Nu vreţi să riscaţi dar nici nu lăsaţi pe altul

„Acum trebuie făcute reducerile de cheltuieli şi de personal şi trebuie aplicate măsurile de austeritate. Trebuie să vă uitaţi cu atentie la numărul secretarilor de stat care trebuie redus, la fel trebuie să faceţi şi în agenţiile şi companiile de stat şi să renunţaţi la clientela politică. Acum vom vedea care ministru poate şi care vrea să aplice măsurile de austeritate iar la 1 septembrie se trage linie şi se face evaluarea Cabinetului”

„Să nu vă imaginaţi că Internele, Apărarea nu intră în restructurări. Trebuie să facă reduceri de personal şi de cheltuieli. Să revenim la normalitate şi să consumăm cît producem”.

„Berceanu, nu te mai plînge atît la Guvern că n-ai bani, dă afară incompetenţii din ministerul tău şi accesează fondurile europene”.

„Aţi decredibilizat Biroul Politic al partidului. Acolo nu se mai face politică pentru că se face la Guvern. Sînt unii care ocupă toate funcţiile şi iau toate deciziile. E timpul să vă pregătiţi pentru epoca post-Băsescu. Căutaţi-vă alti lideri care să nu ocupe funcţii în administraţia centrală sau locală. Faceţi din Biroul Politic un for de dezbateri nu o clacă…Videanu, ai pierdut Bucureştiul pentru că nu ai ştiut cum să comunici, Blaga, ai pierdut alegerile la Bucureşti, Negoiţă nu vrea să se implice, nu vreţi sa riscaţi dar nici nu lăsaţi pe altul”.

Băsescu către PDL.

(Hotnews)

Facebook Comments

35 Comments Nu vreţi să riscaţi dar nici nu lăsaţi pe altul

 1. zexe

  @MicutzaCeKurai, calmeaza-te. M-am calmat si eu. Tot ceea ce am spus a fost ca Basescu a facut cea mai proasta miscare a sa din ultimii ani. Politica din Romania, dupa 90, s-a facut dupa povestea lui Ali Baba si a celor 40 de baieti destepti. Nu prea sunt ei destepti dar sunt 40, totusi. Nu te iei de guler cu toti odata, poate numai daca doresti sa te victimizezi si sa iesi din joc ca personaj de legenda. Trebuia sa ii ia pe rand, unul cate unul, incepand cu cei mai grasi dintre ei. Spune-mi tu, acum, cand si-a pus toata ”claca” in cap, cu ce parghii mai poate interveni presedintele in directia reformarii partidului pe care l-a crescut? Era singurul capabil sa determine o schimbare de directie.

  Reply
 2. MicutzaCeKurai

  Noi platim, noi avem ce zice:

  Moody's avertizeaza ca masurile de austeritate ar putea avea un impact negativ asupra capacitatii romanilor de a-si plati ratele la credite

  de R.M. HotNews.ro

  asta-i una.

  @zexe: maninci la modul cel mai clar rahat (de-ala maro, nu de-ala cu fistic). de unde ai scos-o p-aia cu m-au invins structurile, la al doilea si ultimul mandat? unde si-a parasit Basescu alegatorii, partidul samd? poate in mintea ta cea creatza. as putea fi de acord cu un singur amanunt din postarea ta – Basescu l-a trdat pe Boc – este singurul din echipa care l-a ajutat sa devina presedinte. victoria lui boc de la cluj a fost decisiva in 2004. in rest altzii au tradat – de la Tradatoriceanu, la toate viniturile primite in partid dupa 2004.

  Reply
 3. Bleen

  Şi nici p-aia cu învinsul structurilor n-am înţeles-o. Care structuri l-au învins?

  Cît despre cei trei, să nu uităm că:

  Berceanu nu a fost în stare să cîştige ceva la Dolj (dealtfel, a pierdut cursa ptr preşed CJ).

  Videanu, Blaga şi Negoiţă au făcut cadou Bucureştiului PSD-ului şi PNL-ului.

  Reply
 4. zexe

  @Riddick, e vremea vertijului 🙂 , sa fim lucizi.

  Singura persoana care mai este barbat in PDL este Elena Udrea. Restul sunt umplutura. Fiti cu ochii pe Blaga! De la Blaga ni se va trage, tuturor.

  Incep sa ii dau dreptate lui Bleen cand scria poezii despre un nou partid. Ce ne facem, insa, ca un partid se riddicka cu bani, iar banii, astazi, stau in buzunarul lustrabilului roman. Niciun om cu bani, din Romania, nu este si cinstit si de dreapta.

  Reply
 5. gabhry_el

  măi, băsescoole

  cum ai ratat tu ocazia să boceşti la moartea celor care n-aveau înainte 350 de roni…

  hai, zi şi de bebeluşi, te rog!

  Reply
 6. bassesco

  Cei 30.000 de sugatori ai PD-L, de care a mentionat si Domnul Basescu aseara, vor trage pedele in jos. Tragedia este ca lacomia acestora va duce la moartea unor oameni nevinovati (privilegiatii cu 500 de lei).

  Reply
 7. Ionescu Latul

  ehe… mie-mi miroase a tradare mare rau de tot. i-as urmari pe aia care au relatii cu moscova. turcii nu ne mai sunt dusmani.

  videanu o sa-l vinda pe basescu. asta daca moscova mai are vreo influenta in romania.

  Reply
 8. zexe

  Basescu si-a sacrificat echipa care l-a facut presedinte ca sa-si salveze, in mod iluzoriu, imaginea erodata de masurile de austeritate. Din acest moment, Basescu a devenit suspendabil. Mesajul sau suna asemanator cu o alta replica celebra "m-au invins structurile". Dupa Constantinescu, Basescu tinde sa devina al doilea mare invins al structurilor si cea mai mare cacialma facuta dreptei din Romania. Nu mai avem nicio sansa. Dreapta din Romania are un presedinte demisionar si un partid dpendent de imaginea demisionarului.

  Reply
 9. estu

  daca ii schimba pe Berceanu si Videanu cu alde Preda mai bine se abtin.

  cred ca ar trebui adus un rege neamt ptr fiecare minister. acum e criza si nu vor neaparat tronul, ma gandesc eu.

  sau daca nu, cate un manager restructurat de la marile firme din vest. platit cu 5.000 ron pe luna, nu mai mult.

  plus cazare si o masa calda pe zi. impozabile.

  Reply
 10. zexe

  Bleen, de acord cu tine, cu o singura conditie: sa nu-l mai vad pe Cristian Preda cu mana intinsa, electoral, la usa partidului. Gargaragiul asta ar face bine sa plece.

  Reply
 11. Bleen

  Interesul pentru conturile proprii şi clientelă riscă să compromită nu numai o guvernare ci chiar viitorul României. Căci va compromite nu numai PDL-ul ci dreapta în totalitate şi va aduce PSD-ul la guvernare. Iar 4 sau 8 ani cu PSD la guvernare şi 5 sau 10 ani cu preşedinte pesedist înseamnă un dezastru pentru România. Prostia din 96-2000 nu au plătit-o Constantinescu sau PNŢ, aşa cums e crede, ci am plătit-o noi toţi prin venirea la guvernare a PSD şi mandatul în care a corupţia a devenit regulă (2000-2004). Constantinescu şi PNŢ şi-au ratat o amărîtă de carieră politică pentru care oricum nu erau făcuţi însă noi am pierdut ani din viaţă. Aşa că miza nu e cariera lui Băsescu sau a PDL-ului, ci viitorul nostru.

  Reply
 12. zexe

  Mi-a suflat o pasarica violeta ca Teo tine, in mod special, sa se faca de rahat in PDL pentru a fi data afara intr-o maniera dramatica. Conditie absolut necesara pentru a iesi din politica de pe pozitia de victima a PDL si de a evolua ulterior la un post de televiziune ”potrivit”. Ramane de vazut la care post, pentru ca eu nu vad niciunul atat de potrivit pentru talentul lui Teo 🙂

  Inchipuiti-va ca Teo, de pe pozitia de moderator, l-ar avea invitat pe Cristian Preda.

  Wow!!! ce audienta ar avea, nu?

  Reply
 13. Bleen

  Păi asta e şi problema liderilor PDL: că nu au miză politică. Au doar mize strict financiare. De aici şi "după noi, potopul". Nu contează ce va face PDL în viitor, în 2012, 2014 sau 2016, important e să-şi facă ei plinul acum iar după aia PDL nu are decît să intre în opoziţie sau să dispară ca partid. De aia e nevoie de politicieni de meserie, de oameni cu mize politice şi nu de Berceanu, Videanu sau Blaga.

  Reply
 14. gabhry_el

  i-a adunat şi a tunat

  dar cea mai grea experienţă va fi înţărcarea

  ăştia nu pricep că vor fi pe cont propriu

  sau, mai precis, pe ăia cu conturi proprii nu-i interesează chestia asta

  Reply
 15. zexe

  Poate cu Colgate, aia care intareste ouale. E clar ca Basescu e negru de manie si nici nu poate face nimic din pozitia pe care o are. E incercuit.

  Reply
 16. spamtacus

  daca nu se vor taia nasuri care nu simt cacatul scapat in izmene, urechi care nu vor sa auda bani zornaind in vistieria tarii si nu se vor scoate niscaiva ochisori care se fac ca nu vad pisatul care sare dincolo de vasul de wc, vom plati bir greu, in continuare.

  Reply
 17. Bleen

  Să facă un sistem de alegeri primare în partid. Să se renunţe la numirile pe criterii de gaşcă, pe încuscriri, să se reununţe la unchi, nepoţi, fiice sau alte neamuri. Politicienii care vor fi scoşi ăn faţă să fie validaţi prin votul tuturor membrilor partidului (sau chiar şi simpatizanţilor fără carnet de partid, în cazul alegerilor primare deschise)

  Să facă recrutare şi head hunting. Vechii gărzi îi va fi greu să accepte concurenţă şi intruşi în sectă, dar decât să te bată PSD-ul din 4 în 4 ani, e mai bine aşa. E dureros dar eficient. Să alerge şi să convingă, din casă în casă, din universitate în universitate, din liceu în liceu, din firmă în firmă.

  Să facă abstracţie de Băsescu. Băsescu nu există. Sau, mai bine zis, “dacă Băsescu nu ar exista, noi am putea strânge mai mult de 2-3%? Acest partid ar putea exsita şi face performanţă decentă fără Băsescu?”

  Reply
 18. Bleen

  Deşi nu-mi place :), iar trebuie să mă citez:

  Ce ar trebui să facă PDL 30 nov 2008

  Să elimine primarii din structurile de conducere ale partidului. Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene să facă parte dintr-un organism separat, a cărui singură grijă să fie administraţia locală, nu strategia politică a partidului.

  Tehnocraţii să rămână tehnocraţi, buni economişti, sau administratori, sau funcţionari sau organizatori, sau miniştri. Negoiţă, Videanu, Blaga sunt zero ca politicieni.

  Prim-ministrul trebuie să fie în primul rând politician. Şi încă unul bun, capabil să convingă opinia publică, să canalizeze energii, să joace teatru, să râdă, să facă poante, să vorbească fără să se împiedice în propriile cuvinte, nu să facă armată cu miniştrii, să organizeze întruniri sau mai ştiu eu ce (pentru asta există consilieri). Prim ministrul e cel mai vizibil om al partidului şi deci trebuie să fie cel mai politician.

  Politicienii partidului sunt parlamentarii. Ei au drept de reprezentare, ei sunt cei care trebuie să convingă, să preia idei bune de la specialişti, societate civilă sau cetăţeni, să le popularizeze, să se lupte pentru ele, să folosească specialişti şi consilieri pentru a le da o formă, să apară în media, să ducă campanii, să lupte politic. Ei sunt cei care trebuie să aibă drept de decizie în partid şi trebuie să formeze structurile de conducere. Despre partea cu dormitul şi chiulitul din Parlament nu mai vorbesc, astea nici n-ar trebui să fie subiecte (personal cred că o să fac un catalog de prezenţă pentru Blaga şi Sulfina…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *