Avem foarte multă treabă, lăsați văicăreala!” – Anca Cernea la By Alexa

Nicolae Steinhardt – Soluţia a treia: a lui Winston Churchill şi Vladimir Bukovsky

“Ea se rezumă: în prezenţa tiraniei, asupririi, mizeriei, nenorocirilor, urgiilor, năpastelor, primejdiilor nu numai că nu te dai bătut, ci, dimpotrivă, scoţi din ele pofta nebună de a trăi şi de a lupta.

În martie 1939, Churchill îi spune Marthei Bibescu: “Va fi război. Praf şi pulbere se va alege din imperiul britanic. Moartea ne pândeşte pe toţi. Iar eu simt că întineresc cu douăzeci de ani“.

Cu cât îţi merge mai rău, cu cât sunt greutăţile mai imense, cu cât eşti mai lovit, mai împresurat ori mai supus atacurilor, cu cât nu mai întrevezi vreo nădejde probabilistică şi raţională, cu cât cenuşiul, întunerecul şi vâscosul se intensifică, se puhăvesc şi se încolăcesc mai inextricabil, cu cât pericolul te sfruntează mai direct, cu atât eşti mai dornic de luptă şi cunoşti un simţământ (crescând) de inexplicabilă şi covârşitoare euforie.

Eşti asaltat din toate părţile, cu forţe infinit mai tari ca ale tale: lupţi. Te înfrâng: le sfidezi. Eşti pierdut: ataci. (Aşa vorbea Churchill în 1940). Râzi, îţi ascuţi dinţii şi cuţitul, întinereşti. Te furnică fericirea, nespusa fericire de a lovi şi tu, fie chiar infinit mai puţin. Nu numai că nu deznădăjduieşti, că nu te declari învins şi răpus, dar şi guşti din plin bucuria rezistenţei, a împotrivirii şi încerci o senzaţie de năvalnică, dementă voioşie.

Soluţia aceasta, fireşte, presupune o tărie de caracter excepţională, o concepţie militară a vieţii, o formidabilă îndârjire morală a trupului, o voinţă de oţel înnobilat şi o sănătate spirituală adamantină. E probabil că presupune şi un duh sportiv: să-ti placă bătalia în sine – încăierarea – mai mult decât succesul.
E şi ea salutară şi absolută, deoarece e bazată pe un paradox: pe masură ce ei te lovesc şi-ţi fac mai mult rău şi-ţi impun suferinţe din ce în ce mai nedrepte şi te încolţesc în locuri mai fără ieşire, tu te veseleşti mai tare, tu te întăreşti, tu întinereşti!
Cu soluţia Churchill se identifică şi soluţia Vladimir Bukovsky. Bukovsky povesteşte că atunci când a primit prima convocare la sediul KGB n-a putut închide un ochi toată noaptea. Firesc lucru, îşi va spune cititorul cărţii sale de amintiri, cum nu se poate mai firesc; nesiguranţa, frica, emoţia. Dar Bukovsky urmează: n-am putut dormi de nerăbdare. Abia aşteptam să se faca ziuă, să fiu în faţa lor, să le spun tot ce cred eu despre ei şi să intru în ei ca un tanc. Fericire mai mare nu-mi puteam închipui.
Iată de ce n-a dormit: nu de teamă, de îngrijorare, de emoţie. Ci de nerăbdarea de a le striga adevărul de la obraz şi de a intra în ei ca un tanc!
Cuvinte mai extraordinare nu cred să se fi pronunţat ori scris vreodată în lume. Şi mă întreb – nu pretind ca e aşa cum spun eu, nu, câtuşi de puţin, mă întreb doar, nu pot să nu mă întreb – dacă nu cumva universul acesta, cu toate roiurile lui de galaxii cuprinzând fiecare mii ori milioane de galaxii fiecare cu miliarde de sori şi cel puţin câteva miliarde de planete în jurul acestor sori, dacă nu cumva toate spaţiile, distanţele şi sferele acestea măsurate în ani-lumină, parseci şi catralioane de mii de mile, toată viermuirea aceasta de materie, aştri, comete, sateliţi, pulsari, quasari, găuri negre, pulberi cosmice, meteori, mai ştiu eu ce, toate erele, toţi eonii, toate timpurile şi toate cuantumurile spaţio-temporale şi toate astrofizicile newtoniene ori relativiste au luat fiinţă şi există numai pentru ca să fi putut fi exprimate aceste cuvinte ale lui Bukovski.”

Alexa Ionescu: “Acest text mi-a dat o stare, mi-a adus aminte cine sint, de fapt, aceste cuvinte mi-au adus aminte cine sint, de fapt, ca sint o luptatoare.”

Anca Cernea: “E bine sa citim Jurnalul Fericirii si astfel de texte pentru ca am vazut in ultimele zile niste treceri radicale de la speranta la mare deceptie legate de anunturile de luni seara, iar speranta, iar vaicareala. Motive de speria exista, nu putem contestam, dar cred ca trebuie sa trecem de la starea de surpriza si de soc in fata loviturii de stat pe care tocmai am trait-o si sa incepe sa fim mai organizati si mai curajosi, in primul rind, si cred ca ar trebui sa ne propunem sa nu ne mai vaicarim, sa ne propunem sa limitam vaicaritul la o singura persoana cu care intre patru ochi avem voie sa ne plinge si niciodata sa nu mai duce vorbe din astea defetise intr-un grup mai mare de trei persoane. Lucrurile astea se propaga in valuri, si nu sint de folos pentru nimic. Acum e momentul sa ne gindim serios la ce avem de facut, avem foarte multa treaba, nu are rost sa ne plingem de mila… Lucrurile nu mai sint atit de disproportionate cum erau in situatia lui Bukovsky, adica singur cu tot Imperiul Raului in fata lui. Si noi avem exemplele noastre, avem destule marturii din inchisori si oameni care s-au purtat extraordinar de frumos si de demn in situatii mult mai grele decit sintem noi. Cred ca nu strica o referire la credinta, ca de acolo vine forta asta, am pierdut credinta, de asta sint dati cu capul, cind de un perete, cind de celalta. Asta e si motivul pentru care se intimpla toate aceste nenorociri, pentru ca cei care le fac nu mai au acest reper, isi inchipuie ca in aceste legi omenesti, in care poti sa invirti si sa intorci totul asa cum vrei, aici se rezuma totul, cuprind toate legile care exista, si nu-i asa.”

[…]
Karl Peter Schwartz: Frankfurter Allgemeine Zeitung: Aşa grăit-au puciştii

“Este România pe cale de “orbanizare”, așa cum sugereaza unii? Comparaţia este greșită din cel puțin trei motive. În primul rând, în Ungaria, Constituţia nu a fost încălcată, ci s-a înlocuit o constituție comunistă cu una nouă. În al doilea rând, Viktor Orban se bazează pe o majoritate de dimensiune constituțională, obținută în alegeri democratice, în timp ce Victor Ponta este ținut la suprafață de traseiști parlamentari. În al treilea rând, guvernul Orbán a urmat unui guvern socialist, care a ruinat economic ţara, în timp ce guvernele conservatoare ale României, printr-un program de austeritate, au ferit țara de o catastrofă de mărimea celei din Grecia.”

Anca Cenrea: “Mai spune ceva Karl-Peter Schwarz. In incheierea acelui articol, se refera la aceasta comparatie, noi am mai vorbit despre ea, o comparatie intre Viktor Orban si Victor Ponta, care din pacate revine si se ascute, si nu numai la noi in tara, din pacate sint multi care o fac. Karl-Peter Schwarz spune ca e gresita, el cunoaste bine si situatia din Ungaria si subliniaza lucrul acesta – Orban a schimbat Constitutia, nu a incalcat-o, el a cerut un mandat popular in alegeri, a scris in program tot ce are de gind sa faca, lumea i-a dat aceasta incredere si i-a dat 70% din voturi. In momentul in care primesti un asemenea mandat, chiar esti obligat, nu numai ca ai legitimitatea sa faci schimbari in Constitutie, sa faci o reforma profunda a sistemului, dar esti obligat de constiinta sa faci lucrul asta, si dupa cum se stie, atunci cind primesti un mandat si o majoritate, si esti hotarit sa faci niste reforme, trebuie sa le faci repede, la inceputul termenului, pentru ca in timp se acumuleaza tot felul de eroziuni, incep dificultatile, nu mai ai aceeasi energie, aceeasi putere sa faci lucrurile astea, care pot sa fie si neplacute, sint si reforme destul de grele, de austeritate. Toate lucrurile astea el era dator sa le faca, nu numai ca avea justificare. El nu a incalcat regulile, a formulat regulile altfel.

Cred ca exista o tendinta sa ne repezi, sa vorbim despre realitati din tari pe care nu le cunoastem bine.”

Alexa Ionescu: “Am tot auzit, si pe la televiziunile romanesti la talk show-uri, tot timpul se aude aceasta comparatie Viktor Orban.”

Anca Cernea: “E foarte nedreapta, e profund nedreapta, si se ajunge la vorbe din astea despre fascism, etc. ”

Alexa Ionescu: “El este anticomunist.”

Anca Cernea: “Asta e cel mai important, si cel mai firesc ar fi sa il comparam cu Ferenc Gyurcsány, predecesorul sau, premierul socialist, care impartaseste cu Ponta obraznicia si cinismul.

Cel mai important lucru: situatia pe care o avem noi acum se trage din comunism, din comunism, dintru-un regim ilegitim si criminal si din institutiile sale care s-au privatizat, de aici s-a tras sistemul iliescu, si din sistemul iliescu, direct, descinde Ponta si USL. Asta e un Pedigree fara de care nu ar fi exista, “de nu ar fi, nu s-ar povesti”. In acest caz, este foarte clara aceasta filiatie.

In cazul Ungariei, Fidesz e de partea cealalta, Fidesz e anticomunist, Orban e un om care s-a luptat cu comunismul si inainte, a avut si el parte de anchete si o multime de tracasari, dar a stiut sa tina steagul sus. Gyurcsány era de partea calalta la vremea respectiva, el abea isi lansare cariera in UTC-ul unguresc, iar apoi a devenit un prosper om de afaceri, foarte bogat. Mai tirziu, cind a ajuns Premier, a dus tara de ripa, la propriu! Gyurcsány a mintit mereu poporul in privinta situatiei economice.

In 2006 Gyurcsány a fost inregistrat cind spunea cum a mintit, cum a pacalit pe toti si ce mare dezastru era de fapt. Inregistrarea a ajuns publica, lucru care a dat nastere unor proteste extraordinar de serioase, oameni care au iesit pe strada sa isi manifeste indignarea fata de aceasta situatie. In aceste proteste oameni seriosi s-au manifestat pasnic, dar au exista si provocari, tineri, tunsi-frezati, care au atacat televiziune si nu stiu mai ce, lucru care a constituit pretextul pentru o represiune extrem de brutala. Aia s-a intimplat in Ungaria in 2006 si eu nu tin minte sa fi fost atita scandal si atita indignare si atita ingrijorare impotriva lui Gyurcsány cum este acum impotriva lui Orban, care nici pe departe, niciodata nu ar fi facut asa ceva. ”

ÎN LINIE DREAPTĂ

Facebook Comments

135 Comments Avem foarte multă treabă, lăsați văicăreala!” – Anca Cernea la By Alexa

 1. geronimo

  EVZ
  „Năstase şi Vîntu se coc la 50 de grade Celsius!
  Citiţi mai mult: 
  Năstase şi Vîntu se coc la 50 de grade Celsius! – Camerele de la Rahova, unde sunt cazaţi cei doi, nu au instalat aparat de aer condiţionat şi nici ventilator. Singura soluţie de răcorire este prosopul ud!”
   
  Pai, sa le faca Iulia Hossu vânt cu frunza de palmier.. Pentru Memorialul Durerii
   
   

  Reply
 2. oglinjoara

  Dacă nu le pasă de România, credeţi că le va păsa de ce zice Europa?
  Între libertate şi „valorile europene” ce credeţi că vor alege?
   

  Reply
 3. oglinjoara

  Dacă nu le pasă de România, credeţi că le va păsa de ce zice Europa?
  Între puşcărie şi „valorile europene” ce credeţi că vor alege?

  Reply
 4. Amelia New

  Chiar nu e nimeni in anturajul interimarului sa-l traga de maneca si sa-i spuna dobitocului ca legile Romaniei se fac si la Bruxelles? Practic, declaratia interimarului echivaleaza cu o declaratie de denuntare a Tratatelor UE. Constitutia din 2003 care a permis si aprobat aderarea la UE si cedarea de suveranitate a fost adoptata prin referedum. Cum isi permite sa faca o astfel de declaratie fara sa intrebe poporul? Prin aceasta declaratie interimarul a incalcat de facto Constitutia si vointa populara exprimata prin referendum. 

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Amelia New Doamne fereste sa intrebe poporul cel antenizat, nu vreau sa ma gandesc ce i-ar raspunde..

   Reply
   1. Amelia New

     @EleninaNicuţ Eu n-as fi asa sigura. Daca nu ma-nseala memoria, in toate sondajele de opinie increderea in UE/institutiile europene era inca majoritara. 

    Reply
    1. StefanTrifan

      @Amelia New  @EleninaNicuţ Staţi să se pună antenele în funcţiune şi să începem să-i demonizăm pe Merkel, Barosso, Rompuy etc. În două săptămâni vom fi mai eurosceptici decât Rusia.

     Reply
  2. Amelia New

   Si inca ceva, acum Base poate sa afirme linistit si legitim ca intrebarea de la referendum este de fapt urmatoarea: „Sunteti de acord ca Romania sa iasa din UE?” 

   Reply
   1. Amelia New

     @Bleen Mai mult, in ce priveste Tratatele UE sunt dispozitii exprese si imperative (inclusiv pt. presedinte, interimar sau nu):
     
    „ARTICOLUL 148 (1) Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
    (2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
    (3) Prevederile alineatelor (1) şi (2) se aplică, în mod corespunzător, şi pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.
    (4) Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2).
    (5) Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu înainte ca acestea să fie supuse aprobării instituţiilor Uniunii Europene”.

    Reply
  1. InLinieDreapta

    @Florina o publicam si noi. e important ca lista sa fie actualizata zilnic
    
   (costin)

   Reply
  2. Merechene

    @Florina negocierile lui sampetru si balan cu usl !  invitatia la cafea pe care i-o face ponta lui balan!!!

   Reply
   1. Florina

     @Merechene 
     
    Deschis ciorna 2, guest star deocamdată, al cercetaţilor penal Bălan şi Sâmpetru. Pentru leading rol aştept hîrtie oficială de la Parchet. 

    Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen Mi-a luat ceva timp sa rumeg asta.
   Ce se intimpla daca Ro refuza sa aplice art 7 (presupunind ca e invocat)?

   Reply
 5. oglinjoara

   @Bleen :”Cred că butonul 3 de pe telefonul negru e butonul de auto-distrugere, care aruncă Cotroceniul în aer. Băsescu știe că Crin nu se poate abține”.
   
  Completamente fals: este butonul pentru alarma de la ceasul desteptator.

  Reply
  1. Bleen

    @Florina Indivizii nu mai trebuie băgați în seamă. Sînt terminați. PDL nu mai există. Acum se vede că în tot timpul ăsta nu a fost decît o adunătură de imbecili.

   Reply
 6. cristihan

  Postare putin mai lunga (dar totusi incompleta, sunt sigur):
  – au renuntat la un ministru inainte de numirea acestuia, din cauza unei incompatibilitati de notorietate (Alistar)
  – au schimbat 4 ministri la educatie, din cauza minciunilor si plagiatelor dovedite (Dumitrescu, Mang, Pop, Andronescu)
  – au schimbat un ministru la cultura, din cauza unei incompatibilitati de notorietate (Diaconu)
  – au schimbat si controlat direct o institutie pentru a-l salva pe Adrian Nastase (ISC)
  – au intervenit in procesul de justitie impiedicand punerea in aplicare a unei decizii definitive de condamndare (AN)
  – au mutat o institutie culturala in subordinea Parlamentului, cu scopul destituirii unui intelectual incomod (ICR)
  – au schimbat conducerile unor institutii ale statului pe criterii politice (IICMER, arhivele statului)
  – au amenintat si cenzurat reprezentanti incomozi ai mass-media (EvZ, B1, Curentul)
  – au schimbat conducerea TVR fara respectarea legislatiei in vigoare, incalcand regula de reprezentare a partidelor politice
  – au schimbat si intervenit in politica editoriala a stirilor TVR
  – au uitat sa rezolve lucrurile reprosate guvernelor anterioare (gazele de sist, universitatea maghiara, cresterea imediata a salariilor, guvernarea fara OUG)
  – au atentat la siguranta economica a statului prin intrarea in insolventa a Hidroelectrica
  – au incalcat prevederi ale acordurilor de imprumut cu organismele internationale (privatizarile programate, schimbarea conducerii unor societati de stat, etc)
  – au ignorat abordarea problemelor economice ale tarii, concentrandu-se exclusiv asupra luptelor politice (75% din timpul sedintelor de guvern)
  – au mutat Monitorul Oficial in subordinea Guvernului dupa 150 de ani de subordonare fata de Parlament, cu scopul de a-l folosi ca instrument politic
  – au desfiintat o institutie in ziua in care aceasta trebuia sa se pronunte asupra plagiatului primului ministru (CNATDCU)
  – au incalcat decizii definitive ale justitiei, refuzand retragerea calitatii de parlamentar unor parlamentari declarati incompatibili (Andon, Paslaru)
  – au incalcat o decizie a Curtii Constitutionale cu privire la reprezentarea Romaniei pe plan extern, uzurpand astfel calitati oficiale
  – au blocat comunicari oficiale ale sefului statului catre Uniunea Europeana (Marga)
  – au emis Ordonante de Urgenta neconstitutionale prin care au blocat exercitarea puterilor CCR
  – au schimbat Avocatul Poporului incalcand legislatia in vigoare si blocand posibilitatea atacarii OUG la CCR
  – au schimbat presedintii Senatului si Camerei Deputatilor prin incalcarea legislatiei in vigoare
  – au suspendat Presedintele Romaniei fara ca acesta sa fi incalcat grav prevederile Constitutiei
  – au atentat la independenta justitiei prin atacarea judecatorilor Curtii Constitutionale si a judecatorilor care l-au condamnat pe Adrian Nastase
  – au mintit partenerii europeni ai Romaniei, practicand un dublu limbaj la Bruxelles si la Bucuresti (pragul la referendum)
  – tergiverseaza aplicarea unor decizii ale Curtii Constitutionale
  – au atras avertismente externe la adresa Romaniei, fara precedent in ultimii 20 de ani
  – au emis pareri jignitoare despre inalti oficiali ai unor state membre ale Uniunii Europene (Merkel)
  – au emis declaratii cu tenta nationalista si izolationista ca raspuns la cerinte ale Uniunii Europene de respectare a statului de drept (Ponta, Antonescu, „nu suntem colonie”)
  – au … (tbc)
   
  Si nici n-am pomenit de plagiatul lui Ponta… Ce am uitat? Preluati, completati, share…

  Reply
   1. cristihan

     @Rezon Good. Ii promisesem Florinei la un moment dat ca reiau toata istoria astora, dar n-am mai avut timp. In plus au luat nesimtitii asa o viteza incat evenimente cum au fost incompatibilitatea lui alistar (mega-scandaloasa pentru o tara cu apa calda, prin minciunile si refuzul initiale) par acum o nimica toata. Dar astea se si explica acum, vazand pana unde pot merge astia. Era normal sa nu li se para scandaloase asemenea „detalii”. Poate facem o lista completa impreuna si iese de un articol colectiv 🙂

    Reply
  1. Bleen

    @Rezon În momentele astea se văd caracterele tari. Manțog e unul dintre ele. Dar să n-o spuneți de față cu el, că-i e jenă.

   Reply
 7. Bleen

  Instituțiile statului nu reacționează, nu au suficient curaj, dacă nu văd că poporul nu iese în stradă. 
   
  Reprezentanții instituțiilor statului sînt și ei oameni. Și se demobilizează în momentul în care se simt singuri. E nevoie de liderii de opinie care să scoată oamenii în stradă. Hai să facem un miting. Autorizat. Dar trebuie să fie cîțiva lideri de opinie care să scoată lumea în stradă, să facă apel la oameni. Nu politicieni. Nu labagii. Lideri de opinie. Un miting făcut pe bune. Nu pentru Băsescu. Pentru statul de drept, pentru democrație pentru Europa. Pentru rămînerea României în lumea civilizată. Liderii de opinie să iasă în stradă, la balcon, pe scenă sau ce dracu o fi, și să vorbească, cu subiect și predicat. Vreau să văd un Liiceanu, un Pleșu, un Patapievici, un Sorin Ioniță, un Cărtărescu, un Perjovschi, un Ionuț Popescu, un Lucian Mîndruță, un Turcescu, Anca Cernea, Monica Macovei etc etc etc (mai veniți și voi cu idei). Toată lumea nemulțumită, toți liderii de opinie, toată elita. Toți. Un miting, o demonstrație care să scoată din țîțîni popor, Europă, oameni din instituțiile statului, să ți se facă pielea de găină, să ți se ridice părul pe spate.
   
  Îmi povestea Cristi Hrițuc de mitingurile lui Băsescu din 2009 (era cu organizarea etc). ”Le știam pe dinafară și cu toate astea de fiecare dată cînd vorbea mi se făcea pielea de găină.”
   
  Ei bine, fără asta nu se poate. Oamenii trebuie să se simtă uniți, să simtă siguranța pe care ți-o dă mulțimea, cînd te bagi unul în altul și capeți curaj și nimic nu-ți poate sta în față, cînd ai impresia (justificată) că poți trece cu pieptul gol peste tancuri. Fără asta, nici instituțiile statului, formate din oameni, nu vor avea curajul și forța să reacționeze. Asistăm placizi la calcule electorale și analize despre construcțiile de dreapta. Căcat. Nu despre asta e vorba, nu înțelegeți?  

  Reply
  1. InLinieDreapta

   da, toti trebuie sa fie acolo, iar basescu sa nu lipseasca. e cel mai important aliat in fata rachetilor comunisti uslamisti
    
   (costin)

   Reply
  2. EleninaNicuţ

    @Bleen ma ocup de autorizare, la o adica. n-am mai facut, dar ma descurc eu. in rest, pot sa ma pun in fatza primului tanc. macar ii intzep o shenila.

   Reply
 8. InLinieDreapta

  e ticalosie, nu idiotenie. nu va mai purtati ca si cum psd ar fi un partid normal, ca si cum usl ar fi o alianta cu bune intentii,  trebuie sa luam in considerare ca sint ceea ce sint.. o banda de racheti comunisti. daca ignoram acest lucru, am pierdut din start.
   
  (costin)

  Reply
  1. Bleen

    @InLinieDreapta Eu tot încerc să spun că referendumul e irelevant și că nu de căcaturi electorale ne arde acuma. 

   Reply
   1. InLinieDreapta

     @Bleen dar de ce? e bine ca exista aceasta reactie puternica, nesperata, a occidentului. dar ce facem?  
     
    (costin)

    Reply
    1. Rezon

      @Bleen  @InLinieDreapta 
      
     Societatea civila, asa cum o stiam, a devenit in cea mai mare masura irelevanta. Ea abia incepe sa se reinventeze prin intermediul Internetului. 

     Reply
    2. InLinieDreapta

      @Rezon  @Bleen multi dintre cei care isi spun acum societate civila (amp, mircea toma, criticspanac, militia spirituala) sint si ei comunisti. noua stinga comunista gramscista. asta e si motivul pentru care, practic, joaca de partea uslamista (costin)

     Reply
 9. Bleen

  O zic acum, că e noapte și nu ne citește niminea: lovitura asta de stat nu rămîne nepedepsită. Probabil că vom avea referendum. Dar e irelevant. Lovitura de stat e importantă.

  Reply
 10. Florina

  De săptămîna trecută îmi revine obsedant în minte ţîpuritura fetelor de la Apaca din 1990, ” Nu vrem Kent, nu vrem valută, Vrem Petrică să ne fută”. Cred că e cel mai imbecil semnal pe care putea cineva să-l dea oamenilor politici, pentru că au luat-o de bună şi de 22 de ani exact asta fac, pur şi simplu ne fut! Şi nu numai pentru că le-am permis, ci în special pentru că i-am invitat să o facă. 

  Reply
  1. Bleen

    @Florina Bă, Petrică era băiat de băiat, poate s-o spună cîntăreața aia de manele, cum o cheamă? Dar Ponta și Crin??? Hai să fim serioși. Dacă ar fi după ei, fetele de la APACA ar muri virgine cîntînd despre Kent și valută.

   Reply
  1. Gramofonu

    @Yeba „Crin, deschide poarta, ciinii ne-nconjor,
   Am venit din UE, sa-ti dam la nascior”
   „Ce spui tu, straine, UE e departe.
   Doar un pic, acilea, de rusi ne desparte”

   Reply
    1. Yeba

      @Taticu  , si daca se repeta, ce? Targetul cu 3 neuroni știe, Targetul A3 funcționează pe principiul ZI ca ei și fă ca tine, îi doare în cot.
     Base face farmece, zice că Ponta minte cum respiră, și Ponta începe imediat demonstrația, în caz că nu observaserăm.

     Reply
    2. Yeba

     @Taticu, si daca se repeta, ce? Targetul cu 3 neuroni știe, Targetul A3 funcționează pe principiul ZI ca ei și fă ca tine, îi doare în cot.
     Base umblă cu hipnoză, zice că Ponta minte cum respiră, și Ponta începe imediat demonstrația, în caz că nu observaserăm.
      

     Reply
    3. Yeba

     @Taticusi daca se repeta, ce? Targetul cu >3 neuroni știe, targetul A3 funcționează pe principiul ZI ca ei și fă ca tine, îi doare în cot.
     Base umblă cu hipnoză, zice că Ponta minte cum respiră, și Ponta începe imediat demonstrația, în caz că nu observaserăm.
      

     Reply
 11. Gramofonu

  Ma gindeam…daca astia stateau cuminti si faceau pe ingerasii, nici nu-i durea capul de referendum.
  Dar nooooo! primul lucru pe care-l face maimuta cind ajunge sus e sa-si arate curu’.
  Cu ceva noroc se sapa singuri si tura asta. Le insceneaza Base sa se duca la spa la nasty.

  Reply
   1. Gramofonu

     @Bleen E si mai grav: e care pe care si care pe noi.
    Faza e ca in 3 zile au crescut imens sansele sa scapam de ei si tura asta: am auzit uslist convins spunind „n-o sa-ti vina sa crezi, dar acum il regret pe Basescu; cu babalaul asta am pierdut 35000”.
    Pina si oamenii lor s-au speriat cind le-au vazut adevarata fata.

    Reply
    1. subway

      @Gramofonu  @Bleen Nu e chiar asa. Am primit musafiri pt tot weekendul. El luctator la ISU, ea avocata. El, suparat ca i-a taiat 25% din salar (dar recunoaste ca freaca menta toata ziua), ea ca o deranjeaza aroganta lui Base. Mi-am mancat toata seara sa le explic ce si cum. Ei ma combateau cu argumente ca la A3 zice altceva. S-au dus la culcare…eu am ramas aici sa imi plang soarta. Maine o iau de la capat. 🙂

     Reply
    2. Gramofonu

      @subway  @Bleen 
     Tata cu masina. O baba face cu mina.
     „Cu cine ai votat, bre?”
     „Cu cine sa votez, cu Iliescu!”
     „E, atunci sa te duca el cu masina”
      
     Cre’ ca tocmai ai ratat sansa sa-i trimiti la hotel.
     De fapt, daca ma gindesc bine, inca nu-i tirziu pentru asta 😀

     Reply
    3. EleninaNicuţ

      @subway  @Gramofonu  @Bleen cauza pe jumatate pierduta: avocatii sunt niste muisti si n-au nimic in cap. Tochka !

     Reply
    4. Gramofonu

      @EleninaNicuţ  @subway  @Bleen As zice ca daca-s muisti e putin probabil sa n-aiba chiar nimic-nimic in cap, dar e cam prea porno chiar si pentru ora asta.

     Reply
    5. subway

      @Gramofonu  @Bleen Chiar m-am gandit la varianta asta, dar incerc sa castig 2 voturi si de asemenea incerc sa nu ajung sa impart pragul usii cu catelul meu 🙂

     Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Cabinetele 1 și 2, adică Nicolae și Elena Ceaușescu, că tot era vorba de dînsul mai devreme. Cred că 1 e Barosso și 2 e Merkel. Sau invers. De-aia i-o fi recomandat să apese direct pe 3, altfel își lua o flegmă în freza aia proaspăt vopsită direct prin telefon.

   Reply
 12. InLinieDreapta

  ponta nu e un idiot, e un ticalos. http://www.youtube.com/watch?v=JCQ3pRb_L9o&feature=em-uploademail
   
  acum vb fara sa stiu, dar cel mai de bun simt mi se pare ca actiunile ilegale (tot ce au facut el si usl in ultimele 2 luni) ar trebuie considerate nule. inclusiv suspendarea lui basescu, este ilegala, deci e nula. 
   
  din punctul meu de vedere, basescu e inca presedinte, si daca fortez putin, MRU e prim ministru!

  Reply
  1. Merechene

    @Rezon ia sa-l scoata la tabla sa-l asculte din doctorat. Porcul naibii! acum vrea sa fure si voturile moldovenilor promitandu-le sustinere pentru intrarea in UE. 

   Reply
  2. civ5

    @Rezon  impostorul zice la un moment dat
    
   „eu am incercat sa ma port normal, constitutional, institutional, european cu presedintele traian basescu..”
    
   admite cumva ca dupa aceea s-a purtat anormal, neconstitutional, in afara institutiilor si ne-european cu base?
    
    
    
    

   Reply
 13. sanantonio

  În lumina noilor evenimente, îmi schimb radical opțiunea. Mă voi prezenta la referendum, Băsescu merită re-reconfirmarea cinstită. Orice mîndrie personală pălește în fața riscului ca nemernicii ăștia să-și adjudece puterea.

  Reply
  1. Xilef

    @sanantonio Și eu cred la fel.
   Trebuie să ne MOBILIZĂM la vot.
   Nu cred că ține cu boicotul. 🙁

   Reply
   1. val_one

     @Xilef  @sanantonio  da, nu reuşeşte să ne mobilizeze la vot TB cît Ponta şi Anonescu. dacă asta şi vor?
    eu zic să fim circumspecţi, totuşi.

    Reply
    1. Xilef

      @val_one  @sanantonio OK, dar trebuie sa avem un punct de vedere UNIC cat mai repede, ca sa avem timp sa il si raspandim. VOTAM SAU BOICOTAM ?

     Reply
  1. OstapBender

    @Rezon E prea tare. Citate.
   Categoria „Sa-i mearga la inima lui lici”: „Democratia pe care o realizam noi aicea [in Ro] este cu mult mai superioara decat democratia despre care au vorbit unii…”
   Categoria „Dialoguri imposibilie” : „…despre care au vorbit unii antivorbtori.”
   Bai, antivorbitorule care esti, bai…

   Reply
  2. OstapBender

   @Rezon
   E prea tare. Citate.
   Categoria „Sa-i mearga la inima lui lici”: „Democratia pe care o realizam noi aicea [in Ro] este cu mult mai superioara decat democratia despre care au vorbit unii…”
   Categoria „Dialoguri imposibile” : „…despre care au vorbit unii antivorbitori.”
   Bai, antivorbitorule care esti, bai..

   Reply
 14. Bleen

  Kamikaze din nou:
   
  ”Singura șansă a lui Crin Antonescu să mai scoată cămașa în fața partenerilor europeni după discursul ăla arțăgos, de câine care dă să muște în timp ce fuge schelălăind, cu coada între picioare, de haita de dulăi, ar fi să susțină că vorbește în somn.”
   
   
  Se pare că opoziția priește la inspirațiune. Drept pentru care vă recomand să vă duceți la vot.

  Reply
 15. Rezon

  Mircea Cartarescu – Radacinile rauluihttp://www.revista22.ro/radacinile-raului-16364.html#.UACR8Qo0g34.facebook  
   
  Preşedintele Băsescu a identificat în aservirea justiţiei acest adevărat scop al planului ce-a mai fost numit, deloc neadecvat, un „blitzkrieg”. Mi se pare prea puţin. Nu cred că merită să dai foc unei ţări, în văzul unei întregi comunităţi internaţionale, să te compromiţi la extrem, să ajungi imaginea călcătorului Constituţiei şi-al democraţiei numai ca să-ţi subordonezi justiţia, oricât de mult ar însemna ea. Pe lângă asta, şi legat de asta, trebuie să existe un scop mai adânc şi mai radical. El trebuie căutat în faptul că pegra politică românească nu e jenată numai de Băsescu ca apărător al statului de drept, ci şi de Uniunea Europeană.
   
  Citind în filigran anumite declaraţii ale ministrului de externe Marga în privinţa orientării noastre strategice din viitor, şi ţinând seama de insolenţa fără limite a prim-ministrului Ponta faţă de liderii europeni, am putea poate desluşi, cu oroare, adâncul adâncului acestui plan: reîntoarcerea către „marele vecin de la răsărit”.

  Reply
 16. Rezon

  Ce s-a intamplat azi? Varanul l-a bagat pe Impostore in debriefing, l-a dat preventiv de doua ori cu capul de masa si i-a zis asa:
  „Ma doare-n cloaca de ce ai promis tu acolo, inregistrat si cu martori!!
  Ma cac in ea de UE si-n Barosso si-n Merkel!!
  Calm, boule! Mars inapoi la lovitura de stat!
  Crin, bag-o pe aia cu neamestecul!”

  Reply
 17. Bleen

  În momentul ăsta mii de oameni din vechea gardă a sistemului (justiție, administrație, servicii, poliție, armată) stau în stand by și așteaptă să-și reia locurile în sistem. În momentul în care Crin și Ponta au puterea absolută, schimbă garda peste tot și nimeni din noua gardă (justiție, administrație, servicii, poliție, armată) nu va scăpa. În momentul acela, totul e pierdut.

  Reply
  1. GabiDumitru

    @Bleen La toate niveluri societatii au oameni,agentii mafiei lui Nastase,care in ultimii 7-8 intrasera in latenta.
   Va reincepe jaful:se vor da tepe ca la balamuc,functionarii vor fi ultra-mega corupti etc.

   Reply
 18. sanantonio

  Ce măăăă? Tocmai l-am auzit pe Ponta la știri, cu subiect și predicat: ”Băsescu își joacă viața și libertatea!” Nu pot să cred așa ceva, dacă asta nu e amenințare fățisă la adresa vieții președintelui României, ce pana mea e? ALOOO!!! SRI, Procuratura, ce dracului faceți, dormiți în papuci, tuvă-n cap de ștoarfe!!! Prim-ministrul țării l-a amenințat direct pe președinte, ce așteptați, să vedeți ce traiectorie are glonțul lunetistului?

  Reply
  1. GabiDumitru

    @sanantonio 
   Nu te-ai obisnuit cu Ponta:maine o sa spuna ca nu l-a amenintat,ci i-a urat sanatate.

   Reply
    1. GabiDumitru

      @sanantonio nici nu am glumit.Ti-am re-amintit cum functioneaza (i)logica mongoloidului.
     In rest,logica feminima.

     Reply
 19. GabiDumitru

  Oameni buni,cred ca obiectivul final al nenorocitilor astora nu este demiterea Presedintelui,nici incalecarea justitiei ci scoaterea noastra din UE,Nato etc si intrarea in CSI(sau cum dracului s-or mai numi aliantele democratice ale Rusiei.

  Reply
  1. filadel

    @Rezon Îmi făceam dubii că care din ei o fi fost. Acu văz că amîndoi. Pot să mă culc liniștit cu Eram sigur în loc de Noapte bună. (Bleen am folosit Noapte bună în context!!!)

   Reply
 20. Rezon

  Dan Alexe (Facebook):
   
  „Ponta – coşmarul conţopistoid !…
   
  Intrebam sincer şocat adineaori :  Cum poate Ponta sã mintã în halul ãsta, sã zicã: „Nu am angajat promisiunea la Bruxelles că va fi prag la referendum“!!!… cînd a fost filmat si înregistrat de zeci de ziaristi promitand asta miercuri alaturi de presedintele Parlamentului European Martin Schultz?!!! Eram eu acolo, la un metru de el!… L-am inregistrat si eu si alte zeci de oameni cu camerele, telefoanele, magnetofoanele si urechile!… Asta îi cere Europa, sa respecte pragul si sa nu schimbe ce a decis CCR. Joi el i-a promis asta cu gura, umil, lui Barroso !…
   
  … Ei bine, acum am o spaimã: şi dacã dropia cu sclipiri psichedelice în ochelari e sincerã si se crede şmecherã si direct lezatã pentru cã, în creierul ei mic, nu a SEMNAT nimic la Bruxelles?… Da, dom‘le, acolo la strâmtoare am zis ceva cu juma‘ de gurã, dar n-o sã gasiţi semnãtura mea nicãieri?… Doar îs procuror, stiu ce e o semnaturã…
   
  Sper sa ma inşel, dar dacã aceastã interpretare a atitudinii lui de denegare aparentã se adevereste, cosmarul nu face decît sa înceapã…”

  Reply
 21. Rezon

  Antonescu: ” „Nu ma intereseaza cine raspunde la butonul trei…poate doar daca raspunde Dumnezeu”.
   
  Iresonsabilitatea clovnului cu discernamant diminuat 

  Reply
 22. Bleen

  Nu vă mai salutați în comentarii. Cine mai bagă ”noapte bună”, ”ce mai faci”, ”hello”, ”neața”, ”poftă bună”, ”cu plăcere”, ”pardon”, ”scuze”, ”după dumneavoastră”, ”să vă fie de bine”, ”pup”, ”pupici”, ”sărumîna pentru masă”, ”ciao”, ”pa”, ”la revedere”, ”bine v-am găsit”, ”fac pipi”, ”caca!!!”, ”apă!”, ”uscat!”, ”ajutor”, ”mă înec”,”ce faci?”, ”cum mai stai cu sănătatea”, ”te doare?”, ”te-ai distrat bine?”, ”vacanță plăcută”, ”la mulți ani” etc etc etc e banat.

  Reply
 23. Bleen

  Kamikaze în formă de zile mari în ultimele cîteva luni:
   
  Am tras cu ochiul în laptopul lui Băsescu și vă putem dezvălui strategia de campanie: cât mai multe itemuri mov, să nu te suspende adminii majoritari de la Blizzard. Mai multe aflați din interviu:
   
  http://i49.tinypic.com/2hex1eo.jpg

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *