Viespea Basescu

În cazul desemnării premierului, Președintele e ca o viespe care înțeapă, acul rămîne în victimă și viespea moare. În secunda următoare validării noului guvern, Președintele nu mai are putere deloc. Ceea ce înseamnă că desemnarea trebuie făcută în așa fel încît să aibă efecte pe termen lung, să blocheze în status quo coaliția guvernamentală și scena politică.

Dar despre asta, vom avea timp să discutăm de luni pînă pe 10 decembrie.

Facebook Comments

16 Comments Viespea Basescu

  1. andrei_p

   cinic in contact cu USL-ul mor si viespile. Asta e clasa de zoologie politica unde intepatul se transforma in intepator daca te simte ca ai tendinte de sinucigas.

   Reply
 1. Bote

  *cu exceptia viespii dezvoltate de catre savantii sovietici, viespus bolsevicus, care’i nemuritoare, vezi Iliescu.
  ** cu exceptia „victimei” Nastase care intra in sevraj in lipsa de intepatura. eu suspectez ca a furat in halul in care a furat doar pentru a accede in stupul de viespi de la Jilava pentru cure de intepaturi pe saturate. pantagruelice.

  Reply
  1. Gramofonu

   Rezon Aia 100%. Dar cind am citit am re-estimat contextul.
   „În cazul desemnării premierului, Președintele e ca o viespe care înțeapă, acul rămîne în victimă și viespea moare.”
   Ca sa moara viespea in felul asta, ar trebui sa fie extrem de ghinionista, si asta a fost intelesul pe care l-am dat frazei.
   Zoologic vorbind, la fel de ghinionista putea fi si daca-si depunea ouale intr-un paianjen si se impiedica de-o plasa. Murea, dar avea efecte pe termen lung.
   Ceea ce ma duce cu gindul la o intrebare (pariu ca daca era @meioza pe-aici, intreba el primul):
   Daca un partid il propune pe presedinte ca prim-ministru, el aproba, si-si da apoi demisia din functia de presedinte…ce zice Constitutia de povestea asta? E ceva similar primarilor care-si dadeau demisia pentru alte prostii, cum ar fi sa ajunga prim ministru sau presedinte, doar ca ar fi oarecum in sens invers.

   Reply
  2. Gramofonu

   Oricum, comparatia cu viespea e mai buna decit cu albina in cazul lui Base: unele specii de viespi sint considerate ca fiind utile pentru „pest control” 🙂

   Reply
   1. Yeba

    Gramofonu propun următoarea dezambiguizare (poza e la o-ha, nu e probă la dosar, Băse e chel, n-are puf și aripi). Nu e vorba de viespea aia. Este vorba de viespea de mare, cel mai veninos animal din lume, înțeapă letal (face mai multe victime decât rechinii) nu moare ea însăși și este cheală. Wiki mi-e martoră!

    Reply
    1. Gramofonu

     Yeba Btw, cu ocazia demascarii animalului politic din Base au aflat si usl-istii cum se contracareaza cravata violet: tre’ sa poarte ciorapi de dama pe sub pantaloni.

     Reply
  3. Nea

   Rezon Aşa ziceam şi eu şi manualul de biologie. Dar ce nu spune manualul e că nici viespea, nici albina nu-şi dau duhul decât dacă înţeapă un animal mai mare ca ele. Dacă înţeapă o muscă de căcat, îşi trag acul afară şi-şi văd sănătoase de drum.
   Oricum, Băsescu e ca vipera: îi tai capul şi tot te muşcă.

   Reply
 2. Augustin

  Eu cred ca de asta le e si lor frica. Indiferent de optiune o sa vrea omul ales de ei ca sa se asigure ca nu e un dar otravit. Si daca il pune pe Johanis tot vor vrea pe altcineva. USL se va asigura nu numai ca Basescu nu mai alege pe nimeni premier dar si ca oricine ar deveni presedinte nu o sa le mai poata pune bete in roate. Cu asemenea majoritate politica nu vad de ce nu ar reusi.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *