianu, vi-l recomand. E ca o sonda luminoasa ce coboara in intestinele PSD.
     
    Biro Attila, cel care l-a realizat, a lucrat la Hotnews si este unul dintre ziaristii (de investigatii, dar nu neaparat) adevarati din Romania. Un profesionist, cu creierul, cuvintele si onoarea la purtator.
     
    Printre altele, despre un deontolog:
     
    Irina Jianu: (…) Mai ştiu de un articol urât, care a fost publicat de Academia Caţavencu. Atunci chiar am vorbit cu ei, pentru că eu i-am ajutat foarte mult la Vama Veche.
    Rep.: Pe cine, mai exact, de la Caţavencu şi cum i-aţi ajutat?
     Irina Jianu: Pe Mircea Toma şi pe cine mai era cu Vama Veche. I-am ajutat legal. Era vorba de un plan de urbanism. Ceea ce am făcut eu a fost să îi aduc în legalitate pentru că acolo se construia haotic. Legat de articolul acela urât, ştiţi ce mi-a spus Mircea Toma? Mi-a spus că articolul acela este de 5000 de dolari. Nu mi-a spus de la cine. Atât doar mi-a spus, că atât a costat.
     
    P.S. Chiar daca sunt in drum, sper ca n-o sa fiu banuit ca iau partea intervievatei.

    Reply
    1. Rheia

       @Taticu Umblă vorba că branșa noastră, a constructorilor, ar fi cea mai stufos reglementată, după aia fiscală. Ai cel puțin cîte o lege, o ordonanță, un regulament, o hotărîre de guvern, un normativ, un ordin al ministrului pentru absolut fiecare gest pe care l-ai putea face într-un șantier (iar unele le contrazic pe altele timp de luni și chiar ani, pînă să se deștepte careva și să mai dea o reglementare corectoare!) Dacă vrei să le respecți pe toate, în același timp, ori nu mai construiești decît podețe și cotețe, ori, vorba unui banc de altădată, te dopezi permanent cu Rudotel (Prozacul erei ceaușiste), ca să nu-ți mai pese. În povestea cu banii pentru Trofeul Calității, Irina Jianu probabil că s-a pus undeva la mijloc. Cam bănuia ea ce se petrece, dar…. a preferat să nu știe. Cel puțin nu foarte exact. O fi ea o tanti cumsecade, de felul ei, care trăiește și mai lasă și pe alții să trăiască, așa cum se face pa șantier, dar în funcția pe care a stat acolo, la ISC, n-avea voie să nu priceapă, să nu știe, să nu-i pese.

      Reply
      1. Taticu

         @Rheia Ti-as raspunde, dar nu vreau; imi stric media de laicuri/comentariu.
         
        Nu-ti marturisesc ca habar n-am sa schimb o litza, nici ca daca e un bec stricat prefer sa oftez la o bere.
         
        In plus, stiu cum sunteti voi, inginerii constructori. Ochiti tipi ca mine – din astia obsedati de Ernesto Sabato, Bizant, sau invidiosi ca n-au scris un articol bun ca si Bleen – si le tocati capul cu plafoane, indici de beton si solutii de hidroizolatii 🙂

        Reply
        1. Rheia

           @Taticu Așa știm noi să facem curte, ce vrei….  (adică să dăm de înțeles că ne place cineva, nu să construim garduri :))

          Reply
  12. Canadiana

    Topul mediatizarilor online in cele 2 saptamani dupa referendum (Mediafax):
     
    Basescu – 30 000 aparitii
    Ponta – 20 000Antonescu – 15 000
    de asemenea, Basescu detine locul 1 in ceea ce priveste postarile online.

    Reply
  13. ny2

    pe B1 racoviceanu face uz de toate batistele din dotare si este dezgustat ca procurorii ancheteaza neregulile la votare numai acum, cand o singura parte, zice el, a iesit la vot. Diaconescu i-o trage la gioale remarcand ca este mai mult ca sigur ca votantii din Olt au citit cu cea mai mare atentie documentul citit la suspendarea presedintelui, si ca in masa s-au hotarat sa-l demita pe Base, nenorocitul dracului.

    Reply
    1. ny2

       @severmihail la CSM s-au plans? ca parca aia au in fisa postului asa ceva. plangere in scris, nu din gura pe latrine.

      Reply
    2. airwave

       @severmihail Si-au scos nevestele la produs: madam Valeanu, madam Daciana, madam Manescu… sa faca si ele ceva.

      Reply
  14. quaddelta

    Simpatici astazi aia de la Antena3:
     
    „Doamnelor si Domnilor in curand imagini cutremuratoare, ecou al unor vremuri pe care le credeam demult apuse. Terorii instituite de procurorii lui Basescu ii cad victime una dupa alta comunele batranilor nostri. Dupa o viata de munca cei ce le-ar putea fi bunici calailor DNA sunt smulsi din altar, rastigniti cu mainile pe biblii si azvarliti in dubele noii Securitati, bratul armat al Regimului Basescu, totul sub privirile incarcate de deznadejde ale celor pregatiti sa ia din nou drumul pribegiei. Moartea, disperarea, infernul coboara iarasi asupra celo…cel…cum? 
    Ma scuzati, dam legatura acum echipei noastre de pe teren. Imagini senzationale in exclusivitate doar la A3 cu Lady Gaga plimbandu-se prin parcul Herastrau. Prin telefon, alaturi de noi si europarlamentarul Gigi Becali”
     
    Habar n-am daca e lovitura de stat sau nu. Stiu insa ca e distractiv! Si inca nu s-a terminat. E bratul lung al legii vs. limba lunga a presei!

    Reply
  15. sorinarba

    O idee excelenta aceste reguli. Daca s-ar putea impune aceste reguli si in comentariile politicienilor de la TV si bineinteles a „analistilor politici”, in special de la A3,  ce aer bun am mai putea respira. Nici n-am mai avea nevoie sa stam in Pta Victoriei ca prostii seara de seara.

    Reply
  16. Rezon

    Relu Fenechiu imi place tot mai mult: ”Ferească-i Dumnezeu pe procurori când vor veni 7,4 milioane de români pe ei!”
     
    Nu-i vad bine pe politicienii care abordeaza o retorica cosbuciana

    Reply
    1. severmihail

       @Rezon Are retorica lui Cosbuc si respectul pentru institutiile democratice al lui Octavian Goga.

      Reply
      1. Louisy

         @Bleen Daca asa vrea el sa se intituleze si asa vor ei sa branduiasca clipul, cine-s eu sa ma opun…

        Reply
      2. Louisy

         @Bleen Daca asa vrea el sa se intituleze si asa vor ei sa branduiasca clipul, cine-s eu sa ma opun…
         
        Editeaza tu cum vrei, ca eu nu am cum.

        Reply
  17. Rezon

    Relu Fenechiu: „USL este îngrijorată de mutarea competiţiei politice pe terenul justiţiei”
     
    Eu cred ca USL e ingrijorata de revolta magistratilor care nu mai vor sa se intoarca la vremea lui Nastase

    Reply
    1. Rezon

      Toti prietenii mei magistrati imi spun acelasi lucru. Putin ne pasa de Basescu, vrem doar sa ne facem cu adevarat meseria. (Asta dupa ce m-am luat de nu stiu cate ori de ei ca nu li se auzise gura pana acum decat cand tipau cu Costiniu si Pivniceru in frunte dupa sporuri pensii)

      Reply
      1. elgreco

         @Rezon Imi doresc din toata inima sa ai dreptate dar cind ma gandesc la judecatorii din teritoriu care au cardasii cu interlopii ma cam ia cu frisoane….. in rest numai de bine.

        Reply
        1. Rezon

           @elgreco  Aia pe care-i cunosc eu zic asa, Nu stiu ce zic aia pe care nu-i cunosc. Aia cred ca sunt mai rai

          Reply
  18. Bleen

    Mediafax: Falcă îndeamnă ONG-urile să reacţioneze faţă de „agresivitatea” USL împotriva culturii
     
    Iată că flancul dreptei și-a găsit o ocupație. Dacă lovitura de stat e dintr-o ligă la care micuții pedeliști n-au acces, iată că și-au găsit și ei ceva de făcut. Să tragă alții cu gloanțe, noi tragem cu crăcanul.

    Reply
    1. Bleen

      Uite, s-ar putea gîndi la o idee de protest, care sînt sigur că n-a venit nimănui pînă acum: protestul papioanelor la sediul ICR: Ar fi tare. 

      Reply
      1. Rezon

         @Bleen 
         
        Multumesc dlui Falca pentru apel. Numai el m-ar fi putut convinge sa trec Rubiconul indiferentei si delasarii civice in care ma complaceam

        Reply
  19. EleBelele

    i-auzi, cat nastase al nostru…
     
    A Moscow judge delivered a two-year prison sentence on Friday against three members of a punk band who staged a protest against Vladimir V. Putin in an Orthodox cathedral last February and whose jailing and trial on hooliganism charges have generated worldwide criticism of constraints on political speech in Russia.

    Reply
  20. AndreeaP

    Deci celebrul domn Verbita apare ca a votat de 2 ori la referndum.
    Acum cum era mai bine: sa se duca procurorii sa-l intrebe daca-i semnatura lui sau sa stea ei in banca lor si sa le deschida tuturor amaratilor in dreptul carora au votat la greu USL-istii, dosare penale?

    Reply
      1. revealer

         @teocharis  @AndreeaP Dreptul la vot al fiecaruia e sfant. Mai ales cand si-l exprima de mai multe ori.

        Reply
  21. musiuplugary

    Sper ca nu s-a mai discutat. Am citit, cel putin la acest articol, toate comentariile, dar mi-am si blindat carca, in caz de flag(elari) .
    Raspunsul d-lui Barbu Mateescu la articolul d-lui Aligica din revista 22: http://www.contributors.ro/dezbatere/o-reactie-la-milioane-de-romani-despre-populism-si-iresponsabilitate/
    Investigand „falia din societatea romaneasca” si posibilitatile de reducere a acesteia, d-l BM le cere „reformistilor” actiuni(cu gandul la o rasplata nesigura, efemera si lipsita de susbstanta, care ar avea drept rasplata iluzorie a unor voturi pt la toamna).
    „Solidaristii” nu-s chemati la actiune(ei sa faca nani bine mersi si nu cumva sa se priveasca in oglinda), de asemenea, ambele categorii par, conform d-lui BM, a avea nevoie de schimbari profunde. Schimbarile astea profunde nu-s specificate in articol, poate in unul viitor, eventual.

    Reply
    1. BarbuMateescu

       @musiuplugary Tabăra aflată temporar în dezavantaj numeric trebuie să reacţioneze. Şi va reacţiona – dacă nu în toamnă, atunci în 2013 sau 2014. În planul luptei politice, la programul de dreapta vor fi adăugate şi alte elemente care nu au încărcătură ideologică, pentru a se mări numărul de votanţi. Nimic interzis sau reprobabil aici. „Schimbările profunde” este un termen legat exact de acest fenomen: ca de obicei dreapta va găsi modul de a atrage noi votanţi. Din punctul meu de vedere ar fi o iluzie să credem că *nu* se va întâmpla asta şi că dreapta va rămâne cu 3 – 3,5 milioane de votanţi *şi atât* până în 2016 inclusiv.
       
      Solidariştii n-au nevoie de a fi chemaţi la acţiune. Pentru că nu au de ce să acţioneze. Sunt mai mulţi şi anul ăsta au câştigat alegeri după alegeri. Dacă însă ei simt că USL le trădează aşteptările, totul va deveni foarte interesant.
       

      Reply
      1. musiuplugary

         @BarbuMateescu „”Schimbările profunde” este un termen legat exact de acest fenomen: ca de obicei dreapta va găsi modul de a atrage noi votanţi.”
        Va multumesc pt raspuns si imi cer scuze, d-le Mateescu, poate am fost eu opac in exprimare. Prin „schimbari profunde” eu inteleg reevaluarea acceptiunii termenului de „democratie”.
         
        „Solidaristii” sunt, asa cum ii percep eu, cei pentru care democratie=votul majoritatii si atat.
        Pe cand pe „reformisti” eu ii percep ca pe cei pt care democratie=votul majoritatii+respectarea legii indiferent de contextul politic+independenta institutiilor statului..
         
        Concluzionand, „solidaristii” trebuie chemati la actiune, trebuie sa se priveasca in oglinda si sa inteleaga ca nici un context politic nu le scuza „flexibilitatea” in fata legii si ca trebuie sa invete ca institutiile statului nu mai trebuie privite precum jucariile personale ale presedintelui, primului ministru etc.
         
        Dvs., avand dreptate de altfel, vorbiti de planul superficial, de voturi care in toamna se castiga si pana in primavara se pierd. Eu vorbesc de schimbari profunde care produc efecte pt tot restu vietii acestor oameni.

        Reply
  22. Taticu

    (Pssss. Baaa, psss, frate @Gramofonu , ba, auzi, da’ cu codu’ asta mai comentam si noi sau ne conservam laicurile? Ba, alo, ba Gramofoane!)

    Reply
    1. Gramofonu

       @Taticu Comentam, dar mai pe seara, dupa 22-23, sa nu fim bulangii.
      Uite azi: 238 comments pina acum. E chiar citibil!
      Intru o data pe la 10, o data pe la 5, inca o data mai pe seara si pot fi sigur ca n-am scapat nimic. Citesc pe diagonala subiectele daca ma intereseaza tangential, sar unde trebuie, revin daca vad purcoiu’ de avatari pe un like la subiect sarit si merge.
      Imi ia 15-20 min pe zi, cu articol cu tot.
      Pina-n 300 e super, si-as vrea – prin tacere – sa contribui si eu la asta 🙂
       
      Oarecum offtopic, Prigoana a furat startul in campania electorala:
      http://m.evz.ro/news/995828

      Reply
      1. Taticu

         @Gramofonu Eu m-am potolit, ca intram pe bleen si apoi aici pentru chat, desigur. Nici nu ma interesau articolele, plonjam direct in piscina cu comentarii.
         
        Imi spalam pielea matahaloasa cu niste laicuri, salutam de vreo 20 de ori cu mana la palarie, sunt un domn, ce prim ministru mea!
         
        Acum e ciudat, n-am comentat decat de 2 ori azi, nici n-am citit articolul, ca l-am invatat la facultate. Astept inspiratia, ca ma simt prost ca un cacat in drum.
         
        In plus, la 2+1 comentarii de azi, sunt ca si juganit, trista realitate avand in vedere nicku’

        Reply
  23. promaa2002

    hai ca TB a mutat azi si a dat sah-mat la usl : CSM amanat  intrunirea de luni cu doua zile, deci se va intruni miercuri, la o zi dupa CCR !!!! aici sunt cititori isteti, pricep manevra ! asa ca PG si DNA sunt in siguranta !

    Reply
        1. Bleen

           @promaa2002 Habar n-aveți ce-i aia stat de drept. Sînteți o galerie de peluză care vrea să cîștige ai lor. Asta-i tot. Sînteți la fel de periculoși ca și USL-iștii. De fapt, Băsescu își merită soarta. El a introdus populismul referendar gros și isteria majoritară. Acum și-o ia în barbă. Din păcate ne-o luăm și noi, că dacă și-o lua doar el nu era nicio pierdere.

          Reply
        2. promaa2002

           @Bleen compara care ar fi fost consecintele CSM luni vs CSM miercuri si doi la mana csm a mutat de luni miercuri asa de mantuiala ? …cand initial au anuntat ca se intrunesc luni

          Reply
        3. Bleen

           @promaa2002 Lasă vrăjeala cu blocarea. Cînd nu mai știți ce să spuneți, o dați pe dictatură. Ți se pare normal ca Băsescu să intervină în CSM?

          Reply
        4. promaa2002

           @Bleen oooofff, stii bine ca nu a intervenit la CSM ,  nu a intervenit SIGUR , poate aia au avut ei asa o revelatie sa amane miErcuri, e bine asa ?

          Reply
        5. promaa2002

           @Bleen pot sa te intreb si eu acum ceva ? dar sa nu fugi de raspuns, tu cum explici amanarea ? sa te vad

          Reply
        6. Bleen

           @promaa2002 A explicat-o deja Dănileț. Văd că ești încîntat că Băsescu intervine în CSM. E ca și cum ai fi încîntat că Ponta intervine în CCR. Nu este absolut nicio diferență. 

          Reply
        7. EleBelele

           @promaa2002  @Bleen vreau si eu dovada scrisa a faptului ca CSM a anuntat pt luni  sedinta de plen, te rog. merci.

          Reply
        8. revealer

           @promaa2002  @Bleen Poate cei din CSM incearca sa-si salveze si ei independenta castigata. Poate chiar le e frica unora de-acolo ca justitia sa se subordoneze iar.

          Reply
        9. Bleen

           @promaa2002 Păi zici că asta e strategia lui Băsescu. Cum să fie asta strategia lui Băsescu cînd CSM e un organism independent?

          Reply
        10. EleBelele

           @promaa2002  NICIODATA nu a anuntat CSM sedinta de plen pt ziua de luni, ok??  beleste in pm ochii pe comunicatul oficial si vei vedea ca vorbeste de „cel mai devreme saptamana 20-24.08”.
           
          daca nu esti capabil sa citesti 4 randuri, apai taci din gura si nu mai abera !

          Reply
        11. revealer

           @promaa2002  Initial CSM a anuntat ca mai devreme de 20 august nu poate lua in discutie demisia Monei Pivniceru din lipsa de cvorum. A dat intervalul 20-24 parca. 21 fiind prima zi lucratoare s-a dat de facto ca fiind ziua in care se vor intalni in plen. Dar nu a existat ceva scris care sa specifice data de 21.

          Reply
        12. Bleen

           @promaa2002 Amînarea s-a făcut din lipsă de cvorum și s-a făcut înainte de decizia CCR de a face ședință pe 21. Stabilirea ședinței CSM în 20-24 s-a făcut  înainte ca CCR să decisă ședință pe 21. 

          Reply
        13. promaa2002

          „În conformitate cu legea, eu nu pot să convoc CSM, voi merge la CSM luni, pe 20, şi voi ridica problema persecuţiilor”, a spus Ponta. @EleBelele 

          Reply
        14. promaa2002

           @EleBelele scuze, e ultimul raspuns pt tine, nu m-am luat dupa ponta ci dupa mediafax, hai pa ! tine-o langa !

          Reply
        15. Hongse

          @promaa2002
          Măi, o fi Ponta „doctor” în drept şi ministru interimar al justiţiei, dar membru CSM  încă nu e. Nu el decide când î şedinţa CSM. Mediafax a citat ce-a gângurit Ponta, care bătea câmpii ca de obicei.
           

          Reply
        16. valid

           @promaa2002 pai si care- i problema daca ponata vrea sa se duca la csm pe 20? nu are decit, doar ca vor fi doar el si le insusi.

          Reply
        17. valid

           @promaa2002 pai si care- i problema daca ponta vrea sa se duca la csm pe 20? nu are decit, doar ca vor fi doar el si el insusi.

          Reply
      1. Ina Eyre

         @Bleen  @promaa2002 Mda, pe principiul ” Base e cel mai vizionar”. Ca oamenii astia au coloana vertebrala, legi si n-au de gind sa abandoneze, nu ne trece prin pixel. Musai e Base, vizionarul!
         
        A es e scuti de lesinaturi!

        Reply
        1. Rezon

           @Ina Eyre  @Bleen  @promaa2002 
           
          Miza nu mai e Basescu. Miza e statul de drept si mentinerea romanei in spatiul euroatlantic. Basescu mai conteaza doar ca pion al acestei lupte

          Reply
      2. Louisy

         @Bleen  @promaa2002 Acum sa nu nu imbatam cu apa rece.
        TB nu are puteri de superman conferite de gard, dar nici nu as sta inca cu spatele la statul de drept de la noi.
         
        Ieri au aparut niste stenonograme-intoxicari cum ca Muona planuia sa schimbe tot, inclusiv sefii de la CSM.
         
        Cel mai probabil, e un caz unde a actionat instinctul de conservare. Intamplator sau nu, in directia statului de drept.
         
        Dar, repet, inca nu as avea curajul sa imi intorc spatele spre statul de drept.

        Reply
  24. Rezon

    Deci, daca ministrul justitiei face o propunere de procuror sef al PG, CSM are armele temporizarii.si a avizului negativ. 
     
    Ma tem insa ca nu cumva presedintele (daca e Antonescu) sa ignore un aviz negativ al CSM

    Reply
    1. teocharis

       @Rezon cineva sustine mai jos pe fir ca ar fi obligatoriu
       
      dar nici asta nu e clar, cum, de altfel nimic nu e clar in hatisul legislativ din Ro

      Reply
      1. EleBelele

         @teocharis  @Rezon in rezumat, situatia sta in felul urmator:
         
        * avizul e consultativ;
        * termenul de emitere e de 30 de zile (termen procedural, calculat pe zile libere, prima si ultima nu intra in calcul) de la sesizare, dar este un termen de recomandare, astfel incat depasirea lui nu afecteaza valabilitatea avizului;
        * propunerea nu poate fi inaintata in lipsa avizului.
         
        concluzie: revocarea/numirea in termen scurt sunt la mana CSM.

        Reply
        1. severmihail

           @EleBelele  @teocharis  @Rezon Stai sa-si dea seama si pucistii, sa vezi atacuri la membrii CSM.

          Reply
        2. teocharis

           @EleBelele  @Rezon ce il opreste pe crrin sa someze CSM cu un termen de 24h la fel ca in situatia CCR (tot avizul consultativ)

          Reply
        3. revealer

           @teocharis  @EleBelele  @Rezon Legea. 
           
          Adica daca nu tin aia cont de ultimatumul lui, ce-o sa faca, trimite vreun grajdan peste ei? Intra cu tancurile?

          Reply
        4. murfi

           @EleBelele  @teocharis  @Rezon nu afecteaza valabilitatea actului normativ supus avizarii; nu pot amina mai mult de 30 de zile

          Reply
  25. murfi

    despre atributiile csm, http://www.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=9202
    „În cazurile în care legea prevede avizul conform, aprobarea sau acordul Consiliului Superior al Magistraturii, punctul de vedere emis de acesta este obligatoriu. Daca legea prevede consultarea sau avizul Consiliului Superior al Magistraturii, punctul de vedere emis de acesta nu este obligatoriu.”
     
    inteleg ca in cazul numirii procurorului general, dat fiind ca in lege nu se specifica nimic despre tipul avizului, acesta nu e obligatoriu

    Reply
    1. Bleen

       @murfi ȚI-am dat approve ca să te fac un bad example. De ce nu citești comentariile? S-a paradiscutat subiectul mai jos. Știu, nu citiți comentariile pentru că-s multe. Iar unul dintre motivele pentru care sînt multe e că nu le citiți.

      Reply
      1. EleBelele

         @Bleen  @murfi ia-l usor, ca are dreptate, fix acum ma scobeam si eu pe legea CSM 317/04:
         
         Art. 32. – (1) În cazurile în care legea prevede avizul conform, aprobarea sau acordul Consiliului Superior al Magistraturii, punctul de vedere emis de acesta este obligatoriu. Dacă legea prevede consultarea sau avizul Consiliului Superior al Magistraturii, punctul de vedere emis de acesta nu este obligatoriu.    (2) În cazul în care legea nu prevede un termen pentru emiterea avizelor de către Consiliul Superior al Magistraturii, acestea se emit în 30 de zile de la sesizare. Depăşirea de către Consiliul Superior al Magistraturii a termenului de emitere a avizului nu afectează valabilitatea actului.
         
        mea culpa.

        Reply
        1. Rezon

           @Bleen  @EleBelele  @murfi 
           
          Deci, CSM nu are arma avizului negativ, doar pe cea a temporizarii de 30 de zile. Care pot fi folosite de presiunea externa, daca mai e necesara.

          Reply
        2. Bleen

           @EleBelele  @murfi ”Depăşirea de către Consiliul Superior al Magistraturii a termenului de emitere a avizului nu afectează valabilitatea actului.”
           
          Valabilitatea cărui act? A actului ce necesită aviz sau a avizului?

          Reply
  26. Merechene

    scuze ca ma bag, dar cred ca ii tragi de urechi pe cititori fara rost. din ianuarie 2012, Romania este un cancan, astea sunt comentariile pentru o astfel de situatie politica! nu mai suntem pe vremea lui Boc sa discutam despre economie, incotro se indreapta PDL, societate, Vantu, etc. era lux atunci. acum pdl-istii isi iau notite de pe bloguri, ce vrei mai mult de atat?! s-au schimbat multe de cand Boc nu mai e prim-ministru. ce comentarii inteligente poti sa faci atunci cand ponta plagiaza, antonescu se joaca de-a presedintele si voiculescu ii dirijeaza? mai ai timp sa te gandesti la chestii serioase? ajungi fara sa vrei la cacarau si plagiator. 
     
    O alta problema este Livefyre. este foarte usor atunci cand cineva iti da pe mana butoanele  like si reply, mai ales reply. daca ti se adreseaza cineva, tendinta este sa raspunzi. de aici si ping-pongurile fara rost, blogary a devenit astfel comment friendly. este locul unde toti sunt de acord cu tine, te simti confortabil alaturi de unii care crezi ca sunt ca tine. vii acasa enervat petru ca a trebuit sa iti asculti colegii de munca povestestind ce au vazut ei la antena 3 sau ca soacra plange ca nastase a fost inchis.  
     
    trei, comentatorii de pe Blogary-ul ’10 erau veniti in mare parte de pe Bleen. dupa ce blogul asta a devenit cunoscut, au aparut si comentatori noi,  lumea a inceput sa comenteze mult si prost, asta si pentru ca nu cunosteau initial care era profilul comentatorului Blogary.  Pai va zic eu. inainte, trebuia sa citesti articolul cap coada, sa te gandesti putin, apoi sa schitezi cam ce ai vrea sa transmiti prin comentariul tau, iar , seara, cand ajungeai acasa, sa scrii ceva inteligent. nu comentatorii sunt de vina, ci notorietatea blogului, a devenit prea comercial. cand a aparut Blogary, spuneai ca nu o sa te intereseze numarul de cititori, vroiai doar sa fie un blog de calitate. dupa 2 ani, vad ca s-au mai schimbat lucrurile. 
     
     

    Reply
    1. Bleen

       @Merechene În ce fel s-au schimbat? Ți se pare că articolele sînt scrise ca să atragă cititori? Ai văzut iutuburi cu gagici goale? Bancuri proaste și alte glume penibile cu Căcărău? Audiența a crescut pur și simplu. Dar asta nu are legătură cu comentariile. Într-adevăr, pe Blogary a început să se comenteze mult și prost. Vom remedia această problemă. Cu reguli complicate, cu atacuri jignitoare la adresa comentatorilor proști șamd

      Reply
      1. Merechene

         @Bleen am vazut din ce in ce mai des referiri la trafic. in niciun caz nu este vorba despre articole!
         
        mai este si grija poate prea mare pentru cititori, in conditiile in care traficul era considerat irelevant.  nu mai comentati asa pentru ca nu situ ce or sa inteleaga cititorii, nu vreau ca cititorii nostri sa creada ca suntem niste nazisti, cititorii nu vor sa vada asta. autorii si comentatorii au facut pana la urma blogul. personal, am intrat pe blogary destul de rar in ultimul timp si cred ca pot sa vad acum clar cum arata noul Blogary. multe comentarii iesite din context, offtopicuri cacalau, dar sunt si commenturi very smart. poate regulile astea vor tria cumva comentariile si comentatorii. nu vreau sa fiu considerata ipocrita cand spun ca sunt comentarii slabe pe Blogary.  recunosc ca am calcat si eu in capcana asta, a comentariilor fara rost, pur si simplu te ia valul si realizezi cu greu lucrul asta.

        Reply
        1. Bleen

           @Merechene N-am zis că cititorii ne-ar putea considera naziști, am zis că eu consider naziști pe cei care comentează așa. E o chestie de principiu pentru mine, nu pentru cititori. Am zis că mie nu-mi place atmosfera de gestapo încruntat și închizitorialele cu capsa pusă. 

          Reply
    2. Beavix

       @Merechene Complet de acord.
       
      Eu unul citesc de mai multă vreme Blogary, dar am început să comentez doar de vreo câteva săptămâni. Ce m-a determinat să fac asta: evenimentele din ultimul timp și rapiditatea cu care se puteau schimba informații aici, prin intermediul comentariilor. Apreciez în continuare articolele, dar în general nu prea am  multe de comentat pe marginea lor, în afara cazului în care nu sunt total de acord cu punctele de vedere exprimate. Că altfel aprobări la articolele cu care sunt de acord n-are rost să dau. Mi s-a părut că Blogary este o platformă în care pot afla și schimba idei și informații, iar comentariile și Livefyre au contribuit mult la asta. Dacă nu se dorește acest lucru, dacă Blogary se vrea a fi un blog scris și comentat în regim închis de o mână de oameni, nu e nicio problemă, am înțeles mesajul.

      Reply
      1. Florina

         @Beavix  @Merechene 
         
        Nu ştiu ce-ai înţeles, dacă spui că ne dorim Blogary ca un blog închis în care să comenteze numai cîţiva. Păi nu stă scris acolo sus, în articol, că sînt şi comentatori care au 200 de comentarii la un articol, nu vrem să anihilăm chatul? Deci, tocmai, nu vrem să fie puţini care să scrie mult şi degeaba, nu vrem mîngîieri duioase pe păr şi umeri pentru plîns acordaţi cu generozitate, nu vrem un comentariu de trei cuvinte la fiecare thread, cel puţin, al aceluiaşi comentator. Cum nu ai făcut nimic din toate astea, cine ce-ar avea cu tine?

        Reply
  27. musiuplugary

     @Bleen „Fondatorii, donatorii, sponsorii și autorii Blogary sînt pe whitelist by default.”
    Inteleg ca e normal ca un donator sa fie pe lista baietilor buni, dar nici criteriul asta nu pazeste de sindromul „Gigi Becali”.

    Reply
    1. Bleen

       @musiuplugary Are cineva de gînd să ne bage 100 de mii de euroi în cont? Unde ești tu, nene Gigi, ca punînd mîna pe ei, să ni bagi pe toți în conturi, euro, dolari și lei?

      Reply
  28. Bleen

    În acest moment, soarta șefilor justiției depinde de ministrul justiției și președinte. Adică de Ponta și Antonescu. Frumos lucrat, nu? Trebuie să recunoașteți.

    Reply
    1. teocharis

       @Bleen cum ramane cu  independenta puterii judecatoresti daca sefii sunt numiti de puterea executiva(pres+pm)

      Reply
        1. teocharis

           @Bleen  asta nu e un argument ca ei sa fie numiti de componenta executiva a statului
           
          si puterea judecat este parte din stat, altfel nu s-ar mai vorbi de separarea puterilor in…stat

          Reply
    2. severmihail

       @Bleen Asa a inceput sa fie imediat dupa suspendarea lui Base (ca doar nu il banuim pe Corlatean de vreun spirit de fronda). Asta a fost principalul obiectiv al suspendarii, dupa cum ne-am dat seama cu totii. Bruxeless-ul este singurul care a reusit sa opreasca (pana acum) revocarile.

      Reply
    3. promaa2002

       @Bleen nu sunt de acord cu tine, pt ca csm se poate opune cu un aviz negativ, care nu mai e consultativ ca la suspendarea presedintelui,  sau poate amana pana se intoarce TB

      Reply
        1. promaa2002

          @Rezon@Bleen avizul e obligatoriu :
          Legea  nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietatiisi justitiei, precum si unele masuri adiacente
           Art. 41. – Sectiile Consiliului Superior al Magistraturii au urmatoarele atributii referitoare la carierajudecatorilor si procurorilor:
          h) avizeaza propunerea ministrului justitiei de numire si revocare a Procurorului General alParchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, a Procurorului General al ParchetuluiNational Anticoruptie, a adjunctilor acestora, a procurorilor sefi sectie din aceste parchete, precum si aprocurorului sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si aadjunctului acestuia; DEC:  daca avizeaza , e obligatoriu, daca nu avizeaza nu poate fi cineva min justitiei, eu asa interpretez

          Reply
      1. promaa2002

         @Bleen si apoi inca ceva , in alea 11 de la UE intra si sa nu schimbe usl nimic in perioada de interimat, altfel o rezolvau cu corlatean, deci nu cred ca se schimba seful la PG si si la DNA

        Reply
        1. quaddelta

           @promaa2002  @Bleen Eh, poate ne lămureste deseară Antonescu la Realitatea despre intentiile lor. Notati si voi pe undeva – perioada maximă de abstinentă catodică a arătării este de 48h.

          Reply
  29. Bleen

    Și încă ceva: din cîte știu eu, lumea intră aici să citească articolele. Dacă intră din alte motive, din punctul meu de vedere poate să nu mai intre. ”Dacă nu sînt lăsat să fac chat, eu plec. Eu nu mai intru niciodată pe Blogary. Parol, Mițo!” Pleacă nenicule sau tănțicule și nu mai intra niciodată pe Blogary. 

    Reply
  30. Bleen

    Faceți o confuzie majoră. Între audiență și comentarii. Numărul de comentarii crește odată cu audiența însă audiența nu este dependentă de numărul de comentarii. Dar dacă ajungem la 100 000 de vizitatori pe zi n-o să putem avea 20 000 de comentarii, nu? Va trebui să le limităm sau eliminăm.
     
    Putem foarte bine, prin reguli, să limităm numărul de comentarii la 50 sau 100, fără ca acest lucru să dăuneze audienței, ba dimpotrivă. Fiindcă atunci e posibil ca cineva să citească și comentariile (nu se întîmplă acuma). La peste 200 de comentarii nici dracu nu citește comentariile, la peste 1000 nu le citesc nici măcar comentatorii. Eu nu le-am mai citit de 3 luni.
    Deci, revin. Nu confundați comentariile și numărul lor cu audiența. 

    Reply
    1. ny2

       @Bleen parol d’honneur, monser, sa ma-gropi daca nu, dar eu citesc toate comentariile. sunt masochista, stiu.

      Reply
    2. Louisy

       @Bleen Tănțicule, dacă tot ai o idee și vrei să faci într-un fel, nu știu ce te mai obosești cu explicațiile și propunerile. Parcă am fi corul autiștilor, fiecare are o idee și o susține.
       
      Rupe odată pisica, fă cum vrei să faci și gata. Ce facem acum, o să tot amânăm  până pe 12 septembrie decizia?

      Reply
      1. Bleen

         @Louisy Lucrurile s-au stabilit. Nu amînă nimeni nimica. Ești deștept, comentezi, nu ești deștept, nu comentezi. Nu-ți convine, pleci. Ce e așa greu?

        Reply
        1. Louisy

          @Bleen
          Ce bine era cu discul lui S…
          Ce bine era când eram puțini și fiecare spunea  numai miezuri…
          Prin noi înșine, puțini și buni, n-avem nevoie de clevetitori, proști și offtopicări…
          Ce bine era când nu era poluare…
          Ce bine era când toate alimentele erau bio…
           
          Lucrurile s-au stabilit până mâine, cand nimeni nu respecta nimic si pana cand te vei lovi de un efort de moderare prea mare.
           

          Reply
        2. Bleen

           @Louisy Ce efort de moderare? Aprob comentariile celor care nu sînt în whitelist cînd am timp. Asta e și ideea. Să le scoți realtime-ul din cap. Realtime-ul e o recompensă pentru deștepți.

          Reply
        3. Louisy

           @Bleen Am avut niste propuneri mai jos, care imbinau destul de bine aceste dorinte cu libertatea de acum.
           
          Tu vrei sa ai numai o facultate, doar ca in tara nu exista nicio gradinita. Propuneam o metoda prin care ai putea sa ai si o gradinita.
           
          Whatever.

          Reply
        4. Bleen

           @Louisy Nu mă interesează chatiștii. Repet: pot pleca oricînd de aici, Ba mai mult decît atît, e de dorit să plece. 

          Reply
        5. Louisy

           @Bleen Uneori, piata (si viata) te face sa ocupi o nisa neexploatata pana atunci. Contrar celor pe care le doresti (din cate se pare) ai ocupat nisa forumurilor politice de dreapta, pentru ca aceasta e practic vida.
           
          Bloguri de dreapta (in special economice, dar si politice) se pot gasi. Acum, intrebarea este daca poti sa ai suficienta iscusinta sa iti pastrezi orientarea initiala, dar in acelasi timp sa exploatezi si nisa pe care soarta (God, Buddha, Allah, extraterestrii) ti-au pus-o in caruta.

          Reply
        6. revealer

           @Bleen Daca am ajuns sa comparam un loc in care oameni cu orientari politice relativ similare pot discuta cu un cacat nu e bine.
           
          Din comentariile de mai sus eu inteleg ca se doreste ca Madame Blogary sa ramana un blog in care Bleen si inca cativa sa-si poata posta articolele si cititorii sa-si exprime admiratia pentru ele. Pentru asta e suficient si sistemul de comentarii din WordPress.
           
          Eu nu inteleg de ce deranjeaza atat de mult discutiile, mai ales ca foarte rar s-au transformat in conversatii frivole. 

          Reply
        7. Bleen

           @revealer Foarte des s-au transformat în discuții cretine. Îți număr 4000 de comentarii inutile. Îți număr cîteva sute de comentarii la limita cretinismului. Dacă nu ești lăsat să scrii tîmpenii de plictiseală asta nu înseamnă că trebuie să-ți exprimi admirația pentru articole. Dacă cineva nu-ți permite să fii bou nu e dictatură. Chatul este un căcat în mijlocul drumului. De care vom scăpa.

          Reply
        8. SimonaM

           @Bleen  @Louisy 
          Nu zice nu așa din prima… Cere și tu o analiză SWOT, ceva.
          E un market, e o nișă.. o lași? se strică, vine altul și-o ridică.

          Reply
  31. picus

    Un off-topic.
    Revenit pe blogosfera, inteleg ca revocarea Codrutzei e iminenta. Cred ca problema s-a dezbatut pe-aici. Daca cineva se milostiveste sa mai explice pasii inca o data. Din cite stiu, propunerea trebuie facuta de ministrul justitiei si avizata de CSM. Abia apoi Crin are miinile libere. Mai stiu ca existenta avizului CSM este obligatorie (consultativ e doar continutul sau: incuviinteaza sau nu propunerea facuta de MJ). Mai stiu si ca de la virful CSM s-a spus cu subiect si predicat ca nu se vor aviza (pozitiv sau negativ) niciun fel de propuneri pentru schimbari la nivelul conducerii DNA, PG sau ICCJ pe timpul interimatului lui Crin. Asadar totul se poate bloca la filtrul CSM. Am I right?

    Reply
    1. promaa2002

       @picus eu cred altceva , prin comparatie cu demiterea presedintelui : a. la demitere avizul ccr este CONSULTATIV, adica existenta lui e obligatorie , nu si continutul, de parlamentu potae tine cont sau nu de continut  b. la avizul csm pt min justitiei, avizul e OBLIGATORIU, asta inseamna ca si continutul trebuie respectat , deci daca avizul e negativ, adion pivniceru  !

      Reply
      1. Ina Eyre

         @promaa2002  @picus Hai ca ne-am zapacit! Eu am inteles ca e consultativ, dar existenta lui, indiferent de continut, e obligatorie.

        Reply
        1. Bleen

           @Ina Eyre  @promaa2002  @picus Da, este obligatorie. CSM poate amîna pînă…. Și Parlamentul poate amîna revenirea președintelui Băsescu la Cotroceni. E un joc al amînărilor.

          Reply
    2. Rezon

       @picus 
      Potrivit Legii 247/2005, prin care a fost modificată Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, numirea procurorului general al României, a procurorului-şef al DNA, a adjuncţilor celor doi, precum şi a şefilor de secţie din cele două unităţi de Parchet este făcută de preşedintele României la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.
       
      Pînă la modificarea ei, Legea 303/2004 prevedea că procurorul general al României, procurorul-şef al DNA, adjuncţii acestora şi şefii de secţie sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea CSM, cu avizul ministrului Justiţiei.

      Reply
      1. Bleen

         @Rezon  @picus Știu că la un moment dat Cătălin Predoiu a propus-o pe una șefă DNA. Aia a picat la vot în CSM. Ce nu mai știu este ce s-a întîmplat mai departe. A rămas picată din cauza CSM sau Băsescu s-a folosit de votul CSM pentru a-și motiva refuzul de a o numi? Dacă a doua variantă e cea corectă, avem o problemă. CSM iese din schemă și revocarea  e doar un joc ministrul justiției-președinte. 

        Reply
        1. Rezon

           @Bleen  @picus 
           
          Secţia pentru procurori a CSM a respins, cu patru voturi „împotrivă” şi trei „pentru”, numirea  Monicăi Şerbănescu.

          Reply
      2. EleBelele

         @Rezon  @picus forma actuala a legii 303 nu prevede natura avizului, astfel incat eu zic ca nu-i doar consultativ.

        Reply
        1. Rezon

           @EleBelele  @picus 
           
          Corect. 
           
          Legea  nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietatiisi justitiei, precum si unele masuri adiacente
           
          Art. 41. – Sectiile Consiliului Superior al Magistraturii au urmatoarele atributii referitoare la carierajudecatorilor si procurorilor:
          h) avizeaza propunerea ministrului justitiei de numire si revocare a Procurorului General alParchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, a Procurorului General al ParchetuluiNational Anticoruptie, a adjunctilor acestora, a procurorilor sefi sectie din aceste parchete, precum si aprocurorului sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si aadjunctului acestuia;

          Reply
        2. EleBelele

           @Rezon  @picus in plus, acolo unde legiuitorul a dorit sa confere doar un caracter consultativ unui aviz, a facut-o in mod expres, de ex in cazul avizului consultativ al colegiului de conducere al instanţei la care este vacantă funcţia de conducere, in cazul delegarii in functie de conducere.
           
          de asemenea, exista art. 21 indice 1 alin. 5 din Regulamentului privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 193/2006  (introdus printr-o Hotarare CSM din 10.07.12 😉 ), care spune ca
           
          „Propunerea ministrului justiţiei nu poate fi înaintată înainte de emiterea avizului de către Consiliul Superior al Magistraturii”
           
           

          Reply
  32. oglinjoara

    7.765.573 de români reprezentând 88,84% din participanţii la referendumul VALIDAT din 2009 au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.
    Cu 360.000 mai mulţi ca la referendumul de luna trecută.

    Reply
  33. SimonaM

    Eu înțeleg așa.
    Discuția asta este, ca și cea cu platforma pentru comentarii, între două abordări. Păstrăm treaba cum era mai demult / la început, sau ne adaptăm la evoluția blogului? Inevitabil, se vor crea două tabere și aici.
     
    Io cred că @Bleen face experimente cu noi 🙂 
    Și-mi place.

    Reply
  34. Yeba

    O modestă sugestie: să aibă şi laicurile discernământul lor, altminteri par o altă miştocăreală a noului stil de comentarii. Este normal să ne placă suficient de multe comentarii, altfel n-am mai da scroll down, dar aşa cum nu e indicat să semnalizăm toate oftaturile, sughiţurile şi gândurile răzleţe, poate ar trebui să fim mai parcimonioşi şi cu laicurile. Dacă s-au dat laicuri şi pe codul lui Hammurabi, mă tem pentru integritatea platformei când  voi posta din Cântarea CÂntărilor. 

    Reply
        1. Rezon

           @Ina Eyre
           
          Disqus era mai bun din acest punct de vedere, pentru ca nu introducea acest stimulent pervers al acumularii de puncte.

          Reply
        2. Ina Eyre

           @Rezon Am glumit.  🙂
           Se intimpla ceva extrem de interesant: apare ” comentariu nou in sus”, dau click pe el si ma duce la editorialul actual. E clar, ca n-are nimic de-a face cu felul in care reactionam noi, e doar sistemul LF.
           
          Pe de alta parte, ziua disqus m-a pus in fata intrebarii- ufa, alte parolacce noi? Sunt si asa o enciclopedie de inventat parole si mi se ia, incetinel, dar sigur.

          Reply
        3. Florina

           @Rezon  @Ina Eyre 
           
          Nici următoarea versiune LF nu va mai afişa numărul de puncte, din cîte am înţeles. 
          Disqus avea, din păcate, un sistem de flăguire extrem de slab. De unde şi numărul mai mare de moderatori care apăruse, în loc de flaguri se putea blacklista imediat. 

          Reply
        4. Hongse

          @Florina@Rezon@Ina Eyre
          Noua versiune de livefyre nu afişa numărul de puncte dar ele există pentru cine avea cât de puţină răbdare să verifice un „user profile”.
           

          Reply
      1. Rezon

         @SimonaM  @Yeba
         
        De s-ar fi inventat schema logică a discernământului, mașinile ar fi cârmuit lumea

        Reply
      2. Florina

         @SimonaM  @Yeba 
         
        Dacă tu dai like exclusiv comentariilor care îţi plac – fapt de care nu mă îndoiesc – asta nu înseamnă că toată lumea face la fel. La fel cum se miştocăreşte prin postare de comentarii fără rost, se miştocăreşte şi prin like-uri. 

        Reply
    1. Florina

       @Yeba 
       
      Şi sînt o miştocăreală în multe cazuri, e imposibil să nu-ţi dai seama. 
      Şi doi, tocmai zisese Bleen zilele trecute, ca regulă,  good bye, copy/paste. Asta apropo de respectat reguli. Şi de respect pentru proprietar şi producătorul de conţinut, în acelaşi timp. Şi de ignorare a experienţei lui în ceea ce priveşte modul în care se comentează aici. Înţeleg să faci sugestii cuiva, nu înţeleg insistenţa cu care se fac aici. 

      Reply
    1. revealer

       @Rezon Daca e sa fim carcotasi, atacurile la Merkel, Barroso si USA pot intra la subminarea economiei nationale (prin semnalul negativ dat investitorilor, care inseamna costuri crescute de finantare) si tradare nationala (prin invitatia la nesocotirea unor institutii la care Romania a aderat prin niste tratate internationale).

      Reply
      1. Rezon

         @Rosu
         
        Eu sunt deja pe whitelist. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma culc pe o ureche. Cum spunea Gheorghe Hagi, e greu sa ajungi pe whitelist, dar e mult mai usor sa cazi de pe dansa

        Reply
  35. Rezon

    Off-topic: Bilanțul de 40 de zile ale lui Antonescu la Cotroceni. După mine, ar trebui suspendat.
    javascript:print_article(‘/index.php?section=articol&screen=print&id=273932’,700,719);
     

    Reply
  36. revealer

    Off-topic:
     
    http://www.ziare.com/stiri/csm/sedinta-csm-se-amana-pana-miercuri-afla-de-ce-1184778
     
    Judecatorul Cristi Danilet, membru in CSM, a declarat la postul de televiziune citat ca reuniunea plenului CSM a fost stabilita cu mult timp in urma, pentru intervalul 20-24 august. De asemnea, magistratul a explicat ca motivul amanarii sedintei de luni „nu are legatura cu criza politica sau cu decizia Curtii Constitutionale de marti”, ci, pur si simplu, s-a constatat ca luni nu va exista cvorumul necesar.

    Reply
      1. revealer

         Intrebarea e cat timp ar mai avea la dispozitie Antonescu la Cotroceni in cazul normal, in care referendumul este invalidat pe 21 august. Ah, si foarte important, daca la revocarea si numirea procurorului general avizul CSM este obligatoriu sau doar consultativ.

        Reply
        1. severmihail

           @revealer Eu zic ca totusi, daca pe 21 referendumul este invalidat, chiar daca Base trebuie sa mai astepte si reunirea Parlamentului, pucistii nu vor avea curajul sa mai produca schimbarile lui Morar sau Kovesi.

          Reply
        2. revealer

           @severmihail Eu ma indoiesc de bunul lor simt. Mai ales ca o data numiti noi procurori vor fi foarte greu de schimbat.

          Reply
        3. Canadiana

           @severmihail  @revealer sunt pregatiti sa scoata lumea masiv in strada daca referendumul este invalidat. pe valul „popular” , vor schimba procurorii. chiar daca base revine, nu ii poate revoca. 

          Reply
        4. Annia

           @revealer Parca a raspuns Ele aseara la aceasta intrebare: avizul e obligatoriu, nu consultativ. Sper sa nu ma insel!

          Reply
        5. SimonaM

           @Canadiana  @severmihail  @revealer 
          Care lume iese masiv în stradă? Târăște babele alea de la țară speriate de procurorii cei răi? Și ce-mi fac? Mă blestemă, mă ceartă?

          Reply
        6. Canadiana

           @SimonaM  @severmihail  @revealer  lumea va fi scoasa in strada ca sa legitimeze schimbarea procurorilor „abuzivi”. eu am amici pnl-isi in ardeal care sunt  acum gata sa iasa in strada, revoltati, chipurile de „abuzurile” procurorilor care ancheteaza „votantii” la referendum. acesti amici mi-au scris ieri pe fb sa ma intrebe daca intr-o tara normala si democratica se pot ancheta oamenii care voteaza. spalarea pe creier in action.

          Reply
        7. SimonaM

           @Canadiana  @severmihail  @revealer Și ce fac în stradă, maică?
          E cazul să mă sperii? Să umblu cu cască de protecție și vestă antiglonț?
           

          Reply
        8. severmihail

           @SimonaM  @Canadiana  @revealer Nici nu le trebuie sa fie o iesire substantiala in strada. Trebuie doar ca A3 sa o prezinte ca atare si apoi sa apara Mona si Antonescu sa schimber sefii procurilor „pentru a dezamorsa bomba sociala”.

          Reply
        9. SimonaM

           @severmihail  @Canadiana  @revealer 
          Mno. În cazul ăsta, poate să-i schimbe și acum, c-am înțeles că-s niște emisiuni pe-acolo de numa-numa.
           
           

          Reply
        10. revealer

           @severmihail  @SimonaM  @Canadiana Si anchetarea fraudacilor e tot o bomba sociala in acceptiunea A3. Nici nu-i nevoie sa iasa „lumea” in strada ca sa aiba ce dezamorsa.

          Reply
        11. SimonaM

           @revealer  @severmihail  @Canadiana Și ce propui? Voiculescu președinte? Gâdea primi ministru?
           
          Da, la antenele alea e jeg maxim. Dar chiar să m-așez în podu’ și să mă feresc de ei nu știu dacă este o idee foarte bună.

          Reply
        12. revealer

           @SimonaM  @severmihail  @Canadiana Eu ma feresc de A3 ca de uciga-l toaca. Am sters postu’ din telecomanda sa nu dau pe-acolo din greseala.
           
          Acu’ lasand gluma la o parte, cati oameni credeti ca vor iesi in strada sa scape de tiran? Mai multi ca-n iarna? Sa fim seriosi. In afara de agit-propi de profesie ca Dogaru si de cativa sefi de galerie care abia asteapta sa comita fapte de vitejie impotriva jandarmilor nu prea-l vad pe aprig privitorul de antena sa-si paraseasca confortabilul fotoliu. Daca se deconecteaza de la TV devine ca gaina fara cap.

          Reply
        13. SimonaM

           @revealer  @severmihail  @Canadiana 
          Fix asta spun și eu.
          Iar de uitat la ăia, nu m-am uitat decât de 3 ori. Evăr. O singură dată o emisiune cap-coadă (MRU la gâlmea ăla). Mă rog, paranteză constructivă.
           
          A3 va toca în continuare orice vrea Voiculescu. Care vreți să vă programați viața după cum zice Voiculescu, it’s a free country. Still.
          Personal, nu mi-e frică nici de Dogaru, nici de babele de la țară. Ce-o să-mi facă?

          Reply
        14. Louisy

           @SimonaM  @revealer  @severmihail  @Canadiana Tie, personal, poate nimic.
           
          Pe mine ma enerveaza cand afecteaza stabilitatea cursului de schimb, ca sa dau numai un exemplu. Mi-e groaza sa ma gandesc ce recorduri vom depasi atunci cand si daca vor iesi babele in strada. Faceam recorduri atunci cand zicea Sova una urata la TV, va imaginati acum.
           
          Pentru ca speculatorului ii trebuie miscare. In sus sau in jos, nu conteaza cum, castigul e din diferenta, nu din stabilitate. Ajunge o mica petarda ca sa se miste pietele.

          Reply
        15. SimonaM

           @Louisy  @revealer  @severmihail  @Canadiana 
          I give up.
          Io zic atunci să ne băgăm mințile-n cap și să facem cum zice antena 3. Sigur o să fie liniște și-o să propășim pe noi culmi de progres și civilizație.
           
          Și da, io nu folosesc benzină, și nici nu cumpăr creme de față din import. Sigur nu mă afectează cursul.
           
          Despre ce vorbim aici? Ce propui?

          Reply
        16. Louisy

           @SimonaM  @revealer  @severmihail  @Canadiana Ceea ce spun este ca  nimic nu trebuie tratat cu indiferenta, decat daca, in mod deliberat, crezi ca asa castigi mai mult. De exemplu, un paianjen il tratezi cu indiferenta. Unui sobolan ii acorzi atentie cat timp ii pui otrava la gaura si-ti vezi de treaba.
           
          Eu cred ca e dincolo de nivelul sobolan in curte, la gaini. Am spus dintotdeauna ca A3 este arma lor cea mai de pret si, prin singularitate, vulnerabilitatea cea mai mare.

          Reply
        17. SimonaM

           @Louisy  @revealer  @severmihail  @Canadiana 
           
          Sunt de acord că fără a3 nu se ajungea aici. N-am înțeles totuși ce vrei să facem?
          Să ne panicăm că iese lumea în stradă:? Adică Dogaru și babelel alea. Să funcționez pe principiul ”dacă scoate antena lumea în stradă” ar însemna să-mi bat joc de inteligența mea…
          Chiar nu înțeleg ce sugerezi să facem?

          Reply
        18. Louisy

           @SimonaM  @revealer  @severmihail  @Canadiana Daca esti un simplu cetatean din flancul slab (de la articolele cu analiza tactica/strategica) nu e necesar sa faci nimic  mai mult decat acum.
           
          Restul poate (si trebuie!) sa faca centrul.

          Reply
        19. SimonaM

           @Louisy  @revealer  @severmihail  @Canadiana 
          Te rog eu frumos, poți să explici asta cu cuvintele tale?
          Ce acțiune propui să luăm noi, ăștia care îți citim comentariile, față de ceea ce spune antena 3? 

          Reply
  37. ciuciul

    Domnu Bleen va citesc de ceva anisori (clar offtopic). Va citesc cu multa placere dar cum tastatura mea e cam lenesa (i-as da niste viagra – bang! spam+offensive) ma manifest in scris rar si fara rost.(offensive la adresa mea). Codul este clar pe lista mea alba dar Hammur..ala e pe lista mea neagra din motive de pronuntie dificila. Like banat clar din motive de tristete fina dar fara stilistica si mi-am dat Flag ca am inteles ca regulile se aplica de azi.

    Reply
  38. Louisy

    Când un biznis crește mare, îl separi mai întâi în departamente, apoi în divizii, în cele din urmă în companii independente (toate bine sprijinite de firme off-shore).
     
    Ce face @Bleen este sa declare deschis că el dorește să rămână la nivelul de afacere de familie. E și asta o opțiune valabilă, totul depinde de ce anume îți dorești. Daca ar fi să comparăm cu politica, de regulă acolo îți dorești să formezi guvernul, nu doar să alegi un membru în consiliul local din Fundu Moldovei (http://ro.wikipedia.org/wiki/Comuna_Fundu_Moldovei,_Suceava).

    Reply
    1. Rezon

       @Louisy  @Bleen
       
      Dacă MB devine multinațională, primele sucursale se vor numi ”Frau Blogary” și ”Lady Blogary”

      Reply
      1. Rheia

         @Louisy  Ei, spune și tu tot, dacă și-așa ai început: Ariel pentru segmentul hispanic și Tide pentru cel angl-saxon (mai mult sau mai puțin). Produsul fiind același, doar aroma ușor diferită.

        Reply
      2. Louisy

         @Bleen In loc sa faca segmentare si sa scoata Tide, adminii zic:
         
        „Lasa, ca in trecut am scos noi Perlan Alb si nu a functionat, nici Tide nu o sa functioneze”. Asa ca prefera sa faca liste pe ochi frumosi, limitand productia si vanzarea de Ariel.
         
        Asta pana cand vine Henkel si scoate Persil si Rex.

        Reply
    2. Rezon

       @Louisy  @Bleen 
       
      Dacă MB devine multinațională, primele sucursale se vor numi ”Frau Blogary” și ”Lady Blogary”. În Fundu Moldovei se va numi ”Coana Blogary”

      Reply
  39. Rezon

    Dacă pe vremea lui Hammurabi ar fi existat Assange, iscoadele lui Hammurabi ar fi grăit la fel:
    ”If Ecuador smuggles Assange out in diplomatic bag we are entitled to ‘prod it to see if it says ouch in an Australian accent”.
     

    Reply
  40. Louisy

     @Bleen , in week-endul trecut ai experimentat Disqus, anterior naiba mai stie ce experimente ai tot facut. Sugestia mea este sa experimentezi in acest week-end cum ar fi sa separi comentariile la articole de chat.
     
    1. Faci un articol dedicat pentru chat.
    2. Ii pui permalink-ul in sidebar dreapta, deasupra widgetului facebook, il formatezi mare, sa scrie  ceva de genul „spatiu de chat” „loc pentru chat”.
    3. Modifici putin tema, deasupra locului unde insereaza pluginul livefyre articolele, ca sa scrie: „Atentie, la acest articol acceptam numai comentarii on-topic! Daca doriti sa discutati pe alte teme, mergeti in -> spatiul de chat <- (link pe textul spatiul de chat).
    4. Pui moderare full la toate articolele, mai putin cel de chat (sper sa fie posibil). Se aproba numai comentariile on-topic.
    5. Luni tragem concluziile.

    Reply
        1. Rezon

           @Louisy  
           
          Problema limbii române nu e conjunctivul, ci reflexivul cel impersonal și tirania lui.
          – Unde sunt bilele, Vasile?
          – Nu stiu, șefu…Una s-a furat si două s-a stricat

          Reply
        2. Rheia

           @Rezon  @Louisy Ahem: Una s-a furat, una s-a pierdut și una s-a stricat (ca să respectăm adevărul istoric, totuși).

          Reply
        3. Ina Eyre

           @Rezon Fii rezonabil!  🙂 Se intimpla si la poporul teuton, altfel, natürlich, fiecare cu problemele lui: Der Dativ ist dem Genitiv sein Tod. Si astia asista la adevarate maltratamente ale Hochdeutschului.
           
          Sa nu uiti, ca mincatul acuzativului  „pe”, e medalia lui Kuki, prim-ministrul economiei care bubuia. Astuia ii era mereu foame: de gramatica si de femei. In materie de femei, trebuie sa recunoastem: s-a insurat cu toate.

          Reply
    1. revealer

       @Louisy  @Bleen Nu spune „chat”, spune „discutii”. Chat suna peiorativ si in plus, chiar nu sunt de dorit subiecte precum „asl pls” sau reteta zilei.

      Reply
  41. SimonaM

    Și off-topicurile astea sunt de mai multe soiuri, aș zice eu.
    Că dacă se referă la topicul zilei/lunii puci, situația actuală, evoluții recente… ce facem? Pot apărea noutăți în cursul zilei, care nu puteau fi prevăzute în articol, dar care ar putea fi suspuse ”dezbaterii” comunității. Cu alea ce facem?
    Că de fapt multe discuții pornesc de aici, și în urma unor subiecte ”neprevăzute” apar și multe din replicile de chat.

    Reply
      1. SimonaM

         @Rezon Io fac eforturi să m-abțin. C-aș remarca, de exemplu, că femeile nu prea contau pe-acolo 😛

        Reply
        1. EroulBula

           @Gramofonu  @SimonaM  @Rezon Yeap. Am preferat sa te las pe tine s-o incasezi de la fete cu facaletul. :-)))

          Reply
  42. Louisy

    Hai sa va zic ce vom avea acum: comentarii cat se poate de destepte, dar nu pe topic. Doar destepte, ca sa-si ia laicuri, sa intre pe whitelist. Vezi mai jos drept dovada: cele mai multe laicuri sunt la comentarii off-topic.
     
    Ce propune @revealer , un spatiu (articol) dedicat pentru chat, am propus de aproape o luna.
     
    Este mult mai simplu de implementat, nu e nevoie de nicio regula (in afara de un minim bun simt), iar la articole poate functiona o singura regula: tot ce e off-topic se sterge.

    Reply
      1. Louisy

        Si pe regula anterioara, am o medie de 1,78 laicuri / comentariu. Mult peste prag. Asteptati numai sa iasa Antonescu sau Basescu la o declaratie, fac un pic de live blogging din fata televizorului si am luat 10 laicuri. Total off-topic, dar ce daca.
         
        Asta o fi ce vreti?

        Reply
    1. SimonaM

       @Louisy  @revealer Dar off-topicul apare doar dacă e off topic. N-o să se ducă nimeni pe o altă pagină să zică ”bau!” dacă toată lumea e pe pagina principală.
       

      Reply
      1. revealer

         @SimonaM  Pai ce spun eu si @louisy  e ca articolul ramane articol, cu titlu, subiect si predicat, iar in josul lui cititorii pot comenta temele discutate in el.
         
        Pentru a spune „Bau!” si pentru apropouri la Laura Stefan @Bleen lasa o postare separata, poate fi si goala, cu titlul „Discutia de azi” in josul careia se va comenta ca si acum. Comentarii moderate conform codului de mai sus.

        Reply
    2. Florina

       @Louisy  @revealer 
       
      Am avut forumul, degeaba. Şi eu tot spun că altă variantă decît prima pagină nu va alege nimeni. Nici alt articol, nimic, nimic. 
      Comentarii deştepte, da. Măcar să fie deştepte, chiar dacă related sau chiar off topic. Sau cu umor. Dar majoritatea covîrşitoare din sutele şi mai mult decît atît nu au nimic de-a face cu aşa ceva. 

      Reply
      1. Louisy

         @Florina  @revealer Forumul nu a mers pentru ca nu este actualizat in timp real si nu are posibilitatea de raspunsuri nested.

        Reply
      2. Florina

         @Louisy  @revealer @Rezon 
         
        Bine, la off topic, dar deştepte ar trebui să funcţioneze regula bunului simţ. Ar trebui…
        A, şi încă ceva. Bisericuţele sînt deja formate, aşa că like-urile se pot obţine foarte uşor pentru un raport supraunitar. Asta tot apropo de regula bunului simţ.

        Reply
        1. Rezon

           @Florina  @Louisy  @revealer 
           
          Bisericuțele sunt un efect neintenționat al ordinii spontane.

          Reply
        2. Gramofonu

           @Rezon  @Florina 
          Ati zis bisericute? ca schimbam regulile 🙂
           
          Thou Shalt Not Have Any Mods Before Me
          Thou Shalt Not Make Unworthy Links
          Thou Shalt Not Take the Name of the Admin in Vain
          Remember the Off-topic, Keep It Away
          Honor Poeple’s Time and Feelings
          Thou Shalt Not Offend
          Thou Shalt Not Commit Fake Identities
          Thou Shalt Not Copy-Paste
          Thou Shalt Not Bear Trolling
          Thou Shalt Not Covet Thy Neighbour’s Likes

          Reply
      3. revealer

         @Florina  Daca primele doua postari sunt, in ordine, ultimul articol postat si a doua cea de discutii, iar in josul articolului se specifica „Spatiul de comentarii de mai jos este dedicat discutiei referitoare la tema articolului. Pentru alte discutii intrati aici (link catre pagina de discutii” cred ca lumea se va indrepta unde trebuie.

        Reply
        1. Florina

           @revealer 
           
          Nu s-a întîmplat asta nici măcar atunci cînd am avut articole intrate la diferenţă de cîteva ore. Se comenta off topic la ultimul articol topicul precedentului. 

          Reply
        2. revealer

           @Florina Atunci nu era un spatiu dedicat pentru discutii extra. Din nou, daca doriti ca lumea doar sa citeasca articolele si sa posteze comentarii referitor la temele discutate in articolul respectiv, se poate baga si moderare full, iar ce e off-topic sters. 
           
          Dar dupa parerea mea, cu ocazia loviturii de stat, Blogary a devenit o mica comunitate. Iar aici lumea mai intra si de dragul discutiilor, nu neaparat pe o tema anume. Cred ca daca cei ce vor sa discute au un spatiu dedicat, il vor folosi pe acela.

          Reply
        3. Louisy

           @Florina  @revealer Pentru ca asa era regula. Oamenii nu intra din Google sau de pe Facebook. Oamenii intra singuri, stiu ca discutia (lumea) e la ultimul articol, acolo se duc.
           
          De multe ori am avut un comentariu care era miezul miezului. Pai unde sa-l pun, acolo, unde nu se uita nimeni? Normal ca il pun la ultimul articol, daca acolo e lumea.
           
          Nu aveti o problema cu comentariile, ci aveti o problema cu locul unde sta lumea adunata. Pui mana pe matura si gonesti mustele in alta parte, atunci acolo se va comenta.

          Reply
        4. Rezon

           @Florina  @revealer 
           
          Felicitari, obiectivul a fost atins. ”Madame” a devenit publicația de referință a dreptei

          Reply
        5. Louisy

           @Rezon  @Florina  @revealer A devenit, iar administratorii nu realizeaza ca se afla intr-o efemera pozitie de monopol. Se pare ca nu stiu ce sa faca ca sa isi pastreze audienta, ba, dimpotriva, cauta cu tot dinadinsul sa o limiteze.

          Reply
        6. Florina

           @Louisy  @Rezon  @revealer 
           
          Poftim? Poziţie efemeră de monopol? De ce, din cauza comentariilor? Hai să fim serioşi, pe Blogary se intră majoritar pentru articole. Nu am datele la îndemînă să-şi spun cîţi cititori avem, ca să îţi dai seama ce minoritate, de fapt, o reprezintă, de fapt, comentatorii.
           
          Aici nu discutăm pe date privind traficul, ca să vezi cum stăm faţă de alţii din punctul ăsta de vedere. Stăm foarte bine, dacă tot veni vorba, chiar foarte foarte bine. Pentru că miile de cititori intră aici pentru articole. Discutăm strict despre reguli ale comentariilor. Ori aveţi impresia că aici se intră datorită comentariilor? Păi atunci chiar e o problemă, pentru că secţiunea comentarii devine nefrecventabilă, despre asta vorbim, asta încercăm să organizăm. 
           
           

          Reply
        7. revealer

           @Florina    Din cauza comentariilor LiveFyre, multi intra constant, de mai multe ori pe zi, sau chiar lasa pagina deschisa si se uita din cand in cand sa vada daca a mai spus cineva ceva (interesant sau nu).
           
          Fara comentarii „live” eu intram o data pe saptamana si citeam ce s-a mai publicat intre timp. Grad de implicare = 0. Acelasi grad de implicare il au si cei ce doar citesc articolele. Nu stiu daca asta va doriti. 

          Reply
        8. Rezon

           @Florina  @Louisy  @revealer 
           
          Datele sunt in articol. MB are 2000 de cititori si 100 de comentatori.
          5% dintre cititorii MB comenteaza

          Reply
        9. Louisy

           @Florina  @Rezon  @revealer Nu, pozitia de monopol este ca nu avem o alta publicatie a dreptei unde sa existe o interactiune intre cititori.

          Reply
        10. Louisy

           @Florina  @Rezon Ce nu inteleg eu este cu ce va deranjaza sa aveti ambele segmente acoperite: sectiune de comentarii frecventabila, PLUS sectiune de discutii off-topic.
           
          Vreti sa omorati cea de-a doua. Care ar fi scopul si/sau beneficiul?

          Reply
        11. revealer

           @Rezon  @Florina  @Louisy Intrebarea e cine sunt mai valorosi pentru Madame: cei ce citesc si comenteaza sau cei ce doar citesc.

          Reply
        12. Florina

           @Louisy  
           
          Ce apreciez eu este că aveţi propuneri, iar ce nu, faptul că de cîte ori stabilim reguli, nu se respectă. 
           
          Mai vorbim spre seară. 

          Reply
    3. Rezon

       @Louisy  @revealer
       
      Imi permit sa te contrazic respectuos. Cele mai multe like-uri le-a luat @Taticu , cu un comentariu on-topic, despre soarta cruda a comentariilor off-topic

      Reply
  43. Beavix

    Puneți, fraților, un plugin de shoutbox pentru WordPress și redirecționați chatul acolo.
    Am cerut și eu sursa unor citate puse de cineva aici. Comentariul meu e în așteptare de o oră. „Codul” ăsta îi îndepărtează și pe cei ca mine, care n-au fost nici pe departe printre cei mai vorbăreți aici.

    Reply
  44. Florina

    „Sînt comentatori care au aproape 200 de comentarii la un singur articol.”
     
    Dacă nu se află printre cei by default, eu i-aş scoate pentru început şi pe aceştia de pe whitelist. Pînă  funcţionează autocenzura şi îşi dau seama că din cele 200 comentarii, mai mult de 10 like-uri  au primit la 1, 2, cel mult 3 comentarii. În rest, posibil să fi avut 10 – 15 comentarii cu cîteva like-uri, iar ce mai rămîne… pur şi simplu degeaba. 
     
     
     
     

    Reply
    1. Rezon

       @Florina
       
      Asta se poate rezolva impunând condiția ”raport subunitar comentarii postate / like-uri primite”

      Reply
    2. revealer

       @Florina E important ce se doreste. Daca se doreste ca Madame Blogary sa fie o platforma pe care sa se publice articole iar comentariile sa fie strict referitoare la temele tratate in articole, atunci e in regula.
       
      Daca insa se doreste mai mult de atat, ca Madame Blogary sa fie o comunitate in care membrii sa poata discuta (in anumite limite bineinteles, chat =/= discutie) atunci se poate face mai mult (vezi si sugestia mea de mai jos, separarea comentariilor la articole de spatiul de discutie).

      Reply
  45. Florina

    „Sînt comentatori care au aproape 200 de comentarii la un singur articol.”
     
    Dacă nu se află printre cei by default, eu i-aş scoate, pentru început, şi pe aceştia de pe whitelist. Pînă  funcţionează autocenzura şi îşi dau seama că din cele 200 comentarii, mai mult de 10 like-uri  au primit la cel mult 3 comentarii sau nici măcar. În rest, posibil să fi avut 10 – 15 comentarii cu cîteva like-uri, iar ce mai rămîne… pur şi simplu degeaba. 

    Reply
  46. revealer

    O sugestie pentru @Bleen . Pentru ca sistemul de comentarii LiveFyre duce invariabil la transformarea ultimului articol intr-un camp virtual de discutii despre orice, iar comentariile strict referitoare la subiectul articolului sunt repede ingropate, propun sa lase o postare (poate fi si goala) cu titlul „Discutia zilei/saptamanii” la care comentatorii sa poata discuta mai mult sau mai putin off-topic pe temele care apar in timpul zilei. Postarea respectiva sa fie innoita la un numar prestabilit de comentarii.
     
    In acest fel, la fiecare articol vor fi numai comentarii referitoare la problemele discutate in postare, usor de parcurs pentru cei interesati strict de subiect, iar cei ce doresc sa discute si altceva au un spatiu in care se pot exprima.
     
    Bineinteles, codul de moderare de mai sus se aplica, iar la comentariile articolelor flag-ul off-topic sa aiba o greutate mai mare.

    Reply
      1. Florina

         @gupi  @revealer 
         
        Nu merge, se poate umple spaţiul cu 400, din care marea majoritate chat, iar 401 ar avea ceva interesant de zis. 

        Reply
  47. GAVRILACHE

    Fiindca sunt, probabil, al mai batran (ca varsta) comentator de pe-aici, n-am inteles mare lucru  din „varianta Blogary”! Cu codu’ mai mergea, ca e chestie de cultura generala, da’  varianta dlui Bleen ma baga-n ceata! Inteleg insa, cum zicea un mare filosof in viata, ca e bine ca sa nu fie rau! Mai mult, s-ar putea ca Tanase sa aiba talent da’ ii trebuieste(sic!) multa munca in picioare! Traiasca dreapta!

    Reply
  48. Rezon

    On topic. Codul lui Hammurabi, varianta lui Hammurabi. Pedeapsa capitala era prevazuta pentru urmatoarele nelegiuri:
     
    – învinovăţirea altora de crime grave, daca nu-şi puteau dovedi afirmaţiile (art. 1)
    – martorii care, într-o pricină ce ar fi adus condamnarea capitală a inculpatului, au fost descoperiţi a fi martori mincinoşi (art. 3).
    – răscoala împotriva orînduirii de stat precum şi adăpostirea răsculaţilor şi nedenunţarea acestora (art. 109)
    – nesupunerea soldaţiilor la ordinele de mobilizare, chiar dacă au trimis în locul lor un substitut (art. 26)
    – acceptarea de catre guvernatori şi căpitanii de district a înlocuirii unor combatanţi în armatele regale (art. 33)
    – jefuirea soldaţilor de bunurile lor şi de darurile primite de la rege sau nedreptăţirea în alte chipuri a acestora de catre guvernatori şi căpitanii de district (art. 34).
    – furtul din patrimoniul regal sau al templelor (art. 6)
    – furtul săvîrşit prin spargere (art. 21)
    – furtul săvîrşit cu ocazia unui incendiu (art. 25)
    – înlesnirea fugii sclavilor (art. 15)
    – adăpostirea sclavilor fugiţi (art. 16)
    – ştergerea semnelor cu care sclavii erau înfieraţi pentru a nu mai putea fi recunoscuţi şi revendicaţi de stăpânii lor (art. 227)
    – vinderea unui lucru furat (art. 9)
    – cumpărarea sau primirea în păstrare – fără martori sau acte scrise – a unor bunuri din mâinile unui minor sau ale unui sclav (art. 7)
    – revendicarea unui lucru străin deşi nu-ti aparţinea (art. 9)
    – adulterul femeii (art. 129)
    – imoralitatea femeii, dacă aducea ştirbire demnităţii soţului (art. 143)
    – violarea fetelor (art. 130)
    – incestul (art. 154, 155, 157, 158)
    – asasinarea bărbatului de către femeie în scopul unei noi căsătorii (art. 153)
    – părăsirea căminului conjugal de către soţia al cărei soţ a fost făcut prizonier, deşi avea cele necesare traiului (art. 133)
     
    Aplicarea legii talionuui e prevazuta astfel:
    – ochi pentru ochi (art. 196)
    – os pentru os (art. 197)
    – dinte pentru dinte (art. 200)
     
     
     
     

    Reply
  49. Taticu

    Bun Codul asta, s-a transformat in Codul Tacerii.
     
    Ieri, pe vremea asta, zeci-sute de comentarii marsaluiau cu un curaj nebun spre pozitiile fortificate ale lui Bleen. Azi, acest Cod s-a pus pe treaba, o adevarata mitraliera Maxim, secerand nemilos randurile.
     
    Comentarii privind cu neincrederea mortii la matzele din maini, zvarcoliri in noroi, raniti strigand cu disperare dupa ajutor, membre sangerii ajunse in copaci, ochi sticlosi privind spre Nemilos. Biete comentarii lasate in urma pe campul de lupta al tastaturii, tragica poveste a unui Cod necesar.

    Reply
    1. AndreeaP

       @Taticu
       Eu altceva  intreb: filtrati in vreun fel comentariile pe care le publicati sau lasati asta numai la latitudinea flaguitorilor? Adica linistea care s-a asezat e pentru ca multi s-au gandit sa nu mai scrie ca sa nu va mai dea batai de cap cu moderarea sau chiar asa un procent de mare sunt numai tampenii si le-ati oprit de la publicare?

      Reply
  50. Rheia

    Off-current-topic, dar perfect la zi, articolul lui Andrei Cornea din 22. „… argumentul USL că are în spa­te majoritatea parlamentului şi 7 mi­li­oa­ne de alegători care au spus „da“ de­miterii lui Traian Băsescu nu ar trebui să impresioneze pe nimeni şi cel mai pu­ţin pe judecătorii Curţii Cons­ti­tu­ţio­nale, cât şi pe adevăraţii liberali (în măsura în care aceştia ar vrea să se de­marce de paiaţele lui Crin An­to­nescu). Nu contest că USL are „po­porul“ (sau o parte majoritară a lui) în spate. Nu contest că ceilalţi sunt, deocamdată, în minoritate. Dar dacă vrem să ne ferim de o tiranie po­pu­lară (manipulată de altminteri de o oli­garhie restrânsă), trebuie să cer­ce­tăm un singur lucru: respectă aceşti oameni politici domnia legii şi statul de drept? Răspunsul este, hotărât, nu.” Dacă mai aveau nevoie, judecătorii CCR găsesc în acest articol toate motivele săritoare-n ochi și fundamental întemeiate pentru a decide tranșant marți.

    Reply
    1. AndreeaP

       @Rheia ala care are 85 de ani, pe care l-a pus Iliescu, cred ca zi si noapte se gandeste ce fundamente si principii sa aplice cand da o hotarare care poate schimba istoria tarii
       Eu raman la parerea ca altele ii mana pe astia in luarea deciziilor, nu neaparat fundamente democratice care trebuie respectate in Romania. Sau cel putin pe-o buna parte din ei.

      Reply
    2. mbuliga

       @Rheia  Daca „poporul” e de 18 milioane, atunci USL NU „are „po­porul“ (sau o parte majoritară a lui) în spate”!
       
      Incllinarea asta la popularitatea USL-ului e o aiureala.
       
      Si, in alta ordine de idei, sa ne inchipuim cum elevii de la bac cer parlamentului sa ii aduca la ordine pe nesimtitii care indrasnesc sa ii supravegheze. Care e diferenta?

      Reply
      1. mbuliga

         @Rheia scuze: „Incllinarea” e „Inclinarea” si „indrasnesc” e „indraznesc” de dimineata.

        Reply
      1. Rheia

         @SimonaM Poate ar fi mai potrivit termenul „paleo-liberal”, la noi, în ziua de azi. Într-adevăr, pe-aceștia îi identifici greu. Eu sînt convinsă că există, dar numai în sinea lor. Ceea ce, să fim cinstiți, înseamnă că nu se pune.

        Reply
        1. SimonaM

           @Rheia Io la ”paleo”, în sensul de mai sus, aș avea un singur nume. Neagu Djuvara. Care habar n-am dacă se mai află în PNL, dar pentru care aș putea găsi ceva circumstanțe atenuante în cazul în care încă mai este acolo.
          Restul… 

          Reply
  51. Rezon

    Varanul bate din picior
     
    ‎’Coabitare-n-sus, coabitare-n-jos… Măi băieţi, să ne-nţelegem, ce facem noi aici, ne luăm ţara-napoi sau prostim lumea? Dăm rahatul la o parte cu furtunul sau luăm, cu penseta, o probă de excrement, ca s-o analizăm în laborator?’ 
     
     

    Reply
    1. severmihail

       @Rezon Plus amenintarea de la final:
      „Ce-nseamnă că nu mai putem? Înseamnă că, după 21 august, dacă se consfinţeşte operaţiunea de lichidare a votului democratic şi voi, ăştia, revoluţionarii din palate (din Palatul Parlamentului şi Palatul Victoria) nu puneţi piciorul în prag, îl vom pune noi şi vă vom da şi pe voi la o parte.”

      Reply
      1. Annia

         @severmihail  @Rezon Wow! Nu se mai incurca in subtilitati, aluzii. Asta e un mesaj excelent: simte ca-i scapa situatia de sub control!

        Reply
      2. Rosu

         @severmihail Mie imi provoaca sila si ingrijorare mare… Ce inseamna ca pun piciorul in prag? Pentru ca pana acum au incercat de toate in afara de violenta deschisa si atentate. Cine sunt „noi” aia care o sa puna piciorul in prag? „Noi”, cine?
        Ingrijorarea este pentru ce ar putea sa fie o destabilizare a tarii prin metode bolsevice… Sper ca in conditiile date SRI si Parchetul sa nu ia lucrurile in gluma. Chiar daca nu pot face ca scopul lor sa fie atins securistii lui Felix pot face mult rau.

        Reply
    2. cocosila

       @Rezon Varanul are ceva dreptate. Se pare ca a pierdut tara si asta s-a intamplat de cateva zile. De acum inainte va pierde tot mai mult. Ce greseste este ca a incurcat treaba cu rahatul ”care este”.

      Reply
      1. ovidiuss

         @cocosila  @Rezon  Atatia bani, atata munca, si atata latrat pe Antena 3 iar acum sa pierzi tara ? cred ca Varanul e turbat…..dar de unde stim asta ? ma mir ca nu mai apar sondaje de opinie sa vedem schimbarile post-referendum/

        Reply
  52. severmihail

    Off-topic la articol si on-topic (sper) la situatia generala:
     
    1. Cred ca se cam face timpul ca Ponta sa fie chemat din nou la ordine la Bruxelles. Intuiesc ca saptamana viitoare se va produce acest lucru (sau va veni cineva greu in Romania de la Bruxelles: Reding, Barosso, vreun ministru de externe cu greutate etc).
     
    2. Basescu nu a mai scos nici un cuvant saptamana acesta. Bine, e drept ca subiectul liste a trecut pe planul doi, dar s-au produs alte evenimente. Ori nu mai are tricouri albastre?
     
    3. Oare ce va trimite marti Guvernul la CCR? Mi-e teama ca nu va trimite nimic (ca „nu a avut timpul necesar”), prilej pentru o noua amanare.

    Reply
    1. ovidiuss

       @severmihail  Cred ca Gordon a cerut ca Basescu si Ponta sa nu se mai atace, sa coabiteze deja in asteptarea verdictului, si dupa desigur.
      Basescu se tine de promisiune, si Ponta intr-o oarecare masura, atat cat poate el.

      Reply
      1. VelculescuVictor

         @ovidiuss  @severmihail
         Asa s-a instaurat si comunismul dupa ’45: Incompetentii, puscariasii, dementii au fost pusi sa conduca societatea.
        Crin si Ponta au fost „parasutati’ dupa acelas model.
        Nici eu nu cred ca se vor retrage saptamana urmatoare. Nu au capacitatea sa urmeze reguli politice. Miscarea lor e coordonata de mercenari.

        Reply
    2. Annia

       @severmihail S-ar putea sa mai fie o explicatie pt (2): actiunile procurorilor! Basescu nu vrea sa ofere pretexte ciutacilor pentru a face asocieri intre luarile lui de pozitie si actiunile DNA etc. (nu ca asta i-ar impiedica pe ciutaci sa-l gaseasca vinovat si de lipsa ploilor!)

      Reply
    3. airwave

       @severmihail 
      1. Reding nu vine, o doare burta de ras citind sesizarea de la Jurnalul National.
      2. Tricoul albastru e la spalat, deci nexam aparitii publice.

      Reply
        1. Rezon

           @EroulBula  @Yeba Este Ponta, ieri, in turneu prin tara. Aici, pe aeroportul din Sibiu, pregatindu-se de decolare catre urmatoarea destinatie.

          Reply
        2. Rezon

           @EroulBula  @Yeba 
           
          Este Ponta, ieri, in turneu prin tara. Aici, pe aeroportul din Sibiu, pregatindu-se de decolare catre urmatoarea destinatie. Probabil, vaduva gorjeana.

          Reply
  53. Rheia

    N-am nimic de obiectat (era să zic „de comentat”, deci nu-s nici eu imună la deviaționism semantice). Doar o curiozitate: codul intră în vigoare de azi, adică vineri, sau de luni?  

    Reply
      1. Rheia

         @Bleen Eu văd totuși o singură mică problemă (poate-i falsă, dar prefer s-o scot din gușă acum, cît nu vede prea multă lume dacă-mi iau un glonț în fular). Concret: azi am făcut mica donație pe care o promisesem încă din iulie, pentru lada de bere cuvenită observatorilor (sugerez Edelweiss). După ce-am dat OK pe plată, mi-a trecut prin cap că mai bine așteptam pînă luna viitoare, ca să intru automat pe whitelist și să nu-mi mai bat capul cu comentarii inteligente. Că poate am și eu mai multe zile proaste decît deștepte, în septembrie. Deci există riscul ca oricare dintre noi să doneze o sumă rizibilă, doar ca să-și țină un loc pe whitelist, în fiecare lună. Poate ar fi bine să introduci în cod și un prag minim la donații, nu crezi?

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *