PNL n-a murit, s-a transformat într-o aripă a PSD

Nu pot să mă abţiu să vă readuc aminte ce scriam în 6 decembrie 2008 (adică acum doi ani şi jumătate) pe bleen.ro:

„PNL poate să aibă 30% din votul popular şi să nu obţină niciun mandat, atâta timp cât candidaţii săi nu se vor situa pe locul 1 în colegiile lor (în sistemul într-un singur tur). În sistemul în două tururi trebuie să se situeze cel puţin pe locul 2 şi să spere să câştige în al doilea tur.  Presupusa creşetere electorală a PNL în condiţiile unei presupuse nemulţumiri a votanţilor de dreapta nu înseamnă că PNL ar putea avea mai mult de 5 sau 10 mandate în Parlament. Să nu uităm de votul util. Câţi vor vota un partid ale cărui şanse să ajungă în Parlament sunt mici şi la putere sunt zero? Presupusele neumulţumiri la adresa PDL sau PSD trebuie să se îndrepte spre un partid cu o puternică structură ornaizaţională, teritorială şi financiară (la capitolul ăsta atât PDL cât şi PSD stau mult mai bine decât PNL). Într-un sistem de vot majoritar a treia cale ori nu există, ori e prea firavă pentru a putea influenţa ceva. A treia cale nu se poate manifesta decât în interiorul celor două partide mari, caz în care raporturile dinte diferitele aripi ale acestor partide devin extrem de importante. ”

Un armistiţiu sau un “cartel” pe patru ani între PDL şi PSD ar elimina PNL de pe scena politică

Nu credeam însă atunci că Antonescu va prevedea asta şi îşi va transforma gruparea numită PNL într-o aripă a PSD.

Facebook Comments

8 Comments PNL n-a murit, s-a transformat într-o aripă a PSD

 1. 1

  strigătura de lebădă a lui Crin Antonescu:

  Păi, da' PNL-u' n-o murit!

  Numa-un pic s-o hodinit!

  Reply
 2. Dragos

  Partea III (cea mai on-topic)

  Sobolanul sef (personaj colectiv-Felix, Iliescu, Nastase, Vintu, Hrebenciuc,

  Androneasca, Stanoaica, Barbuleasca, gen) a albit dar nu se da mancat atata timp cat coada (Crin, Ponta, Cretuleasca, Ciutacu, Grecu, Buscu, gen) inca misca. Oricum, e pe duca.

  Ce alegem, acceptam un alt sobolan sef sau construim un tanc ? Atentie, romanii au talent: sunt capabili sa construiasca un tanc care sa faca chiţ in loc de poc.

  Reply
 3. Dragos

  Partea II.

  "sobolanimea se organizeaza acolo unde sunt conditii, adica apa si mancare, in colonii si pe clanuri. La maturizarea fetelor seful de clan isi omoara nevasta si alege dintre tinerele copile pe cea mai draguta si mai apta in inmultire si reincepe ciclul de reproducere. Pe urma, dupa vreo 10-12 ani, seful albeste si este si el omorat de unul mai tanar. Ataca la piept sau la coaie. Au coada puternica.

  Nici noi nu putem cateodata sa scapam oamenii de ei. Acum vreo trei saptamani a trebuit sa daramam o macelarie. Degeaba. Si atunci s-a chemat un tanc si am ras tot… Dracu i-a luat, ca altfel nu puteam scapa de ei.

  Ii gonesti dintr-un loc si se aciueaza in altul, ori noi, dom’ sef, trebuie sa-i starpim, nu sa-i gonim!”.

  Reply
 4. Dragos

  On-topic in 3 episoade/parti.

  Partea I.

  PREVEDEÁ, prevắd, vb. II. 1. Tranz. A deduce (din fapte care precedă) evoluția evenimentelor viitoare; a avea intuiția celor ce urmează să se întâmple; a întrezări; a presimți. 2. Tranz. (Despre legi, regulamente, îndrumări etc.) A specifica, a prescrie; a indica, a menționa. 3. Tranz. A echipa, a înzestra pe cineva sau ceva cu cele necesare. 4. Refl. (Înv. și reg.) A se vedea prin ceva; a se întrezări. ♦ A se oglindi, a se reflecta. – Pre1- + vedea (după fr. prévoir).

  Este clar ca acest cuvant nu poate fi pus in legatura cu Crin.

  Deci, NU !!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.