Abocalypse Now! (I)

Se duse la fereastră şi dădu perdeaua la o parte. Trecu repede cu privirea peste grupul de bugetari morţi de foame de sub fereastra lui şi peste grupul de pensionari morţi de peste drum şi îşi concentră atenţia asupra unor civili suspecţi. De cînd Geoană pornise războiul civil, toţi civilii i se păreau suspecţi. „Sînt tot prim ministru. Shit!”

Trase perdeaua la loc şi se întoarse în pat. Era la bustul gol, nu avea pe el decît o pereche de ochelari şi o pereche de pantaloni de camuflaj, portocalii. O rază de soare care se strecurase printr-un colţ al ferestrei îi mîngîia părul de pe piept. Se ridică în capul oaselor, cu o privire surprinsă: nu avea păr pe piept. Mirat, se lăsă pe spate şi, cu gesturi leneşe, îşi aprinse o ţigară şi trase din ea cu nesaţ. După care îşi aminti că nu e fumător. Cu lacrimi în ochi, se întinse pînă la noptieră, luă poza lui Sever Voinescu şi stinse ţigara pe ea, făcîndu-i lui Sever o gaură în frunte. Un muscoi se aşezase pe buza sticlei de Fanta de portocale. „Derbedeul naibii”, gîndi cu voce tare şi goni muscoiul cu un gest scurt, după care adormi cu un gest la fel de scurt.

Deschise ochii. Afară era întuneric. Să fi tot dormit cîteva ore… Îşi simţea capul greu. Căutînd sticla de Fanta dădu cu privirea peste nişte hîrtii care zăceau vraişte în mijlocul patului. „Proiectul de buget…  Rebelii… Comuniştii… Viorică…Să-mi fac dragoste! (nota trad. adică „să-mi fut”) Stau aici blocat, în Camera asta nenorocită şi mă simt tot mai slab pe zi ce trece în timp ce „Viorică” (aşa erau numiţi codificat rebelii) e din ce în ce mai puternic, se întăreşte văzînd cu ochii, se strecoară prin hăţişurile junglei legislative şi ne pregăteşte ambuscade în comisii…” Se întristă. Se duse la oglindă, îşi umflă pieptul, se ridică pe vîrfuri şi se încruntă. Părea suficient de fioros. Se întoarse nostalgic în pat. Visa o misiune, ceva care să-l scoată din starea asta de letargie şi depresie. Mai trase o duşcă de Fanta şi adormi.

Se trezi în bătăi de uşă. Se dădu jos din pat cu greutate. Era dimineaţă deja. Deschise. În uşă stăteau doi pedelişti de rang inferior. Unul dintre ei avea o hîrtie în mînă.

– Dumneavoastră sînteţi Emil Boc?

– Da.

– Trebuie să mergeţi cu noi.

– Da’ ce-am făcut?

– Domnule?

– De ce sînt acuzat? „Ca un cîine…” gîndi.

– Nu sînteţi acuzat de nimic. Sînteţi aşteptat la Sediu, la „Marmoroş-Blaga & Prigoană’ son”. Şi n-o facem p-aia cu Kafka acum. Relaxaţi-vă.


(va urma)

Facebook Comments

11 Comments Abocalypse Now! (I)

 1. baciul Moldovan

  Abocalyps Now! trailer
  http://www.youtube.com/watch?v=veqKY2M9SKw

  ‘Nia… o ţară sfâşiată de războiul civil…

  un loc ameninţat de flacăra violet…

  Capitanul Emil “Willard” Boc în căutarea infamului colonel Cristi “Kurtz” Preda, ajutat în demersul său epic de chief Traian “Phillips” Băsescu. O intervenţie wagneriană de proporţii biblice: Teodor “Kilgore” Stolojan. Honorius “LBJ” Prigoană, Elena “Playmates” Udrea şi flacăra “purple haze” violet, mai mult decât nişte apariţii episodice.

  Reply
 2. baciul Moldovan

  @ florin, receptionat

  @ bleen, Stolojan e perfect pentru Kilgore. Base Chief Phillips? Hmmm… Mai umblu la contrast si luminozitate… Buzele de la EBA…. O sa fie tare de tot. Mori Geoana de ciuda. Tot Basescu o sa fie primul negru presedinte…

  Reply
 3. mece

  Eu sunt de acord cu Viq. Conflictul din PDL e 80% de import, 19% bumbac şi 1% acril. Dar nu e rău. Mi-a dat şi mie soru-mea un tricou din campania lui Berceanu şi e ok. 🙂 :-).

  Reply
 4. Bleen

  E episodul pilot. La Politicuri abia pe la ep. 9 mi-am intrat in ritm si-n atmosfera.

  Ce avatar?

  Nu ma intereseaza aspectul politic si nici corectitudinea opiniilor politice din text. Personajele politice nu sunt decat pretextele unui joc, atat. Base cred c-o sa fie Chief, capitanul salupei,

  Reply
 5. Nemo

  @Bleen-ule, tocmai ai dat piept cu analistii fara umor 😆

  …iar Boc+echipa pedelista ar trebui sa-ti multumeasca, pt "umanizare".

  sunt insa curios daca e loc pt EBA, Udrea si Dictator, in cadrul serialului :mrgreen:

  Reply
 6. Pingback: Tweets that mention Abocalypse Now! (I) | Madame Blogary -- Topsy.com

 7. Viq

  La asta nu rezonez.

  Personal îl apreciez pe Boc.

  Iar conflictul intern din PDL îl percep cam 80% de import.

  E virus extern, e afecţiunea altora băgată cu forţa pe gâtul portocaliu pe post de doctorie.

  Ceea ce nu înseamnă că nu poate îmbolnăvi.

  Mai vedem.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *