One bad m*therfucker

„Cu primarii mai e o problemă aici şi nu mă feresc s-o spun public. E inadmisibil să treci pe străzile unei localităţi din România şi să-i vezi pe militari cum desfundă drumurile în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă la căldură şi asta se întâmplă şi la inundaţii şi la nămeţi. Nu se poate aşa cea, nu putem plăti lenea la nesfârşit. E lipsă de respect pentru cei care stau stau în frig 24 de ore din 24 să dea drumul la salvări, să desfunde drumurile, să rezolve situaţiile de urgenţă, nu se poate aşa ceva (…) În asemenea situaţii nu ne văicărim, nu cîntăm prohodul la posturile de televiziune, nu vorbim de Apocalipsă. Haideţi la muncă!”  Mihai-Răzvan Ungureanu

Deci, se poate spune că a început cu dreptul pe partea de comunicare.

Surse: Gândul, Hotnews

Facebook Comments

56 Comments One bad m*therfucker

 1. Pingback: Top 10, MRU la Sinteză şi cîteva adunate de pe net | Madame Blogary

 2. sola

  que es lo que pasa con vosotros rumanos os gusta este partido que se llama pdl no lo entiendo tengo trabajadores rumanos y todos dicen que son muy malos estos de pdl

  admin: Senzaţional! Inedit! Primul postac în spaniolă!!! Cu IP de RDS!

  Reply
 3. Bleen

  Gabriel Berca, excelent, de nota 10:

  „Atât Ministerul Transporturilor, cât și Ministerul Apărării, cât și MAI intervin acolo unde este necesar și oamenii cu adevărat sunt în dificultate, nu intervin acolo unde autoritățile locale nu și-au făcut treaba. Guvernul nu deszăpezește, Guvernul intervine în situații de urgență prin ministerele sale”

  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/ministrul-gabrie

  Reply
 4. Hongse

  Tucu: Va fi executat prompt de toata presa. Presa care amplifica dezastrul pentru ca se hraneste si din cadavre nu va accepta ca cineva sa sa strice dramoleta.

  Ăsta e un plan bun. În loc să-i ignori şi să taci provoacă-i să iasă la atac cu toată artileria de care sunt în stare, după care trage-le-n freză. Nu-i greu, pentru că artileria lor constă doar din pocnitori de bâlci. Iar tăcerea nu-i întotdeauna de aur.

  Reply
 5. Bleen

  O să vă rog să fiţi ceva mai imaginativi în materie de nickname-uri: Alex, Andrei, Mihai, Dan, Viorel, Ana, Vasile, Maria, Adrian… Nu de altceva, dar în momentul ăsta printre comentatori avem mai mulţi Mihai, Andrei, Alecşi…. Doar eu pot să-i deosebesc, după adresa de email. Nu şi ceilalţi comentatori, care nu ştiu că Mihai nu e Mihai ăla, e un cu totul alt Mihai.

  Reply
 6. mihai

  Bai, nu iti vine sa crezi! Taranii se vaita ca nu are paine si preparate la buticul satesc! Astia nici paine nu mai stiu sa faca!!

  Reply
 7. andrei

  Foarte bun indemnul lui MRU. Nu e un act de curaj, nu e obraznic, nu e nelalocul lui. E pur si simplu o observatie a realitatii pe care orice prim ministru responsabil nu o poate ignora. Intradevar, un pas in directia corecta in ceea ce priveste comunciarea.

  Reply
 8. MissTake

  In fine… daca toata tara ar fi deszapezita si doar catunele alea de putori ar fi sub zapezi – din lenea lor – as zice, dar mi-e teama ca nu-i asa.

  Reply
 9. MissTake

  yeba

  "deszapezirea drumurilor comunale se face de actre consiliile locale prin mijloace proprii sau cu ajutorul cetatenilor." – acu' nu stiu cat e de trust-worthy riberalu'.

  Reply
 10. Merechene

  intrebata astazi matusa cine i-a scos din troiene in '54, pe cand avea doar 9 ani, a raspuns: vecinii de pe strada 🙂 . acum sta la caldurica, in fata tv-ului si il injura pe MRU ca-i face pe oameni lenesi. 😀

  Reply
 11. Yeba

  Nu stiu ce PM a zis aia cu hotelurile, de mine il protejeaza @Leonidas degeaba, ca l-am uitat. Doar ca nu-i tot una deloc, una-i sa le sugerezi sa se mute la hotel, alta e sa le sugerezi sa-si deszapezeasca acareturile cot la cot cu deszapezitorii de stat; restul imi pare cam propaganda buna pt cine n-a vazut foto de la inundatii si nu stie alte chestii rurale.

  Primariile n-au buget pt deszapeziri, @Misstake, nu-si pot permite sa tina banii blocati in ceva atat de improbabil. Incercam sa sugerez ca acolo nu-i vina unor firme, cat ar fi ele de hoate.

  Problema este foarte grea, nici nu stiu cum a fost gestionata, ideea mea simpluta este aia de mai sus: betivii si/sau valizii satului care n-au iesit la diguri si/sau acum la lopata, dar au stat sa se uite la militari si/sau sa se bage in cadru la TV, au asteptat sa li se dea. Si convingerea mea este ca la aia s-a referit MRU.

  Inchiriez lopeti cu baterii, Licurg.

  Reply
 12. Dragos

  @toti

  considerati subiectul Zapada 2012 inchis – s-a implicat nea Gigi. citez: "Stau şi fac o tabără acolo până când se rezolvă toate treburile. Până când nu mai există nici măcar o oaie înzăpezită"

  ref. la indemul "Haideţi la muncă!" al lui MRU, eu zic ca e prea obraznic pentru un prim ministru de numai 48h.

  Reply
 13. leonidas

  Aici are dreptate Ungureanu, dar sa nu uitam ce scandal a fost cand alt prim-ministru si-a permis sa spuna ceva de hoteluri, cand cu inundatiile. Nu-i dau numele caci nu cred ca e prea iubit pe blogul asta. Dar si el avea dreptate. De aceea sustin sa judecam vorbele cu egala masura, fara sa tinem cont de simpatii sau antipatii politice. Se anunta alte probleme, in Oltenia, acum. Ce tie si cu incalzirea asta globala.

  Reply
 14. Bleen

  off topic

  Îl mai ţine cineva minte pe Meluş Negrescu? Sau pe Francisca (Marie Francoise)? De pe cotidianul.ro (2005-2009)? Mai ştiţi ce s-a întîmplat cu ei?

  Reply
 15. Yeba

  MRU a zis o chestie punctuala, arhi-vizibila cu ochiul liber in imprejurari precum digurile si inundatiile. Contracte, prefecti si parazapezi dupa analiza, nu pe drum spontan, catalizator pt dudui isterice.

  Contracte nu cred ca aveau aia din Glodeanu si daca aveau, vina pica pe betivii si mâna de mosi si babe care l-au votat pe primar. De ce n-ar fi si primarul betiv sau/si batrin, cum ii e electoratul?

  off topic, pt fostii cititori ai fostei AC: Harnagea si-a pus dintii.

  Reply
 16. aka

  deci, nu-mi vine sa cred. stau si ma crucesc de cateva minte bune. hotnews imi baga ca prima stire un miting impotriva acta si scrie ca sunt 200 de oameni adunati acolo. evz, cu breaknews de toata frumusetea ma anunta ca sunt 2000. cand ma uit pe un webcam, ce vad? nici 10 indivizi zgribuliti, din care unu agita un steag nevinovat. eu, unul, nu ies de la caldura sa ma duc pana acolo sa vad care e adevarul. cine sta in apropiere, sa scoata capul si sa-mi spuna cati sunt. (va dat seama, daca la evz sunt 2000, la antenele lui felix au trecut de 20000, din care 25000 au murit impuscati de jandarmii dictatorului- nu dau nume ca nu vreau sa fiu arestat).

  Reply
 17. MissTake

  Pana una-alta, unii isi iau bani frumosi pe contracte de deszapezire (sau altii nu-i aloca) si vina pica tot pe betivii satului sau pe o mana de babe si mosi ca stau la caldura (in cazul in care mai sunt vii)!

  Reply
 18. Bleen

  @Selvyn

  Am spus-o ieri parcă: poporul nu-şi merită administraţia sau politicienii. Nu glumesc şi nu exagerez. Elitele politice nu sînt reprezentantive pentru poporul ăsta. Ca să fie cu adevărat reprezentativi pentru poporul ăsta, politicienii ar trebui să fie de 5 ori mai hoţi şi de 12 ori mai proşti. Abia atunci putem spune: "Dintre noi, pentru noi, leit ca noi."

  Reply
 19. Bleen

  Deci o poveste de la Primăria sectorului 5, de acum vreo 9-10 ani: iarnă, zăpadă, friguţ, coadă la ajutoare de urgenţă (2 milioane de membru de familie) în spatele Primăriei. Multă lume care se împinge şi se calcă în picioare, jandarmii fac cu greu faţă. Un găligan de 2 metri, brunet, ţipă isteric: "Nenorociţilor, vă plătim din banii noştri, stăm de 2 ore în frig aici!" Deci, omul stătea de 2 ore în frig, ca să ia 6 sau 8 sau 10 sau 12 milioane de lei (familiile sînt mari în sectorul 5, iar în perioada de aur a lui Vanghelie, anii 2000-2004, una dintre cele mai bune afaceri printre concentăţenii indieni-români era să-şi facă viză de flotant în sectorul 5, că se dădeau ajutoare la greu). Găliganul nu se gîndea că alţii stau 8-10 ore pe zi în frig, 5 zile pe săptămînă, 4 săptămîni pe lună, 12 luni pe an, ca să ia 7 sau 10 milioane de lei lunar.

  Erau vremuri în care în sectorul 5 (populaţie în jur de 300 000 de locuitori) se depuneau 40 000 de cereri de ajutoare de urgenţă (cererea se depune pe familie). Deci 40 000 de familii din sectorul 5, adică tot sectorul, ca populaţie, cereau ajutoare de urgenţă (2 milioane de lei de persoană, pe la încpeutul anilor 2000). O bună parte din bani erau "vămuiţi" de Partida Romilor. Printre beneficiari erau cetăţeni cu maşină, apartament proprietate personală şi magazin la parterul blocului.

  Reply
 20. Selvyn

  @ Bleen & Nea

  O batrana spunea mai devreme pe ProTv ca vecinii i-au cerut bani ca sa o deszapezeasca… Ce suflet sa ai, ca sa faci asta?

  Reply
 21. Bleen

  @Nea

  Toată lumea are scutire medicală. Nu te minţesc. Într-adevăr, pentru ajutoare sociale beneficiarii trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii. Nu se întîmplă din mai multe motive: sînt de negăsit în altă zi decît aia în care trebuie să-şi ridice banii şi mai toţi au, pentru orice eventualitate, scutire medicală de efort.

  Reply
 22. Nea

  Primăriile au ceva bani, satele au ceva şomeri.

  E aşa greu să fie chemaţi ca zilieri aceşti şomeri, să dea zăpada din curtea babelor şi acolo unde utilajele nu au acces?

  Ca să nu mai vorbim de muncile alea prestate în schimbul ajutoarelor sociale.

  Reply
 23. Mihai

  Din ce vad eu la ProTV, situatia este dramatica…sate intregi sunt ingropate in zapada pana la acoperisuri si se anunta noi viscole in zonele deja afectate.

  Reply
 24. licurg

  pana una alta, avem o autostrada inzapezita de vreo 3 zile.

  apoi, sa te superi pe locuitorii vreunui catun ca stau la caldura si nu scapa de o zapada de vreo 2 metri, la -20 de grade, e semn de… inadecvare, ca sa vorbesc frumos.

  Reply
 25. ukekai

  Astia de la protv-s bestiali. De trei zile se lamenteaza: "tantiiii Georgetaaaaa, iesi la geam breeeee! Tantiiiiiiii!????"

  Reply
 26. MissTake

  In plus, poate ca o parte din beneficiarii aia directi erau pe la serviciu, castigand bani sa-si achite taxele :).

  Reply
 27. MissTake

  Ar fi cinstit din partea lui Ungureanu sa sara si la gatul catorva contractori care nu si-au facut treaba+smenarii care le-au dat contractele! Asa, sa te iei de poolime la tv e usor!

  Cand zic sa sara la gatul lor, zic sa verifice (prin autoritatile competente) care n-a respectat contractul si sa-l ftua!

  Reply
 28. Ivan Zubeldian

  Gupi, n-ai ce gospodări. Sunt sate sărace care n-au bani din impozite și care sunt la mila CJ. Ăștia din Gurbănești au un excavator care e al fermei (private) și nici bani de motorină. E o situație excepțională, numai armata și consiliile județene au resurse pe măsura problemei. Probabil că primarii ăia sunt niște cretini dar chiar dacă erau grozav de gospodari, nu se schimba nimic.

  Reply
 29. tucu

  @Nemo –

  1/Pentru pretentiosi exista si sanii cu motor, exista regiuni intregi pe globul asta in care se circula cu sania.

  2/ Daca nu ai alta solutie te intorci si la sanie si la cal si la opinci si la zurgalai.

  Bine inteles daca nu vrei sa rezolvi treaba.

  Daca nu il astepti pe Tatulici cu ajutoare.

  3/cel mai putin pretentios animal de lapte si carne este capra.

  Sunt tari in care se maninca carne de capra .Nu are colesterol si este extrem de gustoasa..Ar fi benefic sa reivatam sa crestem capre , giste rate si alte bunatati uitate.

  Reply
 30. gupi

  nemo, nu neaparat culoarea politica voiam s-o scot la vedere, ci numele primarilor. Ca s-a intamplat sa fie primarii astia din USL, asta e.

  Reply
 31. Nemo

  "Intrebat apoi de jurnalisti daca va mai ninge, premierul a raspuns ca nu este purtator de cuvant al ANM, precizand totusi ca "mai vin ninsori la inceputul saptamanii viitoare".

  ouch! one bad, bad m*fucker 😀

  o sa fie f greu sa fii jurnalist vuvuzea 😀

  Reply
 32. Nemo

  bine Tucu. pe langa sanie cu talpici, +cai & zurgalai, propun si reintoarcerea la opinci din piele de porc, calul Bator, caprele Irinucai, etc. raia(aka scabia) oricum n-a disparut niciodata din peisaj 🙂

  Reply
 33. tucu

  Bravo Ungureanu

  Trebue sa ai coaie ca sa poti sa declari asa ceva din postura de Prim Ministru.

  Va fi executat prompt de toata presa. Presa care amplifica dezastrul pentru ca se hraneste si din cadavre nu va accepta ca cineva sa sa strice dramoleta.

  Pentru cei sensibili si convinsi ca altii trebue sa faca toata treaba le as recomanda un filmulet cu New- Yorkul inghitit de zapezi si cetatenii sai iesiti in strada sa degajeze orasul cu duiverse unelte si urtilaje.

  Apropo de acces in zonele inzapezite. Mi as permite o sugestie pentru autoritatlile locale. Stramosii nostri si nu numai au inventat un mijloc cu care se puteau deplasa pe zapada inainte de aparitia automobilului. SANIA.

  Romanii sunt chiar atit de orbiti de 4×4 incit au uitat de cele 2 talpici?

  Reply
 34. Nemo

  gupi,

  "my point" era ca daca vine viscol de 5 metri, chiar nu mai conteaza culoarea politica. iar eu pe asta cu "romanii care sunt asa si pe dincolo" in fct de culoare politica, mai ales aia de prin orasele mici, samd, n-o prea cred. acolo toti oamenii sunt cam la fel, depinde mai mult de om, decat de culoarea politica. intra la categoria "omu' sfinteste locu'"..

  en fin…

  oricum, inceputul pe dreapta cu dreptul al lui Ungureanu spune destul de multe:

  -coru' vuvuzelelor=mumu

  -"stiu ce e de facut"

  -"stiu de ce nu merge"

  – "nu ma duceti cu preshu'[la munca, ba!]"

  -"I know what you did last summer" 👿 …pt orice interlocutor al lui MRU, va persista in background intrebarea "oare cate stie asta despre mine, ce-o sa foloseasca din ce stie, etc".

  ne putem intreba pana amortizm daca Basescu a citit sau nu Arta Razboiului de Tzu, daca l-a citit pe Machiavelli, etc, insa despre MRU putem fi siguri :lol:. si ce e mai nasol, am impresia ca i-a si asimilat :mrgreen:

  Reply
 35. eugen

  hai ma , ca aia inzapezitii au dreptate.. dc. se duc la lopata,cum mai pot ei sa intre in direct la a3 sa se vaite ca nu_i nimeni sa le dea zapada din curte ?

  Reply
 36. ribelalu

  1. deszapezirea drumurilor nationale se face de catre Administratia Drumurilor Nationale (institutie aflata in subordinea Guvernului), in baza unor contracte semnate cu diferite firme in toamna anului 2008, pe 5 ani, de catre Guvernul Tariceanu

  2. deszapepiare drumurilor judetene se face de catre Consiliile Judetene. Absolut toate consiliile din judetele afectate de vremea nefavorabila sunt conduse de USL

  3. deszapezirea drumurilor comunale se face de actre consiliile locale prin mijloace proprii sau cu ajutorul cetatenilor.

  4 deszapezirea oraselor se face de catre Primaria si Consiliul local al orasului. La Focsani nu guvernul a deszapezit o strada doar pana la casa tatalui unui ministru ci institutiile din subordinea Primariei locale (condusa de PSD)

  5. deszapezire curtilor si caselor se face de catre cetateni. Eventual cu ajutorul vecinilor nefaectati asa rau de intemperii.

  6. In satele afectate de caderea de zapezi NU toate casele sunt acoperite, Sunt acoperite doar cele izolate si cele din marginea localitatilor.

  Reply
 37. Mih

  Confirm informatia cu inundatiile, nu de la SIE, cred ca ai pierdut o litera @Nemo :))), de la SILE, varu'miu, care mi-a trimis si o poza cum statea el cu halba-n mana langa aia de faceau dig. Ba mi-a zis ca l-au dat si la tv, la stiri. Normal ca el nu s-a bagat la saci, ca casa lui (scuzati, pardon), era mai la deal.

  Reply
 38. Selvyn

  pe partea celalata, a inceput atacul : Autoritatile n-au facut nimic vreme de 8 zile… de parca puteau fi trimisi oameni si utilaje sa deszapezeasca pe viscol…

  Reply
 39. gupi

  nemo, ba nu!

  unu: e treaba primarilor sa gospodareasca satele, si la bine si la greu

  doi: teveurile merg până în cotețul omului, da' nu se duc și la primar să-l întrebe daca s-a dat cu crema pe față, să nu-i crape pielea

  Reply
 40. Nemo

  @Gupi: sa fim seriosi cu clasamentele astea, ca sunt inzapezite satele cu primari pnl/psd, nu de alta, dar incepe sa semene a analiza de tipul antena 3.

  revenind la citatul lui MRU, omul a zis destul de clar si simplu, intr-un limbaj nu neaparat oxfordian, ca "el este un om de dreapta". n-au trecut nici 24 de ore si-o confirma: "la munca, ba!" :mrgreen:

  ps. sunt convins ca informatia cu "asa era si la inundatii" o are de la SIE 😆

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.