Ultima mineriada a lui Iliescu

Retragerea lui Ion Iliescu din politică este o stratagemă de amazoană octogenară, călită în iureșul bătăliilor. Este un subterfugiu de bunicuță perversă, care nu doarme cu scufie de noapte ca toate băbăciunile, ci cu un coif de cavalerist pe care nu și-l leapădă de pe cap nici la duș. Odată cu așa-zisa sa retragere, Iliescu își șantajează  propriul său partid. Îl amenință că dacă nu se va ridica împotriva lui Geoană, PSD riscă să se scindeze. Va fi Geoană în stare să salveze unitatea partidului?, se întreabă cu groază structurile teritoriale. După regrupările ce se produc în viteză, imediat după retragerea din competiție a lui Năstase și rocada sa cu Ponta, se pare că oamenii au înțeles mesajul. Structurile din teritoriu sunt în pragul unei revolte generale împotriva lui Geoană, pe care îl acuză că este asasinul PSD. Ele cer acum unitate, în numele lui Ponta. Unele voci au început să afirme că ne confruntăm cu o adevărată mineriadă de partid, iar altele le dau perfectă dreptate. Da, asistăm la ultima mineriadă a lui Iliescu, îndreptată de data asta împotriva propriei sale formațiuni politice. Rocada lui Năstase cu Ponta a produs o mulțime de cutremure locale, care nu fac altceva decât să reașeze plăcile tectonice exact în poziția în care erau ele ordonate, când PSD era condus de Iliescu. PSD nu se modernizează, ci se întoarce la starea de potențial care să-i conserve suflarea. Ponta, micuțul Titulescu, este subreta lui Năstase. Năstase este spiritul tânăr al lui Iliescu. Ponta este un Năstase în vârstă de 38 de ani. Năstase este un Iliescu în etate de 60 de ani. În spatele scenei, motorul secret al partidului, în formă de stea cu cinci colțuri, își râde satisfăcut în cilindri, deoarece are toate șansele să-i iasă și de data asta figura.

Facebook Comments

87 Comments Ultima mineriada a lui Iliescu

  1. zexe

    Pauza publicitara:

    @parafaragaramus,

    Da, emisiunea se numeste "Zece plus" si este o emisiune de realizator, pe numele lui Cristian Gava. Emisiunea este difuzata in direct de la orele 22:00 si in reluare la ora 11:00, de luni pana joi. Ca sa intelegi mai bine, o emisiune de realizator este o emisiune al carei rating de succes este pus pe seama realizatorului si a carei lipse de rating este pusa pe seama producatorului. Din fericire pentru mine, Cristian Gava este un tanar care este pe cale sa confirme un succes mai mare decat i-a fost prezis. 🙂

    Reply
  2. farfuridi

    "Luând în calcul treimea: inteligenţă-bun simţ-prostie, se poate observa cu uşurinţă că aceasta din urmă nu înseamnă pur şi simplu absenţă a inteligenţei sau o inteligenţă insuficient elaborată. Pentru a putea exista în deplinătatea sa, prostia, pe lângă lacuna amintită, trebuie să-şi asocieze şi absenţa bunului simţ. Adesea, o inteligenţă mediocră este protejată de bunul simţ (natural, cum credea Descartes?dobândit?) şi atunci masca plină de sine a prostiei nu se poate afişa în întreaga sa splendoare. Prostia adevărată (e un oximoron?; se poate, dar îmi place oximoronul!), uriaşă, completă, este deci şi absenţă a bunului simţ, iar proverbul „prostul, dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul“ nu face altceva decât să semnaleze această stare de lucruri. Prostia nu este, de fapt, altceva decât o fulminantă apoteoză cu sens negativ."

    Reply
  3. zexe

    @parafaragaramus, 🙂

    Am inteles. E ca in bancul cu octogenara care s-a prezentat la un concurs de frumusete ca sa le spuna "Am venit sa va spun sa nu contati pe mine”

    Reply
  4. zexe

    Nu exista publicitate negativa si publicitate pozitiva, exista doar publicitate. Faptul ca cineva imi urmareste emisiunea este o "chestie" binevenita. Jurnalistic vorbind, emisiunea isi face "treaba". Naste polemici, promoveaza subiecte de dezbatere, altele decat cele despre inregistrarea cu Vanghelie, si ofera alte puncte de vedere. Intre noi fie vorba, orice jurnalist de meserie nu ar fi dezbatut "discursul" lui Vanghelie. In schimb si-ar fi pus intrebarile: CINE a facut inregistrarea, DE CE a publicat-o, si de ce tocmai la Ciutacu pe blog, pentru ca era evidenta intentia de a minimaliza impactul si de a muta in in plan secund efectele mediatice ale demisiei lui Iliescu. Sa ne aducem aminte despre inregistrarea "de studio" de la Turnu Magurele. Aceeasi regie, aceeasi calitate a sunetului, si aproximativ aceeasi actori.

    Cine a bagat de seama ca Octav Cosmanca a anuntat ca isi va lansa sambata un nou partid? Aproape nimeni. De ce? Pentru ca toti se uitau in gura lui Vanghelie, la Realitatea.

    Dupa cum evolueaza situatia in PSD, observ ca sansele sa castig pariul imi scad 🙂

    Reply
  5. Razvan Cucui

    @merechene. Elly vine de la Elicoptera. Asa au botezat-o copiii mei din cauza urechilor. Sa va traiasaca boxerita!

    Reply
  6. Merechene

    @Razvan Cucui,

    frumos nume 🙂 ! si eu am o boxerita fooooarte iubitoare. sa vezi cat de atenta era cu pisoii pe care-i fatase pisicoantza; terapie curata…

    dormeau numai cu ea; pisica… hai-hui prin vecini 🙂 .

    Reply
  7. Razvan Cucui

    @Bleen, se vede ca esti "tată" de pisica. Ai, așa, o sensibilitate la tandreturile animalelor! Si eu iubesc o catelusa. Elly. Si ea ma iubeste…

    Reply
  8. Bleen

    @Costin

    Nu vreau să demonstrez nimic. Doar uită-te la imagini. Şi fă abstracţie de comparaţia pe care o încearcă realizatorii filmuleţului.

    Reply
  9. farfuridi

    Florin Cojocariu,

    1. Vadim "invitat" = Vadim realizator = Vadim producator = Vadim manager de post TV = Vadim … whatever. Distinctiile dispar, nu se mai stie cine e invitatul si cine realizatorul. La TV. Asta e parerea mea. O fi subiectiva, nu stiu. Nu cred.

    2. Ramin la parerea ca nu conteaza cantitatea.

    3. Intrebarile erau diferite. Am receptat raspunsurile.

    4. "Nici B1TV nici Blogary nu e vitrina de modele.". Problema nu e sa fii vitrina, ci sa eviti sa fii latrina. Daca poti. Te rog, retine ca nu am zis nimic de B1 in general. Nu cred ca a nu-l invita pe Vadim inseamna radicalism etic. Aici, nu avem ce face, avem opinii diferite.

    5. nu a fost nici un santaj emotional. "Daca Blogary doreste trafic cu orice pret, m-a pierdut pe drum" nu este echivalent cu povestea cu ITM si Ivanciuc. Nu vreau sa dezbatem asta, pentru ca exista suferinte, intimitati si lucruri care, mai degraba, sint private.

    Daca tot se vorbeste de Ivanciuc. Uite un link:
    http://editura.liternet.ro/carte/57/Cornel-Ivanci

    Sa mai ceteasca lumea si altceva decit despre politica.

    6. ne putem pierde increderea oricind, din motive bune sau rele, reale sau imaginare. In fiecare zi. Este ca respiratia si ca viata.

    7. nu te-am suspectat nici o secunda esti fan Vadim.

    8. "Vorbim despre morala ca principiu de selectie a celor care au acces la presa.". Da. Aici sintem de acord. Avem, insa, opinii diferite.

    Reply
  10. Razvan Cucui

    Io i-as aduce numai doi cate doi: Vadim cu Becali, Paunescu cu Stan, Giovani cu Mitica. Fie ca cel mai nebun sa invinga!

    Reply
  11. Leon cel Treaz

    @gabhry_el

    sper cu glumesti. Vrei sa vezi dosarul de coruptie al "neamtului" din Sighisoara? E irecuperabil. A dat senzatia ca e dispus sa basculeze spre PD-L, doar pentru a fi lasat o vreme in pace de DNA.

    Reply
  12. Bleen

    Geoană e mort din pdv politic. Indiferent de rezultatul alegerilor interne. Hrebenciuc e mult prea inteligent ca să nu-şi dea seama de asta. Preluarea partidului de către gruparea Năstase e o problemă de timp. E bine să-i faci totuşi datori şi să-i ajuţi la nevoie decît să-i refuzi acum şi să te ţină minte atunci cînd vor prelua partidul. Cînd te dai de partea lor? Cînd au mai multă nevoie, cînd le arde buza. Hm, aş fi un Hrebenciuc bunicel, cred eu.

    Reply
  13. Bleen

    Hrebenciuc nu e un luptător. Ştie să cadă în picioare, să se facă util, indinspensabil, să-i îndatoreze pe ceilalţi. E un bun (puţin spus) negociator. Ţine de Geoană pînă în ultimul moment, ridică preţul, obţine ceea ce doreşte şi sare în barca grupării învingătoare. Şi nu uită să le lase impresia învingătorilor că victoria i se datorează lui, că el a cel care a basculat.

    Reply
  14. Bleen

    Zicea Florin de pariuri: eu pariez pe Ponta. Nu ştiu de ce am impresia că lui Geoană i s-a cam tras preşul de sub picioare dar încă nu ştie.

    Reply
  15. gabhry_el

    Florin

    (de unde-ai tras concluzia că am impresia că faci apologia lui Vadim?)

    n-ai nevoie de un cod moral cu tabele, puncte şi grafice

    e de-ajuns bunul simţ care-ţi spune că nu e bine să propagi părerile unei lichele

    aaa, nu eşti că-i lichea?

    nu ştii care licheaua şi care nu?

    nu ştii cine trage linia dintre ei?

    tu eşti acela

    dacă nu ştii, fii obiectiv: invită-i pe toţi

    Reply
  16. Bleen

    Să-mi fut una! Năstase a anunţat că ar putea candida totuşi. Eu aştept să intre Băsescu în cursă pe ultima sută de metri: Vin la PSD!

    Reply
  17. Bleen

    @merechene

    Nu vorbeam despre imaginile cu ăla călcat de maşină şi nici de mesajul filmuleţului, ci doar de imaginile cu animale.

    Animalele îşi mai ucid puii, pe -ai lor şi pe-ai altora, dar asta fac şi oamenii. Bine, că belgienii îi mai şi violează, dar asta e another story.

    Reply
  18. Leon cel Treaz

    @

    cand a avut zexe timp sa pacatuiasca? io mai am inca imaginea unui tzånc in pampersi, invitat la "Nashul", care sugea din biberon cita din Kierkegaard si vorbea despre Hegel, ca despre colegul lui de grupa mica. "Ieri l-am batut pe Kant", a zis inainte de a iesi din emisiune, "ca nu mi-a dat mingea". Dupa care

    ne-am trezit cu el la vox dei.

    Reply
  19. costin

    farfuridi,

    minerii sint in nume: mineriada 🙂 deci da, pentru o mineri, ingredientul principal este iliescu. dar fara anticomunisti si sicrie, este un articol de ivanciuc

    Reply
  20. Merechene

    m-am uitat de doua ori la el, Bleen; mai ca mi-a smuls o lacrima, dar, uita-te ca in mai putin de un minut, masina de politie a si ajuns acolo. din cate stiu, e bine sa nu te bagi sa misti corpul celui accidentat. astepti pana vin ambulanta si politia.

    Animalele isi mai mananca si puii, iar de cele mai multe ori, relatia prada – pradator este nealterata. 🙂

    Reply
  21. Bleen

    Adevărul e undeva la mijloc. Vadim nu are nimic de zis. E toxic de la cap la coadă. Totuşi e bine să-l mai vadă lumea din cînd în cînd (destul de rar), ca să nu uite cum arată o jigodie. Jigodiile ridicole şi isterice trebuie arătate din cînd în cînd, în toată splendoarea propriei mizerii, ca să nu se transforme în mituri.

    Lăsaţi-i pe Vadim şi Iliescu, uitaţi-vă la iutubul ăla cu empatia. E impresionant (puţin spus), chiar dacă după gustul unora e cam de stînga.

    Reply
  22. farfuridi

    Florin Cojocariu,

    1. Invitarea lui Vadim == moderarea comentariiilor este o comparatie gresita. Daca Blogary doreste trafic cu orice pret, m-a pierdut pe drum. Eu nu cred ca Blogary doreste trafic cu orice pret. A-l pierde pe zexe poate fi sansa nebanuita de a cistiga alti vizitatori. Aia care nu se uita la box populi la zexe. Sint mai multi. Ar trebuie sa ii preferi/preferam pe astia.

    Comparatia buna este urmatoarea: isi permite Blogary sa il invite pe Vadim sa scrie articole ? Te rog sa nu eviti raspunsul. Da sau nu ?

    2. O data, de 2 ori, de … n ori nu conteaza. De cite ori trebuie sa violezi o femeie ca sa poti fi numit violator ?

    3. Un liberal ca dl. Buzatu este o persoana foarte onorabila. Vadim nu este o persoana onorabila. Printre altele, este un proxenet. Isi permite Blogary sa invite un proxenet sa scrie articole ? Te rog sa nu eviti raspunsul. Da sau nu ?

    4. Aici nu e vorba de un discurs etic sau radical. Avem fapte. Faptele sint cuantificabile. Vadim a facut niste fapte si nu trebuie adus ca sa faca propaganda in continuare. Nu insist pe tema propagandei pe care o face si a "modelului" pe care il reprezinta.

    5. Comentariile nu trebuie moderate. Aici Bleen are dreptate. Zexe poate sa scrie ce vrea, de cite ori vrea, unde vrea.

    Invitarea lui Vadim nu este similara cu moderarea comentariilor.

    Din colegialitate si datorita faptului ca (mai) am incredere in proiectul Blogary, am renuntat deliberat la anumite lucruri pe care as fi dorit sa le spun.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @farfuridi:
      1. Nu e chiar gresita. Problema e cuvintul "invitat", adevarat. Eu nu stiu cum a ajuns Vadim la B1TV, invitat de zexe, de altcineva sau auto-invitat. Insa, odata ce el e in emisiune, e gresit sa-l condamni pe zexe pentru ca un extremist ticalos e in emisiunea produsa de el. A sugera ca zexe nu are ce cauta pe Blogary din cauza asta e echivalent cu moderarea. Intrebarea ta e gresita. Vadim nu a fost invitat sa faca emisunea proprie pe B1TV. (Paunescu, in schimb, a fost, prin alte parti) Asadar nu o evit, insa nu are sens analogia. I-as lua un interviu lui Vadim, da! Poate ca daca ar trimite un articol i l-as publica (depinde de context si continut). Sa-l invit sa scrie aici, never.
      2. Iarasi fortezi comparatia. Nu vorbim de infractiuni aici. E o mare diferenta intre a-l avea invitat pe Vadim, uneori, si a-l avea abonat, cum era Paunescu la Realitatea.
      3. Ai mai intrebat odata. Nu nu l-as invita sa scrie, dar l-as putea invita, ca proxenet, la o dezbatere sau interviu.
      4. Ba un discurs care face judecati etice si propune masuri radicale (interzicerea) e un discurs etic si radical. Nu ca as avea ceva impotriva lui, dar asta este. Nici B1TV nici Blogary nu e vitrina de modele. In general, presa nu ar trebui sa propuna modele. Sint alte institutii pentru asta. Ca la noi sau aiurea propune, e alta, lunga, discutie.

      La final, iarta-ma, trebuie sa-ti spun ca suna a santaj emotional ce spui. Poti sa spui tot ce ai de spus. Insa nu sugera ca ce spun eu te face sa-ti pierzi increderea in Blogary. Nu pe Vadim sau zexe apar eu aici ci un principiu. Un principiu care odata incalcat ne va transforma intr-un club inchis al virtuosilor (precum prietenii patrupezi). Foarte frumos dar ineficient. E trist sa punem problema asa, aproape de cum o pune ITM cind facea presiuni pe motiv de Ivanciuc: eu nu va mai sprijin daca faceti cutare. Proiectul Blogary e mai mult decit mine sau Mirel sau Nedo sau Cucui. Si cu siguranta noi gresim si putem gresi. Asta nu inseamna ca la fiecare greseala sau divergenta punem la indoiala proiectul. Sau inseamna?
      Repet la sfirsit: nu va lasati luati de val, eu il detest pe Vadim pina la voma. Zexe ma enerveaza deseori cu discursurile lui pro-partid, tepene si scrobite. Insa nu despre asta vorbim. Vorbim despre morala ca principiu de selectie a celor care au acces la presa.

      Reply
  23. gabhry_el

    Florin

    nu cred că pui întrebarea bine: de ce ar trebui invitat Vadim?

    ai putea zice că e europarlamentar etc.

    păi tocmai aşa a ajuns (euro)parlamentar!

    nu-nţeleg de ce l-ai amestecat pe Buzatu aici

    ca să nu se mai ştie om cu persoană?

    ce, are Buzatu trecutul ceauşist lui Vadim?

    e lustrabil?

    ş-apoi, cum igienizezi spaţiul mediatic fără să-l cureţi?

    dacă-i dai tribună tribunului nu faci decît să perpetuezi starea de lucruri care zici că pute

    sau nu mai pute?

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @gabhryel: sper ca nu ti-ai pierdut mintile sa ai impresia ca fac apologia lui Vadim:)

      Repet: discutam despre limitarea accesului la presa pe baze morale. Te intreb: cum faci asta? cine intocmeste codul, criteriile, cine le aplica? Cu Vadim nu lupti cenzurindu-l. Pentru ca astfel nu faci decit sa produci altii, tocmai in rindurile celor care-l cenzureaza.

      UPDATE: Un producator poate decide singur sa-l invite sau nu, sa-l lase sa se auto-invite sau sa-l dea afara. Poate ca eu sau tu l-am da afara. Asta nu e insa un motiv de-ai pune la zid pe cei care nu fac ca noi. Aici e derapajul, cind credem ca la noi e instanta morala si la altii lipseste.

      Reply
  24. Leon cel Treaz

    @

    propun ca zexe sa fie trimis la dezintoxicare la Harvard, unde sa invete deontologia, omiletica si geomorfologia.

    Reply
  25. zexe

    @gahry_el,

    Daca nu ar fi existat presa libera, ar fi existat o alta, comunistoida. Plus de asta, nici tu si nici altcineva nu ar mai putea avea opinii documentate despre personajele in cauza, iar eu as fi fost primul meu cenzor, inainte de a fi si cenzorul altora.

    Reply
  26. Leon cel Treaz

    @

    te lepezi de satana, lichea ordinara?

    crezi in vox news si intr-unul B TV?

    crezi intr-unul Bobby, binefacatorul nostru?

    Reply
  27. Leon cel Treaz

    @

    poate fi adusa in lesa din cand in cand si aratata lumii, ca omenirea sa-si aduca aminte cum arata o lichea. Totul sub genericul: Sa nu ne uitam lichelele. Azi, licheaua Vadim va fi adusa in lesa la tv de domnul zexe.

    Reply
  28. zexe

    Florin, si cum ar merge bursa pariurilor, in opinia ta? doi la unu? trei la unu? 🙂

    Da, cred ca merita sa punem un pariu simbolic 🙂 Spun simbolic pentru ca eu nu dau nici doi bani, pe niciunul dintre ei.

    Reply
  29. zexe

    @farfuridi, usa unui post de stiri este deschisa oricui, pentru ca menirea presei nu este sa obtureze sau sa obstructioneze opinii, indiferent de orientarea lor. Eu asa am invatat.

    Reply
  30. farfuridi

    "A se retrage" are mai multe sensuri. Eu nu candidez la nimic. Comparatia pe care ati facut-o este falsa.

    Motivul pentru care ma retrag este scirba. Scirba fata de un anume tip de "jurnalisti".

    Cei care sustin si cred in proiectul Blogary, atit cit pot eu sa inteleg, au si anumite valori morale. Dvs., prin faptul ca i-ati invitat la un nou post de stiri pe Vadim si Paunescu, ati incalcat aceste valori. Din categoria pe care o reprezentati Dvs. se aleg tonomatele. Mai exista tonomate ? – iata o intrebare la fel de complexa.

    Nu insist.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @farfuridi: Eu cred ca invitarea sau neinvitarea lui Vadim nu tine de valorile morale. Pina la urma e aceeasi poveste ca si cu moderarea comentarilor: cine stabileste granita intre acceptabil si inacceptabil? Putem deveni noi instante morale si sa spunem: ala e bun de invitat, ala nu? A-l invita in fiecare zi sau foarte des, fara motiv, pe Vadim, e altceva. Nu intru in discutia asta, manipulare, interese, publicitate neplatita, etc. Aici vorbim de felul in care ne imaginam noi instantele morale. Riddick l-a atacat la baioneta saptaminile trecute pe Horatiu Buzatu, tot in numele principiilor. Ca ce cauta aici un liberal.
      Cred ca daca noi spunem ca libertatea e un principiu al dreptei trebuie sa fim pregatiti sa mergem pina la ultimele consecinte aparind acest principiu. De derapaje trebuie sa ne salveze responsabilitatea. Stiu, e un cuvint care a ajuns pres la usa de bordel. E dreptul oricui de aici sa se indigneze pe motiv de Vadim invitat de zexe. Nu cred insa ca trebuie sa ne raportam la "institutii". Referirea la Blogary in cazul asta e o eroare. Fiecare, si zexe si tu si eu si Vadim, trebuie doar sa intelegem ca sintem raspunzatori doar de propriile noastre alegeri. Cind am decis sa moderam comentariile am gresit, eu personal. Mirel a avut dreptate, atmosfera devenea apasatoare, moarta. De ce ar trebui moderat Vadim la B1TV?

      Reply
  31. zexe

    Si politica este plina de personalitati care au facut acest gest curajos de a se retrage, vezi Constantinescu, Nastase, Mitrea, Iliescu, gest care le asigura, daca nu victoria, macar o bruma de demnitate.

    Reply
  32. oldhashu

    …motor în stea cu cinci colțuri și sase ouă: doo expirate, doo lipsă la numarare și doo pititulescu cel tinar, deja clocite la lumina infra(rosie) de rasarit. :mrgreen:

    Reply
  33. farfuridi

    Intrucit imi asum pina la capat o forma de intoleranta – aceea de a nu putea discuta cu "jurnalisti" care ii invita pe Vadim si Paunescu la box cu poporul -, ma retrag.

    Dupa parerea mea, Vanghelie are si el o personalitate complexa.

    Reply
  34. zexe

    Eu cred ca retragerea lui Iliescu este in stransa legatura cu descretizarea dosarelor "revolutiei". E adevarat ca acum pare sa fie o mutare facuta ca urmare a unei strategii, dar politica se face de pe pozitii de forta. Sa privim mult in spate ca sa vedem pe ce forte s-a bazat Iliescu si sa privim si acum. In opinia mea, daca se mizeaza pe aceasta strategie fara sa se puna in balanta raportul de forte disipat in mare masura in teritoriu, echipa lui Vanghelie va castiga la pas. In ciuda aparentelor, PSD-ul si-a pierdut unitatea in momentul cand grupul de la Cluj, grupul de strategie social-democrat, a fost decapitat de golanii lui Vanghelie, Mazare si Oprisan. PSD-ul nu se va divide, iar presedintele lui va fi Mircea Geoana. Tot in aceeasi maniera, si la PNL, Crin Antonescu va ramane presedinte pentru ca Patriciu (un fel Vanghelie liberal) va dori sa formeze, impreuna cu PSD, o masinarie politica care sa domine din Parlament orice i-ar sta in calea intereselor sale. E posibil, insa, orice, daca tinem seama de faptul ca Geoana are puterea sa gafeze hotarator exact in momentele cheie.

    Ca o concluzie, grupul format din Nastase, Ponta, Mitrea si Iliescu nu poate divide PSD-ul pentru ca nu sunt purtatori de interese financiare ale "teritoriului" acolo de unde PSD-ul isi depoziteaza "puterea". Plus de asta, timpul de reactie al acestora este mult prea mare in raport cu timpul ramas pana la congres.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @zexe: mi-ai dat o idee. sa deschidem o casa de pariuri:)
      Ia sa vedem, Ponta/Geoana. io zic Hrebe. E cel care are cel mai mult de pierdut.

      Reply
  35. farfuridi

    costin,

    Da. Am pus minerii( …4.) din spirit aritmetic. Asa si eu pot sa zic: unde e Iliescu, sint si sicrie. Dar nu zic.

    Reply
  36. farfuridi

    Ma intreb totusi daca exista diferente.

    Geoana:

    – lipsa de priza la oamenii muncii de la orase si sate;

    – esecuri in alegeri;

    – gafe;

    – usor de controlat din culise.

    Po(a)nta: lipsa de priza la oamenii muncii de la orase si sate;

    – imatur;

    – usor de controlat din culise.

    Mie imi da o identitate aproape perfecta.

    Diferentele sint numai intre grupurile care ii sustin pe cei doi.

    Intrebarea este: mai dispune Ion Iliescu de mijloace ca sa influenteze victoria unui grup, respectiv grupul-po(a)nta ? Care sint aceste mijloace ?

    Eu cred ca nu. La ultimele alegeri interne, Iliescu nu a putut influenta alegerile decisiv. S-a intimplat ceva care sa mareasca puterea lui Iliescu ? Eu cred ca nu.

    Se mai pune intrebarea daca exista diferente semnificative intre grupurile care ii sustin pe cei doi. Din nou, eu cred ca nu. Este o clasica lupta pentru putere intr-o (post)nomenklatura. Se va cistiga prin cumparat de voturi. Cine are mai multa putere financiara va cistiga.

    Daca PSD ar fi avut sanse sa vina la putere, o carte mai puternica (sau mai putin slaba) ar fi avut grupul mai apropiat de Traian Basescu si PDL. Dar nu se pune problema asta. Deocamdata.

    Personalitati socialiste precum acest domn vor influenta decizia:
    http://www.mediafax.ro/politic/vanghelie-il-injur

    Reply
  37. costin

    farfuridi, unde se gaseste un iliescu se gasesc si mineri.

    nedormitu', unde se gasesc multe barbi, lipsesc pumni in barba. se ocupa de asta minerii (la propriu sau iReali) care nu lipsesc unde nu lipseste iliescu.

    cit despre mincatorie din nomenklatura, unde nu este iliescu (in PSD), este acelasi loc in care nu era si acum citiva ani(cind s-a mai dat disparut), pina ne-am dat seama ca tot acolo era. deci nu cred ca bunicuta va incepe sa isi dea caşcheta de cavaler jos din cap in timpul duşului. si nici nu ma interesaza.

    Reply
  38. costin

    pentru o mineriada e nevoie de:

    1. una bucata iliescu

    2. citeva mii de bucati anticomunisti.

    3. multe sicrie

    -asta nu este o mineriada. e o mincatorie din interiorul nomenklaturii.

    Reply
  39. Leon cel Treaz

    @Nea

    sunt irelevante. Au facut-o la presiunile infernale ale lui Teodor Maries. Ce documente sa dea Armata? Alea despre teroristi, care au fost ai Directiei de Informatii a Armatei?

    Reply
  40. Nea

    Hotarare de guvern istorica:

    16 feb. pentru declasificarea unor informații secrete de stat emise de Ministerul Apărării Naționale

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *