Opriti vanatoarea simplu: treceti in online!

„Vreau sa va anunt inca o data ca acest proces nu are legatura cu justitia. Este doar consecinta luptei mele directe cu regimul lui Traian Basescu. Vreau sa va comunic ca incepand de azi si eu am decis sa deschid o vanatoare crunta impotriva domniei sale si a tuturor celor care il sprijina”, Sorin Ovidiu Vantu, patron Realitatea TV.

Aceasta declaratie este doar o deconspirare disperata a unui program mediatic de desfiintare a statului. „Intariti-va statul, domnilor!”, ne soma, cu alta ocazie, dl. Vintu, pentru a legitima orice metoda prin care oamenii de afaceri spoliaza bugetul. Cand statul incepu in sfarsit sa se intareasca, se deschise oficial si sezonul jocurilor cinegetice pe sticla.

O avalansa de emisiuni cu haitasi platiti sa aduca in bataia pustii colegilor domnului Nastase si socrului domnului Ponta (vanatori cu acte) institutiile statului si politicienii de la Putere se pravali peste grila de programe conceputa in laboratoarele mogulilor.

Executii sumare in fata plutoanelor de cameramani, „pamflete” prezentate ca stiri sau material documentar, declaratii pe care nu le-a facut nimeni pe banda de breaking news, titluri tendentioase, intrebari dirijate, decupaje apocaliptice in direct, analisti si comentatori cu punctaje scrise in buzunar, imagini de arhiva in background pentru ilustrarea „actualitatii” temelor.

Iata ce gasim in rastelul diversificat al trusturilor inarmate pana in dinti pentru concursul „marea haituiala”. Echipa de zgomote isterice isi plateste constiincios amenzile catre CNA, nu inainte de a se victimiza si a trage cateva rafale scurte si asupra institutiei care ar trebui sa sanctioneze braconajul si pescuitul cu trinitrotoluen in iazuri.

Cum amenzile reprezinta probabil 1% din incasarile de publicitate, noaptea urmatoare, vanatorii si haitasii isi instaleaza din nou katiusele pentru a dobori mistreti si iepuri si a rascoli tufisurile cu veverite.

Acest spectacol agresiv si trist pe care il urmarim zi de zi este menit sa demoralizeze populatia si sa slabeasca institutiile pentru ca, intr-un final, politicieni si profitori ai tranzitiei sa-si injecteze anticorpii imunitatii in fata Justitiei.

Articol integral pe www.ziare.com

Facebook Comments

48 Comments Opriti vanatoarea simplu: treceti in online!

 1. cristean

  Eu inca nu stiu cum poate cineva sa se uite intentionat mai mult de 5 minute la niste emisiuni de pe realitatea sau antena. Exista vreo diferenta intre posturile astea si otv?

  Reply
 2. t. rex

  Citeva intrebari:

  1. Ce credeti ca i s-ar intimpla – in USA – unuia care ameninta cu o vinatoare crunta impotriva presedintelui?

  2. In Romania nu exista legi? Oricine poate sa ameninte ca, de miine, incepe sa il vineze pe presedinte?

  3. Daca exista legi, atunci de ce nu a fost Vintu arestat imediat?

  4. Va amintiti de atentatele din perioada interbelica? Credeti ca fenomenul nu ar putea sa revina si ca nu e cazul sa ne ambalam?

  Reply
 3. nightmare

  dl tucu are mare dreptate …..pdl trebuie sa-si schimbe stategia si sa devina mai agresiv si mai comunicator,sa stie tot romanal ce vor sa faca si ce vor face,iar in al doilea rand trebuie sa scape de cei asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie….

  felicitari pt articolulde pe zoaie .com dl Lazaroiu …ati declansat adevarate furtuni acolo …intrati sa vedeti postarile US Lasilor si o sa vedeti agresivitatea si ura lor in adevaratul sens al cuvantului ….or fi ei prosti cum ii credem noi …dar au un tel bine definit si se sustin unii pe altii in arta manipularii ….sunt in stare din alb sa faca negru si invers …..pe zi ce trece devin un adevarat pericol…

  Reply
 4. Leon cel Treaz

  @2-3

  eu am scris despre moartea lui Crin Antonescu in 2009 (matasac.wordpress.com/2009/06/10/cornel-ivanciuc-moartea-lui-crin-antonescu/).

  a inviat cumva mortul?

  Reply
 5. 2-3

  Leon cel Treaz

  Bine, dom'le, ai puţintică răbdare (pînă în 2014) şi-o să-ţi satisfacă preşedintele Crin Antonescu toate exigenţele.

  Reply
 6. Leon cel Treaz

  @2-3

  da, dar: "(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate".

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   Am citit modificările propuse de Macovei care au fost acceptate de comisia de statut. Sună bine. Poate că presiunile lui Băsescu din ultima vreme nu sunt chiar fără rezultat.

   Reply
 7. 2-3

  Leon cel Treaz

  Traian Băsescu , fie că-ţi convine fie că nu, preşedintele Romîniei, "reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii", cf. Constituţiei.

  Aşa că, pînă cînd Băsescu va fi preşedintele ţării, a-l vîna înseamnă a vîna statul romîn.

  Reply
 8. Leon cel Treaz

  @valentin,

  nu inteleg, cui i se poate subordona presa, in proportie de 90%?

  ale cui sunt cele 10 procente ramase nesubordonate?

  Reply
 9. valentin

  @Leon cel Reaz:tinta lui Vantu si a celor ca el este intr-adevar un singur pilon al puterii si anume justitia.Pentru a controla justitia este insa nevoie si de putin legislativ,si de putin executiv si de ce nu si de ceva servicii secrete.Pentru ca presa nu mai este de mult o tinta,ea fiind deja 90% subordonata.

  Reply
 10. Titus L

  @tucu: Cei mentionati de tine nu au spus natiunii ca parlamentul poate face ce vrea, dar Tariceanu a spus cam asa parlamentului care a votat si presedintelui grabit sa promulge legea cresterii cu 50% a salariilor profesorilor:

  "Daca voi votati sa va trimit pe luna, eu trebuie sa va trimit..?!??" Eu i-as fi trimis…

  @Leon cel treaz: touche, pussicat!

  Reply
 11. Leon cel Treaz

  @Sebastian Lazaroiu,

  ati afirmat cu referire la Vantu ca "Aceasta declaratie este doar o deconspirare disperata a unui program mediatic de desfiintare a statului".

  probabil ca daca statul ar fi format dintr-o singura putere, obiectivul ar fi realizabil;

  uneori subconstientul ne joaca feste si ne referim la stat, ca si cum s-ar sprijini pe un singur pilon al puterii.

  Reply
 12. alexicu

  Este foarte trist si incorect felul in care Ponta, Antonescu si ai lor incearca ca capete puterea: folosindu-se de televiziune, de media, de atacuri continue la adresa Guvernului si a oamenilor lor. Totul ar trebui facut cu cap, cu o alta strategie, nu asa cum gandesc domniile lor. Asta, fireste, daca gandesc! Si daca nu folosesc tot felul de stategii necurate pentru a lovi in oamenii Puterii. Si se pare ca SOV va aduce numai rau in aceasa Alianta USL-ista. Se va vedea pe viitor!

  Reply
 13. Leon cel Treaz

  @Cultura organizationala:

  a. interactiuni repetate intre membrii gastii;

  b. un numitor comun al credintelor si valorilor indivizilor care alcatuiesc gasca.

  De ce nu exista cultura org. la trusturile Intact si Realitatea-Catavencu.

  nicaieri nu exista o singura gasca, ci mai multe gasti; Intact are un grup tv si unul de print; Realitatea-Catavencu la fel. Gastile din tv sunt incompatibile cu cele din print; fiecare produs din divizia print formeaza o haita, ca si statiile tv (Antenele 1 – n), sparte la randul lor in bisericute; fiecare haita isi urmeaza propriile idealuri; deciziile de la varf se estompeaza in falduri baroce, pierd din amplitudine, devin caricaturale.

  exista nuclee dure in tv (Antenele, Realitatea), suspectate ca aplica politicile patronale: pana de curand Ursu & Stancu; Stoicescu & Tudor; Gadea & Ciutacu & Co, unde modul de luare a deciziilor mogulului devine uneori, transparent;

  a judeca grosso modo un angajat cu contract din trusturi, este eminamente un act ratat; angajatul nu este sluga (cel putin in acceptiunea culturii organizationale capitaliste), si daca va fi facut sluga, probabil ca denuntatorul a petrecut ani grei intr-o cultura organizationala socialista, care i-a forjat filosofia.

  Reply
 14. Beldiman

  Ivan Z. trebuie masuri ferme,nu se poate trai la nesfarsit cu teama de viitor. Cine garanteaza ca nu va veni un ,,mediu ,,potrivit''''….La arme…?????

  Reply
 15. Dragos

  “ssss’i repeth’, in threee’i luni de ssszile Tshr'aian Băsssesssscu threbuie sssă devină aminthire în isssstorhia polithică a Rrro'mâniei, o aminthire thrisssstă’(vesela ptr. cine ? n.m.), dar o aminthire”

  Nu-mi amintesc autorul. Vintu sau Voiculescu ?

  Reply
 16. Nea

  Pentru angajaţii Realitatea-Catavencu Antene care susţin, evident fără să aducă vreun argument, că sunt imparţiali şi mânaţi de o sfântă indignare proprie, nu a stăpânului Vantu sau Felix:

  Să presupunem un caz ipotetic.

  Un stat copleşit de corupţie, iar câţiva dintre marii afacerişti deţin reţele de influenţă politică, partide şi trusturi de presă. Aceştia au şi procese penale pe rol.

  Se trezeşte după 20 de ani un preşedinte care vrea să dea cu mătura, să mai gonească şobolanii.

  Ce o să facă patronii de presă susmenţionaţi? O să asiste pasiv cum justiţia pusă încet-încet pe picioarele ei debile de atâta nefolosire îi va lua la întrebări?

  Sau vor suna clopoţelul cu care cheamă servitoarele şi lacheii şi le vor porunci să tragă foc continuu asupra celui care le ameninţă libertatea şi averea?

  Eu cred că, de la subreta care aruncă oala de noapte a stăpânului până la cel mai muşchiulos bodyguard, toţi vor face ce fac azi vuvuzelele noastre.

  Dar, aşa cum am spus, e doar un caz ipotetic.

  Reply
 17. tucu

  @ Nedormitul

  Ai dreptate,pentru noi sunt prosti.

  Din nefericire pentru mine eu nu cred ca viitorul este al oamenuilor inteligenti avind in vedere ca mama prostilor e gravida tot timpul.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   tucu are dreptate, prostia si rautatea și mai ales vanitatea combinată cu oportunism nu trebuie niciodata subestimate. Uneori fac exerciții și încerc să-mi imaginez ce ar fi fost Rogozanu pe vremea comunistilor. Cred ca un fel de Paunescu, mai modern, pe net. Sau ce ar fi ajuns Badea, Gidea si restul istericilor de la antene. Cu siguranta niste activisti de succes. Sunt oameni fara simt moral, sa nu va inchipuiti ca au vreo remuscare si sa nu credeti ca daca ar putea sa spânzure oameni pentru că "vremurile o cer", n-ar face-o. E uimitor că după fiecare val de atrocități pe scară mare în istorie, cei mai mulți privesc perplecși în urmă și spun: n-aș fi crezut să se ajungă așa departe. Se ajunge, încă foarte departe, resursele de răutate și prostie sunt inepuizabile. Acum sunt relativ inofensivi, recunosc insa ca-mi inspira teama cond ma gindesc ce-ar face în mediul "potrivit".

   Reply
 18. Dragos

  William Joyce……….vs……….Emanuel Mihai Gidea

  data nasterii:

  10.01.1977…………………….24.04.1906

  unde:

  New-York……………………..Timisoara

  emigrari:

  Germania nazista……………..Romania securista

  parinti:

  tata-irlandez…………………..nu se stie

  mama-englezoaica……………………..plm

  studii:

  Colegiul Iezuit Sf. Ignatius……..Teologia Adventista

  casatoriti cu:

  Margaret/Dorothy Eckersley …Agatha Kundri (ex. Memete)

  copii:

  Heather Piercey si Hazel…………….Karina

  porecla:

  Lord Haw-Haw……………….vuvuzea/tonomat/ziceti voi

  asemanari:

  propagandist nazist……………propagandist felixist

  deosebiri:

  executat prin spanzurare…………sinteza zilei

  Reply
 19. Beldiman

  Nu stiu de ce mi se pare ca traim intr-un film pe care l-am mai vazut. Stie cineva o fotografie cu Lucian Zaharia, PSD-istul cu masivele returnari de TVA? Orice asemanare intre fapte si personaje nu poate fi absolut intamplatoare . Faptele le stim . Are cineva si imagini cu personajul …pacatului originar din ANAF(…fura ei , cum as scrie daca ar fi un singur dictator, bleen)

  Reply
 20. tucu

  @nedormitul

  Somnul ratiunii..permite…nasterea monstrilor.

  In amintirile sale Neagu Djuvara intrebat ce a crezut in 44 despre venirea comunistilor spune ca si imagina ca vor veni un soi de taranisti care in cel mai rau caz ii vor confisca si restul de mosie.

  La fel credeau si parintii mei si multi din cei ce s au dezmeticit de abea cind au ajuns dupa gratii.

  Sa nu crezi ca apartenenta noastra la organizatiile occidentale ne va apara de exesele revolutionare ale noii nomenclaturi rosii si nici nu cred ca avem inca formata masa critica care sa se poata opune unui sistem populist si in esenta criminal.

  Reply
 21. tucu

  Pericolul pe care l reprezinta RTV si Antena 3 este urias combinat si cu impotenta mintilor luminate de a iesi din dispute sterile si orgolii de ONG.

  Prin ceea ce fac cele 2 posturi ne deranjate de nici o voce luminata este in esenta subminarea democratiei.

  Faptul ca se indeamna la revolta,la schimbarea prin presiunea strazii a rezultatelor unor alegeri,faptul ca se discuta despre siuspendarea presedintelui numai prin simpla vointa a unei majoritati parlamentare-de parca 400 de oameni pot inlocui vointa a 20 de milioane, dovedeste ca nici clasa politica nici reprezentantii mass media nici reprezentantii unei societati civile firave nu au inteles nimic din mecanismele democratice.

  Aceasta situatie ii permite lui Vintu sa inceapa vinatoarea unui om ales de 5 milioane de romani. Prin reciprocitate ce s ar intimpla daca cei 5 milioane de romani ar incepe vinatoarea lui Vintu?

  Nu am auzit pina acum nixci o voce de politician de intelectual de analist de aprozarist de ce vreti dumneavioastra care sa l apuce pe imberbul de Ponta de guler si sa l intrebe daca stie ce i aia constitutie sau democratie.

  Nu am auzit nici vocea Dlui Ghinea nici Vocea Alinei Mungiu nici pe Dl Preda nici pe Monica Macovei si nici pe Dvs Dle Lazaroiu explicind populatiei ca democratie functioneaza altfel,ca parlamentul nu poate face ce i trece prin cap ca Dl Voiculescu nu e judecatorul suprem si che gevarismul lui Ponta are aspecte penale.

  Daca nu reusiti sa aveti acces la canale media,daca nu va revolta aceste comportamente,daca nici macar nu incercati sa le anihilati atunci nu va mai mirati ca Vintu si ai lui au plecat la vinatoare.

  Ce rezultate poate avea o vinatoare organizata de asemenea specimene s-a vazut pe vremea lui Dej.

  Si atuinci se bagau oameni in puscarie in numele poporului.

  Reply
 22. VASILER.

  Sebastiene, nu te impacienta, cui nu-i place RTV si A3 se duce la Nasul sau TVR si juiseaza de bucurie afland cat de bine traieste.

  Trecand la lucruri serioase asta cu ,,vanatoarea de Basescu" este sora cu ,,suspendarea'' lui Voiculescu, tu stii foarte bine acest lucru, problema reala pentru voi este gradul de respingere al populatiei a politicilor voastre. In prezent credibilitatea premierului si a presedintelui este minima in orice afirmatii ar face.

  Daca imi permiti un sfat, zile politicenilor portocalii sa nu mai faca afirmatii festiviste, asta irita mai mult decat realitatea in care traim.

  Reply
  1. nedormitul

   tucu
   eu nici nu cred că rtv și a3 sînt atît de periculoase. de fapt, nu sînt periculoase deloc. fac ca niște mîțe în călduri, tulbură un pic somnul și cam atît.

   Reply
 23. 2-3

  Bleen

  cînd are succes un site care transmite live procesul de mucegăire a unei bucăţi de brînză, de ce n-ar merge o televiziune care foloseşte camere web?

  Reply
 24. simplicius

  mai simplu!BOICOT, BOICOT,BOICOT!!! scade audienta,scade publicitatea, dispar banii. Ghota va trebui sa ia masuri!

  Reply
 25. Mihai

  Mai da-i in sinje … fara vuvuzele SOV e zero barat. Cam la fel si opozitia. Beleaua lor e ca SOV le-a cerut sa fie rai si ei sunt prosti/ amatori/ lenesi. Otova o tin pe epitete. Habar n-au de analize si de cifre. In ziua cind vom vedea politician din opozitie povestind despre proportia salariilor/ pensiilor in pib-ul pe cap de locuitor am sa dau o bere. Da' mai usor iese Otelu' campioana decit sa inceapa astia sa ne explice ca alea 300.000 de firme inchise aveau 58.000 de actionari si au generat 19.000 de someri.

  @ Bleen: vigilenta maxima, sa nu iasa o televiziune de moda, un partid de cartier sau o agentie de buticuri.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @2-3: Eu unul m-am lasat pagubas sa propun televiziuni pe net dat fiind ca am facut-o vreun an de zile si am primit in schimb zimbete tolerante. Acum avem alte prioritati, vorba poetului. Dar pentru ca veni vorba, poate citeste cineva care vrea sa nu reia pe pielea lui tot ce am gresit noi, echipa initiala de la Happy Fish, intre 2007 si 2009. Desi lumea prefera sa cumpere sfaturi proaste scump decit sa le citeasca pe alea bune gratis (secretul analistilor politici), reteta e cam asa:
   Trebuie inteles ca folosim netul in alta postura si logica decit TV-ul. TV: relaxare, canapea, intins, intreruperi dese de atentie. netul: concentrat, asezat, aplecat catre ecran. De aceea totul are alt ritm pe net, viteza e importanta. Netul are o dimensiune utilitara importanta, rezolv probleme pe net. Pina si cind vreau sa ma distrez, trebuie sa se intimple repede. (de asta nu putem vedea filme lungi pe net)

   – emisiuni de maximum 3 minute, de preferat 2. Greu de facut, e mai usor sa bati cimpii relaxat. Nu merge decit cu script si decupaj precis inainte de filmare. Citeva exemple scurte bune sint pe aici: http://www.happyfish.ro/episoade/bombo_tv/noi/gal
   – subiecte de actualitate dar nu stiri – e gresit sa concurezi TV-ul pe stiri. Asta nu a inteles decit foarte greu presa scrisa.
   – emisiunile trebuie scrise de oameni talentati, vezi aici: http://www.happyfish.ro/episoade/lumea_lui_hancu/… nu merge umplutura
   – regularitatea e o capcana uriasa. Toti oamenii de TV sau radio cred ca daca nu ai in fiecare joi la 7 seara emisiunea sau in fiecare zi la 10, pierzi audienta. Netul e folosit diferit, desi e evident ca ma uit cind vreau si pot, nu e deloc evident pentru cine face o emisiune sa nu se chinuie sa o faca regulat. Noua ne-a luat doi ani sa intelegem asta (si multe resurse irosite). Asta era o emisiune excelenta pentru ca era neregulata: http://www.happyfish.ro/punctul
   – investiti in oameni: ziaristi talentati, animatori buni. Nu sculele sint secretul, nu e nevoie de mai mult de 30-50.000€ sa faci 2-3 studiouri cu tot echipamentul. Nu cautati oameni de TV, marea lor majoritate inteleg bine directul (daca inteleg) insa nu stiu sa scrie emisiuni. Dragos Musat si Ducu Hancu stiu.
   – tehnic: folositi studenti la operatorie, citeva lumini bine puse si o camera minuita ca lumea fac minuni. Sunetul trebuie sa fie brici, calitatea perceputa pe net depinde 80% de sunet. folositi macuri si soft video pentru live de mac, e mult mai usor de folosit si performant: cu asta http://www.boinx.com/boinxtv/overview/ faceti ce face o TV normala cu echipamente de zeci de mii de euro. Cu asta: http://www.telestream.net/wire-cast/overview.htm?… faceti streaming live HD si mixaj video live, daca vreti sa va lansati. FinalCut e solutia cea mai eficace de montaj.Folositi camere cu hard-disk-uri, va vor simplifica viata la descarcat materialul brut. Cine va spune ca un studio trebuie sa coste sute de mii, va minte in fata sau habar nu are despre ce vorbeste.
   – calitate, nu cantitate – poti sa nu publici o saptamina nimic, daca dupa aia publici ceva de felul asta: http://www.happyfish.ro/vrem_alta_romanie/_the_en

   Pe scurt: oameni talentati, emisiuni scurte, neregulate, provocatoare (noi le numeam "tabloid inteligent"). pe net trebuie sa fii rapid si memorabil. nu sa umpli spatiul de emisie.

   Asa ca, dati-i drumul!:) Si, nu, nu ma bag.

   Reply
   1. Florin Cojocariu

    ah, sa nu uit: montajul! Un monteur bun e jumate din rezultatul final. Gasiti oameni talentati la facultate. Sau il intrebati pe Eugen Kelemen.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

     cit despre live, cind ii vad prin oras cu jeepurile lor cu antene satelit care transmit in direct reporteri agitati pe fundal de cladiri gri, ma apuca risul. Un telefon inteligent are aplicatii de streaming foarte bune. Un telefon si un laptop cu wireless si stick vodafone, si faceti live de oriunde are acoperire vodafone. Sau orange. Liveul in studio ar trbeui interzis 5 ani in Romania.

     Reply
 26. Duscugândul

  De când Băsescu și camarila sunt statul român? Sunt niște reprezentanți vremelnici și nevrednici de rolul obținut. Nu că ceilalți ar fi mai buni… Până la urmă vor răspunde toți, istoria nu iartă.

  Reply
 27. Sebastian Lăzăroiu

  @Ivan: N ai dreptate. Omul n a jucat la FNI. Si probabil ca n a ”depus” nici in conturile lui Ceausescu.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *