Romania este un esec. Romanii sint incapabili sa se guverneze.

UPDATE.

Am văzut că au existat reacții vizavi de articolul de mai jos, care ar fi extrem de pesimist și demobilizator. Trebuie să fac cîteva precizări: eu nu gîndesc în termeni de optimism-pesimism, ci de minciună-adevăr. Nu cred că o atitudine sănătoasă se poate clădi pe auto-iluzionare și minciună. Minciuna naște minciună și orice atitudine clădită pe minciună este putredă în chiar miezul ei. Articolul nu este despre referendum, despre dreapta, despre Băsescu.

Ca să fiu mai exact, articolul este despre concluziile și consecințele strategice ale loviturii de stat date de USL:

 1. România își pierde capacitatea de negociere și locul în Uniunea Europeană. Din acest moment, România nu mai este un membru UE cu drepturi depline, egal cu toți ceilalți.
 2. Dependența politică, economică, financiară, comercială și de securitate a României de Occident (UE, USA, FMI, BM etc) este unica garanție a statului de drept și democrației în România.
 3. România nu poate supraviețui ca stat civilizat, democratic în afara unei construcții suprastatale occidentale capabile să intervină și să apere statul de drept, libertatea și democrația de români.
_____________________
Națiunea română e prima națiune europeană care se prăbușește în urma încarcerării unui mafiot. A fost suficientă o hotărîre judecătorească definitivă ca să arunce în haos o întreagă națiune. E ca și cum America ar fi dispărut odată cu Al Capone. Doar prin Africa se mai întîmplă așa ceva, ca state întregi să se prăbușească sub greutatea grupurilor mafiote sau haitelor de hoți la drumul mare.

România este un eșec. Românii sînt incapabili să se guverneze. Acesta este răspunsul la întrebarea din decembrie anul trecut: Este România un eşec? Destin naţional sau salvare individuală?

În decembrie 2011 eram impardonabil și ridicol de optimist. Acum îmi dau seama că trebuie s-o spunem cu voce tare, fără să ne fie rușine: Statalitatea românească este un eșec. Românii au fost incapabili să reacționeze la atacul USL-ului la adresa Constituției și statului de drept. Cu cîteva excepții notabile și previzibile (aceleași, de 22 de ani) instituțiile statului, presa, elitele culturale și marile mase populare au acceptat în tăcere cea mai gravă agresiune împotriva statului român din iunie 1990 sau chiar au sprijinit-o. Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, adică Vestul Civilizat, sînt unica, țineți minte, unica, nu ultima, linie de apărare a democrației și statului de drept.

Zilele acestea trăim cea mai mare rușine națională din ultimii 21 de ani. Sîntem incapabili de revoltă împotriva nedreptății, minciunii, hoției. Renunțăm cu entuziasm la libertate, la viitorul copiiilor noștri, la prieteni, la familie, la proprietate, la demnitate, cu condiția să fim furajați îndestulător. Un popor născut bătrîn și obosit și care, în lipsa jugului, își pierde orice sens în viață.

Uitați-vă în jur, uitați-vă la ce s-a întîmplat în ultimele zile și puneți-vă întrebarea: în ce cred românii? Cred românii în libertate? Cred românii în lege? Cred românii în Constituție? Cred românii în adevăr? Cred românii în dreptate? Cred românii în proprietate? Cred românii în România? Cred românii în Dumnezeu? Nu.

Nu știu care va fi deznodămîntul în această bătălie dusă de USL împotriva României. Poate că Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii ne vor salva. Poate nu. Însă salvarea, dacă ea va veni, va fi de scurtă durată. Războiul l-am pierdut. Uitați-vă la elita politică parlamentară, la marile figuri ale societății civile, la vedetele de presă, uitați-vă la casa regală, uitați-vă la elitele culturale și economice, uitați-vă la tineri, uitați-vă la marile mase populare. România a arătat că nu are sistem imunitar. Și că nu poate exista ca stat. Românii nu se constituie ca națiune decît în jurul grătarului. România va fi land german sau nu va fi deloc.

PS. Le mulțumim celor care au reacționat la apelul nostru privind donațiile și sponsorizările. Iată și un model de contract de sponsorizare pentru cei care au întrebat (este doar un model ”basic”, poate fi modificat).

Facebook Comments

437 Comments Romania este un esec. Romanii sint incapabili sa se guverneze.

 1. Pingback: Politicile neoliberale aplicate de FMI și Banca Mondială |

 2. Pingback: Blogary si lovitura de stat | Blogary

 3. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 4. Un Anarhist Moderat

  din nou categoria fumigene elitiste: „…romanii nu sunt in stare sa se  guverneze …” adica daca nu sunt in stare sa „aqeseze” la bunatate de idei (pe care unii le declara a fi) super- progresiste atunci romanii sunt  prosti   –  asta suna cam prea a „…daca voi nu ma vreti Eu va vreau…”
  din fericire romanii sunt perfect capabili sa se guverneze… problema reala este ca nu sunt lasati sa se guverneze… se tot gasesc cativa 1-2-3…5% care stiu ei sigur ca trebuie sa jecmaneasca pe toti ceilalti de 60-70% din ce produc (adica sa ii impoziteze si sa-i taxeze) ca sa-i poata ferici cu mareata lor „guvernare”

  Reply
  1. meioza

    @Un Anarhist Moderat Nu, nu sînt capabili. Faptul că permit tot timpul unor idioți să ajungă la putere este dovada vie. Dacă tot se poartă externalizarea serviciilor, eu aș externaliza cam tot ce ține de stat.

   Reply
 5. meioza

  Legea referendumului (3/2000)
  Art. 16 (2) Referendumul local se poate organiza într-o singura zi, care poate fi numai duminica.
  Art. 34. Scrutinul se va deschide la ora 8,00 și se va încheia la ora 20,00.
   
  Ca să poată face pe parcursul mai multor zile trebuie modificată legea sau dată o ordonanță de urgență 😀 (care parcă nu se putea da din cauză că trebuie validate de parlament în 5 zile…)
  Păi mai bine pune referendumul să țină un an de zile, ca poate, poate…

  Reply
   1. meioza

     @comentator Nu cunosc nici măcar un motiv care să fie convergent cu demiterea. În fine, am încetat să mai discut de multișor cu cei care au păreri dar nu au argumente…

    Reply
    1. comentator

      @meioza Din nefericire, am înţeles ieri că USL va trece peste otate, chiar dacă referendumul nu va fi validat de CCR! Mai precis îll vor valida ei în Parlament şi vor demite preşedintele, aducându-ne astfel în cea mai mare criză constituţională de după 1989 (comparabilă, IMO, cu Restauraţia lui Carol al II-lea, în vara lui 1930!). 

     Reply
    2. meioza

      @comentator Pe atunci România o ducea destul de bine… În acest moment, nu este cazul 🙁 Încălcarea flagrantă a principiilor democratice ne va scoate inclusiv din Europa (nu mai spun de posibila variantă de a păți cam ce a pățit Ceaușescu la începutul anilor ’80: să alegem fie intrarea în incapacitate de plată fie să fim obligați să ne plătim datoriile rapid)

     Reply
 6. Bleen

  Apropo de amenințarea lui Șova că-l dă în judecată pe Neamțu. Chiar dacă era pauză publicitară, microfoanele nu mergeau? Nu există nicio înregistrare?

  Reply
    1. revealer

      @hope18  @Rezon „Hitlerist si fascist i-am spus tot timpul emisiunii si i-am spus si in pauza, dar in pauza dialogul a fost mult mai bland decat in emisiune. Cearta dintre mine si domnul Neamtu a fost in pauza mult mai colocviala decat in timpul emisiunii”

     Reply
    2. Bleen

      @revealer  @hope18  @Rezon Păi și atunci de ce îl dă în judecată? Credeam că-l dă pentru calomnie, pentru minciună. Dar văd că recunoaște că e dus cu pluta.

     Reply
  1. Rezon

   On a related note, Sebastian Lazaroiu:
   „Victor Ponta : „Acest nemernic care este Băsescu îşi joacă la referendum viaţa şi libertatea.”Nu stiu daca un om care a plagiat e capabil si de crima. Posibil…Victor Ponta insa e terifiat de reactiile pe care le-a primit din afara. In esenta i s-a spus: you are already fucking history, boy!”

   Reply
  1. adina

    @Rezon criteriu de admitere la un program de doctorat, asemanarea fizica cu Titulescu sau alta personalitate interbelica. Bine ca nu a zis asemanarea spirituala/mentala cu Titulescu.

   Reply
   1. meioza

     @adina  @Rezon Păi acum dacă ținem minte ce se spunea despre gusturile lui Bombonel, cred că asemănarea cu Titulescu din profil (poate și din spate) l-a ajutat pe tăntălău să devină ucenic…

    Reply
 7. Rezon

  Ionut Popescu:
   
  „La nivel de discurs, repet, doar la nivel de discurs, Crin Antonescu si Victor Ponta vorbesc la fel ca Bashar al-Assad, Gaddafi sau Ceausescu ! Sigur, noi nu avem lupte pe strada dar mesajul este absolut acelasi : nu ne spune noua nimeni din strainatate ce sa facem, democratia noastra e desavarsita, dar voi nu intelegeti sau sunteti rau-intentionati, opzitia anti-nationala defaimeaza țara in strainatate…Mesajul este exact acelasi !”

  Reply
 8. Bleen

  România este primul stat UE care comunică printr-o firmă de PR. Mai mult decît atît, România este primul stat UE, și probabil ultimul, care comunică prin firma de PR a Gazprom.

  Reply
  1. quaddelta

    @Bleen Hai sa spunem totusi ca firma in cauza este una europeana si ca unul din multii sai clienti este Gazprom. Nu este A Gazpromului. Altfel, si eu folosesc firma de telefonie mobila a reginei Angliei 🙂

   Reply
 9. revealer

  O mica mostra de ce ne asteapta:
   
  http://www.tvrinfo.ro/duma-a-adoptat-legea-care-obiga-ong-urile-finantate-din-strainatate-sa-se-declare-agenti-straini_18938.html
   
  Legea care obligă ONG-urile susţinute de fonduri venite din străinătate să se autodeclare „agenţi străini” crează o imagine negativă acestora. Expresia „agent străin” are conotaţii negative pe care le-a dobândit pe vremea sovieticilor, spun corespondenţii din Rusia.
   
  Unele ONG-uri spun că au căutat fonduri în străinătate fiindcă nu au găsit sponsori în ţară. Organizaţiile se tem că prin această lege va fi restricţionată monitorizarea electorală făcută de ONG-uri independente.
   
  Premierul Dimitri Medvedev a declarat că statul va sponsoriza ONG-uri ale căror activităţi sunt considerate a fi pozitive şi în folosul ţării.
   
   

  Reply
 10. Never G

  Foarte nostim. Dan Ioan Popescu: la referendum fiecare sa se intrebe „daca a trait bine” si sa actioneze in consecinta.
  Era vorba pentru demitere de „incalcari grave ale constitutiei” , acum ati uitat usl-istilor?

  Reply
  1. Hongse

   @Never G
   Păi da., ia întrebaţi-vă:
   CURSUL DE SCHIMB 13.07.2012
   1 EUR 4,5495 +0,0243 +0,54%
   1 USD 3,7274 +0,0243 +0,66%
    
    

   Reply
 11. Rezon

  Lucian Mindruta
   
  Draga popor, acum, cand tocmai te pregatesti sa-ti vinzi libertatea pentru salarii mai mari – si alea iluzorii – am un singur lucru sa-ti spun:  Odata ce ai cedat-o , n-o sa poti sa ti-o iei inapoi cu aceeasi suma.

  Reply
 12. SerbanSabau

  @Bleen        Se poate sa va faceti functional un cont PayPal, astfel incat compatriotii nostri care nu sunt in tara, sa poata face donatii folosing credit card-ul sau contul bancar? Cei de la NR, au facut deja asta si cred ca e un succes.
   

  Reply
 13. Rezon

  Ma scuzati ca va plictisesc.  Ponta e un mincinos ordinar.
   
  Ce spune premierul Victor Ponta în comunicatul trimis de agenţia G+ în numele său
   
  Miercuri, corespondenţii străini acreditaţi la Bruxelles au primit un comunicat din partea firmei de relaţii publice G+ care prezenta poziţia oficială a premierului Victor Ponta cu privire la evenimentele de pe scena politică românească. Guvernul a negat existenţa unui contract cu agenţia de PR.
  http://www.tvrinfo.ro/ce-spune-premierul-victor-ponta-in-comunicatul-trimis-de-agentia-g-in-numele-sau_18935.html
   

  Reply
  1. adina

    @Rezon l-a transferat pe Andrei Zaharescu la echipa de PR ? Numai ca eu nu stiu la ce echipa a jucat el pana acum…

   Reply
   1. Rezon

     @adina E vorba de firma de PR a Gazprom, despre care Ponta a negat ca ar avea contract cu guvernul

    Reply
 14. Claudiu Alexoaie

  Mi se pare corect analiza. Pai ce sa facem daca scumpa noastra Justitia a bagat la zdup doar un peste mare? Daca totul se termina cu bine, am mai putea baga vreo 10-15 pentru subminare, numai ca ma tem ca vor scapa ca si Vadim dupa Costesti sau Iliescu dupa 13-15. Pentru ca, nu-i asa, „astia se maninca intre ei, de ce ma risc eu sa ies in fata?”. Cred ca e ultima oara cind iau atitudine (chiar si pentru MRU in viitor), daca nu-i voi vedea pe astia infundind puscariile. Si vorbesc foarte serios.

  Reply
 15. Hongse

  Şpăgile mari din ultima lună: reclame sub acoperire. Ponta pentru Xerox şi Gladiol pentru Prozac.
   

  Reply
  1. Annia

    @Daniel Francesco A vorbit Sever Voinescu. Nu a fost nimic remarcabil, mi-a atras atentia doar utilizarea notiunii „socialistii” pentru a-i desemna pe cei din USL.

   Reply
   1. Bleen

     @Hongse  @Daniel Francesco Sever Voinescu este o non-entitate. Deci nici vorbă de înghețată, cu atît mai puțin de bere.

    Reply
    1. Taticu

      @Bleen   Off-topic. Ti-am trimis un e-mail pe adresa de contact, in legatura cu sponsorizarile. Imi poti trimite un raspuns, te rog?

     Reply
    1. Hongse

     @Daniel Francesco
     Bleen are dreptate, nu prea e clar cine dă berea, dar o bere pe caniculă e întotdeauna binevenită!  
      

     Reply
  1. hope18

    @meioza
    Ala citise mai mult.Nici ala nu intelesese prea mult din ce a citit ,dar intr-adevar dementi sunt ambii

   Reply
  2. Hongse

   @meioza
   Nu. O să râdeţi, dar eu chair credeam că Vece Tudor este definiţia delirium tremens. M-am înşelat. 
   Crin îl bate la mare distanţă.
    

   Reply
   1. adina

     @anarchix diaconescu a fost seful consilierilor lui basescu. Ca fost ministru de externe, nu spune vorbe fara substanta. Deci daca a pronuntat cuvintele tradare nationala inseamna ca situatia e albastra rau, mai mult decat ce vedem noi. Bleen a anticipat sau a avut surse de incredere cand a spus la un articol cu ceva zile in urma ca se pregateste ceva de domeniul tradarii nationale, cu actori principali Antonescu si Ponta. Poti sa observi si insistenta lui Basescu de a fixa foarte clar de fiecare data cand are ocazia numele celor direct implicati in lovitura de stat. Ca sa stie toata lumea unde sta, nu doar blogaristii.

    Reply
 16. Ilinca

  Antonescu delireaza pe A3 impreuna cu Ciutacu. Germania si Merkel in vizor, urmate de Grecia si Ungaria. 

  Reply
 17. Rezon

  Sebastian Lazaroiu:
   
  „Inteleg ca Hugo Chavez instalat de o divizie de tancuri parlamentare la Cotroceni acum cateva zile ar fi zis ca am fost dat afara din functia de consilier. Vreau sa ii spun si cu aceasta ocazie acestui nevropat cu acte ca AM CERUT eliberarea din functie exact in ziua in care adevaratul Presedinte al Romaniei Traian Basescu a plecat de la palat dintr-un singur motiv: nu pot fi consilierul unui uzurpator. Mi-e mila de Crin. Destinul lui, dupa cum stiu ca se teme si el, este ca va sfarsi intr-un spital de boli nervoase. Si, din decenta, n-as vrea sa vorbesc mai mult despre asta”

  Reply
  1. Rezon

   Totusi, nu e o problema de decenta aici. Instabilitatea psihica a presedintelui este o problema de siguranta nationala. Dupa cum bine se vede in aceste zile.

   Reply
   1. meioza

     @Rezon Profesorilor li se cere în fiecare an certificat de la psihopupu. Crin ar trebui și el să dea una (sigur, toți parlamentarii și guvernanții ar trebui să fie periodic controlați).

    Reply
    1. Rezon

      @hope18 
      
     Se pare ca Spitalul de Psihiatrie si Masuri de Siguranta Sapoca (jud. Buzau) ar putea avea raspunsul. Raspunsul la intrenarile: cate zile de internare? cate zile de concediu medical? 
      
     Pariaza cineva? Eu pariez pe 43 – 26.

     Reply
 18. adina

  auzi bai frate, cica ne-au dat ei dreptul sa participam la referendum, noua astia din diaspora. Sa vezi si sa nu crezi ce enormitati spune ala.

  Reply
  1. hope18

    @adina
    Se contrazic tot timpul.Pana acum au spus ca Base a iesit presedinte din cauza diasporei.Acum spun ca au votat numai cativa din diaspora ,din cauza asta nu fac centre de votare mai multe.

   Reply
   1. Merechene

     @hope18  @adina cat de idiot sa fii sa spui asa ceva??? ca disaspora l-a votat pe Base si datorita ei a castigat. voturile alea au fost  nimic fata de milioanele din tara. nu diaspoa l-a pus presdinte pe Base, romanii din tara, in primul rand! voturile in plus poti sa le gandesti oricum, fie diaspora, fie in tara, sunt voturi pur si simplu!

    Reply
  2. meioza

    @adina Cred că o să ai voie sa votezi doar după ce pupi mîna lui Antonescu (sigur, o copie făcută din cauciuc, la scară naturală, eventual cu senzori care să îi dea fiori direct la Cotroceni 😉 )

   Reply
 19. Bleen

  UPDATE.
  Am văzut că au existat reacții vizavi de articolul de mai jos, care ar fi extrem de pesimist și demobilizator. Trebuie să fac cîteva precizări: eu nu gîndesc în termeni de optimism-pesimism, ci de minciună-adevăr. Nu cred că o atitudine sănătoasă se poate clădi pe auto-iluzionare și minciună. Minciuna naște minciună și orice atitudine clădită pe minciună este putredă în chiar miezul ei. Articolul nu este despre referendum, despre dreapta, despre Băsescu.
  Ca să fiu mai exact, articolul este despre concluziile și consecințele strategice ale loviturii de stat date de USL:
  – România își pierde capacitatea de negociere și locul în Uniunea Europeană. Din acest moment, România nu mai este un membru UE cu drepturi depline, egal cu toți ceilalți.- Dependența politică, economică, financiară, comercială și de securitate a României de Occident (UE, USA, FMI, BM etc) este unica garanție a statului de drept și democrației în România.- România nu poate supraviețui ca stat civilizat, democratic în afara unei construcții suprastatale occidentale capabile să intervină și să apere statul de drept, libertatea și democrația de români.
   

  Reply
  1. Boghy

    @Bleen Eu totusi nadajduiesc ca toate iesirile astea de oameni nebuni, dementi, pe care le au cei doi, sunt destinate votantilor lor imbecili ca si ei. Ca totusi nu-si vor permite sa infrunte in asemenea masura pe mai marii lumii pentru ca finantarea vine de la ei si, fara ea, tara se prabuseste total si ei odata cu ea. Sper sa nu fie atat de inconstienti.

   Reply
   1. hope18

     @Boghy
     Nu ma mai mira nimic din partea lor .Sunt dementi, iresponsabili si prosti.Adevarata dinamita care ne arunca in aer pe toti

    Reply
  2. Lilisan

    @Bleen Perfect de acord. Nu cadem in disperare, dar nici nu ne mintim. Suntem intr-un moment greu si, pana acum, unic in istoria noastra recenta. Nu stim toate dedesubturile si e normal sa ne alarmam. CERT este ca suntem condusi de o hoarda iresponsabila sau, posibil, rau intentionata. Suntem chemati la un vot suspect, posibil manipulabil, intr-un sens nefavorabil noua. Unde duce asta? Impresia de moment este ca ne duce afara din EU. Eu ma simt ca dracu’ la acest gand.

   Reply
  3. DanCanada

    @Bleen Da, boii astia nu reprezinta Romania. Sint doar tolerati vremelnic la putere. Romania care o stim noi ar trebui sa-i scuipe ca niste masele stricate ce sint. Intai la referendum, apoi in Noiembrie.
    

   Reply
 20. InLinieDreapta

  bleen, wtf?!
  spune-mi tu o tara din zona ( bulgaria, moldova, serbia, belarus, ukraina) care e intr-o situatie (considerabil) mai buna. genul asta de atitudine hiper-defetista presupune sa vezi romania tot ca un fel de buricul pamintului, dar pe dos.
  sintem geografic asezati in zona asta uitata de dzeu, avem putine sanse sa ajungem belgia din start. gindeste-te ca in ultimii 8-10 ani am avut probabil cea mai prielnica situatie national si internationala din ultimii 500 de ani. ne vom aminti de acesti ani ca de raiul pe pamint, chiar daca acum il blestemam (ma rog, nu noi, dar maj romanilor)… sintem o tara de mai putin de 100 de ani.. sute si sute de ani s-a luptat pt a ajunge o tara, acum sintem! trebuie sa depunem un eform mult mai mic doar pentru a ne mentine.
   
  reculul firesc a venit (sub forma uslamista).. iar datoria noastra e sa facem ce putem face pt a pastra cit mai mult din ce avem acum, pt ca e mult, tot datoria noastra e sa nu cadem in deznadejde si disperare. 
   
  DATORIE, adica.  
  (costin)

  Reply
  1. Bleen

    @InLinieDreapta Articolul nu este despre deznădejde ci despre garanțiile statului de drept, libertății și democrației în România. Iar acestea nu sînt interne, ci externe. Statul român nu poate garanta statul de drept, libertatea și democrația. Acest lucru îl pot face doar organismele internaționale. Binele vine din afară.

   Reply
   1. Rezon

     @Bleen  @InLinieDreapta Cand eu am spus asta, s-au suparat pe mine prietenii mei, iluministii

    Reply
    1. InLinieDreapta

      @Rezon  @Bleen si ca sa existe garantii interne de ce e nevoie? de o cultura a liberatii, aceste idei straine multor romani sa fie discutate, sa devina cunoscute, cit de cit familiare. ideile astea trebuiesc vinturate. si tu stii ca sint straine majoritatii vecinilor tai de bloc, ai mei, prietenilor din verile de la tara, prietenilor din copilarie. le sint straine pentru ca nu exista o cultura in acest sens. din mai multe motive nu sintem polonia, ceea ce incercam sa facem ar fi trebuit sa fie deja de mult facut, dar nu e cazul. si nu exista alternativa la asta, trebuie inceput de undeva,. chiar daca e prea tirziu. te apuca disperarea cind vezi ca nu exista aproape de loc, dar macar stim ce e de facut. nu stiu daca ai apucat, dar rupe-ti o ora din timp si uita-te la emisiunea Ancai. 
      
     (costin)

     Reply
    2. Bleen

      @InLinieDreapta  @Rezon Stai bre, că nu de disperare vorbim. Ci de soluții eficiente. E bine să știm unde sîntem și ce e bine pentru noi. 

     Reply
    3. InLinieDreapta

      @Bleen  @Rezon poate pe tine nu te apuca disperarea, pe mine ma apuca :))  
     (costin)

     Reply
    4. InLinieDreapta

      @Bleen  @Rezon solutii eficiente  miraculoase pe termen scurt, eu nu vad sa existe. probabil vom scapa si de data asta ca prin urechile acului  (apoi revenim la euroscepticism), mai probabil ca nu. totusi, ar trebui sa gindim petermen mediu, lung si f lung.
      
     dar zii de faza aia, tu nu te-ai gindit ca protestului i-ar sta mai bine in piata universitatii? 
     (costin)

     Reply
    5. Bleen

      @InLinieDreapta  @Rezon 
      
     Eu nu mai particip la proteste și chestiuni d-astea.
      
     Să vedem. Deocamdată soluția, pe termen scurt (termen scurt însemînd cîteva decenii) este UE (sau cum i-o mai zice). Pe termen mediu și lung vom vedea. Depinde de încercări. Ceea ce s-a întîmplat acum e foarte bine că s-a întîmplat. Fără lovitura de stat am fi ales strategia sinucigașă pentru România. Acum știm că integrarea cît mai rapidă și cît mai profundă e singura soluție.

     Reply
    6. sanantonio

      @Bleen, s-ar putea ca imigrarea c]t mai rapidă și oriunde vezi cu ochii să fie singura soluție. Exclusă din UE, România nu mai are nici o șansă. Românii, nici atît.

     Reply
    7. InLinieDreapta

      @Bleen  sincer, eu cred ca dupa cit erai de entuziast la inceput, ti-ai bagat picioarele mai repede
     (costin)

     Reply
 21. Hongse

  Diaconescu la B1: Europa îl condiţionează pe Ponta.
  Pare-se că Ponta&Crin s-au hotărât să condiţioneze ei Europa.
   

  Reply
  1. Rezon

    @Hongse Cel care face regulile si are banii pune conditii. Daca impostorii Ponta si Antonescu vor sa puna conditii, sa se mute in  Venezuela lui Chavez.

   Reply
 22. Rezon

  Cristian Diaconescu: „Ziua de 18 iulie trebuie incercuita cu un chenar negru. Este ziua cand partenerii nostri din UE (ezit inca sa spun „fosti nostri parteneri’) vor trece de la vorbe la fapte.”

  Reply
 23. OstapBender

  „Andronescu: Dacă se decide că teza lui Ponta este plagiat, ar putea fi desfiinţată şcoala de doctorat.”
  Profesoara de traforas gandeste in stilul USL pur: Daca e sa murim, cu totii sa murim. Asa cum o data cu ei scufunda acum Romania.

  Reply
  1. Annia

    @OstapBender  Este o amenintare voalata transmisa Comisiei de etica de la Univ Bucuresti: „Daca dati verdict de plagiat, ramaneti  fara scoala doctorala, deci fara posturi, multi dintre voi”. Pe cei de la ANCS se pare ca ii controleaza, deja.

   Reply
 24. Rezon

  Antena 3 îl citează pe Manuel Barroso care ar fi spus: „După ultimele declaraţii ale lui Klaus Johannis, înţeleg de ce Băsescu nu l-a vrut premier.”
   
  Incep sa ma binedispun. Primul pas spre dezastru e sa-ti alegi, din orbitoare prostie, adversari care sunt in afara bataii pustii tale. Antena 3, Barosso is out of your range and out of your league! 

  Reply
  1. adina

    @Florina poate doar doua pe text:
   primo: Dacă nu vor veni nouă milioane de români la referendum vom intra într-o bătălie juridică. Comisia de la Veneţia a recomandat să nu există prag pentru referendum. Nu am angajat promisiunea la Bruxelles că va fi prag la referendum.
    
   Cu alte cuvinte CCR vorbeste CCR aude
    
   secundo: Domnul Băsescu uită să spună că din cauza lui au murit oameni şi mor în continuare. Blejnar îi ducea lui Băsescu bani, putem demonstra asta după 29 iulie.
    
   Ori confunda persoanelem, vezi cazul Panait, ori e deja paranoic. De ce nu demonstrati, tata, acum ? E suspendat, imunitate nu are, ce va impiedica.
    
    

   Reply
  2. Louisy

    @Florina „Oamenii plătesc rate mai mari din cauza lui Băsescu şi a propagandei lui. Sigur creşte cursul, investitorii stau şi se uită.”
    
   Sa ne reamintim ca dolarul a pierdut 13% sub cinstita conducere USL de numai 2 luni.

   Reply
  3. Lilisan

    @Florina E bine. Renunta in mod accelerat la „poza” echilibrata, isi da arama pe fata din ce in ce mai tare. E plin de ura, iar ura nu e un sfetnic bun.

   Reply
   1. adina

     @Lilisan  @Florina ura in stare pura:
    Acest nemernic care este Băsescu, că atât am înghiţit de la acest individ, şantaj, îmi ascultă telefoanele. Mi-au căutat viaţa de dinainte de 1989 şi mie şi lui Crin Antonescu. Românii vor veni mai mulţi să scape România de acest regim securist.

    Reply
  4. anarchix

    @Florina Wow. Cand am citit linkul am zis ca e un CTP-ism ceva. Viata in RO devine din ce in ce mai interesanta. Oare BBC isi va redeschide sectia in romana? 

   Reply
  5. adina

    @Florina Asta e antologica. De pus in rama neagra cum zice Cristian Diaconescu.
   Băsescu este cel mai mincinos din istoria României, măcar Ceauşescu nu minţea.

   Reply
   1. Florina

     @adina @anarchix @lilisan @Boghy 
     
    E halucinant. Ştiu, zicem asta de ceva vreme, dar acum, pe lîngă minciuni, s-a trecut  la ameninţări. 

    Reply
    1. Merechene

      @Florina 
      
     cred ca vorbeste cu gura lui badea! s-a dus la Bruxelles bou si s-a intors vaca nebuna!

     Reply
 25. Florina

  Ahaaa, abia acum se leagă. Nici nu ştiţi ce trăiţi! Din grădina Maicii Domnului, România a devenit muntele Armageddon, unde acum, sub ochii noştri, se dă bătălia finală dintre oştile dezinformatoare ale lui Băsescu, care stăpîneşte lumea, şi cei care vor să o salveze, cuplul de largă recunoaştere internaţională, Ponta şi Antonescu. Asta-i miza finală, oameni buni, salvarea planetei de Băsescu. Obama, dormi liniştit, USL lucrează pentru tine.

  Reply
  1. hope18

    @Rezon
    Tu ce crezi ca o sa aleaga cetateanul cu burta, maieu neincapator ,la gratar, cu fleici,mici si bere

   Reply
 26. Rezon

  Wall Street Journal – Romania Heads Down Risky Political Road
  http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303919504577524253792972184.html
   
  Această hoardă de incompetenți și impostori a reușit să dinamiteze în doua luni credibilitatea financiară a României. Se comportă ca niște piromani demenți, care aruncă o țară în aer pur și simplu pentru că e cea mai bună distragere a atenției de la propria incapacitate de a guverna. Nero multiplicat în 256 de exemplare

  Reply
 27. Lilisan

  Ascult (in casti) acum pe Antena 3 – astia ne alieneaza de UE, ii criminalizeaza practic, aproape ii acuza de tentativa de cucerire a statului roman – cu accent pe Germania, pe Merkel, care a avut 2 slugi: Base si Sarkozi. Brussellul e Inalta Poarta la care se inchina tradatorii din zilele noastre. – CE VOR ASTIA? Ca eu ma inspaimant.

  Reply
  1. teocharis

    @Lilisan relax, gadila orgoliul nucleului dur al votantilor in maieu alb cu gaurele, seminte si pet

   Reply
  2. Boghy

    @Lilisan Este evident ca un securist blestemat ca Voiculescu nu se simte bine intr-o tara in care se respecta niste regului. Altele decat ale lui. Si face tot posibilul sa le indeparteze. Si cum o poate face decat provocandu-i pe cei de la UE, prin comportament obraznic si sfidator, sa ne excluda. Eu nu mai am nicio indoiala. Iar ei vor poza in eroi nationalisti. E groasa.

   Reply
    1. anarchix

      @Lilisan  Mare daca te gandesti la toti pensionarii care se uita.  
     Acum cateva luni bunica-mea m-a vizitat in state si in fiecare dimineata la 8 ii dadeam sa se uite la Tanar si Nelinistit. Mi-am dat seama ca e groasa cand a spus ca n-o mai intereseaza si sa-i dau realitatea si antena.
      
     E OK, mamaitza! I still love u! Ce poti face?

     Reply
    2. teocharis

      @anarchix  @Lilisan nu cred ca e vorba de bensionari
     orasele mari, care erau cumva in avangarda schimbarii cand mai bantuiam eu prin Ro: in anii 90 sunt in cea mai mare parte roshii si SUSTIN restauratia (mi-am ales cu grija cuvintele:P)
      

     Reply
    3. Lilisan

      @anarchix Bine. America (sau cine ne-o mai primi) here we come! F–u-i ceapa masii! Suntem o tara socialista, 50 de ani de culmi ale socialismului si 20 de capitalism salbatic ne-au dus unde vroia ceasca, la omul nou. Ata ete.

     Reply
    4. anarchix

      @Lilisan Daca era capitalism salbatic era bine. Tocmai ca n-a fost. De-ala de cumetrie cum zice nea nelu, da. 
      
     Capitalismul salbatic a dat roade. Uite-te la America de pana la New Deal sau la Suedia din 1870 pana in anii 70 cand socialistii si-au bagat piciorul si au cheltuit totul.

     Reply
   1. InLinieDreapta

     @Rezon @Lilisan nu am indraznit sa ma gindesc la asta pina acum, dar e posibil ca USLamistii sa ne indrepte inspre eurasia. eurasia a carei ideologie national-bolsevismul) este opera ginditorului KGBist Alexandr Dughin –>  http://inliniedreapta.net/dereferinta/olavo-de-carvalho-vs-alexandr-dughin/

    Reply
    1. teocharis

      @InLinieDreapta  @Rezon  @Lilisan „argumentul” suprem, unicul! : nu traiesti aici, ergo nu poti sa intelegi 
      

     Reply
 28. Rezon

  Ponta zice la Latrină: ”Am fost puşi la zid doar pentru că România are o reputaţie proastă. Şi are o reputaţie proastă din cauza preşedintelui Băsescu.”
   
  Impostorul ăsta omite un lucru: Băsescu n-a fost chemat niciodată la Bruxelles ca să fie dat cu capul de masă, ca ultima lepră din UE.

  Reply
  1. adina

    @Rezon miercuri se da raportul pe MCV. Se pastreaza monitorizarea MCV-ului prin prisma evenimentelor recente din Romania.

   Reply
 29. OstapBender

  Remarcati totusi ironia: Pe birou in fata lui (arata cu mana) exista un telefon MARE si NEGRU cu BUTOANE. Nu trebuie DECAT sa apese pe AL TREILEA buton (arata cu degetul).

  Reply
 30. adina

  un motto care mi se pare relevant in zilele astea:
  Our thoughts define our character, our character defines our actions, our actions define our destiny.
   
  din pacate nu-mi aduc aminte autorul. si mi-au fugit si ghilimele in parc la plimbare :-).

  Reply
 31. Bleen

  Cred că butonul 3 de pe telefonul negru e butonul de auto-distrugere, care aruncă Cotroceniul în aer. Băsescu știe că Crin nu se poate abține.

  Reply
   1. adina

     @Merechene  @Sam85 pai Mazare nu e Ludovic XIV – celebrul „Statul sunt eu” – sa fie el Constanta.

    Reply
 32. Hongse

  „Problemele pe care mi le-a ridicat presedintele Barosso (Jose Manuel Barosso – n.r.) dovedeau ca au fost realmente mintiti grosolan de aici, din Romania. Pe unele dintre ele le-am rezolvat. Am si trimis astazi un raspuns la cele 11 puncte ridicate de presedintele Comisiei si a fost un lucru foarte bun. Eu m-am dus si am spus: acuzatii generale, ca suntem Siria, ca suntem Ungaria, spuneti-mi concret ca asa in general… si doamna Macovei, isterica fiind, tipa ca e lovitura de stat si dupa aceea a venit Curtea si a spus ca e corect tot ce s-a intamplat. Dl presedinte Barosso mi-a ridicat 11 probleme. Eu astazi am facut aceste raspunsuri si le-am transmis Comisiei Europene”, a afirmat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

  Reply
    1. mimisor007

      @hope18  @Annia pai da ce, e o surpriza? a invatat de la tata Iliescu tehnica devierii cu tupeu a subiectului. Doar ca tata Iliescu era mai evaziv ( avea tehnica veche, plus convingere sincera comunista; adica el credea in cauza , de aia era mai atent). Asta micu ( Ponta) are scoala mai putina ( demagocica) dar tupeu mai mult. Asa ca scapa pe fata prostii gen „isterica de Macovei” ( si daca ar fi, daca esti baiat subtire si adaptat la situatie, nu cand vorbesti peste granite spui asta, ci eventual la bobor, ca la bobor prinde). pai sa zica in continuare. voi oricum, nu credeti nimic din ce spun si ce promit cuplul Pic si Poc (Ponta-Crin). Ei sunt marionetele-vedete. aia care nu se vad dau cu planu si cu strategia. Si iaca, pana acum le-a iesit. Deci, vigilenta si pe astia nu-i credeti nici o secunda, ca-s mai prosti si doar fuduli.

     Reply
  1. Gramofonu

    @Hongse 
   „Se vorbeste in ultimele ore de cele 10 – 11 porunci pe care presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, le-ar fi dat premierului. Nu exista asa ceva, nu avem un document in sensul acesta”, a spus Crin Antonescu.

   Reply
 33. OstapBender

  O distinctie pentru posteritate. Prin faptul ca face asemenea declaratii Floricel demonstreaza ca desi este legal acolo, de fapt, este imoral, ilegitim si impostor.

  Reply
  1. mimisor007

    @OstapBender Sa-ti explic, legal nu e , de fapt, ca si CCR a lucrat la doua capete ( si o face in continuare). Dar deh, din pacate nici justitie ( inclusiv constitutionala) tare si impartiala nu avem. Ca n-ave, Deci nici pe asta nu va bazati. N-am nervi sa va descriu pas cu pas toate marsaviile ( invizibile pentru un laic in ale dreptului) le-a faptuit zilele astea CCR. Atat va spun: in timp ce pe data de 3 iulie, seara, inainte de a li se lua atributia de control asupra hotararilor parlamentului (OUG38/4 iulie) desi erau cu totii pe aici ( sa nu-mi spuneti ca au inchis SRLul si televizorul si nu le-au zbarnait telefoanele ca sa fie anuntati ca deputatii si senatorii PDL, conform cosntitutiei, au depus sesizarea de neconstitutionalitate a demiterii presedintilor camerelor) domnii de la CCR nu au avut timp sa se pronunte ( maxim doua fraze aveau de scris, iar motivarea maxim 4) decat peste o saptamana ( luni 9 iulie). In schimb, dupa ce au fost sesizati pe 5 pagini de prostii ( cererea de suspendare a lu B) au avut timp pana la pranza a doua zi sa dea avizul constultativ pe 30 de pagini! Nici o lege nu-i obliga sa il pronunte in aceeasi zi, puteau sa amane, iar parlamentul ori incalca flagrant constitutia in lipsa avizului ( obligatoriu ca si existenta, procedural) ori amanau. Si nu le-ar fi placut. Si mai presa un pic intre timp si strainatatea care de abia se trezise. Da nu, atunci s-au grabit si au pus umarul. Ca asa e CCR, impaca si capra si varza ( pentru un pret mic de tot, sa nu credeti nimic despre amenintari, etc) Pretul e ca le place la nebunie functia si roba. Sunt marunti de tot 9 si ca juristi – competenta – si ca fibra morala; sunt prea mari scaunele alea pentru ei si tocmai de aia le plac dupa principiul s-a suit scroafa-n copac si se simte bine). Atat de mic e pretul pentru care se abata si o aduc din condei dupa cum bate vantul, in detrimentul justitiei si al statului. Si lor li se aplica ce scrie bleen: in ce cred? In maruntele lor avantaje si gata. De aici pornim. Deci, vigilenta si perseverenta.

   Reply
 34. Rezon

  Cristian Ghinea (FB):
   
  ”adica devine meciul USL versus UE? Basescu putea doar sa viseze la asa ceva pina acum. Dar nu cred. Antonescu e fanfaron, vom ride zilele care vine de cum vor respecta to do list-ul. Stiti ca cei mai nervosi si pusi pe latrat caini sunt aia de rasa. Chihuahua”

  Reply
    1. Lilisan

      @Rezon  @Bleen Eu tocmai ce-am mancat o ciocolata intreaga de nervi. Orice camasa will do, mai ales made in UE.

     Reply
   1. InLinieDreapta

     @Bleen  @Sam85 eu am o intrebare! de ce dracu nu se muta protestul din piata victoriei in piata universitatii? 
     
    aplaudacii minarilor au plecat (nu?) politia nu mai poate invoca siguranta. ce naiba de protest e ala la marginea bucurestiului? serios, nu ar fi mai bine sa mutam protestul in piata unviersitatii, unde ii este locul de fapt?

    Reply
   1. Bleen

     @Hongse  @Sam85 Mitingurile împotriva USL se țin pe străduțe lăturalnice, unde au loc toți cei 47 de participanți la miting.

    Reply
 35. adina

  visez la momentul cand Angela Merkel ii va spune lui Traian Basescu la Consiliul European sau la orice alt summit mai au ei acolo: It’s good to see you. Welcome back !

  Reply
 36. OstapBender

  Si totusi, ironia sortii, cel mai cunoscut tabloid din Romania se numeste „Libertatea”. Asa o fi si democratia, un fel de tabloid, desi doar democratia face posibil tabloidul.

  Reply
 37. Rezon

  Ponta și Antonescu nu mai au alt viitor decat de carpe cu care se va curata rahatul de pe obrazul Romaniei.

  Reply
 38. liviuta

  Dupa discursul asta, pana la alte ordine, eu cred ca cinstit e sa mergem la vot.
  Eu cred ca oricum nu se strang cei 50% si ca oricum nu abroga ordonanta aia.
  E important sa fie un scor cat mai bun, ca la 90% – 10% CCR nu isi permite sa invalideze referendumul.
  Si, poate are date care ii dau curaj (nu ma refer la sondajele USL-iste).

  Reply
 39. hope18

  La A3 ponta spune ca el nu a vorbit la Bruxelles de pragul de 9 mil. de votanti. Eu l-am auzit cu urechile mele

  Reply
  1. SimonaM

    @hope18 Ce spuneam? Ce spuneam. O să zică că nu-i adevărat.
   E patologic. Nu mai e îndoială.

   Reply
  2. adina

    @hope18 n-a fost el, se jura ca n-a fost. Si se jura ca nu fura. Dar l-am prins cu CCR in gura ?

   Reply
 40. liviuta

  Imi vine sa urlu ca nu a tinut discursul asta ieri.
  Azi, la ora asta, cu siguranta romanasii nepensionari sunt in drum spre munte, mare etc

  Reply
  1. adina

    @Boghy cica la el participa si ministrul educatiei. Eu o credeam fata mai serioasa pe Cati, zau asa !

   Reply
 41. OstapBender

  Nuanta, repetat de mai multe ori „Presedintele Republicii” republicii, republicii, republicii adica nu al Romaniei, Romaniei, Romaniei

  Reply
  1. adina

    @OstapBender aceeasi sintagma e folosita in relatie cu presedintele Frantei. Daca VP tot se revendica din familia lui Hollande.

   Reply
 42. adina

  Basescu: Mi-au schimbat calea in politica. M-au pus pe tava poporului :-)))))))). Isi da seama ca o parte a poporului l-ar pune la frigare. Isi asuma misiunea imposibila sa obtina 50,1%.

  Reply
  1. adina

    @Boghy i-a numit iar cu nume si prenume. Sa intre bine in cap oamenilor cine e responsabil de starea de fapt.

   Reply
   1. Gramofonu

     @Boghy „Trebuie definite regulile jocului. Încă nu s-au stabilit regulile de validare, secţiile de votare. Nu este cinstit să reduci cu mai bine de 50% secţiile de votare din străinătate.”

    Reply
    1. Gramofonu

      @Boghy „Îmi doresc mult ca românii să vină la vot pentru a valida referendumul. Nu vreau să rămân preşedinte la masa verde, prin invalidarea referendumului.”
      
     Errrrm… eu cu cine votez?
     3 directii in acelasi discurs?

     Reply
 43. geronimo

  țesătura civica e franjuri iar spațiul nostru public e devalizabil de catre gherilele mafiote. asta e ..

  Reply
 44. Boghy

  Eu nu mai inteleg. Zice sa venim la vot ca sa fie validat referendumul, dar pe de alta parte afirma ca validam actiunile ilegale prin acest vot.

  Reply
  1. adina

    @Boghy zice ca prin venirea la referendum nu vom valida revenirea la epoca Adrian Nastase, ci le vom da o lectie de cinste. Si atentie la stampila de vot.

   Reply
 45. adina

  Basescu: Ce treaba are Parlamentul sa stabileasca calea de urmat ? Si poate ne spun si care e calea de urmat.

  Reply
  1. val_one

    @GabiDumitru  să ne înţelegem, dacă Băsescu îndeamnă lumea la boicot, aproape sigur CCR va valida refernduml şi în lipsa cvorumului. 
   el, nu are voie să facă asta.

   Reply
   1. val_one

     @GabiDumitru  şi nici staful lui de campanie.
     
    (treceţi cu vederea virgula aia aiurea de mai sus)

    Reply
 46. adina

  Cu subiect si predicat: Romani veniti la vot pentru a valida referendumul. Romani veniti la vot indiferent de optiunea aleasa.

  Reply
  1. mimisor007

    @adina si veniti chiar daca nu se valideaza sau pierde marinarul, penttru ca altfel, ii veti mai da Ocazia lu Ponta, Crin sau alte figuri de gen sa spuna cum au spus si folosindu-se de locale: vedeti, nimeni nu-i mai vrea pe ailalti. toti romanii responsabili si care voteaza ne vor pe noi. Asa ca mare atentie la descurajati si nehotarati. Lasati strategiile, calculele si ce vi se spune . chiar daca nu se valideaza, chiar daca nu iese Base, voi votati. Macar sa stim cum stam, cat de cat.

   Reply
 47. Bleen

  Problema este de o simplitate crudă: ar fi putut fi scăpa România de dictatură fără reacția Uniunii Europene? Răspunsul este, la rîndul lui, de o simplitate năucitoare: nu.

  Reply
 48. mimisor007

  mie mi-e clar ( nu de acum, ci de cativa ani) ca nu in aceste valori si principii, chiar dupa 22 de ani de libertate formala , cred oamenii. tocmai de aia, am iesit din izolarea mea ( lumea mea, o mana de oameni frumosi la cap si la suflet, dar care, spre conservarea fiintei lor se izolasera, cat putea, de restul societatii). fiind si avocat totodata si stiind exact unde ne afla, la un pas mic si fragil inainte fata de acum 22 de ani. Pt mine n-a fost o surpriza. Eu anul trecut discutam cu acesti prieteni ai mei, incotro plecam ( la 38, respectiv 44, respectiv 50 de ani si profesii diferite) caci viitorul atunci se arata a fi intr Udrea si Ponta. Ei, a fost Ponta. Plus Crin. Nu ma asteptam la altceva de la ei. Nici de la popor, care nu e cel mai rau din lume, dar n-are cine sa-l invete principii. iar modele n-are. De asta, pe principii si despre principii, anul trecut m-am apucat de scris. Pe unii i-a agatat cu principiul, ca sa zic asa. Insa pe foarte putini. Iar zilele astea, am inceput sa scriu altfel, cu argument si cu text mai putin intelectual si ma simplu. Exact despre principii gen: liberatate, lege, constitutie, demnitate, evolutie. Sa-ti spun. Spre spurpinderea maselor ( inclusiv de intelectuali) ele sunt toate in Constiutie. Pe care nici macar ei, intelectualii nu au citi-o macar. Pai ce pretentii de principii si libertate civilizata sa ai de la mase, daca inttelighentia naostra, nu stie de unde incep si pe ce ar trebuie sa se bazeze ( nu pe filosofii) ca sa le dea arugmente si eemple simple oamenilor. Ca nu de fiolosife politica, de J=Kant ( legea morala in noi) au creier si apetit masele. Ci de reguli si cuvinte simple. Pornind de aici:
  http://ihincu.wordpress.com/2012/07/10/libertatea-definitie-plus-organizare-si-aparare/
  si dureaza generatii pana se intelege. Dar de undeva trebuie inceput. si toti care inteleg, indiferent de varsta si profesie, de aici ar trebui sa inceapa.
  Sau asa:
  http://ihincu.wordpress.com/2012/07/12/argumentul-unu-doi-si-trei/
  cu argument scurt si repetat obsesiv, ca picatura chinezeasca. Din om in om , din gura in gura, lovindu-te cu capul de pereti si ziduri ( ca te vei lovi de multe) pana reusesti sa crapi cate unul. ca deh, cum zice Leonard cohen: there’s a crack in everything, that’s how the light get’s in. In generatii….Hai sa incepem acum, ca momentul e bun.

  Reply
 49. Boghy

  Mi-e teama ca o sa-l regretam pe Adelu. Macar ala a facut totul sa ne integreze. Astia fac totul sa ne „dezintegreze”.

  Reply
 50. adina

  la referendumul trecut era o sectie organizata si la consulatul din Hamburg. Pana la urma, boicotul ramane o optiune valida ? Pentru ca mie mi-e foarte usor sa raman acasa (timp, bani, etc..). Dar nici nu vreau sa ma trezesc cand vin in concediu cu Antonescu presedinte full mai ales cu discursuri de genul celui facut azi.

  Reply
 51. adina

  something nistor la b1 live: nimeni care va guverna de acum incolo Romania nu va incerca sa forteze, sa violeze Constitutia
  tot el insa mai devreme: tot ce ar putea constata sunt niste fortari ale Constitutiei, dar nu o incalcare a ei.
  observ ca nistor vrea sa asiste la viol ca sa se duca sa raporteze infractiunea. Nici macar atunci.

  Reply
 52. anarchix

  Uimitor rahatul ala de Nistor. Pune cuvinte in gura lui Base in situatii ipotetice. Cred ca tocmai si-a aranjat concedierea de la EVZ.
  Se aude, Cristoiu?

  Reply
  1. DrMengele

    @anarchix De cind astept…:)…dar ar fi prea frumos ca sa fie adevarat.
   Poate il ia Calin Cristea pe post de secretara…

   Reply
 53. DanCanada

  Crin e un dobitoc trist. Macar de-alde Vanghelie e funny cu ejaculatul si goagalu’, da’ asta nici macar funny nu e.

  Reply
 54. adina

  b1.ro live: „din punctul de vedere al meseriei mele, ca om de afaceri, mi-as dori sa nu traim aceste lucruri interesante, pentru ca avem alta treaba”

  Reply
  1. Gramofonu

    @Boghy De parca s-ar fi amestecat cineva. Dar trebuia gasit un motiv sa infiereze dusmanul de clasa.

   Reply
    1. DrMengele

      @SimonaM  @hope18  @cocosila  E o jigodie ordinara, il citesc de destul timp. Nu am inteles niciodata ce cauta in redactia EVZ. E frate de cruce cu Radu Calin Cristea. B1 ar trebui sa caute analisti din afara USL-ului.

     Reply
    2. SimonaM

      @DrMengele  @hope18  @cocosila Sunt câțiva acolo care țin mult la ”echidistanță” și ”independența editorială”. Și care acum se trezesc dați afară de peste tot de ăia pe care i-au tratat politically correct.

     Reply
 55. DrMengele

  Acu’ sincer, eu sint foarte multumit de ce porumbei ii ies lui Crizel pe gura.
  Doar nu credeati ca Somnorescu a dormit bine si s-a trezit democrat si intelept?!…
  Pai asta e singura sansa, sa se acutizeze conflictul cu UE.
  Mamaliga a fost dezamorsata demult.
  Nu asta e si chintesenta articolului lui Bleen?
  Enerveaza-i Crizel, ca o sa iti dai cu barossu’n testicule…;)
   

  Reply
  1. adina

    @DrMengele ponta e trimis sa dreaga busuiocul la Bruxelles iar Crin ii da peste nas Comisiei Europene. Daca ar putea, ar suspenda-o si pe ea.

   Reply
  1. gupi

   „Ladies and gentlemen
   Harry’s Harbour Bizarre is proud to present Under the Big Top tonight
   Human Oddities
    
   That’s right
   You’ll see the Three Headed Baby
   You’ll see Hitler’s brain
   See Lea Graff the German midget who sat in J.F. Morgan’s lap
   You’ll see Priscilla Bajano
   The monkey woman
   Jo Jo the dog face boy
    
   I’m Milton Malone, the human skeleton ….
    
   @cocosila http://www.youtube.com/watch?v=xC821Yvh8go

   Reply
  1. Merechene

    @hope18 Base trebuie sa apara la tv intr-o emisiune cu ponta si crizel! trebuie sa-i vada lumea fata in fata!

   Reply
 56. adina

  e interesant ca Crin (scuzati cacofonia) iese acum sa explice actiunile prim ministrului Ponta si intalnirile acestuia.

  Reply
  1. adina

    @hope18 de ce nu-si poate explica Ponta insusi propriile actiuni si trebuie sa vina Crin, presedintele cel discret, sa vb. despre OUG-uri, legi, intalniri ale primului minstru. Impresia e ca Crin (cacofonia, bat-o vina) are dreptul de semnatura, iar Ponta nu. Ca la copiii care nu au inca varsta majoratului.

   Reply
 57. Ivan Zubeldian

  Când moțiunea Macovei, Preda, Voinescu lua trei voturi în PDL anul trecut, mulți au țipăt că PDL e nereformabil. Câțiva, mai lucizi, au tras concluzia corectă: oamenii n-au ce căuta în politică. E prea ușor să pui întodeauna eșecul pe seama „celorlalți”. Eu cred că trebuie să ne uităm și altfel la problemă: Băsescu e atât de impopular nu numai din cauza antenelor. E ceva ciudat aici, atâta lume deșteaptă care-l urăște cu pasiune, aud tot felul de relatări de genul „domnule, un om citit, cu studii, rezonabil, parcă i-a luat Dumnezeu mințile când vine vorba de Băsescu” În realitate Băse și noi ne plătim în primul rând propriile greșeli. Nu e vreme acuma să facem analize dar parcă nici pentru depresii de tip „ghinion că m-am născut în acest popor de rahat” nu e momentul.

  Dar, pentru că veni vorba, aș vrea să vă amintesc cu câtă vehemență a combătut și Băse dar și mulți dintre voi ideea unui nou partid, acum un an. Cât de entuziaști erați față de alianță cu UNPR-ul. Cât de des se repeta că PDL e unicul vehicul electoral posibil, doar pentru a constata acum că îi înjurați mai rău ca pe USL. Toți am luat decizii proaste, toți suntem vinovați pentru situația foarte dificilă de acum, una în care Băsescu e urât de mulți dintre oamenii care l-au votat în 2009. Noi mai înainte de „popor”.

  Totul va trebui reconstruit bucățică cu bucățică, nu există alternativă la traversarea deșertului. De dacă tot trebuie s-o facem

  Reply
  1. cocosila

    @Ivan Zubeldian ”Bucatica cu bucatica”? Asa vom fi inghititi  de uselisti. Intotdeauna vom alege intre doua rele. E o utopie sa crezi ca vei face ceva alb ”bucatica cu bucatica” intr-un timp rezonabil.

   Reply
   1. Ivan Zubeldian

    @cocosila Sa clarific, mă refer la construcția politica a dreptei, la nimic altceva. Restul nu e de reconstruit, e de aparat.

    Reply
  2. Florina

    @Ivan Zubeldian 
    
   Ţin să fac o precizare extrem de importantă: UNPR a fost apreciat pentru că NUMAI cu ajutorul UNPR s-au putut trece legile reformiste. Altfel n-aveam nici atît, da? 

   Reply
  1. Boghy

    @adina Poate ne face un pustiu de bine daca vorbeste asa. Stimuleaza pe cei cu cap dar cu ifose sa iasa la vot si sa nu mai sustina ca pe ei nu-i reprezinta nimeni. Acum e prea groasa ca sa se mai joace de-a „neimplicatii”

   Reply
  1. anarchix

    @cocosila Din nou, nu-i intereseaza. Este clar ca la Bruxelles zic Da Da Da dar aici fac ce vor. Bruxelles si DC sunt in afara discutiei in momentul asta.

   Reply
 58. Never G

  Da. Avem o societate neimplicata. La cat de agresivi sunt usl-istii si cate minciuni spun, nu-i de mirare.
  Oare romanii inteleg ce se petrece? Stiu ce inseamna stat de drept, democratie, libertate? Inteleg ce pericole sunt in fata noastra si cum va arata ziua de maine pentru ei, daca voteaza „schimbarea”?  Eu nu cred ca majoritatea lor inteleg ca ne indreptam spre prapastie, fiindca ar reactiona.
  Tot ce se petrece e atat de confuz pentru omul obisnuit.  In afara de asaltarea cu o multime de informatii contradictorii romanii sunt tot timpul pusi intr-o parte si politicienii in alta. E ca si cum tara e formata din popor si politicieni. Poporul are munca lui de zi cu zi si politicienii trebuie sa conduca tara.
  Li se spune mareu ca sunt doar rafuieli politice ale politicienilor si sunt linistiti cu minciuni. In aceste conditii e de asteptat sa se comporte asa

  Reply
 59. bilbofil

  Poporul nu e o entitate amorfă. Poporul sîntem și noi, și politicienii USL, și cei care acum sînt la bere, fiecare cu părerile și preocupările proprii.
   
  Acestea fiind zise, în 1981, dacă nu mă înșel, Ceaușescu a refuzat să se mai împrumute de la FMI, pentru ca să nu fie obligat să reformeze economia. În 1989 murea împreună cu nevasta, împușcați ca niște cîini turbați. Activiștii și securiștii s-au salvat atunci ascunzîndu-se în spatele armatei, armată care acum se vede decuplată de la resursele materiale, de informații și know-how ale NATO.
  Atunci era vorba de vreo 10 miliarde de dolari, acum este vorba de sute de miliarde de euro refuzate, pentru a nu aplica bunul simț în societate și economie. Atunci exista agricultură și o producție internă petrol, gaze și cărbuni rezonabilă. Acum depindem de importuri de alimente și de materii prime pentru energie. În curînd și producția de material nuclear se va reduce.
  Dacă procesul început continuă, într-un an de zile se întoarce mizeria din ’89.
  Nu mă aștept ca tînărul pensionar, care își amintește cu drag de tabere și de hîrjoneala de la practica agricolă să conștientizeze, dar o parte enormă din sectorul de afaceri român și sectorul de stat pot vedea clar consecințele izolării sau ale excluderii României din UE. Așa cum a început ofensiva USL, în caz de victorie, nu există pradă de război pentru toți luptătorii. Se va ajunge în cel mai scurt timp la epurări. Ca în Rusia, cei în cauză vor avea de ales între ieșirea din activitatea de afaceri/publică de bună voie sau prin încarcerare.
  Și, repet, România nu are resursele Rusiei. Dacă lovitura de stat reușește acum, în viitor românii fie vor reveni în blocul occidental, cu consecințe juridice pentru puciști, fie se va scufunda într-o mizerie lucie, cu tot elitele ei politice și economice.
   
  Victoria puciștilor va fi, indiferent de aparențele de acum, cea mai aspră și mai generalizată înfrîngere posibilă pentru ei înșiși.

  Reply
  1. anarchix

    @bilbofil Victoria pucistilor va fi o victorie in primul rand.
   Ii doare in dos de vest, dovada redusul ala de Nicolaescu.
    
   Nu. Acum vor fura cum au furat pana la admiterea in UE si NATO pentru ca  Rusia e aproape.
    

   Reply
   1. bilbofil

     @anarchix Ce vor fura? Vor fura banii trimiși în țară de căpșunari, vor căpușa niște importuri energetice poate ceva mai ieftine din Rusia, în rest vor avea nevoie să se fure între ei. Rusia nu are capacitatea de a absorbi produse românești a UE și are costuri mult mai mari de tranzacționare (birocrație, șpagă, taxe). Din același motiv pentru care Ceaușescu nu a putut menține un nivel decent de trai, nici măcar pentru pentru activul de jos.
    Cine își închipuie că ne-am întoarce la romanticii ani ’90 cu pîine turcească și ciocolată arăbească se îmbată cu apă rece.

    Reply
    1. anarchix

      @bilbofil Habar n-am ce era in 81. Cert este ca la resurse nu stam chiar asa de rau la o adica. Gandeste-te la ce e in Marea Neagra doar. Stau in Oklahoma si stiu companii care trimit compresoare pentru extractia de gaz direct in RO in mod frecvent.

     Reply
    2. revealer

      @bilbofil  @anarchix Nu stiu daca totul se reduce la furat. Cred ca e dorinta unora de a fi deasupra „pulimii”.
      
     Nomenclatura comunista nu era neaparat un grup unit de furtisaguri ci era un grup care-si dorea prezervate anumite privilegii fata de omul de rand.
      
     Cred ca indivizii din USL se cred cocotati undeva pe un piedestal de unde se uita cu scarba in jos la noi ceilalti iar acum sunt speriati ca piedestalul acela poate fi daramat si vor intra si ei in randul lumii.

     Reply
    3. bilbofil

      @Merechene  @anarchix Și am o întrebare: cîți din trupele regulate USL, nu din „milițiile populare” de scos la vot vor avea acces la contracte legate de Roșia Montană și de gazele de șist?
     Adică cîți oameni ar cîștiga și cîți ar pierde sensibil dacă comerțul, investițiile, fondurile UE se prăbușesc?

     Reply
    4. bilbofil

      @Merechene  @anarchix UE nu (mai) are nevoie de România. Criza este tot mai gravă și lăsarea României pe dinafară, mai ales că a devenit instabilă, ar reduce costurile și ar permite concentrarea resurselor spre zona euro.
     Birocrații UE erau disperați că trebuie să dea socoteală de ce România nu absoarbe sumele alocate și trăgeau ce de mort, mai ales cu noul guvern, să se miște lucrurile  în direcția cea bună.
     Acum și politicienii, și birocrații din UE au justificarea ideală pentru a trînti ușa în nas României, un stat care altfel este al șaptelea ca populație din Uniune.
     Nu e nevoie ca România să încerce să facă ceva rău ca să ajungă pe dinafară, este suficient să nu mai zbată să rămînă înăuntru.
      
     PS În ceea ce privește forța economică a Rusiei și Chinei, deocamdată ambele economii merg motorului e drept tot mai dereglat al Occidentului. Dacă nu reușesc să aducă mai înainte în interiorul societăților lor mecanismele statului de drept și economiei de piață (fără „îndrumări”de la centru), o prăbușire a Occidentului ar fi o lovitură de moarte pentru dezvoltarea lor economică.  

     Reply
    5. bilbofil

      @revealer  @anarchix Ca în ’89 la Timișoara, au de ales între a executa ordinele și a suporta consecințele și a-și pune piciorul în ghips pentru a vedea mai tîrziu cum o scot la capăt. După cum a arătat pînă și CCR, noi, românii, oameni sîntem.

     Reply
    6. Merechene

      @bilbofil  acum 2-3 saptamani am zis ca treaba asta a picat la fix pentru UE, un motiv in plus sa spuna ne pare rau, noi nu avem cum sa va ajutam, Spania, Italia, Grecia, toate au probleme. Si pe buna dreptate, cine vrea un UE un partener care nu respecta regulile?totusi, imi e greu sa cred ca vor scapa de sub control haturile. toata munca de pana acum s-ar duce dracu. ei fac tot posibilul sa ne ajute, dar daca noi nu facem nimic, sigur ne vor da la rusi!

     Reply
  1. Merechene

    @gupi la mine merge. cred ca a fost o chestie de moment. a atipit si site-ul putin stiind ca somnorici o sa aiba conf de presa.

   Reply
 60. revealer

  Un lucru de care sufera poporul roman este lipsa de modele. Daca in cei 50 de ani de comunism lucrul acesta este oarecum explicabil, dupa ’89 noi n-am avut sansa ca vidul de putere morala sa fie ocupat de oameni precum Vaclav Havel sau Lech Walesa. Noi ne-am ales cu indivizi precum Paunescu sau Vadim si mai tarziu cu specimene precum Becali.
   
  Oameni care pareau de o conduita morala inalta s-au dovedit a fi colaboratori ai securitatii (imi vin in minte printre altii Balaceanu-Stolnici sau St. Augustin Doinas). 
   
  Tinerii nu au avut si nu au o persoana drept model pe care sa-si doreasca sa o emuleze – sau cei pe care-si doresc sa-i imite nu corespund.

  Reply
  1. DrMengele

    @revealer Mai gasesti seniori liberali si nu numai liberali care nu au avut bunul simt sa isi faca cel putin Mea Culpa, dupa ce ani de zile au pozat in repere morale desavirsite…
   Mie imi vin in gind musiu Amedeo Lazarescu, Mircea Ionescu Quintus…
   A mai ramas Djuvara pe pozitii.
   Sa ii dea AL de Sus sanatate!

   Reply
 61. promaa2002

  mirel de rog, da-mi un nr de fax, iti trimit contractul de sponsorizare completat, semnat, tu mi-l trimiti tot pe fax inapoi semnat de tine , apoi eu fac plata prin virament bancar !

  Reply
 62. Boghy

  De ceva vreme „m-am surprins” dorindu-mi un lucru socant. Mi-am dat seama ca altfel populatia asta nu se trezeste la realitate. Chiar daca pot fi acuzat de inconstienta, cred ca un faliment total si generalizat al sistemului de acum este singura solutie. Doar atunci se vor putea pune baze noi ale societatii. Este ceva similar cu incendiile periodice care au loc in savanele africane care distrug vegetatia veche, dupa care creste o nou vegetatie, sanatoasa. Eu unul nu mai vad alta solutie. Pesimismul m-a cuprins iremediabil. O alta solutie este dezmembrarea tarii, care este mult mai rea.

  Reply
  1. promaa2002

    @Boghy ai dreptate , stii, evreii au o vorba, decat o reparatie, mai bine un incendiu, deci se reia totul de la temelie…

   Reply
 63. anarchix

  Wow. Numai 4 sectii in America. Fara Houston si Dallas.Nu stiu de Dallas, dar in Houston sunt extrem de multi romani. Sunt cateva biserici ortodoxe romanesti acolo.
   
  Senegal? Afganistan? R u fuckin kidding me?
   
  Hai sictir, PONTA!
  Hai sictir, Antonescu!
   
  Sper sa MURITI amandoi de Ebola!

  Reply
  1. Glook

    @anarchix N-am timp sa caut dar daca gasim lista si voturile de la alegerile din 2009banuiesc ca in Senegal o sa fie ceva gen 12 votanti din care 12 ptr. Geoana. In timp ce in Huston vreo 2000 din care 80% ptr. Basescu. Banuiesc ac aia e problema.

   Reply
   1. adina

     @anarchix in orasele respective e o singura strada cumva ?
    p.s. de aia s-a dus sa-i viziteze pe soldatii romani.

    Reply
  2. DrMengele

    @anarchix Pina la urma amindoi sictiritii nu sint decit marionete, produse expirate ale sistemului politic romanesc si nu doar al celui poitic. Nici nu pot sa ma supar pe ei prea tare. Sint doar paraziti care gasind aici si acum mediul prielnic s-au dezvoltat. Sint precum o tumora gigant aparuta, dupa cum spunea si Bleen, ca o consecinta a lipsei sistemului imunitar. Poti sa fii suparat pe tumora in sine?…:)
   Ca ar trebui extirpate imediat, ca organismul sa aiba sanse de supravietuire, cu totul de acord.
   Base incepuse rezectia, dar astia i-au luat bisturiul. Trebuie sa il dam inapoi, are mina buna.

   Reply
   1. anarchix

    Eu si sora-mea nu prea mai avem ce face. Covinsesem vreo 3, iar sora-mea trebuia sa mearga  cu inca 5 parca. Niciuna din sectiile la care ar fi trebuit sa mergem in eventualitatea unui referndum nu e deschisa.
     
    Au invatat baietii repede.

    Reply
    1. DrMengele

      @anarchix Nu trebuie banuiti de un nivel de inteligenta prea ridicat. Tupeul nu are nici in clin nici in mineca cu inteligenta. Nici apelativul diabolic nu li se potriveste. Te face sa te gindesti la Machiavelli, si nu e cazul. Sint pur si simplu mirlani care au pus mina pe cutit si taie feliile dupa cum ii taie capul lor prost. Evident ca IQ-ul scazut o sa ii impinga sa greseasca grav.
     Putintica rabdare….

     Reply
  3. Merechene

    @anarchix parca aveau nevoie de cat mai multe voturi ca sa valideze referendumul :)) .  sunt atat de cretini ca nu-si dau seama. pe listele de vot din Ro apar si numele celor care sunt plecati in strainatate. oficial, asta insemana o prezenta la vot mica! 🙂

   Reply
 64. DrMengele

  Cu gindul la sectiile de votare, uitai de articol. Pur si dur….:)
  Acu’, cei care se simt facind parte din neamul ales, dintre cei mai cinstiti si mai drepti dintre traci…:)
  Imi imaginez o dezbatere in Parlament plecind de la articolul lui Bleen…:):):)

  Reply
 65. Glook

  Pana la urma cam asta e istoria peste tot. Marii reformatori sunt rar intelesi in timpul vietii. Imi amintesc de un documentar despre Christian VII al danemarcei si Johann Friedrich Struensee. Regele fiind nebun, doctorul lui (Struensee) a preluat puterea. Si a introdus libertatea de exprimare si alte reforme de genula asta. Si ghici cine a fost prima victima a libertatii de exprimare? Struensee care a ajuns spanzurat. Si libertatile abolite.
  Cam la nivelul asta e Romania… 1770 toamna.

  Reply
 66. picus

  Diagnosticul e corect. Insa eu nu i-as nega poporului astuia capacitatea de a invata si de a evolua, fie si doar sub presiunea tutelei europene sau americane. Altfel imi iau catrafusele si plec definitiv din tara. Amintiti-va ca nici ungurii n-au putut face nimic impotriva abururilor lui Orban, iar pe unguri nu-i putem banui ca nu au vînă. Numai presiunile UE si FMI au reusit. Asa va fi si la noi. N-avem de ce sa fim mindri, intr-adevar, dar nici peste masura de disperati. 

  Reply
 67. DrMengele

  Hotnews
  MAE reduce drastic numarul sectiilor de votare din strainatate (nu pot sa copii linkul, nu imi iese „copy-paste”-ul….lol)
  In Italia presupunind ca toti romanii de acolo voteaza, uniform raspinditi pe sectii de votare (sapte….) , ar trebui sa voteze aproximativ 4 romani pe secunda….:)

  Reply
 68. Gramofonu

  Bleen: „Nu știu care va fi deznodămîntul în această bătălie dusă de USL împotriva României”
   
  Incepusem ieri, la o ora tirzie, sa expun unele pareri despre razboi.
  Elaborez acum, cu trimitere la batrinu’ Sun Tzu.
   
  Cele 7 criterii dupa care se poate evalua rezultatul unui razboi:
   
  1. Care dintre cei 2 suverani are de partea sa „legea morala”? (sa adaptam cu „opinia publica”)
  2. Care dintre cei 2 generali este mai competent?
  3. Cine detine avantajul locului si al timpului? (adaptare)
  4. In care dintre parti disciplina este impusa mai riguros?
  5. Ce armata e mai puternica? (atit ca putere „de foc”, cit si ca spirit)
  6. De care parte sint ofiteri si soldati mai bine pregatiti?
  7. In care dintre armate e o consistenta mai mare atit in recompense, cit si in pedepse?
   
  1. TB
  2. TB
  3. USL (parlament, guvern, MO, sefi camere, AvP + avantajul ofensivei directe)
  4. USL – mai putine defectari
  5. USL
  6. USL – e suficient sa vedeti la TV cu cita seninatate isi distrug reputatia de oameni cu graunte in cap (daca o aveau) emitind gogorite pe care nici ei nu le cred cind se afla singuri, pe propria buda
  7. USL – cind au un puscariabil in justitie, se duc si-l tin de mina la intrarea in tribunal; cind au un puscarias, ii leaga grijuliu fularul la git (de partea cealalta, puscariabilii sint executati fara mila); cit despre recompense, ce sa mai vorbim…nu-s stenograme cite recompense…
   
  E aproape sigur ca razboiul nu poate fi cistigat intern.
  E aproape sigur ca razboiul va fi doar intern.
   
  Deznodamintul…

  Reply
  1. adina

    @Gramofonu pai in cazul asta, contrar credintei mele de pana acum, ar tb. militat pentru boicot, atat intern cat si extern.

   Reply
 69. SuperUser

  Romania nu are sistem imunitar pentru ca nu a avut mass-media. Fara spatiu public sanatos si fara Justitie totul e in van. Daca Justitia era functionala, nu de un an, doi, ci de macar zece, nimic din astea n-ar mai fi fost posibil. Iar eu am un fix: mass-media, cu precadere televiziunile. Aici este/a fost cheia.

  Reply
  1. anarchix

    @SuperUser Mass media e plina de degenerati si in America.
   Cheia a fost la Base care trebuia sa fie un dictator benevol. Un fel de Lukasenko de partea Shfoartzei.

   Reply
   1. SuperUser

     @SimonaM Ai dreptate, dar educatia/scoala sunt lucruri costisitoare care se intind pe ani multi, mass-media in schimb…

    Reply
    1. SuperUser

      @SimonaM Si totusi e ceva care excede pina si scoala, un „common sense” elementar, un simt al dreptatii, al onoarei. Al cinstei.

     Reply
    2. SimonaM

      @SuperUser Dap. Partea cu educația 🙂 Ăia câți ani de-acasă. Să vezi că mami nu o înjură pe mamaie când nu e tati prin zonă, dar o laudă când e.. Să vezi căp tati nu vine cu capsatorul de la birou acasă să ți-l dea ție.. Să vezi că întâi se plătesc facturile și pe urmă se cheltuie pe distracție.. Chestii.

     Reply
    3. FlorinS

      @SuperUser  @SimonaM pai pe ala nu-l obtii cu mass media. si nu rapid.  Vine din familie, vine din scoala. si are legitimitate si relevanta cand e raspandit la nivel de tara. se inradacineaza in generatii!
      
     in schimb noi am fost reprogramati! dupa 50 de ani de cumunism, in care ni s-au sters valorile, au urmat 20 in care am fost intoxicati cu alte ‘valori’! ‘valori’ in care banul este obiectivul suprem, indiferent de cum ajungi la el!

     Reply
 70. anarchix

  Din memorie citez un general german (nu-s sigur ca era Makensen) din WW1: „Romanii fac treaba buna numai cand le arati biciul”. ‘Nuff said.

  Reply
   1. anarchix

     @clop yep. Ce-i interesant e ca romanii n-ar zice nici pas in fata rusilor, dar ar iesi la revolutie daca americanii sau vesticii ar fi in charge.

    Reply
    1. clop

      @anarchix hehe, pai asa fac toti cu vesticii si americanii. toti vor ca acestia sa-si respecte legile ca nu-s rele si se pun si in practica. cu rusii et comp stiu toti ca teoria e una si practica e total altceva.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.