Sorin Oprescu, viitorul presedinte al Romaniei

Dacă luăm drept criteriu principal nivelul de acceptabilitate și de compromis între PSD, PNL și PDL, Sorin Oprescu se poate considera deja președinte al României. Oprescu este președintele ideal pentru cele trei partide: este la jumătatea drumului dintre PSD și PNL, este în relații calde cu PDL, este dator vîndut pe partea financiară și penală, atît de dator încît este cea mai bună garanție că justiția nu va mai exista sub domnia sa. Este un fin diplomat în spatele ușilor închise și pe sub mese, este un geniu al lui ”las că ne-nțelegem noi”, e cel mai bun om de echipă în schimbul unui comision. Sub domnia sa, pesediștii, peneliștii și pedeliștii primesc acces negociat la buget și impunitate nelimitată. Se încheie epoca terorii justiției.

Pentru a împăca și capra, și varza, Oprescu se poate înscrie în PNL, astfel încît să funcționeze în continuare regula președinte de la PNL, premier de la PSD. Astfel, pesediștii au orgoliul împăcat că la președinție e un pesedist, peneliștii au orgoliul împăcat că la președinție e un penelist.

Este un campaigner redutabil, cu șanse extrem de mari să cîștige alegerile prezidențiale, cu șanse mult mai mari decît Ponta sau Antonescu. Nu a fost implicat vizibil în lovitura de stat din iulie-august, Occidentul nu are ce-i reproșa. Pe pedeliștii conduși de Blaga, Videanu și Berceanu îi scapă de teroarea statului polițienesc, acea teroare care i-a făcut pe Frunzăverde, Mihaela Popa, Petru Filip și alți pedeliști din tabăra Blaga să părăsească PDL și să se mute la USL.

Mai mult ca sigur PDL nu-l va susține formal pe Sorin Oprescu. Vor avea un candidat al lor, de ochii lumii. Însă vor avea grijă ca respectivul candidat să funcționeze cu frîna trasă la maximum, așa cum funcționează PDL de cînd a fost preluat de Blaga.

La sfîrșitul alegerilor prezidențiale Triada va fi mulțumită. Sorin Oprescu e uman, e om de înțeles, e prietenos și toate forțele politice au deja experiența unui noncombat împotriva lui. Chiar de mai multe ori. S-a întîmplat deja noncombatul PSD, PNL și PDL din 2008 și noncombatul USL și PDL din 2012, care au funcționat perfect și sînt garanția succesului și pe viitor.

Sorin Oprescu este garanția păcii și înțelegerii, este garanția disponibilității bugetului, este garanția impunității penale. Primul vot i-l vom da acum, în 9 decembrie, urmînd ca votul decisiv să-l dăm la alegerile prezidențiale. Niciodată scena politică românească nu a fost mai cuprinsă de o dulce armonie ca în aceste momente. Aceste momente le putem păstra doar cu Sorin Oprescu. Și liderii PSD, PNL și PDL știu foarte bine asta.

Facebook Comments

24 Comments Sorin Oprescu, viitorul presedinte al Romaniei

 1. MariusBadea

  Pe asta cu Oprescu presedinte n-o prea cred. Din doua motive:
  – Oprescu a mai candidat la prezidentiale si si-a furat-o! 
  – Nu cred ca va avea sprijinul USL- ului atata timp cat la conducerea lui vor fi Antonescu si Ponta. Si unul si celalalt vor functia cu orice pret (nu cred nici ca PSD va ceda vreodata in favoarea PNL aceasta candidatura).

  Reply
  1. BarbuMateescu

   @MariusBadea Când şi-a furat-o PSD avea alt candidat. Cred că PSD nu are alt prezidenţial decât Oprescu. Ponta e prea tânăr pe toate criteriile, şi o ştie şi el.

   Reply
 2. andrei_p

  Lucrurile continua sa fie destul de simple. Si-a dus MRU partidul de traseisti de bine, cu veleitati la bordel si acum e vinovat localul, primarul Parisului si, eventual calea lactee. Ne ramane speranta in poporul roman imprevizibil, cu 5 intelectuali tampiti din 6.

  Reply
 3. nenea nae

  traiasca salvatoru natiunii, nu? 🙂 fraaaatilor am invins! pretul gigacaloriei a fugit! asezati-va linistiti la locurili voastre! votati oprescu! da, e un inceput, dar doar pt faza pe bucuresti. pt faza pe tara – mai trebuie lucrat, zic eu….

  Reply
 4. nenea nae

  sincer nu as vrea ca o liniste prea mare sa se astearna peste clasa politica romaneasca. de obicei decontul acestei linisti vine odata cu cu urmatorul ciclu electoral cand o sa aflam de urmatorii care vor invoca ,,greaua mostenire,, cat  au furat predecesorii…iar in momente de ,,liniste,, se fura teribil de mult – vezi cazul nastase, dar care nu e singular, vezi perioada 1990-1996 cand s-a furat ,,grosul,, si cand oamenii au votat la doua scrutinuri electorale  succesive pentru ,,liniste,, – va amintiti desigur. cu,,scandalagiul,, de basescu ma obisnuisem daca nu cu o aparenta justitie cel putin cu fetele congestionate si transpirate ale celor care au votat la doua maini suspendarea marinarului. sigur, nu cred ca justitia romana a devenit peste noapte tanti aia legata la ochi si cu balanta in mana, asa cum ni se infatiseaza mult prea naiv aceasta doamna simandicoasa si extrem de costisitoare. am eu naivitatile mele dar nici chiar asa…..cred insa ca politicienilor nostri le trebuie un pic de neliniste ca sa invete sa fure mai cu perdea…iar cu oprescu in frunte – acest aranjor nascut parca sa faca toate jocurile murdare ale planetei, contra unui comision gras se intelege, vom intra din nou in zona aia calduta a tandemului iliescu-vacaroiu (caci se va gasi cu siguranta si cineva pe masura podoabei natiunii – oprescu – pe care acesta sa-l foloseasca pe post de vacaroi). problema e ca romania nu mai e ce-a fost si nici de furat nu mai e ca acum 20 de ani. ori una e sa traiesti din spagile de la primarie si alta e sa imparti spaga la nivel national – acolo unde sunt multi si flamanzi….din aceasta perspectiva s-ar putea ca nici lu dom doctor sa nu-i placa foarte mult in dealul cotrocenilor iar candidatura lui sa fie una la oha, asa ca acu patru ani, cand a luat niste procente jenibile. linistea de care vorbeste autorul, pacea si fratietatea intre partide e buna atunci cand covrigul e mare, fierbinte si cu susan mult pe el…cand e mic si dat doar cu o parere de sare nu exista decat logica ,,ori eu cu ai mei ori tu cu cine iti place,,. fratietatea cu adversarul nu isi mai are locul la nivel national – ea se poate gasi in (mici) parteneriate locale, facute departe de ochii celor mari sau cu acordul lor tacit daca iese ceva din chestia asta. la nivel national – repet – nu va exista ,,mila,, pt adversar care va fi scos din carti urgent pt ca foamea e mare si pita – mica. oprescu nu stiu ce rol ar putea sa joace in chestia asta dar cu siguranta va fi  unul ingrat. in plus, necunoscut la nivel national, oamenii lui vor avea de furca sa-l convinga pe primarul din vascauti se aleaga un smecher de bucuresti, cunoscuta fiind si ,,simpatia,, deosebita a provincialilor pt bucuresteni.

  Reply
 5. Nea

  Am depăşit faza gândiri raţionale în politică, reacţionez doar emoţional. Ăsta mă scârbeşte dar nu-mi dă frisoane, ca Crin. Un pas înainte.

  Reply
 6. Canadiana

  ma tem foarte tare ca @Bleen are dreptate. singura speranta ar fi ca suntem, totusi, un popor imprevizibil, cu o politica imprevizibila ce sfideaza logica.

  Reply
   1. BarbuMateescu

     @Bleen 4 imagini rapide:
     
    1. Bătrânică intervievată în sat: „Ce, maică, Lucian Blaga n-a murit?”
    2. Studentă, râzând către camera de luat vederi: „Îmi pare rău, eu sunt mai mult fană Camil Petrescu. Poate la alegerile viitoare”.
    3. Sloganul lui Oprescu: „În 4 ani, trimitem un român pe Lună!”
    4. Bleen, la stout, în Wellington, Noua Zeelandă: „Măi, Barbu, ce campanie interesantă. Făceam vreo două articole bunicele despre starea de rahat a dreptei. Asta e, acum că am plecat…”
    (cling)

    Reply
    1. meioza

      @BarbuMateescu  @Bleen Repede, repede, pînă nu ne fură alții ideea: să-l chemăm pe Dan Petrescu (Gică a murit, Dumnezeu să-l ierte!) ca să fie votat de fanii lui Camil!

     Reply
 7. Florina

  Da, am mai zis-o, după Ponta şi Antonescu, Oprescu va părea social-democrat-liberalul cu faţă umană. Şi stai aşa, ca să oferim muniţie pînă la capăt pentru a ni se da în cap că de aici a plecat şi ideea cu Oprescu preşedinte, vezi Doamne, contracandidatul dreptei (că aşa pricep unii sau se prefac că nu pricep), acum aproape un an, în noiembrie trecut,  scriam aşa: 
   
  Miza nu e a lui Ponta, nu e a lui Geoană, nici a lui Năstase, miza e a lui Iliescu şi se cheamă distrugerea PNL. Pentru că asta i-a mai rămas de atunci de răzbunat. Şi, implicit, numirea, chiar dacă nu deocamdată oficială, la conducerea partidului, a unui adevărat succesor. Pe Oprescu. Toată abureala uselistă, toată cultivarea artificială şi toxică a ego-ului lui Antonescu nu e decît lucrătură iliesciană. Două lucruri nu pot să-i neg: talentul de a ţese intrigi şi priceperea la oameni. Dar de, pe vremea lui se făcea şcoală serioasă şi perfecţionare permanentă, altfel geşelile costau scump. Cu mult mai scump decît o aşa zisă marginalizare în funcţii înalte de partid la Timiş şi Iaşi sau la conducerea Editurii Tehnice. Aşa că nu-i de mirare dacă nu se prea vede cum acţionează acum. Dar e momentul perfect de plătit toate poliţele. Speculînd slăbiciuni, vînzînd iluzii, asmuţind pe furiş haitele, îşi poate vedea visul: să le-o plătească tuturor. Lui Geoană, pentru că i-a suflat şefia partidului, PNL-ului doar ca simbol, dar extrem de important şi aşa pentru el, lui Ponta pentru privirea duplicitară pe care-a reuşit să i-o vadă dincolo de ochelarii cu care păcăleşte pe mulţi. Şi dincolo de discursul care aduce de multă vreme nu a iresponsabilitate, ci a iraţionalitate care frizează patologia psihiatrică. Oricare ar fi deznodămîntul conflictului Geoană – Ponta, rezultatul va fi acelaşi: scoaterea lui Antonescu din orice calcule electorale şi, odată cu asta, spargerea PNL-ului în fărîme care cu greu vor mai putea fi luate în seamă. Şi desemnarea candidatului cu şanse reale la cîştigarea preşedinţiei în 2014,  Sorin Oprescu. Restul nu mai contează, se aranjează.
   
  http://www.blogary.ro/2011/11/ion-iliescu-se-pregateste-sa-moara/

  Reply
 8. Victor S. Popaliciu

  )va lua iar 3%. Sondajele sint facute in Bucuresti. La Cluj Timisoara Iasi Constanta intr-un sondaj similar oprescu ar avea 0,1%. In plus cei care fac sondaje tot il pun si pe Basescu care nu mai candideza insa fara el in sondaje procentele lui 17-20% s-ar adauga la procentele lui MRU si atunci MRU a avea 37-40% incredere sau intentie de vot ,

  Reply
 9. Stefan Bismarc

  Daca asta ajunge presedinte este absolut oportun sa parasim tara,nu mai exista nici o farima de speranta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *