Subvenţia sexuală

Statul contraceptiv

O studentă la Drept îi spune unei băbuţe că ea şi colegele ei fac atîta sex, că nu le ajung banii de contracepţie, săracele. Inuman! E necesară intervenţia statului. Şi anume, obligînd, prin lege, facultatea şi firmele de asigurări să le ofere contracepţie gratis. Adică să le plătească să facă sex fără griji. Băbuţa aprobă: aşa e, maică. Un dialog, să-i zicem, interesant dacă avea loc la supermarket, între o tînără intens amatoare de sex recreativ, nu procreativ, şi o veterană retrasă din activitate. Cum schimbul de idei a avut loc în Congresul american, între o studentă de la Universitatea catolică Georgetown, fondată de iezuiţi, şi doamna Nancy Pelosi, fost preşedinte al Camerei Reprezentaţilor, actualmente lider al minorităţii democrate, de stînga, avem un moment epocal.

În expunerea susţinută în faţa doamnei Pelosi şi a colegilor ei, tot democraţi, de stînga, sigur că studenta Sandra Fluke n-a vorbit direct de sex în bezna minţii, sex cu toptanul sau delir sexual, plătit de alţii. Nu se cădea. În schimb, le-a spus că studentele la Drept de la Georgetown University cheltuiesc şi 3.000 de dolari pe contracepţie, în trei ani de facultate. Şi a evocat „chipurile femeilor afectate de lipsa contracepţiei gratuite“ pe care le vede în campusul universitar. Conform bravei studente, pe care doamna Pelosi a elogiat-o pentru curajul ei, fetele n-au atîţia bani. Iar faptul că nişte republicani se opun iniţiativei preşedintelui Obama privind subvenţionarea sexului recreativ la o universitate catolică este revoltător. Ulterior, însuşi Obama a consolat-o pe tînăra Fluke după ce a fost jignită de un cunoscut realizator de radio, cu convingeri de dreapta, care i-a zis tîrfă. Impardonabil. Scandal naţional, monstruos.

Împerecherea în cifre

Puţină aritmetică, totuşi. 3.000 de dolari pentru contracepţie, în trei ani, înseamnă o mie de dolari pe an. La un dolar bucata, vine cam trei prezervative zilnic, timp de un an. Ca să aibă nevoie, contraceptiv, de o mie de dolari anual, o studentă la drept trebuie să consume, în fiecare zi, trei prezervative. O activitate foarte intensă, dat fiind că, de regulă, un act carnal cere un singur prezervativ. Trei acte carnale zilnic, timp de trei ani, reprezintă o performanţă remarcabilă. Care nu duce cu gîndul la studiul Dreptului – scopul, cel puţin teoretic, al frecventării unei facultăţi de Drept –, ci la altă activitate. Pe care nu o au în vedere, neapărat, părinţii care-şi trimit fetele la Drept, pe bani grei. Nu la trei acte carnale zilnic, timp de trei ani, se gîndesc ei.

Mai ales că, omeneşte vorbind, partenerul unic, oricît de dotat, cu greu ar susţine un asemenea ritm. Îi trebuie şi lui o pauză de recuperare, să mai plece cu băieţii la un meci, la o beţie sau, pur şi simplu, să fugă în munţi, singur. Ceea ce presupune parteneri multipli pentru fată, ca să-i iasă mereu tripleta zilnică. Unde mai pui că, în mod normal, la actele carnale neplătite, nu fata, ci băiatul vine cu protecţia. La aceste aspecte s-a referit, într-o cruntă zeflemea, Rush Limbaugh, campionul naţional absolut al ratingului de radio din America, atunci cînd a spus că numai o tîrfă s-ar încadra într-un asemenea scenariu, altfel, absurd.

Viol constituţional, neprotejat

Sigur, în loc de prezervative, studenta aflată într-o relaţie stabilă poate prefera anticoncepţionale orale. Cele mai scumpe costă şi o sută de dolari pe lună, deci peste o mie pe an. Dar, potrivit specialiştilor, există şi genericele, care costă nouă dolari pe lună, adică 108 dolari pe an sau 324 în trei ani. E cale lungă, de aproape zece ori mai lungă, pînă la trei mii de dolari, subvenţia pentru sex recreativ dorită de Sandra Fluke, studenta elogiată de Nancy Pelosi şi îmbărbătată de Obama. Numai că un grandios plan politic de stînga nu se poate împiedica de bun-simţ, adevăr, lege.

Constituţia americană garantează libertatea cetăţenilor. Inclusiv pe cea religioasă. Universitatea catolică Georgetown consideră că nu trebuie să subvenţioneze divertismentul sexual studenţesc. Pentru contracepţie, recomandă abstinenţa. Considerînd că sexul este, mai întîi, o activitate reproductivă. Scandalos! Adică să nu bagi mare cînd urlă hormonii în tine, că rişti să faci copii? Da. Cine nu-i de acord, să dea banul pe contracepţie ori să meargă altundeva. Frecventarea unei universităţi catolice nu e obligatorie. Tot prin Constituţie, americanii sînt liberi să cumpere numai ce vor. Dacă nu vor, nu-i poate obliga nimeni. În primul rînd, statul. Cînd o universitate sau o firmă de asigurări nu vrea să cumpere contraceptive ca să le dea gratis la studente, sporindu-şi simţitor cheltuielile, nu e obligată sau o facă. Ba este, zice Obama. Cetăţeanul e obligat să facă tot ce are chef statul. Care ştie mai bine. Statul, adică noi, de stînga, cei mai deştepţi şi cei mai buni. Exact ca la scriptura comunistă. De ce v-ar interesa toate acestea? Simplu. Dacă şi la americani stînga ajunge să facă tot ce vrea, ştergîndu-se undeva cu Constituţia lor, noi ce să mai sperăm? Aşa, ca chestie. Dar poate nu ajunge.

KAMIKAZE

Facebook Comments

32 Comments Subvenţia sexuală

 1. Diana1212

  Daca cerea 1000 in loc de 3000, aveam aceleasi discutii ?? Sau e doar o problema de principiu, ca nu inteleg!!
  In al doilea rind nu stiu cum stau lucrurile acum, insa acum 10 ani cand am facut eu facultatea, in Romania, la Iasi, ca si studenta beneficiam de anticonceptionale GRATIS. Toate colegele mele mergeau frumusel la Policlinica pentru elevi si studenti, la tanti doctor de la cabinetu de planning familial, si luau reteta 100% compensata de anticonceptionale. Pe care tanti le prescria dupa un prim examen la ochimoteru – te cantarea si iti lua tensiunea arteriala, mai precis, si poc , gata reteta. Am amice care s-au ales cu zdravene dezechilibre hormonale, dupa ani intregi de pomana de la statul roman.
  Nu am vazut niciun articol legat de chestia asta, in schimb ne grabim sa ii ponegrim pe americani.
  Cat priveste comentariul ca se pot lua anticonceptionale si la 9 dolari pe luna…probabil a fost scris de cineva care habar nu are cat rau pot face aceste minunate pastile, cele mai ieftine – te pot lasa sterila sau cu un milion de alte probleme. Daca e gratis, pai sa dam la saraci cel mai ieftin si nociv lucru posibil , ca sa facem economie!
  Seamana cu perioada in care se dadea lapte praf la copii, gratuit, si era cel mai ieftin si mai plin de E-uri si zahar. (tot in Romania, acum cativa ani buni…)
  In concluzie, haideti sa incurajam avortul, pare o optiune mai ieftina, mai ales ca asta nu va fi subventionat de stat niciodata! – poate doar daca ne mutam in China.
   
  BIG UNLIKE.

  Reply
 2. Mihai Bisca

  si unu de la radio a facut calculul ca doar o practicanta a celei mai vechi meserii ar avea costuri de asemenea natura

  Reply
 3. florin

  Unde mai pui si ciclul menstrual lunar cateva zile. Deci nu doar de trei ori pe zi ci chiar mai mult.

  Reply
 4. Yeba

  Sa rezolvam problema pe segmente. Daca in trei ani face trei copii cu, inevitabil, trei tati greu de identificat, inseamna trei persoane pe welfare timp de minimum 18 ani plus consiliere psihologica gratuita pentru Sandra, care este traumatizata fiindca ea s-a dus acolo sa se faca avocata, nu gravida, si risca sa-i abandoneze si pe urmatorii trei. Sa se calculeze subventia.

  Reply
  1. Nea

   Yeba, puţină viziune de ansamblu: Welfare pentru o mamă casnică şi trei copchilaşi e floare la ureche pentru stat în comparaţie cu cât l-ar costa pe el, Stat, dacă Sandra chiar ar ajunge arvocat, nu mai zic politician. Păi un singur proces să câştige, cu daune pe care să le plătească statului unui şomer din Harlem că nu a fost tratat cu destul respect, destulă discriminare pozitivă şi gata milionul pierdut de Stat.

   Reply
 5. Hongse

  Şi mai e o treabă. Presupunând că durează ceva mai mult de 5 minute, când mai are ea timp să şi înveţe? Şi asta dacă ne rezumăm la doar 3 pe zi, nu 6, cifră pe care eu am avansat-o mai sus.

  Reply
 6. Bleen

  off topic

  Întotdeauna am avut impresia că Blogary n-are mai mult de 30-50 de comentatori. Intensedebate spune altceva: 7 667 comentatori. Adică s-a comentat cu 7 667 adrese de email. Ceea ce înseamnă că minimum 3000 de comentatori tot avem.

  Reply
 7. nedormitul

  Larry Flynt a solicitat, pe bună dreptate, acum cîţiva ani. subvenţii pentru industria pornografică, care se va transforma, sper, în industrie academică. Bucuraţi-vă, căci nu va dura mult pînă cînd Hustler va fi indexată ISI.

  Reply
 8. Merechene

  Fetele astea de la Drept nu mai stiu nici cum sa se prostitueze…pe vremuri plateau chirie, distractie si mai puneau si-un ban deoparte.

  Reply
 9. Nea

  Prost Obama, ca deobicei! Ia să fi venit alt preşedinte democrat, Bill Clinton, că rezolva problema contracepţiei cât ai fuma un trabuc.

  Reply
 10. Hongse

  Demonstraţia aritmetică, deşi corectă, porneşte (iniţial greşisem şi scriesem proneşte, dar am observat greşeala. S-ar putea să fi fost corect, la urma urmei) de la nişte premize false. 3000 de dolari o costă doar pe ea! Dar asta presupune fie că doar ea plăteşte pentru…. consumabile (sexism, Fluke exploatată barbar de către masculii imperialişti), fie contribuţia partenerului la cheltuielile casei este deliberat ignorată. Sexism din nou, dar pe partea ailaltă. Asta înseamnă 6000 de dolari. Nu 3 pe zi, ci aproape 6.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *