Soluţii pentru încheierea protestului

 1. Abrogarea legii Funeriu, revenirea la sistemul de dinainte şi eliminarea camerelor video la bacalaureat. Anularea rezultatelor bacalaureatului din 2011 şi reluarea examenului, fără camere video.
 2. Avînd în vedere că e criză şi oamenii au nevoie de mai mult ajutor decît de obicei, salariile bugetarilor vor reveni la nivelul din mai 2010 plus o creştere de 25%.
 3. Creşterea pensiilor cu 50%.
 4. Eliminarea şomajului.
 5. Abrogarea legii asistenţei sociale şi revenirea la sistemul de dinainte.
 6. Ştergerea datoriilor către bănci ale tuturor cetăţenilor români
 7. Abrogarea Codului Muncii şi revenirea la Codul Năstase.
 8. Abrogarea Codurilor Penale şi Civile şi revenirea la cele anterioare.
 9. Anularea Micii Reforme din Justiţie.
 10. Eliminarea cotei unice de impozitare şi creşterea taxării pentru bogaţi, rentru a susţine creşterea pensiilor, salariilor şi pentru un sistem de  sănătate şi un sistem de educaţie civilizate şi gratuite.
 11. Închiderea dosarelor politice (Năstase, Vântu, Hrebenciuc, Robert Negoiţă, Copos, Voiculescu, Marian Iancu, Ioan Neculaie, Radu Mazăre, Costiniu-soţul, Cătălin Voicu) şi acordarea de plăţi reparatorii pentru victime. Astfel, fiecare victimă va calcula cîţi bani ar fi făcut dacă era lăsată în pace să facă şi nu era sub urmărirea penală a statului poliţienesc.
 12. Desfiinţarea ANI
 13. Desfiinţarea DNA
 14. Înlocuirea lui Kovesi cu Mona Pivniceru.
 15. Anularea hotărîrii definitive prin care Dan Voiculesu era declarat colaborator al Securităţii. Acordarea în schimb unui certificat de dizident şi a unui certificat de revoluţionar. Conform certificatului de dizident, în 21 decembrie 1989 Dan Voiculescu era deţinut politic la Jilava. Conform certificatului de revoluţionar, în 21 decembrie 1989 Dan Voiculescu era  în piaţă, striga Jos Ceauşescu.
 16. Reînfiinţarea SMURD. Ştim că nu a fost desfiinţat dar protestatarii nu ştiu asta.
 17. Ridicarea plafonului deficitului bugetar la 20% din PIB.
 18. Schimbarea mentalităţii.

UPDATE.

Bill Whittle

Facebook Comments

37 Comments Soluţii pentru încheierea protestului

 1. Olilemeleeverzi

  Dragă @YEBA, reformulez.

  Nu mai sunt o fiinta umana, sunt o fiinta inumana.

  Deci nu mai doresc nimic de la stat ci doar privatizarea lui ad integrum!!!

  Pai de ce sa ne mai incurcam cu ideea de stat modern, bazat pe contractul social al lui Rousseau, unde sursa autoritatii satului si resursele sale financiare vin de la popor iar acesta are fata de guvernati obligatia de a le asigura apararea drepturilor fundamentale (inclusiv dreptul la viata, sanatatea fiind subsumată acestei notiuni, pencă dacă eşti bolnav şi nu poti sa te tratezi, dle se pare că mori..)

  Sa ne întoarcem dară la statul medieval, stat privat pe persoană fizică. Adică, suveranul atotstăpânitor, care se legitima prin voinţa divină era proprietarul tuturor lucrurilor, pe care putea să le dea sau să le ia înapoi când dorea. Sigur ca si atunci se luau dări, dar practic era o taxă de jmecher, pentru că supusul nu beneficia decât de "dreptul" de a fi înrolat în armata care îl proteja în primul rând pe suveran si sa primească o soldă. Restul se plătea; scoala, doctorul si nobilul care te proteja, sigur dupa ce-i jurai vasalitate şi te zeciuia la venituri.

  Deci, zic eu în ideea asta, hai domle sa privatizam tot, chiar si politia. Clar că se poate, imaginăm o forma de asigurare privata, iar la intervenţie organul, şi el privatizat pentru a încuraja concurenţa, işi primeşte banii de la asigurator. N-ai asigurare, vai de palaria ta, că si în conditiile în care ar fi obligaţi să intervina poate se mai gândesc că nu e economicos.

  Ce ziceţi… păi ori suntem de dreapta ori nu mai suntem…

  Statul minimal până la dizolvarea lui… Merită încercat.. Părerea mea (vorba lu' Văcăroiu)

  P.S. Mona Pivniceru e judecătoare. Bun să o schimbe pe Koveshi cu Danel Morar … sau să îi schimbe între ei…

  Reply
 2. Martzian

  Frumos, dar naiv. Solutiile dumneavoastra ar dura atat de mult protestatarilor le-ar veni inlocuitori, fii si nepoti care intre timp vor fi crescut. Solutia imediata ar veni mai degraba de la ridicarea oamenilor de bine, care, din pacate, stau in masa… pe bara.

  Reply
 3. Yeba

  @Tricolor, cum şi incoloră, şi fără sânge albastru? Vodca?! Duda? Nu, vodca cu dude nu!

  Pe lista de revendicări:

  Preluarea tuturor campionatelor de fotbal de către TVR.

  Accesul gratuit oriunde al @Oilemeleeverzi, fiindcă are nevoie şi e o fiinţă umană, deşi, când vine vorba, propune înlocuirea lui Kovesi cu un Punct. Adică Mona Pivniceru ce-avea?!

  Reply
 4. Tricolor Incolor

  Discutie azi:

  Eu: Prost moment ales de proteste…

  El: De ce? Basescu tre sa isi dea demisia, a vorbit poporul!

  Eu: Pai Romania a inregistrat o crestere economica anul trecut si stam mai bine ca Grecia, Spania si Ungaria…

  El: N-are treaba Basescu cu asta! Plus ca n-a facut nimic, vezi tu autostrazi?

  Eu: Pai n-avem autostrazi din 90 incoace, plus contractul facut cu Bectel a fost inainte de 2004… Iar acum nici macar nu era vorba de desfiintarea SMURDului, nu inteleg de unde s-a iscat tot…

  El: Auzi, tu tii cu Basescu?

  Da, pentru ca inainte sa scriu cu markerul pe una din crucile pe care le aveam prin casa in prima zi de proces spontan "Basescu", aleg sa ma informez.

  Eu am dreptul sa aleg, castigat in 89 si mi-e greu sa ies acum in strada, sa urlu JOS BASESCU cand stiu ca alternativa pe moment este in opozitie. Si daca suntem atat de prosti, incat ne va salva PSDul lui Iliescu si a 2-a oara de "dictatura", atunci eu refuz sa cred ca mai exista oameni care gandesc in tara asta.

  E loc de-o revolutie, si-o vom avea probabil, dar nu acum este momentul pentru ca nu avem solutia. Tot ce stiu e ca solutia e incolora si n-are nici sange albastru.

  Reply
 5. Oilemeleeverzi

  1. Da abrogarea legii (cu câteva excepții este absolut varză) și reluarea bacalaureatului cu camere instalate în toate județele, inclusiv în Țara Fluturilor :D.

  2. Da, fără creștere, nimeni nu e așa de bou cum credeți dvs.

  3. Măcar indexate cu inflația

  4. Vrăjeală…

  5. Care???

  6. Pă de ce? Că doar de aia am îndatorat țara vreo 25 de mld de dolari…

  7. Da, fără discuție, legea veche și-a dovedit fiabilitatea în practică

  8. In cazul Codului penal ar fi absurd pentru că încă e în vigoare cel din 1965, nu la Codul civil dar nici revenirea nu ar fi un dezastru pentru că cel vechi a functionat bine 150 de ani

  9. Da, fără discuție, nu a adus nici un element de celeritate în actul de justitie deoarece sunt dispoziții care nu tin seama de infrastructura sistemului de justitie(personal, logistică, etc.), s-au luat otova instituții din dreptul anglo-saxon care cad ca nuca în perete pe sistemul porcedural continental aplicabil si la noi

  10. Nu și oricum liberalii nu o sustin. Nu vad în schimb ce e rau cu gratuitatea accesului la sanatate și educatie. Sunt drepturi fundamentale. Poate ar fi mai bine să plătim și pentru interventia politiei si a pompierilor că în principiu asta mai asigură statul în schimbul taxelor care le primește.. (mă rog ar mai fi sălile de sport și parcurile de la sate și telegondole)

  11. În nici un caz. Mai mult propun redeschiderea dosarului Flota, Alro Slatina și anchetarea fianțării campaniei electorale a domnișoarei Elena Băsescu

  12. Nu

  13. Doar reorganizarea, conducerea trebuie scoasa de sub comanda politica si trecuta sub autoritatea CSM

  14. Înlocuirea lui Kovesy punct

  15. Doamne fereste doar este evident pt orice om ca a fost colaborator. Mai mult, propun acordarea unei decorații speciale pt domnul Președinte care deși a fost șef de reprezentanță comercială în strainanate, nu a avut nici o legatura cu DIE. (am auzit eu ca spionajul se facea cu câini și pisici special dresate).

  16. Au aflat și degeaba. Tot nu le place de dl Președinte

  17. Nu mai avem mult oricum… Da sunt convins ca daca s-ar fura cu 20% mai putin bugetul ar deveni excedentar

  18. Cui???

  18.

  11.

  Reply
 6. arlechino

  sa stii ca nr 18 era suficient..schimbarea mentalitatii e cea mai importanta si as mai adauga sa fim solidari unul cu altul

  Reply
 7. Bleen

  Nu. A fost atac, am primit şi informaţiile necesare. Cum spuneam, la 12.55 a început atacul şi a ţinut ore bune.

  Mai sînt cîteva mici reparaţii de făcut (de pus logo-ul, una peste alta) pe care le voi face mîine (adică azi).

  Reply
 8. Thomas the Unbelieve

  Bleen, esti sigur că a fost atac informatic? Nu o fi fost ceva legat schimbarea asta a platformei/formatului (nu sunt expert în aşa ceva, dar înţeleg principiile)? Şi nu, întrebarea nu e deloc pusă la mişto.

  Reply
 9. poweraxxel

  PS: a existat o "scapare" potrivit careia T. Basescu si-a dat demisia sau a murit intr-un accident, etc … Se pare ca s-au dezvoltat mai mult decat credeam …

  Reply
 10. poweraxxel

  @ Bleen: apropo de ce scriam in legatura cu dezvoltarea pe internet a aripii digitale a USL … Atacurile vor mai continua probabil … Sunt disperati ca nu le-a iesit "revolutia". Deh, daca Iliescu este in spital …

  Reply
 11. Bleen

  Presupun că protestele nu se vor încheia pînă nu se vor soluţiona toate cele 18 puncte.

  Pe de altă parte, atacurile informatice la adresa blogary.ro continuă. Presupun că nici astea nu se vor încheia pînă cînd Felix nu va primi certificat de revoluţionar şi de dizident şi va fi şters ca turnător din scripte şi din memoria publică.

  Reply
 12. Dragos

  prioritate 0: sa se dea OUG/Lege/HG a.i. "ajustarile" hormonale ale jurnalizdelor Dana Grecu, Corina Dragotescu, Alessandra Stoicescu, gen, sa fie declarate futaiuri de utilitate publica.

  Reply
 13. ukekai

  off za records: Acu', chiar acu' se opereaza Iliescu. A naibii treaba! Si ce credeti ca i-o zis lui Ponta? Aud?

  "-Victoreeee, sa ai grije de copilasi!"

  on za records: unde sunt ditamai sindicatele din sistemul sanitar, unde-s doctorii ce trebuiau sa-si dea cu parerea pe PROIECTUL de lege?

  Reply
 14. poweraxxel

  Rate This

  O schimbare nu a fost sesizata pana acum de nimeni … Dupa infrangerile repetate, partidele componente astazi USL au recuperat teritorii tratate in trecut cu prea putina atentie. Astfel, PSD si mai puternic PNL, au preluat fraiele internetului, cu toate laturile sale. Bloguri, site-uri, retele de socializare colcaie astazi de legaturi mai mult sau mai putin transparente cu aceste partide cu sarcina clara de inrolare cu mai multa sau mai putina buna stiinta a celor ce populeaza in mod normal spatiiile respective, tinerii. Activisti sinceri, interesati sau dezinteresati produc lozinci, exercita activitati si aduc noi adepti pentru partidele USL, in special PNL.

  Total opus de aceasta intensa activitate a USL, activitatea PDL in sfera digitala, desi a fost puternica in trecut, a scazut in timp, de la alegeri la alegeri.

  Reply
 15. Bleen

  http://doc.hotnews.ro/pro-smurd-sau-pro-usl-care-

  “(…) exista un caz la brasov, cand 112 a trimis o ambulanta privata la un caz grav. din lipsa de echipament, medicul acesteia, a chemat o ambulanta smurd. intarzierea a fost fatala bolnavului…”

  Ambulanţele private nu sînt echipate pentru intervenţii de urgenţă fiindcă, după actuala lege, doar Ambulanţa şi SMURD fac astfel de intervenţii.

  Reply
 16. valentin

  Dorele si unde ai fost pana acum ma?Daca te revoltau atat de tare privatizarile pe unde mi-ai fost pe vremea CDR cand IMGB a fost dat pe banii care ii facea numai cantina lui? dar cand Nastase a dat Petrom pe profitul semestrial? Cand astia praduiau tara stateai la caldurica sau dadeai o mana de ajutor? Ai fost la taiat fier cand s-a desfiintat Siderca? Iesiti ma si protestati, puneti-l pe DD presedinte sau pe Becali ca tot tinem cu Steaua! Ce sa zic va revolta abuzurile de nu mai puteti.Faceti lant uman in jurul lui Voiculescu si Nicolae.Hai Dinamo!

  Reply
 17. Mih

  La 18 adaugat "Rapida", ca ala care a spus-o nu tinea nici cu Steaua, nici cu Dinamo.

  Si cu precizarea:"asa cum a fost", pt ca se referea doar la modificarile recente (timide, rare, dar ft periculoase)

  Reply
 18. Simona.M

  Pantofii și poșetele Elenei Udrea să fie împărțite la popor. Câte puțin, s-ajungă la fiecare. Costumul negru de pe coperta Tabu să fie premiu la tombolă.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *