Statul maximal se face cu cheltuieli maximale. Socialismul costa, asa ca scoateti banii!

De cîte ori mai spuneți ”Statul trebuie să facă..” aveți onestitatea și un minimum de respect pentru logică și inteligența interlocutorului și duceți-vă fraza pînă la capăt: ”Statul trebuie să facă din banii contribuabililor…”

Statul maximal are cheltuieli maximale. USL a venit la putere pe o platformă stîngistă, a statului maximal (nu discutăm aici de concurența sa, la fel de stîngistă). USL a criticat scăderile de cheltuieli bugetare și a promis că va crește aceste cheltuieli. Din banii contribuabililor, că alți bani nu are statul (și inflația, și creditele sînt plătite tot de contribuabili).Cînd s-au luat măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, în 2010 (din păcate, nu s-au redus și atribuțiunile statului, Băsescu, Boc și PDL în loc să transforme Range Roverul într-o Toyota Yaris, i-au scos două roți și jumătate de motor) lumea bună din clasa capitalistă a făcut mutre și a dat tot felul de declarații populiste (mi-l amintesc pe patronul PC Garage, nu mai țin minte cum îl cheamă, cum dădea declarații leninist-guevariste).

Vrem stat maximal, care să facă totul, ne place să ne dăm populiști, ne e frică să fim onești, să respectăm bunul simț și logica, sîntem îngroziți de adevăr. Susținem grupări stîngiste și populiste, indiferent sub ce nume ar umbla ele în politică, și ne bosumflăm cînd ni se dă ceea ce am cerut: stat maximal și socialism. Statul maximal necesită cheltuieli maximale. Socialismul costă, scoateți banii!

”Nu, dom’le, nu plătim noi. Noi sîntem 99%, noi sîntem indignados, a venit vremea izbăvirii! De plătit vor plăti îmbuibații și împuțiții de capitaliști și bancheri și corporațiile.” Cum zice o veche vorbă românească: Nope. Corporațiile se vor reloca spre țări mai aerisite pe partea de libertate și capitalism și își vor face afacerile acolo. Capitaliștii guevariști de partid se descurcă ei, că nu degeaba fac parte din clientela de partid. De plătit vor plăti capitaliștii pe bune, micii și medii întreprinzători, de plătit vor plăti angajați lor și de plătit vor plăti actualii angajați ai corporațiilor care vor pleca sau își vor reduce activitatea în România, așa-zișii corporatiști, majoritatea dintre ei indignados mișto. Care vor avea în sfîrșit, ocazia să fie indignați pe bune, de data asta împotriva propriei prostii.

Facebook Comments

3 Comments Statul maximal se face cu cheltuieli maximale. Socialismul costa, asa ca scoateti banii!

 1. Canadiana

  Nu stiu cat or pricepe romanii din cat exact ii frige la buzunar un stat care „da”, dar elevii mei internationali – marea majoritate din China si Orientul Mijlociu – nu mai au curaj sa spuna ca „statul ar trebui sa dea si sa faca” la orele mele. Cred ca in curand ma cheama la decanat sa ma ciufuleasca pentru discurs subversiv. :))

  Reply
  1. DanCanada

   + ‘mea culpa’ si gulag neoliberal de re-educare. Trebuie sa ajungi sa-ti para rau ca ai gresit cu 2+2=4 si sa plingi de bucurie cind ii vezi pe de-alde K. Wynne sau Trudeau Jr.

   Reply
   1. Canadiana

    Wynne si-a anuntat o vizita de lucru in care sa vb de locuri de munca. Ma gandesc pana atunci cum sa plang. :))

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *