Playboy vs The Sunday Times 1 – 0

Ei nu, nu e chiar aşa, dar a fost cît pe-aci.

Faptele, în primul rînd.
Roxana Golban, o tînără balerină şi membră a TSD Timiş, a realizat un pictorial pentru numărul din martie al revistei Playboy România. Revistă în care, în mai 2008 şi mai 2009, chiar liderul PSD apărea ca intervievat.
Adrian Severin, europarlamentar PSD şi membru al BNP PSD, realizează şi el un foarte interesantmaterial pentru ediţia de duminică a prestigiosului The Times. Numai că în cazul lui nu este vorba despre nuduri ci, dimpotrivă, despre ceva bine ascuns ochilor noştri şi ai întregii Europe.Mai precis, o anumită sumă de euro, 12 500 – o fi mult, o fi puţin, habar n-am – încasată pentru lobby, zice el, considerată mită de către alţii. Coincidenţă frapantă, cum şi Roxana Golban apare împreună cu o colegă în fotografii, aşa şi Adrian Severin împarte celebritatea cu un austriac şi un sloven. Pesediştii nu sînt egoişti, am putea spune. (Scuze, R.G.!)

Reacţiile la cele două apariţii, în al, evident, doilea rînd.

Pe tînăra timişoreancă, cum a prins-o, cum a executat-o scurt. Ponta, nu Negoiţă sau Bănicioiu. Capul partidului, ca să nu existe dubiu. Şi, motivîndu-şi gestul estetico – doctrinar, i-a trîntit în faţă uşile social democraţiei. Om cu suflet, însă, nevrînd ca fata să rămînă pe drumuri, a orientat-o către democrat – liberalism. Declaraţia şefului PSD, pentru acurateţe, a fost următoarea: “ Nu citesc Playboy şi habar nu am cine este Roxana Golban. Mă gîndesc să o trimitem la PDL, că ăia chiar o să o promoveze. Noi suntem mai socialişti, aşa, şi nu apreciem frumosul cum o fac cei de la PDL. În PSD nu are viitor această Roxana Golban, dar o trimitem bucuroşi la PDL, unde cu siguranţă va fi mult mai apreciată.” Generos chiar, nu vi se pare?

În ceea ce-l priveşte pe Adrian Severin, însă, reacţiei i-a trebuit o perioadă mai lungă să apară. Cam o zi, mai precis. De înţeles, pe undeva, că unu-I lobby-ul şi altu-i hobby-ul. Şi una-i expunerea goliciunii pe plan intern şi cu totul altceva pe plan internaţional. Iar ce a făcut Severin în privat, în privatul partidului se discută mai întîi. Aşadar, de această dată, declaraţia lui Victor Ponta a fost: “Acum de dimineată am avut o discuţie cu domnia sa (A. S. –nm). La 11.30 discutăm la BPN şi vă anunţăm. (…) Cred că e normal să vorbesc în cadrul conducerii întîi şi după aceea să vă informez.” Echilibru şi corectitudine, nu-i aşa? Notă: La momentul acestei declaraţii, cei doi colegi europarlamentari ai lui Adrian Severin demisionaseră din PE, iar austriacul se rătrăsese chiar din viaţa politică. Ce repede renunţă unii! Punctul trei. Reacţii la reacţii.

Gurile mai mult sau mai puţin rele spun că lui Ponta, după cele declarate despre Roxana Globan, nevasta i-ar fi zis că e misogin. De nevastă şi de pictorialele ei i-au amintit şi tinerii din OT PDL. Ce l-o fi făcut, cu adevărat, să-şi schimbe părerea peste noapte, nu vom şti, probabil, niciodată. Cert este doar că, a doua zi, omul se declara învins de către tînăra aspirantă la tainele politicii, nemaimenţionînd, de data aceasta, maşina de vot a celorlalţi.

În ceea ce-l priveşte pe Adrian Severin, lucrurile sînt într-o desfăşurare rapidă, dar el, spre deosebire de Ponta, nu se lasă învins. S-a autosuspendat, totuşi, din BNP PSD. Hai, treacă de la el, cu toate că e victima unei înscenări, asta îi e clar. Numai lui, însă. Doi colegi români i-au cerut să demisioneze din PE. Răuvoitori. PE a deschis o anchetă referitoare la posibilele fapte de corupţie ale celor trei membri iar Martin Schulz, şeful grupului PSE, i-a cerut, culmea, şi el! – să demisioneze din legislativul european. Incomod. Dacă nu, riscă excluderea. Dar el, nu! Şi-n fond, de ce nu? Tocmai acum, cînd a rămas singur în luminile rampei? Cît despre şeful de la PSD, tot nu. Oameni consecvenţi, păi nu? Concluzie. Pentru Victor Ponta, ori Adrian Severin nu este suficient de frumos pentru a-şi permite să-l trimită la alt partid, ori Roxana Golban nu a cerut suficienţi bani pentru pictorial. Eu altă explicaţie la aste de mai sus nu găsesc.”

Facebook Comments

48 Comments Playboy vs The Sunday Times 1 – 0

 1. judex

  @tucu:

  Hai sa nu mutam discutia la alt tip de proteine, ca oul e diferit la compozitie de obiectul disputei, si s-ar putea sa dezorientam "cititorul"-mediu (…ala amorezat de Roberta).

  Pai, in fond, si eu si tu suntem de acord ca prevederea cu imunitatea a este una de (si pentru) tot rahatul. Deosebirea este ca eu vad in identificarea gainii(cel mai cu mot dintre motati, cum ai zice tu), cel care ne-a dat oul cu rahat ambalat ca laxativ, ca primul pas al tratamentului. Iar dizolvarea primordialului in masa de materie vascos-maronie (care profita de valurile create ca sa iasa la suprafata) nu face decat sa micsoreze sansele de insanatosire pe termen lung.

  Reply
 2. tucu

  @Judex,

  Nu e cazul dilemei-ce a fost mai intii oul sau gaina.

  In politica e clar.Mai intii s a nascut politicianul,si apoi constitutia cu minunata prevedere a imunitatii.

  Deci ca sa fie clar -nu respectiva prevedere a saltat cacatul la suprafata ci invers.

  Prevederea respectiva nu ar face insa doua parale daca in cei 20 de ani de parlamentarism liber romanesc s ar fi nascut o justitie veritabila.

  Boala societatii noastre este forte greu vindecabila deoarece metastaza se numeste justitia.

  Nu exista democratie si bunastare fara o justitie independenta si corecta.

  Cei ce au inceput sa aseze justitia pe baze cit de cit functionale si corecte au fost Basescu si Macovei -profitind de conjunctura intrarii in UE.

  Daca ar fi fost dupa 80% din parlamentarii romani indiferent de culoare justitia era si acum la nivelul Stanoiu si indiferent cum ar fi sunat constitutia daca era aplicata de ei rezultatele erau aceleasi.

  Din nefericire nici un partid ,din cele existente nu are masa critica si vointa de a pastra justitia la nivelul de astazi nu mai vorbesc de inbunatatirea activitatii ei.

  Daca avem noroc poate PDL poate o formatiune nou creata va promova oameni care sa aibe curajul si iscusinta de a continua ce au inceput Macovei si Basescu

  Repet OAMENI cu nume si prenume care sa si asume batalia.

  Daca nu raminem unde ne ""simtem bine""

  Stii povestea cu bordelul-ca sa l faci eficient schimbi curvele nu paturile. Ceea ce nu se spune pe la noi este insa ca pentru a alege curve de calitate e nevoie in primul rind de o matroana priceputa.

  Reply
 3. judex

  @tucu, 6.32 pm:

  Comparatia ta cu chiuveta are calitati literare, dar cred ca nu este si foarte potrivita (de altfel, ca sa fie intr-adevar consistenta cu afirmatiile tale anterioare, motivul chiuvetei trebuia inlocuit cu cel a veceului). De la fereastra mea, lipsa de acuratete pare cauzata de trei erori majore:

  1) Caracterul natural pe care il vezi in migrarea gunoaielor la suprafata este eronat. Cauza principala a coruptiei la varf in politica Ro este complet artificiala: introducerea prevederilor voit aberante privind IMUNITATEA in practica Parlamentului, transformat astfel in stabor. Simpla respingere a acestor prevederi va duce la o brusca filtrare a gunoaielor. Doar un partid parlamentar poate elimina aceste prevederi din practica politica.

  2) Dupa cum vezi, actiunea de mai sus nu poate veni de la Basescu sau de la urmasul acestuia (trimis ca si pana acum SINGUR la inaintare, pe post de carne de tun) din motive CONSTITUTIONALE. Din acest motiv, nu un o serie de Basescu-reloaded este solutia, ci un partid in stare sa preia programul acestuia, deci cu sanse electorale pentru URMATOARELE alegeri.

  3) Ca urmare, miza asociatiilor mascate ca partide, separate nu atat de principii politice cat de granitele clasice dintre hoti si vardisti (asociatii pe care le-ai sesizat foarte corect) este, totusi, ELECTORALA.

  Reply
 4. Nea

  Şeful din Austria al lui Strasser a cerut imediat scuze electoratului că a trimis aşa un specimen în PE.

  Ponta, şefufleţul din Buc. a lui Severin, cere PDL-ului să-i facă şi să-i dreagă lui Ridzi.

  Reply
 5. Yeba

  Eu disting ceva: de la firul ierbii Ridzi la piscul Nastase-DIP-PETROM = coruptie-ancheta-probe-licitatii-"hirtii" mii, pe cind Severin = flagrant cu rața-n gură, deci mi se pare ca nu e prea intemeiata comparatia, iar contorsiunile etice ale Ponților sunt penibile.

  Off topic tehnic:

  Comentariile hidden nu mai sunt lizibile omeneste dupa ce dai "click here to see". Pai eu dau click ca sa le citesc, nu ca sa ma asigur ca nu le-au sters tiranofilii.

  Reply
 6. Hantzy

  Stii, tucule, mi-ai amintit de iliescul anilor 90: nu mai sunt la moda partidele, ci emanatiile, fronturile,

  bla – blaa – blaaaaaaaaaaa

  Nota doi!

  Reply
 7. tucu

  @1

  Evident ca cineva din PDL va trebui sa ceara suspendarea lui Poteraas.

  Pina atunci cred ca ar trebui interzis oricarui membru PDL actual sau fost (te ai prins unde bat sper) sa-l mai critice pe Severin sau pe oricare membru PSD sau PNL prins cu ocaua mica.

  Reply
 8. tucu

  Hantzy

  USL nu este partid,este o asociatie.

  Nici mafia nu este partid. Este tot o asociatie.

  Nici USL nici mafia nu sunt inscrise la tribunal. Nu ca ar avea vre o importanta.

  Reply
 9. Hantzy

  Trebue sa tii cont ca mizeria nu are partid.Are doar interese.

  Perfect!

  .Ai sa vezi ca asa zisii oameni polirtici incet,incet vor migra spre taberele mama. Multi ,foarte multi sopre USL .

  Aha, deci totusi are partid …

  Reply
 10. tucu

  @Judex

  Ai desfundat vre o data o chiveta ?

  Pui pompa pe gaura de scurgere si incepi sa pompezi.

  Daca pompezi o data nu se intimpla nimic bun. Se intimpla un lucru rau-toata mizeria din strafunduri e adusa la suprafata. Parca se apara.

  Trebue pompat de multe,cite o data de foarte multe ori ca sa lasi chiuveta (Ghiveta-pentru cunoscatori) curata.

  Cu pompa Basescu de abea am agitat murdaria. Ca sa scapam de ea mai trebue multe pompe altfel ne infundam iar.

  Trebue sa tii cont ca mizeria nu are partid.Are doar interese.

  Eu zic ca lupta la care asistam acum nu e o lupta electorala. Partidele nu mai conteaza .Ai sa vezi ca asa zisii oameni polirtici incet,incet vor migra spre taberele mama. Multi ,foarte multi sopre USL .

  Sa speram ca vor ramine destui de partea celor ce manevreaza capatul pompei de desfundat..

  Reply
 11. judex

  @Nea: "Nu ştiu exact ce forţă i-a împins pe cei goi să se ridice la suprafaţă ca gunoaiele pe apă.

  Mă gândesc însă de ce nu s-au scufundat în atâţia ani. Şi poate că răspunsul este că şi în straturile de mai jos caracterele sunt exact opuse rolurilor""…

  Eu sunt mai optimist. Poate doar ca fortele care i-au impins acolo au supravietuit intr-o mare inerta (vezi ipoteza mioritica a lui @tucu). Dupa cum se vede, fortele alea au cam slabit, ca unele gunoaie sunt deja in tomberoane, iar altele de multe altele se apropie matura.

  @tucu:"Daca mai si vine unul ca Basescu ca sa ne ajute sa vedem atunci apar in toata splendoarea lor."

  Cred ca speranta pusa intr-o clona a lui Basescu este contraproductiva. Mostenirea lui Basescu nu ar trebui sa fie o clona a lui, ci o formatiune politica in stare sa-i preia platforma. Cred ca fatalismul unei inevitabile reveniri la conducere a impostorilor este doar virtual, indusa de TB si transpusa social de…virtuosul SL, ca modaliate de limpezire a apelor si ca mijloc de presiune asupra tuturor partidelor din Ro, dar centrat, e adevarat, pe PDL (poate din singura cauza ca e partidul cu un mecanism de filtrare a conducerii mai putin permeabil pentru impostori decat celelelte). De altfel, din contextul discursului lui SL, se poate vedea usor ca si el este convins ca nu USL va conduce Ro in urmatorul ciclu electoral. Un alt motiv de "optimism precaut" este observatia ca nu toti politicienii au mot si nu tot electoratul e mioritic. Unii sunt facuti din alta, cum sa-i zic…stofa, si incurajator, sunt distribuiti prin mai toate partidele, prin institutii centrale, mass media, diaspora, oameni de cultura (exceptii, e adevarat): Isarescu-BNR, Tanasescu-PSD, Boc-PM, Daianu-PNL, Negoita-administratie, TRU si Aligica-politica activa, MRU-SIE, MM-keep walking, etc…

  Cred insa ca e timpul ca mass media sa-si faca cu adevarat datoria si sa inceapa sa promoveze si valorile autentice, nu numai subiecte de tabloid mascate ca stiri politice si de actualitate, cu singurul rol de a induce in impresia colectiva convingerea ca toti romanii sunt prosti si rai, fara exceptie.

  Reply
 12. Gigi

  Din pacate acest scandal pozitioneaza PSD deasupra PDL-ului in lupata anticoruptie…

  Ponta tocmai a avut pozitia corecta , pozitia pe care ar trebui sa o aiba orice partid in aceste cazuri…

  pozitia pe care PDL-ul nu a avut-o niciodata apropos de Ritzi

  Nu va conta faptul ca Ponta nu a avut aceasta pozitie ieri dimineata cand ar fi trebuit… cronologia va fi uitata

  Reply
 13. tucu

  @judex

  Umilica e la fel ca Miorita. E o productie colectiva si de aceea e perfecta.

  Partea proasta e ca Umilica nu realizeaza ca populatia care i a pus stampila -presedinte s a trezit si i a pus stampila Umilica.

  Iliescu va ramine in mentalul popular cu o serie lunga de epitete frumoase sau urite dar va ramine ca Iliescu. Basescu la fel.

  Constantinescu insa s a transformat.In Umilica.

  Pe astia cu mot nu i a inpins nimeni sus. Erau acolo. Nu de azi nu de ieri. De mult.

  Depindea numai de noi sa invatam sa facem distinctia intre un virf de deal si un mot de cacat.

  Daca mai si vine unul ca Basescu ca sa ne ajute sa vedem atunci apar in toata splendoarea lor. De ce crezi ca il urasc atit de mult?

  Reply
 14. Nea

  Judex, f bine judecat. Nu ştiu exact ce forţă i-a împins pe cei goi să se ridice la suprafaţă ca gunoaiele pe apă.

  Mă gândesc însă de ce nu s-au scufundat în atâţia ani. Şi poate că răspunsul este că şi în straturile de mai jos caracterele sunt exact opuse rolurilor:

  – ministru de externe agramat

  – un profesor cu aere etice turnător şi impostor pe la Iaşi

  – director de ziar al opoziţiei anticomuniste turnător

  – lider de mişcare studenţească devenit dealer de arme

  – boier profesor universitar medic, turnător, etc, etc.

  Apoi marea masă de anonimi pe care plutesc toţi cei de mai sus:

  Profesori inepţi cu ochiul la cadourile de la părinţi, asistente cu ciocul căscat ca puii de vrabie, poliţişti de care ţi-e mai frică decât de hoţi, ingineri sfertodocţi, popi turnători, zugravi care nu ştiu să dea cu var.

  Reply
 15. tucu

  4 5/2.42

  M ai dat pe spate cu afirmatia citez :

  ''Oricum e diferit de actuala conducere si suflul nou din partid . E o ocazie pe care Ponta nu o va rata si o va exploata in favoarea partidului .Gestul lui ar parea normal in exterior si o rupere cu practicile romanesti, in interior.'''

  Ai mare dreptate. Alaturi de Ponta, Iliescu,Nastase,Vanghelie &co au un suflu nou.

  Cred ca Ponta a interzis fumatul in cadrul PSD (trasul in piept nu -e sfint).

  Reply
 16. 4-5

  judex, e forta care scoate gunoaiele la suprafata in apele scapate prin ruperea barajelor.Dunarea niciodata nu e murdara ,ea curge la fel si orice se revarsa in ea e diluat pana la disparitie in scurt timp.O societate care isi reia un curs normal se comporta ca o apa scapata din baraj.Toate tarile se comporta asa , la noi problema e ca dureaza prea mult.A fost multa mizerie in ,,barajul'' nostru, poate si pentru ca barajul a fost mare si era alimentat cu ,,ape'' ce vin inca din zone tulburi inca.

  Apa scapata din baraj nu are un curs sigur merge in voia sortii iar gunoaiele stau la suprafata. Ea arata gunoaiele, le poarta in spate,le dilueaza cat poate .Gunoaiele nu fac nimic in avantajul apei, stau deasupra cat ea le permite.Doar cauze externe apei pot grabi curatirea. Vantul si obstacolele naturale, in special relieful pot fi favorizante curatirii, la fel cum rigorile societatilor asezate cu care ne-am asociat pot ci un catalizator de grabire a curatirii societatii noastre.Nu de la gunoieri de casa, gen Prigoana ,vine speranta noastra.

  Reply
 17. Bogdan

  @Bleen

  Daca PDL (sau vreo comisie de etica din PDL) le-ar fi cerut sa demisioneze din parlament lui Ridzi si Pasat, respectiv de la primarie lui Solomon, Falca si Poteras nu ar mai fi avut loc discutia despre criteriile de integritate ale lui Macovei. Insa cat timp standardul de moralitate/onoare din politica din Ro e atat de scazut, o solutie viabila sunt aceste criterii automate de penalizare.

  Reply
 18. judex

  Expunerea goliciunii (in sensul lui Doc) unora ca AS sau Umilica (nu stiu daca porecla data lui EC este gaselnita lui @tucu, dar este perfect centrata pe personaj) poate fi calea spre lamurirea pacatului originar lui '89. Se vede acum mai clar ca niciodata ca mai toti actorii distribuiti in rolurile principale in ultimii 20 de ani (… cu cateva exceptii; N.B.: notabile !, …iti datoram raspunsul asta, amice @tucu) au caractere exact opuse personajelor pe care le-au interpretat.

  Iata doar cateva exemple clasice:

  a) un regizor prost, ales sa regizeze un spectacol de reality show cu figuranti in roluri mai naturale decat eroii principali

  b) distribuirea in rol de sef al armatei a unuia recunoscut ca dusmanul acesteia,

  c) un presedintele de tara mai putin legat de tara decat un cetatean cu pasaportul expirat de 10 ani, iar un altul cu postura impozanta si alura patriotica, dar mai umil ca ultimul arendas in fata boieroaicei

  d) un sef de intreprindere de comert care habar n-are de comert,

  e) un ministru de externe, care joaca in deplasare ca acasa si da doar…autogoluri, cu capul

  f) un magnat cu banii statului

  g) un devalizor de depozit pus in fruntea unui fond national

  h) un profesor de drept care nu recunoaste justitia, nemaivorbind de simtul dreptatii

  i) actori de comedie parasutati in politica, cu rolul de a face o populatie intreaga sa…planga

  etc, etc, etc…

  Una peste alta, sa fie doar o coincidenta faptul ca tractiunea (arhimedica) pe scara sociala a fost proportionala cu vidul din capul actorilor ?

  Pare mai curand ca tocmai goliciunea acestor personaje a fost marea lor calitate, cea care i-a propulsat in varful ierarhiei. Dec ce ? Poate pentru ca goliciunea devine usor o calitate daca se urmareste umplerea tartacutei personajului, ea reducand costul aferent breinuashului.

  Ramane, totusi, o intrebare: ce forta i-a impins acolo sus pe astia, cum zicea @tucu, "mai cu mot" ?

  Reply
 19. 4-5

  Florina,reformarea permanenta e sora mai mica a revolutiei permanente.Dupa ce ati reformat PDL, ati esuat lamentabil cu PNL, pe care l-ati etichetat de stanga, definitiv,de neacceptat, decat somajul,reformati acum PSD. Functia mentine organul, sau invers? Poate-l impingeti spre dreapta, din inertia ramasa de la usurinta cu care PDL s-a dislocat la adierea populara ce bantuia Europa si gata-i FSN-l,pacatul vostru originar.

  Reply
 20. Manwe

  Vasiler, Anastase a fost demult, Severin e acum. Asa, am putea sa ne revoltam si impotriva minerilor, si a lui Adrian Nastase etc. Severin e, in schimb, omul zilei.

  Reply
 21. VASILER.

  Pe cand un topic plin de revolta la adresa manechinului Roberta Anastase??????

  Severin nu are nici o scuza pentru ceea ce a facut si in mod normal trebuie sa demisioneze.

  Sunt incantat de ,,intransigenta" voastra in cazul Severin si ,,dezamagit" de aceeasi atitudine in cazul Anastase.

  Reply
 22. ribelalu`

  Severin nu a facut decat ceea ce a fost el invatat. Sincer, pentru mine nu a fost o surpriza ceea ce a facut Severin. Insa europenii astia ai dracu nu prea gandesc ei ca noi, romanii, si nu inteleg cum cineva poate cere bani pentru ceva pentru care e platit (si e platit regeste…cu diurne si indemnizatii ajunge la 20.000 de euro/luna).

  Am facut o scurta recapitualare a cazurilor de politicieni romani care au fluierat in biserica si am constatat ca de departe, cantitativ si calitativ, USL (dar in special PSD) conduce detasat.

  detalii aici:
  http://ribelalu.blogspot.com/2011/03/de-ce-isi-va

  Reply
 23. 4-5

  Pe Severin am incercat sa-l inteleg si nu-i condamn pozitia pe care o sustine. E alegere lui daca chiar se considera nevinovat.Nu-i ramane decat sa ne convinga si pe noi. PSD, in schimb, a analizat destul, cred ca e timpul sa-l excluda. Desi pe plan intern nu sufera daca-l mentine si nici nu castiga daca-l exclude , pentru imaginea externa mentinerea ca membru e catastrofala.Oricum e diferit de actuala conducere si suflul nou din partid . E o ocazie pe care Ponta nu o va rata si o va exploata in favoarea partidului .Gestul lui ar parea normal in exterior si o rupere cu practicile romanesti, in interior.

  Reply
 24. Platon

  Nu va mai ingrijiti de soarta lui Severin,

  tzatza Shancru il vrea in partidul PIN.

  … na ca a iesit o poezea.

  Reply
 25. Gigi

  Din pacate acest scandal pozitioneaza PSD deasupra PDL-ului in lupata anticoruptie…

  Ponta tocmai a avut pozitia corecta , pozitia pe care ar trebui sa o aiba orice partid in aceste cazuri…

  pozitia pe care PDL-ul nu a avut-o niciodata apropos de Ritzi

  Nu va conta faptul ca Ponta nu a avut aceasta pozitie ieri dimineata cand ar fi trebuit… cronologia va fi uitata

  Reply
 26. galani gheorghe

  Nu stiu cati i-o mai fi scris, via e-mail, d-lui AS, dar eu nu m-am abtinut si l-am rugat sa-si dea demisia, pentru ca nu vreau sa fiu asociat cu epitetul "roman corupt", pentru ca vrand – nevrand, dansul ma reprezinta si pe mine in Parlamentul European.

  Reply
 27. Manwe

  aka: cei doi si-au dat demisia, deci nu au fost suspendati automat. Cazul asta este un argument PENTRU pozitia domnului Lazaroiu, nu unul impotriva.

  Reply
 28. Bleen

  @aka

  Partidul din Austria şi cel din Slovenia le-au cerut celor doi europarlamentari să demisioneze. Nu au fost suspendaţi/demişi automat.

  Reply
 29. aka

  Am citit si imi pare rau sa zic, dar discutia asupra prezumtiei de nevinovatie care ar trebui sa fie aplicata de fiecare (asa suna rezumata ideea dlul lazaroiu)pana la constatarea in justitie a vinovatiei nu ma convinge. Aici nu discut de alegerile lui severin, de filmarile in care apare luand mita, de ce hotaraste el dupa, de declaratiile lui, de cazul in sine care il vizeaza pe el, pana la urma. Eu vorbesc de felul cum au ales sa gestioneze scandalul partidul din austria si cel din slovenia. Acolo nu s-au purtat distcuti sterile cu feti frumosi si ilene cosanzane zburand pe rachete zile intregi pe prezumtia de nevinovatie, o lasa in seama justitiei (si asa cred ca trebuie sa fie facut si la noi). Cazurile de acolo cu cei doi politicieni, sloven si austriac, trebuiesc comparate cu ale noastre (printre care si politicieni din pdl)

  Reply
 30. tucu

  Off topic

  Pe Severin nu l am trimis eu in politica. E un fost (poate actual) ofiter DIE propulsat de gasca Iliescu Brucan. Face ce stie mai bine si cit il duce capul si cu asta basta.

  Pe mine ma innebuneste ca am putut sa ma bat, sa tip, sa fac propaganda sa votez sacul asta de prostie si infatuare numit Umilica.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8418435-emil-

  Timpit nu e el care a profitat de naivitatea naoastra .Timpiti suntem noi cei ce l am trimis in fruntea tarii.

  Reply
 31. aka

  Apropo de cazul severin, lazaroiule unde esti sa-i iei apararea ca doar si aicia trebuie sa lucreze prezumtia de nevionvatie! Hai, maretule L., mai zi-ne un basm.

  Reply
 32. Florina

  Nea,

  după ce hotărîri se iau pe acolo, un soi de birou al nesimţirii în politică. nu se dau bani direct, doar adeverinţe pentru a-i încasa din altă parte.

  Reply
 33. Florina

  update

  s-a retras din grupul socialiştilor europeni, după discuţia avută cu Martin Schulz. dar din PE nu se dă dus.

  notă

  scuzaţi, vă rog, brambureala paragrafelor. la 3 noaptea, tîrziu fiind, mi-am zăpăcit setările, iar la 4 dimineaţa era prea devreme ca să le refac.

  Reply
 34. Francesco

  Severin s-a "autosuspendat" din PSD, o manevra pe care a folosit-o si Catalin Voicu. In cazurile grave de scandal si coruptie in care sunt implicati greii partidului, PSD-ul actioneaza ca un amortizator de socuri, ingaduind celor acuzati sau banuiti sa le lase o portita de intoarcere la varf.

  Reply
 35. cristi

  Adevarul este ca si la propriu si la figurat obrazul AS este gros.

  Daca nu a facut pasul inapoi din propria initiativa si la momentul potrivit este constient ca daca il face de acum incolo va fi de gura europei.

  Ramane de vazut cat de gros este obrazul AS.

  Reply
 36. Nea

  La Severin contează frumuseţea interioară, care nu se vede sub izmenele de balerin. De asta i-a trebuit mai mult timp lui Ponta. Ce e aia BNP sau BPN? De acolo îşi ia leafa?

  Reply
 37. CAP-istul

  Poate ca Severin e timid si trebuie incurajat ….sa demisioneze.

  Asta-i adresa lui de e-mail de la Parlamentul European.

  adrian.severin@europarl.europa.eu

  Sa-i trimitem mesaje, poate intelege.

  Daca-i stie cineva numerele de telefon, sa le publice ca sa-i trimitem si sms-uri.

  Reply
 38. 4-5

  Sa nu fim chiar asa prapastiosi.Daca invata ceva din experienta trecutului personal nu pica din nou intr-o farsa montata de ziaristi .E marea dilema a omului prost, nu invata nici din ce i se intampla lui .In fond nu e decat un joc de imagine intr-o lume virtuala creata de presa.La noi nu tot presa e cea care ne tine in criza si intr-un trai prost? Garanteaza cineva ca asa s-ar fi comportat si intr-un caz real. Poate asta e sansa lui sa ne arate ca daca ar fi corupt cu adevarat ar fi fost usor de prins.Sa nu-mi spuneti ca are un blocaj in fata ziaristilor care-l hipnotizeaza si fac ce doresc cu el iar in realitate e un corupt rapace, infailibil, ca atunci nu mai raspunde pentru aceasta fapta.Oricum, infractiunea materiala nu exista. Poate ca ceilalti doi au antecedente reale in materie de trafic de influenta si se tem de un control care ar arata ca au mai intervenit si inalta decizii ale parlamentului. Eu cred ca e bine sa-l lasam suspendat pana isi clarifica situatia. De ce sa-i cerem sa recunoasca ceva ce poate nu a facut. Pentru imaginea tarii? In drept e o vorba: ,,Sa se faca dreptate chiar de ar fi sa dispara lumea ''. Nu e si un principiu de conduita in ideologia dreptei? Daca intervenea pentru o firma adevarata , gen ALRO sau RAFO sa zicem, si presupunem ca aflam, care ar fi fost reactia?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *